|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
sliczny brzusio okrąglutki
|
|
#1952 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Szara myszka - ładny brzusio. Mam taki sam sweterek
![]() moja dwa dni kopała po żebrach i żołądku - też nic przyjemnego.Chyba najlepiej jakby leżała w poprzek ![]() Deneb3 - w jakiej okolicy teraz będziesz mieszkała? Zazdroszczę tych 60m. Ja mam 40 i jeszcze przed lutym trzeba będzie trochę odświeżyć, przemeblować itp. A ciuszki wyszukuje w lumpach koło manhattanu. dostawy są w różne dni, środy,piątki, niedziele i poniedziałki.
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
Gratuluje wszystkim które już poznały płeć dzieciaczków i cieszę się że wszystkie rosną zdrowo Trochę mnie nie było, staram się czytać na bieżąco, ale brakuje czasu żeby coś napisać, bo szalejecie z tempem pisania postów ![]() Byłam dziś na usg połówkowym Dzidzia pięknie rośnie i jest zdrowiutka ![]() Maleństwo waży 258 g i........... jest CHŁOPCEM Synek prawdopodobnie będzie się nazywał KSAWERY.Brzuszek ładnie mi rośnie, a ruchy maluszka są coraz bardziej wyczuwalne, cudne uczucie W załączniku nasz synek pozdrawia ciocie
|
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Lustereczko..swietne zdjecie z USG
![]() szara myszka faktycznie masz brzuszek jak pileczka...super!!! |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję nie ma to jak poznać płeć
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super zdjęcie
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Co do butelek, kupuję z aventa, TT mi się nie podobają jakoś, ale chodzi też o to ,że chcę laktator z aventa więc wolę mieć wszystko z jednej firmy.
Lustereczko gratuluje synka i zdjęcie super
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Rany julek laski teraz mam weekend, zeby zdecydowac jaki kolor wozka i jaka karuzele
Glowa to mi zaraz peknie. Pochwalcie sie jakie karuzele kupilyscie i jak sie sparwuja moze mi to jakos pomoze .
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam tą z Tiny Love wyspa marzeń ;-)
podoba mi się, zarówno ta w wersji dla dziewczynek, mała księżniczka. Ma ostre kolory, co ważne, a nie pastele bo na początku dziecko nie dostrzega takich bladych kolorów., No i osobiście nie lubię jakiś takich pastelowych z kokardkami i pierdołami, wolę żywe, jaskrawe i te są spoko ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- aha i podobały mi się melodyjki, jest na pilot a później można zdjąć i zostaje sama muzyczka i ma dodatkowo mini lampkę
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj wklejam link z opisem i zdjęciem. http://www.tinylove.com.pl/index.php?d=produkt&id=58 |
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
O, ona też mi się podobała.
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też będę miała laktator z Aventu,
dostane od siostry ![]() I kupię taki zestaw startowy z TT http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...292722793.html i jeszcze podoba mi się ta różowa butelka z TT ![]() siostra ma butelki z Dr Brown, też ponoć dobre
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
fajne te karuzele
- jedne z lepszych : bo maja muzykę klasyczna i ciekawy system ruchu pod katem co przyciąga uwagę dziecka . maskotki uwazam ze tez sa fajne kolorowe kolory żywe i jeszcze magiczny plyn i lampka . ogolnie jestem zadowowlona z tej karuzeli
|
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam oko na ta wlasnie Tiny Love Wyspa Marzen, Tiny Love Symfonia Ruchu, Fisher Price Ocean Wonders tylko tu sa 2 rodz i Fisher Price Osmirniczka. Tylko nie u wszystkich sluchalam melodii, bo nie ma niektorych w necie.
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo, kolejny chłopak. Witaj w klubie W ostatnią sobotę byłam na babskiej imprezie. Tylko ja w ciąży, 3 dziewczyny jeszcze przed, a 11 już ma własne pociechy i wszystkie chłopców. Wśród moich znajomych wszystkie dzieciaczki to chłopcy. |
|
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, co myślicie o takich mebelkach do pokoju dziecka? Nie chciałam typowo dziecinnych mebli żeby zaraz nie wymieniać ich. Myślę, że jak do tych jasnych mebli dodam kolorowe dodatki (kolorowe zasłony, jakaś lampeczka na komode, ramka itp) to będzie ładnie. Jak myślicie?
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ladne i jak najbardziej pasuja do dziecinnego pokoju. Tak jak piszesz wystarczy pare kolorowych dodatkow i bedzie ladnie. Kto powiedzial, ze pokoj dzieciecy musi byc zaraz nakichany kolorami, a takie mebelki posluza nawet nastolatkowi
|
|
|
|
#1972 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monciak, Ty to zawsze coś wyczaisz ![]() ja sie niestety na dziś spóźniłam, ale może innym razem ![]() Cytat:
Cytat:
dzięki, za póxno zajrzałam, juz rozdane na dziś, może jutro będa ![]() Cytat:
po 1. higieniczniej, bo część bakterii juz ginie ( no a wiadomo co siedzi w kupie i siuskach... ) , po 2. dopierają sie spokojnie w tej temperaturze własnie juz w płynie lub mleczku, a te środki sa łagodniejsze dla skóry i lepiej sie wypłukują z ubranek, ( a proszek w nizszych temperaturach sie kiepsko rozpuszcza i przez to gorzej wypłukuje po 3. jesli chodzi o kurczenie sie ciuszków, to bardzo rzadko mi sie to zdarzało, wiem, że niektóre osoby z obawy nie piora w wyższych temperaturach, a ja jakos nie mam z tym problemu, moze dlatego, że 90% rzeczy u mnie to bawełna po 4. jesli chodzi o kolory, to ja piore zawsze kolorami ( białe z białymi lub innymi jasnymi, czerwone z czerwonymi, czarne z czarnymi i granatami itd... dzieciaki mi brudzą ciuchy w takim tempie, że spokojnie zbieram razem jeszcze z naszymi pod koniec tygodnia pare stosów w róznych kolorach i od rana do wieczora chodzi pralka i suszarka ) jak sie urodzi mała to będe prała ciuszki starszych z jej w loveli po prostu razem Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak, mozna wyjśc z domu po niezbędne rzeczy np spozywcze, do apteki, do lekarza ( żądaja zaswiadczenia, ze tego dnia rzeczywiście byłaś u lekarza, jesli tak powiesz, zreszta to powinno byc odnotowane w dokumentacji lekarskiej, więc lepiej nie podawać tego argumentu, jesli sie było gdzie indziej ) generalnie na chorobowym pobiera sie zasiłek chorobowy, który wypłacany jest przez zus, gdy jest się chorym, a jak jest się chorym, to trzeba sie leczyć, w domysle- w domu, a nie na plazy, jak ktos chce wypoczywac na plazy, to formalnie od tego jest urlop wypoczynkowy i za to ma płacic pracodawca , a nie zus i o to sie rozchodzi, a jesli wyjeżdżasz na dłużej to sie bierze urlop bezpłatny. jeśli zaś chodzi o ten argument, że w ciązy nie mozna czegoś tam robić związanego z rodzajem pracy, to formalnie jest tak, że to na pracodawcy spoczywa obowiązek zapewnienia Ci warunków pracy, w razie gdybys np. miała pracę stojąca czy coś takiego, to pracodawca musi cie przesunąc na inne bezpieczniejsze stanowisko ( z zachowaniem dotychczasowego wynagrodzenia) lub jeśli nie ma takiej mozliwości, to ma obowiązek zwolnic cie z świadczenia pracy, czyli nie musisz przychodzic do pracy - ale cały czas płacąc ci wynagrodzenie. Oczywiście dla firm jest lepiej jak pójdziesz na L4 w ciązy, zamiast kombinowac, co tu zrobić i ponosic koszty, ale własnie dlatego zus to zwalcza, bo tak jakby prawnie zus nie jest od tego. Zus ma i chce płacic tylko za uzasadnione, czyli rzeczywiście chorobowe przypadki ciąży. Jesli jestes sama dla siebie pracodawcą, no to cóz, formalnie niestety wszystkie te rzeczy spadają na ciebie samą. oczywiście, ja to wszystko pisze z punktu widzenia formalnego, bo sama jak najbardziej rozumiem to, że jak człowiek pracuje i płaci składki, to potem coś chce z tego mieć mysle, że jak wpiszesz adres z WLK brytanii to na bank będziesz miała kłopoty, sama sie podłozysz chyba, że napiszesz oświadczenie, że sie leczysz i jedziesz tam na konsultacje do jakiegos ośrodka medycznego, ale bys musiała miec zaświadczenie z takiego ośrodka stamtąd, w dodatku pewnie przetłumaczone notarialnie ( koszty) , że faktycznie to miało miejsce, no i dokumentacja lekarska z dotychczasowego przebiegu choroby, na która dostałas L4 musiałaby uzasadniac koniecznośc takiej konsultacji poza granicami kraju Cytat:
jak dla mnie te meble to sa stylizowane typowo dla dorosłych i będa wyglądac w dziecięcym pokoju tak jakbys z braku laku wstawiła jakies, co miałas pod ręką, a nie kupiła specjalnie na ta okazję nie podobaja mi się do dziecięcego, najwcześniej bym takie dała od 13 rż.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-06 o 00:52 |
||||||||
|
|
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam za tym proszkiem się rozglądnąć, za to kupiłam 2 pajace i misia pluszowego
dzisiaj idziemy na kawe do znajomych, ach jak tego mi trzeba, takiego wyjścia Ahtaga ja nie jestem zwolennikiem typowo dziecięcych mebli, te co pokazałaś mi się podobają i jak najbardziej uzupełnisz je dziecięcymi dodatkami, akcentami i będzie ładnie miłego dnia Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-11-06 o 08:31 |
|
|
|
#1974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja już na nogach, bo zaraz jedziemy do mojej mamy na co sobotnie zakupki, no i przydaloby się opony pozmieniać w obydwu samochodach, bo w poniedziałek wracam do pracy, a oczywiście przez dwa tyg nie mialam czasu ![]() miłego dnia Wam życzę dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my na razie dzidziusiaa będziemy mieć w swojej sypialni, ale mamy zamiar przemalować ściany, przy ktoruch będzie stało łóżeczko i komoda ale też muszę kupić takie, żeby pasowało do mebli w sypialni
|
||
|
|
|
#1975 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuje mamuśki za gratulacje Zakochałam się na maksa w naszym synkuA panu doktorowi rzeczywiście się udało zrobić super zdjęcie będzie fajna pamiątka
|
||
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mam takie przeczucie zobaczymy jak to tymi naszymi odczuciami hehe a kiedy masz to połówkowe? ja 24 listopada.lustereczko ja dopiero teraz kliknęłam i mamy dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży hehe 18t3d
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
|
Eirene nom dokładnie
dlatego zawsze szukam najpierw twoich wypowiedzi i brzuszek mamy podobnej wielkości i może ty też będziesz mieć synka ![]() A my w pokoju synka będziemy mieć takie meble http://www.meble.deccoria.pl/p90525,...-hit-2010.html. Pokój jest pomalowany na żółto, trzy ściany jasnożółte a jedna główna ściana jest bardzo intensywnie żółta
"...Udane małżeństwo wymaga wielokrotnego zakochiwania się zawsze w tej samej osobie..." Edytowane przez Lustereczko Czas edycji: 2010-11-06 o 09:32 |
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne te mebelki
|
|
#1979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciastko co do pani w ZUSie zostawiam to bez komentarza, brak kompetencji na stanowisku które się wykonuje mnie rozwala ![]() lustereczko gratuluje synka ![]() co do butelek to dostałam dwie u ginekologa z Aventa w paczce z różnymi gratisami więc nie będę kupować kolejnej, tylko laktator i smoczek mi został do kupienia Ahtaga meble bardzo ładne |
||
|
|
|
#1980 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie typowo dziecięce meble są za drogie a za ten zestaw zapłacę 1400zł![]() dzięki za opinie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

.
.

Glowa to mi zaraz peknie. Pochwalcie sie jakie karuzele kupilyscie i jak sie sparwuja moze mi to jakos pomoze .