Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 13:31   #1921
hariett
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Magda ale cudne te słonie! Kurcze, marzy mi się taka zdolność na szydełku, ale chyba zacznę od pufy pokazanej na jej stronie. Wygląda na prostszą No i te koszyki mi się podobają. Mega podobają mi się jej diy Super blog.
Taką chmurkę możesz zrobić sama bez problemu, szyjąc ręcznie. No i dużo taniej, jakiś polarek czy filc, igły, nici i wypełnienie i masz

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:46   #1922
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
uao a nie miałaś zwolnienia właśnie do tego 20stego, a od kolejnego dnia nowe zwolnienie? Bo oni tak wypłacają, za okres, który jest na l4 wypisany. Swoją drogą czemu nie na konto tylko listonosz?
Tak, zwolnienie miałam do 20.
Już wszystko wiem, wszystkiego się dowiedziałam.
I tak nie rozumiem tego, ważne by się kasa zgadzała

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Poniewaz Twoja firma ma wiecej niz 20 pracownikow i wtedy zaklad pracy sam rozlicza sie z ZUSem, a wyplaty przychodza od pracodawcy
U mnie nie ma 20 zatrudnionych pracowników, dlatego dostaję od listonosza, a nie na konto?

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mój Tż stwierdził kiedy pokazałam mu kołyskę za 100 zł że teraz nie kupimy i że bez sensu tak wcześnie lepiej w grudniu(!!) Zabić to mało
O nie Dobrze, że mój chce już po trochu kupować, mam wrażenie czasami, że on bardziej lubi te zakupowe szaleństwo dla dzidziusia niż ja

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Magda ale cudne te słonie! Kurcze, marzy mi się taka zdolność na szydełku, ale chyba zacznę od pufy pokazanej na jej stronie. Wygląda na prostszą No i te koszyki mi się podobają. Mega podobają mi się jej diy Super blog.
Taką chmurkę możesz zrobić sama bez problemu, szyjąc ręcznie. No i dużo taniej, jakiś polarek czy filc, igły, nici i wypełnienie i masz

Wszystko piękne, ale żeby takie zdolności były.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 13:56   #1923
czarnulax
Zakorzenienie

Ja na szydełku robić nie umiem, ale te rzeczy są piękne

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Czarnula, no oby minęło, no bo ludzie, ileż można.. Koleżanka mnie dokarmia właśnie bagietką czosnkową z Biedry 'no zjedz chociaż trochę!'
dobra koleżanka

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Czytałam i Wam współczułam z tymi bólami a teraz mi pd trzech dni też głowa nie daje spokoju

Cytat:
Haha no ja ostatnio też widziałam jej zdjęcie i ona ma już taaaki brzuch duży Jest chyba tylko miesiąc do przodu od nas ale to jej druga ciąża więc to chyba też robi swoje no ale że aż taki już ma.... Strasznie duży jak dla mnie
też widziałam i tam było napisane że faktycznie ma +10kg już

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A ja rano byłam , u lekarza z tym sercem, bo już 4 noc z rzędu mnie bolało i zaczęłam się martwić, tak jak myślałam, na tle nerwowym te bóle. Trzeba odpoczywać, odrzucić złe myśli i ma się poprawić. hmm łatwo powiedzieć ..
postaraj się nie denerwować tyle
Stary 2015-07-30, 14:04   #1924
candyyfloss
Zadomowienie

Magda - świetna ta karuzela ze słonikami. Chyba powiem teściowej, żeby zrobiła, bo ona to potrafi różne cudeńka, więc może i ze słoniem sobie poradzi
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 14:06   #1925
kogielmogiel
Rozeznanie

Uaoo tak skoro firma jest mala to ZUS rozlicza sie z Toba.
Zeby dostac kase na konto musisz zlozyc pismo w ZUSie z numerem konta, nie wiem jak nazywa sie dokladnie ten druk ale w placowce Cie pokieruja.
Stary 2015-07-30, 14:22   #1926
styczen2016
Raczkowanie

Cytat:
Mój Tż stwierdził kiedy pokazałam mu kołyskę za 100 zł że teraz nie kupimy i że bez sensu tak wcześnie lepiej w grudniu(!!) Zabić to mało
haha, my się umówiliśmy, że zabieramy się do zakupów po urlopie, czyli na początku września. Na razie oszczędzamy
Ale ja już śledzę kołyski na allegro...jak będzie okazja, to mogę nie wytrzymać

Cytat:
Teraz siedzę i obserwuję swój brzuch, jestem nienormalna mój dzieć lubi bułki z serem może uda mi się w końcu mężowi wieczorem pokazać

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

styczen w nosie to mam czekam tylko teraz na te cudowne pomysły, że w takim razie to oni przyjadą do nas nam pomóc, taaa .... a na święta się też boję jechać tyle, w tym roku nigdzie się nie ruszam na święta.
Ja na razie oglądam ruchy brzuchów na youtube i się okazało, że dla Tż to wygląda trochę strasznie.
Mam nadzieję, że jak będzie widział ruchy swojego dziecka to zareaguje inaczej

teściowie przy porodzie -rewelacja !
styczen2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 15:28   #1927
mojakaren
Zakorzenienie

lune1992 dobrze, że przy upadku nie uderzyłaś się!
Omdlenia to chyba normalna sprawa, mi też dziś przy robieniu obiadu zrobiło się ciemno przed oczami, ale jeśli wiesz, ze masz taką tendencję to od razu w sklepie pchaj się do przodu

A imię hmmm oryginalne I pisane przez "K"?

Cytat:
Na taki okres widocznie było L4.

Czarnula, no oby minęło, no bo ludzie, ileż można.. Koleżanka mnie dokarmia właśnie bagietką czosnkową z Biedry 'no zjedz chociaż trochę!'
bagietka czosnkowa - wczoraj jadłam w ikei i myslałam, że zejdę a zawsze taaaaak je kochałam

Cytat:
Dziewczyny ja te ruchy ... widzę? O Boże, niesamowite uczucie
wow

Cytat:
mój pomału odchodzi od tego systemu myślenia, ale też ma jeszcze mnóóóóóstwo czasu
Dziś mnie zaskoczył, bo stwierdził, że już odłożył sobie kase na rower to teraz będzie odkładał na wózek

A ja na ostatnim USG dostałam kilka zdjęć małego i na jednym widać tylko same malutkie stópeczki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 15:44   #1928
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100 %

lune dobrze, że nie upadłaś, i o nic nie uderzyłaś. Współczuję, może noś ze sobą zawsze wodę czy nawet jakiś wachlarz. I uważaj na siebie

hariett dobry pomysł z tą karuzelą, może i ja pomyślę żeby coś na początek zrobić samej zobaczę jak mi to wyjdzie.

piękna ale takiego czegoś też na pewno nie stworzę

medeline czyli odpoczynek nie do końca udany, oby tylko Ci się polepszyło i już nie wracało

Zazdroszczę, to musi być piękne

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A ja rano byłam , u lekarza z tym sercem, bo już 4 noc z rzędu mnie bolało i zaczęłam się martwić, tak jak myślałam, na tle nerwowym te bóle. Trzeba odpoczywać, odrzucić złe myśli i ma się poprawić. hmm łatwo powiedzieć ..

Dziewczyny robię paczkę dla męża brata synka, ma się urodzić w wrześniu, i tak myślę, że napiszę kartkę coś w stylu: Cześć Wojtuś nie ma Cię jeszcze na świecie, ale mamy dla Ciebie mały prezencik, przysyłamy wcześniej aby mamusia zdarzyła Ci wyprać i wprasować. myślicie, że to dobry pomysł czy to głupie?

Myśle że bardzo fajny wpis do karteczki. Mi by sie bardzo miło zrobiło.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 15:45   #1929
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Zbierało mi się i zbierało i dzisiaj wydaje mi się, że dzień kulminacyjny. Jedno po drugim od południa. Raz po lewej, raz po prawej stronie stronie czuję pseudo skurcze - zapewne rozciąganie się macicy, ale to nic przyjemnego. Coś jakby ewidentne ciągnięcie.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 15:51   #1930
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
A ja na ostatnim USG dostałam kilka zdjęć małego i na jednym widać tylko same malutkie stópeczki
ja mam takie po prenatalnych
Stary 2015-07-30, 15:54   #1931
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
O nie Dobrze, że mój chce już po trochu kupować, mam wrażenie czasami, że on bardziej lubi te zakupowe szaleństwo dla dzidziusia niż ja
mnie to wkurza bo on nie myśli że ja w grudniu będę mieć sesję i w uj materiału do zrobienia a tu wez jezdzij jeszcze z takim brzuchem

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
mój pomału odchodzi od tego systemu myślenia, ale też ma jeszcze mnóóóóóstwo czasu
Dziś mnie zaskoczył, bo stwierdził, że już odłożył sobie kase na rower to teraz będzie odkładał na wózek

no u mnie to Tż twierdzi że przecież dziecko urodzi się w następnym roku to do tej pory jeszcze uhuhuhu! Tylko że właśnie było pół roku do porodu A jak będzie wcześniak?
Z drugiej strony dobrze że nie panikuje jak ja ale mnie wkurza o!

Ja jak widziałam ostatnio te paluszki to takie maleńkie ale zdążyłam policzyć i jest wszystkie pięć w prawej dłoni Moja koleżanka mi opowiadała że jak urodziła i dali jej małego to pierwsze co to liczyła czy ma wszystkie paluszki

Kocham żółtko Boże jakie jajka są super smaczne <3
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 15:54   #1932
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Moj tez to ma czas na wszystko. "Przeciez porod dopiero w styczniu" mowi ze najpierw musi kacik dla malucha zrobic i pokoj odswiezyc a dopiero pozniej bedziemy urzadzac itd. A jak chcialam kupic ciuszki to juz w ogole nosem krecil bo on sie boi zeby nie zapeszyc ze to za wczesnie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:01   #1933
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Moj tez to ma czas na wszystko. "Przeciez porod dopiero w styczniu" mowi ze najpierw musi kacik dla malucha zrobic i pokoj odswiezyc a dopiero pozniej bedziemy urzadzac itd. A jak chcialam kupic ciuszki to juz w ogole nosem krecil bo on sie boi zeby nie zapeszyc ze to za wczesnie
mój też tak twierdził dopóki nie zobaczył siusiaka na USG i sam pognał po pierwsze bodziaki takie marynarskie w paseczki. Potem jak kupiłam kolejne i widziałam jak się rozczulił na ich widok, potem sam chodził i oglądał, brał do ręki żeby zobaczyć jak to się obsługuje I na szczęscie nie ma zastrzeżeń do skompletowania ciuszków wczesniej

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-30, 16:01   #1934
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja mojemu pokazałam śpiochy 56 to stwierdził że dziwne że z takiego małego będzie takie duze Jak przymierzyłam mu do ręki to te 56 to jak jego przedramię ostatnio jak był podpity to go pytam o dzidziusia jak on to widzi a on do mnie że 'no co, przyjdę z pracy i będę siedział z maluszkiem a ty sobie ogarniesz wszystko. Będę przewijał i kąpał i będziemy chodzić na spacery i w ogóle' po krótkim wywodzie co będzie robił zasnął
Stary 2015-07-30, 16:02   #1935
candyyfloss
Zadomowienie

Ja też biorę pod uwagę opcję, że maluch może zechcieć wyjść wcześniej i urodzić się w grudniu. Więc trzeba mieć już wszystko na grudzień przygotowane.

Wbrew pozorom to nie ma zbyt dużo czasu, bo już prawie sierpień i zaraz będzie wrzesień. I tak zlecą migiem wszystkie miesiące. Nim się obejrzymy, dzieciaczki będą już z nami.
Stary 2015-07-30, 16:13   #1936
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja właśnie tak to widzę. Zacznie się październik, moje jeżdżenie co tydzień na weekend do Rzeszowa to nawet nie będzie czasu ogarnąć wszystkiego. Tż argumentuje to tym że lecimy w październiku do UK i tam złapiemy kosz mojżesza (moja miłość). Ale wątpię czy w 3 dni coś ogarniemy
Chciałabym mieć wszystko gotowe już we wrześniu. Rozumiem tam jakieś pierdółki zostawić na później ale większe gabaryty to już
Ale odnowienia łóżeczka kiedy będzie miał wolne mu nie odpuszczę

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Najadłam się tak że pękam ale takie dobre

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Idę robić ciastka Tż zapomniał mi powiedzieć że zostały nam 3 zapałki I teraz trzymam ogień na świeczce żeby mi nie braklo zapałek bo mi się turlać do sklepu nie chce
Stary 2015-07-30, 16:18   #1937
candyyfloss
Zadomowienie

A ja będę dziś robić jagodzianki z mąki razowej. Mam nadzieję, że wyjdą
Stary 2015-07-30, 16:38   #1938
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Moje ciastka się chłodzą właśnie Mam fazę na słodkie a czekolada mi nie wchodzi
Stary 2015-07-30, 16:52   #1939
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu pokazałam śpiochy 56 to stwierdził że dziwne że z takiego małego będzie takie duze Jak przymierzyłam mu do ręki to te 56 to jak jego przedramię ostatnio jak był podpity to go pytam o dzidziusia jak on to widzi a on do mnie że 'no co, przyjdę z pracy i będę siedział z maluszkiem a ty sobie ogarniesz wszystko. Będę przewijał i kąpał i będziemy chodzić na spacery i w ogóle' po krótkim wywodzie co będzie robił zasnął
Mój,jestem prawie pewna,nie bedzie nic robil :-D ale moze mnie zaskoczy

I też juz nie kupujemy nic wiecej poki co,nie mamy gdzie tego skladowac,Najpierw przeprowadzka,potem remont i na koncu zakupy :-(
A jeszcze sie poklocilismy z siostra tz bo mamy wspolna klatke schodowa i jej chlopak ja namowil ze koniecznie teraz trzeba wymienic drzwi wejsciowe,wyszloby prawie 700e od lebka,my jej mowimy ze znajdziemy taniej i ze nie chcemy tego przed przyszlym rokiem robic bo mamy wystarczajaco wydatkow a ta nam wielka awanture zrobila...nie cierpie jej narzeczonego

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 17:10   #1940
mojakaren
Zakorzenienie

to Was dziś dziewczyny wzięło kulinarnie - chwalcie się wypiekami
Ja przygotowałam na wieczór galaretkę owoce leśne do z bananami i nektarynkami

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-30, 17:56   #1941
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

KLIK - to moje przysmaki szybko tanio i bez dużej motki

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

no i już mam cieplutkie go kawy super! a zachciewajkę też załatwią
Stary 2015-07-30, 18:13   #1942
niepozorna
Zakorzenienie

Ale ochoty mi narobiłaś na takie ciacha

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:20   #1943
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Lune, a zgłaszałaś lekarzowi te problemy? Bo już chyba raz prawie zemdlałaś? Czy to nie Ty?

Pijesz dużo wody? Jesz odpowiednio? Jakie masz ciśnienie?

Co do imienia, to mieszkacie zagranica?

Czarnula, w Decathlonie jest fajny strój ciążowy 1częściowy za 80zł Ja sobie kupię jak mi gin w poniedziałek da zgodę na basen

Wagowo u mnie niecałe +3kg, nie ważyłam się ostatnio (prawie nic nie jem ), więc nie jest źle.

Staniki jeszcze dobre, chociaż biust widzę, że jest pełniejszy
Ciśnienie mam 100/50 lub 110/60 cały czas. Podejrzewam, że za mało pije wody, bo dobrze sie odzywiam. Niedawno mialam wizyte do tej pory sie dobrze czułam. 25 sierpnia mam nastepna to mu powiem, teraz jest na urlopie.

Mieszkamy w PL ale strasznie mi sie to imie podoba i ta pisownia, czytałam że w tamtym roku było 3 Kolinów, wiec moze nie bedzie problemu z nadaniem, w Warszawie powinno przejść
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:25   #1944
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Polecam się na przyszłość

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Lune to ja mam ciśnienie 125/95 i też mi się słabo robi i w ogóle
Stary 2015-07-30, 18:33   #1945
Dotka90
Zakorzenienie

Lune, to ciśnienie niezbyt wysokie, ale woda tez by je podniosła. A ile tej wody pijesz dziennie?

Co do imienia, to mnie osobiście się nie podoba, zwłaszcza że mówimy o nadaniu go w PL i nazwisko macie pewnie też w miarę polskie?

Ja ostatnio na wizycie miałam 90/50, ekstra.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:42   #1946
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

Ja mam taki fart ze moja mama robi na szydełku ubranka dla lalek i sprzedaje. Robi to z zamknietymi oczami, poprosze ją żeby mi zrobiła na karuzele, moze takie duze kolorowe pompony
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 18:48   #1947
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A zapomniałam - szefowa mi pogratulowała dziś przyznała że wczoraj była w mega szoku i z wrażenia zapomniała ale dziś to już z uśmiechem bez tego przerażenia w oczach haha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 19:01   #1948
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
A zapomniałam - szefowa mi pogratulowała dziś przyznała że wczoraj była w mega szoku i z wrażenia zapomniała ale dziś to już z uśmiechem bez tego przerażenia w oczach haha

No i supcio A szef coś mówił?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 19:04   #1949
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
No i supcio A szef coś mówił?
niee.. przyszłam 5 min spóźniona i mu się spieszyło bo nie ogarnął się wcześniej bo Olka wstała przed 7
Stary 2015-07-30, 19:07   #1950
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No i super najwazniejsze ze masz juz to z glowy

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości