Majówki 2016 - część trzecia - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-19, 14:12   #1951
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja pieprze... położyłam Gabrysie w foteliku na trawie koło auta, bo zauważyłam niewyjęte opony po wymianie...ok wyjęte siedzenia złożone (nigdy tego nie robiłam). Wkładam Gabrysie zapinam, patrze gówno na foteliku i siedzeniu - pies sąsiada wrrr, a ja akurat tam położyłam. Myje siedzenie i fotelik chusteczkami nawilżanymi. Pasy przygotowane, chce zapiąć... nie ma tego do wkładania pasa, jak składałam siedzenia "uciekło" wyjmuje znów Gabrysie patrze aby położyć ją tak aby nie na gównie. Siłuje się z siedzeniem, szukam tego, już wkurzona chce iść do domu udało się! Zapinamy od nowa.
Jedziemy! Pod pepco milion aut, ok udało się zaparkować, znów siłuje się z tym głupim fotelikiem, ciężki on jak pieron. W pepco gorąco, ciasno jakaś laska mnie zaczepiła co miałam za maskotkę na kluczachmod auta, ja se myśle wtf? Okazało się, że zachaczyłam o wieszak i się powiesiły.
W pepco nic nie było ciekawego. Jeszcze zakupy spożywcze i do domu. Nie mogłam się wyzbierać z zakupami, z fotelikiem ehh
Jadę do domu, kury durne pod auto mi się pchały.

Ehh.... PMS mnie kiedyś wykończy
Kury pozamiatały

my na spacerku. Ciemno,wilgoć jak sto pindziesiont, mgliście i supercieplo-ale cudownie jest

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

W ogóle, w związku z tym że już muszę odkurzać chałupę codziennie, to doszedł mi nowy obowiązek. Otóż muszę regularnie myć odkurzacz:/ moja córka zaczęła go traktować jak zwierzaka domowego i na niego wchodzi
Stary 2016-11-19, 14:37   #1952
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
dołączam się do kawki 😃

Iwonia priv

Dziewczyny nosidlowe...czy Wasze maluchy też tak namiętnie ssaja, jedzą wręcz żrą szelki w nosidle?
już wiem że muszę kupić pady z ciumkatkami bo miałam taaaaka plamę na szelce po 15min noszenia

tak, żrą pętelki w bondolino

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ja może i bym się podpisała gdybym znów nie miała ran na brodawkach od ciągłego memlania zupełnie nie związanego z jedzeniem. No ale. Nie ma smoczka, nie ma alternatywy. Nie ma więc też podpisu.
Witaj w klubie, od tygodnia mam rany na jednej, miałam w jednej zastój, zatkane 3 kanaliki, ale przekłułam tylko dwa i killa dni się dziwiłam co to, kurde, jak pieron boli, nigdy w mojej karierze bogatej w zatkane kanały tak nie było. W środę się udalam do poradni laktacyjnej a tam babka mówi, że jeden kanal nie przedziurawiony. Ulga trochę była, na ibuprofenie tak nie boli, ale zagoić się nie może. Iga w nocy jak kukulka co godzinę je i mamle, w dzień drzemka najchętniej z piersią w buzi i gadaj z taką (doradczyni nr 2 u której wczoraj na kontroli bylam to mi az smoczek zaproponowala, a ogolnie tak mi maca druga, zdrowsza piers i sie pyta czy mnie boli a ja ze nie, ze zawsse tala ciut twarda a wieczorem zastoj w niej sie zrobił, ona juz to czula a ja ibuprofenem nacpana nawet noe czulam, ze boli). Dziś pobudka o 5, chciałam przed 9 przed spacerem uśpić a ona nie, bo starsza siostra w domu to ona spać nie może, potem 2.5 godziny w wózku i wciąż nic, padla, na uwaga 20 minut))) teraz wstala z godzinnego mamlania piersi z zamkniętymi oczami i pewnie kapiel po 17 i przed 18 będzie spac. Kurde do tego ciepla.sie wydaje i mam pietra, ze jakas temperatura sie szykuje.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 14:46   #1953
agassek
Zakorzenienie

Mona, ten Twój szpraj do zabawek to trzeba zmywać wodą?!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 14:53   #1954
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Czopki vibrucol rulez. Mloda spi juz 2h i to nie na rekach!!!! Toz to wiekopomna chwila. Lece zamawiac tira czopów na zapas, bo mam tylko 1 male opakowanie.

Manu, musisz koniecznie sprobowac u Zo.

Edit: To tez homeopatia, jak Camilia

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Biedronka, masz ty cyckowe przygody. Tez ostatnio mialam zatkane kanaliki, ale nie bylo az tak hardkorowo

RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 15:34   #1955
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Kury pozamiatały

my na spacerku. Ciemno,wilgoć jak sto pindziesiont, mgliście i supercieplo-ale cudownie jest

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

W ogóle, w związku z tym że już muszę odkurzać chałupę codziennie, to doszedł mi nowy obowiązek. Otóż muszę regularnie myć odkurzacz:/ moja córka zaczęła go traktować jak zwierzaka domowego i na niego wchodzi
Ja oprócz odkurzania codziennie na kolanach myje podłogę bo Panna ma ochotę ją całować/lizać/ssać.

A odkurzacz szybko chowam, mam duży rozbieg to zdążę jej zawsze uciec ale jak mieszkaliśmy na 33m2 to synek notorycznie siedział na odkurzaczu. Do tej pory lubi odkurzacze
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 15:36   #1956
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, nie sądzę, bo nie ma ani śladu z buzce, dziąsełka jasniutkie bez zmian. U nas jakoś tak się zbiegło że po szczepieniu na pneumo się cyrk zaczął
U Weroniki dziąsła tez bez zmian, a 2gi zabek juz na wierzchu.

U nas Viburcol nie działa niestety. A szkoda, bo mieliśmy przedwczoraj nocke z katarem i biedulka nie mogla się ani najeść, ani zasnąć.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 15:45   #1957
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Nadal spi. Cholera nudze sie. Jeszcze nigdy tyle nie spala w dzien.

Konsternacja, to masz niezla gimnastyke przy codziennym odkudzaniu i myciu podlog.

Majena, czyli te czopki nie sa uniwersalnym wybawieniem... a juz myslalam ze pomagaja kazdemu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-19, 15:49   #1958
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość

Konsternacja, to masz niezla gimnastyke przy codziennym odkudzaniu i myciu podlog.

Majena, czyli te czopki nie sa uniwersalnym wybawieniem... a juz myslalam ze pomagaja kazdemu

Weź pomyj okna czy coś innego zrób a nie narzekasz

Cieszę się,że Mateo zacofany i jeszcze nie muszę codziennie sprzątać

Stary 2016-11-19, 15:51   #1959
majena_88
Raczkowanie

Cytat:

Wychodzi na to, że nie na każdego. Daliśmy go Weronice w tej nocy o 00:30 to do 2 miała powera jak nigdy (znaczy się w nocy), potem po 1 płakała juz ciągle, o 2 zasnęła, a od 3 od nowa płacz. I dopiero od 5 do 8 pospala.
Ale super, że na Emilke działa, zawsze jakaś opcja jest.

Edytowane przez majena_88
Czas edycji: 2016-11-19 o 15:54
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 15:54   #1960
asiaczek
Zakorzenienie

U nas już tydzień czasu są rzadkie i częste kupy. Może to na zęby. Oby..

Stary 2016-11-19, 15:58   #1961
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Weź pomyj okna czy coś innego zrób a nie narzekasz

Cieszę się,że Mateo zacofany i jeszcze nie muszę codziennie sprzątać

Hahaha, leze i rozkoszuje sie cisza

Stary 2016-11-19, 16:18   #1962
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę przyznać, że to moje jedyne regularne ćwiczenia

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

kurcze, miałam mieć wychodne itp. a był dzień jak co dzień, z dziećmi na głowie bo mąż długo skręcał łóżko, później jakieś wiercenie i tyle sobie poużywałam życia. Może jutro coś się uda. Chociaż do sklepu małej słoiki kupić

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

a jeszcze tak sobie patrzę, że na 51015 od dłuższego czasu są duże promocje i aż się zastanawiam w jakiej kondycji jest ta firma...

A może jednak nie. Wszędzie są teraz promocje. Może to już tak na Święta?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Roses w którym centylu wagowo ostatnio była Twoja królewna?

Edytowane przez konsternacja
Czas edycji: 2016-11-19 o 16:29
Stary 2016-11-19, 16:32   #1963
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
U nas brzuszek chyba bolał od urodzenia, bo płakała, strzelajace kupki...zrobiliśmy test Kerrego i on potwierdził nietolerancje laktozy.

Co do książek mam "u malucha na talerzu" i dzięki Fab "kuchnia dla dzieci". Póki co podaje papki. Boję się BLW, ale jeśli już to też "alaantkowe BLW"
U nas jabłuszko tyle co kot naplakal, od razu się krzywi...banan też średnio podszedł...
Zaczęła nam teraz Misia strasznie ulewac.

Ja mam szczęście, bo miesz u rodziców, ale w ogóle się nie wtracają w wychowanie Misi. Wręcz przeciwnie moja mama uważa, że teraz robi się inaczej i ona się nie zna Słyszałam jak rozmawiała z koleżanką i cyt. "Grażyna teraz to jest ten internet moja Ania na jakimś forum siedzi czyta i się pyta innych, a tam takie fajne dziewczyny ze wszystkim doradzą, pomaga, a się nie znają. Nawet książkę Ani kupiła, bo nie mogła dostać (Fab buziaki )" no więc dziewczyny dzięki ))
Zabciajs taki kombinezon 6-9 miesięcy.

Spoko roznowa i zdrowe podejscie ze corka jako mloda mama ma prawo postapic jak sama uwaza za stosowne. A nie wyczuwalne w glosie na kilometr jaa wieem leepiej.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Kocie szacun ze dalas Wijtka do smoczycy.
I jak bylo wrocili juz?

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
tak, żrą pętelki w bondolino

Witaj w klubie, od tygodnia mam rany na jednej, miałam w jednej zastój, zatkane 3 kanaliki, ale przekłułam tylko dwa i killa dni się dziwiłam co to, kurde, jak pieron boli, nigdy w mojej karierze bogatej w zatkane kanały tak nie było. W środę się udalam do poradni laktacyjnej a tam babka mówi, że jeden kanal nie przedziurawiony. Ulga trochę była, na ibuprofenie tak nie boli, ale zagoić się nie może. Iga w nocy jak kukulka co godzinę je i mamle, w dzień drzemka najchętniej z piersią w buzi i gadaj z taką (doradczyni nr 2 u której wczoraj na kontroli bylam to mi az smoczek zaproponowala, a ogolnie tak mi maca druga, zdrowsza piers i sie pyta czy mnie boli a ja ze nie, ze zawsse tala ciut twarda a wieczorem zastoj w niej sie zrobił, ona juz to czula a ja ibuprofenem nacpana nawet noe czulam, ze boli). Dziś pobudka o 5, chciałam przed 9 przed spacerem uśpić a ona nie, bo starsza siostra w domu to ona spać nie może, potem 2.5 godziny w wózku i wciąż nic, padla, na uwaga 20 minut))) teraz wstala z godzinnego mamlania piersi z zamkniętymi oczami i pewnie kapiel po 17 i przed 18 będzie spac. Kurde do tego ciepla.sie wydaje i mam pietra, ze jakas temperatura sie szykuje.

Co szpec to szpec
Oby to nic nie bylo z malutką.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Pamietam pamietam ze mialam zrobic foto tego spiworka w spacerowce. Zaraz sprobuje to ogarnac.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 16:35   #1964
Monanka83
Zakorzenienie

Ola, to nasza ulubiona czapa

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Ula, Nina też zjada szelki od fidelli
Stary 2016-11-19, 16:41   #1965
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Iwonia, sam nie pojechał, mąż z nim przecież jest i strzeże go jak oka w głowie Zresztą jak smoczycę przyniesie do nas to ja się wynoszę i też ich zostawiam, wiem, że małemu krzywdy żadnej nie zrobi - wszak wnuk jedyny, mąż rodzeństwa nie ma więc innych się póki co nie doczeka a nawet jak zacznie podskakiwać to mąż jej bez wahania drzwi pokaże
Dostałam smsa, że już wracają, oczywiście tyyyyle miałam zrobić albo odpocząć a skończyło się na sesji power pumping, wyjściu do sklepu obok, wstawieniu/powieszeniu prania i odkurzeniu, odpocząć nie zdążyłam
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-19, 16:41   #1966
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klara_85 Pokaż wiadomość
Czyli mówicie ze 'u malucha na talerzu 'nie ma sensu kupować ?
A w tej 'kuchnia dla dzieci' są fajne przepisy ?
Kiedyś Czekoladki wrzucała link do "u malucha na talerzu" - możesz sobie zerknąć: https://get.google.com/albumarchive/...CIrMxfCtlZSTEg

Cytat:
Ja pieprze... położyłam Gabrysie w foteliku na trawie koło auta, bo zauważyłam niewyjęte opony po wymianie...ok wyjęte siedzenia złożone (nigdy tego nie robiłam). Wkładam Gabrysie zapinam, patrze gówno na foteliku i siedzeniu - pies sąsiada wrrr, a ja akurat tam położyłam. Myje siedzenie i fotelik chusteczkami nawilżanymi. Pasy przygotowane, chce zapiąć... nie ma tego do wkładania pasa, jak składałam siedzenia "uciekło" wyjmuje znów Gabrysie patrze aby położyć ją tak aby nie na gównie. Siłuje się z siedzeniem, szukam tego, już wkurzona chce iść do domu udało się! Zapinamy od nowa.
Jedziemy! Pod pepco milion aut, ok udało się zaparkować, znów siłuje się z tym głupim fotelikiem, ciężki on jak pieron. W pepco gorąco, ciasno jakaś laska mnie zaczepiła co miałam za maskotkę na kluczachmod auta, ja se myśle wtf? Okazało się, że zachaczyłam o wieszak i się powiesiły.
W pepco nic nie było ciekawego. Jeszcze zakupy spożywcze i do domu. Nie mogłam się wyzbierać z zakupami, z fotelikiem ehh
Jadę do domu, kury durne pod auto mi się pchały.

Ehh.... PMS mnie kiedyś wykończy
Dzień świra
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 16:51   #1967
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Iwonia, sam nie pojechał, mąż z nim przecież jest i strzeże go jak oka w głowie Zresztą jak smoczycę przyniesie do nas to ja się wynoszę i też ich zostawiam, wiem, że małemu krzywdy żadnej nie zrobi - wszak wnuk jedyny, mąż rodzeństwa nie ma więc innych się póki co nie doczeka a nawet jak zacznie podskakiwać to mąż jej bez wahania drzwi pokaże
Dostałam smsa, że już wracają, oczywiście tyyyyle miałam zrobić albo odpocząć a skończyło się na sesji power pumping, wyjściu do sklepu obok, wstawieniu/powieszeniu prania i odkurzeniu, odpocząć nie zdążyłam

Noo taak.
To jednak tylko ja jestem taka zaborcza ze Igorasa nie potrafie spuscic z oka.
Myslalam ze mi przejdzie ale jeszcze nie przeszlo. Moze pozniej. (Jak dorosnie)
Stary 2016-11-19, 16:52   #1968
Iwonia27
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1479574337.658873.jpg
Stary 2016-11-19, 16:53   #1969
Iwonia27
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1479574392.471945.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-19, 16:54   #1970
Iwonia27
Zakorzenienie

Prosze.
Jeszcze Rose link do mufek. Pamietam.
Stary 2016-11-19, 17:07   #1971
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Noo taak.
Tak się zastanawiam..czy nie my mamy karmiace piersia jestesmy bardziej zaborcze? Bardziej sie przemujemy, w sensie zostawienia z kims dziecka, bo moze być glodne, a nikt nie nakarmi jak w przypadku mm.
Moze coś w tym jest?

Wiecie jaki ja hardocorowiec, pojechałysmy jeszcze z Gabrysią do kolezanki na wylocie. I w drodze powrotnej z tyłu samej w ciemnościach nie podobało jej się.

Teraz mam doła. To pms pociążowe jest tragiczne
Stary 2016-11-19, 17:21   #1972
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Noo taak.
Niee, nie tylko Ty 😋
Ja też nie puscilabym męża samego z Alą do teściowej. Mimo nieustannej niechęci do niej wolałabym jechać z nimi żeby byc obok i warowac przy córci jak pies obronny. W domu osiwialabym myśląc o tym co ona z nią wyczynia pod moją nieobecność

Ale mam nadzieje ze kiedyś mi to przejdzie bo w końcu nadejdzie taki dzień kiedy będę musiała zostawić z nią dziecko. Samo!

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 17:27   #1973
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Niee, nie tylko Ty 😋
Ja też nie puscilabym męża samego z Alą do teściowej. Mimo nieustannej niechęci do niej wolałabym jechać z nimi żeby byc obok i warowac przy córci jak pies obronny. W domu osiwialabym myśląc o tym co ona z nią wyczynia pod moją nieobecność

Ale mam nadzieje ze kiedyś mi to przejdzie bo w końcu nadejdzie taki dzień kiedy będę musiała zostawić z nią dziecko. Samo!
Ja mimo, ze lubie sie z teściową to narazie nie puściłabym ich samych. Zresztą kp, więc się nie da

Chyba mamy z mózgami coś nie teges, nie?
Narazie za mała, później bedzie strach, że do jedzenia dostaną coś co nie powinny..poźniej znów, że za grubo ubiorą, później..znajdzie się coś.

Ale ja dzis mam pms, wiec nie powinnam nic pisać
Stary 2016-11-19, 17:29   #1974
konsternacja
Zakorzenienie

Mamy kpi- dostałyście już okres po porodzie?
Stary 2016-11-19, 17:34   #1975
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam..czy nie my mamy karmiace piersia jestesmy bardziej zaborcze? Bardziej sie przemujemy, w sensie zostawienia z kims dziecka, bo moze być glodne, a nikt nie nakarmi jak w przypadku mm.
Moze coś w tym jest?

Wiecie jaki ja hardocorowiec, pojechałysmy jeszcze z Gabrysią do kolezanki na wylocie. I w drodze powrotnej z tyłu samej w ciemnościach nie podobało jej się.

Teraz mam doła. To pms pociążowe jest tragiczne
Ja tylko kp a moje dziecko zostawiam bez problemu. Dzisiaj był 2h z moją mamą a my na zakupach. Babcia nakarmila jabluszkiem, uspila )

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 17:42   #1976
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja tylko kp a moje dziecko zostawiam bez problemu. Dzisiaj był 2h z moją mamą a my na zakupach. Babcia nakarmila jabluszkiem, uspila )

Ja dwie godziny z moja mamą bez problemu zostawiam. I tez ją uśpi.
Ale jednak musze sie wyrobić,bo może być głodna.
Gabi nie je nic poza piersią.
Stary 2016-11-19, 17:49   #1977
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Niee, nie tylko Ty

Taa dokladnie to sa argumenty najwazniejsze.
A kp jest ku temu swietna wymowką Żabcia
Stary 2016-11-19, 17:54   #1978
zabciajs
Zakorzenienie

Po czym poznac, ze zeby idą?!?!
Stary 2016-11-19, 18:22   #1979
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Po czym poznac, ze zeby idą?!?!
U nas jest marudny z niewyjaśnionych powodów, dużo na piersi siedzi, wkłada wszystko cały dzień do buzi. Innych niedogodności nie zauważyłam, noce są ok.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 18:28   #1980
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
U nas jest marudny z niewyjaśnionych powodów, dużo na piersi siedzi, wkłada wszystko cały dzień do buzi. Innych niedogodności nie zauważyłam, noce są ok.
Ja nie wiem co sie dzieje,ale to grane nie było. I to przy zadnym skoku.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Chyba, ze to prze dzisiejsze chwalenie Gabi przez dwie kolezanki.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości