Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 09:44   #1921
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Muron dokładnie mam takie położenie, a raczej ono sobie tak siedzi Tylko jak zdarzyło mi się to pierwszy raz to uwierzcie mi naprawdę zaczęłam się denerwować po 5 dniach ciszy............ A teraz to już wiem o co chodzi Na całe szczęście.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:46   #1922
agape
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

ten pierwszy tylko ciekawe jaką cene sobie życzą

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:47   #1923
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
na pewno się odwróci
ja już straciłam nadzieję u mnie. Bo na każdym USG widzę tylko jego/jej du..pę. Mam tak leniwe dziecko, że nawet tydzień potrafi siedzieć tak cicho i nie kopać mnie. Ostatnio tak miałam i się przestraszyłam, no a na USG pani doktor pokazała, że rusza rączką. Tak więc dla mnie już nie ma niespodzianek............ ..........

Lilijko wiesz z drugiej strony ja np. cały czas czuję na żebrach, jak mój Mały tańczy kankana...momentami to aż boli, jak np. czuję nogi na nerkach, a ręce gdzieś na drugim boku...albo pupę wstawi, a głową prze na pęcherz...no cuda wyczynia.

A ja sobie czekam na tą moją kuzynkę Małą i doczekać się nie mogę...jeszcze czeka do lekarza w kolejce, od 7 rano. Wiecie co, dla mnie to przeginka, zeby nawet w przychodni dziecięcej takie rzeczy się działy...Sama dobrze pamiętam, jak od małego dziecka jeździłam z Mamą do alergologa, potrafiłyśmy w kolejce czekać od 7 do 12, czasami nawet nie udało się lekarzowi nas przyjąć. Życie...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:49   #1924
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Ja też mam taki Granatowo- błękitno- kremowy. Faktycznie, spacerówka to porażka
ja mam szary z czerwonymi wstawkami

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
e_rosa miała chyba na 8 stycznia.

agape w którym komisie kupowaliście wózek? bo wiem, że kiedyś był na Giszowcu, ale już go nie ma

DZIŚ ZACZYNAM 31 TYDZIEŃ
w tym co muron nam poleciła www.babybox.com.pl :-) ale jest tez w katowicach na 3 maja (w bramie w pobliżu placu wolności) i też mają fajne wózki

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-12-15 o 09:51
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:51   #1925
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

cytrynko, ja za to czuję główkę na żebrach, albo czasem pupą wypina się na bliźnie co boli, bo ona nie chce się naciągać tak sprawnie......... jednak jest to bardzo rzadko
Stary 2010-12-15, 09:52   #1926
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Lilijko wiesz z drugiej strony ja np. cały czas czuję na żebrach, jak mój Mały tańczy kankana...momentami to aż boli, jak np. czuję nogi na nerkach, a ręce gdzieś na drugim boku...albo pupę wstawi, a głową prze na pęcherz...no cuda wyczynia.

A ja sobie czekam na tą moją kuzynkę Małą i doczekać się nie mogę...jeszcze czeka do lekarza w kolejce, od 7 rano. Wiecie co, dla mnie to przeginka, zeby nawet w przychodni dziecięcej takie rzeczy się działy...Sama dobrze pamiętam, jak od małego dziecka jeździłam z Mamą do alergologa, potrafiłyśmy w kolejce czekać od 7 do 12, czasami nawet nie udało się lekarzowi nas przyjąć. Życie...
ale bedziesz dziś na SR? my dziś znowu na dwie grupy idziemy i wtedy kończymy 19 stycznia.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:53   #1927
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape no to będę musiała tam kiedyś zerknąć na 3 maja, a w tym w Mysłowicach byłam i wtedy nic mi w oko nie wpadło, teraz zerkałam na stronę to coś tam jest tylko cena zbyt wysoka........ jak dla mnie
Stary 2010-12-15, 09:55   #1928
kaskup
Rozeznanie

witajcie

Kam, Olbka nogi zaciskac.. trzymajcie sie...

Lilijka, Madzia nie martwcie sie jeszcze tymi cc bo tak naprawde dzieciaki moga sie odwrócic jeszcze na kilka dni prze porodem.. takze jeszcze nic straconego..
ja czułam jak mi sie młoda odwracała, wtedy jeszcze nie wiedziałam ze to to ale położna i moj lekarz mnie uświadomili..

Wera tako tez w razie czego u mnie miał byc ale ostatnio x-landery poleciały ostro w dół, wiec bedzie xa.. tylko ze my akurat kupujemy bez fotelika w zestawie bo fotelik kupimy w tym miesiacu a wózek w przyszłym.. i nie zależy nam na możliwości mocowania fotelika na stelażu bo pewnie i tak nie korzystalibysmy z tego..

Muron a nie wiesz czasem czy w Smyku sa jakies kombinezony na przecenie??

Ania ja tez myślę ze kombinezon lepszy na taka nasza zime.. ja mam biały ale na 68 i jak widziałam swoja bratanice ze ona taka malutka to stwierdziłam ze musze kupic jakis mniejszy bo w tym moja bedzie pływac.. takze zakupu tez przed mna..

ktos pisał o sprzataniu.. ja tez miałam dzis wstac o 8 i zaczac jakies porzadki, ale wstałam, zjadłam sniadanie, włączylam TVN i zaspałam.. obudziłam sie jak mi budzik zadzwonił ze mam cukier mierzyc ale tak było zimno ze znów sie położyłam..
kaloryferów wczoraj nie właczyliśmy i w domu rano tylko 17 stopni, a ja w koszulce na szelkach spałam
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:56   #1929
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
cytrynko, ja za to czuję główkę na żebrach, albo czasem pupą wypina się na bliźnie co boli, bo ona nie chce się naciągać tak sprawnie......... jednak jest to bardzo rzadko
Wiesz co, ja mam ranę po wyrostku, także znam ten ból...akurat główką mało tan uderza, ale za to nie raz czułam na ranie małe rączki...to takie niezbyt przyjemne uczucie. Ciebie też zawsze pytają się lekarze, po czym masz ranę?? Bo ja mam swoją nietypową - wszerz brzucha.

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ale bedziesz dziś na SR? my dziś znowu na dwie grupy idziemy i wtedy kończymy 19 stycznia.
Tak, będziemy. Tylko, że my chodzimy na naszą grupę, stwierdziłam, że wolę już z tymi ludźmi, których znam - fajni są Ci Boćkowie. A poza tym nie dałabym rady 2x na gimnastykę chodzić raczej. Trudno, najwyżej w styczniu odpuścimy sobie te 2 ostatnie zajęcia.

Stary 2010-12-15, 09:58   #1930
e_rosa
Raczkowanie

mój mały też ostatni waryjuje w brzuszku, chyba już nie ma tak miesca i dlatego wszytko dotkliwie odczuwam. pupke wypina koło pępka i robi mi taką świetną górkę z jednej strony brzuch, a w prawą strone chyba musi nóżki prostwać, bo z prawego boku (tam gdzie zawsze jest wątroba, hehe bo nie wim gdzie teraz jest ) robi się taka mała kuleczka, jakby własnie stopka, tylko że chyba mam bardzo wrażliwe to miejsce bo jak się tak prostuje to ja aż podskakuje bo czuje jak by mi ktoś tępym patykiem szturchał w bok i to jeszcze od środka.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 09:59   #1931
kaskup
Rozeznanie

Cytrynko, Lilijko ja za to nogi małej czuje na żebrach a jak sie położe na lewym boku, to tak nogami mnie naciąga ze czasami sie boje ze normalnie jej noga zaraz wyjdzie mi przez skóre.. rekami za to mizia mnie po pęcherzu i czasem to mam takie chore uczucie jakby mnie miziała w pochwie, a ja skróconej szyjki nie mam i wszystko pozamykane wiec nie wiem skąd to dziwne uczucie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 09:59   #1932
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co, ja mam ranę po wyrostku, także znam ten ból...akurat główką mało tan uderza, ale za to nie raz czułam na ranie małe rączki...to takie niezbyt przyjemne uczucie. Ciebie też zawsze pytają się lekarze, po czym masz ranę?? Bo ja mam swoją nietypową - wszerz brzucha.

Tak, będziemy. Tylko, że my chodzimy na naszą grupę, stwierdziłam, że wolę już z tymi ludźmi, których znam - fajni są Ci Boćkowie. A poza tym nie dałabym rady 2x na gimnastykę chodzić raczej. Trudno, najwyżej w styczniu odpuścimy sobie te 2 ostatnie zajęcia.
nie musisz własnie chodzic na dwie gimnastyki. Chodzi o teorię..

Stary 2010-12-15, 10:00   #1933
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Nie wiem czy coś takiego Ci sie spodoba , ale jak dla mnie nie jest zły no i cena

http://allegro.pl/kombinezon-jak-now...354099273.html

Dzięki dziewczyny, coś wybiorę na pewno. Z doborem ciuszków na wyjście mam największy problem. Najgorsze, że nie wiem, jak duża córa się urodzi. Ale kombinezon to chyba na 62, nie 56?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:04   #1934
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

cytrynko ja mam mniej więcej bliznę w miejscu, gdzie najczęściej tną przy cc i na całej szerokości. Od jednego boku, do drugiego.
Cały czas gdzieś tam zaciskam kciuki, żeby jednak się obróciło.
Stary 2010-12-15, 10:06   #1935
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
witajcie

Lilijka, Madzia nie martwcie sie jeszcze tymi cc bo tak naprawde dzieciaki moga sie odwrócic jeszcze na kilka dni prze porodem.. takze jeszcze nic straconego..
ja czułam jak mi sie młoda odwracała, wtedy jeszcze nie wiedziałam ze to to ale położna i moj lekarz mnie uświadomili..

Wera tako tez w razie czego u mnie miał byc ale ostatnio x-landery poleciały ostro w dół, wiec bedzie xa.. tylko ze my akurat kupujemy bez fotelika w zestawie bo fotelik kupimy w tym miesiacu a wózek w przyszłym.. i nie zależy nam na możliwości mocowania fotelika na stelażu bo pewnie i tak nie korzystalibysmy z tego..

Ania ja tez myślę ze kombinezon lepszy na taka nasza zime.. ja mam biały ale na 68 i jak widziałam swoja bratanice ze ona taka malutka to stwierdziłam ze musze kupic jakis mniejszy bo w tym moja bedzie pływac.. takze zakupu tez przed mna..

ktos pisał o sprzataniu.. ja tez miałam dzis wstac o 8 i zaczac jakies porzadki, ale wstałam, zjadłam sniadanie, włączylam TVN i zaspałam.. obudziłam sie jak mi budzik zadzwonił ze mam cukier mierzyc ale tak było zimno ze znów sie położyłam..
kaloryferów wczoraj nie właczyliśmy i w domu rano tylko 17 stopni, a ja w koszulce na szelkach spałam
nie patrzyłam za kombinezonami, bo ma okrycia wierzchnie tak do 74 cm już;-) Ale chyba coś mi mignęło -30

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny, coś wybiorę na pewno. Z doborem ciuszków na wyjście mam największy problem. Najgorsze, że nie wiem, jak duża córa się urodzi. Ale kombinezon to chyba na 62, nie 56?
a ja szukałam dla chłopca, głupia ja. To poszperam za dziewczynkowymi bo większy wybór

szukaj 62, 56 ze szpitala, miną 2 tyg i już nie włożysz;-)

tu dwa
http://allegro.pl/2-x-kombinezon-kom...368188121.html

http://allegro.pl/okazja-nowy-kombin...365730792.html

http://allegro.pl/sliczny-nowy-kombi...353275303.html

http://allegro.pl/sliczny-fioletowy-...364244708.html

http://allegro.pl/mothercare-super-k...356899301.html

http://allegro.pl/mothercare-kombine...365187663.html

http://allegro.pl/kombinezon-rozm-62...367130288.html

http://allegro.pl/kombinezon-early-d...369643171.html

http://allegro.pl/carters-kombinezon...361356350.html

http://allegro.pl/kombinezon-na-zime...355616247.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-15 o 10:15
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:09   #1936
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
mój mały też ostatni waryjuje w brzuszku, chyba już nie ma tak miesca i dlatego wszytko dotkliwie odczuwam. pupke wypina koło pępka i robi mi taką świetną górkę z jednej strony brzuch, a w prawą strone chyba musi nóżki prostwać, bo z prawego boku (tam gdzie zawsze jest wątroba, hehe bo nie wim gdzie teraz jest ) robi się taka mała kuleczka, jakby własnie stopka, tylko że chyba mam bardzo wrażliwe to miejsce bo jak się tak prostuje to ja aż podskakuje bo czuje jak by mi ktoś tępym patykiem szturchał w bok i to jeszcze od środka.
Dokładnie - znam to uczucie. A jeszcze z miesiac temu to Mały mnie kopał mocno, teraz to raczej takie napinanie i przelewanie jest. Często uda się wyczuć nóżkę, albo pupcię właśnie.

Cytat:
Cytrynko, Lilijko ja za to nogi małej czuje na żebrach a jak sie położe na lewym boku, to tak nogami mnie naciąga ze czasami sie boje ze normalnie jej noga zaraz wyjdzie mi przez skóre.. rekami za to mizia mnie po pęcherzu i czasem to mam takie chore uczucie jakby mnie miziała w pochwie, a ja skróconej szyjki nie mam i wszystko pozamykane wiec nie wiem skąd to dziwne uczucie..
Też mam to smyranie po pochwie czasami - dziwne uczucie, prawda?? Jakby dziecku rączki zaraz miały wyjść na zewnątrz...

Cytat:
nie musisz własnie chodzic na dwie gimnastyki. Chodzi o teorię..
Ja wiem, ale te dwa ostatnie zajęcia nie są według mnie takie ważne. Poza tym, żeby iść z moją grupą musiałabym chodzić na 17 na teorię grupy grudniowej, a nie mam gwarancji, że do 18 się skończy ona...Także wolę już nie kombinować i chodzić tak, jak na początku. Mi pasuje nasza grupa (ta że o 18 ćwiczenia, o 19 teoria), bardzo śmieszni ludzie, a w tej drugiej takie mruki są...byłam z 2 parami z tej drugiej grupy na porodówce, zero żartów, powaga etc. A ja wolę miło te dwie godziny spędzać.

Stary 2010-12-15, 10:14   #1937
mysiopez
Zadomowienie

a mnie dziś podbrzusze boli jak na @... ciekawe czemu. Jeszcze nic nie zdążyłam zrobić;P

jutro już wizyta u lekarza. Po 34 tygodniu co ile są?

Stary 2010-12-15, 10:14   #1938
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

Też mam to smyranie po pochwie czasami - dziwne uczucie, prawda?? Jakby dziecku rączki zaraz miały wyjść na zewnątrz...

.
no dziwne strasznie.. jak pierwszy raz to poczułam to myślałam ze zaraz rodzic bede
Stary 2010-12-15, 10:19   #1939
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
a mnie dziś podbrzusze boli jak na @... ciekawe czemu. Jeszcze nic nie zdążyłam zrobić;P

jutro już wizyta u lekarza. Po 34 tygodniu co ile są?
Ja od 32 mam co 2 tygodnie, myślę, że będziesz miała podobnie...ja mam w poniedziałek, ale już się stresuję.

A co do tego bólu, jak na @, to też tak mam...mam nadzieję, że to rozciąganie się macicy tylko .

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-15 o 10:20
Stary 2010-12-15, 10:23   #1940
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
lilijka ja jak usłyszałam ze jest nieodwrócony to myslałam, ze padne... kurde juz wszytsko miałam przemyslane, poród najbardziej by mi odpowiadał w pon-wt 3 dni o na weekend do domkua tak to od wtorku, w srode sa planowane cc i do sob-niedz lub pon..
po za tym jak mam juz poszyta dupke to i mam miec brzuszek???
juz mi troche przechodzi ale dołka miałam, moze sie odwróci
Ja myślę, że się zdąży obrócić. No i poza tym - za radą mojej instruktorki - nic nie planuję. Bo ona mi mówiła, jak to ona miała wszystko obmyślane, a tu lipa. Wody jej nie odeszły, jechała bez skurczów do porodu. Z dzieciakami nigdy nic nie wiadomo.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Madzia, nie martw się, czytałam, że maluchy potrafią się odwrócić dopiero, gdy zaczyna się akcja porodowa... albo dosłownie na kilka dni przed.

Cytat:
witajcie

Szukam właśnie, linki od dziewczyn oglądam.

Uważaj, żeby się nie przeziębić.

Tak właśnie mi się wydawało, że dla chłopca bardziej.

Cytat:
Dokładnie - znam to uczucie. A jeszcze z miesiac temu to Mały mnie kopał mocno, teraz to raczej takie napinanie i przelewanie jest. Często uda się wyczuć nóżkę, albo pupcię właśnie.

Strasznie mnie denerwuje jak po pęcherzu dostaję. A wczoraj centralnie mi chyba nogę wbiła i chodziłam z taką bułką. Śmieszne.
Stary 2010-12-15, 10:25   #1941
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
no dziwne strasznie.. jak pierwszy raz to poczułam to myślałam ze zaraz rodzic bede
no ja też czuje takie coś dziwne, ale mi to bardziej przypomina jak by jak by kiwał główką, albo stukał. Ale ja takie coś już od dawna czuje, teraz bardziej intensywnie, na początku myślałm że coś się skróciło, albo się szyjaka otworzyła, ale od tego czasu już kilka wizyt bylo i wszytko jest ok. hehe może mały trenuje rozbieg jak się będzie musiał przebijać. Nie mniej jednak bardzo dziwaczne uczucie
Stary 2010-12-15, 10:30   #1942
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
no ja też czuje takie coś dziwne, ale mi to bardziej przypomina jak by jak by kiwał główką, albo stukał. Ale ja takie coś już od dawna czuje, teraz bardziej intensywnie, na początku myślałm że coś się skróciło, albo się szyjaka otworzyła, ale od tego czasu już kilka wizyt bylo i wszytko jest ok. hehe może mały trenuje rozbieg jak się będzie musiał przebijać. Nie mniej jednak bardzo dziwaczne uczucie
A ja pamiętam, że dla mnie było szokiem, jak poczułam pierwszy raz czkawkę u Małego...nie wiedziałam, co się dzieje - takie równe, miarowe uderzenia. Teraz już się przyzwyczaiłam, bo Mały to codziennie ma czkawkę...podskakuje wtedy miarowo, ale czytałam, że dla nich to dobre ćwiczenie jest.

Stary 2010-12-15, 10:34   #1943
vilya
Zadomowienie

Cytat:

Madzia)
moje też nie chce się obrócić, cały czas sobie siedzi i na dodatek nie chce pokazać co się kryje między nóżkami. Tak więc lekarka ostatnio uświadomiła mi, że raczej mam się spodziewać cc, chociaż mam taką nadzieję, że się to zmieni. U mnie i teściowa i moja mama miały cesarki.............. i nie chciałabym powielić tej tradycji z tego powodu

Lilijka mam to samo, moja gin stwierdziła, że różne temperamenty dzieciaczki mają. Ale na usg jej też mówiłam, że ona sie mało rusza, że nie czuję w ogóle kopnięć tylko jak coś czuję ot łaskotanie alob wypychanie. Mówię do niej że nie czuję kopnięć ale też mi powiedziałam że widzi że rusza nóżkami, że może jest taka spokojniutka po prostu. Mój mąż cały czas mi powtarza że córcia jest spokojna po tatusiu i że na pewno jest wszystko ok ale ja się i tak stresuję, jak czytam, ze was strasznie kopie, że czujecie i w ogóle a u mnie spokój. Dobrze chociaż że jak przyłożę rękę do brzucha to czuję jak się przesuwa jakby tego nie było to chyba bym codziennie na pogotowie jechała czy wszystko ok.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 10:46   #1944
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Lilijka mam to samo, moja gin stwierdziła, że różne temperamenty dzieciaczki mają. Ale na usg jej też mówiłam, że ona sie mało rusza, że nie czuję w ogóle kopnięć tylko jak coś czuję ot łaskotanie alob wypychanie. Mówię do niej że nie czuję kopnięć ale też mi powiedziałam że widzi że rusza nóżkami, że może jest taka spokojniutka po prostu. Mój mąż cały czas mi powtarza że córcia jest spokojna po tatusiu i że na pewno jest wszystko ok ale ja się i tak stresuję, jak czytam, ze was strasznie kopie, że czujecie i w ogóle a u mnie spokój. Dobrze chociaż że jak przyłożę rękę do brzucha to czuję jak się przesuwa jakby tego nie było to chyba bym codziennie na pogotowie jechała czy wszystko ok.
ja miałam tak z Amelką, tez bardzo słabo czułam ruchy, tak jak piszesz czułam jak sie przesuwa jak kładłam reke na brzuchu i jak miała czkawke.. tez wszyscy mówili ze pewnie spokojniutka bedzie.. i rzeczywiście do pół roku spokojniutka była, całe noce przespała ale jak zaczeła pełzac to juz sie skończyło.. od tego momentu na tyłku 5 minut nie usiedzi, cały czas musi cos robic, mówic, gledzic, spiewac, tańczyc.. nawet przy jedzeniu co chwile musze ja upominac zeby przynajmniej spokojnie zjadła, a nie latała bo jej sie cos nagle przypomni..
ale jedno jej zostało.. uwielbia długo spac..

a ta mała teraz to szaleje okrutnie, az sie boje co bedzie jak sie urodzi..
Stary 2010-12-15, 10:47   #1945
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
A ja pamiętam, że dla mnie było szokiem, jak poczułam pierwszy raz czkawkę u Małego...nie wiedziałam, co się dzieje - takie równe, miarowe uderzenia. Teraz już się przyzwyczaiłam, bo Mały to codziennie ma czkawkę...podskakuje wtedy miarowo, ale czytałam, że dla nich to dobre ćwiczenie jest.
moj synuś ma czkawkę średnio 2x dziennie. Wieczorem zawsze wtedy kiedy próbuje zasnąć. Tylko dziwi mnie jedna rzecz. Ze raz czuje ją w lewym boku a raz w prawym, nisko w podbrzuszu, ale z róznych boków..

a ten ból to chyba wzdęcia.. Herbatka koperkowa dla dzieci działa na kobiety ciezarne?

Stary 2010-12-15, 10:49   #1946
e_rosa
Raczkowanie

to mój synek chyba tak wierzga po mamusi, ja to na tyłku nie mogę wysiedzieć, za to tatuś mógłby cały dzień leżec
Czkawekę jak dostał pierwszy raz to też byłam troszkę zdziwona, ale domyśliłam się że to właśnie to, za to moja mama była ostatnio zdziwiona jak mówiłam że mały ma czkawe, a on jak to... przeciez nie może mieć czkawki w brzuchu, skąd wiesz że to czkaweka, pewno cię tak kopie.... dopiero jak przyłożyła ręke to uwierzyła i straszne zaskoczenie było. Kurcze a ona dwoje nas urodziła i nie wiedziała o tym...
Stary 2010-12-15, 10:53   #1947
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałam tak z Amelką, tez bardzo słabo czułam ruchy, tak jak piszesz czułam jak sie przesuwa jak kładłam reke na brzuchu i jak miała czkawke.. tez wszyscy mówili ze pewnie spokojniutka bedzie.. i rzeczywiście do pół roku spokojniutka była, całe noce przespała ale jak zaczeła pełzac to juz sie skończyło.. od tego momentu na tyłku 5 minut nie usiedzi, cały czas musi cos robic, mówic, gledzic, spiewac, tańczyc.. nawet przy jedzeniu co chwile musze ja upominac zeby przynajmniej spokojnie zjadła, a nie latała bo jej sie cos nagle przypomni..
ale jedno jej zostało.. uwielbia długo spac..

a ta mała teraz to szaleje okrutnie, az sie boje co bedzie jak sie urodzi..
Mój chrześnika też tak miał. Był taki słodki, grzeczny, nie płakał prawie wcale, ale odkąd zaczął chodzi i raczkować to jest go wszędzie pełno, aż się człowiek denerwuje, bo momentu spokoju nie ma. No i jest trochę rozpieszczony, ale to oczywiście jest związane z tym, że od początku były problemy. Zaraz po urodzeniu Prokocim, ma też spodziectwo. Ile go jeszcze czeka zabiegów - tego nikt nie wie.

Ja sama nie wiem, jak bym chciała, żeby było. Najlepiej, żeby dziecko zawsze było grzeczne i spokojne.
Stary 2010-12-15, 10:55   #1948
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
moj synuś ma czkawkę średnio 2x dziennie. Wieczorem zawsze wtedy kiedy próbuje zasnąć. Tylko dziwi mnie jedna rzecz. Ze raz czuje ją w lewym boku a raz w prawym, nisko w podbrzuszu, ale z róznych boków..

a ten ból to chyba wzdęcia.. Herbatka koperkowa dla dzieci działa na kobiety ciezarne?
Ja też czuję w podbrzuszu, po lewej stronie, bo tam ma buźkę najczęściej. Jeśli czujesz z dwóch stron, to znaczy pewnie, że Mały jest raz w jedną, raz w drugą stronę odwrócony.

Co do herbatki koperkowej, mój mąż zawsze ją pije na wzdęcia, ja nigdy nie próbowałam, bo nie mam ogólnie problemów z układem pokarmowym, ale czy podziała na Ciebie - nie wiem. Zaszkodzić nie powinno raczej.
Ja z takich ziołowych to melisę tylko czasem wypiję, na uspokojenie, np. przed wizytą.

Stary 2010-12-15, 10:58   #1949
_havana_
Raczkowanie

Witam!

Chantalle mmmmm naleśniki z bananem i nutella uwielbiam

kma1982 trzymaj się dzielnie na pewno dobrze się Wami zajmą i wszystko będzie wporządku
Też jestem ciekawa jakie miałaś objawy.

Cytat:
Dokładnie wiem o czym mówisz. Ja się nieraz zastnawiam jak to jest możliwe, że czuje małą w tylu miejscach naraz

Co do kombinezonów to naprawdę polecam lumpiki. Ja kupiłam dwa misiowate firmy mark&spancer i next po 12 zł każdy. Radze iść w dniu dostawy, zapłacić trochę więcej, ale mieć w czym wybierać

A ja wczoraj wieczorem wyciągnęłam puszkę ananasa i zjadłam połowę z bitą śmietana taką zachciankę miałam
Stary 2010-12-15, 10:59   #1950
mysiopez
Zadomowienie

moj maz melisę pije. Ja nie pijam żadnych ziołowych. Ale mam koperkową, a wolę to wypić na wzdęcia niz siedzieć i ma mnie bolec..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości