|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Cytat:
No trzeba będzie gdzieś online wyhaczyć A co do urlopu w Rzymie - to byliśmy 2 lata temu - strasznie chciałam jechać i to w sumie ja wszystko załatwiałam od hotelu po lot.. po plan wycieczki Ja byłam w siódmym niebie - bo nie jestem wierząca - ale jaram się sztuką sakralną - w muzeum Watykańskim mogłabym siedzieć godzinami - i w sumie tak było Podzieliłam sobie zwiedzanie na właśnie 'sakralną' i 'starożytną' a wieczorami kulinarną.. mniam - kocham włoskie żarcie -ah.. Zresztą wolę ja załatwiać wakacje, bo wiem, że będzie wtedy tak jak mi się podoba.. tż mi zaufał i się nie wtrącał - chyba nawet na rękę mu było jechać na 'gotowe' (tak samo było z Barceloną i Atenami - bo ja jak jadę na urlop to chcę zwiedzać - a nie jara mnie leżenie plackiem przy hotelowym basenie)). Jeszcze kiedyś Paryż mi się marzy właśnie - ale teraz to nie prędko gdziekolwiek pojedziemy.. i mojego jakoś do Francji nie ciągnie. Podejrzewam, że teraz każdy urlop będzie wyjazd do Polski.. nie żebym tego nie lubiła.. ale mnie ciągnie w nowe miejsca..A co do pogody to u nas o dziwo pięknie jest.. może w końcu lato się robi hehehe.. no mówię wam, złota polska jesień w Anglii
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-08 o 09:12 |
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry !
Mąż jeszcze śpi a ja już od 8.00 na nogach Dzisiaj jedziemy na zakupy, bo muszę kupi parę rzeczy do mieszkanka, później na targi ogrodnicze i lotnisko, bo dzisiaj pokazy lotnicze ![]() Chciałam życzyc udanego dnia ! P.S. Dzisiaj z maluszkiem zaczynamy 31 t.c. !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane
wrr nie cierpię sobót halwaya super że masz wreszcie wolne, zasłużyłaś na odpoczynek jak mało kto podziwiam Cię, że tak długo pracowałaś Landi bidoku nasz, trzymam kciuki za skuteczną receptę na Wasze dolegliwości, zwłaszcza, że dziś chyba czeka Was przeprowadzka? peperonik współczuję zarwanej nocki kochana gk7 tak tak prosimy o real foto wózia ![]() karolamankowa cieszę się z Tobą kochana ![]() Weronika kochana jak Twój dziadek się miewa, mam nadzieję, że już z nim lepiej? Pani_Jasiowa tak jak dziewczyny napisały: ciesz się, że masz dobre warunki do porodu sn, ale przecież jeszcze klamka nie zapadła kochana, bądź dobrej myśli i nie smutaj ![]() Kasiu opowiedziałam o poprzednim porodzie, to powiedział że rozumie i że podejmiemy tę dyskusję w okolicach bliższych terminowi porodu - na razie mam się skupić na szczęśliwym donoszeniu ![]() kaaamila1 to intensywny dzień Cię czeka, super gratuluję nowego tygodnia ![]() Dobra ja sobie parzę inkę i życzę wszystkim i każdej z osobna przyjemnego dnia
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-09-08 o 09:18 |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
kaaamila - gratluacje z okazji kolejnego tygodnia
udanego dnia i Tobieaerien - no właśnie będę musiała się oswoić z nowym stylem życia hehehe Ja mam w weekend gości - dziś wpada mój 'angielski tata' ze swoją żoną (straszy kolega z pracy, który jest kochany i wiele mi pomógł - i faktycznie traktuje mnie i tż jak swoje dzieci) - i właśnie kombinuje czym go podjąć - bo chciałam pójść na łatwiznę - kawa i ciasto - ale oni akurat słodyczy nie jedzą :/ muszę pokombinować. W niedzielę mam obiad - przychodzą znajomi z pracy - tu już dzięki wam mam koncepcje na łososia ze szparagami - a potem pieczony camembert z czosnkiem i tymiankiem.. hmm.. Zapowiada się intensywny weekend, więc teraz piszę póki mogę - bo potem mnie nie będzie.. ale za to od poniedziałku dołączę do was.. bo przecież wolne
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Peperonik- a jaki ty rozmiar nosisz? bo ja sie mierzyłam i z tego wychodzi ze musiałabym miec M kurcze cena faktycznie o wiele nizsza. Musze sie do Ciebie usmiechnac ladnie i moze jakos sie dogadamy?
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
Ty to masz pecha... jak nie urok to sr.. ;/ kuruj sie
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
hej jak tam u was? u mnie chłodno i ponuro. Jestem sama w doku jak na razie bo wszyscy na wykach są. Miałam koszmarną noc. mysz nie dawała i spokoju. Już druga noc na nią polujemy ale ona za sprytna . Boli mnie głowa i jakaś memlana dziś jestem a jeszcze siostrzenice będę pilnowała dziś. Mam pytanie . Jakie powinna mieć ciśnienie kobieta w ciąży.
......................... ......................... .... Wczoraj w końcu zabrałam się za rozmowę z mężem. Nie była taka jaką sobie ją wyobrażałam ale zawsze to coś ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
Witam w sobotni poranek
![]() Wieczorem Was podczytałam,ale nie miałam siły pisać.Byłam u mamy,,zebrałam sobie malinki,z których dziś będę robić soczek,byłam z mamą na spacerze w lesie, a w drodze powrotnej do domu wstąpiłam na zakupy żarciowe do biedronki.Wróciłam po 20 padnięta.Ale dzisiaj beznadziejna pogoda,od rana ciemno i mży,nic tylko z łóżka nie wychodzić Landi bidulko kuruj się Kochana |
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to cześć kobietki
Zaraz musze sie ogarnac i isc do miasta w poszukiwaniu butów do ślubu tylko nie mam pojęcia jakich marzyły mi sie takie w koloze pudrowego różu ale niestety na ty naszym zadupiu moge sobię tylko pomarzyc macie jakies propozycje bo nie chcialabym wygladac mdło tzn. sukienka jest w odcieniu krem/jasny beż i nie wiem jaki kolor butów do tego?
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi klientka powiedziała, że myszy łatwo złapać na masło orzechowe, lub nutellę - więc sprzedaję wiedzę nabytą dalej.. A co do ciśnienia - musisz kontrlować wysokie ciśnienie- mi w książce ciązy napisali, że powyżej: 150/100 przy 2 pomiarach w odstępie 10 min - to niezwłoczne zgłoszenie się na IP 140/90 i dodatkowo białko w moczu - tak samo - zgłaszać się Dla mnie standardowym ciśnieniem w ciąży jest coś w okolicach 142/84 (uśrednione wyniki) - białka w moczu nie mam. Szczególnie ważna jest ta druga wartość - lepiej żeby była niższa - idealnie w okolicach właśnie 80-90
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-08 o 09:37 |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem dokładnie jakie ma być prawidłowe,ja mam zazwyczj niskie,ostatnio miałam 80/60,a wczoraj 100/50 i czuję się przy tym bardzo słabo... |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Peperonik,
No to miłych zakupów...i naciagnij tesciowke na coś jeszcze ![]() Halwaya, No a miałaś się nudzić na zwolnieniu a Ty teraz ciagle będziesz gości podejmowac może odkryjesz swoje alterego![]() A co do angielskiego taty- to może zamiast słodkiego slone ciasteczka z ciasta francuskiego z lososiem/suszonymi pomidorami/lub cokolwiek innego lubisz?? Dorcia, A jakie masz to ciśnienie? Karolla, Z tobą nie gadam bo się obrazilam za twoja piękna figurę i tylko 3 kg in plus ![]() Perełka, Może łatwiej Ci będzie znaleźć takie kawa z mlekiem? A jaki masz rozmiar?
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
łapka stoi ale mycha powyjada i łapka nawet nie drgnie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#1964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tej pory nie miałam takich ataków głodu,ale wczoraj nie mogłam przestać jeść
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Noszę 37/38 zalezy od butów ale dł wkładki zawsze taka sama 24,5cm
|
|
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mysz sama zwieje i nie trzeba będzie jej zabijać.Jeśli chodzi o ciśnienie to nie wiem czy są jakieś inne normy dla kobiet w ciąży. Idealne to 120/80. Nie powinno przekraczać 140/90. |
||
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
to dziwne...u mnie jak nastawimy na strychu łapkę to w ciągu godziny jest trzask
a i myszki lubią kiełbaskę,boczuś,a na pewno nie ser żółty
|
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) połączona z imprezą 'pożegnalną' z pracy więc stąd ten nawał gości.No właśnie myślałam, że może jakieś takie zimne przekąski.. 'tata' lubi bardzo nasze polskie koreczki śledziowe - jego żona mocne pleśniowe sery - ale to i tak do sklepu trzeba będzie się kopsnąć ale dobry pomysł z tym ciastem francuskim - u nas sprzedają takie 'kubeczki', albo lepiej nazywając małe gniazda z francuskiego ciasta i można dowolnym nadzieniem wypełnić.. idealnie będzie - a jak zostanie to na jutro dla gości hehehee Dzięki za pomysł---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
- dajcie znać czy zadziała
|
|
#1969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moje ciśnienie to 138/86 tętno 110 dzis było
||
|
|
|
#1970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a oprócz tego taki nienażarty,że cały czas musi mieć pełną michę.Szczerze mówiąc nienawidzę go i już zapowiedziałam mężowi,że jak urodzę musi go oddać do schroniska,bo się boję o dziecko.Mąż ma miękkie serce do niego i cały czas mu daje szansę.
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą nie dziwię się, że się boisz o dziecko skoro jest nieprzewidywalny. |
|
|
|
|
#1973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już jest lepiej,ale i tak mu nie ufam
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
nasz kot jest łowczy łagodny do ludzi ale mój mąż po prostu nie lubi kotów a jak zobaczy że się zbliża nie to gotowy go po gryść ( jak to samce hehe) miała podejrzenie toksoplazmozy w ciąży
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie koty lubię, ale muszę przyznać, że trafiały mi się zawsze urocze, łagodne i łaszące się.. do narwańców i dzikusów nie mam cierpliwości. Marzy mi się w ogóle kiedyś Russian Blue - ma charakter psa
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wczoraj polozylam sie spac po 1 ale nawet sie wyspapalam .. nie mial mnie kto obudzic bo TŻete dzisiaj ma dopiero na 15 i teraz sobie jeszcze smacznie spi . Ewcia - biedulko Ty nasza ![]() Mnie tez cos lapie od kilku dni ale dzielnie sie trzymam .. Zostalo mi do poniedzialku 20 zl .. fajnie nie ? ale lodowka pelna , dach nad glowa mam wiec nie jest tak zle .. Za to potem bede szaleć .. Dzisiaj o 20 This Is It. byłam na tym w kinie 3 razy juz sie nie moge doczekac ..
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
bardziej chce go z wiatrówką poganiać on nie lubi jak się do mnie koty zbliżają
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2012-09-08 o 10:20 |
|
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
gratulujęCytat:
gratulujęhey ja zaczynam 27 tydzień wstałam niedawno.. pogoda tak dupiata że żyć się nie chce... tż wrócił z pracy o 4,30 i jeszcze się z nim pokłóciłam... eh.. dzisiejszy dzień zapowiada się okropnie
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-09-08 o 10:23 |
||
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś mieszkałam na osiedlu, gdzie był kot, który syczał na psy i rzucał się. Na mojego się nie rzucił, bo chyba zwątpił ( wilczur), ale mój pies był zdziwiony jakby analizował, że coś chyba z tym łańcuchem pokarmowym jest nie tak ( nie wiem czy kiedyś psy jadły koty, ale to zwykle z ich strony wychodzi atak).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

No trzeba będzie gdzieś online wyhaczyć
Ja byłam w siódmym niebie - bo nie jestem wierząca - ale jaram się sztuką sakralną - w muzeum Watykańskim mogłabym siedzieć godzinami - i w sumie tak było 
podziwiam Cię, że tak długo pracowałaś 

marzyły mi sie takie w koloze pudrowego różu ale niestety na ty naszym zadupiu moge sobię tylko pomarzyc
macie jakies propozycje bo nie chcialabym wygladac mdło tzn. sukienka jest w odcieniu krem/jasny beż i nie wiem jaki kolor butów do tego?