Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-23, 10:11   #1921
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim.
U mnie dziś rewolucyjny spadek o 0,4 kg. Jeszcze 1,5 kilo dzieli mnie od pierwszego wymarzonego celu, czyli sławietnej i szczęśliwej (mam nadzieję) 7 z przodu na wadze
Stary 2010-05-23, 10:14   #1922
Mo_Nika
szamanka

Witam
Ja dziś się wymierzyłam (wagi - wiadomo chwilowo brak ) i zastój...
Gratuluję spadków wszystkim
Stary 2010-05-23, 10:33   #1923
Basketgirl
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Ja już kiedyś zaczynałam z Dukanem, ale miałam problemy żołądkowe po tym i rzuciłam ją;/ teraz jem wszystko tak jakbym była na dukanie, ale wiadomo kilka rzeczy jest, których na liście nie ma.
Od dzisiaj chce zacząć Dukana i mam do Was kilka pytań, mam nadzieje, ze udzielicie mi jakiś porad w miare waszych możliwości
1. Jak to jest na I fazie (i na kolejnych chyba też) z przyprawami?
-ziarenko smaku
-papryka
-oregano, bazylia?
2. Jogurty odtłuszczone naturalne, tylko 0%tł? Czy chodzi o każdy jog naturalny? Jaki jest limit tłuszczu?
3. Jecie wszystko w dużych ilościach/ile macie ochoty? Czy jednak się ograniczacie?
4. Waże teraz 62kg i mam 168cm wzrostu. Mam koło 2 miesięcy, żeby schudnąć conajmniej 5 kg? Jak myślicie, czy przy dukanie uda mi się to osiągnąc?
5. W książce napisane jest, że można czasem zjeść jogurt owocowy. W lidlu są takie owocowe co mają tylko 0,1% tł.. Jak myślicie moge je jeść tak ran na 2 dni?

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55

Edytowane przez Basketgirl
Czas edycji: 2010-05-23 o 10:41
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:34   #1924
Emilia 25
404 Not Found

Dzień dobry! Nagrzeszyłam wczoraj winem. Przepraszam i nie żałuję.
Stary 2010-05-23, 10:40   #1925
raszpel
Raczkowanie

Witam u mnie -0,3 na wadze zobaczyłam 64,4 raniutko mam nadzieję, że to tempo się utrzyma przynajmniej kilka dni.

Edytowane przez raszpel
Czas edycji: 2010-05-23 o 19:06
raszpel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:58   #1926
tabinga
Raczkowanie

Dzień dobry Kochani Bardzo dziękuję za porady w sprawie sernika-zapisałam przepis. U mnie dziś zastój. Od kilku dni jest fajnie książkowo-spadek, zastój,spadek zastój. Dziwne to tylko bo u mnie spadki są po PW a po P zastoje-idę systemem 1/1. Wiele z nas początkujących za mało je ,widzę,że to nie tylko mój kłopot. Na śniadanie zjadłam rozpustne kanapki z łososiem-75g i pomidorkiem. Na II śniadanie zjem resztę łososia -75g. Na obiad wsunę wołowe hamburgery(mielona wołowina, cebulka,sól, pieprz i na teflon) z przepisu podpatrzonego u Was wczoraj z sałata zieloną, szczypiorkiem i łyżką jogurtu. Deserem będzie kawałek sernika. Podwieczorek 1 jajko gotowane z tuńczykiem-130g i pomidor plus jedna łyżeczka od herbaty musztardy dijon. Kolacja twaróg chudy-125g, łyżka jogurtu ,rzodkiewka. Jak uznacie,ze coś spartaczyłam to zaraz mi po łapach dajcie Słucham Waszych rad i dobrze na tym wychodzę.
Co do skrobi ja jej na II fazie narazie nie wprowadziłam bo poprostu nie ma jej u mnie w sklepach-małe miasteczko. Zamierzam eksperymentalnie to zrobić od połowy mojej drugiej fazy czyli gdzieś w czerwcu. Wprowadzę ją do jadłospisu raz w tygodniu. Ja tak na logikę myślę,że jest to już wtedy łagodne przygotowanie organizmu do III fazy gdzie wprowadza się produkty skrobiowe. Ja tak zrobiłam z warzywami jak przeszłam z I fazy na II. Najpierw wprowadziłam warzywa raz dziennie, potem dwa razy a teraz jem warzywa do każdego posiłku w dni PW oczywiście. Ten eksperyment na mój organizm podziałał ładnie chudnę. Odnośnie zastojów na II fazie to ja ich nie mam narazie-dziś mój 28dzień diety(czyli 23 fazy II) myślę sobie, że jednym z powodów jest to,że jem tylko surowe warzywa. Gotowane czy duszone raz w tygodniu(najlepsze dla mnie w smaku surowe). Rewelacyjnie poradziliście tu też co do planowania posiłków-twaróg chudy na kolację to super pomysł-nie potrzebuję wieczorem niczego podjadać, czuje sie syta, fajnie się po nim chudnie. Tak sobie myślę czy tuńczyk w sosie własnym i 1 jajko gotowane też mnie tak nasycą-spróbuję dziś na kolacje. Duszonej chudej ryby na kolacje tez próbowałam ale szybko po tym byłam głodna więc dla mnie na kolację raczej odpada. Tyle moich wymyśleń, refleksji. Serdeczności od radosnej Dukaneczki która sobie śpiewająco teraz po kuchni pobiega. Ściskam Was.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś się wymierzyłam (wagi - wiadomo chwilowo brak ) i zastój...
Gratuluję spadków wszystkim
Mo_nika ja w Ciebie wierzę i na nic Twoje smuteczki Tobie poprostu się uda-wiem to

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Basketgirl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja już kiedyś zaczynałam z Dukanem, ale miałam problemy żołądkowe po tym i rzuciłam ją;/ teraz jem wszystko tak jakbym była na dukanie, ale wiadomo kilka rzeczy jest, których na liście nie ma.
Od dzisiaj chce zacząć Dukana i mam do Was kilka pytań, mam nadzieje, ze udzielicie mi jakiś porad w miare waszych możliwości
-ziarenko smaku
-papryka
-oregano, bazylia?
2. Jogurty odtłuszczone naturalne, tylko 0%tł? Czy chodzi o każdy jog naturalny? Jaki jest limit tłuszczu?
3. Jecie wszystko w dużych ilościach/ile macie ochoty? Czy jednak się ograniczacie?
4. Waże teraz 62kg i mam 168cm wzrostu. Mam koło 2 miesięcy, żeby schudnąć conajmniej 5 kg? Jak myślicie, czy przy dukanie uda mi się to osiągnąc?
5. W książce napisane jest, że można czasem zjeść jogurt owocowy. W lidlu są takie owocowe co mają tylko 0,1% tł.. Jak myślicie moge je jeść tak ran na 2 dni?
Ja używam ziół jako przypraw, nie używam mieszanek bo mam obawy,ze w ziarenkach smaku jest duzo soli. Jogurty wiadomo naturalne takie które mało węgli mają polecam firmy Zott. Jednak najlepiej z jogurtami nie przesadzać. Na I fazie uczynic jako podstawe diety,ryby, mięso jajka. Nabiał-ser mniej niż 3 grupy w/w. Na II fazie używam jogurtu jako sosu do mięs sałatek. Jem normalnie by nie czuc głodu choć powinnam więcej-tu nie o ilośc chodzi tylko o jakość. Nikt Ci poza testem wyliczeń nie zrobi kiedy i ile schudniesz. Każdy reaguje inaczej. Buziaki

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Emilko guru Ty moje winem nagrzeszyłaś? Oj oj proszę następnym razem grzeszyć inaczej

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez raszpel Pokaż wiadomość
Witam u mnie -0,3 na wadze zobaczyłam 64,4 raniutko mam nadzieję, że to tępo się utrzyma przynajmniej kilka dni.
Tak trzymaj
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:59   #1927
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość

Emilko guru Ty moje winem nagrzeszyłaś? Oj oj proszę następnym razem grzeszyć inaczej
Ja? Guru? O rety, teraz to muszę się poprawić i grzeszyć w inny sposób.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 11:01   #1928
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saswati Pokaż wiadomość
nigrra - wspóczuję, przeżywałam kiedyś to samo pomogło mi gotowanie na parze i picie takiego gluta z siemienia lnianego. no i ranigast.
Witam Wszystkich. Dzięki za radę, tylko czy to można pić na Naszej diecie, bo samo w sobie siemię jest bardzo tłuste, ciekawe jak jest z takim wywarem. Pewnie na razie nie będę ryzykować i pojadę jeszcze parę dni na ranigaście, jak on mi nie pomoże to zrobię sobie taki wywar, bo ta gula w gardle jest tak strrrrasznie denerwująca. A ile razy dziennie piłaś ten wywar i po jakim czasie Ci pomogło?

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:06   #1929
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Cytat:
Ja też, ja też! Wypiłam pół lampki! ale, kurde, dobre było...
Poza tym, udało mi się przetrwać grilla bez grzeszków

Tak jak pisałam, wczoraj starałam się jeść więcej Podam to co wczoraj jadłam, jeśli macie jeszcze jakieś "ale" to proszę - piszcie:

9.30 placki otrębowe z aromatem śmietankowym, posmarowane resztą serka homo z cynamonem
12.30 - sałatka z 1 pomidora i 2 małych ogórków + 2 duże plasterki szynki
15.00 - ryba ze szpinakiem
19.00 - 3 małe szaszłyki (z kurczakiem, papryką, cebulą i chyba tyle) + sałatka z pomidorów, sałaty, ogórka, cebuli
21.00 - szynka z grilla (prosto ze świnki, wybrałam najchudszą część)
22.00 - pół lampki wina
poza tym oczywiście woda, herbata i kawka

Czekam na ewentualne sugestie

Gratuluję spadków wszystkim!

Edytowane przez Krolowa_Margot
Czas edycji: 2010-05-23 o 11:10
Krolowa_Margot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:11   #1930
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Mo_nika ja w Ciebie wierzę i na nic Twoje smuteczki Tobie poprostu się uda-wiem to
Skoro we mnie wierzysz to może i ja w końcu uwierzę...

Właśnie dostałam @... może to też jest winowajca...
Stary 2010-05-23, 11:12   #1931
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Krolowa_Margot Pokaż wiadomość
Ja też, ja też! Wypiłam pół lampki! ale, kurde, dobre było...
Poza tym, udało mi się przetrwać grilla bez grzeszków

Tak jak pisałam, wczoraj starałam się jeść więcej Podam to co wczoraj jadłam, jeśli macie jeszcze jakieś "ale" to proszę - piszcie:

9.30 placki otrębowe z aromatem śmietankowym, posmarowane resztą serka homo z cynamonem
12.30 - sałatka z 1 pomidora i 2 małych ogórków + 2 duże plasterki szynki
15.00 - ryba ze szpinakiem
19.00 - 3 małe szaszłyki (z kurczakiem, papryką, cebulą i chyba tyle) + sałatka z pomidorów, sałaty, ogórka, cebuli
21.00 - szynka z grilla (prosto ze świnki, wybrałam najchudszą część)
22.00 - pół lampki wina
poza tym oczywiście woda, herbata i kawka

Czekam na ewentualne sugestie

Gratuluję spadków wszystkim!
Świnki nie można w ogóle. Za wino nie biczuję, bo sama nie jestem bez winy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 11:19   #1932
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Cytat:
Świnki nie można w ogóle.

ojej, dobrze, że to był tylko taki malutki kawałek... nie wiedziałam
Stary 2010-05-23, 11:21   #1933
nigrra
Raczkowanie

Mogę się troszkę pochwalić? U mnie po dwudniowym zastoju dziś spadek o 0,8 Piękny początek słonecznej niedzieli

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png

Edytowane przez nigrra
Czas edycji: 2010-05-23 o 11:30
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:21   #1934
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Krolowa_Margot Pokaż wiadomość

ojej, dobrze, że to był tylko taki malutki kawałek... nie wiedziałam
Wieprzowina jest zabroniona całkowicie, bo jest za tłusta. Poczytaj sobie 1 post, tam jest wszystko.

AAAAaaa, zapomniałam się pochwalić, że wczoraj nasłuchałam się komplementów. Nie powiem, było to baaardzo miłe.
Stary 2010-05-23, 11:36   #1935
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Wieprzowina jest zabroniona całkowicie, bo jest za tłusta. Poczytaj sobie 1 post, tam jest wszystko.

AAAAaaa, zapomniałam się pochwalić, że wczoraj nasłuchałam się komplementów. Nie powiem, było to baaardzo miłe.
A jakie to komplementy? Pocieszymy się z Tobą!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:37   #1936
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
A jakie to komplementy? Pocieszymy się z Tobą!
Ano że schudłam i wyglądam pięknie. Ale co ja się tam będę przechwalać.
Stary 2010-05-23, 11:42   #1937
Zadomowienie

Cytat:
Ano że schudłam i wyglądam pięknie. Ale co ja się tam będę przechwalać.
To wspaniale Baardzo miło jest sluchać takich komplementów!
Stary 2010-05-23, 11:43   #1938
ernie
Przyczajenie

Cześć kochane Proteinki!
Czytam Was od kilku dni i postanowiłam dołączyć...
Jestem w 3 dniu fazy uderzeniowej, ale nie wiem czy przejście na Dukana było rozsądne z mojej strony - sesja na uczelnie, a mózg potrzebuje cukrów i to prostych przy takim wysiłku intelektualnym.. W związku z tym mam pytanie: jak wpłynął Protal na Waszą naukę? I chodzi mi tu raczej o dość intensywne zakuwanie, które na moich studiach jest nieodłącznym elementem życia
Chciałabym się też zapytać, czy pocenie się (dziś w nocy miałam zupełnie mokrą piżamkę - jakbym się zmoczyła), kłopoty z zasypianiem i zawroty głowy są na porządku dziennym, ew. kiedy mogą się skończyć.
Przyznam szczerze-myślałam, że będzie łatwiej, a tu prawdziwy hardcore. Co z tego, że można jeść ilości jakie się chce, skoro na tuńczyka już teraz nie mogę patrzeć...
Pomóżcie dziewczynki!
ernie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:57   #1939
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ernie Pokaż wiadomość
Cześć kochane Proteinki!
Jestem w 3 dniu fazy uderzeniowej, ale nie wiem czy przejście na Dukana było rozsądne z mojej strony - sesja na uczelnie, a mózg potrzebuje cukrów i to prostych przy takim wysiłku intelektualnym.. W związku z tym mam pytanie: jak wpłynął Protal na Waszą naukę? I chodzi mi tu raczej o dość intensywne zakuwanie, które na moich studiach jest nieodłącznym elementem życia
Chciałabym się też zapytać, czy pocenie się (dziś w nocy miałam zupełnie mokrą piżamkę - jakbym się zmoczyła), kłopoty z zasypianiem i zawroty głowy są na porządku dziennym, ew. kiedy mogą się skończyć.
Przyznam szczerze-myślałam, że będzie łatwiej, a tu prawdziwy hardcore. Co z tego, że można jeść ilości jakie się chce, skoro na tuńczyka już teraz nie mogę patrzeć...
Pomóżcie dziewczynki!
na uderzeniowce mialam poblemy z koncentracja, teraz juz nie ( ale i tak najbardziej na nia polecam yerbe). a co do pocenia sie- na poczatku bylo intensywniejsze, pozniej sie zmniejszczylo, ale niestety "zapach" mam gorszy niz przed dieta.

od piatku jestem na III
lele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 12:06   #1940
Zadomowienie

Cytat:
Cześć kochane Proteinki!
Pomóżcie dziewczynki!
Moje studia również wymagają koncentracji, nauki (każdego dnia) i sesji też się obawiałam. Ale powiem szczerze, że dzięki diecie zrobiłam się bardziej zdyscyplinowana, wiedząc, że kolejny posiłek za pare godzin, wykorzystywałam ten czas na naukę i efekty bardzo ładne
Co do pocenia- nie zauważyłam takiej reakcji organizmu u siebie, a zapach u mnie, wręcz przeciwnie- jest mniej intensywny

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość

od piatku jestem na III
i jak i jak?! opowiadaj!!
Stary 2010-05-23, 12:07   #1941
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Basketgirl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
-ziarenko smaku
-papryka
-oregano, bazylia?
1. Ziół i przypraw, nawet różnych gotowych mieszanek można używać. To ziarenko smaku chyba ma sporo soli, ale dziewczyny używają tu wegety... Na U może odpuść, a na 2 fazie z rozwagą używaj (ja jak wiem, że pewne przyprawy mają sól, staram się używać ich w jednym, dwóch posiłkach, zazwyczaj to obiad i 2 śniadanie). Jak zobaczysz, że Ci się woda zatrzymuje, to zrezygnuj.

2. Zerknij do pierwszego postu, tam jest wyjaśniona sprawa z nabiałem

3. Ja jem 5 posiłków dziennie, co 3 godziny, do syta, a nie tak, że po posiłku nie mogę się ruszyć. Nie podjadam między posiłkami, jak mnie ssie, to piję ciepłą herbatę ze słodzikiem. Ale ja to ja

4. Na to nie odpowiem, każdy chudnnie we własnym tempie. Jedni szybciej, drudzy wolniej. Ale zazwyczaj jest tak, że osoby z większym nadbagażem chudną trochę szybciej (choć to nie reguła).

5. Nie wiem ile węglowodanów ma ten jogurt, ale wydaje mi się, że co dwa dni to raczej za często, a na pewno odpada na uderzeniówce. Osobiście unikam jogurtów, bo dla mnie mają za dużo węglowodanów, używam ich raczej jako bazę do sosów, czy inny dodatek.

I pamiętaj, to dieta proteinowa, a nie nabiałowa, więc stawiaj na mięso ryby i jajka, a będzie dobrze

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-23 o 12:09
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:11   #1942
Dapenoxu
Raczkowanie

Witam w tą jakże piękną i ciepłą niedziellę :P

Jestem na diecie od wtorku i zaczęłam z wagą prawie 69kg (momentami ..ponowne... niebezpieczne zblizenia do nieszczęsnej 7* z przodu ...a wcale nie jestem taka wysoka, eh)
ogólnie od dluższego czasu zdrowiej się odżywiam i schudłam w sumie ok. 4 kg- ograniczałam słodycze, tłuszcze i myślałam, że po pierwszych dniach 'uderzeniówki' wcale nie będzie takiej dużej różnicy (no bo wcale nie byłaby taka znowu uderzeniowa).

Nie miałam dostępu do wagi przez te dni i nie wiedziałam jak sie sprawy mają a dzisiejszego poranka przeżyłam ogromny szok- 65kg !
Także wniosek jest bardzo przyjemny i dodatkowo jeszcze okraszony pięknymi promieniami słoneczka- ta dieta działa!

Życze wszystkim sukcesów i mobilizuje do dalszego 'dukowania' !
Dapenoxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:12   #1943
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam Was serdecznie, u mnie dziś więcej o 0,2 czyli już przez 3 dni wiecej o 0,7 !! Pierścionków nie moge ściągnąć bo tak napuchłam. @ już był, nie jem solonych rzeczy tylko do filetu z kurczaka do gotowania daje Wegety. Są jeszcze jakieś inne powody zbierania wody w organiźmie?? Nie kumam już tego Dziś 2 dzień warzywek...Pozdrawiam , buziaczki dla Was w ten cudowny słoneczny poranek
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:19   #1944
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie, u mnie dziś więcej o 0,2 czyli już przez 3 dni wiecej o 0,7 !! Pierścionków nie moge ściągnąć bo tak napuchłam. @ już był, nie jem solonych rzeczy tylko do filetu z kurczaka do gotowania daje Wegety. Są jeszcze jakieś inne powody zbierania wody w organiźmie?? Nie kumam już tego Dziś 2 dzień warzywek...Pozdrawiam , buziaczki dla Was w ten cudowny słoneczny poranek
W takim razie to przez warzywka. Ayu wkleiła do pierwszego postu przyczyny zatrzymywania się wody w organiźmie.
Stary 2010-05-23, 12:27   #1945
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Wczoraj na grillu znajoma mi mówiła, że jej koleżanka bylam na diecie Dukana przez 2 tygodnie i właśnie puchła i puchła.... poszła do lekarza i okazało się, że ma jakąś krew nieodpowiednią i nie może tej diety stosować nie wiem dokładnie o co chodzi. Może porozmawiaj z lekarzem?
Stary 2010-05-23, 12:29   #1946
ernie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
na uderzeniowce mialam poblemy z koncentracja, teraz juz nie ( ale i tak najbardziej na nia polecam yerbe). a co do pocenia sie- na poczatku bylo intensywniejsze, pozniej sie zmniejszczylo, ale niestety "zapach" mam gorszy niz przed dieta.

od piatku jestem na III
Kurczę, gratuluję dotarcia do III! Ja mam ochotę rzucić tę dietę średnio co godzinę... ale potem dotykam moich obojczyków (uwielbiam lekko wystające obojczyki) i motywuję się do dalszej walki.
Mate kiedyś piłam, przestałam, odkąd mi zapleśniała moja tykwa Ale faktycznie, to dobry pomysł, bo aż do rozpoczęcia U wlewałam w siebie hektolitry kawy z mlekiem i cukrem-czego teraz mi szalenie brakuje.
ernie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:30   #1947
saswati
Raczkowanie

LyraBea - po przeanalizowaniu sytuacji zrzuciłam winę na ser, wszystko robiłam wg przepisu, uważam się za całkiem niezłą kucharkę. A sernik był kwaśno-słonawo-słodki z posmakiem zapachu migdałowego i o ile te dwa ostatnie przymiotniki były moją zasługą, to w niczym nie przyczyniłam się do dwóch pierwszych

nigrra - nie wiem jak na Dukanie z siemieniem, może w tym glucie nie ma aż tyle tłuszczu... ja piłam jeszcze hen hen przed Dukanem, to się niestety nie zainteresowałam tym. Ale piłam 2-3 razy dziennie, nie jakoś dużo, po takiej małej filiżance. Rano to przed jedzeniem. Bardzo mi łagodziło.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 12:34   #1948
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, gratuluję dotarcia do III! Ja mam ochotę rzucić tę dietę średnio co godzinę... ale potem dotykam moich obojczyków (uwielbiam lekko wystające obojczyki) i motywuję się do dalszej walki.
Mate kiedyś piłam, przestałam, odkąd mi zapleśniała moja tykwa Ale faktycznie, to dobry pomysł, bo aż do rozpoczęcia U wlewałam w siebie hektolitry kawy z mlekiem i cukrem-czego teraz mi szalenie brakuje.
a ja dotykam kości biodrowych
Stary 2010-05-23, 12:35   #1949
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Mate kiedyś piłam, przestałam, odkąd mi zapleśniała moja tykwa

Dobra jesteś!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
a ja dotykam kości biodrowych
Ja też biodrowych, tak fajnie wystają.
Stary 2010-05-23, 12:38   #1950
moose1979
Rozeznanie

Kiedyś byłem na diecie niskowęglowodanowej. Ogólnie mogłem na dobę spożyć nie więcej niż 5g węgli. Oczywiście kontrolowałem poziom ciał ketonowych w moczu. Są paski testowe do tego. Diety nie można było prowadzić dłużej niż około 2 - 3 tygodni. Kwasica ketonowa i te sprawy. Oczywiście teraz też zakwaszamy swoje organizmy. Ale dostarczanych jest troszkę więcej węgli niż na zwykłej diecie Low Carb. Piszę o tym, bo czytałem gdzieś post, którejś z Was o tym, że ma sesję i potrzebuje cukrów do tego, aby lepiej mózg pracował. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale podobno ciała ketonowe są dużo lepszym źródłem energii niż cukry. Czytałem wtedy sporo na temat kwasicy, diet i takich tam. W większości materiałów, które udało mi się przeczytać, przetłumaczyć i przyswoić, mówiło o tym, że nasz mózg pracuje dużo lepiej na ciałach ketonowych niż cukrach. Jak to jest w rzeczywistości?? Pierwsze dni dla mnie były wtedy i teraz na Dukanie kiepskie. Ale teraz mam wrażenie, że mam większa koncentrację i efektywniej wykorzystuje swój intelekt. Faktycznie szybciej męczę się fizycznie. Wtedy tez tak było, ale ostatnim razem zażywałem gigantycznych ilości ruchu. Kilka razy w tygodniu łyżwy po 45 minut, codziennie bieganie około 45 minut i ćwiczenia siłowe w domu w granicach godziny dziennie. Nie liczę godzin spacerów w tygodniu.
Nie mówię, żeby każdy eksperymentował na swoim organizmie, czy lepiej mu się funkcjonuje na ketonach, czy cukrach. Ja lepiej działam bez cukrów.
A co do samego Dukana. Jak miałem kilka lat, chyba 7, rodzice zabrali mnie do endokrynologa. Jakoś rosnąć nie chciałem i byłem przy kości. I pamiętam, że pierwszą rzecz, którą zastosował u mnie lekarz, przed pobytem w szpitalu na badaniach była... dieta wysokobiałkowa. Zero cukru i jak najwięcej białka. Więc coś w tym Dukanie musi być.
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości