|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
|
|
|
#1922 |
|
szamanka
|
Witam
Ja dziś się wymierzyłam (wagi - wiadomo chwilowo brak ) i zastój... ![]() Gratuluję spadków wszystkim
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ja już kiedyś zaczynałam z Dukanem, ale miałam problemy żołądkowe po tym i rzuciłam ją;/ teraz jem wszystko tak jakbym była na dukanie, ale wiadomo kilka rzeczy jest, których na liście nie ma. Od dzisiaj chce zacząć Dukana i mam do Was kilka pytań, mam nadzieje, ze udzielicie mi jakiś porad w miare waszych możliwości ![]() 1. Jak to jest na I fazie (i na kolejnych chyba też) z przyprawami? -ziarenko smaku -papryka -oregano, bazylia? 2. Jogurty odtłuszczone naturalne, tylko 0%tł? Czy chodzi o każdy jog naturalny? Jaki jest limit tłuszczu? 3. Jecie wszystko w dużych ilościach/ile macie ochoty? Czy jednak się ograniczacie? 4. Waże teraz 62kg i mam 168cm wzrostu. Mam koło 2 miesięcy, żeby schudnąć conajmniej 5 kg? Jak myślicie, czy przy dukanie uda mi się to osiągnąc? 5. W książce napisane jest, że można czasem zjeść jogurt owocowy. W lidlu są takie owocowe co mają tylko 0,1% tł.. Jak myślicie moge je jeść tak ran na 2 dni?
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale wracam ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55
Edytowane przez Basketgirl Czas edycji: 2010-05-23 o 10:41 |
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Witam
u mnie -0,3 na wadze zobaczyłam 64,4 raniutko mam nadzieję, że to tempo się utrzyma przynajmniej kilka dni.
Edytowane przez raszpel Czas edycji: 2010-05-23 o 19:06 |
|
|
|
#1926 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kochani
Bardzo dziękuję za porady w sprawie sernika-zapisałam przepis. U mnie dziś zastój. Od kilku dni jest fajnie książkowo-spadek, zastój,spadek zastój. Dziwne to tylko bo u mnie spadki są po PW a po P zastoje-idę systemem 1/1. Wiele z nas początkujących za mało je ,widzę,że to nie tylko mój kłopot . Na śniadanie zjadłam rozpustne kanapki z łososiem-75g i pomidorkiem. Na II śniadanie zjem resztę łososia -75g. Na obiad wsunę wołowe hamburgery(mielona wołowina, cebulka,sól, pieprz i na teflon) z przepisu podpatrzonego u Was wczoraj z sałata zieloną, szczypiorkiem i łyżką jogurtu. Deserem będzie kawałek sernika. Podwieczorek 1 jajko gotowane z tuńczykiem-130g i pomidor plus jedna łyżeczka od herbaty musztardy dijon. Kolacja twaróg chudy-125g, łyżka jogurtu ,rzodkiewka. Jak uznacie,ze coś spartaczyłam to zaraz mi po łapach dajcie Słucham Waszych rad i dobrze na tym wychodzę. Co do skrobi ja jej na II fazie narazie nie wprowadziłam bo poprostu nie ma jej u mnie w sklepach-małe miasteczko. Zamierzam eksperymentalnie to zrobić od połowy mojej drugiej fazy czyli gdzieś w czerwcu. Wprowadzę ją do jadłospisu raz w tygodniu. Ja tak na logikę myślę,że jest to już wtedy łagodne przygotowanie organizmu do III fazy gdzie wprowadza się produkty skrobiowe. Ja tak zrobiłam z warzywami jak przeszłam z I fazy na II. Najpierw wprowadziłam warzywa raz dziennie, potem dwa razy a teraz jem warzywa do każdego posiłku w dni PW oczywiście. Ten eksperyment na mój organizm podziałał ładnie chudnę. Odnośnie zastojów na II fazie to ja ich nie mam narazie-dziś mój 28dzień diety(czyli 23 fazy II) myślę sobie, że jednym z powodów jest to,że jem tylko surowe warzywa. Gotowane czy duszone raz w tygodniu(najlepsze dla mnie w smaku surowe). Rewelacyjnie poradziliście tu też co do planowania posiłków-twaróg chudy na kolację to super pomysł-nie potrzebuję wieczorem niczego podjadać, czuje sie syta, fajnie się po nim chudnie. Tak sobie myślę czy tuńczyk w sosie własnym i 1 jajko gotowane też mnie tak nasycą-spróbuję dziś na kolacje. Duszonej chudej ryby na kolacje tez próbowałam ale szybko po tym byłam głodna więc dla mnie na kolację raczej odpada. Tyle moich wymyśleń, refleksji. Serdeczności od radosnej Dukaneczki która sobie śpiewająco teraz po kuchni pobiega. Ściskam Was. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Emilko guru Ty moje winem nagrzeszyłaś? Oj oj proszę następnym razem grzeszyć inaczej ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1927 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Pewnie na razie nie będę ryzykować i pojadę jeszcze parę dni na ranigaście, jak on mi nie pomoże to zrobię sobie taki wywar, bo ta gula w gardle jest tak strrrrasznie denerwująca
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Ja też, ja też!
