|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Jaki masz model? Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-23 o 08:20 |
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Kelly czarny i mam ochote na ten caffe latte
|
#1953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam to samo z forum, nadrabiam, chce coś napisać a tu już inny temat na tapecie. Co do krzywej cukrowej to ja idę 8 lipca a 13 lipca mam diabetologa. Jeszcze będąc w ciazy lekarka wyznaczyła mi termin. Mierze cukry ale nie codziennie, ale wyniki mam dobre. Zobaczymy co krzywa cukrowa pokaże. ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Moja córeczka wczoraj dała mi pierwszy raz popalić. W ciągu całego dnia przespała może w sumie godzinę. A tak to albo cyc,albo czuwanie, albo płacz albo marudzenie. Nawet spacer nie pomógł- tylko się 5 minut zdrzemnęła. Wieczorem to już pluła cycem, płakała bardzo, wierzgała aż w końcu o 22:30 padła jakby ktoś baterie odłączył i spała głębokim snem do 6:30! Sama Ją wybudziłam na mliczko, bo bałam się, że to już przesada.Ja się troszkę wyspałam, tylko cała piżama mokra, bolące przepełnione cyce. Dziś mamy 4 tydzień. Jak ten czas leci. Teraz malizna śpi w swoim łóżeczku, ja zjadłam śniadanie i idę pod prysznic. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Co do staników, ja chodzę tylko w stanikach do karmienia z H&M i jestem bardzo zadowolona. Nie mają fiszbin, nie uciskają, nie niszczą a piorę po każdym dniu chodzenia. Kupiłam online. Cenowo też wychodzi ok- szczególnie dwu-paki. |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia- jeszcze nie dostalam dlatego pytam jak u Was.
Madlenka- ja juz nie mierze. Wstyd sie przyznac. Odztwialam sie tragicznie- same proste weglowodany( glownie slodycze) ipewnie dlatego corka ma slabiutka morfologie. Teraz staram sie opamietac, nie jesc tyle slodkiego ale wczoraj wciagnelam cale ptasie mleczko A w ogle to zle mi z tym, ze malo klade core na brzuchu. Wtedy ryczy jak oszalala. A Wasze dzieci uwielbiaja przeciez spac na brzuchu... |
|
|
|
#1955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do słodyczy- ja też jem codziennie ale w małych ilościach. 2,3 ciasteczka jakis batonik. Nie dziwie się, że masz chcice na słodkie po tylu wyrzeczeniach przy cukrzycy ciążowej. Ja też mam chcice, ale boję się bardziej cukrzycy typu II, problemów z ciśnieniem itp. Dlatego sir staram powstrzymywać. Moja diabetolog powiedziała mi wprost- muszę być szczupła, żeby być zdrowa. Teraz mam 7 kg mniej niż przed zajsciem w ciąze. Waga w normie, BMI też w normie. Muszę to utrzymać, przecież musze być w formie, żeby Córka była szczęśliwa. |
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłas mi ochoty na caffe latte
a do dobrej kawiarni daleko ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Z deszczem w butach
|
Od porodu minęły prawie 2 miesiące, a mi się udało zrobić raptem 1 pomiar... Jem coś, po czym w ciąży miałabym cukry wywindowane w kosmos, myślę sobie o tej i o tej muszę sprawdzić i... jak mija ta godzina mam dzieciaki na głowie i nigdy nie pamiętam...
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nocka za nami super
Byłam się że będą cyrki po szczepieniu ale wszystko w normie, tj pobudka co 3h (bez kitu, można według Małej zegarki nastawiać), ciumkanie i znów kimono. Teraz nadal śpi od 6Zazdroszczę Wam tych dłuższych chwil snu, ja się już przyzwyczaiłam i nie narzekam bo Mała budzi się na max 20 minut i śpimy z powrotem ale miło byłoby jednak przespać te chociażby 6h ciągiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potwierdzam, że super się nosi, bierz w ciemno ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Staniki to ja nosze normalne, do karmienia tylko w nocy co by latwiej wyciagnac.
U nas nocka niby spoko jak zawsze, ale jestem wykonczona, bo wczoraj sie pozarlismy z tz. Wiec niepotrzebnie stracilam duzo energii... projekt na studia sam sie nie zrobi. Gary sie nie pozmywaja- a musza bo nie mam w czym zjesc snidania :p |
|
|
|
#1963 | |
|
Konto usunięte
|
Jak wy robicie że wam dzieciaki śpią w bujaczkach.. mój jak go tylko zaczynam huśtać to z wrażenia sadzi kupsko(potężne!) a później z tych emocji to dostaje czkawki i pozamiatane.. bo wkurza się i zaczyna kłócić z dyndającymi misiami ;D spać w bujaczku? mission impossible ;p
Cytat:
ooo.. totot! ja co myślę, że już głowa opadła i czas odstawić do łóżeczka to nagle oczy jak pińć złoty i koniec! nie ma spania.. i później znowu to samo. I się tak bujamy z godzine zawsze ![]() Ja właśnie walnęłam na spacerze ;D normalnie mi kawa przestała smakować ale ta była dzisiaj ok.. to pewnie przez to że z cukrem ^^ co do staników to ja nadal polecam gorsenia ;P na wyjścia jak znalazł i w ogóle wygląda też jak ładny normalny stanik, w sensie że można się w nim chłopu pokazać i tegesszmeeges ;P
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ona mi to robi za każdym razem
Nie mogę jej uspac w domu godzinami a zależy mi na tym bo mogłabym się wtedy położyć razem z nią W końcu z wywieszona białą flagą i podwinietyn ogonem przegrywamy tę nierówna walkę i ubieram się żeby wyjść na spacer gdzie zaśnie bez problemu ale za to ja zamiast spać, będę tuptala Nic to, myślę, najważniejsze żeby zasnęła bom już z tego zmęczenia mózg jej się gotuje Biorę prysznic, pije kawe, ubieram się ( ona nadal w konwulsjach ) wkładam buta, jednego, odwaracam się, a ona śpi Dlaczego ona mnie tak nienawidzi? Jest 10. 45, moje dziecko zasnęło po 13tu godzinach i 15tu minutach. Dziękuję. Pozdrawiam. Kurtyna. Edit. Pobudka
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-23 o 10:54 |
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem niespojna- kupilam ksylitol, hummus, olej kokosowy, napoj ryzowy, zeby sie jednak zdrowo odzywiac a do tego krowki, jagodzianke i pizze mrozona ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Mona no pieknie!!! A pozwalasz jej w koncu zasypiac przy cycusiu? Bo na moja to najlepiej dziala
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja wlasnie odkurzam sypialnie i licze ze mlody pojdzie w kime.. w swoim lozeczku! ;P poki co jara sie karuzelka i prowadzi konwersacje, wiec nici ze spania ;D na spacerze spal, ale takie upaly ze szybko ucieklam do domu ;/ |
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio!! 13 godzin?? Ja mojego zmuszam do spania po 2-4h max. Bo potem robi sie jeszcze gorzej i nie moze spac. A nina chociaz grzeczna czy maruda, ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
My wlasnie zmywalismy naczynia w chuscie.. |
||
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja nie jestem w stanie jej nijak zmusić. Nawet zaspana nie jest m nie wygląda w ogóle na zmęczoną przy piersi próbowałam bo jakby nie było kilka karmien przez tyle godzin już Za nami. spala z 5 razy po gora 10 minut.
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Skubaniec maly przykima 5 minut i ładuje się na kolejne 2 godziny
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Taa. Wszycho na chwile. Ide na spacer, trudno, najwyzej zasne na krawezniku hahaha
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
mona hardcore... Ula tez tak ma jak jest za bardzo zmęczona. Próbowałaś ja zostawić sama? Otulić, szum, smoczek, wracać jak płacze, uspokajać i odkładać znowu? U nas to poprawiło spanie o 100%.
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzuewczyny od stanikòw hm
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ricdevice.html czy http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ricdevice.html Usnela sama od rana, lece do sklepu po syyyr i bedzie makaron z serem. Ps. Złożyłam reklamacje do pampersa.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-23 o 11:19 |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jej gorąco? Spróbuj może w samym pampolu ją położyć. Ja się dziś rozpływam, Ala tylko w bodziaku leży a i tak się zastanawiam czy jej nie za gorąco |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Mona i u nas zasypial na chwilke wybudzał sie i apiat łod nowa troche mu sie poprawiło. Po ponad tygodniu
![]() Za to ja wczoraj odwazyłam sie i zjadłam smazone. Polozna pozwoliła po skonczonym miesiacu. Od 2 w nocy płacz przy cysiu bez jeszcze wiekszy ewidentnie cos go bolało (brzuś miekki) zasypial zmeczony i co godzina dwie pobudka jedzenie i ta sama akcja. Ja taka durna ze nie wiem zamiast sprobowac kawałeczek na probe to sie rzuciłam jak dzika kuna i prosze. No chyba ze to dalej nie przez to tylko ta niedojrzalosc ale skad mam wiedziec. Wiec przestaje jesc. Przechodze na wode. -Dżołk I jeszcze zakaz nabiałowy. CO MOGE JESC??? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Żabcia makaron z serem bez sera moze sobie zrobie ha ha czyli makaron z kluskami
|
|
|
|
#1975 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Lacze sie w bolu, acz u mnie noc przespana. Mialam wczoraj takie jazdy przez 7 godzin i dzis od 7 do teraz. Poki co spi teraz w naszym lozku... w lezaczku spala dzis jakies 20min. Mecza ja rzygi i ulewanie. Mysle ze to główna przyczyna. Wzielabym ja na spacer, ale w samo poludnie to hardcore temperaturowy...
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1978 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Iwonia, bo zaraz tam pojde i dostaniesz petem kielbachy przez lepetyne. Odzywiaj sie jak czlowiek. Ta twoja polozna tez zaraz pacne
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie zaczelam normalnie myslec o jedzeniu a ta mi mowi odstaw nabial na tydzien. Juz wole Was sluchac ale zla bylabym na siebie gdybym nie sprobowala a okazaloby sie ze mu to jednak pomoze.
Ja wiem ze te problemy to moze miec tak czy siak ale chodzi o to ze moze nie caly czas przynajmniej.
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie we łbie nie mieści skąd są te dwa skrajne stanowiska dot. żywienia matki karmiącej. Jedni - jeść wszystko, drudzy - żywić się powietrzem. Gdybym nie pochłaniała tony "zakazanych" rzeczy, to może uwierzyłabym w teorię, że to co jem ma znaczenie bólowe. Staram się jeść zdrowo, ale przez ten cukrzycowy post mi odwala i dieta się sypie.
PS. Mam 17 kg na minusie w porównaniu ze stanem sprzed ciąży. I NIE MAM SIĘ W CO UBRAĆ. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Jedyna rzecz, która nie spodobała się mojemu dziecku to był arbuz. Albo to był zbieg okoliczności, że po nim były małe rewolucje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

a do dobrej kawiarni daleko