Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-03, 14:15   #1921
caffeine
Zakorzenienie

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

Wygląda na to, że zaraz dostanę bana
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 14:54   #1922
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że zaraz dostanę bana
Dlaczego?
Stary 2016-07-03, 15:29   #1923
caffeine
Zakorzenienie

Gosia, burza w szklance wody... na forum technicznym

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Chyba powinnam sie pożegnać.

Nie ma nic bardziej żenującego, niż udowodnić że osoba "u władzy" nie ma racji
Wyśle mnie na szafot.

Edytowane przez caffeine
Czas edycji: 2016-07-03 o 20:20
Stary 2016-07-03, 16:22   #1924
m@skotka
Raczkowanie

Dzień dobry bardzo

Caffeine, może nie będzie tak źle. A co takiego zrobiłaś?
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 16:34   #1925
caffeine
Zakorzenienie

Maskotka, świat się nie zawali, nie ja pierwsza nie ja ostatnia... Może powinnam po angielsku - tak jak Dana?
Stary 2016-07-03, 20:32   #1926
Kamlisa
Zakorzenienie

Caffe, zadnego uciekania po angielsku! Ja tu specjalnie od Ciebie zaczynam odpisywanie w trakcie nadrabiania 2 tygodni
Pytałas o stroj ciekawszy na kostium. Ja na Krecie zakładałam to, o czym Wam mowiłam, z Calzedonii ubiegłorocznej. Ale nie na plaze, a na lunch w restauracji Czułam się...strasznie grzeszna Nigdzie indziej i poza urlopem bym tego nie włozyła...KOlor morski sukienka przed kolano, len albo duza domieszka lnu + cos jak angielski haft taki spory kawałek uda i całe boki + dosc głeboki dekolt...Kiecka absolutnie nie wulgarna, pal licho ten przód, ale luzny splot haftu po bokacj pokazywał stanik no i biodro. Idealne cieniutkie sznurki stroju i biustonosz push up
Hybryde mam stale na stopach, uwielbiam, ale jedna firme. na dłoniach robie rzadko, teraz akurat miałam na urlopie. sciagam sama, przez podwazanie - na stopach schodzi sama, praktycznie bez problemu i niszczenia płytki... Rz miałam OPI hybryde i ledwie mi kosmetyczka acetonem sciagneła, nigdy wiecej...
Zastrzezona - mam juz druga rekawice Kessa i uwielbiam Idealna do kazdego pilingu...
Gosia, sliczne włosy Nie dla mnie, bo mam daleko do blondynki, jak z Ziemi do Księzyca, ale sliczne
dzis przetrenowałam farbe do włosów, bo miałam juz odrosty. Kupiłam z anglii John Frieda farbe w piance, sympatycznie sie nakłada i bardzo wydajna...Kolory w ciemno, nie mam przekonania, czy nie jest za ciepła, ale tz mowi, ze ok...On farbował
Musiałam, bo mąz potrafi mnie doprowadzic do szału, jak mi się nagle zaczyna w skupieniu przygladac. I potem "odkrywcze" teksty : o, masz siniaka? Cos Cie ugryzło, bo takie czerwone...? Hm...musisz pofarbowac włosy, bo siwiznę zaczyna byc widac...Moze bys tak wrociła na siłownie...? Nie jest złosliwy, wszystko dla mego dobra, ale naprawde nie musi mnie zawsze uswiadamiac, ze mam jakis wyprysk, siwy odrost czy fałdkę
Na wakacjach było super, oczywiscie Pogoda super, swietna, kamienista plaza ( odpada piasek przyklejony do ciała, ale koło południa bosa nogą nie staniesz, bo sie parzysz). Bardzo dobry hotel, zdrowa, grecka kuchnia, kryształowa woda, koty do karmienia...Obawiam sie, ze mimo pływania i siłowni co drugi dzien obywatela troche przybyło i trzeba znowu zamordyzm wprowadzac...Coz, retsina ze spritem, to na pewno ona jest winna
Ewa faktycznie zgineła nagle,. Samartali tez...Johaska i Dircik migaja głownie na dole strony, jak podczytuja
Duuuzo czytałam, niech zyje kidley Z 7-8 ksiązek przez 2 tygodnie I to nie cieniutkich - 4 tomy w ksiazkowym wydaniu maja jakies 400-500 stron...
Z racji tv polonia miałam okazje ogladac dziennik i taaakie kły mi zaczęły wyrastac. zawsze sie uwazałam za osobe stojaca obok polityki, chyba nawet obecnie rzadzacy nic by nie znalezli u mnie ani w rodzinie, co by nas wiązało z komunizmem czy PO, ale teraz mnie rzuca...Miałam wspomnienia zamglone socjalistycznych dzienników, gdzie tez była władza jedyna i słuszna, a opozycja to be, fuj...I teraz wrociła dokładnie ta sama propaganda Normalnie wciskaja ciemnej masie ludu, co maja myslec i jak rozumiec swiat, bo my sami, biedaki, to ani w ząb. Mowia, dlaczego oni sa super, a opozycja - gazety, ludzie, KOD, PO - to dno i wodorosty. Po takim dobitnym wytłumaczeniu - daja jeszcze dziennikarza - oczywiscie, bo sprawdzałam bite dwa tygodnie- tylko Do Rzeczy, Gazeta Polska albo Karnowski - i ten "niezalezny " dziennikarz powtarza jeszcze raz, jacy tamci sa wstretni, mali, zawistni, głupi...W ogole nie rozumieja, jak jest swietnie i po prostu, zaplute karły reakcji, ujadaja bez sensu...Ale to nic, bo poparcie dla nich spada...Czysty dziennik telewizyjny sprzed 40 lat...albo 30...Nienawidze, gdy ktos probuje mi wciskac, co powinnam myslec, bo sama jestem na to najwyrazniej za głupia...
Tyle, ze jesli kłamstwo albo połoprawda zostana powtorzone odpowiednia ilosc razy - faktycznie znajdzie sie wielu, ktorzy w nie uwierza, bo to prostsze...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2016-07-03 o 21:28
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 21:14   #1927
caffeine
Zakorzenienie

Kama - ha, ha - bardzo, bardzo apetyczny opis, myślę że urok tkwi w detalach i miękkości materiału, ostatnio - wszystko co bym nie przymierzyła - wygląda jak sztywny, bezkształtny worek...
Stary 2016-07-03, 21:30   #1928
m@skotka
Raczkowanie

Kama, jak udał się urlop? Odpoczęłaś? O pogodę nie pytam, bo na pewno była super. Bardzo interesujący opis stroju .
Nie słyszałam o farbach Friedy, używałam tylko szamponu i odzywki.
A jaki kolor zamówiłaś?
Ja mam pecha jeśli chodzi o samodzielne farbowanie, albo kolor jest za ciemny albo farba nie pokrywa siwych. Teraz fryzjerka farbowała
mi matrixem i jestem bardzo zadowolona.

Caffeine, nie uciekaj .

Dziewczyny, czy któraś z Was używa może lokówko suszarki Rowenta?
Stary 2016-07-03, 21:54   #1929
201608151053
Konto usunięte

O żesz, Kama, taki elaborat
Dobrze, że nie zżarło
Wielokrotni pisałam, nie warto z rezimową telewizją mieć nic do czynienia, wiadomości w niej prezentowane przypominają nie tylko Dziennik, ale i czytanki Andrzeja Łapickiego z czasów świetności kroniki filmowej...

No, co jest z Islandią, tak pięknie im szlo Ale miazga

Nieustająco polecam Peaky blinders. Oglądam 3 sezon, niesamowicie stylowy, klasowy, świetny, muzyka, kostiumy - kapitalne. Sezony krótkie, tylko po 6 odcinków, szkoda. I znowu żal - czemu my takich nie kręcimy?!?
Nocny recepcjonista - kolejna świetna produkcja brytyjska, widziałam,że jakaś stacja go puszcza teraz...

Czytam - Zeldę. Ciekawa opowieść o niej i Scotcie Fitzgeraldzie, chociaż jego powieści o próżniakach mnie irytują..Ale nie wiedzialam, ze to on napisal " Ciekawy przypadek Benjamina Buttona", widziałam film, moze sięgbę po opowiadanie z ciekawości...

Poszlismy z tż połazić po sklepach. Od jakiegoś czasu chce sobie coś kupić. SOBIE. Wróciliśmy z dwiema parami spodni i swetrem dla niego W świetnych cenach.
Ja kupiłam bilety na tramwaj w biletomacie
A nie, w marks&spencer przy kasie stalo kilka zapachów, zaczęłam wąchac i trafilam na coś, co od dawna za mna chodziło - woda toaletowa o zapachu - hm - czystego swieżego mydła Kiedyś kupiłam coś podobnego baaaaaaaaaaaaaaardzo dawno temu w sieci francuskich perfumerii, nie ma ich juz, nazwy nie zapamiętałam, ale chodził za mną zapach. Cudo na lato, chociaz słabo z trwałością..Ale kupiłam.

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2016-07-03 o 21:50
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-03, 22:00   #1930
gosia261282
Gang Iren

Kama, fajnie że jesteś zadowolona z wakacji

A co czytałaś??
Stary 2016-07-03, 22:12   #1931
m@skotka
Raczkowanie

Beata, to zaszalałaś z zakupami .

No właśnie nie wiem co z Islandią. Kibicuję chłopakom, ale kiepsko im idzie.

Beata, a gdzie Ty oglądasz te super seriale? W tv czy w internecie?

Dziewczyny, ja też nie daję rady oglądać telewizji dobrych zmian.
Stary 2016-07-04, 08:30   #1932
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, czytałam fantastykę, of course 4 tomy cyklu Kim Harrison o Rachel Morgan, bardzo dobre, kolejne tomy już po angielsku będę ciągneła. 3 tomy znałam, wiec miła powtórka była. 3 tomiki jej cyklu o Maddison Avery, słabe, poza tym z pararomansów dla paranastolatków najwyraźniej wyrosłam, więc przerwałam. 3 tomy cyklu Sianim Briggs. Albo 4. Zbiór opowiadan Łotrzyki. 2 polskie, przypominające mi Chmielewska - Dozywocie i Nomen Omen Marty Kisiel. Morza Wszeteczne Mortki - polska fanasy i tez polski Nauczyciel sztuki. Wiecej niż 8 wyszło
Maskotka, kolor 5B, czekoladowy braz.
Stary 2016-07-04, 08:41   #1933
Wonder Woman
Zadomowienie

Dzień dobry
Komu kawy ? Ja właśnie popijam

Caffe, nie ma o co kruszyć kopii.... Olej i siedź z nami. A angielskiego wyjścia nawet nie skomentuję
A o co się tak tam wykłócasz?

Ja włosów nie farbuję, ale co do koloru jestem chyba w mniejszości, mam bardzo ciemne. Gosiu, zgadzam się z poprzedniczkami - masz ładny naturalny kolor i nie ma po co się bawić w farbowanie. Aczkolwiek skłamałabym gdybym powiedziała, że raz na jakiś czas nie najdzie mnie ochota na jakąś małą zmianę. Ale szybko mi przechodzi.

Telewizji reżimowej już od długiego czasu nie oglądam, omijam tvp1 i tvp2 szerokim łukiem, krew mnie zalewa, jak przypadkiem coś się usłyszy lub zobaczy. Jakiś czas temu tż słyszał, jak ktoś się wypowiadał, że Polakom poszło dobrze na euro ze względu na to, że nadeszła dobra zmiana Boże widzisz i nie grzmisz, a jak już to nie trafiasz. Dobra, kończę ten temat i się nie nakręcam, bo popsuję sobie humor

Anyżku, sorki, źle przeczytałam, zrozumiałam, że już wąchałaś
A jak się udały sobotnie balety ?
U nas jedni goście w sobotę, wczoraj rano trochę cierpiałam, a po południu kolejni goście. Ale przynajmniej był ruch w interesie, a tak lubię.

Miłego dnia

Jeny, no i oczywiście witaj Kama nasza kochana urlopowiczko
Stary 2016-07-04, 08:59   #1934
aussiewoman
Zakorzenienie

Kamlisa- czekamy na foty

Gosia- piękne masz włosy nie farbuj dopóki nie będziesz musiała
Ja niestety już muszę. Jestem umówiona na 11 do fryzjera na przed urlopowe farbowanie
W piątek byliśmy na koncercie Al Jarreau. Jestem pod wielkim wrażeniem. Dawno nie przeżywałam koncertu tak intensywnie.

Islandia niestety okazała się słabsza. Byłam w szoku ilu czarnoskórych piłkarzy ma Fr

Beata- uwielbiam zapach świeżego, czystego mydła
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 09:21   #1935
caffeine
Zakorzenienie

Kawa!

Wonder - pewnie że nie ma o co, cała ta 'konwersacja' polega głównie na moim odpieraniu zarzutów typu "ale widzę, ze Ty z tych", po prostu strata czasu.

Pójdę na szafot, bo napisałam że zamiast takich wywodów można po prostu dodawać kosmetyki do bazy

Burza w szklance wody zaczęła się od tego, że moderatorka nie zapoznała się z regulaminem, o głupia ja - jakże śmiałam to zauważyć

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Wiecie co, otwieram "Zwierciadło" - a tam Torbicka w reklamie L'Oreal.
Stary 2016-07-04, 09:21   #1936
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry

Nareszcie trochę słońca u mnie.

Kama, jestem ciekawa książek Marty Kisiel, muszę kiedyś po nie sięgnąć.

A teraz czytam "Katedrę w Barcelonie" Falconesa. Bardzo ciekawa.
Stary 2016-07-04, 09:30   #1937
caffeine
Zakorzenienie

Kama, zdradź która marka hybrydy tak dobrze schodzi...
Oczywiście - również poproszę o fotki wakacyjne.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Gosia - u mnie też słońce, co za poniedziałkowa ironia - cały weekend padało... Mała złapała katar
Stary 2016-07-04, 09:32   #1938
Anyzkowa
Zakorzenienie

Poranną kawę piję już w pracy, ale jest spokój i cisza.

Kama mam nadzieję, że wypoczęłaś tak jak się należy.

Co do olaplexu, to jeden preparat jest do farbowania a inny do stosowania w domu. Ten do stosowania domowego ma utrwalić działanie tego do farbowania. Jest do kupienia w sephora. Ja go nie znam i chyba poznać nie chcę. Mam dobrze dobrane preparaty do pielęgnacji domowej.

Caffe w naszych stacjach tv Torbicka ma spoty reklamowe. Lecą od jej odejścia z tvp. Ładna z niej kobieta.

Moja impreza sobotnia udała się. Piłam musujące wino różowe, lekkie, przyjemne. Po winie, tak jak przewidywałam, były tańce. Przeniosłyśmy się do knajpy, gdzie tańców był ciąg dalszy.
Wczorajszy dzień to pełna regeneracja. Jezioro, spacer i dobre jedzenie.

Miłego dnia dla Was wszystkich
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 09:35   #1939
Wonder Woman
Zadomowienie

Caffe, tak to już niestety jest, są ludzie i taborety, coraz częściej mam wrażenie, że liczebność z tej drugiej grupy przeważa... Na wizażu też nastąpiła dobra zmiana
Zdrówka dla Małej
Stary 2016-07-04, 09:37   #1940
caffeine
Zakorzenienie

Anyż - ja jeszcze 'jestem' w tych czasach, kiedy udział w reklamie był uznawany za brak klasy... to tylko mi uświadamia, że bardzo dawno temu wyjechałam, inna rzeczywistość - Torbicka w reklamie?
Stary 2016-07-04, 09:37   #1941
201608151053
Konto usunięte

Jestem fanką Torbickiej od dawna...Kobieta z klasą, malo takich u nas...
Ale jak zacznie reklamować kremy lOreal to się zdenerwuję, bo nie mam o nich dobrego zdania. Ta farba akurat bardzo dobra, często używam, porządnie maskuje siwiznę...

Kawa.
Bardzo przyjemna pogoda.
Stary 2016-07-04, 09:38   #1942
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nareszcie trochę słońca u mnie.

Kama, jestem ciekawa książek Marty Kisiel, muszę kiedyś po nie sięgnąć.

A teraz czytam "Katedrę w Barcelonie" Falconesa. Bardzo ciekawa.
Korzystaj, w końcu się doczekałaś, jak jest słońce, to od razu nastrój inny i można naładować akumulatory

Gdzie zniknęła Eva ? Jakiś szejk ją porwał czy jak
Stary 2016-07-04, 09:39   #1943
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wonder Woman Pokaż wiadomość
Na wizażu też nastąpiła dobra zmiana
Zaczęłam się śmiać w głos
Stary 2016-07-04, 09:41   #1944
Wonder Woman
Zadomowienie

Cytat:
Anyż - ja jeszcze 'jestem' w tych czasach, kiedy udział w reklamie był uznawany za brak klasy... to tylko mi uświadamia, że bardzo dawno temu wyjechałam, inna rzeczywistość - Torbicka w reklamie?
Caffe, od jakiegoś czasu coraz więcej znanych twarzy w reklamach. Dorabiają sobie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
zaczęłam się śmiać w głos
Stary 2016-07-04, 09:42   #1945
caffeine
Zakorzenienie

No właśnie - gdzie jest Eve? Chyba o nas nie zapomniała? Może się gdzieś opala na "wilka morskiego" - drink w dłoni a szejk się łasi do stóp
Stary 2016-07-04, 09:43   #1946
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Odeszla z telewizji, to uznala, że może...I od dawna reklama juz nie jst źl widziana, podobnie jak seriale...
Uznawana za damę polskiego kina Beata Tyszkiewicz reklamowała, w p[rasie jakiś czas temu, bodaj odkurzacze.
Poza tym wystarczy popatrzeć na sieci komorkowe czy banki, mniej lub bardziej znanych celebrytow tylu, że się slabo robi...I tylko niektore reklamy da się oglądać, bo fajnie i inteligentnie zrobione, reszta to łopatologia.
Np. reklama, zgadnijcie czego - slogan z niej - a ty się zastanawiasz, gdzie podziało się siusiuSorry, ale naprawdę to leci w tej reklamie...
Stary 2016-07-04, 09:49   #1947
caffeine
Zakorzenienie

Beata, ja też bardzo lubię Torbicką... cóż - czasy się zmieniają. Może gdyby to były jakieś perfumy - mniej by raziło...

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Hmmm... nie wiedziałam, że odeszła - czyżby tu również powodem była 'dobra zmiana'?

...a to nie będę się już dziwić, w sumie z czegoś żyć trzeba

Edytowane przez caffeine
Czas edycji: 2016-07-04 o 09:51
Stary 2016-07-04, 09:50   #1948
201608151053
Konto usunięte

Ta reklama farby mnie nie razi...Jak lubiana niegdyś przeze mnie Stenka reklamowała delicje, to mnie raziło...Lewandowski i szampon przeciwlupiezowy też, facet nie potrzebuje kasy, powinien się szanować...
Poza tym, znasz jakieś polskie perfumy?
Ok, Być może
Wittchen jakieś wypuścil, slabe.
No i Kasia Tusk, naturalnieA zagraniczne koncerny rzadko Polki zatrudniają...Pomijam top modelki..

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2016-07-04 o 09:52
Stary 2016-07-04, 10:25   #1949
Kamlisa
Zakorzenienie

hybryde używam ta, nie mowie, ze u tej sprzedającej, akurat pierwsze
http://allegro.pl/bluesky-shellac-hy...902922780.html
jakies 3 lata, 1 koloru zuzyc nie mogę Cały czas jest ok, bez marszczenia, nie gęstnieje specjalnie, po prostu jest. robie u kosmetyczki z lenistwa, ona po mnie tez kupiła kilka kolorów, bo przyznała, ze sa swietne. mam cukierkowy róz.
Kasa, panie, kasa - stąd reklamy i słabe filmy. Dzis czytałam wypowiedz A. Hopkinsa, który musi cały czas grac, nawet w słabiznach, bo jego trzecia zona UWIELBIA wydawac pieniądze Jego, rzecz jasna. A on jest szczęśliwy i ta jedna słabość jej wybacza
Dzis bawię się w Kopciuszka. To znaczy - nie, ze szykuje złota suknie i kryształowe pantofelki na bal, tylko szoruje wanne i kominek i podłogi Od jutra normalna praca, nie będzie czasu i ochoty...Nie byłabym taka czyscioszka, gdyby nasze koty nie były takimi brudasami
Beti, uwielbiam zielona herbate, rzadko się zmusze do czarnej, jak nie mam wyboru...
Stary 2016-07-04, 10:52   #1950
dircikowa
Zadomowienie

CND Shellac to chyba jedna z pierwszych hybryd na rynku. Moja kosmetyczka też jest zdania, że jedna z najlepszych i najłatwiej ściągalnych - również za pomocą dedykowanego zmywacza.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości