|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Ja kupuje w decathlonie staniki, taki lubie najbardziej, bo nie ma zapiec i drazniacych szwow. Nie jest drogi i dobrze sie pierze.
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Kornella ja wagowo wiele nie schudłam od biegania, ale nogi przed bieganiem były zawsze moim kompleksem, a odkąd biegam są fajne, i ważne nie mam płaskodupia
![]() Buty kupuję przez internet ale rozmiar wybieram wg cm stopy a nie rozmiaru jaki noszę +0,5 cm. Mój tz teraz zaczyna w Asicsach, ja biegam teraz w Brooksach na zmianę z Pumą. Co do koszulek to biegam już trochę to mam spory zapas takich technicznych. Mąż zaczynał w bawełniakach(3 tyg biega) i przy bawełnie czuć jak wróci Staniki mam różne, ale to warto kupić bo wykorzystasz nawet jak bieganie ciebie nie wciągnie, ja teraz kupiłam Moving comfort spory koszt, ale to już z myślą o biegach letnich żeby można jako Top wykorzystać, a przy moim DD to musowo porządny sportowy. Rozgrzewki choć minimalne powinnaś robić, choć kilka przysiadów i pajacyków, na zlodowaciałe chodniki ważna rozgrzewka stawów, kręcenie stopami i koła kolanami jak stoisz. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byłam dzisiaj biegać. -3, minimalny wiatr. Ekstra. Dużo bardziej wolę biegać jak jest chłodno. Cytat:
Lepiej mi się biega, lepiej się czuje jak mam fajne gatki niż rozciagniete dresy. Co nie zmienia faktu, że umiejętności to nie podnosi jeszcze długo będę amator.Wybieracie się może w sobotę na bieg do Gliwic? Trasa w parku, nieco ponad 10 km. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
o nawet nie wiedzialam, ze jakis bieg jest
poki co styczen bardzo slabo pobiegany jeszcze mnie choroba trzyma, zapisalam sie za to na z biegiem natury w katowicach, 16go lutego, co prawda tylko 5km ale zawsze jakies przetarcie
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyczytałam o tym dzisiaj na fb
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Macie, mozecie sobie poczytac o plazach natenczas zimny zimowy :P
http://runtequila.com/2014/01/22/veracruz/
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj -16 i zaplanowany trening biegowy, będziemy hartować ducha
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Mandragorrka widzę, że co tydzień te biegi
może się wybiorę na któryś, tym bardziej, że to dyszka
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i blisko. A zawsze fajnie spotkać się z innymi biegaczami.Cacajuate mam nadzieję, że będziesz miała czas na prowadzenie bloga. Bi tematów to na pewno Ci nie braknie. Przeczytałam i kolejny raz stwierdzam, że fajne się czyta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() Musisz się dużo cieplej ubrać do biegnia w takiej temperaturze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
atfu, co miesiąc miałam napisać
![]() właśnie! Mam nadzieję, że się spotkamy któregoś miesiąca na starcie cacajuate, Twój wpis nt maratonu mnie powalił na łopatki po prostu, mogę udostępnić dalej? bo jest po prostu genialny ![]() pl_madzia powodzenia jak trenowałam i były takie mega srogie zimy to trener pozwalał wychodzić do -30 myślę sobie, apffff..... Że niby u nas takie temperatury?! No to któregoś dnia padłam, jak przed szkołą, o 5 rano ubieram się na trening, paczę na termometr, a tam..... -39 nie pamiętam, w którym to było roku, jeszcze w liceum jakoś byłam
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Mili mi , jasne, ze mozesz, ale najlepiej z linkiem do bloga, moze jeszcze ktos skusi sie na czytanie moich wypocin
|
#1933 |
|
Konto usunięte
|
u mnie dzisiaj przepiekne sloneczko i cieplutko. zaloze getry poza kolano. nogi juz wydepilowalam
tak sie zastanawiam czy na gore tez brac krotszy rekaw, bo w tej bluzie termoaktywnej na pewno sie niezle spoce
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli zaczęłabym biegać to ile razy w tygodniu ?
Jedne artykuły podają 3x w tyg. a inne 5x. Pamiętacie czy w początkach biegania robiłyście sobie test ? Czyli taki czas jaki przebiegniecie bez zadyszki potem przestawiacie na tydzień ? Czyli przebiegłyście bez zadyszki 5 min. to zaczynacie od tygodnia 3 (strzelam, bo nie pamietam )?
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie robilam, daruj sie jakies wodotryski. Nie bardzo rozumiem ostatnie dwa zdania.
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi mi o ten TEST http://www.biegaj40minut.pl/trening-...egu/test-biegu
Czy powinnam go robić ? Czy po prostu zacząć od 1 tygodnia
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
NIE
Kobietonie drogi, bieganie naprawde jest super naturalne. Po prostu idz i biegaj. jesli juz cos musisz sprawdzac, to poszukaj sobie na jutubie filmikow o prawidlowej technice biegu i tego planu treningowego. Nic wiecej ci nie trza
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Kornela idz biegać i tyle. Z kazdym treningiem zobaczysz roznice w kondycji, ciesz się tym. Ja planow zadnych nie mialam. Biegalam 2-3razy w tyg. Teraz troche częściej biegam ale krótsze dystanse bo zimno az dupka odpada
.Ale biegam tylko do -20 . Dzisiaj -16 ale bez wiatru to super bylo.Evelinarav klimatu zazdraszczam. Namiary daj na tanszy hotel to wsiadam w auto i jadę
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj na spotkaniu NR 24 osoby
![]() kurrcze jak strasznie sie ciesze, ze sie za to wzielam!!! dziecie postanowilo mi wstac dzisiaj o 5, padam!
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w na sobotni bieg się wybieramy, jestem bardzo ciekawa co to u nas w mieście się dzieje. Mam nadzieję, ze będzie fajnie. |
|
|
|
|
#1941 |
|
BAN stały
|
I ja! Choć moja ostatnia próba zakończyła się kontuzja kolana
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Zapomniałam zpaytac W jakich butach biegacie? Ostatnio mierzyłam jedne, to byly chyba jakieś Nike, nie pamietam modelu, ale miały taka smieszna podeszwe i byly bardzo lekkie i elastyczne. Nie wiecie jaki to mógł byc model? Dodam jeszcze, ze byly czarne. Pytam, bo chciałabym znalezc je w internecie. Te w sklepie kosztowały 240 zł, a czesto jest tak, ze np na alegro mozna upolowac je taniej. Same rozumiecie
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Mandragorrka to daj znac, moze za miesiac sie stawimy spora ekipa na starcie
juz planujemy wspolne starty wiec skoro Gliwice tak blisko to pewnie podjedziemy ![]() Cacajuate, jedno malzenstwo w ekipie biega z huskym wlasnie, przepiekny pies Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Pumy żadnych reklamacji nie miałam, bardzo porządnie wykonane, a Asicsy to wiadomo 80% biegaczy biega w Asicsach. Mierz stopę w cm, bo różne marki inaczej wychodzą. Oj zimno -18 u mnie. wczoraj super się biegało, ale już musiałam leginsy ocieplane ubrać
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój pies się ze mną ściga
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy u nas w sklepie biegacza, babka malzowi zmierzyła stopę, poogladała, pomacala itp. Powiedziała, że postarają sie coś sprowadzić. To było w połowie listopada. I nic. CZyżby duże rozmiary dla biegaczy nie istniały? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
No, tak 49
![]() Zdecydowanie potrzebujemy duże buty. Malż ma ponad dwa metry wzrostu więc i stopa jest słusznych rozmiarów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1948 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Niedziela na Ciklotonie, czyli zamknietej petli 32km dla cyklistow itd....33.5km walniete. Ómieram... Do tego wjechal we mnie na full speed z gorki cyklista. Ale biedny nie wiedzial, ze sie mierzy z pancernikiem patiomkinem
. Ja sie zachwialam, on sie wylozyl, walnal glowa w kraweznik, a rowerowi sie zgiela kierownica. Dobrze, ze mial kask i punkt medyczny byl 100m dalej... Serwisanci odwiezli go na wozku, zanioslam mu skrecony rower......Ja niewzruszona kontynuowalam bieg. Iron (wo)man jezdem. Bedzie riport na blogu pozniejWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
Jestem amatorem amatorszczyzny biegania ![]() Bie3gam od nowego roku co drugi dzień Jak są teraz mrozy ok 17 stopni to biegam na orbitreku żeby zapalenia się nie nabawić i nogi nie skręcić... bo.... niestety zima zaskoczyła naszych drogowców aż strach biegać po chodniku całym w lodzie i śniegu ![]() Biegam w solar-dresie Gdzieś coś wyczytałam, że bieganie w nim daje 12 razy wydajniejszy trening Co do czasu biegania... Jak lecę na orbitreku to 30 min lub 45min (ostatnio ) - po treningu umieram i wszystko mam mokre ![]() Jak biegam na dworzu to zazwyczaj 5 min biegu - 1 min marszu - 5 min - 1 min. Strasznie chciałąbym troche zrzucić ale nie wiem jak to zrobić ![]() Jutro lecę na orbitreku bo nadal ma być na minusie
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

haha bezposrednio
jeszcze mnie choroba trzyma, zapisalam sie za to na z biegiem natury w katowicach, 16go lutego, co prawda tylko 5km ale zawsze jakies przetarcie 

może się wybiorę na któryś, tym bardziej, że to dyszka 
. Ja sie zachwialam, on sie wylozyl, walnal glowa w kraweznik, a rowerowi sie zgiela kierownica. Dobrze, ze mial kask i punkt medyczny byl 100m dalej... Serwisanci odwiezli go na wozku, zanioslam mu skrecony rower......Ja niewzruszona kontynuowalam bieg. Iron (wo)man jezdem. Bedzie riport na blogu pozniej