Poza tym, udało mi się przetrwać grilla bez grzeszków Tak jak pisałam, wczoraj starałam się jeść więcej Podam to co wczoraj jadłam, jeśli macie jeszcze jakieś "ale" to proszę - piszcie:9.30 placki otrębowe z aromatem śmietankowym, posmarowane resztą serka homo z cynamonem 12.30 - sałatka z 1 pomidora i 2 małych ogórków + 2 duże plasterki szynki 15.00 - ryba ze szpinakiem 19.00 - 3 małe szaszłyki (z kurczakiem, papryką, cebulą i chyba tyle) + sałatka z pomidorów, sałaty, ogórka, cebuli 21.00 - szynka z grilla (prosto ze świnki, wybrałam najchudszą część) 22.00 - pół lampki wina ![]() ![]() poza tym oczywiście woda, herbata i kawka Czekam na ewentualne sugestie ![]() Gratuluję spadków wszystkim!
Edytowane przez Krolowa_Margot Czas edycji: 2010-05-23 o 11:10 |
|
|
|
#1930 | |
|
szamanka
|
Cytat:
![]() Właśnie dostałam @... może to też jest winowajca...
|
|
|
#1931 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
Mogę się troszkę pochwalić? U mnie po dwudniowym zastoju dziś spadek o 0,8
Start 13.05.2010r ![]() I faza 3dni -2,1 kg II faza 16.05 - 21.07 ![]() Edytowane przez nigrra Czas edycji: 2010-05-23 o 11:30 |
|
|
|
#1934 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
AAAAaaa, zapomniałam się pochwalić, że wczoraj nasłuchałam się komplementów. Nie powiem, było to baaardzo miłe. ![]()
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1936 |
|
404 Not Found
|
Ano że schudłam i wyglądam pięknie. Ale co ja się tam będę przechwalać.
|
|
|
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Przyczajenie
|
Cześć kochane Proteinki!
Czytam Was od kilku dni i postanowiłam dołączyć... Jestem w 3 dniu fazy uderzeniowej, ale nie wiem czy przejście na Dukana było rozsądne z mojej strony - sesja na uczelnie, a mózg potrzebuje cukrów i to prostych przy takim wysiłku intelektualnym.. W związku z tym mam pytanie: jak wpłynął Protal na Waszą naukę? I chodzi mi tu raczej o dość intensywne zakuwanie, które na moich studiach jest nieodłącznym elementem życia ![]() Chciałabym się też zapytać, czy pocenie się (dziś w nocy miałam zupełnie mokrą piżamkę - jakbym się zmoczyła ), kłopoty z zasypianiem i zawroty głowy są na porządku dziennym, ew. kiedy mogą się skończyć.Przyznam szczerze-myślałam, że będzie łatwiej, a tu prawdziwy hardcore. Co z tego, że można jeść ilości jakie się chce, skoro na tuńczyka już teraz nie mogę patrzeć... Pomóżcie dziewczynki! |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od piatku jestem na III
|
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pocenia- nie zauważyłam takiej reakcji organizmu u siebie, a zapach u mnie, wręcz przeciwnie- jest mniej intensywny ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- i jak i jak?! opowiadaj!! |
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Zerknij do pierwszego postu, tam jest wyjaśniona sprawa z nabiałem 3. Ja jem 5 posiłków dziennie, co 3 godziny, do syta, a nie tak, że po posiłku nie mogę się ruszyć. Nie podjadam między posiłkami, jak mnie ssie, to piję ciepłą herbatę ze słodzikiem. Ale ja to ja ![]() 4. Na to nie odpowiem, każdy chudnnie we własnym tempie. Jedni szybciej, drudzy wolniej. Ale zazwyczaj jest tak, że osoby z większym nadbagażem chudną trochę szybciej (choć to nie reguła). 5. Nie wiem ile węglowodanów ma ten jogurt, ale wydaje mi się, że co dwa dni to raczej za często, a na pewno odpada na uderzeniówce. Osobiście unikam jogurtów, bo dla mnie mają za dużo węglowodanów, używam ich raczej jako bazę do sosów, czy inny dodatek. I pamiętaj, to dieta proteinowa, a nie nabiałowa, więc stawiaj na mięso ryby i jajka, a będzie dobrze
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-23 o 12:09 |
|
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Witam w tą jakże piękną i ciepłą niedziellę :P
Jestem na diecie od wtorku i zaczęłam z wagą prawie 69kg (momentami ..ponowne... niebezpieczne zblizenia do nieszczęsnej 7* z przodu ...a wcale nie jestem taka wysoka, eh) ogólnie od dluższego czasu zdrowiej się odżywiam i schudłam w sumie ok. 4 kg- ograniczałam słodycze, tłuszcze i myślałam, że po pierwszych dniach 'uderzeniówki' wcale nie będzie takiej dużej różnicy (no bo wcale nie byłaby taka znowu uderzeniowa). Nie miałam dostępu do wagi przez te dni i nie wiedziałam jak sie sprawy mają a dzisiejszego poranka przeżyłam ogromny szok- 65kg !Także wniosek jest bardzo przyjemny i dodatkowo jeszcze okraszony pięknymi promieniami słoneczka- ta dieta działa! Życze wszystkim sukcesów i mobilizuje do dalszego 'dukowania' !
|
|
|
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie, u mnie dziś więcej o 0,2 czyli już przez 3 dni wiecej o 0,7 !! Pierścionków nie moge ściągnąć bo tak napuchłam. @ już był, nie jem solonych rzeczy tylko do filetu z kurczaka do gotowania daje Wegety. Są jeszcze jakieś inne powody zbierania wody w organiźmie?? Nie kumam już tego
Dziś 2 dzień warzywek...Pozdrawiam , buziaczki dla Was w ten cudowny słoneczny poranek
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem dokładnie o co chodzi. Może porozmawiaj z lekarzem?
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) i motywuję się do dalszej walki.Mate kiedyś piłam, przestałam, odkąd mi zapleśniała moja tykwa Ale faktycznie, to dobry pomysł, bo aż do rozpoczęcia U wlewałam w siebie hektolitry kawy z mlekiem i cukrem-czego teraz mi szalenie brakuje.
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
LyraBea - po przeanalizowaniu sytuacji zrzuciłam winę na ser, wszystko robiłam wg przepisu, uważam się za całkiem niezłą kucharkę. A sernik był kwaśno-słonawo-słodki z posmakiem zapachu migdałowego i o ile te dwa ostatnie przymiotniki były moją zasługą, to w niczym nie przyczyniłam się do dwóch pierwszych
![]() nigrra - nie wiem jak na Dukanie z siemieniem, może w tym glucie nie ma aż tyle tłuszczu... ja piłam jeszcze hen hen przed Dukanem, to się niestety nie zainteresowałam tym. Ale piłam 2-3 razy dziennie, nie jakoś dużo, po takiej małej filiżance. Rano to przed jedzeniem. Bardzo mi łagodziło.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 |
|
404 Not Found
|
Dobra jesteś! ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ja też biodrowych, tak fajnie wystają.
|
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś byłem na diecie niskowęglowodanowej. Ogólnie mogłem na dobę spożyć nie więcej niż 5g węgli. Oczywiście kontrolowałem poziom ciał ketonowych w moczu. Są paski testowe do tego. Diety nie można było prowadzić dłużej niż około 2 - 3 tygodni. Kwasica ketonowa i te sprawy. Oczywiście teraz też zakwaszamy swoje organizmy. Ale dostarczanych jest troszkę więcej węgli niż na zwykłej diecie Low Carb. Piszę o tym, bo czytałem gdzieś post, którejś z Was o tym, że ma sesję i potrzebuje cukrów do tego, aby lepiej mózg pracował. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale podobno ciała ketonowe są dużo lepszym źródłem energii niż cukry. Czytałem wtedy sporo na temat kwasicy, diet i takich tam. W większości materiałów, które udało mi się przeczytać, przetłumaczyć i przyswoić, mówiło o tym, że nasz mózg pracuje dużo lepiej na ciałach ketonowych niż cukrach. Jak to jest w rzeczywistości?? Pierwsze dni dla mnie były wtedy i teraz na Dukanie kiepskie. Ale teraz mam wrażenie, że mam większa koncentrację i efektywniej wykorzystuje swój intelekt. Faktycznie szybciej męczę się fizycznie. Wtedy tez tak było, ale ostatnim razem zażywałem gigantycznych ilości ruchu. Kilka razy w tygodniu łyżwy po 45 minut, codziennie bieganie około 45 minut i ćwiczenia siłowe w domu w granicach godziny dziennie. Nie liczę godzin spacerów w tygodniu.
Nie mówię, żeby każdy eksperymentował na swoim organizmie, czy lepiej mu się funkcjonuje na ketonach, czy cukrach. Ja lepiej działam bez cukrów. A co do samego Dukana. Jak miałem kilka lat, chyba 7, rodzice zabrali mnie do endokrynologa. Jakoś rosnąć nie chciałem i byłem przy kości. I pamiętam, że pierwszą rzecz, którą zastosował u mnie lekarz, przed pobytem w szpitalu na badaniach była... dieta wysokobiałkowa. Zero cukru i jak najwięcej białka. Więc coś w tym Dukanie musi być.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

) i zastój... 

27 lipca 2013