|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Matko jakie wy super rzeczy w tych lumpkach znajdujecie. mój błąd polega chyba na tym że tam nie chodzę. Może czas zacząć
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Te koszule są zabójcze, a zwłaszcza ta z kamizeleczką
![]() Kurde zrobiłam grzybową i wcale mi się nie chce jej jeść :/ A maleństwo dziś skacze jak kangur, ech... Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-11-05 o 15:02 |
|
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę ciuszków w kiepskiej jakości zdjęć
![]() komplecik, legginsy i buciki dostałam od siostry, body kupiłam ostatnio w Mothercare a skarpetki kupiłam w dzień, w który zrobiłam test ciążowy
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
I ja już jestem po połówkowym- lekarz potwiedził nam córeczkę
co do ciuszków to zaraz po usg zaczęłam kupować.zazdroszczę wam, ze macuie u siebie lumpki, u mnie sa takie straszne, że nic bym tam nie znalazła- szkoda nawet tam zaglądać. zastanawiam sie ciągle nad łóżeczkiem,. macie już jakieś typy? do tej pory chciałam tylko szczebelkowe drewniane 120X60 normalne z szufladą i kółeczkami, ale dziś coś mnie naleciało na kołyskę taką jak np. ta: http://allegro.pl/kolyska-coneco-az-...302702757.html wiem, że to w sumie zbędny wydatek, bo po 4 miesiącach trzeba i tak kupować łóżeczko drewniane. co o tym myślicie i może znacie jakieś opinie czy się psują są niepraktyczne itp. dziewczyny gdyby rzucil się wam gdzieś w oczy kocyk malinowy w kolorowe kropeczki to dajcie znać bo na taki poluję. |
|
|
|
#1927 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa
Black Angel wspominała o rozstępach. Mnie się robi 'słoneczko' wokoło brodawek i jestem zła, bo piersi jak dotąd to była jedyna część ciała, z której byłam zadowolona... a teraz mam mnóstwo czerwonych promyków. i dupa. piersi już ładne nie będą.Na brzuchu nie mam na razie nic, a cellulit? dramat. tyłek i uda to kraina wysp i wzgórz.... ![]() I te humory. TŻ to mi tak działa na nerwy, że czasem bym go udusiła. mimo, że nic nie robi złego, bo np siedzi przed tv. albo właśnie za to... ![]() sama ze sobą wytrzymać nie mogę. no. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|
#1928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo z tymi piersiami szczególnie po kąpieli pojawiają się czerwone pajączki, no i narazie rozstepów też nie mam ale za to mega cellulit, ale nie pzrejmuje sie tym zupełnie, robię co mogę, smaruję sie mustelą i oliwką codziennie i nie mam więcej na to wpływu. Co do TŻ i humorków też mnnie denerwuje ostatnio, tzn. dla niego wszytskie wybory typu łóżeczko, wózek są bardzo szybkie a ja lubię wziąść pod uwagę wszystkie za i przeciw, on nie analizuje - tacy juz są panowie zdaję sobie z tego sprawę, ale denerwuje mnie, że ja o wszytskim muszę zadecydowac. |
|
|
|
|
#1929 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do szafy jeszcze nie wkładam bo muszę miejsce zrobić dla dziecka i w szafie i w komodzie całej szafy nie mam ciągle uważam że jeszcze mam za mało . a ogólnie dowiedziałam się że dostanę cały karton ciuszków od znajomej która ma bliźniaczki ![]() jejku takie kupowanie uzależnia i to poważnie Cytat:
ja uważam że nie warto kupować za dużo nowych -mnie przynajmniej na to by nie było stać . ostatnio jak zobaczyłam jak w Tesco w promocji 5pack bodziaków był za 55 zł czyli jedna sztuka wypada po 11zł ... eh ... a w sumie niczym się nie różnią prócz tego ze są nowe-ale dziecko szybko wyrasta więc te używane są prawe jak nowe . a za 55 zł to ja bym w lumpie miała z 2 siatki różnych markowych ciuszków... Cytat:
, wiesz miałam kiedyś pomysł że jak okaże się że jestem w ciąży to kupie TŻ albo skarpetki albo buciki i mu je dam mówiąc będziesz tatą. staraliśmy się o dziecko troszkę ale i tak jak okazało się że będę miała dziecko to byłam bardzo zaskoczona, zrobiłam test rana i jak wyszły 2 kreseczki to nie mogłam uwierzyć... z tych nerwów i zarazem szczęścia aż się rozpłakałam i obudziłam w niedzielę rano TŻ pokazując mu test wiec z niespodzianki nici może jak będziemy mieli 2 dziecko to już inaczej zareaguje i zrobię mu taką niespodziankę zobaczymy ...
|
|||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra ma łóżeczko i kołyskę mówi że to super sprawa jak ma się 2 poziomowy domek, ona łóżeczko ma w sypialni, a kołyskę w salonie
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
kołyska totalnie nie w moim typie...
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Boszkie te ciuszki macie dziewczyny... nie mogę się napatrzeć...
ja nie umiem chodzić po lumpkach - nigdy nic fajnego nie znalazłam choć moja dobra znajoma niesamowitego nosa do szukania, ja mam nadzieję, że się wybiorę jutro na zakupy bo już mnie skręca .. Olsza gratuluję córci co do swoich ubranek to ma spodnie z h&m sztruksowe super się nosi i jakość oki zakupiłam też dwa sweterki jeden rozpinany, drugi to prawie sukieneczka do rajstopek i legginsów jak znalazł a i jeszcze koszulkę w niej to chyba całą przechodzę taka obszerna ale super, porobię wam zdjęcia jutro przy świetle i wkleję. i na tym poprzestanę, resztę się dobierze z "normalnych".. w sprawie rozstępów to miałam na udach i pupie zawsze a teraz odpukać odpukać narazie cisza ale przybrałam tylko 4 kg od początku więc się ładnie rozciągnęło oby tak dalej... Iza skarpetki już różowe super przeczucie !
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak zrobiłam test to tż był już w pracy a nie chciałam mu mówić o tym przez telefon, więc poczekałam do popołudnia a wracając z pracy miałam po drodze sklep z ciuchami dla dzieci
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Ci tak ze u mnie to jest tak ze na poczatku bolalo raz na jakis czas a teraz codziennie bez przerwy najgorzej jest jak sie duzo nachodze wiec staram sie nie chodzic zbyt dlugo
no ale nie raz jest to nieuniknione ....gin.powiedziala ze to minie tylko ze jak slucham opowiesci innych mam to wiekszosc do porodu i po z tym sie borykala .....gin.powiedz.spi pani na prawym boku ale mi to nic nie pomaga a bodajze jeszcze gorzej boli ...najlepiej jest na wznak no ale w ciazy to niewskazana pozycja do spania wiec pozostaje meczyc sie i czekac .....bede na wizycie 18.11 to moze mi cos wiecej doradzi bo zbyt wylewna to gin. nie jest ![]() Ale bede prywatnie na usg 12.11 to zapytam innego lek. moze on bardziej zorientowany bedzie
|
|
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz znów szukanie ci się zacznie Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli zabawa od nowa...a już myślałam że będziesz mieć taki oryginalny model.Cytat:
|
||
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tego sprzedawce chodzi http://allegro.pl/show_user_auctions...31&gr_id=89313 ja na pewno kupie u niego body i pajace
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
ego-ego - leginsy super, brzuszek też
![]() laseczkaa, wikakika, izabela - piękne ubranka macie. megi 2015- jak zobaczyłam ceny ubranek w sklepach, to od razu zachciało mi się do lumpa chodzić. Ja na obiadek zrobiłam placki ziemniaczane z cukrem - uwielbiam je.
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
Zastanawiam się czy faktycznie teraz kupować wózek i łózeczko czy nie poczekać do przyszłego roku. A teraz pokompletuje inne drobnostki. Sama nie wiem ![]() Ide dzisiaj do reala i zobacze ten proszek co Jokr3 pisałaś. Jak myślisz że będzie lepszy od Loveli? Dziewczyny gratulacje poznania płci |
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- No i gratki poznanych plci Kurcze pamietam to uczucie takiej wolnosci, bo w koncu wiem co kupowac !!!!! |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
he he no wiem
piękne te Twoje ubranka ![]() Cytat:
![]() przy okazji - fajny brzusio już masz ![]() mi ostatnio wyskoczył bardziej i widzę, że podchodzi już do góry ![]() olsza - gratulacje dziewczynki! a powiedzcie czy myslicie już o butelkach? bo ja się zastanawiam nad AVENT a Tommee Tippee, chce kupic wcześniej komplecik aby był na zapas i juz odlozony i pochwale sie - ostatnie 2 tygodnie mialam strasznie zajete i "szybkie" ale udalo nam sie sprzedać mieszkania i kupujemy nowe wieksze 3 pokojowe 60 metrowe z balkonem piękne i to wyobrazcie sobie NIC a NIC nie trzeba tam robic, nawet scian nie trzeba malowac bo sa swieze i to w kolorach nam odpowiadajacych ogolnie byli wlasciciele mieli podobny gust do naswiec i kuchnia brazowa i ogolnie cale mieszkanko fajnie zrobione ![]() jestesmy zachwyceni ![]() przeprowadzka najpozniej w styczniu udalo nam sie przed pojawieniem sie maluszka
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
deneb3 nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę mieszkanka
my to dopiero w przyszłym roku w sierpniu zaczynamy szukać mieszkania ale już bym chciała na swoim być mimo kredytu to jednak sami to sami a z rodzicami to wiadomo choćby najlepsi byli to już nie to dla mnie przynajmniej
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tanie jak na takie mieszkanie bo zalezalo im na szybkiej sprzedazy i wszystko idealne ![]() zapomnialam dodac,ze lazienka tez w moim stylu, taka fajna, nowoczesna,bezowo-brazowa z duza narozna wanna ![]() strasznie sie ciesze zwlaszcza,ze okolica do spacerow z maluszkiem idealna,spokoj
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupię zestaw startowy TT na allegro a jeśli chodzi o mieszkanie to gratuluję wyobrażam sobie jak się cieszysz a balkon to super sprawa
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Byłam w Zusie. Pani w okienku powiedziała że na zwolnieniu ogolnie powinno się być w domu
|
#1947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i taka łazienka achh...Cytat:
to skoro dobrze się czujesz na takie podróże to czemu do pracy nie możesz chodzić - zwolnienia nie daje się po to żeby odpoczywać tylko jeśli jest coś nie tak - to tak dla zusu bo wiadomo że my dostajemy czasem właśnie żeby odpocząć ale zusowi nie wytłumaczysz skoro się czujesz dobrze to masz chodzić do pracy a nie jeździć po rodzinie chyba że na czas ciąży mieszkasz u kogoś np u rodziców ale wtedy właśnie tak się tłumaczysz. wiesz oni pilnują swojego bo w końcu to oni płacą prawda
|
|
#1948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Super sprawa. my mamy swoje mieszkanko od 2 lat, ale rok praktycznie remontowaliśmy. wszystko od podstaw, także ciesz się kochana że nie musicie nic robić bo to koszmar chyba że trochę większe haha
|
||
|
|
|
#1949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Subtelle gratuluję synka!
Olsza gratuluję córeczki! Zastanawiam się co zrobić, żeby moja kochana córeczka w brzuszku zmieniła pozycję. Już któryś raz z kolei prostuje swoje kończyny w mój pęcherz .Poniżej ja w 23 tc. Mój mąż się ze mnie śmieje, że połknęłam piłkę do kosza .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

on uwaza ze ciaza to nie choroba...a ja sie mecze zbolem gardla od poniedzialku i poprostu dzisiaj nie moglam sie podniesc z lozka rano
do mnie też przyszły dziś leginsy 2 pary 
i jestem zła, bo piersi jak dotąd to była jedyna część ciała, z której byłam zadowolona... 

.