|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
Milenka no wlasnie kupuje bezlaktozowe serki i jogurty ale tez jak za duzo to mi niedobrze....
Z tymi krzywymi to jest tak, ze jak teraz robilas to z kolejna powinnas poczekac z pol roku zeby trzustki tak bardzo nie obciazac... Kiedys sie ludzie nie badali pod katem IO ale z drugiej strony nie bylo tyle przetworzonego jedzenia, fast foodow i calej reszty... miecho to bylo miecho a nie jakies modyfikowane genetycznie i hodowane na hormonach :/ dlatego ja bym chetnie omijala mieso no ale na samych warzywach to raczej sie nie da... no moze sie da, ale ciezko.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2020-01-09 o 07:40 |
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ahoj Siemano Melduję się po urlopie. Nawet nie wspomnę ile ważę, bo puki co nie sprawdzałam. Okres przedświąteczny to była zabieganie, porządki i gotowanie, okres świąteczny, poświąteczny, noworoczny aż do Trzech Króli to mój urlop. Nie miałam co robić to siedziałam i jadłam. Trochę bokiem mi już to wychodziło i "ryło beret". Obecnie wracam do usystematyzowanego życia. W pracy zapier** , bo spore zaległości. Zawsze na przełomie roku wiele spraw do zamknięcia, sprawozdań i deklaracji do złożenia, rozliczeń, nowych umów, o pitach nie wspomnę. Obiecałam sobie że wróce do diety i ćwiczeń. Na razie się rozkręcam przez systematyczne posiłki. Ze zbilansowaniem ich jest jeszcze problem ale nie trace nadziei że cos mi się w tej głowie przestawi. Dziś zamiast ćwiczeń będzie skakanie po meblach by poskładać świąteczne dekoracje do kartonów = sprzątanie. Miło was znów czytać. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
No właśnie. Jak tak można? Pewnie to robot.
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
EMNE masz rację robot
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2020-06-27 o 23:53 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
etam.Ja jestem lepsza.Kupiłam w Tesco zestaw świątecznych słodyczy bo było -50% mniej a przecież ich nie jem od 2-go... Niby dla gości
Będę ćwiczyć silną wolę i nie dam się , nie dam się głupim węglom
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
no jesteś lepsza bo ich nie zjadłaś
jeszcze
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie pełen sukces, na weekend mnie nie ma w domu wiec kolejne dni bez pokusy
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie kupuję słodyczy. Kiedyś mogłam mieć całą szufladę słodyczy i nic nie zjeść. Teraz wygrzebię słodkie nawet spod ziemi.
![]() Przeglądałam dziś moje notatki z poprzedniego odchudzania. Wygląda na to że ostatnim razem na vitali udało mi się schudnąć 16 kg w pół roku. Jest więc nadzieja. W tym tygodniu poszło po japońsku - jako-tako. Wciąż wyjadam zapasy z lodówki. Ale przynajmniej godziny posiłków były prawidłowe. Może z tygodnia na tydzień będzie lepiej.Przynajmniej w pracy wychodzę na prostą. Beatko twoje pierniczki zrobiły u mnie wielką furorę. Nie mogliśmy się na nie napatrzeć, takie piękne. A moja bratanica nie mogła się ich najeść. Musieliśmy ją stopować, bo ciągle sięgała po kolejny.
|
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Aż miło że się odezwały ![]() Cytat:
. Emne Ty odwazyłaś się już stanąć na wagę. Z jaką waga startujesz? U mnie z ruchem jeszcze ciężko ale mam nadzieję że jednak ruszę moje cztery litery . Cytat:
, poczekasz aż data wyjdzie i będzie trzeba zjeść? No coś jeść trzeba . Ja od wczoraj grzecznie, na jutro też już jedzonko przygotowane. Byle nie szukać czegoś między . Lyrcia Kochana gdzie jesteś? Odezwij się... Basiu a Ty? Miłego wieczorku |
||
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćwiczę wolę.No właśnie, Lyrcia, Barbra, Stylowa????
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczęta....
Ja od NRoku zrobiłam ostre słodyczowe cięcie.... bo pierniki grudniowe mnie lekko zdołowały .... 2 kg na plusie ![]() Tym sposobem uleczyłam skłonności do zgagi,i nie mam pragnienia by do lodówki częściej zaglądać bo tam niewiele mnie cieszy ![]() No nie ma zmiłuj się....obie z kicią mamy mniej smaczną karmę (tzn,ona swoją a ja swoją ),....ale za to zdrową ....tyle,że kici już waga leci,a ja wciąż stoję w miejscu ![]() Polubiłam zupy,bo mam posiłek i płyn w jednym
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2020-01-12 o 22:17 |
|
|
|
|
#1992 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie....nadrabiam zaległości
![]() basiahenk karolina2202....Witajcie Dziewczyny Chcecie z Nami pobyć dłużej,czy tylko zasygnalizować noworoczne postanowienie ??? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- To zależy głównie od nas....ale chyba tak nie musi być ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Chyba wiekszość z nas w okresie zimowym ma spadek fizycznej formy..... ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
....ale też z 10 kg mam do zrzuty ,żeby czuć sie dobrze we własnym ciele ...---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
A co do własnej silnej woli,to mi najbardziej sprzyja całkowite odstawienie słodyczy.....ciekawe ile dam radę ,póki co prawie pół miesiąca mam za sobą .Ale w zamian jadam codzienną porcję owoców....Pierniki niestety i mnie trochę na łopatki położyły....chociaż wyjątkowo w tym roku sama ich nie upiekłam wcale ... ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
A poza tym czas świąteczno -noworoczny sporo też w pracy,bo koleżanka przed świętami feralnie rekę wieloodłamowo połamała... i trzeba było obstawić jeszcze jej dyżury... Ale udało mi się wyrwać też do rodzinki,spotkać też z kuzynostwem.... Ogólnie był to miły czas,a teraz przed remontem jestem,to do wiosny zleci.... Ogólnie nie narzekam....no jedynie waga nie chce być moja przyjaciółką.... dlatego radykalnie słodycze ucięłam ... ![]() ![]() ....moi znajomi,którzy przeszli metamorfozy mnie do tego ostro zmotywowali
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2020-01-13 o 11:21 |
||||
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Hej.... Czyżby wątek już się skończył ???
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Są świeżutkie posty to jak się skończył
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie a co u Koleżanki??...może jest czym się pochwalić,pamiętam,że jakiś czas temu były mocne postanowienia
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po skalpelu
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciągle tylko straszycie tym końcem, a potem z nadrabianiem nowych postów człowiek nie nadąża. Nic dziś więcej nie napisze. Gardło mnie boli, coś mnie bierze.
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Pisz
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Asia-jakie Ci wyniki wyszły obu krzywych robiłaś wskaźnik HOMA-IR? U mnie fatalnie , napisz proszę.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Milenko a co tam ci wyszło.Możesz napisać
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
ok
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do samego homa starczy na czczo glukoza i insulina, nie trzeba krzywych robic... Kurcze zaczely sie ferie a ja jakas nieprzytomna chodze.... zamiast sie wyspac porzadnie to latam do pracy na 7 a po powrocie padam na twarz... Jednak zdecydowanie wole ciepelko i sloneczko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tam pogoda w 100% odpowiada, marzę o śniegu nawet ale nie ma się co łudzić.8h w pracy a potem do mamy śmigam... będą pokusy ale słodyczy jak nie jem od 2 tak dalej nie jem i mi wychodzi.
|
|
|
#2005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry...
Cytat:
No i też utrzymuję stan słodyczowej abstynencji....po pół miesiąca już lżej,pomału też spada grudniowa nadwyższka wagowa,wreszcie ...oby tak dalej ....
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja uwielbiam lato jestem ciepłolubna dlatego zima i śnieg tylko w górach. Odstawiłam również słodycze na razie 5 dni ale od czegoś trzeba zacząć .Wczoraj zaraz po pracy pojechałam na rowerki więc trening zaliczyłam, trochę mało ale od czegoś trzeba zacząć. Posiłki też jem systematycznie, bez śniadania znów nie wychodzę z domu. Małe spadki już widzę .Wieczorem jak przychodzę do domu to najchętniej kocyk i łóżko, gdyby ktoś mi gotował obiady. Miłego wieczorku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.U mnie milion pokus u mamy ale nie daję się w ogóle mimo że na choince moje ulubione cukierki
![]() A mój kot grzeje dupkę na grzejniku
|
|
#2008 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki. Dawno mnie tu nie było ale już prawie nadrobiłam posty. Troszkę miałam zawirowań, zmarł mi teść, naprawdę fajny facet.
A poza tym przestałam jakoś ćwiczyć. Jak przestałam przed świętami to tak trwam w tym do dziś. Po prostu nie chce mi się d..y ruszyć ![]() Od jakiegoś czasu czytałam o diecie keto. Postanowiłam spróbować. Zaczęłam od 6 stycznia. Na razie się fajnie czuje, nie mam wzdęć a co najważniejsze waga drgnęła. Zobaczymy jak długo wytrzymam na tym smażonym boczku ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Stylowa współczuję
Muszę poczytać bo nie wiem nawet na czym polega ta dieta
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Powoli wracam do zdrowia.
Powaliło mnie na kilka dni. Pocieszyłam się słodkim, ale teraz już wracam do redukcji . Dieta jakoś mi nie idzie, ćwiczenia też nie, ciagle obiecuję sobie że wezmę się za siebie, dobrze że tego słodkiego (najczęściej) sobie odmawiam. Nadrabiam zaległości i melduję się
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

jak tak można
robot
pięknie

W tym tygodniu poszło po japońsku - jako-tako. Wciąż wyjadam zapasy z lodówki. Ale przynajmniej godziny posiłków były prawidłowe. Może z tygodnia na tydzień będzie lepiej.

.
.
, poczekasz aż data wyjdzie i będzie trzeba zjeść?
. 

A w ostatnich miesiącach sobie pofolgowałam no i te nocne napady ,na razie jest ok ale do zrzucenia mam równe 10 kg żeby było ok, a jakbym 5 schudła to byłabym ucieszona.Niby tak mało a nie idzie...