Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 22:23   #1921
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hejka! do albumu wrzuciłam trochę zdjęć z wczorajszej sesji! jak któraś ciekawa to zapraszam do oglądania, na fb też trochę dodałam : )
śliczne
a to w krawacie mnie rozwaliło - boskie
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:19   #1922
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
hej mamuski

kurczę czyli chyba to normalne - juz myślałam, że tylko moje dziecię jest takie niecierpliwe i podejrzewalam, że to po ojcu
moja też się drze jak opętana - najbardziej w trakcie zmiany jednego cycka na drugiego a trwa to góra 5 sekund
moja mama jak karmię u rodziców jest przerażona i pyta- dlaczego ona tak placze??

DeKajka a Adaś już wyrósł z gondoli?
nasza jeszcze jest dobra ale już niedlugo....

Kobitki czy moge jesć pierogi z jagodami albo truskawkami? bo TŻ ma jutro przywieźć od swojej babci.... zjadłabym
ja jem takie, mysle ze mozesz sprobowac i poobserwowac potem

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witamy sieee u nas wszystko spoko, od 3 dni wpierdzielam nabial i ani wysyupki ani sluzu w kupie wiec ponad meisiac mojej meki z dieta bezbialkowa bylo bez sensu - to byla alergia na miod w ogole mowicie o tej czekoladzie a ja mam takiego cykora przed wprowadzenim czegokolwiek nowego! a tam bym mandarynke zjadla....ajjj a nutelle to juz w ogole
no to super

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

i ja w końcu do tu dotarłam, bo też dawno mnie nie było

na początku pochwalimy się że Sebcio ma już 12 tygodni waży 6100g i ma 60cm

przedłużenie czasu między karmieniami z 1,5h do 2h wyszło mu na dobre, bo znacznie mniej ulewa, nadal się zdarza, ale zdecydowanie mniejsze ilości no i w nocy wstaję tylko 2 razy, bo jak zje o 23 to śpi do 2-2:30, drugi raz budzi się ok 4-4:30 i potem dopiero rano czyli 6-6:30 a całkiem wstajemy między 7:30 a 8

w dzień mały robi sobie 30-minutowe drzemki co 1,5h, próbowałam go przetrzymać dłużej, żeby i dłużej pospał ale strasznie marudził więc niech będzie tak jak jemu wygodnie

a jak nie śpi do bawimy się grzechotkami, spacerujemy po domu, albo mały sam sobą się zajmuje czyli gapi się na karuzelę, którą ma nad łóżeczkiem albo ogląda swoje łapki które od tygodnia strasznie go interesują

10 lutego będą chrzciny przyjęcie w domu na ok 40 osób ale jakoś damy radę z mamą i teściową, i dwiema ciociami do pomocy

przez ten pobyt w szpitalu mam traumę jeśli chodzi o spacery, bo boję się żeby znowu się nie rozchorował, więc odkąd mróz na dworze wcale nie wychodzimy, może jak będzie odwilż to wyjdziemy ale nie wiem
12 tygodni
40 osob duuuzo
u nas 24 plus 5 dzieciakowi to juz duzo
wiesz u nas polozna mowila zeby do -5 wychodzic i ciagle jest wiekszy mroz, ale dzis chyba wyjde bo ile mozna w chalupie siedziec, to niezdrowe przeciez

DeKajka spacerowke juz?? nie za szybko?? ja wiem ze na lezaco, ale zadna nie bedzie tak dobrze amortyzowac jak gondola
a pewnie chcesz jakas lekka, czyli pewnie kolka piankowe, to tez gorzej amortyzuje...

zl jestem, wieczorem TZ przyjechal z pracy i przywiozl od tesciowej domowej roboty paczki
i kto to teraz zje????????
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czyli moje cwiczenia beda spalac tylko pączki

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 07:32   #1923
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

czesc dziewczyny jak ja za wami tesknie. Kozystając że mała jescze spi weszłam powiedzieć że u nas ok. mała zdrowa . pepuszek jeszcze nie odpadł połozna była juz 3 razy..

przepraszam że nie wchodze zbyt często ale nie jestem w staneie. po nocy jestem padnieta. Mała w dzień spi jak aniołek a w nocy to juz koszmar ja uspać zasypia 2-5...
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 08:40   #1924
jagnna
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki!
U nas dziś dziwna noc była. Zaczęła się dobrze, bo mała dośyć szybko zasnęła po kąpaniu. Ale potem między 22-2 była kicha, wrzaski i niewiadomocochcenie. Potem 4 i o 7 karmienie znów i spi do teraz. I puszcza śmieszne bąki M po ostatnim stwierdził że "raket fjuel"
Cholera no, śpi mi to dziecko i mój plan dnia rozwala Jak ja mam jakieś normy i standardy wprowadzić, nie mówiąc już o rytuałach, jak ktoś ma gdzieś moje założenia..? Zdecydowanie to tatusiowe geny są

Cytat:
no u nas rodzina duża i blisko mieszkająca więc tak wychodzi ale luzik, damy radę
UY mnie tak samo, ale olewamy nasze ciotki i wujków (i ich dzieci) i zapraszamy tylko dziadków, pradziadków i nasze rodzeństwo (mamy po jednej siostrze) i chrzestnych. Prawdopodobnie siostra tzta będzie chrzestną (moja tylko po cywilnym ) Mamy problem z chrzestnym, bo żaden kandydat nie spełnia kryteriów, a kogokolwiek nie chce wziąć. Hmm... i tak wyjdzie z 15 osób

a mój mały właśnie śpi sobie na brzuszku, bo jeszcze karmienie o 23 i dopiero potem spanie nocne - nie wiem po kim on taki nocny marek, my przecież chodzimy spać 22-23 czyli zdaje się normalnie a on malutki to powinien wcześniej np. o 21, może z czasem się przestawi. No i obowiązkowo musi być smok w buzi bo inaczej nie zaśnie.
boszzzzzze moja nienawidzi leżeć na brzuszku

W ogóle ostatnio pozycja na brzuszku to tylko do spania służy, taki leń się zrobił, że nie chce mu sie już glówki dźwigać, a tak juz ładnie podnosił na 45stopni a od 2tygodni nic, jak go kładę na brzuch bez smoka to tak się denerwuje że szok a jak dam smoka to zasypia - i weź tu człowieku dbaj o rozwój dziecka
Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witamy sieee u nas wszystko spoko, od 3 dni wpierdzielam nabial i ani wysyupki ani sluzu w kupie wiec ponad meisiac mojej meki z dieta bezbialkowa bylo bez sensu - to byla alergia na miod w ogole mowicie o tej czekoladzie a ja mam takiego cykora przed wprowadzenim czegokolwiek nowego! a tam bym mandarynke zjadla....ajjj a nutelle to juz w ogole
Myslę ze jak zjesz jedną mandarynkę, to nic się nie stanie.... Nutelli też symboliczna ilość nie zaszkodzi. Tyle że się chyba nie da zjeść symbolicznej ilości nutelli

Cytat:
moja mama jak karmię u rodziców jest przerażona i pyta- dlaczego ona tak placze??

Kobitki czy moge jesć pierogi z jagodami albo truskawkami? bo TŻ ma jutro przywieźć od swojej babci.... zjadłabym
Moja mama też chodzi przerażona, że Ulka tak wrzeszczy. Nie rozumiem tego - mysmy nie płakali nigdy, czy co?? Tak jakby pierwszy raz płaczące dziecko słyszeli........
A co do pierogów.. z jagodami raczej nie ma problemu, ale do tych truskawek, to bym się nie zbliżała jeszcze

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hejka! do albumu wrzuciłam trochę zdjęć z wczorajszej sesji! jak któraś ciekawa to zapraszam do oglądania, na fb też trochę dodałam : )

Ekstra czapka

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wiesz u nas polozna mowila zeby do -5 wychodzic i ciagle jest wiekszy mroz, ale dzis chyba wyjde bo ile mozna w chalupie siedziec, to niezdrowe przeciez

.....

zl jestem, wieczorem TZ przyjechal z pracy i przywiozl od tesciowej domowej roboty paczki
i kto to teraz zje????????
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czyli moje cwiczenia beda spalac tylko pączki
U mnie dziś -7 ale mam zamiar wyjść. Wiatru nie ma. Lepszy taki mróz od odwilży i syfskich +2 i błota pośniegowego.
Jesz pączki? O jaaaaaa

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny jak ja za wami tesknie. Kozystając że mała jescze spi weszłam powiedzieć że u nas ok. mała zdrowa . pepuszek jeszcze nie odpadł połozna była juz 3 razy..

przepraszam że nie wchodze zbyt często ale nie jestem w staneie. po nocy jestem padnieta. Mała w dzień spi jak aniołek a w nocy to juz koszmar ja uspać zasypia 2-5...
Witaj
a jakbyś ją przetrzymała w dzień ,zabawiła jakoś, żeby mniej spała? Da się?

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:01   #1925
judkama
Zakorzenienie

jagnna a czemu mam nie jesc pączków????
to był mój pierwszy posiłek po porodzie

a nei msylalas o instytucji śiadk achrztu zeby twoj asiostra mogl anim byc??
no my tak robimy ze moj brat bedzie chrzetsnym bo jeden musi byc
a kuzynka TŻ jest po cywilnym z gosciem po rozwodzie wiec koscielnego wziąć nie moze i bedzie swiadkiem chrztu
wiamo ze to nie chrzestna taka prawdziwa
ale dla nas w sumie jest to najlepsza osoba do tej roli

chwale sie ze rano zjadlam paczka ale 48 minut zumby bylo potem
ledwo zipie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-25, 09:15   #1926
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:

a kuzynka TŻ jest po cywilnym z gosciem po rozwodzie wiec koscielnego wziąć nie moze i bedzie swiadkiem chrztu

ledwo zipie
W sumie nie wiem, jakoś tak pączki od razu zaszeregowałam jako Zuooooo
Myslałam o tym, żeby była świadkiem chrztu. Ale z drugiej strony M też ma siostrę i byłaby chryja, gdybym wciskała za wszelką cenę swoją, skoro ewidentnie nie może. Z trzeciej strony :P chrzest to sakrament kościelny, a jego siostra ma kościół w d... Tyle że ona ma ślub kościelny, a moja siostra nie. Głupie to na cholere. Szukanie chrzestnych na siłę, żeby sie proboszczowi spodobali. Chrzestnego w ogóle nie mamy wybranego. Kuzyn M jest po cywilnym, mąż szwagierki odpada (bo tak!), mój szwagier tym bardziej (pomijam kwestie ślubu cywilnego). Zostaje mój kuzyn, ale to tak na siłę i na sztukę by było. Nie śpieszy mi się do tego chrztu. Poza tym podobno na jakieś katechezy mamy chodzić! Powaliło kogoś! Małe dziecko, praca, dom, a proboszcz jakieś nauki wymaga jeszcze...
Aż pójde pranie rozwiesić

Stary 2013-01-25, 09:21   #1927
Ma_majka
Zakorzenienie

Emylka prześliczne zdjęcia super pamiątka

Judkama a o co chodzi z tym świadkiem chrztu? bo moja siora też tylko po cywilnym
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 09:21   #1928
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
W sumie nie wiem, jakoś tak pączki od razu zaszeregowałam jako Zuooooo
Myslałam o tym, żeby była świadkiem chrztu. Ale z drugiej strony M też ma siostrę i byłaby chryja, gdybym wciskała za wszelką cenę swoją, skoro ewidentnie nie może. Z trzeciej strony :P chrzest to sakrament kościelny, a jego siostra ma kościół w d... Tyle że ona ma ślub kościelny, a moja siostra nie. Głupie to na cholere. Szukanie chrzestnych na siłę, żeby sie proboszczowi spodobali. Chrzestnego w ogóle nie mamy wybranego. Kuzyn M jest po cywilnym, mąż szwagierki odpada (bo tak!), mój szwagier tym bardziej (pomijam kwestie ślubu cywilnego). Zostaje mój kuzyn, ale to tak na siłę i na sztukę by było. Nie śpieszy mi się do tego chrztu. Poza tym podobno na jakieś katechezy mamy chodzić! Powaliło kogoś! Małe dziecko, praca, dom, a proboszcz jakieś nauki wymaga jeszcze...
pączki to dobro, zjedz a sie przekonasz
ale ja mam domowej roboty

no wlasnie z chrztem tak jest, jakies nauki nie wiem po co...
jmy sie uparlismy na kuzynke TZbo na to zasluguje, a w sumie moglibysmy wziac kogos innego co by normalnym chrzestnym byla ale jakos nie chce bo nie i juz

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-25, 09:33   #1929
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a powiedzcie mi, Wasze dzieciaczki odwracają główkę jak leżą na brzuszku? Mój jak miał kilka dni potrafił z lewej na prawo i odwrotnie, a teraz mu się nie chce. Tak się wlaśnie zastanawiam kiedy powinien podnosić się tak na przedramionach. Teraz ma 8 tygodni.
ciężko mu to jeszcze idzie ale odwraca na boki
gorzej z podnoszeniem - może na 2cm uniesie i na chwilę
ma 6 tygodni

Cytat:

na początku pochwalimy się że Sebcio ma już 12 tygodni waży 6100g i ma 60cm

mój ma 61 cm już

Cytat:
Moja mama też chodzi przerażona, że Ulka tak wrzeszczy. Nie rozumiem tego - mysmy nie płakali nigdy, czy co?? Tak jakby pierwszy raz płaczące dziecko słyszeli........
to mój tata tak ma, jak Jasiek krzyczy przez 15 sekund to ucieka "bo nie może patrzeć na płacz dziecka"
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:35   #1930
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Emylka prześliczne zdjęcia super pamiątka

Judkama a o co chodzi z tym świadkiem chrztu? bo moja siora też tylko po cywilnym
wg prawa kanonicznego musi być jeden chrzestny lub dwóch, tzn. że druga osoba może być chrzestnym lub świadkiem chrztu
świadek chrztu nie musi spełniać warunków takich jak chrzestny
tutaj cytat z jednej parafii:
Jeśli chodzi o chrześcijan innych wspólnot odłączonych, wyznających wiarę wspólnoty, w której zostali ochrzczeni, mogą oni być dopuszczeni do udziału w liturgii jako świad☠kowie chrztu, a nie jako chrzestni. Warunki powołania na świadka chrztu są takie, jak przy dopuszczeniu chrzestnych z Kościoła prawosławnego. Świadek podpisuje akt chrztu wraz z rodzicami i chrzestnym.
Zadania świadka chrztu są inne niż chrzestnego. O ile chrzestny ma być gwarantem chrześcijańskiego wycho☠wania osoby ochrzczonej, o tyle świadek chrztu może jedynie, w razie potrzeby, zaświadczyć, że chrzest rzeczy☠wiście się odbył.
Przy takim rozumieniu zadania świadków chrztu wy☠daje się możliwe, by w sytuacjach wyjątkowych były po☠woływane do tej funkcji osoby, które np. żyją w związkach niesakramentalnych, zerwały w jakikolwiek sposób swoją więź z Kościołem, mimo że były ochrzczone, a nawet osoby nieochrzczone deklarujące się jako ateiści. Wydaje się to do przyjęcia, ponieważ świadek chrztu jest jedynie osobą która może potwierdzić fakt udzielenia chrztu, a więc nie kimś, kogo brak miałby wpływ na ważność czy godziwość udzielanego sakramentu.

różne parafie różnie interpretuja zapisy o świadku chrztu
tutaj masz kodeks prawa kanoncznego http://kanon.republika.pl/kodeks9.htm

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-25, 09:37   #1931
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

jagnna, już próbowaliśmy nic to nie dało
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 09:47   #1932
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
to mój tata tak ma, jak Jasiek krzyczy przez 15 sekund to ucieka "bo nie może patrzeć na płacz dziecka"
faceci to mięczaki

Cytat:
wg prawa kanonicznego musi być jeden chrzestny lub dwóch, tzn. że druga osoba może być chrzestnym lub świadkiem chrztu
Jeśli chodzi o chrześcijan innych wspólnot odłączonych, wyznających wiarę wspólnoty, w której zostali ochrzczeni, mogą oni być dopuszczeni do udziału w liturgii jako świad☠kowie chrztu, a nie jako chrzestni. Warunki powołania na świadka chrztu są takie, jak przy dopuszczeniu chrzestnych z Kościoła prawosławnego. Świadek podpisuje akt chrztu wraz z rodzicami i chrzestnym.
Zadania świadka chrztu są inne niż chrzestnego. O ile chrzestny ma być gwarantem chrześcijańskiego wycho☠wania osoby ochrzczonej, o tyle świadek chrztu może jedynie, w razie potrzeby, zaświadczyć, że chrzest rzeczy☠wiście się odbył.
Przy takim rozumieniu zadania świadków chrztu wy☠daje się możliwe, by w sytuacjach wyjątkowych były po☠woływane do tej funkcji osoby, które np. żyją w związkach niesakramentalnych, zerwały w jakikolwiek sposób swoją więź z Kościołem, mimo że były ochrzczone, a nawet osoby nieochrzczone deklarujące się jako ateiści. Wydaje się to do przyjęcia, ponieważ świadek chrztu jest jedynie osobą która może potwierdzić fakt udzielenia chrztu, a więc nie kimś, kogo brak miałby wpływ na ważność czy godziwość udzielanego sakramentu.

ja w ogóle chciałam, zeby siostra tzta byla chrzestna, a moja swiadkiem chrztu ale obawiam sie ze dla mojego proboszcza to za duzy hardkor

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
jagnna, już próbowaliśmy nic to nie dało
o ludzie.. no to współczuje..
zostaje wam przerzucic sie na tryb nocny

Stary 2013-01-25, 10:04   #1933
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
faceci to mięczaki
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:11   #1934
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki Kochana pierwszy raz o takim czymś słyszę
Stary 2013-01-25, 10:13   #1935
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
faceci to mięczaki

ja w ogóle chciałam, zeby siostra tzta byla chrzestna, a moja swiadkiem chrztu ale obawiam sie ze dla mojego proboszcza to za duzy hardkor

a ja mysle zeby przeszlo nigdzie nie jest napisane ze musi byc i facet i babka
mamy konserwatywnego proboszcza i na slubie bylam swiadkiem z druga laska nic nie komentowal

dorcia wspolczuje, w koncu jej sie przestawi tryb, starajcie sie w nocy nie zapalac wiatla i jak najmniej do niej mowic

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 10:17   #1936
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

nietoperze mogą to my co, gorsi matki jak nietoperze!!! Albo i lepiej My możemy całą dobę funkcjonować

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Dziewczyny a ja się pytam!!! GDZIE JEST SOLA???!!!! Jestem zaniepokojona...
Stary 2013-01-25, 10:21   #1937
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Kochana pierwszy raz o takim czymś słyszę
szukalismy wyjscia z sytuacji
ale z tego co czytalam to roznie podchodza do tego proboszczowie ale warto probowac

jestem dzis obolala, bola mnie mnie miesnie o ktorych istnieniu nic nie wiedzialam
ale o dziwo mam tyle energii, ze az sie chce zyć i mam zdecydowanie lepszy humor odkad cwicze i wiecej cierpliwosci, nawet jak dzieciaki daja w kosc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
nietoperze mogą to my co, gorsi matki jak nietoperze!!! Albo i lepiej My możemy całą dobę funkcjonować

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Dziewczyny a ja się pytam!!! GDZIE JEST SOLA???!!!! Jestem zaniepokojona...
wlasnie nie ma jej, az dziwne
na fb na pewno jej nie ma

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-25, 10:30   #1938
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a powiedzcie mi, Wasze dzieciaczki odwracają główkę jak leżą na brzuszku? Mój jak miał kilka dni potrafił z lewej na prawo i odwrotnie, a teraz mu się nie chce. Tak się wlaśnie zastanawiam kiedy powinien podnosić się tak na przedramionach. Teraz ma 8 tygodni.
mój w tą niedzielę zacznie 12 tydzień i też nie leży na przedramionach. i chyba jeszcze jakiś czas nie będzie. spokojnie niech rozwija się w swoim tempie

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:31   #1939
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wyrosl . ale za ciezka jest . musze kupic cos lzejszego ..

Cytat:

DeKajka spacerowke juz?? nie za szybko?? ja wiem ze na lezaco, ale zadna nie bedzie tak dobrze amortyzowac jak gondola
a pewnie chcesz jakas lekka, czyli pewnie kolka piankowe, to tez gorzej amortyzuje...
Judka jesli mam do wyboru lepsza amortyzacje i kiszenie sie w domu a codzienne wychdozenie na specer to wybieram to drugie .. Ile mozna siedziec w 4 scianach ? a po wertepach chodzic przeciez nie bede i malemu krzywda sie nie stanie jak 2 godzinki dziennie spedzi w spacerowce ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:39   #1940
sanetka
Zakorzenienie

Ktoś przebije moją córcię... 2 miesiące i tylko 4 kg

Moja nawet odrobiny głowy nie podnosi jak leży na brzuchu ale lekarz stwierdził że ma jeszcze czas

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 10:47   #1941
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
mój w tą niedzielę zacznie 12 tydzień i też nie leży na przedramionach. i chyba jeszcze jakiś czas nie będzie. spokojnie niech rozwija się w swoim tempie
wlasnie kazde dziecko ma swoje tempo
tutaj mniej wiecej co i jak

http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html

prosto i fajnie wytlumaczone

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Nie wyrosl . ale za ciezka jest . musze kupic cos lzejszego ..
Judka jesli mam do wyboru lepsza amortyzacje i kiszenie sie w domu a codzienne wychdozenie na specer to wybieram to drugie .. Ile mozna siedziec w 4 scianach ? a po wertepach chodzic przeciez nie bede i malemu krzywda sie nie stanie jak 2 godzinki dziennie spedzi w spacerowce ..
rozumiem, szkoda ze nie mozesz gdzies na dole stelaza zostawiac i z sama dondola Adasia znosic
powiem Ci, ze mam taka lekka spacerowke i w sumie z dzieckiem to i tak bylo ciezko po schodach jakichs

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

Moja nawet odrobiny głowy nie podnosi jak leży na brzuchu ale lekarz stwierdził że ma jeszcze czas
faktycznie malutko...
chyba juz powinna probowac podnosic...
ale moze to tez zalezne od wagi

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-25, 10:51   #1942
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

faktycznie malutko...
chyba juz powinna probowac podnosic...
ale moze to tez zalezne od wagi
no właśnie mówił że jak drobna to może nie mieć siły i dać jej czas

Stary 2013-01-25, 10:53   #1943
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

wlasnie nie ma jej, az dziwne
na fb na pewno jej nie ma
Myślałam że sprowokuję Ją tym pytaniem o świadka chrztu i zaraz odpisze wklejając kilkanaście adekwatnych linków, zanim Ty nawet okiem mrugniesz, a tu nic
Stary 2013-01-25, 10:58   #1944
judkama
Zakorzenienie

sanetka a co do jej przyierania na wadze to sie cos bardziej ruszylo? czy tak samo jest?
jakies nowe badania beda robic?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Myślałam że sprowokuję Ją tym pytaniem o świadka chrztu i zaraz odpisze wklejając kilkanaście adekwatnych linków, zanim Ty nawet okiem mrugniesz, a tu nic
oj Ty nie wierzylas w moj refleks
a kiedy byla ostatnio?
rankami to wiem, ze woli pospac jesli ma okazje

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-25, 11:16   #1945
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

oj Ty nie wierzylas w moj refleks
a kiedy byla ostatnio?
rankami to wiem, ze woli pospac jesli ma okazje
przepraszam, jak mogłam

wczoraj Jej też nie było cały dzień
Stary 2013-01-25, 11:20   #1946
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
sanetka a co do jej przyierania na wadze to sie cos bardziej ruszylo? czy tak samo jest?
jakies nowe badania beda robic?

No szału nie ma, teraz wyszło 250g w 2 tygodnie czyli jak by się uparł to w dolnej granicy normy przybrała Na razie waga do obserwacji bo poza tym innych problemów nie ma.
Wydaje mi się że nie je mało, ok 600ml na dobę.
Może taka jej uroda i geny, my byliśmy drobni, synek też to trudno od niej wymagać nie wiadomo jakiej wagi

Stary 2013-01-25, 11:32   #1947
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
No szału nie ma, teraz wyszło 250g w 2 tygodnie czyli jak by się uparł to w dolnej granicy normy przybrała Na razie waga do obserwacji bo poza tym innych problemów nie ma.
Wydaje mi się że nie je mało, ok 600ml na dobę.
Może taka jej uroda i geny, my byliśmy drobni, synek też to trudno od niej wymagać nie wiadomo jakiej wagi
wazne coraz wiecej przybiera, tez mysle ze po prostu bedzie drobniejsza

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-01-25, 12:44   #1948
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Poza tym podobno na jakieś katechezy mamy chodzić! Powaliło kogoś! Małe dziecko, praca, dom, a proboszcz jakieś nauki wymaga jeszcze...
oj zgadzam się w 100%

Cytat:
a ja mysle zeby przeszlo nigdzie nie jest napisane ze musi byc i facet i babka
mamy konserwatywnego proboszcza i na slubie bylam swiadkiem z druga laska nic nie komentowal
też byłam świadkiem na ślubie razem z drugą dziewczyną
a jeśli chodzi o chrzestnych to mój siostrzeniec ma dwie chrzestne - siostry szwagra

jak to w ogOle jest z tymi chrzestnymi jeśli mają ślub cywilny - zawsze robią problem czy wszystko zależy od księdza, na którego się trafi?

Cytat:
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:53   #1949
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
Cytat:

Dzięki dziewczynki
Jakby się chciało tak wszystkim przejmować to można popaść w paranoje. A ja wlaśnie mam tendencje do zamartwiania się głupotami. Sama się spałuje
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 12:54   #1950
advena85
Zadomowienie

Cytat:

ledwo zipie
Nie wiedziałam, że taka możliwość istnieje,a le dzięki za info, bo to by rozwiązało nasz dylemat i problem

My po poradni neonatologicznej, Młody rozwija się i rośnie prawidłowo, więc więcej wizyt nie potrzeba. Bąbel we wtorek ważył 5550 gram, a dziś już 5720 gram

Edytowane przez advena85
Czas edycji: 2013-01-25 o 12:57
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości