|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 40 osob ![]() u nas 24 plus 5 dzieciakowi to juz duzo wiesz u nas polozna mowila zeby do -5 wychodzic i ciagle jest wiekszy mroz, ale dzis chyba wyjde bo ile mozna w chalupie siedziec, to niezdrowe przeciez ![]() DeKajka spacerowke juz?? nie za szybko?? ja wiem ze na lezaco, ale zadna nie bedzie tak dobrze amortyzowac jak gondola a pewnie chcesz jakas lekka, czyli pewnie kolka piankowe, to tez gorzej amortyzuje... zl jestem, wieczorem TZ przyjechal z pracy i przywiozl od tesciowej domowej roboty paczki ![]() ![]() i kto to teraz zje???????? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa czyli moje cwiczenia beda spalac tylko pączki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny jak ja za wami tesknie. Kozystając że mała jescze spi weszłam powiedzieć że u nas ok. mała zdrowa . pepuszek jeszcze nie odpadł
![]() przepraszam że nie wchodze zbyt często ale nie jestem w staneie. po nocy jestem padnieta. Mała w dzień spi jak aniołek a w nocy to juz koszmar ja uspać zasypia 2-5...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki!
![]() U nas dziś dziwna noc była. Zaczęła się dobrze, bo mała dośyć szybko zasnęła po kąpaniu. Ale potem między 22-2 była kicha, wrzaski i niewiadomocochcenie. Potem 4 i o 7 karmienie znów i spi do teraz. I puszcza śmieszne bąki ![]() ![]() Cholera no, śpi mi to dziecko i mój plan dnia rozwala ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pierogów.. z jagodami raczej nie ma problemu, ale do tych truskawek, to bym się nie zbliżała jeszcze ![]() Cytat:
![]() Ekstra czapka ![]() Cytat:
Jesz pączki? ![]() ![]() Cytat:
![]() a jakbyś ją przetrzymała w dzień ,zabawiła jakoś, żeby mniej spała? Da się? ![]()
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
jagnna a czemu mam nie jesc pączków????
to był mój pierwszy posiłek po porodzie ![]() a nei msylalas o instytucji śiadk achrztu zeby twoj asiostra mogl anim byc?? no my tak robimy ze moj brat bedzie chrzetsnym bo jeden musi byc a kuzynka TŻ jest po cywilnym z gosciem po rozwodzie wiec koscielnego wziąć nie moze i bedzie swiadkiem chrztu wiamo ze to nie chrzestna taka prawdziwa ale dla nas w sumie jest to najlepsza osoba do tej roli ![]() chwale sie ze rano zjadlam paczka ale 48 minut zumby bylo potem ![]() ledwo zipie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslałam o tym, żeby była świadkiem chrztu. Ale z drugiej strony M też ma siostrę i byłaby chryja, gdybym wciskała za wszelką cenę swoją, skoro ewidentnie nie może. Z trzeciej strony :P chrzest to sakrament kościelny, a jego siostra ma kościół w d... Tyle że ona ma ślub kościelny, a moja siostra nie. Głupie to na cholere. Szukanie chrzestnych na siłę, żeby sie proboszczowi spodobali. Chrzestnego w ogóle nie mamy wybranego. Kuzyn M jest po cywilnym, mąż szwagierki odpada (bo tak! ![]() ![]() ![]() ![]() Aż pójde pranie rozwiesić ![]()
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Emylka prześliczne zdjęcia
![]() ![]() ![]() Judkama a o co chodzi z tym świadkiem chrztu? bo moja siora też tylko po cywilnym |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja mam domowej roboty ![]() no wlasnie z chrztem tak jest, jakies nauki nie wiem po co... jmy sie uparlismy na kuzynke TZbo na to zasluguje, a w sumie moglibysmy wziac kogos innego co by normalnym chrzestnym byla ale jakos nie chce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorzej z podnoszeniem - może na 2cm uniesie i na chwilę ![]() ma 6 tygodni Cytat:
![]() mój ma 61 cm już ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
świadek chrztu nie musi spełniać warunków takich jak chrzestny tutaj cytat z jednej parafii: Jeśli chodzi o chrześcijan innych wspólnot odłączonych, wyznających wiarę wspólnoty, w której zostali ochrzczeni, mogą oni być dopuszczeni do udziału w liturgii jako świad☠kowie chrztu, a nie jako chrzestni. Warunki powołania na świadka chrztu są takie, jak przy dopuszczeniu chrzestnych z Kościoła prawosławnego. Świadek podpisuje akt chrztu wraz z rodzicami i chrzestnym. Zadania świadka chrztu są inne niż chrzestnego. O ile chrzestny ma być gwarantem chrześcijańskiego wycho☠wania osoby ochrzczonej, o tyle świadek chrztu może jedynie, w razie potrzeby, zaświadczyć, że chrzest rzeczy☠wiście się odbył. Przy takim rozumieniu zadania świadków chrztu wy☠daje się możliwe, by w sytuacjach wyjątkowych były po☠woływane do tej funkcji osoby, które np. żyją w związkach niesakramentalnych, zerwały w jakikolwiek sposób swoją więź z Kościołem, mimo że były ochrzczone, a nawet osoby nieochrzczone deklarujące się jako ateiści. Wydaje się to do przyjęcia, ponieważ świadek chrztu jest jedynie osobą która może potwierdzić fakt udzielenia chrztu, a więc nie kimś, kogo brak miałby wpływ na ważność czy godziwość udzielanego sakramentu. różne parafie różnie interpretuja zapisy o świadku chrztu tutaj masz kodeks prawa kanoncznego http://kanon.republika.pl/kodeks9.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zadomowienie
|
jagnna, już próbowaliśmy nic to nie dało
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o ludzie.. no to współczuje.. zostaje wam przerzucic sie na tryb nocny ![]()
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mamy konserwatywnego proboszcza i na slubie bylam swiadkiem z druga laska ![]() dorcia wspolczuje, w koncu jej sie przestawi tryb, starajcie sie w nocy nie zapalac wiatla i jak najmniej do niej mowic |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Dziewczyny a ja się pytam!!! GDZIE JEST SOLA???!!!! Jestem zaniepokojona... |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
szukalismy wyjscia z sytuacji
![]() ale z tego co czytalam to roznie podchodza do tego proboszczowie ale warto probowac ![]() jestem dzis obolala, bola mnie mnie miesnie o ktorych istnieniu nic nie wiedzialam ![]() ale o dziwo mam tyle energii, ze az sie chce zyć i mam zdecydowanie lepszy humor odkad cwicze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
na fb na pewno jej nie ma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
Ktoś przebije moją córcię... 2 miesiące i tylko 4 kg
![]() Moja nawet odrobiny głowy nie podnosi jak leży na brzuchu ale lekarz stwierdził że ma jeszcze czas ![]()
#1941 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj mniej wiecej co i jak http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html prosto i fajnie wytlumaczone Cytat:
powiem Ci, ze mam taka lekka spacerowke i w sumie z dzieckiem to i tak bylo ciezko po schodach jakichs ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
chyba juz powinna probowac podnosic... ale moze to tez zalezne od wagi |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
sanetka a co do jej przyierania na wadze to sie cos bardziej ruszylo? czy tak samo jest?
jakies nowe badania beda robic? ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() a kiedy byla ostatnio? rankami to wiem, ze woli pospac jesli ma okazje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szału nie ma, teraz wyszło 250g w 2 tygodnie czyli jak by się uparł to w dolnej granicy normy przybrała ![]() Wydaje mi się że nie je mało, ok 600ml na dobę. Może taka jej uroda i geny, my byliśmy drobni, synek też to trudno od niej wymagać nie wiadomo jakiej wagi
![]() |
#1947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeśli chodzi o chrzestnych to mój siostrzeniec ma dwie chrzestne - siostry szwagra jak to w ogOle jest z tymi chrzestnymi jeśli mają ślub cywilny - zawsze robią problem czy wszystko zależy od księdza, na którego się trafi? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakby się chciało tak wszystkim przejmować to można popaść w paranoje. A ja wlaśnie mam tendencje do zamartwiania się głupotami. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My po poradni neonatologicznej, Młody rozwija się i rośnie prawidłowo, więc więcej wizyt nie potrzeba. Bąbel we wtorek ważył 5550 gram, a dziś już 5720 gram Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2013-01-25 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.