|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
nie ma co biadolic, tylko 4 % pracowników pracuje na smieciówkach
![]() http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,1...l#BoxSlotI3img |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj dowiedziałam się w pracy, że w umowie stażowej mam na zatrudnieniu tylko 120h ... pani w up powiedziała mi, że nie moge zarabiać mniej niż na stażu ( też to w umowie jest)... wyliczyłam, że w grudniu zarobie z 900zł a styczeń luty z 700 ... za staż mam prawie tysiąc. ( chyba że mnie w pracy jako stażystę będą liczyć i mam większe wynagrodzenie, ale to wątpię)
Nie miałam jeszcze czasu zadzwonić do up ale zrobie to. Chce pracować na cały etat a nie 3/4.. Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2014-11-13 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Raczkowanie
|
Ja jestem dziś załamana.
Nie wiem, czy ze mną jest coś nie tak, czy co, żeby nic, kompletnie nic? Już sił na te poszukiwania nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Raczkowanie
|
Może jeszcze ktoś mnie kojarzy, miałam niedawno dylemat, czy brać pewną pracę w sklepie, czy próbować jeszcze w zawodzie. Zrezygnowałam z tego sklepu iiii...
... dostałam pracę ![]() ![]() Dzięki za wszystkie rady, powodzenia dziewczyny ![]()
#1925 |
Rozeznanie
|
Słuchaj, nie wolno się poddawać. Jeśli Cie to załamuje, to odpuść sobie na tydzień, pobaw się, oczyść głowę, a potem dalej wysyłaj CV. W końcu się coś trafi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4891272 2]Czasami ogłoszenia dawane jest dla ściemy, bo juz jest ktoś załatwiony na dane stanowisko. Ale ogłoszenie musi być
![]() Szczyt inytrygii dla zachowania pozorów. Ogłoszenie na olx ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pytałam wcześniej o memrise ale chyba żadna z Was nie zna ![]() Korzystacie może z jakiś innych portali do nauki języków obcych ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Konto usunięte
|
Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Ja tylko z duolingo ale to jest bardziej do nauki słówek i mówienia prostymi zdaniami, gramy tam nie uświadczysz. No i trzeba znać bardzo dobrze co najmniej 1 język obcy bo nie ma opcji nauki po polsku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Rozeznanie
|
Znalazłam ogłoszenie na specjalistę ds. sprzedaży do optyka i wymagają wykazu ocen. W ogłoszeniu napisane jest Cv wraz z kopią świadectwa ukończenia szkoły średniej ( wykaz ocen)-(wymóg konieczny dla wszystkich osób również posiadających wykształcenie wyższe) prosimy dostarczyć..... Pierwszy raz się spotykam, by wymagali wykaz ocen
![]() Dzwoniłam dziś do up, zapytać się jak to jest z pracą na inwentaryzacji. Czy idą do pracy na kilka h na inwentaryzacje podpisując w związku z tym umowę o dzieło na te kilka h, muszę się wyrejestrować z up . Pani powiedziała, że niestety muszę. Miałam dziś tel, że jet praca na kilka h na inwentaryzacji w spożywczaku. Pytam się pani z agencji , czy bym musiała się wyrejestrować a ona do mnie, "że chyba nie, ale niech się Pani sama dopyta, bo ja dokładnie nie wiem". Co to za ludzi zatrudniają w tych agencjach, przecież takie rzeczy ludzie tam pracujący powinny wiedzieć. ![]() ![]() Także odmówiłam, bo na inwentaryzacji zarobiłabym 40 zł, z czego ona jest w h nocnych w niedzielę, więc ktoś by musiał stracić na paliwo by mnie zawieść i przywieź, ja bym musiała jechac się wyrejestrować, potem znów jechać zarejestrować się, no i książeczkę wyrobić. Nie wiecie ile takie badania są ważne ? Podpisywałyście kiedyś umowę przez neta na inwentaryzacje ? Jabłuszko, u ciebie jest dużo inwentaryzacji, Pani z agencji Lublina pisała do mnie e-mail. |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Konto usunięte
|
gdyby wszędzie wymagali wykazu ocen to miałabym prawie każda pracę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Rozeznanie
|
Znalazłam fajne ogłoszenie o pracę. Wysyłam CV pełna nadziei, że zadzwonią, aż nagle podkusiło mnie, by popatrzeć ile wyświetleń ma ogłoszenie. Patrzę 1296 wyświetleń. Ogłoszenie dodane dzisiaj. Ciekawe ile wyświetleń będzie jutro. Potwierdza się to co mówią moi znajomi, że, znalezienie pracy przez neta jest nie możliwe, to jak wygranie w totka.
![]() Edytowane przez uniperfect Czas edycji: 2014-11-14 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Każdy teraz chciałby pracować w cieplutkim biurze, po 8 godzin dziennie i sobie coś segregować, pisać, dzwonić.. ech :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kiedyś też na to patrzyłam. Jak było nabite ponad 1000, to się okazało, że ja byłam pierwsza, która zadzwoniła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj znalazłam fajne ogłoszenie dla inżyniera budowy, ale na końcu było napisane, że to staż/praktyka. Więc zadzwoniłam tam, żeby wyczaić czy to normalna praca, tylko chcą płacić jak praktykantowi czy jak i była taka rozmowa.
Ja: Czy może pani powiedzieć coś więcej o tej pracy, na jakich projektach itd? Pani: Ja nie umiem odpowiedzieć na jakich, my jesteśmy firmą budowlaną, szukamy inżyniera, niech pani wyśle takie ogólne CV. Nie wiem, tyle ludzi szuka pracy biurowej, a tu do sekretariatu zatrudniają osobę, która nie dość, że nie umie się wysłowić to jeszcze nie wie nawet czym się zajmują. I ciekawe o co jej chodziło z ogólnym CV. ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Jejku da się jakoś wyłączyć te dziadowskie, nachalne reklamy na wizażu? Żeby do was coś napisać muszę 100 razy str odświeżać, bo jak klikam `odpowiedz` to się okazuje, że chce brać udział w jakiejś degustacji dań ze słoika, albo wywalają mi się jakieś reklamy, których nie da się wyłączyć, a zajmują cały ekran. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
❤ bee happy ❤
|
Adblocka nie masz?
![]()
![]() |
#1939 |
Rozeznanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48932337]
[/COLOR]Jejku da się jakoś wyłączyć te dziadowskie, nachalne reklamy na wizażu? Żeby do was coś napisać muszę 100 razy str odświeżać, bo jak klikam `odpowiedz` to się okazuje, że chce brać udział w jakiejś degustacji dań ze słoika, albo wywalają mi się jakieś reklamy, których nie da się wyłączyć, a zajmują cały ekran. ![]() adblock'a sobie zainstaluj ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48932337]Ja dzisiaj znalazłam fajne ogłoszenie dla inżyniera budowy, ale na końcu było napisane, że to staż/praktyka. Więc zadzwoniłam tam, żeby wyczaić czy to normalna praca, tylko chcą płacić jak praktykantowi czy jak i była taka rozmowa.
Ja: Czy może pani powiedzieć coś więcej o tej pracy, na jakich projektach itd? Pani: Ja nie umiem odpowiedzieć na jakich, my jesteśmy firmą budowlaną, szukamy inżyniera, niech pani wyśle takie ogólne CV. Nie wiem, tyle ludzi szuka pracy biurowej, a tu do sekretariatu zatrudniają osobę, która nie dość, że nie umie się wysłowić to jeszcze nie wie nawet czym się zajmują. I ciekawe o co jej chodziło z ogólnym CV. ![]() Ja miałam podobny przypadek, tyle że w ogłoszeniu było, że inżyniera budowy poszukują, ale nieokreślone czy od spraw budowlanych (konstrukcje itp.), czy instalacyjnych. To dzwonię: Ja: Może mi pani powiedzieć, czy poszukują Państwo inżyniera budowy do spraw budowlanych czy instalacyjnych? Pani: A jest jakaś różnica?! CV wysłałam i chyba ktoś bardziej kompetentny odesłał mi odpowiedź, że poszukują inżyniera budowy po budownictwie, nie inżynierii środowiska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jestem tu nowa, staram się przeczytać inf. na wątku, żeby być na bieżąco, ale sporo tego ![]() moja sytuacja: Z wykształcenia jestem pielęgniarką, obecnie pracuję w zawodzie, jednak jestem w 7 miesiącu ciąży (umowę o pracę mam tylko do porodu). Szukam w związku z tym zajęcia, które mogłabym wykonywać w domu [żeby choć parę groszy wpadło]. Szukam ofert pracy zdalnej jak np. copywriting. Mimo, że jest odzew, to niepokoją mnie warunki współpracy. Na dzień dobry chcą skanu dowodu osobistego i numeru konta bankowego. Śmierdzi to na kilometr... :/ Może znacie jakieś zaufane firmy? Czy wszystkie oferty tego typu to raczej oszustwo?
#1943 | |
Konto usunięte
|
Racja, robiłam formata ostatnio i zapomniałam zainstalować.
![]() Cytat:
![]() ![]() I dzwoniłam do tej firmy co w tamtym tyg wysłałam zgłoszenie, co wam pisałam, że prawie sikałam po nogach jak zobaczyłam to ogłoszenie. Okazało się, że dopiero w przyszłym tyg prezes będzie wybierał z kim się spotkać, bo jeszcze zbierają CV. Fajnie by było jakby zadzwonił, no ale pewnie tak się nie stanie. Na olx ma prawie 200 wyświetleń (no trochę ja nabiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() super przypadek, wielka nadzieja dla wątku, że można, nawet po dłuugim czasie ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48935436]Racja, robiłam formata ostatnio i zapomniałam zainstalować. ![]() Mogłaś odpisać, że mogliby chociaż poinformować sekretarkę czym się firma zajmuje. ![]() ![]() I dzwoniłam do tej firmy co w tamtym tyg wysłałam zgłoszenie, co wam pisałam, że prawie sikałam po nogach jak zobaczyłam to ogłoszenie. Okazało się, że dopiero w przyszłym tyg prezes będzie wybierał z kim się spotkać, bo jeszcze zbierają CV. Fajnie by było jakby zadzwonił, no ale pewnie tak się nie stanie. Na olx ma prawie 200 wyświetleń (no trochę ja nabiłam ![]() jak nie zadzwonią to normalnie nie wiem...piwo stawiam, o ! ![]() ![]()
![]() |
#1945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Ten wątek bardzo mi pomógł, a podczytuję Was, mimo że mało piszę od początku mojej drogi z szukaniem pracy w zawodzie czyli właśnie te prawie 2,5 roku. Przeszłyście ze mną, nawet nieświadomie przez wszystkie prace dorywcze, staż i marne zlecenia na chwilę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niemniej jednak jestes dowodem na to, ze fajna prace zyskuje sie z polecenia. pisze to bez zlosliwosci. takie sa realia. jak widac "tulalas" sie tu i tam, az z polecenia wreszcie cos konkretnego. wszystkie konkretne firmy w moim otoczeniu tez przyjmuja tylko z polecenia, wlasnie na takiej zasadzie jak to u ciebie bylo - polecenie, rozmowa, praca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z resztą nie przesadzajmy z tym poleceniem - tak najłatwiej, ale pracę przez neta też ludzie znajdują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak np jako sprzedawca w sieciowce-obozie. ale to jest przeciez wiadome. politologa nie polecisz na stanowisko kontrolera jakosci. tylko ze w pewnych firmach nawet majac to cale doswiadczenie i wyksztalcenie to "z ulicy'' cie nie przyjma, tylko musisz zostac polecona. tak to dziala w firmach w mojej okolicy (dodam, ze znanych na cala polske i nie tylko, i prestizowych firmach) przyklad - a teraz sobie wyobraz, ze na stanowisko, ktore ona dostala, aplikowala druga osoba z takim samym doswiadczeniem i wyksztalceniem. kto dostanie prace? ten, kto jest polecony. o to mi przede wszystkim chodzi. i nie pisze tego "ot tak", a na podstawie faktow z mojego otoczenia. Edytowane przez cyanide sun Czas edycji: 2014-11-15 o 07:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przykładów można by mnożyć, bo znajomości znajomościami, ale ludzie czasami trafiają fajne roboty z ogłoszenia. Chociaż coś z wygraną w totka ma to wspólnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.