![]() |
#1921 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Drogie mineralowe wstretne kusicielki
![]() melduje, ze wlasnie zlozylam zamowienie. Wzielam Fair Neutral, Sandy Fair i Cool Fair. Mysle, ze Neutral bedzie dobry. Jak dostane paczke to dam znac i poinformuje czy udalo sie znalezc kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Raczkowanie
|
też mi to zaczyna chodzić po głowie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zakorzenienie
|
Jamestown czekamy. A dodatkowo warto wspomniec, że mineraly maja ten plus, ze mozna mieszac odcienie w dowolnej kombinacji i ilosci
![]()
#1924 |
Raczkowanie
|
Wiem, że najpierw powinnam przeczytać komentarze, ale nie mam do tego głowy, więc nie wykluczam, że powielam pytanie: Mam odcień skóry brzoskwiniowy, ale strasznie mi zależy na jej rozjaśnieniu. Chodzi mi o efekt strasznie jasnego beżu, broń boże bieli. Czego mam używać i jaki fluid kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Polece jeden produkt, akurat nie podklad ale baze, moze ktos skorzysta ![]() Zielona baza Clinique z serii Redness Solutions naprawde rozjasnia i ujednolica skore. Kilka minut po nalozeniu wchlania sie i stapia ze skora, przestaje sie tez lepic, skora jest wyraznie ladniejsza, znika oczywiscie jej zielony odcien. Jesli mamy jakies niespodzianki albo ciemniejsze przebarwienia, wystarczy punktowo nalozyc korektor, ktory tez sie swietnie laczy z baza i po chwili mamy kolosalna roznice "przed i po" ![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23304 Jedyna alternatywa dla tej bazy sa dla mnie podklady mineralne, naprawde ogromny wybor bardzo jasnych odcieni, polecam chociaz sprobowac. Nie ma sie co bac sypkiej wersji tej kolorowki, podklady z powodzeniem mozna przerobic na fluidy nakladajac je wilgotnym pedzlem ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-06-08 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Konto usunięte
|
Powiem szczerze, ze spodziewalam sie czegos lepszego. Dotarly do mnie najjasniejsze sample a sa minimalne za ciemne(pomimo filtra chcac niechcac moja cera przyciemniala i juz nie jest typowo biala). Niestety szyja wciaz est bardzo jasna i najjasniejsze edm lekko sie odcinaja od szyji. Az starch pomyslec co bedzie w zimie, kiedy bede po prostu biala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
jamestown musisz sprobowac innej firmy, slyszalam ze w buff'd jest jeden kolor zupelnie bialy. najlepiej popytaj w watku o kosmetykach mineralnych to Ci doradza.
Ty jaki masz odcien cery?? cieply, zimny?
#1929 |
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;12838371]Powiem szczerze, ze spodziewalam sie czegos lepszego. Dotarly do mnie najjasniejsze sample a sa minimalne za ciemne(pomimo filtra chcac niechcac moja cera przyciemniala i juz nie jest typowo biala). Niestety szyja wciaz est bardzo jasna i najjasniejsze edm lekko sie odcinaja od szyji. Az starch pomyslec co bedzie w zimie, kiedy bede po prostu biala.[/QUOTE]
Dla mnie EDM też są za ciemne, poza tym wolę inne firmy. Białe podkłady mają m.in. Buff'd (robią też mixy na życzenie), Lumiere, Joppa, Silk Naturals, Dream World (też robią miksy), w EGM też ukręcą odpowiednio jasny podkład... Pewnie znajdą się i inne firmy. Także nie ma się co przejmować tylko zapraszam na forum mineralne i testuj, testuj ![]() ![]() ![]() Poza tym w delikatnym rozjaśnieniu podkładu może pomóc zastosowanie białego primera przed podkładem i białego pudru wykańczającego, niektóre lekko bielą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie ostatnio zaczełam stosować biały puder na pan sitcka i powiem wam, że jest całkiem nieźle, odcina się ale tylko delikatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Co do mienralow-jesli edm sa dla Was za ciemne to polecam MEOW. Otrzymalam dzisiaj duuuzo probek i EDM i MEOW. Moje wrazenia: MEOW (nawet te nie najjasniejsze odcienie) sa o wiele jasniejsze od tych najjasniejszych z edm.
#1932 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oddam najjaśniejszy sypki podkład mineralny z Avonu odcień Ivory, prawie nie używany oraz najjaśniejszy Dermacol, jestem bladolica ale nie aż tak oba są dla mnie za jasne. Piszcie na priva jak ktoś chce, bo nie chce wyrzucać a nie mam tak bladych koleżanek, ani sióstr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przejrzę te Wasze wątki wymiankowe jak będę mieć chwilkę, bo dzisiaj coś mi się komp zacina i wszystko strasznie długo ładuje. Wtedy dam znać co bym chciała i od kogo, a w ogóle to dziękuję za zainteresowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam wymienić podkłady z gosiurkiem za maseczkę do włosów. Dzięki za wszystkie oferty!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Maybelline , Affinitone 09 opal rose
![]()
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
Naprawde odpowiada Ci ten podkład? Dla mnie on jest za różowy i nawet najjaśniejsze odcienie są za ciemne..
Obecnie mysle o Maybelline dream satin liquid, o najjaśniejszym odcieniu, mam nadzieje, że podoła ![]()
#1938 |
Zadomowienie
|
Ishikawa a mozesz polecic mi coś jasnego?
#1939 |
Crazy turtle lady
|
Narazie wykanczam maybelline pure minerals - ktory tez ciemnieje;/
Mialam keidys jakis Avon,kolor Ivory (paare lat temu) i byl w miare dobrym odcieniem i nie ciemnial. Mysle sie na minerały przezucic, ale to chyba po zimie. Chyba Revlon ma kilka bardzo jasnych odcini, ale to musialabys przeszukac watek o Revlonie (chyba Colorstay) , i niewiem czy takie najjasniejsze odcienie nie beda tylko na allegro. U mnie w drogeri Natura sa podklady z Revlonu, ale najjasniejszych brak - nie ma zbytu;/ Przeszukaj ten watek,pewnie dziewczyny sobie cos polecaja ![]()
#1940 |
Zadomowienie
|
Oki, dzięki
![]()
#1941 |
Raczkowanie
|
Dla mnie wszystko jest za ciemne... Nawet korektor EDM intensive fair
![]() Najgorsze jest to, ze dla mnie 1-szym kryterium tego czy podklad jest dobry jest jego odcien! Mam cere bladziutka z raczej zoltym/ zlotym odcieniem i 0 różu! I wszystko wydaje sie za rózowe albo brzoskwiniowe ![]() Fajna jest paleta korektorow z sephory, mieszam sobie beż z zielonym i w koncu mam jasniutki ![]() Teraz zcaje sie na ten nowy podklad mineralny w kompakcie Clinique SPF 15- ciekawe czy bedzie dla mnie odcien... Co o nim sadzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Polecam podkład sypki, pseudomineralny Astor True Match nr 01, jest naprawdę bardzo jasny. Odnoszę wrażenie, że jest jaśniejszy od najjaśniejszych odcieni EDM.
#1943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze mam wrażenie, że dystrybutorzy są uzależnieni od solarium ![]() Od intensive fair jaśniejszy jest sunlight. Bazy/podkłady też jaśniejsze znajdziesz. Clinique w PL nie występuje w odcieniach bardzo jasnych. Jeszcze jakiś czas temu był znośny dla żółtków Superfit Bare - teraz już go nie uświadczysz. jak zwykle polecam bourjois ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1945 |
Raczkowanie
|
Hym.. siedzę i szukam i szukam i znaleźć nie mogę:P
czy ma ktoś linka do jednego wątku na wizażu w którym były podane jedne pod drugim jasne podkłady i ich dokładne odcienie ![]()
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1947 |
Raczkowanie
|
dziękuję ślicznie
![]() ![]()
#1948 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny mam takie pytanie... otóż moim naj fluidem jest lasting finish 16hour rimmela.. używam nr 103 true ivory i jestem przekonana że jest również 100 lub 101 kolor.. tylko że ja nigdzie nie mogę znaleźć jaśniejszych ;|
jak myślicie? jest jaśniejszy kolor czy ja sobie już wkręciłam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zamawiałyście może ostatnio na all revlon colorstay? nie umiem ocenić, który sprzedawca sprzedaje oryginały, na razie udawało mi się, ale teraz tych sprzedawców nie widzę. u kogo mogę kupić ivory w cenie ok. 30 zł? proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam też dziewczyny Ivory z Pharmaceris, dla Kici może być za ciemny, ale dla umiarkowanie bladolicych jak ja ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.