Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 14:55   #1951
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Natasza moj starszy ma 8,5 roku a jeszcze czasami cos palnie.ale jeszcze z dwa lata temu szczerze na glos sie pytal co tak cuchnie siedzac obok kogos spoconego,mojej mamie powiedzial ze ma obzydliwe blizny na lokciach a to juz od wieku luzniejsza skora ,paniom w biedronce tez kilku oznajmil ze maja az fascynujace wielkie brzuchy chyba duzo dzieci w brzuchu.

Tylkooliwka jak na froncie kredytowym?
no wiem, wiem...
sama z tym problemem nie jestem ale wiecie jak się czuje w takich sytuacjach
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:10   #1952
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
[SIZE=4][B]

tort szwarcwaldzki bardzo dobry, następnym razem więcej go nasącze
a tak wyglądał moj tort, nie jest idealny ale jak na pierwszy raz to może być
i mój chorowitek, Zosia od wczoraj znowu ma katar, tydzień do przedszkola chodziła
Sara świetny pomysł na dekoracje szwarcwaldzkiego!!!!
ja juz go 2 razy robiłam z blaszki 30 cm srednica czyli ok. 1,5 porcji wszystkiego
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
nataszka, będzie, ale już jakiś inny

Jeszcze moja 3 latka
o łał!!!!! cudna... a usta chyba czerwona szminka malowane tez tak miałam jak mała byłam
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

dziewczyny a my wczoraj w domu przezylismy zgroze.mamy duzy dom i tu jest minus,ze nie zawsze mam dzieci na oku.dom jest przystosowany do maluchow ale zawsze trzeba jednak brac poprawke.nasz maly rano jak kazdy cos robil ,ja z Karinka i wujkeim jedlismy sniadanie,tz byl w lazience...a nasz maly wziol plastikowe pudlo podstawil sobie pod wejsciowe drzwi sam przekrecil sobie klucz.otworzyl drzwi i sobie poszedl.wczesniej padalo i bylo mokro a on w jednym kapciu poszedl sobie na spacer.poszedl kawalek bo wylazl na ulice juz i pomimo iz mieszkamy poza miastem na spokojnej ulicy to zatrzymalo sie kilka samochodow .malzenstwo szukalo nas rodzicow.masakra ,widzielismy przez okbo,ze kobieta cos szuka i wola ale za bardzo nie zwrocilismy uwagi.az tz zobaczyl,ze sa otwarte drzwi na dwor.od razu zaczal krzyczec,ze malego nie ma i wszyscy wylecielismy z domu.szok.osoby nas szukajace okazali sie wspanialymi ludzmi i nawet nie chce myslec coby sie stalo jakby jakis samochod go nie zauwazyl albo ktos go porwal.
jejusiu.... koszmar normalnie.. az ciarki miałam od czytania
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa w kierunku mojej bandytki
kiedyś wam pisałam, że córka (której nota bene na oczy nie widziałam )takiej przeszywanej ciotki mojej nam co jakiś czas przysyła taką giga pakę ciuszków dla młodej-jest tam zawsze trochę sukienek-część takich niemal balowych właśnie. W pierwszej paczce było chyba 18 sukienek , część z metkami poszła dalej. Teraz więcej "normalnych" rzeczy jest. A poza tym takie piękne rzeczy, że się napatrzeć nie mogę. Większość z children's place-takie wzornictwo podobne do nexta. Teraz to na wiosnę i lato to mamy chyba więcej niż młoda przenosi-bluzki z długim, t-shirty, bolerka, rurki, leginsy, spódnice, sukienki, kombinezoniki na lato, kostiumy kąpielowe.
oo jeju jak zazdroszczę.. bo u mnie jest katastrofa... nie mamy ciuszków.. a juz 104/110 chodzimy... moje dziecie przerpsło wszystkie inne dziewczynki nawet te 2 lata starsze

