|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
dziekuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Witam po dłuższej przerwie! Pozdrawiam z bardzo zimnego i mokrego Zakopanego.
Evo Twoja propozycja kawy bardzo dobra ![]() Piszcie proszę, gdzie jedziecie na urlop lub dłuższy weekend. Może jakieś foto? plisss... Jumeriah proszę przywieź słońce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
A z Z u nas się pogoda teraz ma poprawiać i będzie 30 stopni
![]() Nie wiem czy któraś z Was kojarzy DJ-a Armina van Buurena (4 razy uznany najlepszym DJ-em na świecie). Niedawno miał okazję po raz pierwszy wystąpić w Abu Dhabi ![]() Poniżej filmik: http://www.youtube.com/watch?v=IKPMK...layer_embedded
![]() |
#1954 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim,
Eva przepis super, a czy wiesz oni to w garnuszku parza? czy w takich malych dzbanuszkach?? Ps. co z piatkiem idziemy plazowac? co do urlopu - ja do Lodzi lece 29 lipca i wracam 20 sierpnia. jakby ktoras potrzebowala jakis drobiazg to mowcie. Mamy zamiar z mezem zostawic dzieci babci, wziac motorki i zrobic mala wycieczke po Polsce na 4-5 dni ![]() ![]() Teraz sie zastanawiam zeby isc na jet ski, safari, jazde na wielbladzie i takie typowe turystyczne atrakcje w AD i Dubaju. Moze ktoras z Was ma jakies sprawdzone firmy na takie rozrywki ? albo inne pomysly ktore uwazacie koniecznie do wyprobowania ?
![]() |
#1955 |
Raczkowanie
|
w dubaju jest kolejaka linowa przy Dubai creek, ja bylam tez na rejsie po Omanie caly dzien plynelymy lodzia i podziwialysmy skaly ;P i jeden z najdrozszych hoteli swiata do ktorego nie ma drogi moza dostac sie albo z wody abo z powietrza
jesli bedziecie w wielkopolsce zapraszam do poznania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1956 | ||||
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() Cytat:
![]() Wykorzystaj wolny czas na spacery, zimno & mokro nie powinno być przeszkodą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znowu nici z plażowania, bo słoneczko ledwie widać ![]() W garnuszku parzy się Turkish Coffee, możesz zaparzać jak Ci wygodnie ![]() Na ekstremalne rozrywki na pustyni to jest z lekka za późno, bo za gorąco.... wyszłoby z tego ekstremalne ekstremum ![]() Proponuję popływać z rekinami ![]() ... a może na kajaku popływasz? Noukhada Adventure Company Cytat:
![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-07-09 o 08:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1957 |
Raczkowanie
|
wiesz co mam ale ciezko cokolwiek dojrzec bo bylo daleko, widac tylko szary budynek ( jeszcze hotel byl w budowie a moj aparat najlepszy nie byl /teraz mam inny) , jak wroce do domu to poszukam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1958 |
|
![]()
RK, ale Ty nie masz na myśli Hydropolis w Dubaju, bo jego budowa została wstrzymana.
![]() |
![]() |
#1959 |
Raczkowanie
|
a tu znalazlam ciekawy artykuł o naszym hotely na Yas Island w Abu Dhabi
mozna go sciągnać za darmo. artykuł zaczyna sie na 9 stronie http://krytyka-architektury.info/www...2011-n-18.html Eva co do burzy piaskowej, niezmiernie mi przykro ale tez mam nadzieje ze ten piatek bedzie normalny ![]()
Uwierz w siłę swojego umysłu. Bądź wierny swoim marzeniom i uwierz w siebie aby je spełnić Edytowane przez jovikzu Czas edycji: 2011-07-12 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1960 |
Raczkowanie
|
nie mowie o hotelu w Omanie na plarzy, do ktorego teraz jest jeszcze(byla podczas budowy nie wiem kiedymial byc koniec) droga dla dostawcow a potem zostaie ona "zniszczona" i ma to byc jeden z najdrozszych hoteli na swiecie kazdy gosc ma miec swoj wlasny bungalow/domek ze sluzba i wszelimi wygodami ma tam byc ladowsiko dla helikopterow pewnie tez jakas przystan... zonacze w necie moze go znajde
chyba ze przewodnik nas zobil w bambuko i wcale takiego hotelu tam nie buduja.. Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
|
Mówisz w takim razie o hotelu firmy LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) "Cheval Blanc" na wyspie Al Sodah w Omanie, drugi taki w Egipcie.
![]() W Omanie zostaną zbudowane 32 Ville, każda z villi będzie miała swój własny basen i prywatną piaszczystą plażę, oddanie hotelu planowane jest na 2012 rok. Wyspa Al Sodah wielkości 11 km2, jest położona u południowych wybrzeży Omanu.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-07-13 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1962 |
Raczkowanie
|
to jest ta wycieczka (chyba) http://www.hotels-of-dubai.com/tours/khasabtours.htm czyli ten hotel to gdzies kolo Khor Sham musi byc jezeli czegos nie poplatalam
jak ja tam bylam to te budynki troche mniejsze byly ![]() Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1963 |
Raczkowanie
|
hotel zdj
Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1964 |
Raczkowanie
|
a teraz targ rybny , i pare widoczkow
![]() Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1965 | |
|
![]() Cytat:
Dziękuję RK, z tego co widzę, to będzie to hotel wśród fiordów dostępny tylko od strony morza jak te rybackie wioski tam w Khor Ash Sham, zupełnie odizolowane. Nie wygląda wprawdzie na 7* hotel ale nie znalazłam informacji na jego temat, więc może będzie miał tylko 5*.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-07-14 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 |
Raczkowanie
|
to byl grudzien 2007 wiec juz chyba powinni oddac ten hotel.., tez nie znalazlam inf moze on nie powstal ... kasa sie skonczyla..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1967 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1968 |
Rozeznanie
|
Evo, jako że tu opisałaś hotel Cheval Blanc w Omanie, to chciałabym się zapytać, czy wiesz coś na temat "willowego" projektu Palm Jumeirah?
![]() ![]()
![]() |
#1969 |
Raczkowanie
|
Piłkarscy kibice z niecierpliwością czekają na decyzję Jerzego Dudka co do jego przyszłości. Były bramkarz reprezentacji Polski i ostatnio Realu Madryt rozważa zakończenia kariery, ale wiele mogą zmienić... szejkowie z Kataru. Niewykluczone, że "Dudi" zagra w Katarze. Rzecz jasna za bajeczne wynagrodzenie. Nasz bramkarz mógłby trafić do jednego z najbardziej utytułowanych klubów Kataru: Al-Rayyan, gdzie występował z powodzeniem jego kolega z reprezentacji Jacek Bąk lub do Qatar SC.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1970 | |
|
Cytat:
Bloou, nie bardzo wiem jak odpowiedzieć na Twoje pytanie, projektów Willowych jest w Emiratach od groma i trochę. W jakim sensie o nie pytasz? Niemal wszystkie podstawowe informacje możesz znaleźć w Internecie: Palm Jumeirah. RK, no to ciekawe gdyby Dudek zawitał do Kataru ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1971 |
Nie depcze krokusów
|
A może DudekBaj?
![]()
![]() |
![]() |
#1972 |
Raczkowanie
|
jak bedze cos wiadomo to napisze
nie wiem cz wiecie ale od jakichs 2 tygodni w Polsce leje, wieje i jest zimno, juz pojawiaja sie pierwsz podtopienia i zerwane dachy, spadl tez grad chyba w lodzkiem, zeby bylo ciekawiej najcieplej jest w okolicach Rzeszowa ;P nad morzem leje wieje wiec chyba Jumeriach Girl nie odwiedze ... jak jeszcze nie wyjechalas kup koniecznie kalosze ( po angielsku wedlug slownika: wellingtons) i jakis plaszcz przeciwdeszczowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1973 |
Raczkowanie
|
hurra na deszcz
![]() ![]()
![]() |
#1974 |
Przyczajenie
|
Witam !
Jestem nowa na forum .Moze to nieodpowiednie miejsce na moje pytanie ale mam nadzieję że mi wybaczycie ewentualnie proszę o przeniesienie posta w bardziej dogodne miejsce .Usilnie staram się znależć tkalnie (fabryke produkującą wszelkiego rodzaju materiały)w emiratach arabskich.Jeśli ktoś może pomuc bardzo bym prosiła o adresy.Dziękuję Aneta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja wróciłam we środę wieczorem z nad naszego polskiego morza. Niestety pogoda raczej była pochmurna, tylko 2 dni ciepłe i słoneczne, reszta wakacji to chmury na zmianę z chwilami ze słońcem i deszczem, do tego silny wiatr. Byłam w Gdyni, ale zwiedziłam też park w Gdańsku-Oliwie (pięknie tam jest ![]() ![]() W Gdyni byłam też w akwarium. Mają tam oprócz ryb także anakondę zieloną. Skubana jaka wielka ![]() Ciekawe jak tam Jumeirah, bo też miała być nad morzem jakoś z końcem lipca jak dobrze pamiętam? ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-07-29 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1976 |
Raczkowanie
|
NO JA SIE NA WEEKEND WYBRALAM I 1 DZIEN MIALAM SLONCE, JAK KTOS LUBI DESZCZ I WIATR TAK DLA ODMIAY TO POLECAM ;p WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SLYSZALAM ZE DZIS SIE RAMADAN ZACZAL ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Ramadan kareem
![]()
![]() |
#1978 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Pod koniec września wyprowadzam się do Abu Dhabi .Chciałabym poznać Polki mieszkające w tym Emiracie i móc się umówić na kawkę ![]() ![]() Czy jest możliwość dołączenia do Waszej "paczki" ? ![]() pozdrawiam serdecznie Diana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
Raczkowanie
|
No kochana zeby dolaczyc do KLUBU AD musisz zostac dopuszczona przed oblicze WIELKIEJ EVY ID
ja na te godnosc czekalam chyba ze 2 albo nawet 3 lata ale jestem z biedniejszego emiratu Dubaj heheheheh jesli juz sie oswoisz w AD zapraszamy do KLUBY D dubajowe dziewczyny tez sa fajne a czy ty zamierzasz tu pracowac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
Przyczajenie
|
hehehe
![]() ![]() Wyjeżdżam do męża, który tam mieszka i pracuje. Byłam w Abu Dhabi już 3 razy, Dubaj też odwiedziłam, ale była to tylko jednodniowa wycieczka. Jak znów tam pojadę to umówimy się na kawkę, co? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.