|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
Czy znacie jakieś książki których bohaterzy są tancerzami lub taniec jest ważnym wątkiem?
![]()
![]() |
![]() |
#1982 |
Raczkowanie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
Cześć dziewczyny,
szukam tytułu książki, którą czytałam hoho ( jeszcze na początku gimnazjum). Pamiętam, że opowiadała ona o dziewczynie, która pojechała na obóz, na którym pilnowała małych dzieci, poznała tam mężczyznę - fotografa. On przebywał tam na jakiejś delegacji, nie wiem dokładnie. Ich relacje stały się bardzo bliskie, zakochali się w sobie, ale pokłócili się o coś i drogi się rozeszły. Ona wyjechała do innego miasta, poszła na rozmowę o pracę i tam poznała szefa, który był niepełnosprawny, zakochali się w sobie, wyszła za niego i pewnego dnia niespodziewanie zjawił się u nich właśnie ten fotograf, służbowo, nie wiedział, że ją tam zastanie. Romans zaczął się od początku. Tyle zapamiętałam. Strasznie chciałabym jeszcze raz przeczytać tę książkę, dlatego, że należała ona do takich raczej niegrzecznych, było tam dużo erotycznych opisów ich zachowań i przeżyć. Zszokowało mnie to, że znalazłam ją w szkolnej bibliotece. proszę o podpowiedź ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1985 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Saga Virginii C. Andrews zawiera wątek tancerki ![]() Najpierw są Kwiaty na Poddaszu, potem Płatki na wietrze, A jeśli ciernie, Kto wiatr sieje i Ogród cieni ![]() ja przeczytałam dopiero 2 i tam główna bohaterka jest baletnicą i ten wątek dość często się przewija ![]()
![]() |
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/84629/rosyjska-zima bardzo fajna ksiazka z tagowania na Lc wyskoczyły takie tytuły : http://lubimyczytac.pl/ksiazki/t/taniec/1
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2012-09-14 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam pięknie.
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny pomocy!! szukam informacji, moze ktoras pamieta!! ok 10 lat temu byl serial o mega przystojnym chinczyku
![]() ![]() ![]() ![]() Wiem nieciekawie to brzmi, ale ja ten serial uwielbialam, a przede wszystkim muzyke z tego serialu ![]() ![]() z gory dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | |
Zadomowienie
|
Dot.: SERIAL Zaginiony/ Zagubiony bohaterem jest przystojny chinczyk(!!??)
Cytat:
![]() Przytojniak nazywa sie Russell Wong (oj, o dziwo do dzis pamietam jego nazwisko, tak go kochalam jako nastolatka ![]() Russell zagrał muzyka (nie wiem czy pamietasz te skrzypce) Jian-Wa Chang, który uciekł z Chińskiej Republiki Ludowej po zaangażowania w demonstracje studentów przeciwko rządowi. On i jego brat Wago uciekli do USA, on byl muzykiem, a Wago wplatal sie w dzialalnosc przestepcza. Pewnego razu Wago i dwoch agentow FBI zostaje zamordowanych, o co oskarzaja Jian-Wa, ktory od tego czasu staje sie szpiegiem. No i w miedzyczasie pomaga innym, bo oczywiscie jest specjalista od sztuk walki ![]() ![]() Nie wierze, ze to bylo tylko 13 odcinkow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo spodobał mi się teledysk do piosenki Kimbry "Good intent" http://www.youtube.com/watch?v=5XjNlpe7hII
i szukam podobnych teledysków, gdzie tancerze tańczą układ, ale właśnie taki bardziej "staromodny" albo gdzie jest pokazany taniec właśnie w takim stylu. Baaardzo lubię facetów w garniakach, a facet, który tańczy to w ogóle uczta dla moich oczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
Ja w związku z maturą - czy znacie może jakieś dzienniki bądź pamiętniki z czasów wojny? W temacie nie jest sprecyzowane, że ma to być druga wojna
![]() Myślałam o "Pamiętnikach z powstania warszawskiego" i "Dzienniku Anny Frank", ale to jest chyba zbyt oklepane. Poza tym, potrzebowałabym jeszcze 2 książek. Zazwyczaj na temat wojny czytam powieści, moimi ulubionymi są "Król Szczurów" oraz "Rzeźnia numer pięc", ale tego nijak nie można do tego zaliczyć, dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pełnić służbę...: Z pamiętników i wspomnień harcerek Warszawy 1939-1945 i muszę przyznać, że robiły wrażenie. A jak nie chcesz z II wojny to może: Listy do żony z wojen napoleońskich? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Może "Dzienniki z czasów wojny" - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/61461...z-czasow-wojny
![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Wam dziękuję, na pewno przejrzę podane przez was książki
![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
