Planowanie ciąży cz. 2 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 08:27   #1951
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Hello
Siedze i czekam na to HSG. Taki kocioł tu jest, ze pewnie jeszcze troche posiedze Dobrze, ze mi lozko nie jest potrzebne, bo nie mają miejsc i wszystkie pacjentki zapisane do położenia odsyłają do domu

Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-16, 08:39   #1952
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hello
Siedze i czekam na to HSG. Taki kocioł tu jest, ze pewnie jeszcze troche posiedze Dobrze, ze mi lozko nie jest potrzebne, bo nie mają miejsc i wszystkie pacjentki zapisane do położenia odsyłają do domu

Państwowa służba zdrowia!!! Trzymaj się dzielnie...
Kasik1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:07   #1953
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Hello

Czekam na wyniki i trzymam kciuki!

kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:44   #1954
malosympatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
Teraz robisz przerwę w związku z metformaxem więc masz czas na wyjaś nienie wielu spraw. Trzymam kciuki aby wszysto dobrze się skończyło

akurat metformax wcinam dalej. od kilku dni jadę już z jedną tabletką 2x dziennie (wczesniej było po pół). powiem Wam szczerze bywają dni kiedy czuję się wympompowana ze wszystkich sił, jest mi słabo, apetytu u mnie często brak (tydzień temu musiałam jechać na gwałtu rety do sklepu i kupowac nowe spodnie, bo te co mam na mnie wiszą ) a wczoraj o mało nie zwymiotowałam... pod kościołem w drodze do pracy. ile schudłam - nie wiem, bo mam posputą wagę. i chyba wiedzieć nie chcę. więc chyba na mnie te tabletki podziałały. przez ost dni mocno tez czuję jajniki a od dwóch dni leje się ze mnie, czyli ewidentne oznaki zbliżającej owulacji są.
Cytat:

U mnie w środę były trzy pęcherzyki, jeden pewny, jeden niepewny a jeden tak idealnie okrągły, że mój gin się nim zachwycał przez pięć minut
W poniedziałek idę sprawdzić czy pękły i....niech któraś trzyma kciuki
czyli jednak się coś "odpompowało" )) trzymam mocno kciukasy
Cytat:
Hello
czekamy na wyniki. oby wszystko było w jak najlepszym porzadku!

tabaska, powodzenia

nanka, co z Tobą?

Edytowane przez malosympatyczna
Czas edycji: 2014-05-16 o 11:50
malosympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:53   #1955
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malosympatyczna Pokaż wiadomość

akurat metformax wcinam dalej. od kilku dni jadę już z jedną tabletką 2x dziennie (wczesniej było po pół). powiem Wam szczerze bywają dni kiedy czuję się wympompowana ze wszystkich sił, jest mi słabo, apetytu u mnie często brak (tydzień temu musiałam jechać na gwałtu rety do sklepu i kupowac nowe spodnie, bo te co mam na mnie wiszą ) a wczoraj o mało nie zwymiotowałam... pod kościołem w drodze do pracy. ile schudłam - nie wiem, bo mam posputą wagę. i chyba wiedzieć nie chcę. więc chyba na mnie te tabletki podziałały. przez ost dni mocno tez czuję jajniki a od dwóch dni leje się ze mnie, czyli ewidentne oznaki zbliżającej owulacji są.
Ja zaczęłam go gówno brać od 7 maja, też po pół tabletki w weekand wzięłam 2x1 i skończyło to się wymiotami w poniedziałek i ledwo do domu dojechałam, teraz znów biorę trochę więcej niż pół na noc, ale chodzę jakbym miała karuzelę w głowie niedobrze mi i też już mi spodnie wiszą! A ja i tak nie miałam z czego chudnąć nienawidzę tych proszków ale co mam zrobić mus to mus

nanka dziś na konsultacji tylko nie wiem czy w Novum czy w Bocianie

Edytowane przez Kasik1313
Czas edycji: 2014-05-16 o 11:54
Stary 2014-05-16, 12:00   #1956
cicci
Rozeznanie

Cytat:

czyli jednak się coś "odpompowało" )) trzymam mocno kciukasy
czekamy na wyniki. oby wszystko było w jak najlepszym porzadku!
Nie do końca bo ten "spompowany" co prawda sie "odpompował" ale prawdopodobnie jest pusty. Ale co tam, mam dwa inne
dziś mnie tak bolą jajniki, że nie wiem gdzie się mam podziać. Czuję, że ktoś mi tam je ściska z całych sił.
cicci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:17   #1957
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Hello

Dla mnie tez nie bylo lozka, a raczej bylo wystawione na korytarzu haha, potem mnie przewiezli bo bylam tak zmarnowana ze zwijalam sie z bolu i tylko jak podali mi srodki przeciwbolowe to od razu zapadlam w sen. Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze i jajowody były drozne

Ja dzis lece po wyniki posiewow

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 14:47   #1958
Lea_ny
Zakorzenienie

Bolało koszmarnie, ale tylko chwilkę - myślałam, że będzie gorzej, spodziewałam się, że dłużej będzie trwało to wlewanie kontrastu
No i wyszło, że tylko jeden jajowód jest drożny... ale jak to dokładnie wygląda, napiszę Wam jak odbiorę jutro opisany wynik.
Stary 2014-05-16, 18:08   #1959
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
Bolało koszmarnie, ale tylko chwilkę - myślałam, że będzie gorzej, spodziewałam się, że dłużej będzie trwało to wlewanie kontrastu
No i wyszło, że tylko jeden jajowód jest drożny... ale jak to dokładnie wygląda, napiszę Wam jak odbiorę jutro opisany wynik.
Teraz pytanie czy owulacje masz z tej strony co jest drożny?
I kciukasy za celowanie
Stary 2014-05-16, 18:31   #1960
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość
Teraz pytanie czy owulacje masz z tej strony co jest drożny?
I kciukasy za celowanie
Jak tak przejrzałam notatki z poprzednich cykli, to przy stymulacji w obydwu rosły pęcherzyki (aczkolwiek wydaje mi się, że akurat ten drugi jest nieco aktywniejszy chociaż nie wszystkie miałam stymulowane przez tę torbiel, wiec może wtedy by się to wyrównało ).

A w ogóle to chyba możliwe, że oba były niedrożne, bo pan radiolog stwierdził, że według niego coś tam udało się przepchnąć - ale gin powiedział, że musi się dokładnie przyjrzeć i że wszystkiego dowiem się jak odbiorę opisany wynik. Ale pokazywał mi na monitorze, że jeden jest teraz drożny

Tak czy owak cieszę się, że jeden drożny. Chociaż przy moich problemach z owulką, to jednak może być dość znaczące utrudnienie
A kto Tobie dał skierowanie na laparo? Dr K. czy ktoś inny? Bo z tego co pamiętam, to miałaś też jakiś termin państwowo na lipiec
Stary 2014-05-16, 18:33   #1961
ellyunia
Wtajemniczenie

tabaska chodziło mi o dni po owu oczywiście
kosta u mnie wszystko takie leniwe to i tyle to trwało
cicci 3mam
Lea_ny to teraz juz może być tylko dobrze -zafasolkowanie

Jak mnie gin postraszył HSG to od razu zaszłam w ciążę

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-05-16 o 18:40
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 21:22   #1962
nanka30
Rozeznanie

Cześć kochane trochę was zaniedbuje przepraszam was bardzo
Dzisiaj byłam w bocianie opisze wam wszystko jutro bo właśnie wróciliśmy i powiem szczerze padam z nóg
Trzymam za Was wszystkie mocno
nanka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:01   #1963
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

No i nici z tej laparo na przyszly miesiac, wyszly 2 bakterie. jak pytalam pani laborantki to powiedziala ze one nie sa szkodliwe bo nie ma wypisanego antybiogramu :/ ale skoro dziwne bakterie wyszly to dlaczego mi go nie zrobili w laboratorium tylko wypisali jaki jest wzrost. Dopiero teraz doczytalam ze antybiogram robi sie zeby poznac jaki antybiotyk pomoze w leczeniu. Naczytalam sie ze ciezko jest wyleczyc ta bakterie i niektorzy walcza 3 lata i zalecaja szczepionke autoimmunologiczna. Od kilku dni mam dziwne dolegliwosci, pieczenie i mrowienie "w srodku", dziwny gilgoczacy bol brzucha. Teraz czekam czy inseminacja sie powiedzie... nadzieja coraz mniejsza a mial byc to cykl rozstrzygajacy i byly dwa wyjscia laparo albo ciaza, teraz zostalo tylko ciaza lub nie... ((
Stary 2014-05-17, 13:22   #1964
dziadzia237
Raczkowanie

Tabaska a co Ci za bakterie wyszły?

Ja miałam robione wymazy z antybiogramem i mimo tego antybiotyk zastosowany nie pomógł. Dopiero drugi mocniejszy, silniejsza dawka zadziałał. Z tym, że musieliśmy wstrzymać na ponad 2 miesiace starania. Wszystko zależy od organizmu, nie jest powiedziane, że przez 3 lata będziesz musiała się leczyć. Ja też się naczytałam i to niestety mi nie pomagało. Jak czekałam na wyniki po drugim antybiotyku to płakałam z nerwów zanim wynik otworzyłam:p
dziadzia237 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 22:48   #1965
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
A kto Tobie dał skierowanie na laparo? Dr K. czy ktoś inny? Bo z tego co pamiętam, to miałaś też jakiś termin państwowo na lipiec
Mnie na laparo kierował i robił już lekarz z bialegostoku... I miałam zrobioną w następnym cyklu...

Może faktycznie udało się przepchać jajowód... Wk.urwia mnie to że trują nas nadarmo lekami zamiast zrobić podstawowe badania!

Edytowane przez Kasik1313
Czas edycji: 2014-05-17 o 22:50
Stary 2014-05-18, 09:20   #1966
malosympatyczna
Raczkowanie

Lea_ny i nanka czekamy na wieści od Was. Mam nadzieję, że są pozytywy!
Stary 2014-05-18, 11:35   #1967
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość
Mnie na laparo kierował i robił już lekarz z bialegostoku... I miałam zrobioną w następnym cyklu...

Może faktycznie udało się przepchać jajowód... Wk.urwia mnie to że trują nas nadarmo lekami zamiast zrobić podstawowe badania!
A, to coś mi się pomyliło, że Ty miałaś też skierowanie na NFZ

No niestety... badanie drożności, to powinno być podstawowe badanie na początku starań

Cytat:
Lea_ny i nanka czekamy na wieści od Was. Mam nadzieję, że są pozytywy!
Ja to mam wrażenie, że przegapiliśmy owulkę Tak to się bzykamy non stop... a jak po raz pierwszy od roku jest prawdopodobieństwo, że miałam naturalną owulkę, to u nas akurat przerwa
Stary 2014-05-18, 12:39   #1968
cicci
Rozeznanie

Od wczoraj pobolewa mnie prawy jajnik. Pregnyl brałam w środę wieczorem i powtórka w czwartek wieczorem więc powinnam mieć owulkę coś koło piątku licząc te standardowe 36 godzin po. W prawym miałam dwa pęcherzyki, w tym jeden pusty i jeden dobry. W lewym jeden dobry. Jutro idę sprawdzić czy pękły ale okropnie się boję, że ten ból w prawym jajniku to niepęknięty pęcherzyk i torbiel chyba zwariuję do jutra, bo jeśli tym razem się nie uda to czeka mnie IUI lub in vitro

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

tabaska będzie ciąża na pewno
Stary 2014-05-18, 13:13   #1969
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
A, to coś mi się pomyliło, że Ty miałaś też skierowanie na NFZ
Miałam zrobione na NFZ, w białymstoku w szpitalu w którym pacuje lekarz

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze starania, oby jakaś fala znów się pojawiła ...

NANKA jaki plan u Ciebie bo jakoś nie doczytałam na bocianie?!
Stary 2014-05-18, 17:08   #1970
simonee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
nie mam siły odp kazdej
mdłosci, wymioty, zdycham.
Cicci,Tabaska trzymam kciuki
Leany daj znac jak opis.
Stary 2014-05-18, 18:14   #1971
ellyunia
Wtajemniczenie

cicci u mnie ból jajnika po pregnylu zwiastował pęknięcie pęcherzyka i skończyło się dobrze 3mam kciuki

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 19:32   #1972
nanka30
Rozeznanie

Już sie melduje
U mnie plan taki mam torbiele a jak
Wielki jak pięść lekarz bardzo konkretny ale tez specyficzny małomówny ale nie szkodzi był w ciężkim szoku ze brałam leki bez antybiotyków ale cóż
Wyglada to tak ze startujemy od tego cyklu długo nie miałam @ przez torbiel sale przyszła franca wkoncu dzisiaj na szczęście dostałam worek leków i mamy brać od 3 dc
I startujemy lekarz powiedział ze nie ma na co czekać czeka mnie długi pobyt w Bialym bo muszę być na miejscu trochę sie przeraziłam ze tak od razu ruszamy ale to dobrze nie ma na co czekać
Kasik jak masz nick na bocianie napisz na priva
Tabaska to laskotanie to moze być zagniezdzaniu wiec póki co sie nie martw trzymam mocno kciuki za ciebie
Cicci mam nadzieje ze jajca rosną i pękną kiedy trzeba
Stary 2014-05-18, 19:32   #1973
malosympatyczna
Raczkowanie

cicci, mnie też od kilku dni dość mocno dawał się we znaki prawy jajnik. szczerze mówiać nie pamiętam, żebym kiedykolwiek wcześniej miała takie bóle. dziś w nocy nawet spać przez to nie mogłam. po południu pojawiły się ślady wskazujące na to, że pęcherzyk pękł, wieć pewnie juz mnie nic boleć nie będzie już. chyba metformax i zioła podziałały z przytupem.
Stary 2014-05-18, 19:33   #1974
nanka30
Rozeznanie

Simone nudnoscie przejdą ale pomysł co masz pod serduszkiem powodzenia i jak najmniej odwiedzin toaletowych
Stary 2014-05-18, 20:16   #1975
cicci
Rozeznanie

ellyunia pewnie masz rację, a jestem pewnie przewrazliwiona
nanka dobrze, że startujesz od razu. Nie ma na co czekać!
małosympatyczna tyle, że ja owu miałam koło piątku a teraz mnie kłuje no nic, jutro się dowiem czy pękły czy nie. A myślisz, że Tobie zioła pomogły? Czyli chyba dobrze, bo przynajmniej wiesz, że masz owulkę
simonee mam nadzieję, że nudności i wymioty miną będziesz się cieszyć ciążą w 100 %!
Stary 2014-05-18, 20:50   #1976
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Napisane przez dziadzia237 Pokaż wiadomość
Tabaska a co Ci za bakterie wyszły?

Ja miałam robione wymazy z antybiogramem i mimo tego antybiotyk zastosowany nie pomógł. Dopiero drugi mocniejszy, silniejsza dawka zadziałał. Z tym, że musieliśmy wstrzymać na ponad 2 miesiace starania. Wszystko zależy od organizmu, nie jest powiedziane, że przez 3 lata będziesz musiała się leczyć. Ja też się naczytałam i to niestety mi nie pomagało. Jak czekałam na wyniki po drugim antybiotyku to płakałam z nerwów zanim wynik otworzyłam:p
U mnie wyszły : staphylococcus epidermidis i enterococcus faecalis.
Ta pani w laboratorium powiedziala ze gdyby cos zlego wyszlo to zrobiliby antybiogram a ja juz nic z tego nie rozumiem, dlaczego w takim wypadku go nie zrobili, moze mialam wczesniej wiecej zaplacic, ale nikt mi o tym nic nie powiedzial

nanka to moje urojone gilgotanie to chyba objaw zapalenia pecherza, nie bylam jeszcze u lekarza juz nie wiem co robic, jesli sie udalo i jestem w ciazy to co z antybiotykiem, pewnie nie powinnam na razie nic brac..

Edytowane przez tabaska25
Czas edycji: 2014-05-18 o 20:57
tabaska25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 06:20   #1977
Lea_ny
Zakorzenienie

Tabaska, nieleczony stan zapalny moze byc dużo groźniejszy dla dziecka, niz antybiotyk!
Jeśli powiesz lekarzowi, ze sie staracie i ze moglo sie udać, to w pierwszej kolejności zapisze Ci łagodny antybiotyk, który można brac w ciąży Dopiero gdyby nie zadziałał, to mógłby zaczac rozważać cos mocniejszego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 15:06   #1978
cicci
Rozeznanie

Okazało się, że mogę mieć drugą owulkę w cyklu
Jedną już miałam ale rzeczywiście został jeden pęcherzyk po prawej stronie, który może w każdej chwili pęknąć. Za tydzień muszę iść na kontrolę.
Stary 2014-05-19, 17:40   #1979
malosympatyczna
Raczkowanie

Cytat:
małosympatyczna tyle, że ja owu miałam koło piątku a teraz mnie kłuje no nic, jutro się dowiem czy pękły czy nie. A myślisz, że Tobie zioła pomogły? Czyli chyba dobrze, bo przynajmniej wiesz, że masz owulkę !
problem w tym, że ja owulację miałam też bez ziół... tylko teraz chyba razem w połączeniu z metformaxem wyszedł taki piorunujący efekt (czyli mocne kłuci jajnika przez kilka dni). mam nadzieję, że nagle się tych pęcherzyków też nie namnożyło. bo to już będzie kiszka jak wyjdzie, że sobie przedobrzyłam...
a tak przy okazji metformaxu to na innym forum sobie poczytałam, że w związku z tym, że obniża poziom cukru i, że przez to człowiek czuje się słabo nawet należy wrzucić coś słodkiego na ząb. więc oczywiście teraz coś słodkiego orawie codziennie zajadam... za to od alkoholu odrzuciło mnie kompletnie.
Cytat:
Okazało się, że mogę mieć drugą owulkę w cyklu
Jedną już miałam ale rzeczywiście został jeden pęcherzyk po prawej stronie, który może w każdej chwili pęknąć. Za tydzień muszę iść na kontrolę.
oby któraś z owulacji była wreszcie tą pozytywną

Edytowane przez malosympatyczna
Czas edycji: 2014-05-19 o 17:42
Stary 2014-05-20, 20:57   #1980
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Tabaska, nieleczony stan zapalny moze byc dużo groźniejszy dla dziecka, niz antybiotyk!
Jeśli powiesz lekarzowi, ze sie staracie i ze moglo sie udać, to w pierwszej kolejności zapisze Ci łagodny antybiotyk, który można brac w ciąży Dopiero gdyby nie zadziałał, to mógłby zaczac rozważać cos mocniejszego.

zapalenie pecherza sie nasililo, poszlam do lekarza i dostalam ospamox, podobno mozna go stosowac w ciazy. wyczytalam ze bakteria ktora mi wykryto powoduje wlasnie zapalenie pecherza. Wszystko sie pochrzanilo, co miesiac jakis problem i do zaciazenia nigdy dojsc nie moze chcialabym juz zrobic test i miec z glowy te rozmyslania czy sie udalo czy tez znowu nie

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości