|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam na niecałą godzinę na miasto i się czuje jakbym maraton przebiegła
Mam kapsułki z olejem z wiesiołka W przyszłym tygodniu będę miała herbatę i dawaj! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pati dasz radę!
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ałaaaaaaa czy coś więcej? Może jakaś soczysta wiązanka ku chwale brodzika?? Serio współczuje ja przy wychodzeniu z brodzika mam stracha ze się poślizgnę ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy specjalnie do wanny mate antypoślizgową, bo raz kiedyś orła bym wywinęła.
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw kilka przeciaglych "ałaaaaaa" i "boze jak boli!", a pozniej sie zaczela wiazanka Kiedys juz glebe zaliczylam pod prysznicem i nie mam ochoty na powtorke, na biodro spadlam i to tez na rame od drzwi centralnie (w tamtej byly otwierane a nie suwane), biodro mialam ponad miesiac sine i ledwo chodzilam Ze sie wtedy nie polamalam to byl sukces, ale taki upadek w ciazy na pewno by sie skonczyl dla mnie wycieczka do szpitala, zeby sprawdzic czy wszystko ok. Lezalam wtedy jakies 10 minut na podlodze, ryczalam i sie smialam z siebie w miedzy czasie odpowiadajac rodzicom przez drzwi, ze zyje i chyba wstane sama
|
|
|
|
|
#1926 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko ja w drugą stronę - nie mam (przynajmniej nie zauważam) żadnych HB, twardnienia brzucha rzadko kiedy zauważę.... ale chyba tych porodowych nie da się przegapić, prawda?
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Obiadek szpitalny jak dla kurki Dobry ale ilość mikroskopijna |
|
|
|
#1928 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze to tydzień mniej stresu.. do tych pobudek to się przyzwyczaj..w nocy Cię nie nachodzili "posłuchać brzuszka" (czy tylko mnie wkurza to szpitalne sformułowanie?) ![]() Cytat:
i jak? jest poprawa? u mnie też coś pobolewa od czasu do czasu.. Cytat:
![]() Cytat:
też się zastanawiam czy rozpoznam właściwie sytuacje przed porodem..lekarz ostatnio mówił,że do szpitala 4x zgłaszała się jedna para,że rodzą, a za każdym razem to był fałszywy alarm..u mnie może byc podobnie jak przepowiadacze się zaczną/nasilą..bo w sumie to nie wiem czy juz ich nie mam.. nieletnia ciężarna kupująca alkohol.. Florence wstydziłabyś się ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taką mate
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czasami coś poczuje, ale mam wrażenie ze to Bobo kręci główką. Bo czuję ruch nisko i za sekundę kłucie. Jakby to ono swoim ciężarem sprawiało. Zero krwi, plamień, regularności, brzuch twardnieje jak zawsze, Bobo się porusza. Także czekam w domu. |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale Ci pożałowali, ale dobrze, że chociaż smaczny
![]() Cytat:
![]() Po olej z wiesiołka!
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe może. Zaraz mi mąż obiad przywiezie bo ten obiad jest hmmm na przekąskę
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w nocy to tylko hasło "brzuszki".
W zależności od tygodnia ciąży (i od zmiany) słuchały co 2-3h albo jeszcze rzadziej. I ostatnio na wejście położnej i hasło brzuszki odslanialam brzuch, mimo że nie łapałam się na tak częste spr. A sąsiadki zauważyły ze nawet jak śpię to zawsze mam rękę na brzuchu, jakbym chciała go trzymać przy sobie. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- A jakie macie godziny posiłków? |
|
|
|
#1935 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet, jak wychodzę z wanny na płytki mam stracha, czy się czasem nie poślizgnę a w brodziku istnieje większe ryzyko.. uważaj na siebie ![]() Cytat:
![]() Widzę, że dolegliwości ciążowe podobne.. też często miewalam takie bóle, jak na okres ![]() No wiesz co?! Niedość, że nieletnia to jezcze z brzuchem ![]() a tak serio to tylko się ciesz, że młodziutko wyglądasz ![]() Mnie mimo młodego wyglądu na szczęście nikt juz o dowód nie prosi ![]() Głodna chodziłabym po takim obiedzie.. ![]() To pomarańczowe to tradycyjnie gotowana marchew? Na początku pomyślałam, ze jakaś dynia ![]() Cytat:
Cokolwiek mńie zakłuje, zaboli to sobie wkręcam, ze coś się dzieje.. a co dopiero, jak poczuję silniejszy ból przepowiadaczy taka ze mnie panikara.. tiaa.. tylko oby na marne nie przejechać 50km![]() Cytat:
Dzisiaj popisałam się.. zamiast mózgu mam budyń Postanowiłam się wybrać do sklepu.. z racji okropnego skwaru wpadłam na pomysl podjechać busem.. noi tak czekam na przystanku, patrzę- ma 10 min spóźnienia... ch*lera nie przyjechał.. nie podali w rozpisce, że w wakacje jest zmiana i nie kursuje wściekła poszłam na nogach, bluzgając w myślach.. ![]() Po godzinie cos w głowie dopiero zaświtało : heelouuuu?! dzisiaj przecież sobota, weekend nie dziwota, że bus nie przyjechal
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
Asicuha-dzięki za link do bloga, bardzo fajnie napisane 😃
Ja chyba nie należę do panikar mam kilka razy dziennie bóle, ale uważam że to normalne, położna twierdzi że wszystko jest ok, ale jeśli to są przepowiadacze to poród może nastąpić nawet za 2 tyg. Będzie wtedy 38+1 Myślicie że jeśli moja mama urodziła mnie w 38/39 tyg ciąży to ja również tak urodzę czy to raczej nie ma wpływu? 😃 Podobno stres opóźnia poród a ja taka zrelaksowana jestem 😂 czekam z niecierpliwością na ten dzień! |
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Tak to marchew |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj w chińskim sklepie, i kupiłam sobie koszulę do porodu - spodobała mi się bo jest rozpinana na całej długości i to na zasuwak
Wprawdzie materiał nie jest super jakości ale i tak ją wywalę po porodzie więc nie będzie szkoda ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Osobiście chciałabym urodzić tak łatwo jak mama mnie
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda ciąża, każdy poród są inne. Można podpytać mamy jak to u niej było, ale nie ma co się kurczowo tego trzymać. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam Was
;-) ;-) ;-)Teraz odpoczywamy na kanapie i świętujemy 36 tydz 0 dzien ;-) We wtorek mamy ktg a ostatnia wizyta u gina 12.07.a później szpital. Od kilku dni ogarnęła mnie panika...
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Dr powiedział, że w 38 tyg najlepiej zgłosić się do szpitala, że względu na przejścia, cukrzycę itd.na obserwacje a jak Mały będzie chciał jeszcze posiedzieć w brzuszku to można trochę polezakowac a będę na miejscu w razie W
|
|
#1944 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że masz dowóz z domu.
![]() I te godziny posiłków, brrr... Ja tu się cykam 8 h przekroczyć między ostatnią kolacją a śniadaniem. Cytat:
![]() O tak, jak dobrze, że sprzedawczyni czuwała na straży trzeźwości. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koszula spoko, na pewno się sprawdzi.
|
|||
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Nie da sie byc w szpitalu bez dowozu posiłków albo codziennych wizyt w jakimś barku.
|
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1467466221.866322.jpg
My sie dzis wybraliśmy popływać do term w Mszczonowie sporo ludzi ale i tak bardzo fajnie no i namiastka wakacji
|
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które obawiają sie porodu podczas Światowych Dni Młodzieży..ważne info dla Was:
http://ciaza.mp.pl/aktualnosci/14580...-identyfikator |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu to jakieś chore dla mnie szczerze mówiąc
|
#1950 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to mily kompement jak o dowod poproszono ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

Mam kapsułki z olejem z wiesiołka
W przyszłym tygodniu będę miała herbatę i dawaj! 

W dodatku nie wiem czy one to będą jeść, bo jak kiedyś chciałam im zmienić karmę to nie jadły przez 3 dni.
i piona za wózek!
pewnie różnia się częstotliwością występowania? Jak się mylę to mnie poprawcie
), w kazdym badz razie dobrze, ze jestes pod opieka

czerwiec 2015