U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 10:40   #1921
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
adaikaka tylko jak zrobić żeby nie zasnął? po kapieli i karmieniu zapypia w kazdej pozycji bez wzgledu na wszystko
no chyba, że tak się sprawa ma...
w takim razie nie pozostaje Wam nic innego jak to jakoś przetrwać...
dla pocieszenia powiem Ci, że za 3 miesiące będziecie już ze sobą dobrze współpracować...
Pamietam, że ja karmiąc starszaka piersią wstawałam przez pierwsze 3 miesiace co 3 godziny... w końcu się przyzwyczaiłam
Stary 2012-03-23, 10:53   #1922
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
no chyba, że tak się sprawa ma...
w takim razie nie pozostaje Wam nic innego jak to jakoś przetrwać...
dla pocieszenia powiem Ci, że za 3 miesiące będziecie już ze sobą dobrze współpracować...
Pamietam, że ja karmiąc starszaka piersią wstawałam przez pierwsze 3 miesiace co 3 godziny... w końcu się przyzwyczaiłam
wiecie co jak przespi ze pol godziny do godziny to ja rano jestem o dziwo wyspana ale jak raz przy kolce nie spal 4 h ciurkiem to rano bylam jak zombi
moze taki jego urok teraz ze nie chce pospac sam z lozeczku tylko u mnie na rekach(plecy mnie juz bola) a szukam moze dziury w calym i mam wyrzuty sumienia ze cos zle robie
Stary 2012-03-23, 11:06   #1923
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
wiecie co jak przespi ze pol godziny do godziny to ja rano jestem o dziwo wyspana ale jak raz przy kolce nie spal 4 h ciurkiem to rano bylam jak zombi
moze taki jego urok teraz ze nie chce pospac sam z lozeczku tylko u mnie na rekach(plecy mnie juz bola) a szukam moze dziury w calym i mam wyrzuty sumienia ze cos zle robie
kochana, teraz to będziecie się dogrywać z maleństwem
musicie wyrobić sobie swój rytm, a z tym wam zejdzie miesiac do dwóch miesiecy... Później jak już się poznacie będzie o wiele prosciej
i nie martw się że Ty coś robisz źle bo to nie prawda...
wiesz to tak jak z facetem, trzeba się nauczyć instrukcji obsługi do niego i zdarzy się, że czasem na początku zły guzik wciśniesz

kurde, brzuch mnie muli jak na @... w wc już byłam więc to nie jelita raczej...
Mam nadzieje, że to boli tak po prostu, bo umówiliśmy się ze znajomymi na niedziele, że jedziemy do naszej ulubionej knajpki na jedzenie muszę sobie użyć przed porodem

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2012-03-23 o 11:09
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:18   #1924
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
nie jeszcze kochana :p na niedzielę mam ogólnie termin tylko mi powiedział że jak dotrwam do 23marca bez żadnych objawów to 24 już mogę się stawić na oddział bo kawałek mam 60km. I poprostu weźmie mnie na usg i ktg jak się okaże że dziecko urosło to na drugi dzień w niedzielę cc będę mieć.a jeśli nie to poleże na obserwacji sobie żebym nie musiała jechać na złamanie karku później :p z dzidzia wszystko dobrze po prostu bierze mnie szybciej na oddział
a no to fajnie przynajmniej nie będziesz musiała właśnie lecieć na złamanie karku do szpitala jak się zacznie.
Fajnie jakby się udało sn, a nie cc
w sumie ja mam 45 km do szpitala i też się zastanawiam, czy jak coś to spokojnie zdążymy.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Witajcie!!

My już w domku jesteśmy mój Królewicz na razie spokojniutki jak aniołek jest,oby dalej tak było... Ja jestem padnięta, ciągle boję się,że Julek może się udusić i przez to spałam 1h tylko... Tomek tez co chwilkę sprawdza,czy Maly oddycha.. Pokopane to;/ Z tym cycem tez nie jest ciekawie,już mnie cholera brac zaczyna. Niby Malutki wygląda na najedzonego,ale ja i tak mam wrażenie,że nie mam pokarmu a on ssie tylko dla samego ssania i przez to jest głodny. Nie mogę go też nadal przystawić dobrze i żywy ogień w sutkach mam. Położna z poprodowego mnie zlała,więc muszę do jutra czekać aż ta inna może pomoże... Poród opisze jak się ogarnę... A na razie gratuluje nowym mamusiom i ściskam te jeszcze nierozpakowane!!!
super, że już w domku. Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą

hej.

ja dzisiaj jadę popołudniu na egzamin została mi jedna poprawka, ale gościowi się nie śpieszyło, żeby wyznaczyć termin. 3 tygodnie temu do niego pisałam, że zależy mi na czasie bo termin porodu się zbliża itp, a on nic, dopiero jakaś laska interweniowała w katedrze, to dopiero łaskawie ustalił termin. Tak więc straaasznie się cieszę, że tam muszę jechać
Ale pakuję torby do auta, co by być zabezpieczonym w razie niespodziewanej akcji porodowej

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:22   #1925
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj jadę popołudniu na egzamin została mi jedna poprawka, ale gościowi się nie śpieszyło, żeby wyznaczyć termin. 3 tygodnie temu do niego pisałam, że zależy mi na czasie bo termin porodu się zbliża itp, a on nic, dopiero jakaś laska interweniowała w katedrze, to dopiero łaskawie ustalił termin. Tak więc straaasznie się cieszę, że tam muszę jechać
Ale pakuję torby do auta, co by być zabezpieczonym w razie niespodziewanej akcji porodowej
Odważna jesteś...ale co zrobić. za Ciebie oby nic niespodziewanego się nie zdarzyło...chyba że po zdanym egzaminie
Stary 2012-03-23, 11:29   #1926
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witam

Rano wstałam zjadłam rogala 7days i jogobelle małą, a teraz wszamałam bułkę z salami

Byłam u lekarza na wizycie no i KTG nie miałam dzisiaj jednak.
Tętno dziecka ok położna do mnie, że jakoś dziwnie jest ułożony
USG nie miałam. Poza tym wszystko ok no i czekamy.
Następna wizyta 2kwietnia akurat jak mam niby termin choć wydaje mi się, że będzie to bliżej tego pierwszego wyliczenia na 8kwietnia ale tak czy siak muszę iść do lekarza 28marca po zwolnienie bo mi się kończy i być możliwe, że wtedy będę miała od razu wizyte

No i z gorszych rzeczy znowu przytyłam dokładnie w ciągu tygodnia i 2dni 2,4kg co daje nam +18,4kg - ładnie co istny szok.
A tak nie chciałam dobić do 20kg a jednak jestem skazana nawet chyba i na więcej

Jeszcze spotkałam koleżanke ona ma termin na początek czerwca i w ciągu 3tygodni przytyła 5kg

No to chyba tyle

Pogoda piękna, dziś dzień lenia bo obiad jest jedynie to ziemniaki trzeba będzie ugotować

A jutro zakupy z TŻ i wieczorem może jakieś spotkanie ze znajomymi

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:32   #1927
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Odważna jesteś...ale co zrobić. za Ciebie oby nic niespodziewanego się nie zdarzyło...chyba że po zdanym egzaminie
nie mam zbytnio innego wyjścia
oby, jak już coś to po egzaminie moje dziecię może wychodzić do szpitala mam w tedy blisko, bo z centrum miasta wyjechać na obrzeża

Stary 2012-03-23, 11:33   #1928
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Jolka trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jolka, kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Jolka trzymam kciuki za ciebie i maluszka))
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Jolka
dziękuję bardzo za kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-23, 11:40   #1929
tikki85
Zakorzenienie

Ja jeszcze mam 3 dni do USG i KTG. Ciekawe co tam moje dziecię wyczynia. Czy są jakieś skurcze...

Ale mam dziś masakryczną zgagę . Aż czuję jak mi przeżera przełyk na wysokości mostka . Tabletki nic nie pomagają
Stary 2012-03-23, 11:40   #1930
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

dziękuję za kciuki

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiś pomysł na rybę??
TŻ kupił mintaja i dziś robię go na obiad, ale nie chcę tradycyjnie w bułce tartej i na patelnie tylko tak coś innego
ja ostatnio robiłam
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/7...mazony-w-sosie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-23, 11:41   #1931
Karo89
Zakorzenienie

Jolka dobrze, że po wizycie wszystko ok! A kg się nie przejmuj, po ciąży zrzucisz na pewno

Stary 2012-03-23, 11:45   #1932
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Byłam z Antkiem u pediatry i osłuchowo jest czysty tylko widocznie jakiegoś wirusa załapał. Ale mnie wkurzył ten pediatra chciał go zważyć i kazał mi go wsadzic na wagę elektroniczną która stała na takiej wyższej komodzie i nawet mi paskud nie pomógł myślałam że go walnę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:49   #1933
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka dobrze, że po wizycie wszystko ok! A kg się nie przejmuj, po ciąży zrzucisz na pewno
Mam nadzieje, że uda mi się pozbyć tych kg
a co najgorsze teraz im bliżej końca tym bardziej chce się jeść
+ puchnięcia

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-23, 11:51   #1934
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie, podejrzewam, że wszystkie będziemy po porodach wspierać się w problemach i radościach z dzieciaczkami.... i przy zrzucaniu dodatkowych kg
Damy radę...
Ja stwierdziłam, że się przestaję przejmować, bo widzę, że mój organizm sam sobie kontroluje czego potrzebuje - i żadne zastępniki tu nie pomagają... Staram się jeść zdrowo, ale co z tego, jak np co jakiś czas muszę zjeść np frytki
A potem przy karmieniu fryteczkami raczej od razu się nie poczęstuję więc może i waga będzie szybciej spadała - tak przy okazji... a potem spacerki z wózkiem, ktróry swoje waży i trochę nieprzespanych nocy i od razu kg lecą...
Damy radę bo jak nie my, to kto??
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:56   #1935
cottonpuma
Rozeznanie

Załadowałam pranie, rozładowałam i załadowałam zmywarkę 2x, złapało mnie spanie. Po 10minutach drzemki słyszę marsz imperialny z Gwiezdnych Wojen - dzwoni Imperator Gwiezdnej Floty, mama. Odrzucam, piszę smsa "śpię".
Pytanie za 5 punktów: Co robi mama?

-pisze smsa
-daje spokój
-dzwoni jak opętana

Pytanie za 10 punktów: co się takeigo wydarzyło?

-nieszczęście w rodzinie
-pilna potrzeba mojej pomocy
-"Ewelinkaaaaaaaa... bo wstąpiłam do sklepu dziecięcego, i nie wiem jaki kolorek wanienki wybrać. (10minut mija) no nie wiem, no, musisz się porządnie zastanowić (mama nie uznaje opcji "co za rożnica, obojętne")

BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ NA TĘ KOBIETĘ!!!
odstawia mi takie akcje średnio 3x w tygodniu, zawsze jak coś: ktg, insulina wbita w rękę, trzeba szybko jeść, drzemka. i dzwoni jak opętana, bo sprawa nie może poczekać.
Stary 2012-03-23, 11:58   #1936
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
a no to fajnie przynajmniej nie będziesz musiała właśnie lecieć na złamanie karku do szpitala jak się zacznie.
Fajnie jakby się udało sn, a nie cc
w sumie ja mam 45 km do szpitala i też się zastanawiam, czy jak coś to spokojnie zdążymy.

super, że już w domku. Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą

hej.

To powodzenia!

Tynka, zgadza sie!
Ktg moze niczego nie pokazywac a akcja moze postepowac!
Tak miala moja bratowa, opisywalam to juz, ktg pokazywalo tak slabe skurcze, ze polozna nawet nie sprawdzala rozwarcia, nagle bratowa mowi zeby zawolac polozna bo ona chyba musi przec, okazalo sie ze rozwarcie na maxa i akcja w toku! No i szybciutko juz potem urodzila!
Ale Ona z tych stworzonych do rodzenia!
Tylko pozadzdroscic!

Nowaken, moj Tz tez taki jest, zgrywa bohatera, a jak Adasia rodzilam to tak samo nie wiedzial co z tylkiem zrobic
Im ciezko czasmi okazac uczucia, co nie nzczy ze ich nie maja!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:58   #1937
tikki85
Zakorzenienie

Puma . Mnie zawsze budzi mąż jak śpię...i to w najbardziej głupie sposoby...np. zapytać się "czy śpię"
Stary 2012-03-23, 12:00   #1938
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dobra mamuśki kochane idę sprzątać bo na zakupy nie mam dzisiaj ochoty więc zrobię je jutro

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:03   #1939
srubokretka
Raczkowanie

Napisane przez cziqua

laski ja od jakis 2 tygodni mam tak ze co bym nie poszla siku to pierwszy idzie purt a potem siku nigdy tak nie mialam
fakt faktem te gazy rzadko bywaja uciążliwe zapachowo ale bywaja klopotliwe w miejscach publicznych czy z takim problemem jestem sama ?

mam to samo. pierdzę na potęgę.nawet miałam pisac, czy któraś z Was też tak ma przy siusianiu. bardzo mnie to denerwuje
srubokretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:05   #1940
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Załadowałam pranie, rozładowałam i załadowałam zmywarkę 2x, złapało mnie spanie. Po 10minutach drzemki słyszę marsz imperialny z Gwiezdnych Wojen - dzwoni Imperator Gwiezdnej Floty, mama. Odrzucam, piszę smsa "śpię".

-pisze smsa
-daje spokój
-dzwoni jak opętana

-nieszczęście w rodzinie
-"Ewelinkaaaaaaaa... bo wstąpiłam do sklepu dziecięcego, i nie wiem jaki kolorek wanienki wybrać. (10minut mija) no nie wiem, no, musisz się porządnie zastanowić (mama nie uznaje opcji "co za rożnica, obojętne")

odstawia mi takie akcje średnio 3x w tygodniu, zawsze jak coś: ktg, insulina wbita w rękę, trzeba szybko jeść, drzemka. i dzwoni jak opętana, bo sprawa nie może poczekać.

Cytat:
Puma . Mnie zawsze budzi mąż jak śpię...i to w najbardziej głupie sposoby...np. zapytać się "czy śpię"
Hehe... ale się ubawiłam.... mam tak samo - dzwonią żeby zapytać czy śpię...
Choć ostatnio się wycwaniłam i zaczęłam wyłączać telefon gdy mnie zbiera na spanie... a niech sie zastanawiają czy śpię, czy rodzę

A ja już też dwa prania wstawiłam... i zaczynam błogosławić nowy nabytek - zmywarkę - bo jeszcze nie jest pełno więc Mąż będzie dziś "zmywał" po obiedzie... i drugi magiczny sprzęt - termomix - bo Mąż sobie zażyczył na obiad placki ziemniaczane i to jest 5min roboty więc mam więcej czasu, żeby sie np zdrzemnąć

Edytowane przez gkatarzynka
Czas edycji: 2012-03-23 o 12:07
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:18   #1941
88natka
Zadomowienie

Cytat:
u nas jest to samo, w dzień śpi jak aniołek za to w nocy nie zamyają jej się oczy a ja już padam na cyce. Nie mogę jej przestawić.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:27   #1942
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Napisane przez cziqua

laski ja od jakis 2 tygodni mam tak ze co bym nie poszla siku to pierwszy idzie purt a potem siku nigdy tak nie mialam
fakt faktem te gazy rzadko bywaja uciążliwe zapachowo ale bywaja klopotliwe w miejscach publicznych czy z takim problemem jestem sama ?

mam to samo. pierdzę na potęgę.nawet miałam pisac, czy któraś z Was też tak ma przy siusianiu. bardzo mnie to denerwuje
dobrze wiedziec ze nie jestem sama

Cytat:

Choć ostatnio się wycwaniłam i zaczęłam wyłączać telefon gdy mnie zbiera na spanie... a niech sie zastanawiają czy śpię, czy rodzę

A ja już też dwa prania wstawiłam... i zaczynam błogosławić nowy nabytek - zmywarkę - bo jeszcze nie jest pełno więc Mąż będzie dziś "zmywał" po obiedzie... i drugi magiczny sprzęt - termomix - bo Mąż sobie zażyczył na obiad placki ziemniaczane i to jest 5min roboty więc mam więcej czasu, żeby sie np zdrzemnąć

co do zmywarki tez mamy od niedawna i nie oddałabym jej :d nawet mąż nauczył się "zmywac"

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:30   #1943
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
u nas jest to samo, w dzień śpi jak aniołek za to w nocy nie zamyają jej się oczy a ja już padam na cyce. Nie mogę jej przestawić.
Cytrynka, Natka- ja tez tak mialam z Adasiem, W dzien na spacerzez 4 godziny potrafil spac , w kolysce elegancko a w nocy masakra!
Jedyne co sie sprawdzalo to jezdzene wozkiem po domu!
I tak jezdzilam - glupia, wiem ale tonacy chwyta sie brzytwy
i On tak spal albo w wozku albo z nami w lozku!

Kolyski takiej tradycyjnej w nocy wogole nie tolerowal! W dzien tak

To wszytsko jakos samo sie potem unormowalo i jakos sie przestawil na spanie nocne, ale niektore dzieci potrzebuja czasu!

Jolka, szkoda ze bez ktg i usg bo chyba na to liczyla, no ale skoro serduszko pieknie bije to najwazniejsze!
Ja tez mam teraz juz apetyt na potege, ciagnie do slodyczy ze szok!
No i nogi puchna, wiec taki juz nasz los na koncowce Jolka!
Patrz chociazby na przyklad Emigry! My tez tak bedziemy mialy
Schudniemy szybciutko, zobaczysz!

Nowakem no co za lekarz!
Ja bym nie podniosla,moze by sie domyslil
No i dobrze ze wirus, przynajmniej obedzie sie bez antybiotyku!
Zdrowia dla Antka raz jeszcze!
Ja dzisiaj dalej prasuje i tak mi sie to ciagnie bo mam pieluchy tetrowe dzisiaj a to takie monotonne, ubranka to co innego!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-03-23 o 12:46
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:49   #1944
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka, szkoda ze bez ktg i usg bo chyba na to liczyla, no ale skoro serduszko pieknie bije to najwazniejsze!
Ja tez mam teraz juz apetyt na potege, ciagnie do slodyczy ze szok!
No i nogi puchna, wiec taki juz nasz los na koncowce Jolka!
Patrz chociazby na przyklad Emigry! My tez tak bedziemy mialy
Schudniemy szybciutko, zobaczysz!
No tak liczyłam na USG głównie bo KTG to miałam w tamtym tygodniu.
Końcówka jest najgorsza już nie mogę jej znieść chciałabym aby było już po wszystkim...
No i żeby po porodzie te kg faktycznie ładnie schodziły

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-23, 12:55   #1945
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, podejrzewam, że wszystkie będziemy po porodach wspierać się w problemach i radościach z dzieciaczkami.... i przy zrzucaniu dodatkowych kg
Damy radę...
Ja stwierdziłam, że się przestaję przejmować, bo widzę, że mój organizm sam sobie kontroluje czego potrzebuje - i żadne zastępniki tu nie pomagają... Staram się jeść zdrowo, ale co z tego, jak np co jakiś czas muszę zjeść np frytki
A potem przy karmieniu fryteczkami raczej od razu się nie poczęstuję więc może i waga będzie szybciej spadała - tak przy okazji... a potem spacerki z wózkiem, ktróry swoje waży i trochę nieprzespanych nocy i od razu kg lecą...
Damy radę bo jak nie my, to kto??
dokładnie, damy radę

chociaż mi może kilka kg zostać, nie pogniewałabym się, ale rozłożonych równomiernie po ciele, a nie np w samym brzuchu i opona wisząca

Cytat:

-pisze smsa
-daje spokój
-dzwoni jak opętana

-nieszczęście w rodzinie

Cytat:
To powodzenia!

Cytat:

nie tylko Ty tak masz

Stary 2012-03-23, 13:04   #1946
Roksape
Zadomowienie

Hej

Czytam was regularnie ale jakoś tak nie pisałam :P

Balbinka, Karolca, Evvcia gratulacje dla was i waszych pociech

Aguśkaa duże brawa dla Filipa za to, że zaczął mówić o swoich potrzebach Mój synek już tylko w nocy w pampersie

Moja Basieńka ma się dobrze. Nabiera ciałka i widzę, że już rozmiar 56 ubranek leży na niej jak ulał. Kikut jeszcze nie odpadł ale już go do przodu wyparło także już na dniach się go pozbędziemy No i póki co jest grzeczna, nawet udaje jej się samej zasnąć w łóżeczku tylko ciekawa jestem czy jak już się skończy to spanie przez większość dnia to nadal tak będzie zasypiać....

Jeśli nie to doczepiam bieguny do łóżeczka i będę ją delikatnie kołysać, bo mój syn to był w wózku kołysany i to tak porządnie. Ale nie chcem jej tak telepac...

W ogóle jestem tak zakochana w maleńkiej, że bym tylko ciągle na nią patrzyła i ją całowała... Chyba zwariowałam na jej punkcie zresztą TŻ podobnie

Nie wiem jak dziewczyny po cc ale ja mam takie straszne zaparcia, że szkoda słów Nigdy takich nie miałam i do tego jeszcze hemoroidy po pierwszym porodzie sn i ostatnio sama krew na papierze A ból niesamowity przy tym Głupia nie pomyślałam o tych czopkach glicerynowych, które zresztą mam i tak się bólu najadłam.... No i ten brzuch nad raną to takie mam nie przyjemne uczucie jak go dotykam....

Córcia się budzi bo zrobiła mamie niespodziankę w pampersie także narazie uciekam...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:09   #1947
cottonpuma
Rozeznanie

Do mam "zmywarkowych"

czym myjecie? ja używam kostek w5 2w1 (ale mi reagują z garnkami stalowymi) i proszku finish, który jednak nie zawsze domywa...
Stary 2012-03-23, 13:12   #1948
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Do mam "zmywarkowych"

czym myjecie? ja używam kostek w5 2w1 (ale mi reagują z garnkami stalowymi) i proszku finish, który jednak nie zawsze domywa...

ja używam na chwilę obecną tabletek AKUTA z Aldika domywaja super u mnie albo kostek z ludwika i tez fajnie myją natomiast proszku nie używam wcale jedziemy na samych tabletach i soli .

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:13   #1949
MoniaHan
Wtajemniczenie

pisze z bledami bo mala na cycu.

Jolkaa dobrze ze po wizycie ok, juz niedlugo i bedziesz miala maluszka przy sobie i problemy ciazowe znikna. alemusze Ci powiedziec ze te dolegliwosci ciazowe to dla mnie byly pikus w porownaniu z tym jak sie czulam przez kilka dni po porodzie. no ale kazdy ma inne dolegliwosci ja np. czulam sie najgorzej w drugim trymestrze, koncowka byla dla mnie najlepsza z calej ciazy szczerze mowiac, i kazdy inaczej czuje sie po porodzie.

Balbinka obawy o ktorych piszesz zwlaszcza co do karmienia masz identyczne jak ja mialam na poczatku.tez mi sie wydawalo ze Hania nie ciagnie albo ze ja nie mam pokarmu. pokarmu robi sie coraz wiecej - ale i tak nie mam duzo, ale z drugiej strony Hania krotko ssie ale czesto, bo zasypia w trakcie i wybudzanie nie pomaga.

Cytrynka tez mam taki sam problem, Hania je i spi w dzien a ok 20 sie uaktywnia i np. dzis w nocy do 1 nie spala, jadla przysypiala, budzila sie i tak w kolko, w koncu o 1 usnela i spala do 4:30, nakarmilam i spala do 7:30.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:18   #1950
Nikii89
Zakorzenienie

Karo za egzamin

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Witam

Rano wstałam zjadłam rogala 7days i jogobelle małą, a teraz wszamałam bułkę z salami

Byłam u lekarza na wizycie no i KTG nie miałam dzisiaj jednak.
Tętno dziecka ok położna do mnie, że jakoś dziwnie jest ułożony
USG nie miałam. Poza tym wszystko ok no i czekamy.
Następna wizyta 2kwietnia akurat jak mam niby termin choć wydaje mi się, że będzie to bliżej tego pierwszego wyliczenia na 8kwietnia ale tak czy siak muszę iść do lekarza 28marca po zwolnienie bo mi się kończy i być możliwe, że wtedy będę miała od razu wizyte

No i z gorszych rzeczy znowu przytyłam dokładnie w ciągu tygodnia i 2dni 2,4kg co daje nam +18,4kg - ładnie co istny szok.
A tak nie chciałam dobić do 20kg a jednak jestem skazana nawet chyba i na więcej

Jeszcze spotkałam koleżanke ona ma termin na początek czerwca i w ciągu 3tygodni przytyła 5kg

No to chyba tyle

Pogoda piękna, dziś dzień lenia bo obiad jest jedynie to ziemniaki trzeba będzie ugotować

A jutro zakupy z TŻ i wieczorem może jakieś spotkanie ze znajomymi
Damy radę z kg rodzimy w takim czasie że jest piękna pogoda i będzie można dużo na spacerki chodzić + tak jak któraś pisała dźwiganie ewentualnie wózka + karmienie piersią = będziemy takie laski że ho ho

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziękuję za kciuki

ja ostatnio robiłam
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/7...mazony-w-sosie
Dzięki

Cytat:
To ja byłam ostatnio tak zmęczona że TŻ mi mówi idź się połóż do sypialni tam będziesz miała ciszę i spokój to sobie trochę pośpisz. Więc poszłam nie minęło 5 min i co słyszę ???!!! Mój kochany mąż zaczął odkurzać mieszkanie oczywiście nici ze spania. Jak wstałam to głupie pytanie "już nie śpisz??"

Cytat:

Też muszę kupić ten termomix ... chociaż jak TŻ chce placki to on trze ziemniaki bo ja tego nie lubię

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości