Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 20:34   #1951
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja też nie jestem na fb

widzę, że Małgosia daje czadu trzeba nieźle pilnować takiego czworakującego malucha no nie?
to nie to co kiedyś

==
bylismy dzisiaj z tżtem u lekarza, ja dostałam skierowania na bad. krwi , a on na gastroskopię...;/
Wojtuś w tym czasie był z babcią mama tak go ładnie uśpiła, że spał 2 godziny
a teraz jest pełen sił i energii i właśnie łazi po pokoju
coraz częściej staje na czworaka

nooo i jestem po prostu wściekła na siebie...
dałam się dzisiaj zrobić w bambuko... zagadała nas pod tesco dziewczyna,że niby badanie rynku robi, testowaliśmy perfumy... i dałam się namówić i kupiliśmy 2 perfumy marki no name za 60zł.. ehh nie wiem co mi odbiło, tż od początku mówił, że nie kupujemy ..
a ja miałam jakieś zaćmienie... przecież wiadomo nie od dziś , że tak oszukują ludzi
no nic, perfumy ładnie pachną... będą na prezenty dla teściów

ale już wiem jakie dzisiaj w nocy będę miała sny

===
aaa i Wojtek kończy dzisiaj 7 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Heja

Jestem Boigiem od wczoraj usypiam dziecko bez cyrku. Myslę że znalazłam przyczynę jej upierdliwego charakteru.. za mało snu. Teraz wynoszę ją do sypialni co 2- 3 h i ładnie tam zasypia i śpi ok pół godziny a nie jak wcześniej w salonie 2 razy w ciągu dnia po 15 min. Widocznie potrzebuje ciszy i ciemnosci.

Dziś też zrobiłam słoiczków na miesiąc do przodu. A oszczędności na konto
Myślicie że są jakieś ograniczenia w podawaniu kaszy jaglanej ? bo co drugi słoiczek robiłam właśnie z kaszą, mam nadzieje że wyjdzie jej na zdrowie

O szit, Jurek przegonił Nine, moja ostatnio ważyła 8300 ale to przed kupą i po jedzeniu więc przypuszczam, że jeszcze tyle nie ma. Dobra, wybaczymy bo facet ma prawo ważyć więcej
i prawidłowo, tyle oszczędzamy ile mamy na koncie
Stary 2013-11-20, 20:38   #1952
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hahah, ja też taka jestem Do lekarza z mężem, do urologa z ciotką A jak myślę, że za miesiąc mam iśc z nim sama do szpitala to umieram już... mąż w pracy będzie. Ja z moim tylko do sąsiadki na piętro wyżej chodzę
haha dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna
Stary 2013-11-20, 20:41   #1953
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
haha dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna
JA mogę iść do sklepu, gdzie mogę wjechać, na spacery to oczywiste ale do lekarza za cholerę sama nie pójdę. Jestem tak zestresowana,że nie jestem w stanie słuchać co lekarz mówi i np ubierać małej czy wogóle się nią zając wtedy. O szczepieniu nie mówię bo na samą myśl mi słabo.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:41   #1954
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
strasznie się dłuży

nie, to raczej nie spodnie, nie czuję żeby były ciasne

dzięki za tak duży odzew...
teraz akurat jestem u rodziców, ale niestety oni pracują, mama często do 20 w pracy i nie ma mi kto pomóc nosić wanienkę, w domu zawsze robi to mąż

co do pomagania przy Antku mogę praktycznie tylko liczyć na męża... rodzice daleko, teściowie nie żyją... pisałam już TŻ, że brzuch mnie boli no i napisał, że będzie mniej pracował i będzie zajmował się Antkiem
Ja jak musiałam sama kąpać to niosłam pustą wanienkę i na 2 razy w garnku wodę przynosiłam a potem tylko wanienkę z wodą odstawiałam na podłogę na bok i mąż jak wracał to zanosił do łazienki. Mi za ciężko wanienkę nosić - przecież nie dość że ciężka to nieporęczna.
Dobrze, że mąż będzie krócej pracował i Ci pomoże
Stary 2013-11-20, 20:44   #1955
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA mogę iść do sklepu, gdzie mogę wjechać, na spacery to oczywiste ale do lekarza za cholerę sama nie pójdę. Jestem tak zestresowana,że nie jestem w stanie słuchać co lekarz mówi i np ubierać małej czy wogóle się nią zając wtedy. O szczepieniu nie mówię bo na samą myśl mi słabo.
Tak samo mam, do lekarza zawsze z towarzyszem bo mój mały jak tylko się go położy do rozebrania to bardzo płacze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-20, 20:45   #1956
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja też nie jestem na fb

widzę, że Małgosia daje czadu trzeba nieźle pilnować takiego czworakującego malucha no nie?
to nie to co kiedyś

==
bylismy dzisiaj z tżtem u lekarza, ja dostałam skierowania na bad. krwi , a on na gastroskopię...;/
Wojtuś w tym czasie był z babcią mama tak go ładnie uśpiła, że spał 2 godziny
a teraz jest pełen sił i energii i właśnie łazi po pokoju
coraz częściej staje na czworaka

nooo i jestem po prostu wściekła na siebie...
dałam się dzisiaj zrobić w bambuko... zagadała nas pod tesco dziewczyna,że niby badanie rynku robi, testowaliśmy perfumy... i dałam się namówić i kupiliśmy 2 perfumy marki no name za 60zł.. ehh nie wiem co mi odbiło, tż od początku mówił, że nie kupujemy ..
a ja miałam jakieś zaćmienie... przecież wiadomo nie od dziś , że tak oszukują ludzi
no nic, perfumy ładnie pachną... będą na prezenty dla teściów

ale już wiem jakie dzisiaj w nocy będę miała sny

===
aaa i Wojtek kończy dzisiaj 7 miesięcy!
Aaa to jeszcze mózg po ciąży - Ty perfumy, ja obcych do domu wpuszczam
za 7 miesięcy
Stary 2013-11-20, 20:48   #1957
salviae
Zadomowienie

Cytat:
ja musze wszedzie sama, nie mam wyjscia za bardzo tata jezdzi z nami tylko do Zabrza do kardiologa, bo az tak dobrym kierowca nie jestem
Cytat:
Ja jak musiałam sama kąpać to niosłam pustą wanienkę i na 2 razy w garnku wodę przynosiłam a potem tylko wanienkę z wodą odstawiałam na podłogę na bok i mąż jak wracał to zanosił do łazienki. Mi za ciężko wanienkę nosić - przecież nie dość że ciężka to nieporęczna.
u nas tak samo w wiaderku nosilam, zresszta TZ tez nosi w wiaderku bo ciezko, a pozniej zostawilam ta wanienke i czekala na niego co ja to bede nosci
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:48   #1958
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dziewczyny - serio wy się tak nigdzie bez mężów nie ruszacie? To co wy robicie całymi dniami??

Kurcze jak bym musiała na męża czekać z każdą pierdołą to bym nic w życiu nie załatwiła.. całe becikowe sama, co 2 tygodnie do przychodni- morfologia, wizyty.. Raz w miesiącu do bibilioteki na drugi koniec warszawy, na zakupy ciuchowe. Co jakiś czas na gimnastykę z niemowlakiem...
ja to samo - z Przemkiem pociągiem do Gliwic, do Galerii, na pocztę, do banku, biblioteki ... z tym że teraz w miarę możliwości staram się wszystko załatwiać po powrocie męża (dobrze że bank do 18 a poczta do 19) bo grzeją tam bardzo i P. się poci od razu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:49   #1959
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale malusieńka
Przemek taki był w czerwcu fajnie byłoby ponosić lekkiego niemowlaczka

noo nieźle
pocieszę Cię że moja babcia kiedyś dała się wkręcić na jakimś spotkaniu w masażer stóp za który zapłaciła 1600 zł, w ratach

ja nigdy się nie zgadzam jak mi ktoś cokolwiek proponuje

---
ale fajny dzień mamy, odwiedzinki Deb z Helenką, Vujki z Pawełkiem i Maluskiej z Emilkiem - wszystkie dzieciaczki grzeczne, ładnie się bawiły, Emilek wymiata, wszędzie był, wszystkiego się łapał i wstawał, jak dobrze że Przemek jeszcze w miarę w miejscu zostaje
Spotkanie było super oby takie częściej się udawały
Stary 2013-11-20, 20:50   #1960
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ładna waga chyba przegoni Kube, bo on 7 miesiecy i 9400 wazy ale jak go podnosze to juz cieeezko, musze w najblizszym czasie kupic fotelik

no nie, powinien byc taki zegar jak na pralce

hehe moj dziadek ostatnio kupil skorzana mini dla babci i brzydkie kapy na tapczan za 300 zł

fajne spotkanie, my z Rybnikiem jakos nie mozemy sie zgrac, ale moze za niedlugo spotkanie dojdze do skutku

hehe

Kuba mial dzisiaj zly dzien, caly czas musialam sie nim zajmowac marudzil, marudzil, marudzil nie wiem, czy mozliwe ze znowu zeby jak tydzie temu przebily sie 2 jedynki jutro jade do rodzicow, niech sie dziadkowie nim zajmuja
Dobreee mini dla babci hahah
Dziadek od szwagra kupił lampę Ala bioptron za 3 tys!!! A w środku jest halogen za 5zł :-o

Stary 2013-11-20, 20:52   #1961
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Heja

Jestem Boigiem od wczoraj usypiam dziecko bez cyrku. Myslę że znalazłam przyczynę jej upierdliwego charakteru.. za mało snu. Teraz wynoszę ją do sypialni co 2- 3 h i ładnie tam zasypia i śpi ok pół godziny a nie jak wcześniej w salonie 2 razy w ciągu dnia po 15 min. Widocznie potrzebuje ciszy i ciemnosci.

Myślicie że są jakieś ograniczenia w podawaniu kaszy jaglanej ? bo co drugi słoiczek robiłam właśnie z kaszą, mam nadzieje że wyjdzie jej na zdrowie

O szit, Jurek przegonił Nine, moja ostatnio ważyła 8300 ale to przed kupą i po jedzeniu więc przypuszczam, że jeszcze tyle nie ma. Dobra, wybaczymy bo facet ma prawo ważyć więcej

wiesz ja też odkryłam że moja czasami mega marudzi przez brak snu i trzeba jej pomóc zasnąć. Najlepiej jak prześpi się ciągiem 2 godziny w połowie dnia to wtedy ma super humorek przez resztę. Niestety sen ma słaby i łatwo ją zbudzić.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
właśnie tak powinno być!!

Powiem Wam ze coraz dziwniejsze są moje rozmowy z moim synem... Dzisiaj go trzymałam na swoich kolanach przodem do siebie (od poludnia marudzil, a już od 15 konkretnie) i mowię powiedz z czym masz problem brzuszek - pokazuje brzuszek - tiu tiu tiu boli?? a może mokro - tiu tiu tiu mokro ?? a może ząbek - tu jest ząbek - boli ząbek, jest ałłla?? A moje dziecko patrzy się na mnie jak na debila i nie wiem czy jeszcze coś pominęłam czy po prostu czekał az go normalnie spytam...

Albo wczoraj.. coś też go złapała maruda.. I ja mowie do niego - Wojtuś Ty już jesteś duży chlopak, jak masz z czyms problem to po prostu powiedz.. takie duże chlopaki to już nie płaczą.Tak tak juz nie jestes noworodkiem co sobie beczy i beczy.. Ty masz już prawie 6 miesięcy!! Już jesteś baaardzo duży!.. a on na mnie tymi oczkami szreka przeciez ja jestem jeszcze taki malutki...
---------
Dziewczyny - serio wy się tak nigdzie bez mężów nie ruszacie? To co wy robicie całymi dniami??

Kurcze jak bym musiała na męża czekać z każdą pierdołą to bym nic w życiu nie załatwiła.. całe becikowe sama, co 2 tygodnie do przychodni- morfologia, wizyty.. Raz w miesiącu do bibilioteki na drugi koniec warszawy, na zakupy ciuchowe. Co jakiś czas na gimnastykę z niemowlakiem...

ja czasami wole pojsc sama niż go prosić, ustalac kiedy może, może z laski wpiszę się w grafik..a tak chop sium... Lubie być samowystarczalna, nie lubie być od nikogo zależna Jedynie mam problem gdzie przydałoby się pojechać gdzieś samochodem.. To trochę boje się go wozić, bo ze mnie słaby kierowca i jakby mi się rozwyl to bym się rozproszyla i nie wiedziała co robić, gdzie zjechać itp.. i dlatego jeżdże wszędzie komunikacja
No mi to ciężko z wózkiem w mojej super ciasnej klatce, dlatego najlepiej z mężem załatwiać
Stary 2013-11-20, 20:52   #1962
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
ja musze wszedzie sama, nie mam wyjscia za bardzo tata jezdzi z nami tylko do Zabrza do kardiologa, bo az tak dobrym kierowca nie jestem

u nas tak samo w wiaderku nosilam, zresszta TZ tez nosi w wiaderku bo ciezko, a pozniej zostawilam ta wanienke i czekala na niego co ja to bede nosci
Tez zawsze zostawiam wanienkę dla TŻ. A co! Ja noszę 8300 przez cały dzień to niech on też podźwiga

Stary 2013-11-20, 20:55   #1963
modro
Rozeznanie

Cytat:
my też mieliśmy problemy z zasypianiem... bo za wcześnie go odkładałam żeby spał... on zasypia sam w jakieś 10 min po 3 h aktywności wystarczy z nim poleżeć i pogłaskać i śpi

też tak miałyście na początku ciąży, że brzuch Was bolał? ja tak z Antkiem nie miałam... często boli mnie po noszeniu Antka albo np. gdy niosę wanienkę z wodą
Bolał mnie często. Ja nie nosiłam wanienki z wodą, ale zdarzało mi się nosić trzylatkę

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Zaczynam sie zastanawiać czy nie kupic tego całego woombie. Maly spi tylko jak go przytulam z raczkami ulozonymi wzdłuż ciala:/ jestem cała zdretwiala

Magiusa chyba Ty jestes specjalistka powiedz mi czy to możliwe że do tej pory spal normalnie a teraz będzie mu potrzebny ten otulacz? Na stronie widziałam chyba 2 rodzaje, możesz mi opisać czym one sie różnią? Jaki Ty masz? W ogóle czy któraś z Was nie jest z niego zadowolona?

I jeszcze jedno: Leon często przez sen odwraca sie na brzuch, a po jakimś czasie zaczyna plakac żeby go przewrócić. Czy w takiej sytuacji spanie z woombie nie jest niebezpieczne?:/
U mnie młoda lubiła byc zawijana ciasno w kocyk, na woombie się wściekała i nie dało rady jej w tym unieruchomić.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja osobiście w ogole nie chciałabym z dzieckiem jeździć autobusem czy tramwajem, tam są same choróbska.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------
Ja w ogóle brzydzę się różnych rzeczy więc się nie przejmuj. Np. na basen też bym nie poszła, dziecko ma siedzieć w wodzie , gdzie inni dorośli moczą swój tyłek? o niieee
Ja z tego powodu nigdy ie pozwoliłam mężowi na kąpiel z dzieciakami

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Szarp ja tez czytam.i czytam i zupelnie co innego czytam ... Dzieci uklad nerwowy jest gotowy na samodzielne zasypianie w wieku 2-3 lat. Ten intensywny rozwoj w miedy czasie jest odp.za probly zesnem a dajac poczucie bliskosci.nie stwarza sie zadnych.zaburzen, wrecz przeciwnie daj.se stabilny grunt rozwojowy. Ale rob tak jak Ci dyktuje intuicja ( niekoniecznie ksiazki) i tak bedzie najlepiej. Trzymajcie sie cieplo.
Moja córka dopiero teraz (3,5 roku) jest w stanie sama zasnąć, wcześniej tylko po czytaniu książek przytulona do mamy albo taty. Mi to nie przeszkadzało, mąż uważał, że powinna sama zasypiać. A ja uwielbiałam te wieczorne chwile

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
o, o tym sposobie nie slyszalam... chociaz zaloze sie, ze mlody zacznie sie tym bawic ale sprobuje.

Ash i magiusa, dzieki za odzew. bujanie i szumienie to srednio juz dziala. mlody juz sie wycwanil. i pierdzi teraz hehe, uwielbiam jego baczki!

Moja cudaczka dziś jadła i strzelała mi ze stanika

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Yyyy moja zasypia sama, pogada, pokręci się i zaśnie

My po szczepieniu. Waga, uwaga, uwaga, zaszalała ... 6280 zamykamy drzwi czy ktoś nas przebije Florek?
Nie no, my mamy 5750 urodzona w połowie czerwca

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ktos przebije Florka? cos kojarze, ze byl ktos ponizej 6 jakos niedawno...
ano my

Cytat:
Heja

A jakie robisz te słoiczki? Masz swoje warzywa czy normalne ze straganu?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:55   #1964
deb
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też myślę, że ciężko by mi było sobie poradzić. Na każdej wizycie jest mąż i tak już podzieliliśmy 'obowiązki' na wizycie że ja zawsze wiem o czym lekarka mówiła i co kazała. A tak tu ubierać, tu słuchać...to jak raz byłam z teściową to nic nie wiedziałam bo ona stała ja ubierałam, uspokajałam bo mała płakała a teściowa nie słuchała co mówi lekarka i potem nic nie wiedziałam.
Stary 2013-11-20, 20:55   #1965
megusia87
Zadomowienie

Cytat:

wiesz ja też odkryłam że moja czasami mega marudzi przez brak snu i trzeba jej pomóc zasnąć. Najlepiej jak prześpi się ciągiem 2 godziny w połowie dnia to wtedy ma super humorek przez resztę. Niestety sen ma słaby i łatwo ją zbudzić.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

No mi to ciężko z wózkiem w mojej super ciasnej klatce, dlatego najlepiej z mężem załatwiać
Ja w ciągu popoludniowego snu załączam małemu radio po cichutku. Dużo to daje bo lepiej i dłużej śpi i byle szmerki go nie budzą

Stary 2013-11-20, 21:02   #1966
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Ja w ciągu popoludniowego snu załączam małemu radio po cichutku. Dużo to daje bo lepiej i dłużej śpi i byle szmerki go nie budzą

W sumie też kiedyś zawsze radio miałam włączone, mogłam z tego nie rezygnować. Muszę znowu spróbować załączać
Stary 2013-11-20, 21:05   #1967
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie tak powinno być!!

Powiem Wam ze coraz dziwniejsze są moje rozmowy z moim synem... Dzisiaj go trzymałam na swoich kolanach przodem do siebie (od poludnia marudzil, a już od 15 konkretnie) i mowię powiedz z czym masz problem brzuszek - pokazuje brzuszek - tiu tiu tiu boli?? a może mokro - tiu tiu tiu mokro ?? a może ząbek - tu jest ząbek - boli ząbek, jest ałłla?? A moje dziecko patrzy się na mnie jak na debila i nie wiem czy jeszcze coś pominęłam czy po prostu czekał az go normalnie spytam...

Albo wczoraj.. coś też go złapała maruda.. I ja mowie do niego - Wojtuś Ty już jesteś duży chlopak, jak masz z czyms problem to po prostu powiedz.. takie duże chlopaki to już nie płaczą.Tak tak juz nie jestes noworodkiem co sobie beczy i beczy.. Ty masz już prawie 6 miesięcy!! Już jesteś baaardzo duży!.. a on na mnie tymi oczkami szreka przeciez ja jestem jeszcze taki malutki...
---------

ja czasami wole pojsc sama niż go prosić, ustalac kiedy może, może z laski wpiszę się w grafik..a tak chop sium... Lubie być samowystarczalna, nie lubie być od nikogo zależna Jedynie mam problem gdzie przydałoby się pojechać gdzieś samochodem.. To trochę boje się go wozić, bo ze mnie słaby kierowca i jakby mi się rozwyl to bym się rozproszyla i nie wiedziała co robić, gdzie zjechać itp.. i dlatego jeżdże wszędzie komunikacja
eeeeeee ja tam się często ruszam bez męża. jakbym miała czekać na niego to byśmy zgnili w domu przez 3/4 dnia się kisząc..
a rozmowy prowadzicie na poziomie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:22   #1968
diabli
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 jeśli możecie oddajcie glos na nasza rymowanke. rytual to...kłamstwo ale chcemy niekapek z góry dzięki za każdy klik (chyba nie trzeba się logować. wystarczy przepisac kod z obrazka)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:28   #1969
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
też mi to przeszło przez myśl, ale mały już był taki marudny, że chciałam jak najszybciej przynieść tą wannę i go umyć

Cytat:

w domu nie noszę, ale teraz jestem u rodziców i nie miał mi kto pomóc, bo rodzice w pracy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 21:35   #1970
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 jeśli możecie oddajcie glos na nasza rymowanke. rytual to...kłamstwo ale chcemy niekapek z góry dzięki za każdy klik (chyba nie trzeba się logować. wystarczy przepisac kod z obrazka)
zagłosowane, super wierszol

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:40   #1971
Mysia mysz
Zakorzenienie

Nie mam kieyd nadrobić ale mignęło mi, że boicie się basenów, komunikacji miejskiej, jazdy samochodem

LASKI ! wyluzujcie !

my łazimy wszędzie na basen, do sklpeu, do kina - mały nie choruje
kąpię się z nim, bo w polu nie robię i spocona jak świnka nie jestem, biorę prysznic przed i siup
jeżdżę z nim sama autem, trudno czasme marudzi, ale inaczej bym w domu zwariowała

tak więc wyluzujcie, bo trza dzieciaki hartować wcześniej czy później wsiądą do autobusu czy wejdą do basenu i tak

ale ja jestem inna moje dziecko przytula się do kota i czasem kudła zje nie wyparzam butelek ani smoczków, ubieram jak siebie i nawet zabawek nie piorę młody ma prawie pół roku i nic mu się nie dzieje

no także wyluzujcie i wyrwijcie się z domu !
i to już !

dobranoc
Stary 2013-11-20, 21:46   #1972
kociakZpazurem
Raczkowanie

ash hehe nie, w ogóle to mam nadzieję, że mało takich ludzi jest co tak myśli

Magiusa

diabli głos oddany

A co do spotkania to fajnie wam, że tak blisko siebie mieszkacie i możecie się spotykać

karolina żeby brzuszek nie bolał

megusia87 dobry sposób, też wcześniej tak robiłam i nic ją nie wybudzało
kociakZpazurem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:46   #1973
karolina2121
siedzę i myślę

kochane jakiej firmy było to krzesełko do karmienia z czerwonym kapturkiem? bo nie pamiętam ...
Stary 2013-11-20, 21:54   #1974
diabli
Zakorzenienie

edit fotki wcielo

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-11-22 o 22:29
Stary 2013-11-20, 21:55   #1975
megusia87
Zadomowienie

W temacie basenów... Ja już w życiu na żaden basen nie pójdę.
Po ostatnim razie - termy w besenovej chwyciłam takie zapalenie pęcherza że ponad pół roku je leczyłam i to z marnym skutkiem.

Jedynie włażę do tego podwórkowego bo wiem że u mnie w domu trypla nikt nie ma a tatuś regularnie chloruje wodę

Stary 2013-11-20, 21:56   #1976
antoinettee
Zadomowienie

UWAGA, UWAGA WYCZYTAŁAM NA FACEBOOKU
http://promobaby.pl/promocja-16773.html
Stary 2013-11-20, 22:31   #1977
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
zagłosowane, super wierszol
dzięki.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
kochane jakiej firmy było to krzesełko do karmienia z czerwonym kapturkiem? bo nie pamiętam ...
chicco model polly kolor happy land
Stary 2013-11-20, 22:32   #1978
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Nie mam kieyd nadrobić ale mignęło mi, że boicie się basenów, komunikacji miejskiej, jazdy samochodem

LASKI ! wyluzujcie !

my łazimy wszędzie na basen, do sklpeu, do kina - mały nie choruje
kąpię się z nim, bo w polu nie robię i spocona jak świnka nie jestem, biorę prysznic przed i siup
jeżdżę z nim sama autem, trudno czasme marudzi, ale inaczej bym w domu zwariowała

tak więc wyluzujcie, bo trza dzieciaki hartować wcześniej czy później wsiądą do autobusu czy wejdą do basenu i tak

ale ja jestem inna moje dziecko przytula się do kota i czasem kudła zje nie wyparzam butelek ani smoczków, ubieram jak siebie i nawet zabawek nie piorę młody ma prawie pół roku i nic mu się nie dzieje

no także wyluzujcie i wyrwijcie się z domu !
i to już !

dobranoc
No ja się zgadzam, ale już dawno pisałam, że zabawek nie prałam ani razu, smoczka daję raz na ruski rok i jeszcze rzadziej go wyparzam, puzzle na których uprawia swoje koczownicze wędrówki też nie myję, raz na kilka dni przejadę odkurzaczem bo trochę nie mam ochoty by małe paprochy połykał, poza tym nie zmieniam mu 5x dziennie ubranek, rączek nie myję co chwilkę, a na basen w końcu chcemy się zapisać od grudnia skoro z oczkami jest ok

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:36   #1979
diabli
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4241660
Stary 2013-11-20, 22:55   #1980
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

chicco model polly kolor happy land
dzięki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości