|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
oj biedna Law
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Dla ścisłości, nie pracuję w o.
![]() ![]()
#1923 |
Zakorzenienie
|
nie tłumacz się nie tłumacz
![]() dzięki że interweniujesz ja juz powoli tracę nadzieję, i jestem o nich bardzo negatywnie nastawiona. Odpisaliby chociaż, że wysłali albo coś. a co do bolesnego otwierania paczek... oj wiem coś o tym! ale jak człowiek ciekawy co w środku to tak bywa ![]()
![]() |
#1924 |
Rozeznanie
|
A ja po raz pierwszy zamawiałam w BazarDekoracji i praktycznie tylko po dla czarnych szklanych rureczek(wybór porównywalny co do magraf.com.pl a ceny korzystniejsze)
Kontakt z tym sklepem oceniam na średni. Gratisów też nie dorzucili...(oczywiscie to nie obowiązek, ale tak przyjemniej się w serduszku robi jak znajdzie się w kopercie jakąś niespodzianke-chyba to znacie ![]() ![]() Jedna z paczek TYCH KORALIKOW nie ma 50g tylko 46......ale to już nie wina sklepu chyba......... Ogólnie w skali od 1 do 10 sklep oceniam na....6 ![]() PS. I wydaje mi się, że sa tam dośc tanie swarki, więc jak coś to polecam, bo śliczne są ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
loopik przesyłka w niezłym terminie (4 dni od przyjęcia zamówienia), mały gratisek, paragon, ładny towar i bardzo dobry kontakt.
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
Dostrałam wczoraj dwie paczuszki - jedną z DiamicArt, drugą z Magraf.
DiamicArt: generalnie.. rzeczy łdniejsze, niż na zdjęciach, sporo gratisów. Ogólnie - jestem b. zadowolona Magraf: 1 brak, 2 x niezgodność z opisem - niektóre koraliki brzydsze niż na zdjęciach, poprosiłam o ładne gratisy a do zamówienia na 170 zł dostałam małą paczuszkę szklanych rurek... hm... Nic to, trudno, przynajmniej wiem, że tam będę robić zakupy tylko w razie większej konieczności - bo do najtańszych nienależą. Warto wiedzieć, że najmniejsze (2 i 3 mm) perełki z opisem koloru "białe" okazały się jasno kremowe - gdy większe faktycznie są śnieżnobiałe. W takiej sytuacji powinni napisać o innym odcieniu, bo nie zużyję ich. Informacje dodatkowe: - W Qnszcie przy perłach z napisem "białe" powinni dodać, że jest to biel perłowa - czyli jasny krem (!) - W koralowo.pl drut posrebrzany jest tak naprawdę drutem stalowym i nic wspólnego z posrebrzanym nie ma - wg właścicielki sklepu "nazwa :drut posrebrzany: jest nazwą umowną". I tyle w temacie. Czasem mam ochotę walnąć głową w parapet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
mi nigdy nie dali gratisów i nigdy nie narzekałam na ich brak...
#1928 |
Zakorzenienie
|
Gdyby odpisali, że nie dodaja gratisów, to sprawa wyglądałabym inaczej. Jednak takiej informacji nie dostałam, dlatego przy otwarciu paczki byłam rozczarowana.
Gdy o gratis nie prosiłam - nigdy nie było dla mnie problemem, że ich w paczce nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zadomowienie
|
nagaLy -> Twoje zachowanie jest bardzo nie na miejscu
![]() Gratis jest tylko dobrą wolą sprzedającego, nie mają takiego obowiązku. A słowo "ładny" jest względne i to co im się podoba nie musi Tobie. Niektóre sklepy gratisy dają, niektóre nie. Aczkolwiek gdybym ja coś takiego przeczytała jako właścicielka sklepu miałabym ochotę olać całkowicie kupującego, biorąc go za rozkapryszoną księżniczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
"dzień dobry poproszę jakiś gratis"
![]() wybaczcie ![]()
![]() |
#1931 |
Zadomowienie
|
#1932 |
Zakorzenienie
|
ups !
![]()
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
Moje zachowanie byłoby nie na miejscu, gdybym osobiście wyraziła w ich stronę to, co myślę.
Zuzeczka, ellena: Oczywiście rozumiem, że bardzo na miejscu jest wyśmiewanie się z tego, co ktoś pisze. Tak tak,szczyt kultury ![]() Achnes - no cóż, każdy ma prawo olać kupującego - dostałabym zwrot kasy i nie robiłabym z tego tragedii ![]() Oczywiście, że dodanie gratisu jest dobrą wolą Sprzedawcy - nigdzie nie napisałam, że sklep jest do d... ![]() I tyle w temacie. Nie wiem, szczerze mówiąc - o co halo. Nie napisałam, że gratis jest ohydny, nie napisałam, że jak śmieli. Napisałam wyłącznie o własnych odczuciach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
jakoś nikogo o coś takiego nie posądzałam nigdy. I nie wierzę że jakiś sprzedawca tak to traktuje.
#1935 |
Zakorzenienie
|
Im więcej wydam w Artfanie, tym więcej gratisów dostaję. W związku z tym - np w tym sklepiej - tak jest to traktowane. Być może wcale nie celowo - więc ujmę inaczej - tak to wygląda. To samo w akcesoria.net.pl to samo w szkatulka.pl - i pewnie można jeszcze trochę wymienić, ale nie o to chodzi.
Podzieliłam się wyłącznie własnymi odczuciami - których inni nie muszą zrozumieć, ale wyśmiewanie dlatego, że ktoś źle zrozumiał - jest nie w porządku. W jednym sklepie widziałam nawet, że istnieje możliwość wyboru zarówno rodzaju jak i ilości gratisów zależnie od kwoty jaką się wyda - czyli możesz nie wierzyć, a jednak tak jest. Formy rabatów są różne. Mój post nie miał odnosić się do określenia "chamy", a tylko do suchej informacji "brak rabatów i gratisów". Dla niektórych jest to istotna informacja (wiem, bo na różnych forach bywam), tylko nikt o to TUTAJ nie zapyta, bo zostanie wyśmiany albo zjechany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny czy robiłyście zakupy w sklepie Kadoro pl lub na allegro kadoro_pl, weszłam na stronę i mają ciekawe minerały tyle tylko, że drogie, ale czasem możnaby było coś wybrać. Czy ktoś może mi coś napisać o tym sklepie? Z góry dziękuję
Edytowane przez matyldai Czas edycji: 2007-07-23 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem gdzie ja co wyśmiewam. Wracając do gratisów, to że im więcej wydasz, tym więcej dostajesz to chyba niekoniecznie musi tłumaczyć rekompensatę za wysokie ceny... tylko po prostu - więcej wydasz, więcej dostaniesz. Za te gratisy sklep też zapłacił więc nie musi chyba od razu dawać każdemu całego worka. Fakt, często dodają jako gratis to co im nie schodzi w sklepie, za co pretensji nie mam. Zamiast wyrzucić albo trzymać w magazynie miesiącami dodają klientom. I nie jest to wg mnie nic złego.
#1938 |
Raczkowanie
|
A ja w beadshopie im mniej wydam tym więcej gratisów dostaje
![]() ![]() zresztą teraz coraz więcej sklepów stosuje taki program i oprócz tego extra dodają gratisy, ale to już dobra wola sprzedawcy a nie obowiązek
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
była o tym niedawno mowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
lawenda - nie o Tobie pisałam akurat. Jeśli wyszło tak w poście, to przepraszam, może za szybko przeskoczyłam myślami. Pisałam o osobnikach, do których zwróciłam się w pierwszym poście po informacji o przesyłkach.
Ja też nie uważam, że dawanie gratisów ze starszego zamówienia to coś złego - wręcz przeciwnie. Przynajmniej stale mają świeży asortyment. |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zadomowienie
|
poprosiłam o ładne gratisy a do zamówienia na 170 zł dostałam małą paczuszkę szklanych rurek... hm...
Nagaly, czy na prawdę nie uważasz, że zrobiłaś coś niestosownego? Dla mnie to śmieszne, więc się pośmiałam. Tyle. Nie musisz mnie od razu wyzywać od "osobinków". Zuzaneczka, Achnes i chyba Lawenda również stwierdziły, że Twoje oburzenie na szklane rurki jest niezbyt stosowne i tyle. Co innego gdybyś napisała, że nie dostałaś gratisu, lub dostałaś tylko szklane rurki - ok, ale Ty napisałaś, że poprosiłaś ich o gratisy na dodatek ładne...
#1943 |
Zakorzenienie
|
Od kiedy słowo "osobnik" jest wyzwiskiem? Ponownie - nadinterpretacja. Gdybym nazwała cię kobietą też byłoby wyzwisko?
![]() Oczywiście, że nie zrobiłam nic niestosowanego. Poinformowałam i tyle. Poprosiłam o ładne gratisy - ale słowo "ładne" miało tu wydźwięk dodatkowy, bo nie napisałam przecież, że rurki są brzydkie. Napisałam, że dostałam małą paczuszkę szklanych rurek, a nie - brzydkich szklanych rurek. Mowa o ilości a nie jakości - i o tym również pisałam. Do nikogo nie mam pretensji. Gdybym je miała, to napisałabym do sklepu - a nie tutaj. Pisałam do tych, których kwestia gratisów interesuje. Nie zrozumiałaś moich intencji - trudno - ale nie dorabiaj do tego nieistniejącej ideologii. |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Zadomowienie
|
ale Ty nie rozumiesz nawet swojego błędu.
nie chodzi o to, że napisałaś, że jesteś niezadowolona z gratisu, ale o to, że o niego poprosiłaś sklep. jesteś chyba jedyną wizażanką na forum która to zrobiła ;] "nagaLy, kupię od Ciebie kolczyki o nazwie x, tylko dodaj do nich jakiś ŁADNY gratis, bo są drogie" |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
nagaLy, czegoś nie rozumiem.. poprosiłaś o gratisy jako jakieś zadośćuczynienie czy błąd sklepu? Bo magraf gratisów nie daje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Nie, ona poprosiła ogółem o gratisy. Nie za uszkodzony towar, nie za jakieś braki. Po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Achnes - gdy ktoś prosi o gratis do kolczyków - zawsze go u mnie dostaje. Nie widzę nic złego w proszeniu o to, każdy Klient ma prawo do wydziwiania. Jeśli dla Ciebie bezczelnością jest prośba o dorzucenie gratisu, to wiedz, że dla mnie nie. Achnes.. skąd wiesz, że jestem pierwsza? Jaka pewność, jeśli inne mogą się zwyczajnie do tego nie przyznać? Zakładasz, że coś nie istnieje tylko dlatego, że ktoś o tym głośno nie powie? Teraz już tym bardziej nikt o tym nie napisze, po akcji oburzenia w moim kierunku
![]() Tak, po prostu poprosiłam o gratis. I powtarzam, że nie robię afery o szklane rurki. Po prostu podałam informację jak wygląda dawanie gratisów w tym sklepie. Żadna zbrodnia - a kogoś może to zainteresować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Wtajemniczenie
|
Gratis jak sama nazwa wskazuje jest za darmo, a skoro nie płacisz za coś to sprzedawca nie ma obowiązku ci tego dać. Jak dla mnie proszenie o gratis jest niestosowne i sama nigdy tego nie robiłam i nie mam zamiaru. Poza tym jest takie przysłowie: Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby
![]()
![]() |
#1950 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.