|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Rozeznanie
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Dziękuję Andziuchna, ale według mnie to ja z wyglądu się w ogóle nie zmieniłam. Już się boję tych zdjęć ze studniówki, na których na pewno będę wyglądać i hipopotam...
Ale może za 20 lat będę szczupła i będę się z tych zdjęć śmiała? ![]() A co do jedzenia byle czego, to ja dzisiaj tak samo... Nie pojechałam na obiad do babci i można powiedzieć, że dzisiaj jadłam same "śmieci" ![]()
![]() |
#1952 |
Rozeznanie
|
własnie andziuchna jak tam Twój fristajl na imprezie?
![]() a ja nie wiem, czy mogę zjeść łopatkę wołową na SB i leży na talerzu, w ogóle tak wolno jem ten obiad, ze nie mogę. dobrze, że mam fasolkę, a nie coś mniejszego, bo jem jedno ziarno na pół godziny ![]() topcia cicho, to dużo i nawet nic nie mów, że mało! nie pozwalam! ![]() ja za to wczoraj cały czas byłam głodna. chyba zjadłam za małe śniadanie. za to dzisiaj... wszystko w siebie wpycham na siłę (ale śniadanie ogrooomne)
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2009-01-25 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze pokazesz jakas fotke ze studniowki? ![]() Cytat:
![]() a tak powaznie to wytanczylam sie tak, ze dzis mnie nogi bola ![]() ![]() i wiecie co... doszlam do wniosku, ze faceci sa jednak beznadziejni... (niby zawsze to wiedzialam, ale liczylam, ze moze sa jakies cudowne egzemplarze ![]() no wiec mam taki durny ruch na podryw na imprezie... bylam z kolegami i zalozylam sie z jednym o to, ze ten ruch podziala na dowolnie wybranego faceta- oczywiscie bylam przekonana, ze to przegiecie, ale wiecie co.... podzial na kazdego!!- po chwili tanca juz jakas tam luzna gadka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tych facetów, to niestety oni tacy są... To są dosłownie zwierzaki! ![]() Wspominałam Wam zresztą, że na przykład jeśli ja jestem na jakiejś imprezie, to przeważnie w rozmowie ze mną oni mówią do mojego biustu, a nie do mnie... ![]() Widzisz kochana, zrobiłaś eksperyment i jaki z tego wniosek? Łatwe dziewczyny mają łatwiej w życiu ![]()
![]() |
![]() |
#1955 |
Zadomowienie
|
kurcze.. miałam sie trzymac 1500 kcal a tak sie dzis najadłam;/ zle;/
oo tez bym chciałą zobaczy foto ze studniowki ![]()
![]() |
#1956 |
Zadomowienie
|
włąsnie sobie szame krówki na pocieszenie super..;/
![]() |
#1957 |
Rozeznanie
|
hej, jesteś na siebie za nie zła i nadal je wcinasz...?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1958 |
Zadomowienie
|
ja tak mam totalny brak wiary w siebie...;/ eh zjadłąm 6 i czuje sie z tym zle i wogole... wiem ze głupio robie ale nadal to robie..;/
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
co ja mam obie powiedziec zrobic nie wie zeby przestac tak robic???
![]() |
#1960 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ojj, a cóż My Ci mamy odpowiedzieć? przecież nie stoimy obok i nie zabierzemy z rączek ![]() ja muszę przyznać, że mam w stosunku do topci dług wdzięczności, po tym, jak zjadłam te 2 czekolady, a ona się tak zdziwiła - i możliwe, że ja wtedy odczytywałam to na milion sposobów (tak jakbyś się na mnie niesamowicie zawiodła ![]() no wybaczcie takie długi post, ale może matrycy pomoże moja dramatyczna historia ![]() właśnie zrobiłam trening siłowy, ale dzisiaj tylko 3 posiłki mi wyszły, bo w ogóle głodna nie jestem ![]()
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak zaczynasz chorowac to sio do lozka z lekami, a nie o treningach myslisz!! matryca jak dobrze pamietam udzielalas sie tak jak ja na jednym z watkow o ed? nie masz juz tego problemu? bo widze, ze chyba sobie nie poradzilas... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1962 |
Rozeznanie
|
Corny, jeśli chodzi o tą czekoladę to ja nie byłam zawiedziona. Tylko jakimś cudem udało mi się przez 18 pierwszych dni stycznia (potem sobie troszkę pozwoliłam) wytrzymać bez słodyczy, co kiedyś było dla mnie mission impossible
![]() I te słodycze naprawdę nie są niczym cudownym... Nawet w smaku wcale nie są wspaniałe, tak na dobrą sprawę ![]() A wszystkie wiemy, że dieta to pasmo wyrzeczeń i zmian w sposobie myślenia. I jak już się coś udaje, to przestępstwem jest zepsuć to czekoladą... I potem te wyrzuty sumienia... Lepiej sobie zrobić np. dwa dni w miesiącu luzu i wtedy się delektować, tym co się lubi i na co się ma ochotę ![]() Matryca, ja też tak robiłam jak Ty. Ale powiem szczerze, że wizaż mnie zmienił. I moje podejście do odchudzania. Ty też zmienisz nastawienie ![]() Andziuchna, to stwierdzenie Corny jest takie trochę jak postanowienie osoby uzależnionej ![]() ![]()
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
heheheh mozliwe
![]() ja musze isc do sklepu bo nie chce zaczynac niedietetcznie dnia ![]() no nic, milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wiem, że nie byłaś zawiedziona, ale ja się wtedy tak poczułam, bo w wyobraźni widziałam kogoś, kto się na mnie zawiódł, kręci głową i mówi 'dwie czekolady...' zamiast mnie okrzyczeć za to. i to chyba do mnie najbardziej przemówiło, po prostu ruszyłaś potok mojej wyobraźni ![]() a teraz na SB też czasem sobie wezmę kawałek gorzkiej czekolady i raz się nawet zdziwiłam, bo w czasie robienia posiłku sobie wzięłam, zjadłam... i nawet tego smaku nie poczułam ![]() hmm, może jestem uzależniona od... odchudzania? ![]()
![]() |
![]() |
#1965 |
Rozeznanie
|
Jak tam Wam dzisiejszy dzionek mija?
![]() Bo ja dzisiaj mam pierwszy dzień na diecie proteinowej. Jest super jak narazie ![]()
![]() |
#1966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeju, ale jestem teraz sama w domu z moim kotem i on mnie tak straszy, bo ma często tak, że siada na półpiętrze na schodach i patrzy się w ścianę - zawsze w to samo miejsce i od kiedy koleżanka mi powiedziała, że koty widzą duchy (właśnie jak on się tak gapił), to ja - chociaż staram się nie wierzyć w tego typu rzeczy - zawsze się zaczynam bać jak on tak robi. ratunku! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na sb nie jest tak, ze dopiero od 2 fazy takie rzeczy mozna jesc? a dzien dietkowo ok, cwiczyc zamierzam pozniej ale jakas rozdrazniona jestem i zmeczona i do tego jest mi cholernie zimno:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie no własnie wzięłam go z wątku przepisowego i było napisane, ze to deserek I-fazowy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1969 |
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczynki
![]() musze sie wziasc za siebie i swoja psychike;p eh;p udzielałam sie w watku Ed i czuje jakby to uz mineło ale czasem cos powroci i zburzy harmonie i w ogole;pale nie za czesto na szczescie ![]() hmm a nie moecie mnie trzymac za raczki badz zwiazac to by było super wyjscie ![]()
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Sernik
- ok.500g. chudego twarogu - 4 jajka - fruktoza( ja dałam słodzik sypki) - odrobina proszku do pieczenia (tylko żeby sernik się trochę podniósł) - masło niskotłuszczowe (w moim przypadku Mlekovity Miss Figura) -migdały Twaróg ucieramy lub mielimy alby nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z odrobinką soli, a żółtka ucieramy z fruktozą (tyle aby było bardzo słodkie, ale wedle gustu). Do twarogu dodajemy żółtka i ucieram na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i na końcu białko delikatnie mieszając aby nie opadło. Formę na sernik wysmarować masłem . Wlać sernik i wstawić do nagrzanego piekarnika(ok.180-200 stopni).Piec aż ciasto będzie rumiane i będzie odchodzić od ścianek formy. Jak ostygnie kroimy i posypujemy migdałami. o taki przepis na sernik sb znalazlam ale nie na 1 stronie:P taki robisz? jak tak to ile go pieczesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1971 |
Rozeznanie
|
andziuchna nie ten
![]() Serniczek Sb Kostkę zwykłego białego sera 0%(chudy, ok 35 dag) ucieram z 3 żółtkami na gładką masę, dodaję słodzik w płynie oraz wybrane dodatki( np kakao, kawa rozpuszczalna-pycha, wiórki kokosowe, aromat do ciasta..) Z trzech białek z odrobiną soli ubijam sztywną pianę i delikatnie łączę z serem.i delikatnie do małych foremek - tych do muffinów, lub np do blaszki, takiej na keks czy na podłuzna babke.Mozna posypac wiórkami, albo no kawa rozpuszczalna.W piecu w temp. ok 180 trzymac przez jakies 25 minut i wyszedł mi taki cienki na ok. 20cm długości. w sumie niedużo, ale to i dobrze, bo i tak miałam wyrzuty, że za dużo zjadłam ale smaczny i chociaż nie był za słodki, to zjadłam taki jeden dość spory kawałek (kurcze, aż wstyd się przyznać ![]() ![]() ogólnie polecam, coś czuję, że teraz przeżyję kolejne kilka dni bez słodkiego ![]()
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
ten, ktory wstawilam tez byl zaznaczony na pierwsza faze
![]() jak tak zachwalasz to moze jutro jak bede miala chwilke zrobie sobie to cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie sa podobne tylko ten Twoj jest poprostu mniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
O matko dziewczyny!!
Chyba z 5 dni zajeło mi przeczytanie tego wątku, ale czytałam kazdy jeden post! ![]() ![]() Ja tez jestem na porzucaniu balastu z siebie. Stosuję SB od tygodnia (zeszłego poniedziałku). Na początku chciałam Ci Karolinko - tupciu zaproponowac ta dietę bo ja sie wręcz fantastycznie na niej czyję ale czytałam, że się źle czułaś. Naprawdę szkoda bo wydaje mi się, że nie jest ani trudna ani za bardzo czasochłonna ani w brzuchu nie burczy czego ja nieznoszę. Tak czy inaczej idzie mi dobrze. Chleba i żadnego pieczywa nie jest od miesiąca (zaczęłam przed dieta aby się przyzwyczajać), słodyczy i produktów z cukrem od 2 tygodni. Chciałabym sie jeszcze zaoytac o parę rzeczy, bo albo były bardzo na początku albo mi wyleciało... Tupciu, dlaczego musisz/musiałaś brać hormony? Ja biorę Cilest od około 4 lat i sobie chwalę, ale są różne powody, dla których się bierze... I kolejne... po wakacjach chyba... czy pod koniec obiecałas wkleić zdjęcie swojej nowej fryzurki, a przed studniówką zdjęcie sukienki ![]() ![]() ![]() Ta czarna sukienka z tymi falbankami u dołu była przecudna! No i mamy coś wspólnego - też zdawałam maturę z biologii... ale kiedy to było :p No... Jako że skończyłam czytać, to teraz będę sie udzielać. Corny zauważyłam na innym wątku jeszcze o SB... mam rację? ![]() Puk Puk... Można? ![]()
![]() |
#1976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ewlyn tak, udzielam się na SB. Haha, że Tobie się chciało to wszystko czytać ![]() Dziewczyny, zauważyłyście, że każdy kto przychodzi mówi, że jest u nas niesamowicie sympatycznie? Chyba, że tak jest na każdym wątku i ja nie zauważyłam. ![]() P.S Nie mogę zasnąć :/
![]() |
![]() |
#1977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze napisz cos wiecej o sobie ![]() Cytat:
ja spalam jak zabita, bo bylam wykonczona (zreszta jak zawsze ![]() a tak serio to mam problemy ze snem i wtedy biore jakies ziolowe tabletki... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1978 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Biorę hormony, bo miałam z nimi spore problemy... To znaczy, niektórych było za dużo, innych za mało (w uproszczeniu), co spowodowało, że w 2007 roku miałam @ tylko trzy czy cztery razy ![]() No i jeśli chodzi o SB, to niestety nie jest dieta dla mnie... Ale od wczoraj jestem na diecie proteinowej i już po pierwszym dniu udało mi się zgubić 1,4kg! ![]() Aha... i ja nie jestem Tupciu, ale to już tak na marginesie ![]() witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za powitanie
![]() Corny tez się samej sobie dziwię, że mi sie chciało. Przeważnie czytam pierwszą i ostatnia stronę ![]() I nie na każdym wątku jest tak sympatycznie. Własnie chyba chodzi o to, że tu nie tylko o diecie... ale tez tak ogólnie. to znaczy co?? ![]() Nigdy nie dietowałam wg diet tylko swoich wymysłów... czyki odstawiałam slodycze przewaznie. Teraz zaczełam z SB bo mam dosyc szukania ciuchów, które są albo za małe, a jak w dobrym rozmiarze to jakos wiszą i się brzydko układają. No i ostatnio uszczypliwe uwagi rodzinki (jakby oni wszyscy mieli idealne wymiary ![]() A... mature zdawałam w 2000. Ciekawe czy jestem to najstarsza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz zabieram sie wreszcie do roboty... trosze się opusciłam przez to czytanie ![]()
![]() |
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
DIETA PROTEINOWA czyli same białęczko?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.