szukam tytułu książki, którą czytałam hoho ( jeszcze na początku gimnazjum). Pamiętam, że opowiadała ona o dziewczynie, która pojechała na obóz, na którym pilnowała małych dzieci, poznała tam mężczyznę - fotografa. On przebywał tam na jakiejś delegacji, nie wiem dokładnie. Ich relacje stały się bardzo bliskie, zakochali się w sobie, ale pokłócili się o coś i drogi się rozeszły. Ona wyjechała do innego miasta, poszła na rozmowę o pracę i tam poznała szefa, który był niepełnosprawny, zakochali się w sobie, wyszła za niego i pewnego dnia niespodziewanie zjawił się u nich właśnie ten fotograf, służbowo, nie wiedział, że ją tam zastanie. Romans zaczął się od początku. Tyle zapamiętałam. Strasznie chciałabym jeszcze raz przeczytać tę książkę, dlatego, że należała ona do takich raczej niegrzecznych, było tam dużo erotycznych opisów ich zachowań i przeżyć. Zszokowało mnie to, że znalazłam ją w szkolnej bibliotece. proszę o podpowiedź ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
![]()
[QUOTE=trawa_morska;365778 15]Serial jest sprzed 17 lat
![]() Przytojniak nazywa sie Russell Wong (oj, o dziwo do dzis pamietam jego nazwisko, tak go kochalam jako nastolatka ![]() Russell zagrał muzyka (nie wiem czy pamietasz te skrzypce) Jian-Wa Chang, który uciekł z Chińskiej Republiki Ludowej po zaangażowania w demonstracje studentów przeciwko rządowi. On i jego brat Wago uciekli do USA, on byl muzykiem, a Wago wplatal sie w dzialalnosc przestepcza. Pewnego razu Wago i dwoch agentow FBI zostaje zamordowanych, o co oskarzaja Jian-Wa, ktory od tego czasu staje sie szpiegiem. No i w miedzyczasie pomaga innym, bo oczywiscie jest specjalista od sztuk walki ![]() ![]() jeju SLICZNIE ALE TO SLICZNIE DZIEKUJE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuje za wszelkie info i przesyłam MEGA BUZIAKA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
Szukam ponownie piosenki, której teledysk widziałam bardzo dawno, chyba z 12 lat temu. Nie pamiętam ani muzyki ani słów, ale przypomniał mi się ten teledysk. Na 1000% widziałam go na niemieckiej Vivie, więc bardzo prawdopodobne, że to niemiecka piosenka.
Bohaterką teledysku jest kobieta o jasnej cerze, chyba rudych lub kasztanowych włosach i czerwonych ustach. Pamiętam, że miała na sobie fartuszek kuchenny. W teledysku odwiedza ją chłopak, który czeka w pokoju, a ona idzie do kuchni i otwiera białą zamrażarkę (taką osobną), żeby przygotować posiłek. Okazuje się, że trzyma tam poćwiartowane części ciała swojego byłego (chyba) faceta - wszystko miała popakowane w woreczki wśród lodu. Wyjęła dłoń i włożyła ją na taką jakby wyciskarkę do owoców. I ta dłoń zaczęła się tak trząść, że wyglądało jakby to ona machała swoją dłonią. I przez okno oglądała plac zabaw i jakieś dziecko jej odmachało. Ta kobieta przez cały czas śpiewała. Na koniec teledysku chyba wraca do tego gościa w salonie i się uśmiecha. Tyle pamiętam, zakręcony teledysk. Może zna ktoś tytuł? Dodam, że szukam tej piosenki kilka lat ![]()
![]() |
#1999 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Szukam tytułu piosenki, która jest w reklamie nowego laptopa HP- takiego czerwonego, który zapewnia koncertową jakość dźwięku
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
wiem, bo sama szukałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie troche z innej beczki, ale mam nadzieje, ze pomozecie - w koncu w bibliotece dopadlam trzeci tom 1Q84 Murakamiego (pierwszy i drugi czytalam jeszcze w lutym tego roku!) i nie moge sobie przypomniec kim byl Ushikawa... czy on w ogole pojawil sie gdzies w tych pierwszych dwoch tomach? bo teraz zaczelam czytac i nie wiem czy mam go pamietac czy to calkiem nowa postac w powiesci
![]()
![]() |
#2005 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie!!!
![]() te papierosy nie dawaly mi spokoju ![]()
![]() |
#2007 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Szukam filmu, który wspomniany był w programie "66 filmów które nas wzruszają" na TVN Style.
Wiem na pewno, ze w filmie grał Jack Nicholson (szukałam po jego osobie na filmwebie, ale jakoś nie mogłam znaleźć). To chyba dramat opowiadający o losach rodziny w której umiera matka. Ma ona 2 synów- młodszy nie może się pogodzić z chorobą matki, a starszy jest na nią zły, ze ona w ogóle zachorowała. Film jest z początku lat 90, może z końca 80.
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
"Czułe słówka".
http://www.filmweb.pl/Czule.Slowka
![]() |
![]() |
#2009 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Stalowe Magnolie odpadają
![]() Tam grała Julia Roberts i to ona była chora na cukrzycę. Jej stan zaczął pogarszać się w ciąży. Ostatecznie zmarła osieracając małego chłopczyka i pozostawiając totalnej rozpaczy matkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.