|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cacajuate, twardas dziolcha
![]() Pisalam juz, ze zapisalam sie na polmaraton zywiecki??? ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1952 |
Zakorzenienie
|
A któraś będzie biegła w Trzemesznie?
Ja wczoraj przy -14 biegałam, miało być 10-15 km, ale koledzy zagubieni w lesie trasy pomieszali i wyszło 19 km ![]() ![]()
![]() |
#1953 |
Raczkowanie
|
Nie pisałam dawno bo i bieganie nie idzie... zima mnie niestety złamała, czytam sobie ten wątek i podziwiam wszystkie, że robicie tyle km w śniegu i na mrozie!!
![]() Ostatnio próbowałam i następne 1-2 dni czułam okropny ból w stawach od tego zimna (pomimo dobrego ubioru). Jeśli jestem początkująca, to chyba muszę czekać do wiosny, by móc truchtać na zmianę z marszem! No i zwątpiłam, czy kiedykolwiek uda mi się biegać, póki co ciągle zaczynam po czym łamię się przez pogodę... (już zaczynałam 2 razy, za każdym razem po dwóch tygodniach z 3-4 treningami w każdym, przerywałam...) a tak bardzo chcę, potrzebuję tego sportu. Miała któraś podobne doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Rainy, mam tak samo, ba miesiac, dwa zasuwam jak poparzona a potem a to choruje, a to mlody choruje, a to nie spi w nocy, stek wymowek
![]() ![]() Madziu, daleko to ![]() ![]() ![]() Musze wam cos opowiedziec ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1955 |
Zakorzenienie
|
LadyWhisper sobie z moim tz zrobiliśmy prezent na rocznicę ślubu która akurat 15 lutego
![]()
![]() |
#1956 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W końcu nie pojechaliśmy na ten sobotni bieg. Dziecko dało pospać do 9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą to raczej dość wolno biega skoro 5 km robi w godzinę, trochę jej zajmie półmaraton ![]() Mi na ogół endomondo zaniża trasę i tym sposobem mój wynik to kilometr czy dwa ![]() Cytat:
![]() My 15 lutego też zapisaliśmy się na bieg, ale charytatywny i biegniemy całe 5 km ![]() Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2014-01-27 o 17:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wlaczam endomondo i sport tracera razem. To pozniej na endo pisze ten wynik co mi na ST wychodzi. Endo cos szwankuje nawet ten platny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale ale ale....juz niedlugo bede miala swojego garminka gps ![]() no i zrobilam to wybieganko, znowu cos jakby mi siadlo na klacie, ciezko mi sie oddychalo, no ale ruszylam sie, oby tylko sie nie rozlozyc teraz ![]()
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ale biegając w mrozach sporo ludzi w tym tez ja mamy jakby atak astmy ![]() Mój tz jeszcze jakby ktoś mnie na początku stycznia pytał czy będzie biegał, to bym powiedziała że nigdy w życiu. To taki palacz, pracoholik, po pracy lubiący wypić piwko. I raptem zaczął biegać i rzucił palenie, tosz już 3 tyg biega i nie pali a ja dalej nie mogę w to uwierzyć. A teraz na treningu naprawdę mam problem żeby mu dotrzymać tempa.
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2014-01-27 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem o co chodzi ![]() Dlatego w te mrozy jednak ćwiczę na orbitreku w domku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-01-28 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
U mnie w klubie mają głównie dziewczyny 10, 110, 610. To 10 sa odradzane bo podobno bardzo niewygodny kwadratowy kształt. 110 jak nie potrzebujesz dodatkowych funkcji to najlepszy wybór cenowy 600 zl z pulsometrem. Te co więcej trenują to kupuja 610 ale to okolo 1050 z pulsometrem.
Mnie dziwi w garminie bezsens dużo wyzszej ceny za kobiece kolory. Daj znac jak aukcja poszla ![]() Ja idę pobiegać teraz bo później domowka urodzinowa u psiapsioly
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
Ja nie widzie w ogole przydatnosci garmina. Biegam z tanim timexem i zyje. Mysle, ze pozyje dalej :P
#1966 |
Zakorzenienie
|
madzia, w jakim klubie biegasz???
Hah no mi na starosc odwalilo i mam faze na roz ![]() cacajuate a mnie szlag jasny juz trafia z bieganiem z telefonem, zeby bylo wygodniej to opaska na ramie, ale zeby sobie sprawdzic w trakcie biegu dystans? Czas? Ipod plus sluchawki plus zegarek na reke jak jeszcze dzialal no wygladalam jak przybysz z kosmosu. I tak mialam kupowac zegarek doloze troche wiecej bede miec z gps ![]() pobiegane dzisiaj tez, nieduzo, ale ciezko bylo, moja dupa miala darmowa krioterapie dzisiaj heh
#1967 |
Zadomowienie
|
LadyWhisper, a nie masz aplikacji, która Ci czyta? W Nike Plus można ustawić, co ma czytać (czas/tempo/km przebiegnięte/ilość do końca) i jak często.
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Telefon przecież ma gps jeśli jest smark, znaczy ten, smart :P
#1968 |
Zadomowienie
|
Jak wam zimno, to rzuciłam na bloga dużo ciepłych fotek :P
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat 110 normalnie cenowo wychodzą, u niektórych sprzedawców są wahania ceny. Ale np. przy 610 to jest przy damskim multicolor prawie 300 zł więcej ![]() Zegarki są dużo wygodniejsze bo masz go na ręku i możesz wstrzymywać czas na mecie lub przejściu dla pieszych, i wychodzi prawdziwy czas, a tak zanim ja telefon wyciągnę z kieszonki odblokuję, to samo na zawodach jak jest start to włączam chwile wcześniej żeby na starcie nie marnować czasu na chowanie telefonu, ile razy już miałam że się nie zablokował i przy biegu miałam wszystkie możliwości telefonu uruchomione. Oczywiście tak się da, ale z zegarkiem jest dużo wygodniej.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
cacajuate moj telefon nie ogarnie jednoczesnie muzyki i aplikacji
![]() swoja droga kiedys sie natknelam na takich maniakow garmina, ze biegali z gpsem po stadionie i jak im na zegarku wyszedl troche inny dystans to stwierdzili ze bieznia jest niewymiarowa ![]() powiez mi , jak Ty sie odzywiasz? Jakos mega zdrowo? Ja za cholere nie potrafie sie normalnie odzywiac albo jem za duzo albo nie jem prawie nic a Ty taka szczuplutka jestes ![]() o Madzia, to musze obczaic ten 610 co to za cudo ze az taka roznica w cenie ![]()
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/do-f...prod84374.html tekila901 ja mam włączoną automatyczna pauzę w telefonie, więc przy treningach telefonu nie ruszam. Mi akurat stanie na światłach nic dobrego nie daje, bo ani przez te 30-60 sek nie odpocznę, za to po tej nawet chwili muszę znowu rozbiegać nogi, tracę swoje tempo w którym mi się idealnie biegło i znowu musze je złapać, wiec jak jest czerwone a nic nie jedzie to się nie zatrzymuję.
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz mam iPhone z GPS. Generalnie nie uwazam, zeby Nike Plus bylo dobre, ale uzywam, bo juz tak mi zostalo. Z GPSem liczy kilometry (prawie= dobrze. Teraz jednak cos maja walniete i naliczyli mi w styczniu 70 km przebiegnietych, podczas gdy zrobilam ze 120. Coz, prosta matematyka nie ima sie Nike ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Aha, LadyWhisper, mysle, ze szczuplosc zawdzieczam tez temu, ze po latach roznych sportow mam naprawde dobry metabolizm. Po pierwsze mam ladne miesnie, chociaz bieganie je akurat zniszczylo troche, a po drugie mam taki apetyt, ze sam sie reguluje do zapotrzebowania. Jak przestaje np. duzo biegac to dosc szybko znika mi duzy apetyt.
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
Ja biegam z endomondo, ale nie ma dla mnie większego znaczenia czy dobrze mi nalicza trasę. Póki co biegam żeby biegać. Może kiedys jak wezmę się za jakieś porzadniejsze trenowanie - z myślą o polmaratonie, albo o lepszym czasie na dyche, to wtedy pomyśle o czymś innym. Ale pewnie nie prędko to nastąpi.
Podczas biegania bardzo nie lubię się zatrzymywać. Jak już się zatrzymam to jest mi ciężko wrócić do rytmu. Pl_madzia Ty chyba nawet kiedys pisalas na wątku o treningach w klubie, co tam robicie itd. Cacajuate przeczytalam wpis, obejrzałam fotki. Nawiasem mówiąc żal mi doope ścisnal ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Liczenie czasu na biegach, gdy sie zatrzymujesz jest zupelnie bez sensu. Nie rozumiem w ogole, jaki to ma cel? Jesli biegniesz base run, to minuta w te czy wewte nie robi. A jesli speed to nic ci nie powie wynik z biegania w kratke, gdzie masz te kilka sekund/minut na regeneracje na swiatlach
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Pod tym też się mogę podpisać, licze na dużo wpisów i mnóstwo fotek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
Dziekuje. Jak wam sie tak podoba, to mnie poleccie, zeby te moje wypociny czytalo troche wiecej osob, niz mama, ciocia i osoby z wizazu :P
#1979 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajna opcja jest w którejś aplikacji do biegania, jest total time i moving time, z obydwu parametrów średnią wylicza, mi to bardzo pasajet, bo nie muszę zatrzymywać aplikacji a wiem ile 'straciłam' czasu na pasach Cytat:
W miarę ok jadłam podczas pierwszych 3 - 4 miesięcy jak karmiłam bąbla, ale to było tak na siłę, że czułam się po prostu zmęczona na maksa wymyślaniem co kiedy jak i dlaczego mam jeść ![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą, jak trenowałam to nigdy, nawet przy -30 nie biegałam w rękawiczkach, po ciąży mi się zmieniło, okolice 0st a mi już zimno ![]()
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
LadyWhisper: no tak, zapomnialam o rekawiczkach :P. Co do jedzenia: ja KOCHAM jesc. Uwielbiam pasjami. Wszyscy sie ze mnie smieja, ile jem. Kolega sie smial, ze nie rozumie bloga, ale rozumie, ze jest o jedzeniu i bieganiu , czyli moich 2 milosciach :P Jestem pasjonatka zarcia. A lubie dobre jedzenie, nie jakies tam masakryczne
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.