|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Moje R. trochę nieudane jak mniemam
Proszę o ocenę![]() I. Owsianka: trzy łyżki płatków, łyżka otrębów, kiwi, pół jabłka, pół serka wiejskiego, odrobina mleka 2% II. Pół bułki żytniej z twarogiem półtłustym, sałatą i ogórkiem kiszonym; pomarańcza. III. Danio o smaku pomidorowo-paprykowym z wkrojoną papryką i garścią pestek słonecznika. IV. Odrobina żurku z jajkiem na twardo, grzybami i cebulą (nie wiem czy się nadaje na R ale niestety musiałam zjeść... A tak na marginesie, wiecie ile kalorii może mieć talerz takiego żurku?) Sałatka z papryki, ogórka i cebuli. V. Serek wiejski z ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i szczypiorkiem. |
|
|
|
#1952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
Moje R:
Śniadanie: owsianka (5 łyżek) z otrębami (2 łyżki),łyżką miodu i cynamonu na wodzie (mleka nie było :/ szit :P) II śniadanie: 2 kromki razowca z serem pleśniowym (3 takie małe plasterki/kawałki ),ogórkiem,papryką i rzeżuchą,jabłkoObiad: odmrożony i przygrzany w mikrofali groszek i marchewka,2 pampuchy ( fajne słowo hehe)Podwieczorek: 2 wafle ryżowe z makrelą wędzoną,papryką,ogórkiem i rzezuchą Kolacja: omlet z 2 jajek z czosnkiem proszę o ocenę
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze UW:
![]() sniadanie: owsianka:3 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 2 lyzki serka wiejskiego, jablko, lyzka orzeszkow i rodzynek, 2 suszone morele, cynamon IIsniadanie: jablko obiad szkolny) kawalek ryby, surowka z kiszonej kapusty, 1 ziemniak, chochelka krupnikupodwieczorek: serek wiejski z jablkiem, cynamonem, lyzka orzechow, duza garscia rodzynek kolacja: 2 kromki grahama(z chleba mini) z szynka i ketchupem, 100g sera bialego z dzemem porzeczkowym ![]() I jak??
|
#1955 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tutaj jadłospis z wczoraj! niby wczoraj był 'niudany' i mialas dzisiaj poprawic, a ja nie widze zebys COKOLWIEK proprawila.... Cytat:
|
|
#1956 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję!
Cytat:
|
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R :D
1. parówka (taka ze zdrowej żywności , ma całkiem ok skład ) , troszkę musztardy kiwi , parę kawałków ananasa 2. (wszystko w szkole) pół homo naturalnego, pół banana , płatki owsiane i fitness (wrr.. nie mogę się ich oduczyć, ale powoli powoli .. dam rade ) jabłko grahamka posmarowana serkiem , plaster szynki z kurczaka , plaster pomidora 3. micha kluchów pełnoziarnistych z serkiem białym półtłustym 4. będzie pół wieśniaka lekkiego z papryką i może jajko i jak ? ujdzie ? dochodzę do wniosku, że chyba jem za dużo owoców , czy nie ? z góry dziekuję !
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R
![]() I- owsianka- 5 lyzek, pol kubka mleka, kokos cynamon II- 2 kromki chleba, 2 duze plastry szynki z indyka, ogorek, papryka miedzy II a III kiwi III- gotowany kalafior polany jogurtem z ziolami, czosnkiem IV- garsc suszonych sliwek, pol jogurtu naturalnego V- wiesniak z kielkami rzdkiewki Moze i malo, ale uwierzcie mi, ze to dla mnie duzo, najadam sie, az za bardzo i pozniej zle sie czuje, napycham sie:/ rozepchalam sobie juz zoladek, bo dodawalam tak jak "kazalyscie" jedzonka do posilkow Ale napraawde dla mnie to za duzo i czuje sie zle. Buszek mi wybilo , a mialam plaski i dalej chce miec plaski:0 A ta redukcja to dlatego, ze chcialabym schudnac z ud i ramion glownie Oczywiscie cwicze 2 razy dziennie.Od jutra bede jadla male porcje jak dotychczas co 2 h i zamiast 5 posilkow zjem 6.
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby ktoś mógłby ocenić moje jadłospisy to byłoby super z góry dziękuję![]() Wczorajsze RRR I (8:40): owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, dużej szklanki mleka 0,5%, 50g białego chudego sera, starte jabłko, cynamon, łyżka dżemu bez cukru. II: (11:00) dwa chlebki razowe z pestkami dyni (124 kcal) posmarowane serkiem naturalnym homo (10g – 15 kcal), dwa duże plastry polędwicy(66kcal) , dwa liście sałaty lodowej, ogórek zielony, mała pomarańcza (przekąska 13:21 – dwa orzechy włoskie 20kcal) II: (14:30) 60 g makaronu pełnoziarnistego (207 kcal), pierś z kurczaka grilowana (150g ) Warzywa gotowane na parze (brokuł, kalafior, marchewka), sos czosnkowy – 2 łyżki kefiru + ząbek czosnku. 50g mleka sojowego waniliowego – 25 kcal IV: (16:30) 100g serka wiejskiego, sałatka z połowy pomidora i 100g ogórka zielonego, sałaty lodowej z łyżką kefiru. V: (20;00) Sałatka: pół puszki tuńczyka wsw, jajko, ogórek kwaszony 2 sztuki, cebulka, 50g wieśniaka lekkiego + 100g mleka 0,5% po godzinie. Dzisiejsze RRR I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, duża szklanka mleka 0,5%, starte jabłko, 2 suszone daktyle (ok. 6g), łyżka dżemu bez cukru, 50g białego chudego sera, cynamon. II: 120g serka homo (147kcal), starte jabłko i kiwi, cynamon, plaster szynki III: 2 kromki razowca z pestkami dyni (124kcal) posmarowane serkiem homo (10g), 2 plastry wędliny drobiowej. IV: naleśniki (300kcal – 4 sztuki, zjadłam 2 sztuki czyli 150kcal) 25g mąki żytniej razowej 73,5kcal 25g mąki tortowej 87kcal pół szklanki mleka 0,5% 36 kcal jajko 80 kcal farsz: pomidor, ogórek, sałata lodowa, pokrojona ugrilowana pierś z kurczaka (100g – 100 kcal) sos czosnkowy: stołowa łyżka jogurtu naturalnego, stołowa łyżka serka naturalnego homo, trochę mleka 0,5%, czosnek. V: sałatka: pomidor, ogórek, pół puszki tuńczyka wsw Będę wdzięczna za ocenę, są one dla mnie bardzo cenne Chciałabym zapytać, czy ilość jedzenia w moim jadłospisie nie jest zbyt duża na RRR, bo jak patrze na inne R na forum to moje zawsze wydaje mi się największe. Czy powinnam jeszcze ograniczyć jedzenie? kcal?Ps. jutro jadę na wycieczkę i będę stołowała się z całą grupą w jakiejś stołówce pewnie, podejrzewam, że tam nie znajdę nic odpowiedniego na R. Martwi mnie to bo nie chce zniweczyć dotychczasowej diety. Macie jakieś rady? jak wy radzicie sobie w takich sytuacjach? jeść to samo co reszta tylko jeść połowę porcji? eh... pozdrawiam
|
|
|
|
#1960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U:
1) 2bułeczki maślane z miodem, serek Vitello kokosowy, kawa z mlekiem 2)Rogalik croisant z serem, kawa z mlekiem 3)Zupa ogórkowa, 4naleśniki z fetą i szpinakiem zapieczone polane sosem(chyba pod czosnkowy mi podchodził-sama nie wiem )4)Cappucino brandy,100gr suszonej żurawiny 5)jajecznica ze szczypiorkiem, połowa makreli, bułka sojowa z masłem , żółtym serem i papryką --- Jabłka, suszone śliwki wpadną
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i może więcej nnkt. moje wczorajsze: I - duża grahamka (z sezamem i słonecznikiem) z masłem, serem żółtym, szynką itp., serek wiejski 200gr z ogórkiem i szczypiorkiem, kakaooooo II - jogurt naturalny z musli morelowym, kubuś (wiem, wiem, znoooowu )III - big porcja: ziemniaczki, schab pieczony ze śliwką w sosie jakimś, kalafior z masełkiem & bułką tartą, dużo surówki z selera, ananasa i orzechów włoskich - pyszna! sniickersssss IV - orzechy nerkowca i ziemne w miodkuu, cappuccino Milki czekoladowe (właśnie, Mongan, piłaś ? )V - grahamka (1 połówka) z masłem i serem żółtym z papryką i keczupem, (2 połówka) z szynką drobiową, trzecia z wiejskim i warzywami, jabłko a teraz znów twaróg z maslem o. i dżemikiem
|
|
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
funky87:
Owszem,owsianka smakowała,jest taka słodka :P Ok,jutro się poprawię z obiadem ![]() A co lepsze na R-wasa czy wafle ryżowe?bo jakoś nie lubię jeść chleba w 2 połowie dnia...czym mogę go zastąpić? |
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Twoim jadłospisie Super ![]() edit: Papillon - to już z dwojga złego lepsza ta wasa, choć naprawdę 1 kromka chleba razowego/żytniego itp bardziej Cię nasyci niż pół paczki tych wafli czy tekturek.
Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. Kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2009-03-12 o 19:48 |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
no
zapomniałam dopisać kilku rzodkiewek przed kolacją a teraz jem sobie marchewkę
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
Izuś, super
tylko nie popadaj w te durne ed-owe schematy jedzeniowe (jedzac ciagle takie same 2 sniadanka ja tak mialam ... ) a cappucino probowalam mniam! tylko zastanawiam sie bo napisali na opakowaniu zeby zalezac 130ml wody ![]() :roll eyes: przeciez to bardzo mało wychodzi :| nawet nie szklanka ... jak Ty to robisz? bo ja mam to cappucino takie w saszetkach, Ty tez?Wiosenka i reszta, jak Wy to robicie ze juz po kolacji jestescie ? u mnie dopiero beeeedzie a tymczasem pieke 18 muffinow z truskawkami i białą czeko na 18. urodziny kolezanki
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pracuje nad powiekszeniem sniadania, podwieczorka i kolacji
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
ja mam do ciebie izuś takie pytanie, może trochę: ty jesz te musli i jogurt w szkole , prawda? to jak wsypujesz musli do tego kubeczka, tak, że nie wylatuje ? ;d
|
#1971 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Jadłospis z serii "skoro wszystko wali mi się na głowę to chociaż coś dobrego do jedzonka mi się od życia należy"
![]() Śniadanie: 2 mufiny-giganty z białą czekoladą, bananem i orzechami; kawa z mlekiem II śniadanie: grahamka z pasztetem sojowym pieczarkowym, ogórkiem kiszonym, papryką i kiełkami Obiad: 3 naleśniki z fetą, szpinakiem, sosem pomidorowym i serem żółtym; surówka z kapusty pekińskiej, jabłka, rodzynek, mandarynek i jogo naturalnego Podwieczorek: wieśniak lekki z suszonymi śliwkami, siemieniem lnianym i migdałami; 2 paski czekolady; capuccino orzechowe Kolacja: słuszna porcja sałatki z ryżu brązowego, tuńczyka, cebuli, kukurydzy, papryki i jogo naturalnego. Jutro pokornie wracam na redukcję
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
P...
Iśn- chałka drożdżowa moczona w mleczku i cukrze waniliowym, smażona, budyń śmietankowy na mleku 3.2% z czekoladą i rodzynkami (miałam na 3 godz więc mogłam sobie pozwolić na takie śniadanko )banan IIśn- kupna kanapka szkolna (paluch, ser, parówka, warzywka, masełko, sos...), leon b)naleśnik biszkoptowy z marmoladą jakąś jakieś cukierki 2calzone na ciepło z ketchupem O- zupka pieczarkowa z makaronem, furrrraaa spaghetti z sosem mięsnym i serem żółtym, kompocik kawwwwwaaaa z herbatką, mars, 3 gałki lodów z polewą czekoladową P- bułka słodka z makiem i serem, kakao sałatka owocowa (banan, kiwi, jabłka, brzoskwinie, mandarynki, ananas,) z galaretką i bitą śmietaną czekoladową K- 4 podwójne tosty z serem, szynką i ananasem, herbata, parówka z kanapką z masełkiem i czosnkiem i sos czosnkowy ![]() teraz mleko z płatkami śniad
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#1974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie sie piecze 5 tura, czyli UWGA, jest 30 !!! hahah i jeszcze bedzie z 5 ![]() Kikus, cały czas P? waga az tak bardzo spadła ? czy moze uznalas ze jeszcze jest Cie troche za mało ?
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
schematy jedzeniowe mi nie grożą, jem to, co lubię i na co mam ochotę co do kawy, no ja daję ok. 150ml, bo inaczej jest wodą nie cappuccino mało, to fakt :/ możesz dać dwie saszetki i zalać 300 ml wody choć powiem Ci szczerze, że największą ilością wody, jaką zalewalam bylo wlasnie 150ml, więcej
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Kogo Ty chcesz oszukać .? Przecież Twoje jadłospisy nie zmieniają się..
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Staram sie, co moge zrobic, ze mi nie wychodzi.To jest silniejsze ode mnie
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaczynam z Wami
![]() Kiedyś schudałm z Wami kilka kg więc teraz kiedy już troche spadło dołączam sie z moim danaimi ![]() oto moj dzisiejszy jadłospis R sniadanie: 2 kromki ciemnego chleba(chyba mieszany) z jajkiem oraz serkiem fetikos II sniadnie: serek danio paprykowy + mala bułeczka razowa obiad: zupa jarzynowa-maly talerz i pierogi ruskie podwieczorek; serek homo z musli kolacja: ciemna bułka z jajkiem |
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje iKarolajnaa za ocenę. Proszę o kolejną.
R: Śn: duża kromka razowca posmarowana serkiem homogenizowanym z jajkiem i ogórkiem II Śn: wieśniak z garścią mixu z orzechów + 2 suszone morele+dwie mandarynki Obiad: grillowany filet z kurczaka w marynacie musztardowo-tymiankowej, makaron razowy, sałatka (sałatka lodowa, pomidor, ogórek, cebula, sos vinegrette) Podwieczorek: serek homo naturalny Kolacja: grillowane mięso z kurczaka z musztardą i świeżą papryką |
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
na to, cytrusku, na forum , nie pomożemy niestety już.
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Proszę o ocenę

-ok
szkolny) kawalek ryby, surowka z kiszonej kapusty, 1 ziemniak, chochelka krupniku
prosisz o 1 ziemniaka? chochelka zupy? przecież to ledwo zakrywa dno talerza

)

no i może więcej nnkt.
tylko nie popadaj w te durne ed-owe schematy jedzeniowe (jedzac ciagle takie same 2 sniadanka
ja tak mialam
mniam! tylko zastanawiam sie bo napisali na opakowaniu zeby zalezac 130ml wody