![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Ale musiałam nadrabiać od rannych postów ,4 strony.. Gaduły
![]() Kupiłam sobie super spodnie, takie dzinsopodobne na tylku i udach obcisłe, na łydkach luźniejsze i ze sciagaczami na nogawkach, ściągacz na brzuchu taki wiązany jakby sznurówką , takie sportowe fajne bo mogę s nich rosnąć ![]() ![]() Zrobiłam tort dla tz bo jutro ma urodziny, prezent juz dostal ale niespodziankę z niego będzie miał bo się nie spodziewa ![]() Co do wydatków życiowych to tz zrabia 2000 plus napiwki. Ja nie dostane nic bo nigdy nie pracowałam na umowę o prace. Dlatego jedziemy do Niemiec bo tam na same dziecko dostane ok 200eur + 300eur macierzyńskiego nie musząc wcześniej nigdzie pracować. Całkiem inna rzeczywistość. Tutaj nie dalibyśmy rady z jednej wyplaty w 3 osoby wynajmując mieszkanie i auto do tego... |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
wkręcona :)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1923 |
Zakorzenienie
|
O ciązy pewnie usłyszeli bo juz sie z tym nie kryję. Doskonale wiem, ze nie mam prawa odmówić zadania chyba, ze zagraza to mi lub mojemu dziecku. Czepiają sie mnie o duperele w tej pracy manadzerowie z mojej firmy tez, ze pare sladów na podlodze, ze niby nie sprzatam pokoi, ktore działają jako biura mimo, ze sprzatam jesli są wolne. Podlozyli jakies papierki i na nastepny dzien sprawdzali i podobno nadal tam byly. Mimo, ze ja dokladnie wtedy dzien wczesniej posprzatalam wszystkie pokoje.
Nie bawia mnie takie podchody. :/ Jakos przez pół roku było ok, teraz zaczeli sie czepiać niesamowicie. Nie wiem czy to spowodowane tym , ze wiedzą o ciązy i chcą mi dokopać czy czyms innym im zawiniłam. Moze pracuje za dobrze bo nakręcam poziom usługi i sie odgrywają. Zawsze mam tez problem by wziasc dzien wolny jak potrzebuje, o dluzszym urlopie moge pomarzyć. Tlumaczą to tym, ze nie ma mnie kto zastąpić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mi kierowniczka powiedziala, ze ciąza to nie choroba i nie moge sie tym wykręcać. Tak , oczywiscie czuje sie dobrze, ale nadal nie moge sie przemeczać. Szczegolnie, ze musze uwazać bo poroniłam juz raz ;/ Dzisiaj sie wykonczyłam, próbowałam doszorować ich głupią białą podłogę. No kto kladzie białą podłoge na zapleczu ;/ Do tego ogarnąc dwa pietra, sprawdzac lazienki, latać w ta i w tamtą bo dzwonią to tutaj to tam. Do tego jedna z lodówek cieknie caly czas wiec musze wycierać co chwila.
Ehh moj TZ pewnie powie zebym olała, ale ja jestem bardzo uczuciowa i takie rzeczy podburzają moją samoocene. To nie jest praca ktora rozwija wiec nie bedzie zal nawet jak mnie wyrzucą, ale potrzebuje pieniedzy, szczegolnie teraz przy przeprowadzce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
|
Cytat:
Ja z natury też jestem taka że ktoś coś powie na mój temat a ja się tak denerwuję jakby nie wiem co się stało.. tylko zazwyczaj duszę to w sobie... Może Twój tż ma rację żeby zrezygnować... skoro tyle nerwów ma cie to kosztować... Sama to wszystko musisz ogarniać???? Masakra podziwiam!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Tylko jak ja mam zrezygnować jesli pieniadze potrzebne, TZ powiedzial, zebym pracowala jak najdluzej mogę. Mam nadzieje, ze to im przejdzie, nie robie nic przeciw nim. Jak cos mówią to dwa razy bardziej sie staram by ich zadowolić, a oni zawsze znajdują cos nowego. Zaraz kierowniczka przestanie mi ufac przez ich kłamstwa. Pewnie powie, po co mieliby kłamać. Nie mogę jej powiedziec, ze są szujami psującymi innych życie. Za takie cos na pewno polecę xD Czasami odczuwam, ze nikt nie stoi po mojej stronie. Nawet nie mam jak sie bronic.
Wszyscy patrzą na mnie z góry bo co ja mogę, głupia polka sprzątaczka ;/ Jestem jedyna, reszta to anglicy, myslałam, ze bez polaków to bedzie o wiele lepiej. Najwidoczniej wszedzie mozna spotkac takich ludzi. Jak ja bym chciała zyc bez takich problemów. Przeciez sie nie rozdziele na pare czesci i tak inni mówią, ze jestem wszedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zadomowienie
|
Talantea współczuje C i takich współpracowników. Co za debile.
A propo M&S kupiłami dziś dwa biustonosze za 15 zł. Dspoko bo moje już przyciasne się robią. |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() P.s co to za firma M&S
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
Marks & Spencer
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
|
A widzisz
![]() ![]() ![]() Normalnie zaczynam wam zazdrościć tego życia za granicą ![]()
#1933 |
Zadomowienie
|
Talantea wspolczuje
![]() ![]()
#1934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jak zaczne ignorować (co w moim wypadku jest bardzo cięzkie) to jakos to bedzie, popracuje jak najdluzej mi dadzą i to tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zadomowienie
|
Nie pracujesz dla ISS przypadkiem? ;p tam takie szuje sa
![]() Słuchaj powiedz następnym razem jak sie będzie manager czepiać ze halo halo przed ciążą się nie czepiali a teraz zaczęli czyli dla Ciebie to jakby chcieli Cię stresować specjalnie i w sumie podejrzewasz ze szukają powodu żeby Ci dać out no ale ty wiesz gdzie w takim przypadku się idzie - w uk boją się sądu pracy; )
![]() |
#1936 | |
po drugiej stronie szafy
|
Talantea, daj spokój, nie biała podłoga ma być dla Ciebie najważniejsza, tylko Ty i dzidziol. I kropka. Pracuj, ale rób tyle i tak, jak jesteś w stanie, nie ma sensu szaleć ponad siły, bo i tak nikt tego nie doceni. Jadą po Tobie, bo wiedzą że mogą, wiedzą że się przejmiesz i będziesz zaiwaniała za kilka osób. Wywal brzuchol na to, naprawdę nie są tego warci.
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1937 | |
|
Cytat:
![]() |
#1938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez jakies potrzebuje Talantea a nie ma u Was czegos takiego jak u nas zwolnienia lekarskie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
Ja doskonale wiem, ze nie mają prawa mnie wyrzucić bez powodu, szczegolnie teraz moge im najechać, ze mnie czepiają sie bezpodstawnie z powodu ciązy. Jeszcze powiedziałam, ze nie zamierzam wracać i ide na macierzynski to pewnie sie zaczeli pluc w brodę, ze kase bede ciagnela, a i tak nie wrócę. Pracuje dla Emprise, taka mala firma sprzatająca. Na początku było wszystko cacy , super hiper, nie czepiali sie, cos tam zracali uwage na to na tamto, ale w granicach rozsądku. Teraz sie zaczeło z tymi kłamstwami ze strony kolesi z magazynu. Tylko oni pracują juz pod M&Sem. Nie mogę nic z tym nawet zrobić tylko upierac przy tym, ze oni kłamią.
kasiapruszkow Pewnie jest, ale tylko takie jesli ma sie ciąze zagrozoną i muszę lezeć. Na słodkie oczka nie dostane takiego zwolnienia bo musi byc potwierdzone przez lekarzy. No dobra juz wam nie spamuje moimi glupotami. Sorki ze sie tak wtraciłam, przyznam, ze coraz mniej czasu mam na forum. Jak juz mam czas to nie mam sily by odpisywac, ale caly czas czytam Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2015-04-10 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
Talantea to okropne co spotyka Cię w pracy..powinnaś mieć teraz spokój, a nie jakieś glupie stresy...ale skoro musisz jeszcze popracować to trzeba się przemęczyć, i nie słuchać
![]()
#1941 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Wtajemniczenie
|
malinowa szkoda bo tez jakis portkow potrzebuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
|
Talantea przecież piszemy tu o wszystkim
![]() ![]() Milionowa wrzuć fote tych spodni ![]() ![]()
#1945 |
Wtajemniczenie
|
ja to musze mierzyc spodnie bo ja jestem 7,5 kg na plusie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Później wrzucę jak będę miała jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |||
Rozeznanie
|
Ty już od 3h w domu, a ja 20 minut temu wróciłam do domu bo troszkę mi się przyciągnęło i musiałam dłużej dzieciaków popilnowac. Dałam Guci jogurt i zaleglam na kanapie. Normalnie chwile musze odsapnac i odgruzuje chalupe na weekend. Bo jutro nie będzie kiedy. W robocie będę od 7:30 do 17
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobra, doczytałam, odsapnelam i idę wziąść się za to sprzątanie ![]() ![]() Miłego wieczoru! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Talantea po to tu piszemy, żeby się wspierać i nie tyczy się to tylko ciąży. Wiem z doświadczenia, że na ludzi z forum można czasem bardziej liczyć niż na bliskich. Faktycznie masz przej..ane w pracy. Co za kur... hu..
![]() ![]() ![]() Współczuję CI strasznie, że musisz z takimi palantami się użerać ![]() A ja po spacerku, ale do biblioteki nie zdążyłam, bo się wybieranie na spacerek przeciągnęło tak się źle poczułam. Może rano pójdę ![]()
#1950 |
Zakorzenienie
|
a tak poza wszystkim to poprosze o dopisanie di 1szej str. Emilia 29 lat , om 11.01 tp 18.10
mama Michałka 16.12.2012 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.