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

TAK TAK.. STARE POSTY WASZE.. ale nadrabiam wiec sie ustosunkowuje do zaległości

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:12   #1953
P0P70
Zakorzenienie

Madziwina- nadrabiaj, nadrabiaj tesknimy tu za Tabą.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:51   #1954
madziwnia
Zakorzenienie

Czy ktoś może mi Polecic które foteliki warto kupić teraz dla dziecka... ? teraz mam ten co pl.madzia i chyba PoP tez miałą Espiro 0-25
teraz potrzebuje duzy.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

]Igorku. Gabrysiu, Kalinko, Lenko, Kubusiu Babo i Kubusiu Ferrou, Amelko, Basiu i Antosiu chodx spóźnione ( tradycja moja :d).. to baaardzo bardzo szczere zyczenia urodzinowe !!!!!!![/B]
Snów sadem pachnących,

myśli lekkich jak motyle,

i uśmiechu w głębi duszy

na przekór pokręconemu światu…

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2013-03-20 o 18:52
Stary 2013-03-20, 18:51   #1955
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

masakra
a co z mieszkaniem??

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Czy ktoś może mi Polecic które foteliki warto kupić teraz dla dziecka... ? teraz mam ten co pl.madzia i chyba PoP tez miałą Espiro 0-25
teraz potrzebuje duzy.
ja będę kupować ten: http://allegro.pl/fotelik-graco-juni...064935789.html
teraz mam coneco 9-36kg, ale ten będzie dla Isi. Czekam aż kupimy auto i ten graco dla Kubusia kupię później zostaje z niego samo siedzisko więc to już będzie fotelik do końca

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:55   #1956
madziwnia
Zakorzenienie

Raczej chciałam jakis fotelik z dobrymi notami w testach..a że nie płace za niego bo z urodzinowych kupujemy i mama dokłada to chce kupić bezpieczny- sparwdzony .

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2013-03-20, 19:45   #1957
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evi ananas ma takie dzialanie jak olej rycynowy,zwieksza perystaltyke jelit wszystko w brzuchu rusza do wyjscia.
nie wiedziałam, ciekawe
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
=Ale widzi mi się, że Kalina uparta jak Igor. Co te dzieci tak siedzą mi w brzuchu?

Pierwsze od Was usłyszałam o tym. A jednak lepiej ananasa niż olej rycynowy.
1) czeka na wiosnę, co się będzie na taką pogodę pchać
2) wie jaki świat ciulowy i się nie spieszy, bo i nie ma do czego

pewno, że lepiej niż rycynka

dziś gadałam z koleżanką, która 8.03 urodziła.Sprint normalnie. Ok 17 coś tam zaczęła podejrzewać, o 18.30 pojechali do szpitala, po 19 zajechali na salę porodową, przed 20 młody już był na świecie. Rewelka
Cytat:
Niedawno wstałam i sobie to czytam i myślę co za dziwne maseczki na cycki maszZe zrozumieniem o tej porze jeszcze u mnie słabo
hehe
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mój Guciu ostatnio znormalniał. Przyszła teściowa popilnować chłopaków, my wychodzimy - zawsze ogromny płacz. Teraz podbiegł, przytulił się, dał buzi, ja obiecałam, że szybko wrócimy i nie było płaczu Napawa mnie to optymizmem.
pięknie
Cytat:
Natasza moj starszy ma 8,5 roku a jeszcze czasami cos palnie.ale jeszcze z dwa lata temu szczerze na glos sie pytal co tak cuchnie siedzac obok kogos spoconego,mojej mamie powiedzial ze ma obzydliwe blizny na lokciach a to juz od wieku luzniejsza skora ,paniom w biedronce tez kilku oznajmil ze maja az fascynujace wielkie brzuchy chyba duzo dzieci w brzuchu.
niezły jest

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

madziwnia, my będziemy kupować taki , jakieś tam oceny w testach miał, pamiętam

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:10   #1958
koglus
Rozeznanie

ja mam ten , bardzo wygodny http://allegro.pl/fotelik-samochodow...938825161.html, duzy, ma jakas funkcke ze tekko pochylo go mozna ustawic jakby dziecko usnelo ale jeszcze jej nie probowalam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 22:25   #1959
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Raczej chciałam jakis fotelik z dobrymi notami w testach..a że nie płace za niego bo z urodzinowych kupujemy i mama dokłada to chce kupić bezpieczny- sparwdzony .
Widzę że rewelacyjne ceny teraz na maxi cosi są .
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...111463711.html
pewnie jakbym potrzebowała , to już bym klikała .

Joł doczytałam .
Londyn super bardzo mi się podobało , a do tego ciepło ok 10 stopni .
Bus powrotny tylko nas wkurzył , bo się na niego naczekaliśmy .
W portfelu pusto , bo kasa w nexcie została
Myślę że jeszcze kiedyś tam wrócę .

Monka dostałaś moją wiadomość na fejsie ?

Dziś z Olką dentystę zaliczyłam Oczywiście wyszło jej to uciekanie przed szczotką i pastą . Teraz to już jakoś sobie daje myć zęby , ale na pocz
ątku to była makabra z nią . Trzy zęby oczywiście do roboty .
I tu moje dziecko mnie zaskoczyło , otworzyła japę , gapiła się z bajkę . Pani nawet do niej nic mówić nie musiała . Wybrała tylko różową plombę , pani do niej że robaka będzie wyganiać z zębów i tyle
Potem wybrała sobie w nagrodę bańki i spytała kiedy znowu .
Dała też sobie pantomogram strzelić . Mamy w pakiecie więc jej do karty zrobili żeby był . Tam też grzecznie sobie stała .
Stary 2013-03-20, 22:43   #1960
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Megi brawa dla Igora

Sara Zosia ma taki zamek kucyków filly. W Biedronce były przed Bozym Narodzeniem. Świetnie się tym bawi. Dokupiłam jeszcze jednego kucyka. O taki http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&dur=2240

Teraz trochę porzuciła od czasu jak dostała od mojego siostrzeńca klocki hello kitty http://www.agito.pl/hello-kitty-dome...tr=4008-498952

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Ania świetnie, brawa dla Olki Co to jest net pantomogram?
Stary 2013-03-20, 22:48   #1961
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
[

[/COLOR]Ania świetnie, brawa dla Olki Co to jest net pantomogram?
Zdjęcie zębów , ale całej szczęki hurtem Szymek tez miał robione , nawet stałe pod spodem już widać na takim
Stary 2013-03-21, 06:40   #1962
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moj gnomek znow wstal o 5.45 a wczoraj wyjatkowo poszla spac o 22. No juz nie mam na nia sil. O co tv chodzi? Zawsze spala ok. 10 h w nocy a teraz ledwo 8 . Mam dosc...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 06:44   #1963
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Asia zmiana czasu za tydzieńJa np tez nie śpię od godziny choć nikt mnie nie budzi, za to wieczorem ciężko mi do 22 wytrwać. Łatwiej zniosę zmianę czasu

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:34   #1964
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a co z mieszkaniem??
mieszkanie nadal czeka niestety
zrobili nas w balona z dofinansowaniem,bank pocztowy przeciągnął nas o kolejne 3 miesiące i po doniesieniu wszystkich możliwych aneksów jakie chcieli i tak odmówili już po wszystkich analizach,najgorsze jest to,że nie dali kredytu z dofinansowaniem bo była umowa rezerwacyjna co wiedzieli na samym początku
mam ochotę tą sprawę gdzieś skierować żeby im nie uszło nabijanie ludzi
na sam koniec kierownik banku powiedział,że jak gdzieś indziej dają to niech sobie wezmą
i teraz załatwiamy zwykły kredyt,gdyby nas nie przeciągnęli to pewnie już bym była po remoncie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
ja mam ten , bardzo wygodny http://allegro.pl/fotelik-samochodow...938825161.html, duzy, ma jakas funkcke ze tekko pochylo go mozna ustawic jakby dziecko usnelo ale jeszcze jej nie probowalam
bardzo fajny fotelik

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Widzę że rewelacyjne ceny teraz na maxi cosi są .
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...111463711.html
pewnie jakbym potrzebowała , to już bym klikała .

Joł doczytałam .
Londyn super bardzo mi się podobało , a do tego ciepło ok 10 stopni .
Bus powrotny tylko nas wkurzył , bo się na niego naczekaliśmy .
W portfelu pusto , bo kasa w nexcie została
Myślę że jeszcze kiedyś tam wrócę .

Monka dostałaś moją wiadomość na fejsie ?

Dziś z Olką dentystę zaliczyłam Oczywiście wyszło jej to uciekanie przed szczotką i pastą . Teraz to już jakoś sobie daje myć zęby , ale na pocz
ątku to była makabra z nią . Trzy zęby oczywiście do roboty .
I tu moje dziecko mnie zaskoczyło , otworzyła japę , gapiła się z bajkę . Pani nawet do niej nic mówić nie musiała . Wybrała tylko różową plombę , pani do niej że robaka będzie wyganiać z zębów i tyle
Potem wybrała sobie w nagrodę bańki i spytała kiedy znowu .
Dała też sobie pantomogram strzelić . Mamy w pakiecie więc jej do karty zrobili żeby był . Tam też grzecznie sobie stała .
Ania rzeczywiście super cena
Dobrze,że zakupy się udały i brawo dla
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:57   #1965
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Faktycznie długi dzień mam przed sobą Już mam posprzątane, obiad wstawiony, tylko odkurzanie czeka, bo nie chce wkurzać sąsiadów

Puchy tu ostatnio... co to będzie jak się ciepło zrobi. Wątek umrze śmiercią naturalną...

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

beata- co u Was?? widzę Cię

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

mloda- Ty kiedyś pisałaś o tych roletach podgumowanych. W sootę idę wybierać rolety do Werki pokoju i mam dylemat- zwykle czy te? Chodzi mi bardziej o to by zaciemniały jej pokój na noc (znaczy nad ranem ) bo słońca tam malo, dopiero jak zachodzi to trochę się dobija słonca. Bylam na nie zdecydowana tylko boję się, że bedę miała większą wilgoć na oknach bo i tak mi się "pocą". Wyczytalam, że może być taki efekt szczególnie zimą... Wczesniej jak miałam tam zwykłe rolety (na starych oknach) to rano po odsłonięciu praktycznie woda spływała... nie wiem czy teraz też tak nie będzie. Rolety się przyklejały do tej mokrej szyby a jak potem je zwijałam to ostatecznie na roletach powstał grzyb... kurde... sama nie wiem co robić. W dzien tych rolet używać nie będę w ogóe bo nie ma potrzeby, chodzi o przyciemnienie w nocy (łudzę się, ze dłużej pośpi )

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2013-03-21 o 08:37
Stary 2013-03-21, 09:07   #1966
mloda1989
Zakorzenienie

Powiem ci ze mi sie tak robi nawet na oknach gdzie sa zwykle rolety a w tamtym pokoju nie.. ale to bardziej chyba zalezy od tego ze tam grzejnik jest wlaczony, choc ostatnio ogolnie spokoj mam... ja ja zaslaniam dopiero jak mlody w lozeczku laduje i odslaniam jak juz u nas lata...

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

do h&M jest 20% znizki na cale zakupy dzieciecie

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2013-03-21 o 09:11
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:22   #1967
ASIULEK_23
Zakorzenienie

tzn w tym gdzie grzejesz się tak robi czy w tym gdzie nie grzejesz?? bo ja już sama nie wiem co lepsze?
Chyba się na nie zdecyduję... najwyżej będę szybko zmieniać tylko jak jest z ich dostępnością? myslisz, ze z latwościa je dostanę? One od strony zewnętrznej sa srebrene?? nie w takim kolorze co wewnątrz?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 09:23   #1968
Baobabek
Zakorzenienie

Oliwka - ale mendy! kurcze taki zwykły kredyt to ma straszne odsetki
Asiulek - nie chciałam Cię dobijać, ale miałam napisać o 8.45, ze moje dzieci jeszcze śpią, no ale akurat Iza sie obudziła, więc napiszę tylko, ze Kubuś jeszcze śpi
obawiam sie jednak jak wstanie bo w nocy kaszlał dużo
a no pustki tu ostatnio, a będzie gorzej...ja jak wrócę do pracy to chyba całkiem z wizażu zrezygnuję za dużo czasu tu spędzam, a trza będzie dziećmi sie zająć, chatę ogarnąć, jedzenie przygotować, do tego przyszykować sie do następnych lekcji - jezu nie wiem jak ja to ogarnę do tego mam tak chu.jowo ułożony plan, ze siedzę od 7.45 do 14.30 z wyjątkiem piątków (gdzie lekcje mam od 10.40-13.30 z okienkiem w środku), mam pełno okienek lekcji na dzień 4-6 a luk pełno

Stary 2013-03-21, 09:26   #1969
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dzięki za kupon akurat muszę zrobić jakieś zakupy rajtkowo- skarpetowo- piżamowe

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 09:28   #1970
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Faktycznie długi dzień mam przed sobą Już mam posprzątane, obiad wstawiony, tylko odkurzanie czeka, bo nie chce wkurzać sąsiadów

Puchy tu ostatnio... co to będzie jak się ciepło zrobi. Wątek umrze śmiercią naturalną...

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

beata- co u Was?? widzę Cię

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

mloda- Ty kiedyś pisałaś o tych roletach podgumowanych. W sootę idę wybierać rolety do Werki pokoju i mam dylemat- zwykle czy te? Chodzi mi bardziej o to by zaciemniały jej pokój na noc (znaczy nad ranem ) bo słońca tam malo, dopiero jak zachodzi to trochę się dobija słonca. Bylam na nie zdecydowana tylko boję się, że bedę miała większą wilgoć na oknach bo i tak mi się "pocą". Wyczytalam, że może być taki efekt szczególnie zimą... Wczesniej jak miałam tam zwykłe rolety (na starych oknach) to rano po odsłonięciu praktycznie woda spływała... nie wiem czy teraz też tak nie będzie. Rolety się przyklejały do tej mokrej szyby a jak potem je zwijałam to ostatecznie na roletach powstał grzyb... kurde... sama nie wiem co robić. W dzien tych rolet używać nie będę w ogóe bo nie ma potrzeby, chodzi o przyciemnienie w nocy (łudzę się, ze dłużej pośpi )
ja nie młoda, ale na jesieni zakładalismy rolety, wiec sie wtrącę mamy rolety na prowadnicach (więc do pocących sie szyb nie dotykaja, a też nam sie pocą), dające niby całkowite zaciemnienie mówię niby, bo w ofercie było, ze dają, ok, jak jest ciemno czy szruga to nic nie widać, ale za dnia widać coś tam, słońca nie przepuszczają. Nie są podgumowane bo ponoć śmierdzą jak słońce przyświeci, a my mamy 2 wielkie okna wlaśnie od strony gdzie świeci non stop, są z jakiegoś materiału dobrego, lekko sie mieni ten materiał w słońcu, to jest jakiś środek anty na promienie słoneczne. Jestem zadowolona z tych rolet, ale były dość drogie no i linka ci nie dam bo facet z krakowa przyjeżdżał montować a nie wiem co to za firma

Stary 2013-03-21, 09:32   #1971
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwka - ale mendy! kurcze taki zwykły kredyt to ma straszne odsetki
Asiulek - nie chciałam Cię dobijać, ale miałam napisać o 8.45, ze moje dzieci jeszcze śpią, no ale akurat Iza sie obudziła, więc napiszę tylko, ze Kubuś jeszcze śpi
obawiam sie jednak jak wstanie bo w nocy kaszlał dużo
a no pustki tu ostatnio, a będzie gorzej...ja jak wrócę do pracy to chyba całkiem z wizażu zrezygnuję za dużo czasu tu spędzam, a trza będzie dziećmi sie zająć, chatę ogarnąć, jedzenie przygotować, do tego przyszykować sie do następnych lekcji - jezu nie wiem jak ja to ogarnę do tego mam tak chu.jowo ułożony plan, ze siedzę od 7.45 do 14.30 z wyjątkiem piątków (gdzie lekcje mam od 10.40-13.30 z okienkiem w środku), mam pełno okienek lekcji na dzień 4-6 a luk pełno
moja nigdy do tej godziny nie spała i nie liczę na to, że kiedykolwiek do tej godziny dośpi. Ona najdłużej spała do 8 i to może ze 4 razy i to nie bez pobudek. Tak ciągiem to na maksa do 7.30 spała. Taki typ.

Co do drugiego to... faktycznie długo pracujesz

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
ja nie młoda, ale na jesieni zakładalismy rolety, wiec sie wtrącę mamy rolety na prowadnicach (więc do pocących sie szyb nie dotykaja, a też nam sie pocą), dające niby całkowite zaciemnienie mówię niby, bo w ofercie było, ze dają, ok, jak jest ciemno czy szruga to nic nie widać, ale za dnia widać coś tam, słońca nie przepuszczają. Nie są podgumowane bo ponoć śmierdzą jak słońce przyświeci, a my mamy 2 wielkie okna wlaśnie od strony gdzie świeci non stop, są z jakiegoś materiału dobrego, lekko sie mieni ten materiał w słońcu, to jest jakiś środek anty na promienie słoneczne. Jestem zadowolona z tych rolet, ale były dość drogie no i linka ci nie dam bo facet z krakowa przyjeżdżał montować a nie wiem co to za firma
tamte też na prowadnicach były a sie pociły razem z oknami
chyba będę musiała pochodzić po rożnych sklepach. Choć mój tz tego nie lubi, on zawsze wpada do pierwszego lepszego sklepu i już od razu się decyduje a ja się o smród nie boję bo tam praktycznie słońce nie dochodzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 09:38   #1972
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
moja nigdy do tej godziny nie spała i nie liczę na to, że kiedykolwiek do tej godziny dośpi. Ona najdłużej spała do 8 i to może ze 4 razy i to nie bez pobudek. Tak ciągiem to na maksa do 7.30 spała. Taki typ.

co do pracy, nie chodzi mi o to, czy długo czy krótko, tylko, ze dzień rozwalony, idę na 7.45, mam jedną lekcję, później okienko, później 2 lekcje i znowu okienko albo dwa gdybym była przy ukłądaniu planu to bym tak nie miała a, ze lepiej było tej co za mnie jest nawciskać okienek kosztem innych osób (bo one wtedy nie mają), a ona prawa głosu nie miała w tej sprawie to jest jak jest pamiętam jak miałam cudnie ułożony plan jak wracałam po kubusiu do szkoły zero okienek praca od 7.45 - 12.45 albo 13.30 i szlus. Dobrze, że tylko 2 mce z tym planem będę sie męczyć i tyle o mojej pracy, bo zaraz sie dyskusja zrobi nt. godzin pracy nli.... a wiesz, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma - nie Evi???

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

tamte też na prowadnicach były a sie pociły razem z oknami
chyba będę musiała pochodzić po rożnych sklepach. Choć mój tz tego nie lubi, on zawsze wpada do pierwszego lepszego sklepu i już od razu się decyduje a ja się o smród nie boję bo tam praktycznie słońce nie dochodzi
wiesz co, pod moimi też na dole się skrapla ale to nie dotyka mi materiału z resztą zawsze te 1-1,5 cm zostawiam od dołu, żeby sie nie kisiło nic i wtedy faktycznie mniej się pocą Swoją drogą strasznie mnie to wkurza! u moich rodziców są okna plastiki - jedne z pierwszych i nigdy nic sie nie pociło u teściów okna piękne nowe i też nic sie nie poci nie mam pojęcia od czego to zależy

Stary 2013-03-21, 09:44   #1973
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Asia ja mam w prowadnicach grubsze niepodgumowane. Okna sie poca,kaluze czasami na parapecie. Latem jak mam w sypialni okno non stop w sloncu to ich ciemny kolor nagrzewa sie tak ze nie dotkniesz. Uchylam okno i jest ok. Ale nigdy wiecej w prowadnicach,bo pod nimi od tego pocenia az czarno. Teraz bym brala gumowane ale takie do samodzielnego montazu bez prowadnic. Ale to tylko do sypialni gdzie caly dzien slonce. Jak masz niewiele slonca to chyba nie ma sensu. Bo u chlopcow w pokoju mam grubsze ciemne i fajnie sie sprawdzaja,nie ma egipskich ciemnosci w dzien,ale jest ciemno.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:57   #1974
nataszka25
Zakorzenienie

Wątek musi istnieć
Beata czemu już do nas nie piszesz
Darusia też pisze malutko

Ania
super, że zakupy udane
Stary 2013-03-21, 09:58   #1975
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

czesc dziewczynki
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:59   #1976
monka23
Zakorzenienie

Moj mały na szczęście dziś dopiero wstał , juz sie bała ze dziś bedzie powtórka z rozrywki .

Ania taa , a ty ?

Asiulek twoja mała po tobie taki ranny ptaszek

U mnie syf bo od 2 dni malowalam drzwi , a wczoraj tz stwierdził ze mogliśmy kupic nowe , o nie ja sie za dużo narobilam , a jemu , wiec tak zostanie i jeszcze je stuninguje bo mam wizje , mam nadzieje ze bedzie super .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:00   #1977
nataszka25
Zakorzenienie

Bao pewnie żadnego wpływu na plan nie macie co?
Po Kubusiu miałaś fajny plan a teraz się wkurzyli, że jeszcze drugi raz im uciekłaś i bachhh dużo okienek
Stary 2013-03-21, 10:03   #1978
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No pewnie po nas bo my z tz zawsze też rano wstawaliśmy ale nie o 5.45

Ja uciekam na spacer ale tylko szybko napiszę, że chwile rozmawialam z Darusią na fejsie i ma problem z dostępem do netu, kompy zepsute a telefonem ciężko jej wyslać bop jakiś błąd wyskakuje...
No to ją usprawiedliwiłam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-03-21, 10:05   #1979
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
no to się rozpisałaś... co u Was?
Jak dziewczynki?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Moj mały na szczęście dziś dopiero wstał , juz sie bała ze dziś bedzie powtórka z rozrywki .

Ania taa , a ty ?

Asiulek twoja mała po tobie taki ranny ptaszek

U mnie syf bo od 2 dni malowalam drzwi , a wczoraj tz stwierdził ze mogliśmy kupic nowe , o nie ja sie za dużo narobilam , a jemu , wiec tak zostanie i jeszcze je stuninguje bo mam wizje , mam nadzieje ze bedzie super .
jak będziesz je tuningować?
Stary 2013-03-21, 10:12   #1980
nataszka25
Zakorzenienie

Moje dziecko jest już zdrowe
Dowód? Sukienki

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości