|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się z nami doczekały :) cz.XIX
Czytam i czyta, i chyba większość się juz doczekała
![]() Ja czuję że oświadczyny niedługo, ba w zasadzie jestem tego pewna. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Wtajemniczenie
|
Tanzanka gratulacje!!!
Na moim ślubie również nie pojawiła się moja przyjaciółka. Była kiedyś dla mnie bardzo ważną osobą i nie wyobrażałam sobie tego dnia bez niej. No ale od zaręczyn do ślubu drogi zdążyły nam się rozejść (mieszka za granicą) więc stwierdziła, że ma ciężką sytuację finansową i nie da rady przyjechać do mnie na ślub. Mimo że datę znała 1,5 roku wcześniej. Dwa/trzy tygodnie później wstawiła na fb zdjęcia z Portugalii obrazujące jej ciężką sytuację finansową więc ![]()
#1983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1985 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też nie będzie jednej bliskiej osoby, ale ona dzień przed potwierdzeniami złamała nogę i jeszcze chodzi w gipsie.
Dziś potrzebne kciuki, żebym dopięła ostatnie nie-ślubne sprawy ![]()
#1986 |
zuy mod
|
Dzięki dziewczyny.
Thalia powodzenia! Ja dziś ostatni dzień w pracy, więc zawijam się w koc wieczorem i robię do piątku za smutne buritto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1987 | |
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
![]() Właśnie Mojwa, żal wiadomo jest ale teraz najważniejsze jest jej zdrowie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Konto usunięte
|
Mojwa, przyjaciółki mojej znajomej też brakowało na ślubie, była za granicą i nie mogła przyjechać. Rozwiązali to tak, że jej bratowa miała ze sobą notebooka i transmisję ślubu prowadziła na Skype. Nie uda się u Was?
Edit - ślub też był cywilny, urzędnicze transmisja nie przeszkadzała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2017-11-29 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;7925784 1]Mojwa, przyjaciółki mojej znajomej też brakowało na ślubie, była za granicą i nie mogła przyjechać. Rozwiązali to tak, że jej bratowa miała ze sobą notebooka i transmisję ślubu prowadziła na Skype. Nie uda się u Was?
Edit - ślub też był cywilny, urzędnicze transmisja nie przeszkadzała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Bardzo dobry pomysł! ![]() Thalia ![]() Ciekawa jestem Twojej stylizacji. Mojwę już sobie wyobrażam. ![]()
#1990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
zuy mod
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;7925784 1]Mojwa, przyjaciółki mojej znajomej też brakowało na ślubie, była za granicą i nie mogła przyjechać. Rozwiązali to tak, że jej bratowa miała ze sobą notebooka i transmisję ślubu prowadziła na Skype. Nie uda się u Was?
Edit - ślub też był cywilny, urzędnicze transmisja nie przeszkadzała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Planujemy jakoś zrobić transmisję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1992 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, my drugi rok mieszkamy i nie mamy choinki! Może czas najwyższy kupić??? ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
ż o n a i d e a l n a
|
ja mam upatrzoną choinke na alegro ale czekam na wypłatę
![]() dziś będę piec pierniczki na choinkę właśnie ![]()
![]() |
#1994 |
Konto usunięte
|
My mamy choinkę-wypłosza, malutka wersja drzewka do postawienia na szafkę
![]() Niestety z racji przyjmowania pacjentów choinka odpada, niektórzy są uczuleni na kurz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
ż o n a i d e a l n a
|
ja tez kupuję właśnie małego wypłosza, pjona
![]()
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
My w Warszawie chyba nie bedziemy mieli. Wystarczy galazka i iluminacje na miescie. Ostatnio rozmawialismy z Tz i oboje stwierdzilismy, ze nie znosimy jak w domu cos swieci nadprogramowo i mruga nie daj Boze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1997 |
Konto usunięte
|
Ja na dniach jadę z mamą wybrać choinkę do ścięcia, którą potem ich właściciel ścina na dzień przed odbiorem, więc będzie świeżutka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mnie też drzwi, że facet na myśl o ciąży mówi, że od razu były ślub, a tak poza tym to jakoś się do tego ślubu nie spieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Ile tu sie zadzialo rpzez chwilę jak mnie nie było.
Przede wszystkim - tanzanka - gratulacjeee! ![]() ![]() Zdziwiłyście mnie z tym odwoływaniem na ostatnią chwilę. Jeśli ktoś wie, że nie przyjdzie bo nie chce na przykład to dlaczego nie mógł dać znać wcześniej? Przecież to ogromne koszta dla Pary Młodej. Płaci się za talerzyk przecież. Rozumiem, że komuś coś w ostatniej chwili wypadło, takie przypadki chodzą po ludziach, ale żeby ok 30% gości zrezygnowało? Ariel - zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-niektórzy lekarze robią problemy z wystawieniem opieki na matkę niebędącą żoną, co oczywiście jest bezprawne, ale się dzieje -mężczyzna musi zgłosić się do usc w celu uznania dziecka -jeśli chodzi o dokumentację medyczną, to trzeba wszędzie upoważniać partnera (będąc mężem ma to z marszu) Więc jak ktoś nie chce, to nie widzę problemu, ale gdyby miałby to być mój przypadek, to bym skorzystała, bo dla mnie byłoby wygodniej wziąć ślub w usc, zamiast się przejmować papierkami, bo nie miałabym do tego głowy ![]() Mnie już roznosi, bo wiem, że pierścionek jest, tylko czasu nie ma ![]() ![]() Mila, nas trochę podpytuje dalsza rodzina, ale bliższa cisza, moja mama się troche przestraszyła, że to już. Jak cię męczą pytania, to wymyśl jedną ciętą odpowiedź i tyle, wtedy dadzą spokój ![]() Edytowane przez Lottie69 Czas edycji: 2017-11-29 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
Żadna z tych rzeczy nie jest ani kosztowna ani czasochłonna. Jedyna niedogodność w ich przypadku była taka, że do USC musieli się zgłosić obydwoje. Sam ojciec nie mógł zarejestrować dziecka. I tyle.
Co do tych problemów z lekarzami to podeślesz jakiś link, gdzie to czytałaś? Zaciekawiło mnie, nigdy nie słyszałam o takim czymś. Dobrze, że ja nie wiedziałam, że tz miał pierścionek, bo chyba bym obszukala całe mieszkanie i samochód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie nie wspominałam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i co innego gdy już i tak były plany na ślub to można wszystko przyspieszyć. Ale w przypadku gdy brak planów na ślub to nie rozumiem po co od razu ślub organizować jeśli dziecko w drodze. Ślub powinno się brać bo się kocha tą drugą osobę, chce się z nią być i jest się gotowym, a nie dlatego, że wypada i że z dokumentami ma być łatwiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Wtajemniczenie
|
Misi, zapraszamy do Poznania
![]() Z informacją medyczną - jak pacjent nie upowazni to nawet mąż nie będzie wiedział. Jak nieprzytomny to mąż ma takie same prawo do informacji jak osoba pozostająca we wspólnym pożyciu. Chrzestna mi przesłała zdjęcia z drugiej przymiarki, jeśli ktoś chce zobaczyć to popołudniu podrzucę na priv. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present" Edytowane przez thalia666 Czas edycji: 2017-11-29 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misi zapraszamy 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie to aż skręca, bo wiedziałam dokładnie, kiedy wybierał, kiedy zamawiał, kiedy mu zadzwonili się upewnić. A teraz wiem, że leży i czeka, bo ja nie mam żadnego wolnego weekendu aż do świąt. Także masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lottie69 - a u mnie właśnie mama bardziej męczy niż dalsza rodzina, takie gadania dalszej rodziny spokojnie moge przetrwać, ale insynuacje mojej mamy, że może TŻ mnie zwodzi itp... I jak tę kobietę przekonać żę TŻ jest najwspanialszym mężczyzną jaki mógł mi się trafić? Ostatnio się uspokoiła jak pogadali z tata i TŻ na osobności ( ja z bratem ogladalam The voice w drugim pokoju ![]() Od tego czasu cisza na szczęście, ale wiem, że jak pojedziemy to temat wróci -.-' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
Kejti chyba chodzi też o to ,że nie żyjemy w Polsce . nie ważne ,ja w ciąży nie jestem to po pierwsze a po drugie napisałam że nie wiem czy bym tak chciała.
Mało istotne to jest teraz ,bo póki co w ciąży nie jestem ![]() Mojwa - strasznie to przeżywasz ![]() ![]() ![]() Aska - jestem w szoku. Ja rozumiem ,że bielty są drogie ,ale nie przesadzajmy ,bo jeśli wiemy z wyprzedzeniem to nie ma aż takiego problemu . jasne ,że gdybyś powiedziała miesiąc przed to by było ciężko może ale tak to uważam trochę za wymówkę. Też jesteśmy za granicą i bylismy już w Polsce 3 razy na weselach ,fakt ,że koszta są mega wysokie za przeloty ,bo akurat były to takie terminy ,że były drogie mimo że kupowaliśmy z wyprzedzeniem to koło 2 tys zł za same bilety ,ale jednak wiedziałam wcześniej i dołożyliśmy sobie tą kasę . napisałas o dwóch a ta trzecia dlaczego się nie pojawiła ? Bardzo przykre ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny na razie TŻ ma w przyszłym tygodniu rozmowę z firmą z Poznania a do drugiej wysłał gotowe zadanie rekrutacyjne. Więc ten Poznań jest w tej chwili prawdopodobny
![]() No i oczywiście koniecznie trzeba by było zorganizować spotkanie ![]() Thalia wyślij koniecznie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Thalia i ja też chcę zobaczyć
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zadomowienie
|
Ja też
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.