Matura 2010 - Studia cz. II - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-31, 18:21   #1951
maja90
Przyczajenie

GG do maja90
Question Dot.: Matura 2010 - Studia cz. II

Hej dziewczyny a czy trudno się przenieść po pierwszym półroczu (studiów dziennych) na kierunku historia spec nauczycielska na historie o specjalności archiwistyka (tez dzienne)? UWr

JEŻELI SZUKASZ WSPÓŁLOKATORKI WE WROCŁAWIU MOGĘ BYĆ ZAINTERESOWANA

maja90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 18:26   #1952
VampIrzyca
Zadomowienie

Dot.: Matura 2010 - Studia cz. II

Wczoraj dostałam korespondecję z UWr - list z instytutu dziennikarstwa ( podali przyczynę, dlaczego się nie dostałam ) i z filologii polskiej - dlaczego się dostałam + info o dniach adaptacyjnych. Tylko czemu to wszystko musi się zaczynac już 29 września? Zabrali dwa ostatnie dni wakacji...

Edytowane przez VampIrzyca
Czas edycji: 2010-07-31 o 18:27
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 18:39   #1953
cukiereczeek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yasminuuum Pokaż wiadomość
głównie pracuje się w urzędach itp. :P Ja zawsze chciałam iść na prawo jednak na razie muszę się zadowolić administracją
Ja na razie będę dojeżdżać ale to też zależy od planu lekcji. Chociaż nie wiem czy znalazłabym coś w listopadzie czy grudniu jakbym się zdecydowała
daleko masz do uczelni?

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
dziewczyny a organizujecie jakąś integracje na waszych kierunkach? jakieś wyjścia gdzieś itp? ja bym chciała poznać troche ludzi przed październikiem tylko z mojego kierunku to tyko enigmatyczną 'znam'
u mnie jest organizowany obóz adaptacyjny

Cytat:
Napisane przez aanettee Pokaż wiadomość
ja na nk szukałam, ale jeszcze swojej grupy nie znalazłam.
wszystko jest na kupie, nie ma podziałów na roczniki - ciężko znaleźć "swoich".
ja właśnie odnalazłam swój kierunek założony podwójnie hah ;d
cukiereczeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 19:13   #1954
yasminuuum
Zakorzenienie

cukiereczeek jakieś 50 km. Autobusem jadę 1 i 20 min więc jakbym jechała na 8 to autobus mam o 6 rano

wymień się ze mną ciuchem >klik<

handmade blog
yasminuuum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 19:49   #1955
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez cukiereczeek Pokaż wiadomość
u mnie jest organizowany obóz adaptacyjny

ja właśnie odnalazłam swój kierunek założony podwójnie hah ;d
jeśli dobrze myślę to chodziło o takie spotkanie "prywatne" kilku/kilkunastu osób z tego samego kierunku, np. wspólne pójście na pizzę
bo obozy adaptacyjne są organizowane chyba na każdej uczelni ale często jest tam tyle osób że na ludzi ze swojego kierunku nie trafisz

a co do nk - hah, ktoś już się wpisał na moją GP, 2010, dzienne - czyli nie mogę się pomylić dołączając - i już to zrobiłam
Stary 2010-07-31, 20:18   #1956
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
jeśli dobrze myślę to chodziło o takie spotkanie "prywatne" kilku/kilkunastu osób z tego samego kierunku, np. wspólne pójście na pizzę
bo obozy adaptacyjne są organizowane chyba na każdej uczelni ale często jest tam tyle osób że na ludzi ze swojego kierunku nie trafisz

a co do nk - hah, ktoś już się wpisał na moją GP, 2010, dzienne - czyli nie mogę się pomylić dołączając - i już to zrobiłam

taak, dokładnie o to chodziło na obóz już się zapisałam ale chciałabym z ludźmi z mojego kierunku się głównie zapoznać :P

gratuluje ja zaraz sprawdze może ktoś już założył na nk odpowiednią klasę xD
Stary 2010-07-31, 20:36   #1957
enigmatyczna
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny a organizujecie jakąś integracje na waszych kierunkach? jakieś wyjścia gdzieś itp? ja bym chciała poznać troche ludzi przed październikiem tylko z mojego kierunku to tyko enigmatyczną 'znam'
Czuję się wyróżniona
Ano, coś kiepsko z tym poznawaniem "naszych", na forum UMP też głucho, nikt nowy nie chce się odezwać, ech... ;/

Cytat:
taak, dokładnie o to chodziło na obóz już się zapisałam ale chciałabym z ludźmi z mojego kierunku się głównie zapoznać :P

gratuluje ja zaraz sprawdze może ktoś już założył na nk odpowiednią klasę xD
Oj jestem ciekawa tego obozu! Istna szkoła przetrwania! Oby pogoda nam dopisała!
Jak zobaczysz naszą "klasę" na n-k to daj znać

[szczęśliwa] studentka fizjoterapii UM Poznań

enigmatyczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 11:19   #1958
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enigmatyczna Pokaż wiadomość
Czuję się wyróżniona
Ano, coś kiepsko z tym poznawaniem "naszych", na forum UMP też głucho, nikt nowy nie chce się odezwać, ech... ;/

Oj jestem ciekawa tego obozu! Istna szkoła przetrwania! Oby pogoda nam dopisała!
Jak zobaczysz naszą "klasę" na n-k to daj znać

dobra, mam dość i ja założyłam XD http://nk.pl/school/60831/664 zapisuj się ^^ na forum UMP też dalam linka więc może ktoś się zapisze jeszcze
Stary 2010-08-01, 11:30   #1959
aanettee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam korespondecję z UWr - list z instytutu dziennikarstwa ( podali przyczynę, dlaczego się nie dostałam ) i z filologii polskiej - dlaczego się dostałam + info o dniach adaptacyjnych. Tylko czemu to wszystko musi się zaczynac już 29 września? Zabrali dwa ostatnie dni wakacji...
też dostałam, pisałam już wcześniej.
+ dodatkowo skierowanie na badania

I love electro house!<3
aanettee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 12:22   #1960
cukiereczeek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yasminuuum Pokaż wiadomość
cukiereczeek jakieś 50 km. Autobusem jadę 1 i 20 min więc jakbym jechała na 8 to autobus mam o 6 rano
Uuu. Długo chcesz tak ciągnąć?
cukiereczeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 21:06   #1961
yasminuuum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukiereczeek Pokaż wiadomość
Uuu. Długo chcesz tak ciągnąć?
No to też ode mnie nie zależy bo trochę u mnie krucho z kasą.... A rozważając jeszcze że będę mieć trening raz w tygodniu do godziny 20 to nie wiem jak to wszystko zaplanuje.... W październiku wszystko się okaże

wymień się ze mną ciuchem >klik<

handmade blog
yasminuuum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 23:43   #1962
nicRu
maszyna, nie człowiek

Jak mam na ósmą to mam autobus 6.40. :P Niewiele lepiej, bo i tak wyglądam zwykle jak trup.
Stary 2010-08-02, 11:38   #1963
dredziara
Raczkowanie

Hey! Mam pytanie skierowane do studentek filologii polskiej na UWr. Czy orientujecie się jak to jest z tymi testami kwalifikacyjnymi? Czy wybiera się język, który należy kontynuować po edukacji w liceum?
dredziara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 11:38   #1964
madeinpolska
Raczkowanie

Ech dziewczyny, a ja będę dwa razy w roku w domu.. bo mam 800 km :| Czekam na list z Uwr z WNS, ale na razie nic nie dostałam.
madeinpolska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 11:48   #1965
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madeinpolska Pokaż wiadomość
Ech dziewczyny, a ja będę dwa razy w roku w domu.. bo mam 800 km :| Czekam na list z Uwr z WNS, ale na razie nic nie dostałam.
O maaaatko... to gdzie cię tak poniosło a jak to wychodzi czasowo? Moja koleżanka studiuje w Szczytnie, ma jakieś 6 godzin drogi i przyjeżdża co drugi weekend
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 11:51   #1966
dredziara
Raczkowanie

ja dostałam dopiero dzisiaj info z UWr, więc cóż, a jestem z woj. łódzkiego
dredziara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 12:17   #1967
madeinpolska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
O maaaatko... to gdzie cię tak poniosło a jak to wychodzi czasowo? Moja koleżanka studiuje w Szczytnie, ma jakieś 6 godzin drogi i przyjeżdża co drugi weekend
Do Wrocławia, a jestem z Ełku.. Mam autobus bezpośredni, który jedzie 11 h. Pociąg kiedyś też jechał 11, ale jedzie teraz 14!! Bosko po prostu.. No ja dostałam dzisiaj z Uwr, ale info, że nie przyjęli mnie na dziennikarstwo. Czekam na info z WNS, że na socjo się dostałam
madeinpolska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 13:48   #1968
FeelingGood
Rozeznanie

Dziewczyny jak sądzicie, jakie są szanse na pozytywne odwołanie się, w przypadku kiedy miałam wystarczającą ilość punktów do przyjęcie, ale nie zaniosłam dokumentów aby brali mnie pod uwagę. Zerowe?

Tzn. chodzi o to, że po 1 turze się nie dostałam, a warunkiem dalszej rekrutacji było zaniesienie im dokumentów, nie zaniosłam, bo myślałam, że nie mam szans, a nawet nie miałam już kopii dokumentów, bo były na innej uczelni :|.

I dziś przyszedł list, że mnie nie przyjęli, bo nie dostarczyłam dokumentów, ale punktów miałam wystarczająco :| I mam 2 tyg. na odwołanie ..

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 14:02   #1969
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sądzicie, jakie są szanse na pozytywne odwołanie się, w przypadku kiedy miałam wystarczającą ilość punktów do przyjęcie, ale nie zaniosłam dokumentów aby brali mnie pod uwagę. Zerowe?

Tzn. chodzi o to, że po 1 turze się nie dostałam, a warunkiem dalszej rekrutacji było zaniesienie im dokumentów, nie zaniosłam, bo myślałam, że nie mam szans, a nawet nie miałam już kopii dokumentów, bo były na innej uczelni :|.

I dziś przyszedł list, że mnie nie przyjęli, bo nie dostarczyłam dokumentów, ale punktów miałam wystarczająco :| I mam 2 tyg. na odwołanie ..
No cóż, niby jest to twoja wina bo mogłaś zanieść, ale myślę, że jak wymyślisz jakiś sensowny powód (np. po pierwszej turze wyjechałaś za granicę, nie dotarła do ciebie informacja, że musisz złożyć dokumenty by brano cię pod uwagę przy drugiej turze, itp itd) to mogą to rozważyć, ale naprawdę ciężko ocenić... w każdym razie próbuj, lepiej stracić parę minut na napisanie odwołania niż potem pluć sobie w brodę że nie spróbowałaś
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 14:32   #1970
cosmo20
Rozeznanie

Jasne, że próbuj. Może akurat będzie jakieś wolne miejsce to Cię wcisną Gorzej jak już mają komplet i nikt nie zrezygnuje, to już nic nie zrobisz, ale próbuj próbuj
cosmo20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 14:49   #1971
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Jak mam na ósmą to mam autobus 6.40. :P Niewiele lepiej, bo i tak wyglądam zwykle jak trup.
ja 10 minut później miałam autobus do liceum...
kurcze, nigdy nie wyobrażałam sobie jak to jest przyjeżdżać z uczelni do domu... już od podstawówki wiedziałam że będę dojeżdżać... ale wy kasy zaoszczędzicie... ehh...
Cytat:

jakby nie patrzeć oni maja konto czyste, bo to ty nie wypełniłaś punktu rekrutacji...
no ale jasne że próbuj, pewnie twoje miejsce jeszcze na ciebie czeka, musisz wyjaśnić sprawe jak najszybciej
Stary 2010-08-02, 16:12   #1972
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:

Mam podobny problem, z tym że chodzi o moją przyjaciółkę, która wyjechała za granicę i mi pozostawiła sprawę swojej rekrutacji. Zależało jej głównie na etnologii, ale rejestrowała się też na socjologię, na którą dostała się w trzeciej turze, więc niewiele myśląc, tam złożyłam jej dokumenty. Potem miałam trochę zamieszania z szukaniem mieszkania itp. i nie miałam głowy do sprawdzania jej konta erk. Ale ostatnio się zalogowałam i zobaczyłam, że w czwartej turze dostała się też na etnologię, ale termin składania dokumentów już minął. Teraz czekam na maila od niej, czy chce, żebym złożyła jeszcze odwołanie, chociaż nie wydaje mi się, że to coś da.
Stary 2010-08-02, 17:39   #1973
123asia
Rozeznanie

Nie dostalam jeszcze listu z UW, i troche sie obawiam bo wpisalam niekomplenty adres na podaniu. Myslicie ze to moze jakos negatywnie wplynac na moja sytuacje?
123asia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 18:59   #1974
pineapple
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 123asia Pokaż wiadomość
Nie dostalam jeszcze listu z UW, i troche sie obawiam bo wpisalam niekomplenty adres na podaniu. Myslicie ze to moze jakos negatywnie wplynac na moja sytuacje?
Ja także nic nie dostałam, dokumenty wysłałam pocztą i sama wyjechałam na wakacje. Moja mama tam dzwoniła i powiedziano jej, że dokumenty dotarły i wszystko jest dobrze.
Czy UW w ogóle wysyła jakieś listy?
pineapple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 19:09   #1975
nicRu
maszyna, nie człowiek

Do liceum jak jeździłam to wstawałam na autobus 6.28 :P Da się rpzeżyć, koleżanka miala busa o 6, z tym, ze ona mieszkala hohohoho.
Stary 2010-08-02, 20:36   #1976
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Witam Was moje drogie ja dzis dopiero dostalam list z PRz ze mnie nie przyjeli i tu pojawia sie problem...
jako glowny kierunek wybralam finanse i rachunkowosc gdzie rozumiem ze sie nie dostalam bo prog punktowy byl 308 pkt a ja mialam tylko 240 ale za to na zarzadzaniu sa osoby ktore maja po 90pkt i sie dostaly a ja nie dzwonilam do dziekanatu i mi Pani wyjasnila ze to dlatego ze one skladaly na ten kierunek jako glowny... myslicie ze jesli bylam na 295miejscu na rezerwie to przyjma mnie z odwolania? skoro sa ludzie ktorzy maja tak malo pktow? zalamalam sie bo oprocz PRz nie skladalam juz nigdzie
Stary 2010-08-02, 23:44   #1977
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
zalamalam sie bo oprocz PRz nie skladalam juz nigdzie
no i dlaczego? nie rozumiem jak tak ważną sprawę można postawić na jedną kartę...
odwołuj się, to przecież nie boli. już nic nie stracisz, a jedynie zyskasz. ale jakie masz szanse to nie mam pojęcia, na pewno nie zepchniesz tych z 90 pkt bo skoro to był ich priorytetowy kierunek to mają do niego prawo.
Stary 2010-08-02, 23:57   #1978
Annabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
no i dlaczego? nie rozumiem jak tak ważną sprawę można postawić na jedną kartę...
odwołuj się, to przecież nie boli. już nic nie stracisz, a jedynie zyskasz. ale jakie masz szanse to nie mam pojęcia, na pewno nie zepchniesz tych z 90 pkt bo skoro to był ich priorytetowy kierunek to mają do niego prawo.
Nie nerwuj

Znam dziewczynę, która miała 40% z rozszerzonej biologii i złożyła tylko na psychologię, no - ale na uczelnie dwie ...

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 00:00   #1979
viva91
na przekór do celu

no widzisz, uczelnie dwie
a tamtego nie napisałam w nerwach, a raczej z rozczarowaniem...
Stary 2010-08-03, 00:25   #1980
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Odwołania dotyczą kwestii formalnych, ewentualnych błędów proceduralnych, a nie niedostosowania się do zasad rekrutacyjnych, narzuconych przez uczelnię czy zaniedbania z winy studenta np., więc niestety zapewne już po ptokach.
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości