![]() |
#1921 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() acha czyli Ty liczysz zaczęte tygodnie, czyli mała miała taką wagę w 31t którymś tam dniu tak? Bo moja miała 2100-2200 w 32t6d ![]() Doooobra- jeden dzień wte czy wewte ( jak to moja babcia mówi) nie robi różnicy ![]() Cytat:
![]() Mnie przed samym wyskoczeniem małej położna założyła cewnik ale pomimo tego, że piałam cały czas w pęcherzu było pusto, raz byłam w wc. Zakładania cewnika nie czułam w tamtym momencie. Po porodzie nie cewnikowali. Do wc położna mnie wygnała około godz 24:00 a ur o 13:50 i stała pod drzwiami i słuchała czy sikam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-25 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może kalkulator pokazuje, że masz już skończone 33t5dn, czyli szósty idzie ![]() a może ja coś źle liczę ![]() no może ciut większa wychodzi, ale powiedziałabym że porównywalnie, bo ponad tydzień różnicy było między wizytami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Wtajemniczenie
|
sielsianna - boję się uszkodzic włosy tym :P Poza tym nie mam w domu, a pojutrze wyprowadzka, także nie chcę robić zapasów dodatkowych. TŻ mówi, że czuje sie jakby sie przytulał do zielarni
![]() Monian - brąz ![]() ![]() Indra -zdj. cyknę w przyszłym tyg. jak wrócę od fryzjera ![]() mgds - ja też byłam w szoku jak otworzyłam opakowanie, bo własnie hennę na brwi robię regularnie i żadnego zapachu specjalnego nie ma, a tu w tej do włosów zonk ![]() ![]() Kasia - wow, to się napracowałas ![]() ![]() co do przeglądarki, to korzystam z Opery. Lola - niedobrze z tym sikaniem. Jeżeli zrobił się zator, to wodą tego nie przepchniesz... :/ Może pojedz do ginekologa na konsultację, albo bezpośrednio do szpitala gdzie mają urologię? Macica na tym etapie już bardzo mocno uciska nerkę, także zastoje robią się u większości ciężarnych. ela - dobre wyniki ![]() silesianna - dokładnie do takich samych wniosków a propos komórek macierzystych doszła moja znajoma która pracuje w służbie zdrowia ![]() Ja jeszcze robiłam sobie wczoraj uda depilatorem i też się zmachałam, połowę tyłów TŻ musiał mi zrobić, bo nie mogłam się tak wygiąć już :P w ogóle to my nadal z ZUSu nie mammy odpowiedzi co ze mną ![]() Dziewczyny, więcej nie nadrobię, bo jutro przeprowadzka, a ja mam jeszcze stos rzeczy do pakowania. Do tego dziś wizyta. aha i od jutra wieczorem nie będę miała dostępu do Internetu. Dopiero w pon montują nam w nowym mieszkaniu, a nie wiem czy tak od razu będzie czy jak. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- to zależy od danej cewki oraz oczywiście od tego jak delikatna jest pielęgniarka ![]() ![]() Zagryzę jak mi ktoś będzie próbował to założyć w czasie porodu!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Wtajemniczenie
|
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I szybkiej i łatwej przeprowadzki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |||||
Zakorzenienie
|
dobry! zaczęłam dziś 34 tydzień
![]() nie dość, że torby nie mam spakowanej, to ja nawet ubranek jeszcze nie poprałam, o prasowaniu nie wspominając ![]() nie wspominając o tym, że mam jeszcze do zrobienia zakupy dzieciowe u jednego sprzedawcy, w gemini, i prawdopodobnie jednak drugi materac do kupienia ![]() za to wczoraj złożyliśmy kołyskę, stoi już u Malwiśki w pokoju, jest tak pięęęęęęęęknie że aż mi wesoło ![]() plan na teraz - kawa, pranie, szycie! kawę już kończę, pranie zaraz wstawiam, potem siadam do roboty, bo muszę skrócić spodnie, skończyć bluzkę, może uszyć wreszcie pierwszy ochraniacz do kołyski, do tego dziś jest czwartkowe czytanie bajek w przedszkolu u Malwiśki i dziś ja czytam; potem biegiem do pracy... i wieczór. chcę sushi!!! Matko Boska jak ja bardzo chcę sushi!!!może jutro zrobię! a dziś na obiad coś na ostro, może makaron gryczany smażony z soczewicą w ostrym curry... (mięso w zamrażalniku się skończyło... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzeba konsekwentnie dawać dziecku te same sygnały cały czas, żeby je zaakceptowało i zaakcepowało stan rzeczy. czas ![]() btw opcję z tablicą motywacji uwielbiam. i naprawdę widzę efekty. w wakacje mieliśmy czas, że Malwiśka zachowywała się jak na nią skandalicznie. była bardzo niegrzeczna i cieżko było z nią dojść do ładu. chyba jak byliśmy w Poznaniu zapadła decyzja o tablicy motywacji, dawaniu plusów i minusów za rózne zachowania. ustaliliśmy z nią, na co dostaje plusa, za co minusa, że jeśli wieczorem jest więcej plusów niż minusów - to dostaje za ten dzień naklejkę, a aklejki zbiera na konkretny cel (tu: zabawka - i to podobno porażka wychowawcza :P ale ja mam na ten temat inne zdanie ![]() ![]() kciuki za Jasia trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kasa była czynna tylko jedna, 6 osób przede mną, tuż przede mną pani z dziewczynką 5-6 lat, i ta pani mówi do mnie "idzie pani bez kolejki, co pani będzie stała". odpowiadam jej, że rano jest, wszyscy się spieszą, kasa jedna, poczekam, ludzie już mają na taśmę powykłądane to nie będę się przepychać. a na to pan przed tą panią: "proszę przede mnie, ja mam jeszczze wszystko w koszyku!", pani przed nim, która właśnie wykąłdała pierwszą rzecz: "ja też mam jeszcze w koszyku, proszę przede mnie!" i dwie osoby które miały już zakupy na taśmie: "ależ ja też zrobię iejsce; ja też przepuszczę! - pierwsza babka właśnie kończyła płacić; normalnie aż powiedziałam że mi strasznie głupio i miło i fajnie tak z rana na dobrych ludzi trafić! 2) zdecydowanie przepikować. wypełnienie (200g to masa surowca na metr kwadratowy tkaniny / wypełnienia ![]() ja bym radziła dwa sposoby - albo po uszyciu przestębnuj całość dookoła wzdłuż szwów, jakieś 3-5cm od brzegu; albo przed szyciem przyszyj samo wypełnienie "po brzegu" do bawełny, jakieś 2-3cm od brzegu (minky się jednak trochę ciągnie, do bawełny łatwiej) i dopiero zszywaj z minky. będzie sie dobrze trzymało, a i wyglądać będzie niezgorzej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() o, czyli info o pozyskiwaniu komórek macierzystych z krwi / szpiku potwierdzone z innego źródła. ekstra (do tej pory znałam tylko to jedno, mojej koleżanki)! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Wtajemniczenie
|
Silesianna to Twój gin ma dobre oko
![]() Mnie zakładanie cewnika wcale nie bolało, zdjęcie też nic a nic, pamiętam, że piguła jeszcze mówiła, że będzie przy pierwszym sikaniu po zdjęciu cewnika bolało strasznie, szłam z trzęsącymi nogami, bałam się pierwszą kroplę upuścić, a jak poszło to NIC nie czułam i taka dumna byłam, że nic nie bolało ![]() Co robicie dzisiaj na obiad? Ja chyba kotlety z cycków kuraka, ziemniaki i coś do tego, ale nie wiem co... jakąś surówę bym zjadła...
#1929 |
Zadomowienie
|
Kurde, napisałam Wam TAAAAAAAAAAKIEGO posta i mi go zjadło
![]() No to jeszcze raz tylko szybciej. Po pierwsze dziękuję za wsparcie i kciuki, jesteście nieocenione ![]() To była moja pierwsza przygoda ze szpitalem i mam nadzieję że oprócz porodu ostatnia... W czwartek przyjęli mnie na oddział z zatruciem, miałam nadzieję, że mnie nawodnią, naprawią i puszczą do domu, a siedziałam tam 7 dób... Położono mnie na sali z babką po cc, oczywiście w nocy było z nami dziecko, a ja zatruta ![]() Przyszła do mnie babeczka niby w 38tc, gadałyśmy sobie, wszystko fajnie. Ja już oczywiście czułam się dobrze, tylko miałam podwyższone crp i czekali aż 3 doby żeby je ponownie sprawdzić... Moje jedyne dolegliwości w szpitalu to był twardniejący brzuch, na który dostałam magnez, sód i potas ![]() Najlepsze jajca zaczeły się od poniedziałku. Mnie i 2 inne dziewczyny z oddziału wezwali na usg, gabinet przy izbie przyjęć. No i tak, weszła jedna, weszła jakaś z porodówki, weszła jakaś z izby, weszła druga, ja czekam. W międzyczasie wepchała się tak bezczelnie jakaś młoda laska w ciąży, ale tak bezczelnie, że aż nasi panowie ją zbluzgali. W kolejce zostałam tylko ja. Jeden lekarz wyszedł z gabinetu i powiedział do drugiego żeby mnie przyjął to on: ok, tylko najpierw przyjmę jakąs tam z izby co ze sraczką przyszła. No ok. Po czym z gabinetu po jakimś czasie wychodzi ww. dziewczyna, a za nią lekarz. Zostawił drzwi na oścież otwarte więc myślę: zaraz wróci. Po 20 min nie wrócił, ja do położnej, a one mnie odesłały na górę. Tyle z mojego USG. Za to moja współlolatorka, która usg miała robione do wypisu, jednak musiała zostać, bo stwierdzili że ona jednak nie jest w 38 tylko 42tc (co ona powtarzała od samego początku!) i musi urodzić ![]() ![]() ![]() Jeszcze musiałam się wrócić, bo zapomniały zdjąć mi wenflon i opaskę i nie dostałam recepty na antybiotyk, więc wróciłam, głupio im się zrobiło chyba, że taki mają bajzel, i poszłam. Koniec. Po powrocie do domu postanowiłam się przespać, ale że czułam się jak po bitwie postawiłam na domowe spa, zapaliłam świeczki, zrobiłam dobrą kolację i po prostu się zrelaksowałam ![]() Przysięgam, że zmęczona tak bardzo byłam tylko raz w życiu - jak wróciłam z woodstocku ![]() Na szczęście już wszystko za nami... To prawda że polska służba zdrowia to dziwka, nieważne, czy masz znajomości, czy ordynatora jako lekarza prowadzącego, U mnie to nic nie dało. Ufff... Idę ogarnąć ten syf co się zrobił w domu pod moją nieobecność i zgłaszam się na stałe w świecie wizażywych ![]()
#1930 |
Wtajemniczenie
|
silesianna - oo to dobrze wiedzieć na przyszłość
![]() Zanet dziekuję ![]() czekoladka - ja przed połowa listopada nie rodzę! Idę do biedronki, bo w lodówce pusto. Zapytam od razu o te kartony. Tyle tego, że nie wiem za co się wziąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Sweet, o matko to przeszłaś z tą służbą zdrowia....najważniejsze że wszystko z Wami ok
![]() ....ale polska służba zdrowia woła o pomstę do nieba ! traktują pacjenta jak największe zło mam wrażenie... ...a ta dziewczyna co w 42 tc, a jej mówili najpierw 38 ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Co do obiadku...to zrobię dziś jakąś zupę...może pomidorową ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Wtajemniczenie
|
Sweet dobrze, ze juz jesteś w domu a te położne czy tam pielęgniarki chyba bym zabiła, niestety jestem dość nerwowa i niemiła jak ktoś mnie nieładnie traktuje :-/
I jeszcze wenflonu Ci nie wyjęły masakra ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A ta łaska co mówiła ze 42 tc a oni ze 38, a pózniej w tv biedni lekarze niesłuszne oskarżani bidulki ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ja na obiad robię mussake ![]() ![]()
#1933 |
Wtajemniczenie
|
Sweet cycki mi opadły po przeczytaniu tej "przygody"
![]() jeszcze dzieciaki podmienią, jak taki bajzel mają ![]()
#1934 |
Zadomowienie
|
Sweet masakra ja nie wiem jak można tak ludzi traktować, a potem faktycznie w tv się tłumaczą, że to nie ich wina, a przecież taka odpowiedzialność na nich spoczywa. Dobrze, że już po wszystkim i jesteście cali i zdrowi i w domku
![]() Idę chyba machnąć jakieś szybkie ciasto z jabłkami, bo mnie naszła ochota. U mnie na obiad też poidorowa ![]()
#1935 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Szlafrok mam gruby i cienki..do szpitala biorę tylko cienki..gruby to by mi całą małą walizkę zajął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aż sprawdzę sobie.. ile dostaję.. Cytat:
![]() ![]() kurde jakaś masakra...wniosek jeden- człowiek sam o wszystko musi zawalczyć w szpitalu... ! właśnie był kurier dostałam biustonosze.. (dobry rozmiar ustrzeliłam) ![]() jeszcze tylko laktator, wanienka, pas ściągający (czy po cc też będzie przydatny? chyba tak co?) prześcieradełko i ochraniacze do łóżeczka.. od wczoraj mam problem... mam mokro w majtkach.. (nie ma śluzu) mały ze 3 razy mi w pęcherz kopnął... ale ja nie czuję że mi leci w ogóle.. i nie czuje kiedy mi leci... a jak idę siku to czuję, bo sama puszczam.. ![]() w nocy r razy obudziłam sie z powodu uczucia @, ale to nie bolało za specjalnie Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-25 o 10:48 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
Ja już w sumie torbę mam spakowana, nawet woda już jest tylko się nad przekąskami zastanawiam, bo nie wiem co zabrać.
Dzisiaj może w końcu tż wróci normalnie z pracy to łóżeczko skręcimy ![]() Anetka a jesteś pewna, że to dzidziuś Cię kopie, a nie wody się sączą?
#1937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Premia roczna, to zalezy jak jest w regulaminie zakładu pracy...pech, że u mnie akurat się nie wlicza do l4 ;/ ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Kiara powodzenia na wizycie i podczas przeprowadzki
![]() Sweet najwazniejsze, ze jestes juz w domku. Sytuacji w szpitalu pozostawie bez komentarza, ale mnie nic nie zdziwi w tym kraju... Ja dzis cd. prasowania. Poki co wyprasowalam dwa przescieradla i mam nerwa ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam dzis skrzydelka kurczaka, ziemniaczki i brokul ![]()
#1939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/iwona-lozeczko-mal...592275921.html Manieczka ja też mam problemy z tymi prześcieradłami ![]()
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-09-25 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
głupio mi znowu na IP jechać.. (2 dni temu byłam) w każdej aptece powinny być te papierki do sprawdzania, czy to wody sie sączą czy nie ...? zajadę do apteki ..sprawdzę..czy to wody... zadzwonie do gina z tym... u mnie premia jest co pół roku..w zależności od wyników... dostałam 100% premii.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozenek kiedyś pokazywała w którymś odcinku jak je składać....ale i tak mam zawsze z tym problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Sweet no to przeszlas pieklo ze tak powiem, ale dzielna baba z ciebie
![]() Anetka to moga byc saczace wody, ja tak mialam ale w 38tc, lepiej to sprawdz
#1943 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja po kolejnych 7 dniach w szpitalu-znów był incydent regularnych skurczy.. Jest 25 września a ja w wrześniu jestem dopiero 9 dzień w domu reszta była w szpitalu.. ![]() teraz już na spokojnie jestem w 35 tyg...chciałabym dotrwać jeszcze z dwa tygodnie potem ruszam z aktywnością żeby szybko urodzić.. pozdrawiam ![]() ciekawe która będzie pierwsza bo widzę,że październikowych przybywa wrześniu to nas będzie przybywać w październiku ![]()
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
Sweet 'uwielbiam' dziadostwo polskich szpitali, co za masakra
![]() ![]() U mnie zaczyna się 33. tydzień. Chyba czas zacząć się pakować i uzupełnić plan porodu do końca. Ale boję się, że jak tylko to zrobię, coś się zacznie dziać... ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- eclariss ![]() ![]()
#1945 |
Zadomowienie
|
ojej, dziewczyny, trzymajcie się w dwupaku jeszcze :-(
ja z szybkim pytaniem - koszule do karmienia w jakim rozmiarze brałyście? na brzuch ciążowy czy już mniejsze? cholera nie wiem, chce się zmieścić ale żeby nie wisiała...
#1946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do położnych....po co zdecydowały się na taki zawód ? szkoda słów.... Życzę Wam byście wytrwali jak najdłużej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- malowanie sypialni (tzet wróci w sobotę) - kupno łóżeczka i materacyka - zamowienie z gemini - zamowienie z allegro z pierdołami (przewijak, butelki, podkłady, smoczki...) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zalezy jak masz w regulaminie pracy, u nas premia taka z pensja sie wlicza ale juz roczna nie i wszelkie nagrody tez nie, chyba jeszcze 13 jak ktos ma sie wlicza.. Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-25 o 11:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
ja wybywam na chwilę, do sklepu, apteki i zanieść l4 do pracy....
zajrzę do Was potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nerwy straszne, dziewczyny. Mam jakiegoś chrzanionego pecha, że dwa wydawnictwa, dla których pracowałam mają problemy finansowe. Wiszą mi już parę tysięcy zł i doprosić się nie mogę. W jednym zupełnym brak reakcji, w drugim mieli się odezwać dwa dni temu i dalej dupa. Zła jestem, bo za te pieniądze moglibyśmy spokojnie urządzić pokój dla dziecka albo mieć z głowy opłaty za samochód ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.