![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Hello
![]() Siedze i czekam na to HSG. Taki kocioł tu jest, ze pewnie jeszcze troche posiedze ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
#1952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Państwowa służba zdrowia!!! Trzymaj się dzielnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1954 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tabaska, powodzenia nanka, co z Tobą? Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-05-16 o 11:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nanka dziś na konsultacji tylko nie wiem czy w Novum czy w Bocianie ![]() Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-05-16 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś mnie tak bolą jajniki, że nie wiem gdzie się mam podziać. Czuję, że ktoś mi tam je ściska z całych sił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis lece po wyniki posiewow
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Bolało koszmarnie, ale tylko chwilkę - myślałam, że będzie gorzej, spodziewałam się, że dłużej będzie trwało to wlewanie kontrastu
![]() No i wyszło, że tylko jeden jajowód jest drożny... ale jak to dokładnie wygląda, napiszę Wam jak odbiorę jutro opisany wynik.
#1959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I kciukasy za celowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to chyba możliwe, że oba były niedrożne, bo pan radiolog stwierdził, że według niego coś tam udało się przepchnąć - ale gin powiedział, że musi się dokładnie przyjrzeć i że wszystkiego dowiem się jak odbiorę opisany wynik. Ale pokazywał mi na monitorze, że jeden jest teraz drożny ![]() Tak czy owak cieszę się, że jeden drożny. Chociaż przy moich problemach z owulką, to jednak może być dość znaczące utrudnienie ![]() A kto Tobie dał skierowanie na laparo? Dr K. czy ktoś inny? Bo z tego co pamiętam, to miałaś też jakiś termin państwowo na lipiec ![]()
![]() |
#1961 |
Wtajemniczenie
|
tabaska chodziło mi o dni po owu oczywiście
![]() kosta u mnie wszystko takie leniwe ![]() ![]() cicci 3mam ![]() Lea_ny to teraz juz może być tylko dobrze -zafasolkowanie ![]() Jak mnie gin postraszył HSG to od razu zaszłam w ciążę ![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-05-16 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane trochę was zaniedbuje przepraszam was bardzo
Dzisiaj byłam w bocianie opisze wam wszystko jutro bo właśnie wróciliśmy i powiem szczerze padam z nóg Trzymam za Was wszystkie mocno ![]()
#1963 |
Zadomowienie
|
No i nici z tej laparo na przyszly miesiac, wyszly 2 bakterie. jak pytalam pani laborantki to powiedziala ze one nie sa szkodliwe bo nie ma wypisanego antybiogramu :/ ale skoro dziwne bakterie wyszly to dlaczego mi go nie zrobili w laboratorium tylko wypisali jaki jest wzrost. Dopiero teraz doczytalam ze antybiogram robi sie zeby poznac jaki antybiotyk pomoze w leczeniu. Naczytalam sie ze ciezko jest wyleczyc ta bakterie i niektorzy walcza 3 lata i zalecaja szczepionke autoimmunologiczna. Od kilku dni mam dziwne dolegliwosci, pieczenie i mrowienie "w srodku", dziwny gilgoczacy bol brzucha. Teraz czekam czy inseminacja sie powiedzie... nadzieja coraz mniejsza
![]() ![]()
#1964 |
Raczkowanie
|
Tabaska a co Ci za bakterie wyszły?
Ja miałam robione wymazy z antybiogramem i mimo tego antybiotyk zastosowany nie pomógł. Dopiero drugi mocniejszy, silniejsza dawka zadziałał. Z tym, że musieliśmy wstrzymać na ponad 2 miesiace starania. Wszystko zależy od organizmu, nie jest powiedziane, że przez 3 lata będziesz musiała się leczyć. Ja też się naczytałam i to niestety mi nie pomagało. Jak czekałam na wyniki po drugim antybiotyku to płakałam z nerwów zanim wynik otworzyłam:p |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może faktycznie udało się przepchać jajowód... Wk.urwia mnie to że trują nas nadarmo lekami zamiast zrobić podstawowe badania! Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-05-17 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Raczkowanie
|
Lea_ny i nanka czekamy na wieści od Was. Mam nadzieję, że są pozytywy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety... badanie drożności, to powinno być podstawowe badanie na początku starań ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1968 |
Rozeznanie
|
Od wczoraj pobolewa mnie prawy jajnik. Pregnyl brałam w środę wieczorem i powtórka w czwartek wieczorem więc powinnam mieć owulkę coś koło piątku licząc te standardowe 36 godzin po. W prawym miałam dwa pęcherzyki, w tym jeden pusty i jeden dobry. W lewym jeden dobry. Jutro idę sprawdzić czy pękły ale okropnie się boję, że ten ból w prawym jajniku to niepęknięty pęcherzyk i torbiel
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- tabaska będzie ciąża na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Raczkowanie
|
Miałam zrobione na NFZ, w białymstoku w szpitalu w którym pacuje lekarz
![]() Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze starania, oby jakaś fala znów się pojawiła ... NANKA jaki plan u Ciebie bo jakoś nie doczytałam na bocianie?! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
nie mam siły odp kazdej ![]() mdłosci, wymioty, zdycham. Cicci,Tabaska trzymam kciuki ![]() Leany daj znac jak opis.
#1971 |
Wtajemniczenie
|
cicci u mnie ból jajnika po pregnylu zwiastował pęknięcie pęcherzyka i skończyło się dobrze
![]() ![]()
#1972 |
Rozeznanie
|
Już sie melduje
U mnie plan taki mam torbiele a jak Wielki jak pięść lekarz bardzo konkretny ale tez specyficzny małomówny ale nie szkodzi był w ciężkim szoku ze brałam leki bez antybiotyków ale cóż Wyglada to tak ze startujemy od tego cyklu długo nie miałam @ przez torbiel sale przyszła franca wkoncu dzisiaj na szczęście dostałam worek leków i mamy brać od 3 dc I startujemy lekarz powiedział ze nie ma na co czekać czeka mnie długi pobyt w Bialym bo muszę być na miejscu trochę sie przeraziłam ze tak od razu ruszamy ale to dobrze nie ma na co czekać Kasik jak masz nick na bocianie napisz na priva ![]() Tabaska to laskotanie to moze być zagniezdzaniu wiec póki co sie nie martw trzymam mocno kciuki za ciebie Cicci mam nadzieje ze jajca rosną i pękną kiedy trzeba ![]()
#1973 |
Raczkowanie
|
cicci, mnie też od kilku dni dość mocno dawał się we znaki prawy jajnik. szczerze mówiać nie pamiętam, żebym kiedykolwiek wcześniej miała takie bóle. dziś w nocy nawet spać przez to nie mogłam. po południu pojawiły się ślady wskazujące na to, że pęcherzyk pękł, wieć pewnie juz mnie nic boleć nie będzie już. chyba metformax i zioła podziałały z przytupem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Rozeznanie
|
Simone nudnoscie przejdą ale pomysł co masz pod serduszkiem
![]() ![]()
#1975 |
Rozeznanie
|
ellyunia pewnie masz rację, a jestem pewnie przewrazliwiona
![]() nanka dobrze, że startujesz od razu. Nie ma na co czekać! małosympatyczna tyle, że ja owu miałam koło piątku a teraz mnie kłuje ![]() ![]() simonee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta pani w laboratorium powiedziala ze gdyby cos zlego wyszlo to zrobiliby antybiogram a ja juz nic z tego nie rozumiem, dlaczego w takim wypadku go nie zrobili, moze mialam wczesniej wiecej zaplacic, ale nikt mi o tym nic nie powiedzial ![]() nanka to moje urojone gilgotanie to chyba objaw zapalenia pecherza, nie bylam jeszcze u lekarza juz nie wiem co robic, jesli sie udalo i jestem w ciazy to co z antybiotykiem, pewnie nie powinnam na razie nic brac..
Spełniona mama, zakochana żona, szczęśliwa kobieta. ![]() Edytowane przez tabaska25 Czas edycji: 2014-05-18 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
Tabaska, nieleczony stan zapalny moze byc dużo groźniejszy dla dziecka, niz antybiotyk!
Jeśli powiesz lekarzowi, ze sie staracie i ze moglo sie udać, to w pierwszej kolejności zapisze Ci łagodny antybiotyk, który można brac w ciąży ![]() Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
Okazało się, że mogę mieć drugą owulkę w cyklu
![]() Jedną już miałam ale rzeczywiście został jeden pęcherzyk po prawej stronie, który może w każdej chwili pęknąć. Za tydzień muszę iść na kontrolę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak przy okazji metformaxu to na innym forum sobie poczytałam, że w związku z tym, że obniża poziom cukru i, że przez to człowiek czuje się słabo nawet należy wrzucić coś słodkiego na ząb. więc oczywiście teraz coś słodkiego orawie codziennie zajadam... za to od alkoholu odrzuciło mnie kompletnie. Cytat:
![]() Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-05-19 o 17:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.