Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 16:10   #1921
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Ale musiałam nadrabiać od rannych postów ,4 strony.. Gaduły

Kupiłam sobie super spodnie, takie dzinsopodobne na tylku i udach obcisłe, na łydkach luźniejsze i ze sciagaczami na nogawkach, ściągacz na brzuchu taki wiązany jakby sznurówką , takie sportowe fajne bo mogę s nich rosnąć tylko nie wiem jak się odzwyczaje od obcislych rurek heheh przynajmniej mam juz co ubrac oprócz leginsów

Zrobiłam tort dla tz bo jutro ma urodziny, prezent juz dostal ale niespodziankę z niego będzie miał bo się nie spodziewa

Co do wydatków życiowych to tz zrabia 2000 plus napiwki. Ja nie dostane nic bo nigdy nie pracowałam na umowę o prace. Dlatego jedziemy do Niemiec bo tam na same dziecko dostane ok 200eur + 300eur macierzyńskiego nie musząc wcześniej nigdzie pracować. Całkiem inna rzeczywistość. Tutaj nie dalibyśmy rady z jednej wyplaty w 3 osoby wynajmując mieszkanie i auto do tego...
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 16:14   #1922
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie super spodnie, takie dzinsopodobne na tylku i udach obcisłe, na łydkach luźniejsze i ze sciagaczami na nogawkach, ściągacz na brzuchu taki wiązany jakby sznurówką , takie sportowe fajne bo mogę s nich rosnąć tylko nie wiem jak się odzwyczaje od obcislych rurek heheh przynajmniej mam juz co ubrac oprócz leginsów

Zrobiłam tort dla tz bo jutro ma urodziny, prezent juz dostal ale niespodziankę z niego będzie miał bo się nie spodziewa

Co do wydatków życiowych to tz zrabia 2000 plus napiwki. Ja nie dostane nic bo nigdy nie pracowałam na umowę o prace. Dlatego jedziemy do Niemiec bo tam na same dziecko dostane ok 200eur + 300eur macierzyńskiego nie musząc wcześniej nigdzie pracować. Całkiem inna rzeczywistość. Tutaj nie dalibyśmy rady z jednej wyplaty w 3 osoby wynajmując mieszkanie i auto do tego...
Najważniejsze że razem jedziecie a tam będziecie mieszkać sami czy z teściami Twoimi??
Stary 2015-04-10, 16:18   #1923
Talantea
Zakorzenienie

O ciązy pewnie usłyszeli bo juz sie z tym nie kryję. Doskonale wiem, ze nie mam prawa odmówić zadania chyba, ze zagraza to mi lub mojemu dziecku. Czepiają sie mnie o duperele w tej pracy manadzerowie z mojej firmy tez, ze pare sladów na podlodze, ze niby nie sprzatam pokoi, ktore działają jako biura mimo, ze sprzatam jesli są wolne. Podlozyli jakies papierki i na nastepny dzien sprawdzali i podobno nadal tam byly. Mimo, ze ja dokladnie wtedy dzien wczesniej posprzatalam wszystkie pokoje.
Nie bawia mnie takie podchody. :/ Jakos przez pół roku było ok, teraz zaczeli sie czepiać niesamowicie. Nie wiem czy to spowodowane tym , ze wiedzą o ciązy i chcą mi dokopać czy czyms innym im zawiniłam. Moze pracuje za dobrze bo nakręcam poziom usługi i sie odgrywają.
Zawsze mam tez problem by wziasc dzien wolny jak potrzebuje, o dluzszym urlopie moge pomarzyć. Tlumaczą to tym, ze nie ma mnie kto zastąpić.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 16:18   #1924
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że razem jedziecie a tam będziecie mieszkać sami czy z teściami Twoimi??
Mama tz ma tam mieszkanie 3pok i nam je zostawi a sama z córką się przeniesie do domu swojego faceta tyle że to mieszkanie nie jest jej tylko ze spółdzielni ale to nic bo jak tam mało zarabiasz to Ci dopłacają do mieszkania.będziemy wiec poprostu nowymi lokatorami a dla spółdzielni lepiej bo nie musza nikogo sami szukać
Stary 2015-04-10, 16:21   #1925
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
O ciązy pewnie usłyszeli bo juz sie z tym nie kryję. Doskonale wiem, ze nie mam prawa odmówić zadania chyba, ze zagraza to mi lub mojemu dziecku. Czepiają sie mnie o duperele w tej pracy manadzerowie z mojej firmy tez, ze pare sladów na podlodze, ze niby nie sprzatam pokoi, ktore działają jako biura mimo, ze sprzatam jesli są wolne. Podlozyli jakies papierki i na nastepny dzien sprawdzali i podobno nadal tam byly. Mimo, ze ja dokladnie wtedy dzien wczesniej posprzatalam wszystkie pokoje.
Nie bawia mnie takie podchody. :/ Jakos przez pół roku było ok, teraz zaczeli sie czepiać niesamowicie. Nie wiem czy to spowodowane tym , ze wiedzą o ciązy i chcą mi dokopać czy czyms innym im zawiniłam. Moze pracuje za dobrze bo nakręcam poziom usługi i sie odgrywają.
Zawsze mam tez problem by wziasc dzien wolny jak potrzebuje, o dluzszym urlopie moge pomarzyć. Tlumaczą to tym, ze nie ma mnie kto zastąpić.
Talantea mam nadzieję, że wkrótce będziesz mogła zrezygnować z pracy, bo takie stresy nie są Ci konieczne... ludzie są obłudni... aż się wierzyć nie chce... skoro wiedzą, że jesteś w ciąży to tym bardziej powinni z czystej ludzkiej sympatii na niektóre rzeczy przymykać oko... żal słów na takich ludzi..
Stary 2015-04-10, 16:26   #1926
Talantea
Zakorzenienie

Dzisiaj mi kierowniczka powiedziala, ze ciąza to nie choroba i nie moge sie tym wykręcać. Tak , oczywiscie czuje sie dobrze, ale nadal nie moge sie przemeczać. Szczegolnie, ze musze uwazać bo poroniłam juz raz ;/ Dzisiaj sie wykonczyłam, próbowałam doszorować ich głupią białą podłogę. No kto kladzie białą podłoge na zapleczu ;/ Do tego ogarnąc dwa pietra, sprawdzac lazienki, latać w ta i w tamtą bo dzwonią to tutaj to tam. Do tego jedna z lodówek cieknie caly czas wiec musze wycierać co chwila.
Ehh moj TZ pewnie powie zebym olała, ale ja jestem bardzo uczuciowa i takie rzeczy podburzają moją samoocene. To nie jest praca ktora rozwija wiec nie bedzie zal nawet jak mnie wyrzucą, ale potrzebuje pieniedzy, szczegolnie teraz przy przeprowadzce.

Stary 2015-04-10, 16:29   #1927
natalitka1988

Cytat:
Dzisiaj mi kierowniczka powiedziala, ze ciąza to nie choroba i nie moge sie tym wykręcać. Tak , oczywiscie czuje sie dobrze, ale nadal nie moge sie przemeczać. Szczegolnie, ze musze uwazać bo poroniłam juz raz ;/ Dzisiaj sie wykonczyłam, próbowałam doszorować ich głupią białą podłogę. No kto kladzie białą podłoge na zapleczu ;/ Do tego ogarnąc dwa pietra, sprawdzac lazienki, latać w ta i w tamtą bo dzwonią to tutaj to tam. Do tego jedna z lodówek cieknie caly czas wiec musze wycierać co chwila.
Ehh moj TZ pewnie powie zebym olała, ale ja jestem bardzo uczuciowa i takie rzeczy podburzają moją samoocene. To nie jest praca ktora rozwija wiec nie bedzie zal nawet jak mnie wyrzucą, ale potrzebuje pieniedzy, szczegolnie teraz przy przeprowadzce.
Owszem- ciąża to nie choroba- zgadzam się z tym... ale w naszym organiźmie tworzy się nowe życie.. człowiek.. i trzeba uważać na siebie!
Ja z natury też jestem taka że ktoś coś powie na mój temat a ja się tak denerwuję jakby nie wiem co się stało.. tylko zazwyczaj duszę to w sobie...

Może Twój tż ma rację żeby zrezygnować... skoro tyle nerwów ma cie to kosztować...
Sama to wszystko musisz ogarniać???? Masakra podziwiam!!
Stary 2015-04-10, 16:35   #1928
Talantea
Zakorzenienie

Tylko jak ja mam zrezygnować jesli pieniadze potrzebne, TZ powiedzial, zebym pracowala jak najdluzej mogę. Mam nadzieje, ze to im przejdzie, nie robie nic przeciw nim. Jak cos mówią to dwa razy bardziej sie staram by ich zadowolić, a oni zawsze znajdują cos nowego. Zaraz kierowniczka przestanie mi ufac przez ich kłamstwa. Pewnie powie, po co mieliby kłamać. Nie mogę jej powiedziec, ze są szujami psującymi innych życie. Za takie cos na pewno polecę xD Czasami odczuwam, ze nikt nie stoi po mojej stronie. Nawet nie mam jak sie bronic.
Wszyscy patrzą na mnie z góry bo co ja mogę, głupia polka sprzątaczka ;/ Jestem jedyna, reszta to anglicy, myslałam, ze bez polaków to bedzie o wiele lepiej. Najwidoczniej wszedzie mozna spotkac takich ludzi. Jak ja bym chciała zyc bez takich problemów. Przeciez sie nie rozdziele na pare czesci i tak inni mówią, ze jestem wszedzie.

Stary 2015-04-10, 16:38   #1929
rita_k
Zadomowienie

Talantea współczuje C i takich współpracowników. Co za debile.
A propo M&S kupiłami dziś dwa biustonosze za 15 zł. Dspoko bo moje już przyciasne się robią.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 16:43   #1930
natalitka1988

Cytat:
Tylko jak ja mam zrezygnować jesli pieniadze potrzebne, TZ powiedzial, zebym pracowala jak najdluzej mogę. Mam nadzieje, ze to im przejdzie, nie robie nic przeciw nim. Jak cos mówią to dwa razy bardziej sie staram by ich zadowolić, a oni zawsze znajdują cos nowego. Zaraz kierowniczka przestanie mi ufac przez ich kłamstwa. Pewnie powie, po co mieliby kłamać. Nie mogę jej powiedziec, ze są szujami psującymi innych życie. Za takie cos na pewno polecę xD Czasami odczuwam, ze nikt nie stoi po mojej stronie. Nawet nie mam jak sie bronic.
Wszyscy patrzą na mnie z góry bo co ja mogę, głupia polka sprzątaczka ;/ Jestem jedyna, reszta to anglicy, myslałam, ze bez polaków to bedzie o wiele lepiej. Najwidoczniej wszedzie mozna spotkac takich ludzi. Jak ja bym chciała zyc bez takich problemów. Przeciez sie nie rozdziele na pare czesci i tak inni mówią, ze jestem wszedzie.
To w takim razie olej to co mówią i tyle... zajmuj się swoimi obowiązkami tak jak do tej pory i tyle a swojej kierowniczce powiedz, że ci faceci są nienormalni i tyle Trzymam mocno kciuki
P.s co to za firma M&S
Stary 2015-04-10, 16:46   #1931
Talantea
Zakorzenienie

Marks & Spencer

Stary 2015-04-10, 16:49   #1932
natalitka1988

Cytat:
Marks & Spencer
A widzisz człowiek całe życie się uczy ja tam taka światowa nie jestem więc nie wiem

Normalnie zaczynam wam zazdrościć tego życia za granicą
Stary 2015-04-10, 16:51   #1933
vikicullen
Zadomowienie

Talantea wspolczuje ja bym sie juz poddala, ciężko by mi bylo pracować w takiej atmosferze

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 16:54   #1934
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Talantea wspolczuje ja bym sie juz poddala, ciężko by mi bylo pracować w takiej atmosferze

Moze jak zaczne ignorować (co w moim wypadku jest bardzo cięzkie) to jakos to bedzie, popracuje jak najdluzej mi dadzą i to tyle.

Stary 2015-04-10, 17:01   #1935
Kuapouszka
Zadomowienie

Nie pracujesz dla ISS przypadkiem? ;p tam takie szuje sa
Słuchaj powiedz następnym razem jak sie będzie manager czepiać ze halo halo przed ciążą się nie czepiali a teraz zaczęli czyli dla Ciebie to jakby chcieli Cię stresować specjalnie i w sumie podejrzewasz ze szukają powodu żeby Ci dać out no ale ty wiesz gdzie w takim przypadku się idzie - w uk boją się sądu pracy; )
Stary 2015-04-10, 17:03   #1936
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Talantea, daj spokój, nie biała podłoga ma być dla Ciebie najważniejsza, tylko Ty i dzidziol. I kropka. Pracuj, ale rób tyle i tak, jak jesteś w stanie, nie ma sensu szaleć ponad siły, bo i tak nikt tego nie doceni. Jadą po Tobie, bo wiedzą że mogą, wiedzą że się przejmiesz i będziesz zaiwaniała za kilka osób. Wywal brzuchol na to, naprawdę nie są tego warci.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Słuchaj powiedz następnym razem jak sie będzie manager czepiać ze halo halo przed ciążą się nie czepiali a teraz zaczęli czyli dla Ciebie to jakby chcieli Cię stresować specjalnie i w sumie podejrzewasz ze szukają powodu żeby Ci dać out no ale ty wiesz gdzie w takim przypadku się idzie - w uk boją się sądu pracy; )
Stary 2015-04-10, 17:05   #1937
natalitka1988

Cytat:
Nie pracujesz dla ISS przypadkiem? ;p tam takie szuje sa
Wszystko na temat koniec kropka O!
Stary 2015-04-10, 17:09   #1938
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:

w jakims konkretnym skelpie te spodnie kupilas?
tez jakies potrzebuje

Talantea a nie ma u Was czegos takiego jak u nas zwolnienia lekarskie?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 17:10   #1939
Talantea
Zakorzenienie

Ja doskonale wiem, ze nie mają prawa mnie wyrzucić bez powodu, szczegolnie teraz moge im najechać, ze mnie czepiają sie bezpodstawnie z powodu ciązy. Jeszcze powiedziałam, ze nie zamierzam wracać i ide na macierzynski to pewnie sie zaczeli pluc w brodę, ze kase bede ciagnela, a i tak nie wrócę. Pracuje dla Emprise, taka mala firma sprzatająca. Na początku było wszystko cacy , super hiper, nie czepiali sie, cos tam zracali uwage na to na tamto, ale w granicach rozsądku. Teraz sie zaczeło z tymi kłamstwami ze strony kolesi z magazynu. Tylko oni pracują juz pod M&Sem. Nie mogę nic z tym nawet zrobić tylko upierac przy tym, ze oni kłamią.

kasiapruszkow
Pewnie jest, ale tylko takie jesli ma sie ciąze zagrozoną i muszę lezeć. Na słodkie oczka nie dostane takiego zwolnienia bo musi byc potwierdzone przez lekarzy.

No dobra juz wam nie spamuje moimi glupotami. Sorki ze sie tak wtraciłam, przyznam, ze coraz mniej czasu mam na forum. Jak juz mam czas to nie mam sily by odpisywac, ale caly czas czytam

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-04-10 o 17:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-10, 17:24   #1940
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Talantea to okropne co spotyka Cię w pracy..powinnaś mieć teraz spokój, a nie jakieś glupie stresy...ale skoro musisz jeszcze popracować to trzeba się przemęczyć, i nie słuchać
Stary 2015-04-10, 17:30   #1941
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
w jakims konkretnym skelpie te spodnie kupilas?
tez jakies potrzebuje

Talantea a nie ma u Was czegos takiego jak u nas zwolnienia lekarskie?
Wiesz co to jest sklep bez nazwy z krakowskiego CHT , nie z typowej galerii
Stary 2015-04-10, 17:36   #1942
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

malinowa szkoda bo tez jakis portkow potrzebuje
Stary 2015-04-10, 17:38   #1943
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Ja doskonale wiem, ze nie mają prawa mnie wyrzucić bez powodu, szczegolnie teraz moge im najechać, ze mnie czepiają sie bezpodstawnie z powodu ciązy. Jeszcze powiedziałam, ze nie zamierzam wracać i ide na macierzynski to pewnie sie zaczeli pluc w brodę, ze kase bede ciagnela, a i tak nie wrócę. Pracuje dla Emprise, taka mala firma sprzatająca. Na początku było wszystko cacy , super hiper, nie czepiali sie, cos tam zracali uwage na to na tamto, ale w granicach rozsądku. Teraz sie zaczeło z tymi kłamstwami ze strony kolesi z magazynu. Tylko oni pracują juz pod M&Sem. Nie mogę nic z tym nawet zrobić tylko upierac przy tym, ze oni kłamią.

kasiapruszkow
Pewnie jest, ale tylko takie jesli ma sie ciąze zagrozoną i muszę lezeć. Na słodkie oczka nie dostane takiego zwolnienia bo musi byc potwierdzone przez lekarzy.

No dobra juz wam nie spamuje moimi glupotami. Sorki ze sie tak wtraciłam, przyznam, ze coraz mniej czasu mam na forum. Jak juz mam czas to nie mam sily by odpisywac, ale caly czas czytam
Masz prawo się wkurzać o takie rzeczy; *
Stary 2015-04-10, 17:41   #1944
natalitka1988

Talantea przecież piszemy tu o wszystkim nie trujesz nam

Milionowa wrzuć fote tych spodni złożymy zamówienie i nam kupisz
Stary 2015-04-10, 17:43   #1945
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

ja to musze mierzyc spodnie bo ja jestem 7,5 kg na plusie
Stary 2015-04-10, 18:05   #1946
malinowa4
Zakorzenienie

Później wrzucę jak będę miała jak hehe ja też muszę mierzyć bo rozmiarowki są różne
Stary 2015-04-10, 18:09   #1947
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja tez w bloku mieszkam ale niestaty z kredytem bez kredytu byśmy musieli mieszkać z którymiś rodzicami i mieć jeden pokój dla siebie tak więc wzieliśmy kredyt ale już tylko 130 tyś do spłaty hehe :P
my też w bloku i na kredycie, ale mieszkanie malutkie i z czasem trzeba bedzie sprzedac spłacić i brać większe

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Witam się po krótkiej nie obecności .
Dopadła mnie grypa żołądkowa,kiszę się w szpitalu pod kroplówką a za oknem taka piękna pogoda...
Z dzieckiem na szczęście wszystko ok, tylko ja się męczę.
Nie mam za bardzo jak zaglądać na forum ale po powrocie postaram się nadrobić zaległości.
Pozdrawiam was serdecznie ,gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te nadchodzące.

Sabonka najlepszego na nowej drodze życia .
zdrówka

Cytat:
Musze sie wygadac, normalnie mnie nosi ;/
Pracuje jako sprzataczka w M&S, ale pod inną firmą. Sklep ma dwa piętra, sporo do ogarnięcia plus łazienki klientów i pracowników. Pracuje 5 godzin dziennie w tym 30 min przerwy, 6 dni w tygodniu.
Wczoraj byłam na przerwie i zadzwonił telefon, że potrzebują żebym posprzatała dzem bo im spadł na podłogę w magazynie. Powiedziałam, że nie teraz bo mam przerwe i skoncze za 20 minut. Powiedzieli ok. Pozniej jak poszłam to juz posprzatali sami tylko wytarlam jeszcze bo sie lepiło. Mam prawo odmówić usługi jak jestem na mojej przerwie. Dzisiaj się dowiaduje, że nagadali mojej kierowniczce, że odmówiłam zadania bo niby powiedziałam im , że nie bede tego robiła bo jestem w ciązy. Normalnie mnie zatkało. Oczywiscie zaprzeczyłam. Jakis czas temu nagadali, ze niby siedze cały czas w kantynie, albo, że idę na przerwe godzine wczesniej i siedze od 11. Takie kłamliwe szuje psują mi chumor, do tego faceci. Nie rozumiem dlaczego mi to robią Jest mi przykro bo naprawdę się staram w mojej pracy i tak mnie własnie doceniają, rozgadują bzdury na mój temat. Kierowniczka nie wiem czy mi w ogóle uwierzyła. Cięzko udowodnić cos co się powiedziało lub nie powiedziało.
Mam ochotę odejść, ale teraz mamy tyle wydatków, że nie mogę.

Sorki, ze wam zaspamiłam nieco.
współczuję. co za debile

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 18:20   #1948
Em_jK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
za 15 minut do domku i weekend
Ty już od 3h w domu, a ja 20 minut temu wróciłam do domu bo troszkę mi się przyciągnęło i musiałam dłużej dzieciaków popilnowac. Dałam Guci jogurt i zaleglam na kanapie. Normalnie chwile musze odsapnac i odgruzuje chalupe na weekend. Bo jutro nie będzie kiedy. W robocie będę od 7:30 do 17
Cytat:
Biedactwo; ( trzymam kciuki zdrowiej; *

My narazie bez kredytu bo mąż wywalił chatke za kesz dzięki pracy w uk i zrobił to tuż przed tym jak się poznaliśmy czyli w zasadzie on sam na to zapracowal. Pomysł żeby kupic (tzn wziąć 80 procent kredytu ) tutaj pojawił się stąd ze i tak wynajmujemy mieszkanie a w Londynie to koszt minimum 1300 funtów -tyle samo co rata kredytu za dom -wiec chyba lepiej wziąć kredyt i po mału płacić na swoje zamiast komuś do łapy, prawda? Poza tym zawsze możemy to wynająć i kredyt będzie się płacił sam a sami możemy mieszkać w polsce a za 30 lat chociaż dzieci skorzystaja; )
Mój wkład w to wszystko nie jest może taki jak męża ale on ceni u mnie to że cementuje rodzinę dbam o niego dom i dzidzi no i jestem bardzo oszczędna i dobrze rozplanowuje finanse także możemy i oszczedzac i żyć na przyzwoitym poziomie; )
Laski -dla nas wymarzone wakacje za granicą? Polska hehe
A właśnie takie scalanie rodziny tez jest bardzo ważne brawa za to, że to potrafisz
Cytat:
Musze sie wygadac, normalnie mnie nosi ;/
Pracuje jako sprzataczka w M&S, ale pod inną firmą. Sklep ma dwa piętra, sporo do ogarnięcia plus łazienki klientów i pracowników. Pracuje 5 godzin dziennie w tym 30 min przerwy, 6 dni w tygodniu.
Wczoraj byłam na przerwie i zadzwonił telefon, że potrzebują żebym posprzatała dzem bo im spadł na podłogę w magazynie. Powiedziałam, że nie teraz bo mam przerwe i skoncze za 20 minut. Powiedzieli ok. Pozniej jak poszłam to juz posprzatali sami tylko wytarlam jeszcze bo sie lepiło. Mam prawo odmówić usługi jak jestem na mojej przerwie. Dzisiaj się dowiaduje, że nagadali mojej kierowniczce, że odmówiłam zadania bo niby powiedziałam im , że nie bede tego robiła bo jestem w ciązy. Normalnie mnie zatkało. Oczywiscie zaprzeczyłam. Jakis czas temu nagadali, ze niby siedze cały czas w kantynie, albo, że idę na przerwe godzine wczesniej i siedze od 11. Takie kłamliwe szuje psują mi chumor, do tego faceci. Nie rozumiem dlaczego mi to robią Jest mi przykro bo naprawdę się staram w mojej pracy i tak mnie własnie doceniają, rozgadują bzdury na mój temat. Kierowniczka nie wiem czy mi w ogóle uwierzyła. Cięzko udowodnić cos co się powiedziało lub nie powiedziało.
Mam ochotę odejść, ale teraz mamy tyle wydatków, że nie mogę.

Sorki, ze wam zaspamiłam nieco.
Ale debile!!! Ja to nie lubię pracować z facetami bo z nimi wiecznie jakieś problemy. Juz wole z kobietami się uzerac trzymam kciuki by sprawa pomyślnie się rozwiązała i byś nie musiała się denerwować. Albo o zrób tak jak dziewczyny radzą i postrach sądem pracy
Cytat:

Macie fajnie, że ktoś wam tan pomoże na początek. Ja mam mamę w De wraca właśnie 18.04 ale nie chciałabym mieszkać za granicą, a mój to już wogole .

Dobra, doczytałam, odsapnelam i idę wziąść się za to sprzątanie

Miłego wieczoru!
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 18:35   #1949
mala29lll
Zakorzenienie

Talantea po to tu piszemy, żeby się wspierać i nie tyczy się to tylko ciąży. Wiem z doświadczenia, że na ludzi z forum można czasem bardziej liczyć niż na bliskich. Faktycznie masz przej..ane w pracy. Co za kur... hu.. Zamiast jakoś jeszcze po ludzku cięzarną wspierać to się jeszcze uwzięli i się bawią w jakieś gówniarskie gierki z podkładaniem papierków. No kurde to praca czy postawówka JA bym poszła do palantów od razu i zapytała tego co z nim gadałam przez telefon czemu opowiada takie rzeczy i niech w oczy to powie cwaniaczek jeden z drugim a nie za placami pier.... głupoty. Znaleźli sobie kozła ofiarnego ćwoki jedne i się wyżywają na ciężarnej. No bardzo pięknie. Ja też jestem z tych co się tak przejmują. Jak pracowałam w sklepie z bielizną na studiach to tam tez była taka zgrana grupka i jak ktos nowy to sie tak france wyżywały. W końcu nie wytrzymałam i się zwolniłam, bo już żyć mi się odechciało więc wiem jak potrafią takie mendy zatruć życie
Współczuję CI strasznie, że musisz z takimi palantami się użerać

A ja po spacerku, ale do biblioteki nie zdążyłam, bo się wybieranie na spacerek przeciągnęło tak się źle poczułam. Może rano pójdę
Stary 2015-04-10, 18:51   #1950
emylka86
Zakorzenienie

a tak poza wszystkim to poprosze o dopisanie di 1szej str. Emilia 29 lat , om 11.01 tp 18.10

mama Michałka 16.12.2012

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości