|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
fajna opcja z lista wszystkich studentow i ich adresami e-mail
|
|
|
|
#1952 |
|
Przyczajenie
|
hej
wybiera się ktoś może na Gospodarkę przestrzenną lub Turystykę i rekreację?
|
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ,które już studiowały na UŁ ! Wiecie może czy gdzieś bd wcześniej podana jakaś lista książek itp .bo np. brat nie musiał kupować/wypożyczać żadnych , ale znajoma na administracji miała albo kupić albo wypożyczyć
.
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem ciekawa
|
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez idontknow13 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:52 |
|
|
|
#1956 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
francuski podobno mamy razem z studentami z filologii Nigdy się tego języka nie uczyłam Podzielą nas na dwie grupy: początkująca i zaawansowana. Słyszałam że mają zrobić nam na początku test aby sprawdzić na jakim poziomie językowym jesteśmy Słyszałam też że na tym dziennikarstwie jest więcej francuskiego niż dziennikarstwa (ale tym się nie zamartwiam bo po pierwsze język obcy jest w dzisiejszych czasach potrzebny no i oczywiście na tym tradycyjnym dziennikarstwie też za dużo dziennikarstwa nie ma ) Jeśli bd miała jakieś pytania to pisz śmiało postaram się pomóc o ile bd potrafiła )
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
Raczej sprawnie, wydaje mi się, że wiedzą po co tam siedzą
|
|
|
|
#1959 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-07-13 o 17:51 |
||
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie jeszcze zapytam dokumenty na uczelnię można wysyłać ok rozumiem ;0 a jak się ma to wysyłanie o akademik, stypendium? No i szkoda że meldować się możńa w aka dopiero od 1 a nie jak w innych tydzień czy nawet 2 tygodnie przedrozpoczęciem ;/
|
|
|
|
#1961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też można wysłać na adres centrum obsługi i potem najlepiej zadzwonić i zapytać czy doszły. W tamtym roku kwaterowanie było od 25 września, jednak wtedy trzeba dodatkowo płacić. |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam szansę na któryś z tych akademików? Wiadome chciałoby się 2,3,10 ewentuualnie te kolejne
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie by było przejrzeć je wcześniej .
![]() Rok siedzenia na dupie i nic nie robienia bardzo mnie znudziło .Wiem , jeszcze bd żałować tych słów .
|
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
Tak studiuję, w zeszłym roku dostałam 11 , mam też znajomą z roku która mieszka w trójce także wszystko jest możliwe
|
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
To może więcej o 11 powiesz. Bo może łatwiej będzie ją dostać, jak się ją wpisze w podaniu. Jakie są warunki mieszkania, ludzie itp. itd.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1966 |
|
Przyczajenie
|
[1=5e39f43c776cd63a5691dbe eeb4c12a7b21f7a21_63e1948 2c3766;41774470]Nic ciekawego. Na USOSie odbywają się rejestracje żetonowe, np. na wf bądź seminaria / przedmioty do wyboru, ale to zależy od kierunku. Na germanistykę technologia jeszcze nie dotarła i rejestracja na przedmioty do wyboru odbywa się na zasadzie "kto pierwszy wpisze się na wywieszoną listę"
![]() [/QUOTE] Cześć. Mam kilka pytań, bo ja właśnie dostałem się na germanistykę. Do Łodzi mam 350km i raczej ciężko żebym dał radę pojechał wpisać się na listę szybciej niż inni, którzy mają bliżej, więc zostaną mi po prostu te przedmioty, których nikt nie chciał? :xxx Jest ktoś jeszcze co idzie na germanistykę? Muszę wysłać tylko odpis świadectwa dojrzałości, zdjęcia i kserokopię dowodu osobistego i podanie, tak? Ubiegając się o kierunek wybrałem filologie germańską z językiem hiszpańskim od podstaw, więc jak to będzie wyglądać? Wie ktoś coś? Z góry dziękuję za odpowiedź! |
|
|
|
#1967 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() I jeszcze oświadczenie, do pobrania tam gdzie podanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a chyba gdzieś jest napisane, że dwa.
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież nie znasz programu studiów i nie wiesz, na jakie zajęcia wolno Ci się zapisać, za ile punktów są itp. Wszystkie sprawy organizacyjne zostaną przedstawione w pierwszym lub drugim tygodniu października i wtedy dopiero się dowiesz, na jakie przedmioty masz się zapisać, o ile na jakiekolwiek.Nie wiem, jakie dokumenty musisz wysłać. Wydaje mi się, że musisz wysłać też oryginał matury i będziesz mógł go odebrać w październiku w dziekanacie. Najlepiej napisz mail / zadzwoń do działu rekrutacji i zapytaj. Tak, ja kończę filologię germańską z językiem hiszpańskim, we wrześniu bronię licencjat. Jest to najgorzej prowadzony drugi język ze wszystkich do wyboru na germie, niestety, i po 3 latach dalej jestem na poziomie A2. Prowadząca jest Hiszpanką i ma iście hiszpański temperament, ale teraz jest już trochę lepiej i bardziej przykłada się do prowadzenia zajęć. Hiszpański to piękny język, mimo wszystko nie żałuję, że właśnie go wybrałam. Poszukaj wcześniejszych postów o germie na UŁ, wyszukiwarka nie gryzie. Nieraz pisałam o tym kierunku i o specjalności hiszpańskiej, a nie lubię się powtarzać
Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 Czas edycji: 2013-07-13 o 19:45 |
|
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
#1971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
studentka UŁ - przyszła informatyczka ![]() Ćwiczę z P90X i inne: Biegam - 4 razy w tygodniu Jeżdżę na rowerze - 3 razy w tygodniu Hula hop z masażem - klika razy w tygodniu przez 30 min. plat.wib. - codziennie przez 20 min. |
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
jestem taka ciekawska, ze mimo, ze do nauki mi sie nie spieszy juz bym chciala poznac plan zajec, ludzi i wgl wszystko zwiazane ze studiami
|
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie dostalem sie na logistykę na ek-socu i WZ i który mam wybrać dziewczynki ?
Pozdro
|
|
|
|
#1974 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
|
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
porównaj plany studiów i sprawdź, co wg Ciebie jest lepsze?
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
a czy sa jakieś zdjecia tych akademikow pokoi ?
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- ,,Opłaty Stawki za zamieszkanie w DS obowiązujące studentów i doktorantów UŁ opłata miesięczna za miejsce w pokoju 2-osobowym – 340 zł " to każda osoba po 340 zł płaci ?????? |
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
#1980 |
|
Raczkowanie
|
a zdjecia pokoi ? :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

wybiera się ktoś może na Gospodarkę przestrzenną lub Turystykę i rekreację?
.

francuski podobno mamy razem z studentami z filologii

a chyba gdzieś jest napisane, że dwa.
)