Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 14:28   #1921
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oj, faktycznie denerwujacy ten mechanik spałuję go
Co do spotkania to poczekamy przecież.

Co do pogrubionego to... nie wiem czy nadal wiem ciężko z moja orientacją niestety...
Mechanik niedaleko Ciebie ma warsztat więc hehe... ale nie pałuj, polecony, po znajomości, tani i jeszcze ma cierpliwość do mojego grata, dobry chłopak... Przyda się jeszcze.

No wiesz co, przecież do mnie to zupełnie prosta droga... Koleżanka z Bydgoszczy jechała i trafiła... Jak coś to na poczcie mam gdzieś mapki jeszcze, chcesz?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:32   #1922
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
oplułam monitor ale hmmm... coś w tym jest
taki zarcik

Ładnie nasypalo ,ejj a to przedszkole do którego mała bedzie chodzić ? Bo jak tak to mega blisko ,"skok przez płot" i mała w przedszkolu
Mała śliczna jak zawsze , i pięknie sie przebrała na cebulke , a co i jeszcze jedno czemu ty na prawko nie idziesz ? Czy masz ? A nie masz czym śmigac ? Czy moze niechcesz czy moze wszystkiego po troche

Ja za to idę spaghetti robić , szybko sie robi , a ja dalej z pędzlem w ręku i maluje drzwi z szafy wnekowej , puki nie wymienimy to zeby jakos to wyglądało . Biorę sie za drzwi do pokoju i tez będę malować . Kiedys je tez wymienię
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:39   #1923
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
taki zarcik

Ładnie nasypalo ,ejj a to przedszkole do którego mała bedzie chodzić ? Bo jak tak to mega blisko ,"skok przez płot" i mała w przedszkolu
Mała śliczna jak zawsze , i pięknie sie przebrała na cebulke , a co i jeszcze jedno czemu ty na prawko nie idziesz ? Czy masz ? A nie masz czym śmigac ? Czy moze niechcesz czy moze wszystkiego po troche

Ja za to idę spaghetti robić , szybko sie robi , a ja dalej z pędzlem w ręku i maluje drzwi z szafy wnekowej , puki nie wymienimy to zeby jakos to wyglądało . Biorę sie za drzwi do pokoju i tez będę malować . Kiedys je tez wymienię
Niestety to nie to przedszkole niby fajnie blisko ale z odbieraniem nam będzie gorzej tutaj, bo czynne do 16.30 a tż do 16 pracuje, nie zawsze zdążyłby ją odebrać. Dlatego dla nas lepiej, że przedszkole obok dziadków bo oni ja będą odbierac. A do przedszkola tż ja bedzie zawoził przed pracą. Tez nie mamy jakoś daleko. No ale tu na pewno fajnie by było. zastanawiam się czy tu nie skladać papierów. Tylko boję sie, ze jak sie dostanie to będę miała znów dylemat a tak wiedzieć nie będę

Co do drugiego- wszystko po trochu A tak serio, prawko mam ale mamstracha wsiąść za kółko, bo przez 5 lat juz nie jeździłam. W Toruniu w ogóle. W rodzinnym mieście jeździłam dużo bo byłam jedyna z prawkiem w domu, wiec robilam za szofera, do tego coedziennie do szkoły 30 km. Potem tu się przeprowadziłam, samochodu nie mieliśmy i tak sie "oduczylam". Do tego nowe miasto.
Potrzebuje porządnego kopa żebym się za to zabrała. Podobno jeździłam bardzo dobrze Tz zawsze mówił, że lepiej od niego. Miałabym czym jexdzić bo tż chodzi na nogach do pracy wiec auto stoi przeważnie pod domem. No i prawko nadal na stare nazwisko

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mechanik niedaleko Ciebie ma warsztat więc hehe... ale nie pałuj, polecony, po znajomości, tani i jeszcze ma cierpliwość do mojego grata, dobry chłopak... Przyda się jeszcze.

No wiesz co, przecież do mnie to zupełnie prosta droga... Koleżanka z Bydgoszczy jechała i trafiła... Jak coś to na poczcie mam gdzieś mapki jeszcze, chcesz?
dzięki, dałabym chyba radę mam gps w telefonie
A ten mechanik to z Bukowej?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-03-19 o 14:40
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:45   #1924
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Niestety to nie to przedszkole niby fajnie blisko ale z odbieraniem nam będzie gorzej tutaj, bo czynne do 16.30 a tż do 16 pracuje, nie zawsze zdążyłby ją odebrać. Dlatego dla nas lepiej, że przedszkole obok dziadków bo oni ja będą odbierac. A do przedszkola tż ja bedzie zawoził przed pracą. Tez nie mamy jakoś daleko. No ale tu na pewno fajnie by było. zastanawiam się czy tu nie skladać papierów. Tylko boję sie, ze jak sie dostanie to będę miała znów dylemat a tak wiedzieć nie będę

Co do drugiego- wszystko po trochu A tak serio, prawko mam ale mamstracha wsiąść za kółko, bo przez 5 lat juz nie jeździłam. W Toruniu w ogóle. W rodzinnym mieście jeździłam dużo bo byłam jedyna z prawkiem w domu, wiec robilam za szofera, do tego coedziennie do szkoły 30 km. Potem tu się przeprowadziłam, samochodu nie mieliśmy i tak sie "oduczylam". Do tego nowe miasto.
Potrzebuje porządnego kopa żebym się za to zabrała. Podobno jeździłam bardzo dobrze Tz zawsze mówił, że lepiej od niego. Miałabym czym jexdzić bo tż chodzi na nogach do pracy wiec auto stoi przeważnie pod domem. No i prawko nadal na stare nazwisko

też mam prawko na staren nazwisko

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 15:09   #1925
nataszka25
Zakorzenienie

Ja też mam prawko na stare nazwisko

Małą na śniegu wymęczyłam i śpi

Asia Wercia urocza jak zawsze
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 15:47   #1926
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie... w przeciwną stronę
Dzwonił i zabił mnie cena. Pewnie niska ale dla mnie masakra. Mamy kilka opcji do wyboru i nie wiem co zrobić. Tak czy siak kasy nie mam......
Prawko też mam na stare nazwisko bo musiałam wyrobić miesiąc przed ślubem

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:26   #1927
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie... w przeciwną stronę
Dzwonił i zabił mnie cena. Pewnie niska ale dla mnie masakra. Mamy kilka opcji do wyboru i nie wiem co zrobić. Tak czy siak kasy nie mam......
Prawko też mam na stare nazwisko bo musiałam wyrobić miesiąc przed ślubem
a co robił i jaka cena? zapytam się u źródełka czy to rozsądna cena za to.
Stary 2013-03-19, 19:20   #1928
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
u nas właśnie minęła kolejna histeria. A poszło o to, że ja połozyłam posciel na podłodze, żeby ją schować. Podniosłam łóżko, żeby schować pościel a ona uparła się, że mam jeszcze nie chować. Więc tłumaczę, że łózko trzeba zawsze robić, jak już się nie śpi, jak już się przebierzemy z piżamki. i tak bla, bla, bla... a ona dalej swoje. Więc już przestalam się patyczkować i zaczęłam chować pościel. No iwpadła w szał, chciala w nerwach wsio wyciągać. ja nie zwracałam uwagi. zamknelam łózko i usiadlam. Ona chciała koniecznie je znów otworzyc. A, że nie dawała rady (bo ja siedzialam) to wydawala takie okrzyki jakby ją ktoś obdzierał ze skóry, czerwona jak indor sie robiła, cała opluta... i tak z 15 minut./ Próbowałam ją odstawiac w miejsce gdzie chcę jej zrobić "karnego jeżyk" ale żadna siła jej tam nie utrzymała. na koniec juz nie mogła odechu zlapać, zapowietrzała się. Uspokoila się to jeszcze przez 5 minut mówila jakby się jąkała. Z tych nerwów i wysiłu. No i oczywiście mi nerwy tez pusciły, miałam ochote ją za okno wyrzucić ale nie dawałam znać po sobie. na koniec się przytuliła i powiedziala "nie gniewaj się, juz nie będę"- yhm... do następnego razu. Kurcze nie wiem o co chodzi, juz dlugo nie robila takich scen, dało się jej wszytko wytłumaczyć a teraz byle ☠☠☠☠☠☠☠a i lament nie z tej ziemi... minie jej to??
tylko ta nadzieja mnie trzyma przed
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja mam problem z głowy, tylko skłądam pościel - nie chowam jej tak samo jak Lenka tak i Wercia jak dla mnie to anioły i aboslutnie wam nie wierzę w te hieterie
przyjdź i sama zobacz
Cytat:
A ja nie karmię Zje to zje. Nie mam zamiaru biegać za nim z miską. Często jest tak że w końcu sam woła i zjada wszystko. U nas odwrotnie niż u Asiulka - Michał nei je warzyw (chyba że schowam je w sosie czy mięsie), z owoców tylko banany, czasem pomarańcze koniecznie pokrojone w kawałki (bo jak gryzie to mu soczek leci a tego nie lubi), oczywiście w szarlotce czy innym cieście owoce je latem zje czereśnie i śliwki prosto z drzewa i maliny z krzaczka... , za to mięso prawie zawsze zje, lubi ziemniaki, makaron, kluski śląskie, kasze... Zje płatki typu owsiane żytnie itp na mleku z dodatkami...
ja też warzywa przemycam, bo inaczej nie ruszy...

a teraz jak chodzi do przedszkola to w sumie wiem, że mało bardzo tam je-coś tam ją podkarmią albo nie, ale jak ona powie że nie chce, to nie ma bata.Dlatego zależy mi żeby choć w chacie coś pożywnego zjadła i tak to jest...
Cytat:
no i niestety, nie uchroniłam Izy katar ma i pokasłuje od flegmy dałam jej syrop prawoślazowy, sól do noska i odciągamy, później tż nasivin kupi. Mam nadzieję, ze sie nic nie rozwinie
Małemu inhalacje pomagają z soli, katar już mu nie cieknie, zgęstniał, oczy ma już normalne nie takie zapuchnięte i czerwone jak w ostatnich 2 dniach, więc jemu przechodzi.
oj, no co zrobić, tak jak dziewczyny piszą, na takiej przestrzeni nie ma rady. Oby szybko przeszło i nie trzymało długo
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Megi idz rodzic bo to też niedobrze tak z rozwarciem i bez tego czopa łazić, bo już takiej bariery tam nie ma Wyślij tz po świeżego ananasa i sobie wszamaj

Evi byłam u lekarki dostałam żelazo na receptę Tardyferon. Podobno najlepszy, bo nie ma się perypeti żołądkowych i szybko podnosi żelazo, a co ważne to tylko jedna tabletka dziennie, a nie jak teraz biorę 6
a ja nie słyszałam o tym ananasie-skąd takie jego działanie?

dzięki, poczytam o tym preparacie

Cytat:
Ja pokroiłam pierś, dodałam 2 łyżki majonezu, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, podsmażoną cebulkę z pokrojonymi pieczarkami. I to smażę jak kotlety. bardzo dobre. Są różne wersje tego...
smacznie brzmi, to takie jakby ciasto wychodzi i w to wsadzasz kurę i pieczary?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:00   #1929
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Evi ananas ma takie dzialanie jak olej rycynowy,zwieksza perystaltyke jelit wszystko w brzuchu rusza do wyjscia.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:45   #1930
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Evi ananas ma takie dzialanie jak olej rycynowy,zwieksza perystaltyke jelit wszystko w brzuchu rusza do wyjscia.
Już nie reklamuj - wsunęłam jednego wielkiego przed chwilą.
A. źle obrał i sobie język pocięłam. Ale widzi mi się, że Kalina uparta jak Igor. Co te dzieci tak siedzą mi w brzuchu?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Ale jak podziała to macie u mnie po jednym ananasie w ramach wdzięczności
Pierwsze od Was usłyszałam o tym. A jednak lepiej ananasa niż olej rycynowy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:48   #1931
P0P70
Zakorzenienie

Megi - równowaga w przyrodzie musi być. Jednym siedzą długo innym siedzą krótko.
W koncu wyjdzie

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:32   #1932
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Megi - równowaga w przyrodzie musi być. Jednym siedzą długo innym siedzą krótko.
W koncu wyjdzie
No średnia jest dobra.

Bosz... mam brzuch chyba większy niż przy Igorze. Ubrałam dzisiaj bluzkę z pierwszej ciąży i nie zmieściłam się...
Stary 2013-03-19, 21:49   #1933
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Evi- dokladnie tak. Taka ciapa wychodzi i w to kura drobno pokrojona i pieczary z cebulka podsmazone. Na to mozna jeszcze zapodac pieczarki takie duszone z cebulka ale ja sobie darowalam. Na podwojna piers dalam 250 g pieczarek i po dwie lyzki majonezu, maki ziemniaczanej i 2 jajka.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-19, 23:02   #1934
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Zdrówka dla dzieciaczków

Młoda dzięki

Madzia ja po cesarce dostawałam w szpitalu Tardyferon i receptę do domu. Faktycznie żelazo szybko poleciało w górę.
Stary 2013-03-19, 23:58   #1935
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj nałożylam jej 1/4 woreczka ryżu, polalam sosem, wrzuciłam 2 male kawaleczki mięsa i buraczki tarte. Zjadła z tego: jeden kawałeczek mięsa (żuła 5 minut), ze 4 łyżeczki ryżu i buraczki. I była baaaaardzo najedzona

Ja ostatnio chyba przestawiam się na nowy czas bo budzę się o 5.45 i nie ma siły żebym usnęła. czuję się po prostu wyspana. I tak sobie leże i czekam aż mała zawoła "mamusiu, wyspałam się, mogę przyjść'?- zwykle jest to o 6- 6.15 Chyba coś w tym jest bo dzieci kumpeli z pracy, ktore zwykle spaly do 7-8, ostatnio wstają około 6.

oja uwielbbia kasze nienawidzi zmieniaków zje tyle ile jej nałoze do tego gulasz i ogór kiszony .. a wez jej daj mieso osobno na talerz nie zje nie dotknie ... groszek je tonami tak jak pestki z dni cytrusów nie je oprócz banana ale to rzadko sałaty wcale ale za to owoce porzeczka winogron wisnie itp wpierdziela az milo

o dobrze prawisz moja wstaje przed 6 a wstawala przed 7

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
nie miałąm jak wczoraj odpisać, byłam sama do 22ej z dziećmi, mały marudny, cały dzień spedził przed tv i laptopem ja starałam sie izolować małą od niego i nie wiem czy mi wszysło bo rano zaczęła kichać
Kubuś z katarem już jakby lepiej, inhalacje z soli, nasivin, wapno i plasterki na ubranko chyba pomogły. Przynajmniej ciurkiem mu nie leci za to zaczął kaszleć rano takim duszącym kaszlem wypił mleko i poszedł dalej spać nie wiem czy nie ma temp. bo coś ciepły mi sie wydaje

jeny ale nas zasypało, a sypie i wieje strasznie gdzie ta wiosna do cholery jasnej?
współczuje kochana niestety nas tez cos dopadło narazie byl katar i chrypa a dzis skarżyla sie na gardlo w snie zakaszlala ale odpukac narazie cisza ... a ty biedulko z dwoma mmam nadzieje ze isia jednak bedzie sie dzielnie trzymać

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
ja się wczuwam w zakatarzenie. Sama lepsza nie jestem. Mam ładny zielony, głęboko skryty katar. Za to jak dmuchnę.... oooo Panie Aż dziwne, że Kalina w trakcie nie wyskoczy
sorki megi wiem ze katar to nic fajnego ale sobie ciebie wyobraziłam jak dmuchasz i ta kalinke haaaah

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
No to jeszcze małą zapodam jak już zgrywam

Gra w twistera (fajnie uczy się przy tym stron- lewa, prawa- ja kręce zegarem i mówię "prawa/lewa noga na zielony, lewa/prawa ręka na czerwony" itp.)
i takie tam...ostatnie to przebieranki jak robiłam porządki w rzeczach na wiosnę i lato, dlatego wsio z innej parafii
jaka modeleczka nogi ma długie pewno

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 06:16   #1936
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moje dziecko dzis raczylo sie obudzic o 5.45. na szczescie przegadalam jej ze jest bardzn wczesnie, wszyscy spia wiec ona tez ma zamknac oczka, wtulic w poduche i spac. Na razie lezy ale pewnie zaraz wylezie jak po zmianie czasu nadal bedzie tak wstawac- koniec z drzemkami bo potem odsypia 3 godziny ostatnio to i 3.5 spala.

Ja poklocona z tz. Oczywiscie jego wina

Mala sie odzywa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-20, 06:30   #1937
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Evi- dokladnie tak. Taka ciapa wychodzi i w to kura drobno pokrojona i pieczary z cebulka podsmazone. Na to mozna jeszcze zapodac pieczarki takie duszone z cebulka ale ja sobie darowalam. Na podwojna piers dalam 250 g pieczarek i po dwie lyzki majonezu, maki ziemniaczanej i 2 jajka.
Niedawno wstałam i sobie to czytam i myślę co za dziwne maseczki na cycki maszZe zrozumieniem o tej porze jeszcze u mnie słabo

Megi i jak sytuacja na froncie. Nie ważne kiedy musi wkońcu wyjść

Stary 2013-03-20, 07:51   #1938
megi-megi
Zakorzenienie

Ananas na razie nie pomógł. Hmmm.... malowanie ścian też nie. Ale dzisiaj lecę trochę przedpokój, to może ją to ruszy. Zwolnienie mam do soboty, więc mogłaby uszanować to.

Mój Guciu ostatnio znormalniał. Przyszła teściowa popilnować chłopaków, my wychodzimy - zawsze ogromny płacz. Teraz podbiegł, przytulił się, dał buzi, ja obiecałam, że szybko wrócimy i nie było płaczu Napawa mnie to optymizmem.
Stary 2013-03-20, 08:16   #1939
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Megi to moze jeszcze jeden ananas
Ale w pracy by sie zdziwili jakbys w pon przyszla

Stary 2013-03-20, 10:16   #1940
sara 85
Zakorzenienie

Asia - Zosia dzisiaj wstała o 6.05 , ona nigdy tak wcześnie nie wstawała

Moja Zosia wymyśliła sobie jakiś domek dla kucyków. Mamy dziewczynek wydaje mi się że któraś z Was wstawiała zdjęcia i tam był taki domek. Warto to kupić? Byłam wczoraj w sklepie ale nie było nigdzie.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2013-03-20 o 10:25
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:58   #1941
nataszka25
Zakorzenienie

Moja dziś też od 6 na nogach

Pogoda fatalna, wszystko topnieje
Wasze dzieci też tak uwielbiają zapinać guziki, zamki?
Moja mnie molestuje od godziny, zapina i odpina bluzkę na guziki w której siedze
że jej się to nie znudzi

Megi a może poród w pierwszy dzień wiosny?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Ananas na razie nie pomógł. Hmmm.... malowanie ścian też nie. Ale dzisiaj lecę trochę przedpokój, to może ją to ruszy. Zwolnienie mam do soboty, więc mogłaby uszanować to.

Mój Guciu ostatnio znormalniał. Przyszła teściowa popilnować chłopaków, my wychodzimy - zawsze ogromny płacz. Teraz podbiegł, przytulił się, dał buzi, ja obiecałam, że szybko wrócimy i nie było płaczu Napawa mnie to optymizmem.
no to super, ja uwielbiam jak moje dziecko mnie tak z uśmiechem żegna.
Super, tym bardziej że Kalinka w drodze
Stary 2013-03-20, 13:19   #1942
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nataszka- jutro bede na poczcie, moze uda mi sie wyslac buciki. Daj na priv adresik

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-20, 13:40   #1943
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka- jutro bede na poczcie, moze uda mi sie wyslac buciki. Daj na priv adresik
ok
Stary 2013-03-20, 13:44   #1944
monka23
Zakorzenienie

Moje tez po 6 wstali jakiś zbiorowy wyrok na nas czy cu akcja konspiracjam, ani mama ani tata dziś nie pospi nie ma bata.
Za to drzemke mamy juz z małym zaliczona , 2 h spał .
Tz zrobił obiad , więc mam z głowy .
Idę malować zaraz dalej.

Megi a ty na kiedy ty wogole masz termin , juz chyba po , wiem ze czekaliśmy na 18 bo o wolne chodziło .
Jutro masz urodzić , pierwszymdzien wiosny , bzyknij sie dziś porządnie, zjedz cos mega chilli , ananas na podwieczorek i małej odechce sie wylegiwania

Nataszka moj takiej fazy nie ma na guziki i zamki , ale to chłop On za to ma fazę na plucie ( dziś mi centralnie w twarz naplul jak lezalam ) , fazę na rzucanie kaczki gumowej na karnisz lub czym kolwiek i aza na powtarzanie słowa wypowiedzianego przez kogoś, nie da rady mu nic powiedzieć bo sie nabija i wszystko powtarza . I to wszystko co robi, robi z takim szelmowskim uśmiechem i slodycza w oczach .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-03-20 o 13:46
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:51   #1945
nataszka25
Zakorzenienie

No to ładnie z tym pluciem...
Moja też popołudniu szybciej usneła ale jeszcze śpi.

A jeszcze co? Mam takiego wuja co tak nie ciekawie pachnie, taki z mieszkania ma zapach dziwny i jak jest u nas to mała chodzi obok i mówi ciągle mama coś tu śmierdzi, ale mi jest głupio, co ja mam z tym zrobić?
Boje się że któregoś dnia mu powie bardziej dosadnie, nie da się jej wytłumaczyć chyba tego co? do tej pory nie zwracałam uwagi jej bo ten wujek ma 70 lat prawie, tak nie zdarzyło się jeszcze, że sobie pomyślał że to o nim...ale wiecie jak jest...
Stary 2013-03-20, 13:56   #1946
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
No to ładnie z tym pluciem...
Moja też popołudniu szybciej usneła ale jeszcze śpi.

A jeszcze co? Mam takiego wuja co tak nie ciekawie pachnie, taki z mieszkania ma zapach dziwny i jak jest u nas to mała chodzi obok i mówi ciągle mama coś tu śmierdzi, ale mi jest głupio, co ja mam z tym zrobić?
Boje się że któregoś dnia mu powie bardziej dosadnie, nie da się jej wytłumaczyć chyba tego co? do tej pory nie zwracałam uwagi jej bo ten wujek ma 70 lat prawie, tak nie zdarzyło się jeszcze, że sobie pomyślał że to o nim...ale wiecie jak jest...
dzieci są szczere i już,przecież nie możemy im mówić że coś jest białe jak jest czarne
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 14:09   #1947
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
dzieci są szczere i już,przecież nie możemy im mówić że coś jest białe jak jest czarne
no wiem, ale ja zapadnę się pod ziemię ze wstydu jak on zaskoczy że to o nim, unikam teraz wizyt wujka
Stary 2013-03-20, 14:47   #1948
megi-megi
Zakorzenienie

Monka - termin mam na tę sobotę. Na 23.
Bzykać się już nie mam ochoty, no ale działam. Poświęcam się dla sprawy. Ja chcę, żeby wyszła, bo każdego dnia budzę się coraz bardziej opuchnięta i raptem niepokojąco wszystkie przepowiadacze mi przeszły. A że pamiętam, że było tak z Igorem, to nie chcę powtórki. Ten to przez przypadek 9 dnia po tp wiercił się, aż pęcherz płodowy nie wytrzymał i wywołał poród, a wcale nie miał ochoty wychodzić.
Stary 2013-03-20, 14:52   #1949
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Natasza moj starszy ma 8,5 roku a jeszcze czasami cos palnie.ale jeszcze z dwa lata temu szczerze na glos sie pytal co tak cuchnie siedzac obok kogos spoconego,mojej mamie powiedzial ze ma obzydliwe blizny na lokciach a to juz od wieku luzniejsza skora ,paniom w biedronce tez kilku oznajmil ze maja az fascynujace wielkie brzuchy chyba duzo dzieci w brzuchu.

Tylkooliwka jak na froncie kredytowym?

Stary 2013-03-20, 14:53   #1950
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Monka - termin mam na tę sobotę. Na 23.
Bzykać się już nie mam ochoty, no ale działam. Poświęcam się dla sprawy. Ja chcę, żeby wyszła, bo każdego dnia budzę się coraz bardziej opuchnięta i raptem niepokojąco wszystkie przepowiadacze mi przeszły. A że pamiętam, że było tak z Igorem, to nie chcę powtórki. Ten to przez przypadek 9 dnia po tp wiercił się, aż pęcherz płodowy nie wytrzymał i wywołał poród, a wcale nie miał ochoty wychodzić.
dobrze im u mamusi,a później tylko nakazy i zakazy

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Tylkooliwka jak na froncie kredytowym?
masakra
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości