![]() |
#1951 |
Zadomowienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
TaAA mi tez jakos dziwnie leci dzis czas,,,,,,Ja nie chce jutro do pracy!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Ja już sie pakuję i cieszę sie strasznie, że mamy spore auto ![]() A poza tym chyba już na dobre pozegnalismy zime (oby) i coraz cieplej się robi... Toogra, a moze zabieraj do pracy jakies odtwarzacz i słuchawki na uszy? ![]() Carolino, ja tez chcę przepis na zupe Twojego dziadka! Obiecuje zachowac przepis w sekrecie. ![]() Ale wiecie na jaki pomysł wpadłam? Może niezbyt nowy, ale pochwalę się: drukuję sobie te wszystkie Wasze przepisy i składam w jednym segregatorze. Bo ciekawe rzeczy tu piszecie a ja potem nie mogę tego znależć (vide pasztet ![]() Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
#1954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie równiez bardzo podoba sie awatarek Westalki -dla mnie on własnie symbolizuje romantyczny lot balonem w stronę marzen . I realizacji takich marzeń zycze Ci . Warto marzyć , podobno zawsze spełniaja sie . ![]()
![]() |
#1955 | |
Zadomowienie
|
No wreszcie,sumienie Cie ruszyło.
"Tata nie wraca ranki i wieczory,we łzach go czekam i trwodze....." Kiedy jedziesz i na jak dlugo? Co będzie w tym sporym aucie? Świetny pomysł.Lepszy od moich stoperów. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1956 |
Rozeznanie
|
To ja powiem jak inaczej znaleźć przepis, tylko musi być oznaczony kucharzem
Robimy "przeszukaj wątek" i wpisujemy : g o t u j e : Ja wpisałam ze spacjami między znakami, bo inaczej zamiast tekstu pojawiłby się kuchcik ![]() I pokazują się wszystkie posty gdzie mamy kucharza. Może komuś się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
starsza pani, mam tylko nadzieje, że nas zbójcy nie "obskoczą dokoła" jak pojedziemy
![]() Jedziemy w piatek a wracamy po świetach. Tylko tyle urlopu dostał mój mąż... dobre i tyle. A co będzie w aucie? Jak to mój mąż mówi: tylko dziada z baba zabraknie ![]() Dobra, ide spac. Dobranoc ![]() edycja: dzieki poziomko, zapamietam.
![]() |
#1958 |
Zadomowienie
|
późno już ale melduje ,że tu byłam. Miłych snów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Przyznaję, że my także zamiast pakować pieniądze w rzeczy wolimy pozwiedzać. Tak sobie zawsze dumam, że rzeczy materialne w końcu się zniszczą, albo zużyją, a tego, co przezyłam i widziałam - nikt mi już nie zabierze. Egipt to taka skarbnica doznań, że aż dech zapiera. Największe wrażenie zrobiła na mnie świątynia w Karnaku - byłam ogłuszona jej pięknem i ogromem, a także świątynia Hatshepsut Deir el Bahari - jedyna wielopiętrowa świątynia w Egipcie, kolos aż dech zapiera. Wschód słońca oglądałam w Sakkarze - nad najstarszą piramidą w Egipcie (jechaliśmy tam w nocy taksówką z Kairu i dotarliśmy nad ranem). Ale Egipt to nie tylko zabytki, ale i przecudowne rafy koralowe, i to nie tylko na Synaju, ale i na przykład w Hurghadzie. Przyznaję, że nurkowanie to chyba największa rozkosz, jakiej zaznałam w życiu: absolutna wolność, wrażenie przebywania w innym świecie, bez ograniczeń, tylko ja i natura... Kocham to! Choć zdarzają się i momenty straszne - kiedyś będąc sama jak palec spotkałam dwie barakudy! ![]() Kiedy któregoś razu powiedziałam, że nurkowanie jest lepsze, niż seks - mąż się obraził. ![]() ![]() Ech... Pogalopowałam na swoim koniku... Życzę Wam Miłego dnia i w ogóle udanego tygodnia.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-03-26 o 05:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy Orfeusz omija skrzętnie Twój dom?-widziałam na 50+ o której jeszcze nie spałaś. Cytat:
Chętnie podzieliłabym się z Wami radością odniesioną z wędrówek i pobytu w innych zakątkach Polski i Europy ale obawiam się,że mogłoby to być potraktowane jako swoisty objaw chwalenia się.A nam chodzi tylko o zobaczenie, pooddychanie tamtą atmosferą,zajrzenie do okien domów na innych ulicach niż nasze.Staramy się robić to za możliwie małe pieniądze-z przyczyn oczywistych-i na ogól nam się udaje. Ale im jesteśmy starsi tym dłużej zastanawiamy się nad wyjazdem za granicę.W Polsce czujemy się bezpieczniej.Głównie pod względem zdrowotnym.A też jest tutaj co oglądać. Życia nie starczy.Kocham góry,kocham morze, Kraków, Szczecin, Trójmiasto,Sądecczyznę,Bi eszczady-no nie, kończę bo miejsca na wizażu zabraknie.
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
Własnie wróciłam z zakupów i biore sie za pasztet. Mam w kuchni wszytskie przepisy i będę tworzyć
![]() Jesli chodzi o wielkanoc, to Niemcy szczególnych spozywczych wymysłów nie mają. Pieka taki specjalny chleb swiąteczny, to taka jakby bułka z bakalimi. U nas tego nikt nie lubi, nie zabieram do Polski. ![]() Zreszta tu tradycja zamiera, chociaz i tak w Bawarii jeszcze jest silniejsza niz w całej reszcie Niemiec razem wziętej. Pokarmy swięcą po mszy w niedziele wielkanocna. Niestety mało kto przychodzi na msze z pokarmami do swięcenia. Udziec barani jest świątecznym daniem na obiad. i to tyle co mi przychodzi do głowy. Jesli chodzi o wywóz towarów do Polski ![]() W tym roku pojedzie jeszcze pasztet + jeszcze dodatkowo pasztet Toogry z soi (dla mojego męża). Resztę będziemy tworzyc na miejscu. A co do wyjazdów... miałam nie pisac, ale co tam. Mnie Egipt nie zachwycił ![]() Zresztą ja jestem jasio wędrowniczek i na szczęście reszta rodziny także, dużo jeździmy. Jednak największym sentymentem darzymy Cuxhaven nad Morzem Północnym. Raz do roku tam jezdzimy i jest to najbardziej wyczekiwany wyjazd ![]() ![]() Dobra, do pracy rodacy, napiszę Wam później jak mi wyszło z tym pasztetem...
![]() |
#1962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Połaziłam jeszcze po wizazu i na koniec jeszcze do Was wróciłam...
![]() nie mam dobrago serca, tylko lekka rękę (do wydawania forsy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1964 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
Grecja to moja pierwsza miłość. ![]() Przyznaję jednak, że to wcale nie Partenon, czy Delfy, czy inne starożytne ruiny zrobiły na mnie największe wrażenie, ale Meteory... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skarabeuszy przywiozłam kilka, ale wszystkie "dostane", nie kupione - nie gustuję w tego typu pamiatkach. Dostałam też od tambylców pseudo-papirusy (bo tak naprawdę to większośc jest malowana na liściach bananowca) i jakieś inne bzdety. Nawet nie wiem, gdzie to mam. Za to z muzeum w Kairze prawie siłą musieli mnie wywlekać po czterech godzinach. Normalnie płakać mi się chciało (i chce nadal), kiedy myślę o tych wszystkich cudach, których nie widziałam... Cytat:
U mnie wynika to głównie z tego, że nie potrafię wypoczywać leżąc na plaży (ani w ogóle leżąc gdziekolwiek); mój Miły zaś musi się dostosować, o ile chce spędzać wakacje ze mną. ![]() W tym roku chciałabym zabrać syna do Knossos, ale boję się, że w końcu będziemy musieli zrobić remont i wakacje trza będzie odłożyć. Albo będzie tak, jak zwykle - remont poczeka kolejny rok... ![]()
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że lekką rękę? Wiesz, zwał, jak zwał. ![]() A ja swoje wiem. Dobry i mądry człowiek jesteś. Zresztą, już Ci o tym pisałam na Grach. I podtrzymuję. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1967 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Świetne anegdotki! Zdaję sobie, oczywiście, sprawę, że same sytuacje Tobie nie wydawały się zabawne.... ![]() Ja przywożę głównie zdjęcia, ale... No własnie! Kiedy wracaliśmy z kumplami po objechaniu Grecji - ostatniego dnia w Atenach wpadłam do fontanny razem z aparatem i wszystkimi wypstrykanymi filmami. Sam aparat rozlożyliśmy i wysuszyliśmy, ale filmy poszły do kosza. To jeszcze nie koniec. Po powrocie dowiedzielismy się od znajomego fotografa, że można je było uratować i normalnie wywołać! ![]()
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój fotograficzny ból i ogromna strata dotyczyły pięciu filmów wypstrykanych w Szwajcarii... Wina leżała po stronie zakładu fotograficznego...niestet y stwierdzenie tego faktu przez pracownika - zadziałało na nas jak płachta na byka ... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Wierzę... ![]() Czy ów pracownik żyw jeszcze? ![]() Cytat:
![]() To chyba najlepszy punkt widzenia. Zamierzam wziąć sobie do serca Twoją powyższą wypowiedź. ![]()
![]() |
#1971 |
Zakorzenienie
|
Przyznać muszę, ze niecnota ledwo uszedł z życiem - w walce z naszymi rozszalałymi spojrzeniami ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Co do nieudanych zdjęć z podróży... najbardziej żałuję zepsutego aparatu, który miałam podczas pierwszej podróży do Francji- aparat był ekskluzywny jak na tamte czasy, byłam z niego bardzo dumna, dostany od wuja z USA, ale coś szwankował. Przed moim wyjazdem był oddany specjalnie do naprawy, i tak, tak wszystko miało być dobrze....
Pojechałam, robiłam zdjęcia. Udanych odbitek wyszło zaledwie trzy... a to był taki piękny sierpień, byłam w Burgundii, najgosze, że w to miejsce już nigdy nie pojechałam. No ale zawsze to się zdarzyć jeszcze może. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do podróżowania, ja kocham boczne drogi, czasami zdarza się wynaleźć na szczegółowej mapie jakiś przejazd, który tak do końca przejazdem nie jest ![]() Co do polskich klimatów, kocham Podlasie, najgłębsze jego zakamarki i ludzi, których miałam szczęście tam spotkać. Przyznam, że tam jeszcze można spotkać niefałszowaną pod turystów egzotykę. Tak też było podczas wyprawy na Ukrainę, co za piękny kraj i wspaniali ludzie ![]() Marzy nam się wyprawa na Ukrainę, przez ichniejsze Bieszczady, Mołdawię w dzikie, rumuńskie Karpaty.... Jak się uda, będą fotki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zadomowienie
|
A my nie możemy odżałowac zdjęć z wspominanej tudzież wycieczki do Egiptu i Izraela.Nie byliśmy jeszcze wtedy szczęśliwymi posiadaczami kamery ale za to z aparatem fotograficznym nie rozstawaliśmy się ani na krok.Pstrykaliśmy co i gdzie się dało.Mąż zabytki ,ja scenki rodzajowe,ludzi,zwierzęta i roślinność a szczególnie kwiaty,kwiaty,kwiaty.Jero zolima i wogole Izrael (że o Egipcie nie wspomnę) ma tyle do sfilmowania,ze mózg staje.No i na lotnisku w tymże Izraelu pdczas wylotu do Polski tyle razy bagaże były prześwietlane (kontrola w związku z terroryzmem),że nasze filmy po wywołaniu dały zdjęcia w pięknym kolorze sepii dokładnie przed tym wymoczonej w domestosie.Tragedia.Płacz i zgrzytanie zębów.
![]()
#1975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Starsza Pani, dziś się upewniłam, bo coś świtało mi w głowie ![]() To Ty jako jedyna odpowiedziałaś na mój wiersz w czasie Bożego Narodzenia.... Dziękuję, Kochana... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
A gdzie Wy te wiersze piszecie/ komentujecie? Dlaczego ja nic o tym nie wiem?! Taka nieuświadomiona chodzę.
![]()
#1977 |
Rozeznanie
|
Westalko, jak chcesz, to zerknij, to wiersz napisany dawno temu i "upubliczniony" przed Wigilią. Starsza Pani zauważyła, i taki był pierwszy, enigmatyczny kontakt
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=163816 |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepiekny.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Robótko,odbyły się te nastepne rozprawy? Coś zamilkłas na ten temat.Czy ta pierwsza dała poza zszarpanymi nerwami jakieś korzysci materialne? Zaczęli Ci lokatorzy płacić?A jak z wykwaterowaniem tych najbardziej uciążliwych?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.