|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A lubisz, jak Tobą się ktoś opiekuje?
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Ale oczywiście że nie uważam ze mam się trzymać byle czego. gdybym tak uważała to miałabym kilkuletnie dziecko
Dobieram facetów pod tym względem. Też nie chciałabym żeby dziecko cierpiało przez moje wybory....Lubię jak się mną opiekuje ktoś. Oczywiście. |
|
|
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Jak tam ranek? Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo mam kolokwium, na które za wiele nie umiem i tylko dobre pytania mogą mnie uratować
|
|
|
|
#1925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, chociaż ja jak nie umiałam jakiegoś pytania, to zawsze je dostawałam ![]() Ja dzisiaj idę do byłego z piernikami. Właściwie to byłam zdziwiona bo wczoraj zadzwonił i zapytał czy nie wpadałbym do nich do domu odwiedzić jego i jego mamę. Mamy o tym dzisiaj pogadać, pewnie to jego mama podsunęła mu taki pomysł. On pewnie będzie się czuł niezręcznie. Zobaczymy. Miłego dnia wszystkim
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
|
|
|
|
#1926 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
W niedzielę po 7 miesiącach związku zostawił mnie chłopak. Byliśmy rówieśnikami oboje po 26 lat, a związek w sumie przez przypadek, bo chodziliśmy ze sobą do gimnazjum i blisko 10 lat nie mieliśmy wogóle ze sobą kontaktu. Pewnego dnia na badoo przeglądają profile natknęłam się na niego, napisał, rozpoznał mnie, zaczęliśmy rozmawiać i doszło do spotkania. Było naprawde miło i kontynuowaliśmy znajomość, później było wesele koleżanki, coraz częstsze spotkania, wspólne wakacje i ogólnie tak do września była sielanka. W niedziele spotkalismy się i mi powiedział, że po prostu mnie nie kocha, ze od dłuzszego czasu zaczal siebie obserwowac i nie czuł, że jestem ta kobieta z która chce spedzić życie a ze nie mamy po 15 lat nie mozna spotykac sie byle spotykac. Jest mi bardzo ciezko poniewaz poniekad o niego rzuciłam prace, mieszkanie w miescie i wrocilam po 10 latach do rodzicow zeby byc blisko niego. Od wrzesnia szukalam bez skutecznie pracy w mojej okolicy, coraz bardziej mnie dolowal fakt, ze nie mam tu znajomych, ze tesknie za dawnym zyciem i stalam sie bardzo smutna. Poniekąd i o niego, poniewaz nie poswiecal mi juz pozniej tak wiele czasu jak na poczatku znajomosci, czesto przedkladal spotkania ze mna nad picie ze znajomymi, wolal siedziec i ogladac seriale niz przyjechac do mnie, widywalismy gora 3 razy w tygodniu, czesto o to byly sprzeczki bo ja tesknilam, Teraz wiem ze po prostu nie kochal nie zalezalo mu i dlatego tak sie zachowywal. Tylko czemu nie zakonczyl tego po tym jak poczul ze jest cos nie tak tylko na tydzien przed swietami. Moi rodzice go polubili, jego mnie rowniez, zle sie czuje bardzo z tym, bo mialam nadzieje ze to w koncu TEN JEDYNY a teraz czuje pustke. Nie mam faceta, nie mam pracy, nie mam znajomych blisko , siedze sama cale dnie w domu w 4 scianach. Rozstalismy sie w zgodzie, byla spokojna rozmowa i on chce nadal utrzymywac kontakt, pisze smsy, czasami chce sie spotkac. Wczoraj zaprosil mnie do kina, spedzilismy kilka dobrych godzin ze soba i naprawde czulam sie ok ale dzis czuje pustke ze go juz nie mam , ze nie mam sie do kogo przytulic ze ida swieta i je spedze z rodzicami tylko, to samo z sylwestrem. Brakuje mi bardzo kogos z km moge pogadac, kolezanki dzwonia pisza ale chyba potrzebuje rozmowy wlasnie z kobietami ktore sa w podobnej sytuacji jak ja, dlatego zdecydowalam sie napisac.
|
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwne, dlatego chce z nim o tym pogadać jak dzisiaj sie zobaczymy, co go podkusiło,żeby zadzwonił ( a raczej kto :P) i co o tym mysli, chociaż , ja wiem że on by nie chciał, żebym ja go odwiedzała w domu, bo to by było dziwne. Ja nie wiem co jest grane, ale ja nie czuje się niezręcznie, ani w jego obecności, ani jak go biorę pod rękę, też nie czułabym się niezręcznie jakbym ich odwiedziła itp. Nie przezywam tez w taki sposób jak były tego rozstania. Czasem tylko zatęsknię i to tyle... coś jest ze mną nie tak??
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
|
|
|
|
#1929 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nic nie jest z Tobą nie tak, jeszcze nie poczułaś dobrze rozstania, bo wciąż macie kontakt.
|
|
#1930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Nie czuję się zazdrosna, bo go tylko lubię i cieszę się, że mu się układa. Życie pisze różne dziwne scenariusze heh
|
|
#1931 |
|
Rozeznanie
|
Co tutaj tak cicho?
![]() Dzisiaj przyszedł mój prezent gwiazdkowy dla eks TŻ. Zamówiłam go z dużym wyprzedzeniem, bo wiadomo jak to jest z wysyłkami w okresie świątecznym. Jak myślicie, co z nim zrobić? Wręczyć osobiście, wysłać pocztą, czy wrzucić na dno szafy? |
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedać/zwrócić.
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zawaliłam sprawę.Moja niecierpliwość i emocje wzięły górę i to koniec
Usłyszałam,że ,,zależy mu,podobam mu się,ale ciężko mu się zakochać,bo się kilka razy przejechał",ale chce się spotykać.A na co mam czekać,aż się wkręce całkowicie,a on nagle stwierdzi,spadaj mała,jednak to nie to. Było fajnie (bo sama mówiłam to samo),do momentu ,kiedy ja się nie zakochałam.Ale lipa . Miałam zaryzykować i mimo,że zaczęło się robić bardzo fajnie,to nie mogę takiego czegoś brać i żyć cały czas w niepewności.Nie wiem co robić
|
|
|
|
#1936 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rada dla Ciebie na przyszłość - nie rzucaj wszystkiego dla chłopaka, nie bądź na każde skinienie i nie uzależniaj swojego życia od niego. Nigdy nie rzuciłabym pracy i nie zmieniła miejsca zamieszkania dla kogoś z kim nie wiąże mnie nic poza chodzeniem, co innego kiedy jest się małżeństwem albo przeprowadzka oznacza wspólne mieszkanie. Nie chciałaby też aby ktoś specjalnie dla mnie zmieniał swoje dotychczasowe życie, czułabym się przytłoczona takim zaangażowaniem. Mam nadzieję, że za kilka dni będzie lepiej. Myślę, że taki kontakt jaki teraz macie jest odrobinę pocieszający... dużo dziewczyn (w tym ja) cierpi kiedy facet z dnia na dzień znika i wszystko urywa się błyskawicznie. Ty przynajmniej jeszcze go widujesz, to też jakiś plus, prawda? Głowa do góry ![]() Cytat:
Cytat:
A u mnie spoko. Dzisiaj naprawdę czuję ulgę że nie spotykam się już z tym chłopakiem. Uciekam z FB kiedy robi się dostępny i zupełnie nie jest mi przykro, że jestem sama. Być może to potoczyło się za szybko po rozstaniu z EX ale wiem, że zakończenie tej znajomości to dobry ruch
|
|||
|
|
|
#1937 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Też znam taka historię. Para kupiła mieszkanie, na wspólny kredyt, byli kilka lat. Dziewczyna bardzo chciała żeby stworzyli rodzinę, a on mówił że MOŻE dziecko, ale on jest 100% przeciwnikiem formalizacji związków, że nie ma mowy.... Aż nagle poznał panne i po pół roku się żenił.
Mój Tata mówi że jak facetowi na 10000% zależy na jakiejś kobiecie....to jakiego by poglądu nie miał na ślub, zrobi wszystko by z tą kobietą być. |
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
Może się mylę ale to całkiem naturalne, że odwlekamy decyzje które są na nas wymuszane. Faceci czują się przytłoczeni i włącza się im system obronny
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
No to nieźle, a myślałam że tylko u mnie takie ekscesy
![]() Chce już czwartek, wreszcie wróce do domu, spotkam sie ze znajomymi i będę obżerać się samymi smakołykami ![]() Eks sie nie odzywa już pełny, drugi dzień i... bardzo dobrze! Bo pewnie bym mu odpisała, a zerwanie z nim kontaktu całkowicie to moje postanowienie przednoworoczne takie już Tylko kurde szkoda, że bede skazana na spotkania z nim w trakcie przerwy świątecznej (mam nadzieje, że tylko jedno!). Chciałabym mieć już to z głowy... ponoć według niego "mamy sobie tyle do powiedzenia". Taa... ciekawe, ja jemu nie mam nic do powiedzenia, ciekawe Może rzeczywiście ma kogoś i chce sie pochwalić. No mniejsza z tym, chce miec to za sobą, wreszcie móc odetchnąć pełną piersią, cokolwiek sie nie dowiem, nie dam po sobie poznać, że mi przykro !
|
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
Mój ex się nie odzywa od sobotniej imprezy... Niby dopiero wtorek.... Ale jednak jak wsiadałam do taksówki to powiedział "zgadamy się, dobrze?"....
Ech.... |
|
|
|
#1942 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Zawsze mnie rozwala, gdy mi koleżanki opowiadają, jak to im faceci mówią "oświadczę ci się w następne wakacje" albo "zabiorę cię nad morze i o zachodzie słońca wręczę pierścionek". Rozumiem, że to ma na celu nakarmienie wyobraźni, aby dziewczę przestało naciskać, ale co to za przyjemność dla kobiety z takich zaplanowanych zaręczyn? Mnie się marzy niespodzianka.
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo że lepiej niespodzianka. Ale ja bym chciala wiedzieć jakie mój facet ma poglądy. Tzn. właśnie nie na zasadzie "oświadcze Ci się w te wakacje" ale że ogólnie jest zwolennikiem ślubu i dzieci.
|
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i do dziś nie są zaręczeni ![]() Jak pytałam koleżankę 'czemu jeszcze się nie zaręczyliście?' to uparcie stoi za chłopakiem i mówi 'są ważniejsze rzeczy niż zaręczyny'
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do rodzinnego miasta na święta będę modlić się, żeby go nie spotkać, bo nie mam ochoty go oglądać ![]() a jeszcze wczoraj był u mnie T. między zajęciami na herbacie uwielbiam spędzać z nim czas
|
#1950 | |
|
Raczkowanie
|
Ej no, nie ma reguły
Są pary, które czekają ze ślubem kilka dobrych lat, są takie które lądują przed ołtarzem po roku znajomości. Uważam, że pewne rzeczy trzeba obgadywać na początku znajomości i tak jak napisała pogubiona88 ustalić czy dąży się w tym samym kierunku.---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

). Nie czuję się zazdrosna, bo go tylko lubię i cieszę się, że mu się układa. Życie pisze różne dziwne scenariusze heh

uwielbiam spędzać z nim czas