|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Fanki fluidu Biodermy spójrzcie na tę cenę:
http://www.aptekawsieci.pl/index.php...war&tw_id=4970 |
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Basia na pewno nie znała wszystkich składów fluidów czy pudrów i wybrała zapewne te, które znała .
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio kupowałam fluid w "zwykłej" aptece, nie miałam czasu na śledztwo gdzie najtaniej, i zapłaciłam coś koło 52 zł A w tej "aptecewsieci".... no po prostu śliczna cena |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Moze ktoras z Was zainteresuje aukcja
lososiowego kremu Avene ![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=97754186
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Agy, jak oceniasz LPS Lait po dłuższym juz stosowaniu. Też chciałam go kupić, bo ma 100ml, ale mam mieszaną cerę (strefa T bardzo świecąca), a teraz nie wiem. Po Dermo-pediatrics świecę się jednak niemiłosiernie. Najlepiej chyba bylo po Antheliosie fluidzie, ale on ma 50ml. Dzisiaj nałozyłam próbkę Avene koloryzującego. Też się świecę i ciągle go czuję.
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kupuję próbek na allegro, dla zasady...
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam porównania...krem jak krem (he, he..odkrywcze...co? ) - jest gęsty ale dobrze się rozprowadza, jest śliski , na mojej twarzy rozprowadza idealnie...chociaż po aplikacji zawsze zostawiam sobie te 15 minut na wchłonięcie - bo potrzebuje "chwilki"...uwielbiam to uczucie jak się wchłania...buzia tak jakby nabierała oddechu, rozprężała się - od razu czuję "pielęgnację" ale uwaga! - ja nie nakładam przepisowych 2 ml - nie mam rano tyle czasu, żeby nakładać kilka warstw i czekać aż się wchłona po kolei niestety kremik brudzi...najbardziej zanim się wchłonie (trzeba uważać na ubrania)...potem już mniej... co do odcienia....powtórzę któryś raz z kolei....on nie barwi twarzy - kolor jest tylko po to aby krem nie bielił twarzy, równoważy efekt wybielania filterka....ale nie barwi skóry...ja w wyniku systematycznego uzywania samoopalacza doszłam do takiego efektu, że na filtr nakładam tyko puder transparentny nawet nie matujący i mam glow...bez dodatkowych przyciemniaczy...tylko od czasu do czasu pacnę się bronzerkiem ale coraz rzadziej.... sam krem w wersji saute - trzeba to przyznać błyszczy się u mnie niemiłośiernie...ale z drugiej strony łatwo temu zaradzić....tylko, że ja nie dążę do absolutnego matu...mi się ten połysk podoba
|
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja eksperymentalnie przeszłam na samoopalacz - tak z ciekawości - jestem zadowolona z efektu, tym bardziej że trafiłam na taki który nie śmierdzi... ale bez samoopalacza też było dobrze |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupiłaś którąś z nowości? (krem teintee albo spray) |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może działa łagodząco, to się ogólnie przyda.
|
|
#1933 | |
|
Gość
|
Cytat:
Dzięki Tak, ma taki skład, właśnie zerkam na buteleczkę. A jak Ty to oceniasz, że są przyjazne parsolowi? I jeszcze jedno: dziewczynki, macie próbeczki Antków na wymianę??? |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Erato - w aptecewsieci wszystkie filtry są znacznie tańsze niż gdzie indziej. Np. duży spray Biodermy 400ml jest tam za niespełna 80zł, dziś widziałam w zwykłej aptece za 96. Krem łososiowy Avene za 45 zł, zwykła cena to ok 54zł.
Także opłaca się u nich kupować. A ja dziewczynki przetestowałam dziś ( i jeszcze testuję bo mam na buzi właśnie) spray 50+ Avene - dzięki pewnej dobrej duszy .No i rewelacja moje panie - miałam sporą próbkę - ok 4ml i siupnęłam ją sobie na buźkę na raz ( a co!), wchłania się rewelacyjnie - podobnie do kremu łososiowego, ale jest jeszcze lżejszy i wcale się nie lepi. Leciutko pobiela, ale widać to np przy lini włosów tylko. Jest w konsystencji rzadki - jak fluid Biodermy albo nawet bardziej wodnisty. Ma w sobie tajemnicze kuleczko-granulki, które wyglądają dziwnie, ale w czasie aplikacji ani ziębią ani grzeją - poprostu się rozsmarowują i tyle. Połysk zostawia toto avenowski - ale śliczny, odrobinką pudru zmatowiony wygląda pięknie, oczywiście wyłazi na wierzch po jakimś czasie, ale wygląda rasowo. Przypomina mi w użyciu krem łososiowy ale nie ma kolorku. Inne cechy podobne - no poza wodnistą konsystencją. Dla mnie bomba. To chyba najlżejszy z preparatów Avene - mleczko to przy nim istny czołg. Byłam dziś w mojej super aptece z pytaniem o niego - może w przyszłym tygodniu będą mieli. ![]() Chocolatko - super, że u was już są nowości. Cytat:
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Kate, gorące podziękowania za opis sprayu Avene. Ja molestuję moje panie farmaceutki o sprowadzenie tegoż cuda, bedzie na lato
Ma denata w składzie???Jeszcze a propos produktów Avene. Wczoraj rozmawiałam z konsultantką avene i zadałam jej pytania czemuż to mleczko, które wg mnie powinno być najlżejsze tak się lepi. A Pani na to, że wsród klientek panuje blędne przekonanie, iż mleczko ma meć najlżejszą konsystencję - ono ma najbogatszą, pomimo swojej lejącej postaci. Mleczko zostało wyprodukowane z myślą o ciele, a tam skóra zawyczaj jest przesuszona. Najlżejsza, wg konsultantki, jest emulsja [bo sprayu jeszcze nie mamy]. I co Wy na to? Ja mam w zasadzie podobne odczucia...emulsja lepiej mi sie wchłania niż mleczko. A remu jeszcze nie próbowałam, ale mam zamiar
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge zrobic duuuuza probke Antheliosa XL 50+ i mam oryginalna probke 2ml Anthelios Fluide Extreme-zainteresowana?
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze w tym wszystkim jest to,ze Ci sprzedajacy to w wiekszosci farmaceuci .... Bywa,ze kupuje na Allegro probki bo kiedy mi na czyms zalezy a nie ma innej drogi do testowania i brak mi sil w wycieczce po aptekach decyduje sie wlasnie na taki sposob.
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
Kate30, zobacz jeszcze w aptece vena-vita. Kremy są bardzo tanie, a jeśli zamówisz powyżej 150zł, to nie płacisz za przesyłkę. Paczkę otrzymuję zwykle na 2 dzień po wysłaniu. Jestem z nich bardzo zadowolona. Co do Avene koloryzującego - w tubce jaśniutko beżowy kolorek, pierwsza warstwa wsiąka momentalnie, twarz dziwnie ciemna, druga bez większej różnicy. Matowi się skrobią dobrze, ale ciągle go czuję i się świecę.
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
elaj znam tę aptekę - robiłam już u nich zakupy.
A gdzi udało ci się dostać tę próbkę koloryzującego Avene? W aptece może? |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Moja super zaopatrzona apteka ( próbkowo hojna) to apteka Medialis (pisałaś, że ci nie odpowiada ta w Katowicach) ale moja jest w Plejadzie w Bytomiu. Półki się w niej od dermopielęgnacji uginają i cenowo jest rozsądna - ale gdzie jej tam do aptekiwsieci. W każdym razie - na tę aptekę można liczyć. Tam właśnie nowości Avene można za tydzień się spodziewać. Kupuję tam też uwielbiane przeze mnie mascary LRP.
Hauschki niestety tam nie mają
|
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie od nich.
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę, ale nie mają w ofercie tego kremu jeszcze.
Dziewczyny - wątek niebezpiecznie zbliża się do szokujących 2000 postów - czas chyba pomyśleć o nowym filtromaniaczym wątku np z oznaczeniem - filtromaniaczki II, bo ta liczba może rzeczywiście skutecznie odstraszyć od czytania zawartych tu cennych informacji. Można by w nowym wątku na początku umieścić abecadło filtrowania - wszystko jasno i prosto, a potem to same wiecie - socjalizm i depresja od nowa. Co wy na to??? |
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
Napisz do nich, na pewno Ci załatwią. Poza tym niektórych produktów nie ma na stronie, a mozna kupić. Napisz w komentarzu albo zadzwoń.
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
A no widzisz - dobry pomysł,
|
|
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już sama nie wiem, co w nim było, a czego nie A może jakiś wątek typu "polowanie na filtrowe nowości"?Kate, dzięki za wskazanie Medialisa. Przejdę sie do katowickiego, może już odświeżyli półki na wiosnę Bo jak parę tygodni temu szukałam filtra na wyjazd w góry, to po prostu była tam nędza! A do bytomskiej Plejady moze zajrzę przejazdem... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiałam czy opisy kremów i aptek nie powinny znaleźć się w osobnym wątku, a w filtromaniaczym tylko parsole i inne takie, ale wydaje mi się, że jedno z drugim ściśle się łączy i trochę szkoda byłoby je rozdzielać.
Sama już nie wiem. A co na to reszta dziewczyn? Pozwolimy tym długaśnym filtromaniaczkom spaść, i zrobimy sequela na wiosnę? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam,ze lepiej zostawic to razem a sequel na wiosne mile widziany moze jednak warto zostawic ten watek przyklejony na gorze?to juz prosba do Moderatora-jak uwazacie?w koncu jest tez tutaj duzo cenny informacji i szkoda aby opadl a wyszukiwarka nie zawsze moze pomoc tak jak chcemy
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kate, widziałaś tam może łosiosiowy krem Avene? Jeśli tak, to w jakiej cenie? Bo zastanawiam się czy tam kupić, czy może w aptecewsieci...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

.
.
Ostatnio kupowałam fluid w "zwykłej" aptece, nie miałam czasu na śledztwo gdzie najtaniej, i zapłaciłam coś koło 52 zł

nie kupuję próbek na allegro, dla zasady...

nie mam porównania...