|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
| Abu Dhabi |
|
24 | 30,00% |
| Ajmān |
|
0 | 0% |
| Dubai |
|
33 | 41,25% |
| Fujairah |
|
1 | 1,25% |
| Ras al-Khaimah |
|
0 | 0% |
| Sharjah |
|
7 | 8,75% |
| Umm al-Quwain |
|
1 | 1,25% |
| W innym państwie Middle East |
|
14 | 17,50% |
| Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
dziekuje bardzo
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Witam po dłuższej przerwie! Pozdrawiam z bardzo zimnego i mokrego Zakopanego.
Evo Twoja propozycja kawy bardzo dobra Szczególnie teraz, kiedy muszę spędzać czas "wolny" od wszelkich zajęć. Niestety znowu . . . ale nie narzekam, trzymam się, przeczytałam i nadrobiłam zaległości Waszych wpisów. Twój wątek jest źródłem wiedzy z różnych dziedzin; wszelkich doznań, marzeń, oczekiwań. Jesteście cudne.Piszcie proszę, gdzie jedziecie na urlop lub dłuższy weekend. Może jakieś foto? plisss... Jumeriah proszę przywieź słońce |
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
A z Z u nas się pogoda teraz ma poprawiać i będzie 30 stopni
Nie wiem czy któraś z Was kojarzy DJ-a Armina van Buurena (4 razy uznany najlepszym DJ-em na świecie). Niedawno miał okazję po raz pierwszy wystąpić w Abu Dhabi Poniżej filmik: http://www.youtube.com/watch?v=IKPMK...layer_embedded
|
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim,
Eva przepis super, a czy wiesz oni to w garnuszku parza? czy w takich malych dzbanuszkach?? Ps. co z piatkiem idziemy plazowac? co do urlopu - ja do Lodzi lece 29 lipca i wracam 20 sierpnia. jakby ktoras potrzebowala jakis drobiazg to mowcie. Mamy zamiar z mezem zostawic dzieci babci, wziac motorki i zrobic mala wycieczke po Polsce na 4-5 dni toche gory troche mazury zobaczymy ile uda nam sie zobaczyc. Teraz sie zastanawiam zeby isc na jet ski, safari, jazde na wielbladzie i takie typowe turystyczne atrakcje w AD i Dubaju. Moze ktoras z Was ma jakies sprawdzone firmy na takie rozrywki ? albo inne pomysly ktore uwazacie koniecznie do wyprobowania ?
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
w dubaju jest kolejaka linowa przy Dubai creek, ja bylam tez na rejsie po Omanie caly dzien plynelymy lodzia i podziwialysmy skaly ;P i jeden z najdrozszych hoteli swiata do ktorego nie ma drogi moza dostac sie albo z wody abo z powietrza
jesli bedziecie w wielkopolsce zapraszam do poznania z lodzi macie autrostrade do nas juz prawie skonczaona ;P
|
|
|
|
|
#1956 | ||||
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Wykorzystaj wolny czas na spacery, zimno & mokro nie powinno być przeszkodą Cytat:
Cytat:
Znowu nici z plażowania, bo słoneczko ledwie widać ![]() W garnuszku parzy się Turkish Coffee, możesz zaparzać jak Ci wygodnie ![]() Na ekstremalne rozrywki na pustyni to jest z lekka za późno, bo za gorąco.... wyszłoby z tego ekstremalne ekstremum są śmiałkowie co prawda, ale oficjalnie sezon zacznie się od Października.Proponuję popływać z rekinami w Dubai Mallu. ... a może na kajaku popływasz? Noukhada Adventure Company Cytat:
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-07-09 o 09:47 |
||||
|
|
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co mam ale ciezko cokolwiek dojrzec bo bylo daleko, widac tylko szary budynek ( jeszcze hotel byl w budowie a moj aparat najlepszy nie byl /teraz mam inny) , jak wroce do domu to poszukam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 |
|
|
RK, ale Ty nie masz na myśli Hydropolis w Dubaju, bo jego budowa została wstrzymana.
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
a tu znalazlam ciekawy artykuł o naszym hotely na Yas Island w Abu Dhabi
mozna go sciągnać za darmo. artykuł zaczyna sie na 9 stronie http://krytyka-architektury.info/www...2011-n-18.html Eva co do burzy piaskowej, niezmiernie mi przykro ale tez mam nadzieje ze ten piatek bedzie normalny
Uwierz w siłę swojego umysłu. Bądź wierny swoim marzeniom i uwierz w siebie aby je spełnić Edytowane przez jovikzu Czas edycji: 2011-07-12 o 17:01 |
|
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
nie mowie o hotelu w Omanie na plarzy, do ktorego teraz jest jeszcze(byla podczas budowy nie wiem kiedymial byc koniec) droga dla dostawcow a potem zostaie ona "zniszczona" i ma to byc jeden z najdrozszych hoteli na swiecie kazdy gosc ma miec swoj wlasny bungalow/domek ze sluzba i wszelimi wygodami ma tam byc ladowsiko dla helikopterow pewnie tez jakas przystan... zonacze w necie moze go znajde
chyba ze przewodnik nas zobil w bambuko i wcale takiego hotelu tam nie buduja.. Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 10:46 |
|
|
|
|
#1961 |
|
|
Mówisz w takim razie o hotelu firmy LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) "Cheval Blanc" na wyspie Al Sodah w Omanie, drugi taki w Egipcie.
![]() W Omanie zostaną zbudowane 32 Ville, każda z villi będzie miała swój własny basen i prywatną piaszczystą plażę, oddanie hotelu planowane jest na 2012 rok. Wyspa Al Sodah wielkości 11 km2, jest położona u południowych wybrzeży Omanu.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-07-13 o 11:28 |
|
|
|
|
#1962 |
|
Raczkowanie
|
to jest ta wycieczka (chyba) http://www.hotels-of-dubai.com/tours/khasabtours.htm czyli ten hotel to gdzies kolo Khor Sham musi byc jezeli czegos nie poplatalam
jak ja tam bylam to te budynki troche mniejsze byly musze poszukac zdjec to wrzuce
Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 11:22 |
|
|
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
hotel zdj
Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 17:51 |
|
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
a teraz targ rybny , i pare widoczkow
no i nasz stateczek ;D i jeszcze jedno ujecie hotelu
Edytowane przez r k Czas edycji: 2011-07-13 o 18:02 |
|
|
|
|
#1965 | |
|
|
Cytat:
Dziękuję RK, z tego co widzę, to będzie to hotel wśród fiordów dostępny tylko od strony morza jak te rybackie wioski tam w Khor Ash Sham, zupełnie odizolowane. Nie wygląda wprawdzie na 7* hotel ale nie znalazłam informacji na jego temat, więc może będzie miał tylko 5*.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-07-14 o 08:13 |
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
to byl grudzien 2007 wiec juz chyba powinni oddac ten hotel.., tez nie znalazlam inf moze on nie powstal ... kasa sie skonczyla..
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Evo, jako że tu opisałaś hotel Cheval Blanc w Omanie, to chciałabym się zapytać, czy wiesz coś na temat "willowego" projektu Palm Jumeirah?
Lub innych projektów tego typu?
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
Piłkarscy kibice z niecierpliwością czekają na decyzję Jerzego Dudka co do jego przyszłości. Były bramkarz reprezentacji Polski i ostatnio Realu Madryt rozważa zakończenia kariery, ale wiele mogą zmienić... szejkowie z Kataru. Niewykluczone, że "Dudi" zagra w Katarze. Rzecz jasna za bajeczne wynagrodzenie. Nasz bramkarz mógłby trafić do jednego z najbardziej utytułowanych klubów Kataru: Al-Rayyan, gdzie występował z powodzeniem jego kolega z reprezentacji Jacek Bąk lub do Qatar SC.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1970 | |
|
|
Cytat:
Bloou, nie bardzo wiem jak odpowiedzieć na Twoje pytanie, projektów Willowych jest w Emiratach od groma i trochę. W jakim sensie o nie pytasz? Niemal wszystkie podstawowe informacje możesz znaleźć w Internecie: Palm Jumeirah. RK, no to ciekawe gdyby Dudek zawitał do Kataru a może do Dubaju ściągnie go Maradona
|
|
|
|
#1971 |
|
Nie depcze krokusów
|
A może DudekBaj?
|
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
jak bedze cos wiadomo to napisze
nie wiem cz wiecie ale od jakichs 2 tygodni w Polsce leje, wieje i jest zimno, juz pojawiaja sie pierwsz podtopienia i zerwane dachy, spadl tez grad chyba w lodzkiem, zeby bylo ciekawiej najcieplej jest w okolicach Rzeszowa ;P nad morzem leje wieje wiec chyba Jumeriach Girl nie odwiedze ... jak jeszcze nie wyjechalas kup koniecznie kalosze ( po angielsku wedlug slownika: wellingtons) i jakis plaszcz przeciwdeszczowy |
|
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
hurra na deszcz
wreszcie pochodze w moich kaloszach ha ha ha po roku suszy az sie ciesze na mysl ze zmokne za 9 dni wylot do Lodzi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1974 |
|
Przyczajenie
|
Witam !
Jestem nowa na forum .Moze to nieodpowiednie miejsce na moje pytanie ale mam nadzieję że mi wybaczycie ewentualnie proszę o przeniesienie posta w bardziej dogodne miejsce .Usilnie staram się znależć tkalnie (fabryke produkującą wszelkiego rodzaju materiały)w emiratach arabskich.Jeśli ktoś może pomuc bardzo bym prosiła o adresy.Dziękuję Aneta |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja wróciłam we środę wieczorem z nad naszego polskiego morza. Niestety pogoda raczej była pochmurna, tylko 2 dni ciepłe i słoneczne, reszta wakacji to chmury na zmianę z chwilami ze słońcem i deszczem, do tego silny wiatr. Byłam w Gdyni, ale zwiedziłam też park w Gdańsku-Oliwie (pięknie tam jest ![]() W Gdyni byłam też w akwarium. Mają tam oprócz ryb także anakondę zieloną. Skubana jaka wielka ![]() Ciekawe jak tam Jumeirah, bo też miała być nad morzem jakoś z końcem lipca jak dobrze pamiętam? ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-07-29 o 10:07 |
|
|
|
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
NO JA SIE NA WEEKEND WYBRALAM I 1 DZIEN MIALAM SLONCE, JAK KTOS LUBI DESZCZ I WIATR TAK DLA ODMIAY TO POLECAM ;p WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO SLYSZALAM ZE DZIS SIE RAMADAN ZACZAL ;D
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Ramadan kareem
|
|
#1978 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Pod koniec września wyprowadzam się do Abu Dhabi .Chciałabym poznać Polki mieszkające w tym Emiracie i móc się umówić na kawkę Jestem osobą bardzo towarzyską ![]() Czy jest możliwość dołączenia do Waszej "paczki" ? ![]() pozdrawiam serdecznie Diana |
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
No kochana zeby dolaczyc do KLUBU AD musisz zostac dopuszczona przed oblicze WIELKIEJ EVY ID
ja na te godnosc czekalam chyba ze 2 albo nawet 3 lata ale jestem z biedniejszego emiratu Dubaj heheheheh jesli juz sie oswoisz w AD zapraszamy do KLUBY D dubajowe dziewczyny tez sa fajne a czy ty zamierzasz tu pracowac |
|
|
|
|
#1980 |
|
Przyczajenie
|
hehehe
) Dubaj też dobry Wyjeżdżam do męża, który tam mieszka i pracuje. Byłam w Abu Dhabi już 3 razy, Dubaj też odwiedziłam, ale była to tylko jednodniowa wycieczka. Jak znów tam pojadę to umówimy się na kawkę, co? Bywasz w Abu? Dużo Polonii w Dubaju? pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Szczególnie teraz, kiedy muszę spędzać czas "wolny" od wszelkich zajęć. Niestety znowu . . . ale nie narzekam, trzymam się, przeczytałam i nadrobiłam zaległości Waszych wpisów. Twój wątek jest źródłem wiedzy z różnych dziedzin; wszelkich doznań, marzeń, oczekiwań. Jesteście cudne.