|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 40 osob duuuzou nas 24 plus 5 dzieciakowi to juz duzo wiesz u nas polozna mowila zeby do -5 wychodzic i ciagle jest wiekszy mroz, ale dzis chyba wyjde bo ile mozna w chalupie siedziec, to niezdrowe przeciez ![]() DeKajka spacerowke juz?? nie za szybko?? ja wiem ze na lezaco, ale zadna nie bedzie tak dobrze amortyzowac jak gondola a pewnie chcesz jakas lekka, czyli pewnie kolka piankowe, to tez gorzej amortyzuje... zl jestem, wieczorem TZ przyjechal z pracy i przywiozl od tesciowej domowej roboty paczki ![]() ![]() i kto to teraz zje???????? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa czyli moje cwiczenia beda spalac tylko pączki
|
|||
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny jak ja za wami tesknie. Kozystając że mała jescze spi weszłam powiedzieć że u nas ok. mała zdrowa . pepuszek jeszcze nie odpadł
połozna była juz 3 razy..przepraszam że nie wchodze zbyt często ale nie jestem w staneie. po nocy jestem padnieta. Mała w dzień spi jak aniołek a w nocy to juz koszmar ja uspać zasypia 2-5...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1924 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki!
![]() U nas dziś dziwna noc była. Zaczęła się dobrze, bo mała dośyć szybko zasnęła po kąpaniu. Ale potem między 22-2 była kicha, wrzaski i niewiadomocochcenie. Potem 4 i o 7 karmienie znów i spi do teraz. I puszcza śmieszne bąki M po ostatnim stwierdził że "raket fjuel"![]() Cholera no, śpi mi to dziecko i mój plan dnia rozwala Jak ja mam jakieś normy i standardy wprowadzić, nie mówiąc już o rytuałach, jak ktoś ma gdzieś moje założenia..? Zdecydowanie to tatusiowe geny są![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak jakby pierwszy raz płaczące dziecko słyszeli........ ![]() A co do pierogów.. z jagodami raczej nie ma problemu, ale do tych truskawek, to bym się nie zbliżała jeszcze Cytat:
Ekstra czapka ![]() Cytat:
Jesz pączki? O jaaaaaa ![]() Cytat:
a jakbyś ją przetrzymała w dzień ,zabawiła jakoś, żeby mniej spała? Da się?
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
jagnna a czemu mam nie jesc pączków????
to był mój pierwszy posiłek po porodzie ![]() a nei msylalas o instytucji śiadk achrztu zeby twoj asiostra mogl anim byc?? no my tak robimy ze moj brat bedzie chrzetsnym bo jeden musi byc a kuzynka TŻ jest po cywilnym z gosciem po rozwodzie wiec koscielnego wziąć nie moze i bedzie swiadkiem chrztu wiamo ze to nie chrzestna taka prawdziwa ale dla nas w sumie jest to najlepsza osoba do tej roli ![]() chwale sie ze rano zjadlam paczka ale 48 minut zumby bylo potem ![]() ledwo zipie
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslałam o tym, żeby była świadkiem chrztu. Ale z drugiej strony M też ma siostrę i byłaby chryja, gdybym wciskała za wszelką cenę swoją, skoro ewidentnie nie może. Z trzeciej strony :P chrzest to sakrament kościelny, a jego siostra ma kościół w d... Tyle że ona ma ślub kościelny, a moja siostra nie. Głupie to na cholere. Szukanie chrzestnych na siłę, żeby sie proboszczowi spodobali. Chrzestnego w ogóle nie mamy wybranego. Kuzyn M jest po cywilnym, mąż szwagierki odpada (bo tak! ), mój szwagier tym bardziej (pomijam kwestie ślubu cywilnego ). Zostaje mój kuzyn, ale to tak na siłę i na sztukę by było.![]() Aż pójde pranie rozwiesić
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka prześliczne zdjęcia
![]() ![]() Judkama a o co chodzi z tym świadkiem chrztu? bo moja siora też tylko po cywilnym |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja mam domowej roboty ![]() no wlasnie z chrztem tak jest, jakies nauki nie wiem po co... jmy sie uparlismy na kuzynke TZbo na to zasluguje, a w sumie moglibysmy wziac kogos innego co by normalnym chrzestnym byla ale jakos nie chce bo nie i juz
|
|
|
|
|
#1929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej z podnoszeniem - może na 2cm uniesie i na chwilę ![]() ma 6 tygodni Cytat:
![]() mój ma 61 cm już ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świadek chrztu nie musi spełniać warunków takich jak chrzestny tutaj cytat z jednej parafii: Jeśli chodzi o chrześcijan innych wspólnot odłączonych, wyznających wiarę wspólnoty, w której zostali ochrzczeni, mogą oni być dopuszczeni do udziału w liturgii jako świad☠kowie chrztu, a nie jako chrzestni. Warunki powołania na świadka chrztu są takie, jak przy dopuszczeniu chrzestnych z Kościoła prawosławnego. Świadek podpisuje akt chrztu wraz z rodzicami i chrzestnym. Zadania świadka chrztu są inne niż chrzestnego. O ile chrzestny ma być gwarantem chrześcijańskiego wycho☠wania osoby ochrzczonej, o tyle świadek chrztu może jedynie, w razie potrzeby, zaświadczyć, że chrzest rzeczy☠wiście się odbył. Przy takim rozumieniu zadania świadków chrztu wy☠daje się możliwe, by w sytuacjach wyjątkowych były po☠woływane do tej funkcji osoby, które np. żyją w związkach niesakramentalnych, zerwały w jakikolwiek sposób swoją więź z Kościołem, mimo że były ochrzczone, a nawet osoby nieochrzczone deklarujące się jako ateiści. Wydaje się to do przyjęcia, ponieważ świadek chrztu jest jedynie osobą która może potwierdzić fakt udzielenia chrztu, a więc nie kimś, kogo brak miałby wpływ na ważność czy godziwość udzielanego sakramentu. różne parafie różnie interpretuja zapisy o świadku chrztu tutaj masz kodeks prawa kanoncznego http://kanon.republika.pl/kodeks9.htm |
|
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
jagnna, już próbowaliśmy nic to nie dało
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale obawiam sie ze dla mojego proboszcza to za duzy hardkor![]() o ludzie.. no to współczuje.. zostaje wam przerzucic sie na tryb nocny
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy konserwatywnego proboszcza i na slubie bylam swiadkiem z druga laska nic nie komentowaldorcia wspolczuje, w koncu jej sie przestawi tryb, starajcie sie w nocy nie zapalac wiatla i jak najmniej do niej mowic |
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
nietoperze mogą to my co, gorsi matki jak nietoperze!!! Albo i lepiej My możemy całą dobę funkcjonować ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Dziewczyny a ja się pytam!!! GDZIE JEST SOLA???!!!! Jestem zaniepokojona... |
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
szukalismy wyjscia z sytuacji
![]() ale z tego co czytalam to roznie podchodza do tego proboszczowie ale warto probowac ![]() jestem dzis obolala, bola mnie mnie miesnie o ktorych istnieniu nic nie wiedzialam ![]() ale o dziwo mam tyle energii, ze az sie chce zyć i mam zdecydowanie lepszy humor odkad cwicze i wiecej cierpliwosci, nawet jak dzieciaki daja w kosc![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
na fb na pewno jej nie ma |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech rozwija się w swoim tempie
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś przebije moją córcię... 2 miesiące i tylko 4 kg
![]() Moja nawet odrobiny głowy nie podnosi jak leży na brzuchu ale lekarz stwierdził że ma jeszcze czas
|
#1941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj mniej wiecej co i jak http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html prosto i fajnie wytlumaczone Cytat:
powiem Ci, ze mam taka lekka spacerowke i w sumie z dzieckiem to i tak bylo ciezko po schodach jakichs ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
chyba juz powinna probowac podnosic... ale moze to tez zalezne od wagi |
|||
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
sanetka a co do jej przyierania na wadze to sie cos bardziej ruszylo? czy tak samo jest?
jakies nowe badania beda robic? ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() a kiedy byla ostatnio? rankami to wiem, ze woli pospac jesli ma okazje
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szału nie ma, teraz wyszło 250g w 2 tygodnie czyli jak by się uparł to w dolnej granicy normy przybrała Na razie waga do obserwacji bo poza tym innych problemów nie ma. Wydaje mi się że nie je mało, ok 600ml na dobę. Może taka jej uroda i geny, my byliśmy drobni, synek też to trudno od niej wymagać nie wiadomo jakiej wagi
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o chrzestnych to mój siostrzeniec ma dwie chrzestne - siostry szwagra jak to w ogOle jest z tymi chrzestnymi jeśli mają ślub cywilny - zawsze robią problem czy wszystko zależy od księdza, na którego się trafi? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1949 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakby się chciało tak wszystkim przejmować to można popaść w paranoje. A ja wlaśnie mam tendencje do zamartwiania się głupotami. ![]() Sama się spałuje ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My po poradni neonatologicznej, Młody rozwija się i rośnie prawidłowo, więc więcej wizyt nie potrzeba. Bąbel we wtorek ważył 5550 gram, a dziś już 5720 gram Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2013-01-25 o 13:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

połozna była juz 3 razy..
) Mamy problem z chrzestnym, bo żaden kandydat nie spełnia kryteriów, a kogokolwiek nie chce wziąć. Hmm... i tak wyjdzie z 15 osób
Tak jakby pierwszy raz płaczące dziecko słyszeli........