SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorczy) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 16:48   #1981
blairinne
Raczkowanie

Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc

Czy znacie jakieś książki których bohaterzy są tancerzami lub taniec jest ważnym wątkiem?
Stary 2012-09-12, 19:03   #1982
Afrolla_113
Raczkowanie

Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc

Cześć dziewczyny,

szukam tytułu książki, którą czytałam hoho ( jeszcze na początku gimnazjum). Pamiętam, że opowiadała ona o dziewczynie, która pojechała na obóz, na którym pilnowała małych dzieci, poznała tam mężczyznę - fotografa. On przebywał tam na jakiejś delegacji, nie wiem dokładnie. Ich relacje stały się bardzo bliskie, zakochali się w sobie, ale pokłócili się o coś i drogi się rozeszły. Ona wyjechała do innego miasta, poszła na rozmowę o pracę i tam poznała szefa, który był niepełnosprawny, zakochali się w sobie, wyszła za niego i pewnego dnia niespodziewanie zjawił się u nich właśnie ten fotograf, służbowo, nie wiedział, że ją tam zastanie. Romans zaczął się od początku. Tyle zapamiętałam.

Strasznie chciałabym jeszcze raz przeczytać tę książkę, dlatego, że należała ona do takich raczej niegrzecznych, było tam dużo erotycznych opisów ich zachowań i przeżyć. Zszokowało mnie to, że znalazłam ją w szkolnej bibliotece.
proszę o podpowiedź ;D
Afrolla_113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 22:50   #1983
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blairinne Pokaż wiadomość
Czy znacie jakieś książki których bohaterzy są tancerzami lub taniec jest ważnym wątkiem?
Przychodzi mi do głowy Historia Hester Adele Geras. Ona o świecie baletu pisze.
A i jeszcze Tancerka Degasa Kathryn Wagner
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 23:02   #1984
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
pamiętam że jak byłam młodsza to czytałam niemiecką książkę o baletnicy, która po wypadku walczy o to by móc znowu tańczyć, pierwsza część nazywała się "Anna balerina", niestety nie pamiętam tytułów kolejnych książka jest chyba z lat 90. i nie wiem czy będzie dostępna w księgarniach, ale znajdziesz ją pewnie na allegro. Ja miałam ją z biblioteki i pamiętam że czytałam ją kilka razy

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 08:17   #1985
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Saga Virginii C. Andrews zawiera wątek tancerki
Najpierw są Kwiaty na Poddaszu, potem Płatki na wietrze, A jeśli ciernie, Kto wiatr sieje i Ogród cieni

ja przeczytałam dopiero 2 i tam główna bohaterka jest baletnicą i ten wątek dość często się przewija

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 07:32   #1986
mysia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Saga Virginii C. Andrews zawiera wątek tancerki
Najpierw są Kwiaty na Poddaszu, potem Płatki na wietrze, A jeśli ciernie, Kto wiatr sieje i Ogród cieni

ja przeczytałam dopiero 2 i tam główna bohaterka jest baletnicą i ten wątek dość często się przewija

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/84629/rosyjska-zima bardzo fajna ksiazka

z tagowania na Lc wyskoczyły takie tytuły :
http://lubimyczytac.pl/ksiazki/t/taniec/1

Edytowane przez mysia82
Czas edycji: 2012-09-14 o 07:36
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-14, 18:43   #1987
blairinne
Raczkowanie

Dziękuję Wam pięknie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 00:14   #1988
wiolettak
Raczkowanie

Talking SERIAL Zaginiony/ Zagubiony bohaterem jest przystojny chinczyk(!!??)

Dziewczyny pomocy!! szukam informacji, moze ktoras pamieta!! ok 10 lat temu byl serial o mega przystojnym chinczyku tak mi sie zdaje(bynajmnie j azjata) uciekal przed kims, o ile dobrze pamietam mial pomscic smierc brata czy kogos z rodziny nie wiem czy nie mial amnezji... na swojej drodze spotykal ludzi z problemami i im pomagal!! znal sztuki walki.

Wiem nieciekawie to brzmi, ale ja ten serial uwielbialam, a przede wszystkim muzyke z tego serialu taka wolna tajemnicza, czy moze ktoras wie o jakim serialu mowie?? nie moge nic na necie znalesc
z gory dziekuje za pomoc
wiolettak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 12:53   #1989
trawa_morska
Zadomowienie

Dot.: SERIAL Zaginiony/ Zagubiony bohaterem jest przystojny chinczyk(!!??)

Cytat:
Napisane przez wiolettak Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!! szukam informacji, moze ktoras pamieta!! ok 10 lat temu byl serial o mega przystojnym chinczyku tak mi sie zdaje(bynajmnie j azjata) uciekal przed kims, o ile dobrze pamietam mial pomscic smierc brata czy kogos z rodziny nie wiem czy nie mial amnezji... na swojej drodze spotykal ludzi z problemami i im pomagal!! znal sztuki walki.

Wiem nieciekawie to brzmi, ale ja ten serial uwielbialam, a przede wszystkim muzyke z tego serialu taka wolna tajemnicza, czy moze ktoras wie o jakim serialu mowie?? nie moge nic na necie znalesc
z gory dziekuje za pomoc
Serial jest sprzed 17 lat
Przytojniak nazywa sie Russell Wong (oj, o dziwo do dzis pamietam jego nazwisko, tak go kochalam jako nastolatka), a serial u nas lecial pod tytulem Zaginiony (wiecej informacji tutaj http://en.wikipedia.org/wiki/Vanishing_Son)
Russell zagrał muzyka (nie wiem czy pamietasz te skrzypce) Jian-Wa Chang, który uciekł z Chińskiej Republiki Ludowej po zaangażowania w demonstracje studentów przeciwko rządowi. On i jego brat Wago uciekli do USA, on byl muzykiem, a Wago wplatal sie w dzialalnosc przestepcza. Pewnego razu Wago i dwoch agentow FBI zostaje zamordowanych, o co oskarzaja Jian-Wa, ktory od tego czasu staje sie szpiegiem. No i w miedzyczasie pomaga innym, bo oczywiscie jest specjalista od sztuk walki A Wago go wspomaga jako duch. I zawsze sie odcinek konczyl, jak idzie sobie ze skrzypcami ku zachodzacemu sloncu

Nie wierze, ze to bylo tylko 13 odcinkow

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg imagesCAGJA7QM.jpg (9,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (7,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg imagesCAS17O2B.jpg (11,4 KB, 4 załadowań)
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 18:35   #1990
Misia9529
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo spodobał mi się teledysk do piosenki Kimbry "Good intent" http://www.youtube.com/watch?v=5XjNlpe7hII
i szukam podobnych teledysków, gdzie tancerze tańczą układ, ale właśnie taki bardziej "staromodny" albo gdzie jest pokazany taniec właśnie w takim stylu. Baaardzo lubię facetów w garniakach, a facet, który tańczy to w ogóle uczta dla moich oczu Mam nadzieję, że pomożecie
Misia9529 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 19:35   #1991
Callitus
Zakorzenienie

Ja w związku z maturą - czy znacie może jakieś dzienniki bądź pamiętniki z czasów wojny? W temacie nie jest sprecyzowane, że ma to być druga wojna
Myślałam o "Pamiętnikach z powstania warszawskiego" i "Dzienniku Anny Frank", ale to jest chyba zbyt oklepane. Poza tym, potrzebowałabym jeszcze 2 książek. Zazwyczaj na temat wojny czytam powieści, moimi ulubionymi są "Król Szczurów" oraz "Rzeźnia numer pięc", ale tego nijak nie można do tego zaliczyć, dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 20:40   #1992
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Ja w związku z maturą - czy znacie może jakieś dzienniki bądź pamiętniki z czasów wojny? W temacie nie jest sprecyzowane, że ma to być druga wojna
Myślałam o "Pamiętnikach z powstania warszawskiego" i "Dzienniku Anny Frank", ale to jest chyba zbyt oklepane. Poza tym, potrzebowałabym jeszcze 2 książek. Zazwyczaj na temat wojny czytam powieści, moimi ulubionymi są "Król Szczurów" oraz "Rzeźnia numer pięc", ale tego nijak nie można do tego zaliczyć, dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc
Ja czytałam te:
Pełnić służbę...: Z pamiętników i wspomnień harcerek Warszawy 1939-1945 i muszę przyznać, że robiły wrażenie.
A jak nie chcesz z II wojny to może: Listy do żony z wojen napoleońskich?
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 21:09   #1993
malagaw
Zakorzenienie

Może "Dzienniki z czasów wojny" - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/61461...z-czasow-wojny
Stary 2012-09-17, 21:12   #1994
Callitus
Zakorzenienie

Bardzo Wam dziękuję, na pewno przejrzę podane przez was książki
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 05:54   #1995
Afrolla_113
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

szukam tytułu książki, którą czytałam hoho ( jeszcze na początku gimnazjum). Pamiętam, że opowiadała ona o dziewczynie, która pojechała na obóz, na którym pilnowała małych dzieci, poznała tam mężczyznę - fotografa. On przebywał tam na jakiejś delegacji, nie wiem dokładnie. Ich relacje stały się bardzo bliskie, zakochali się w sobie, ale pokłócili się o coś i drogi się rozeszły. Ona wyjechała do innego miasta, poszła na rozmowę o pracę i tam poznała szefa, który był niepełnosprawny, zakochali się w sobie, wyszła za niego i pewnego dnia niespodziewanie zjawił się u nich właśnie ten fotograf, służbowo, nie wiedział, że ją tam zastanie. Romans zaczął się od początku. Tyle zapamiętałam.

Strasznie chciałabym jeszcze raz przeczytać tę książkę, dlatego, że należała ona do takich raczej niegrzecznych, było tam dużo erotycznych opisów ich zachowań i przeżyć. Zszokowało mnie to, że znalazłam ją w szkolnej bibliotece.
proszę o podpowiedź ;D
Stary 2012-09-18, 14:55   #1996
enfys
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misia9529 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo spodobał mi się teledysk do piosenki Kimbry "Good intent" http://www.youtube.com/watch?v=5XjNlpe7hII
i szukam podobnych teledysków, gdzie tancerze tańczą układ, ale właśnie taki bardziej "staromodny" albo gdzie jest pokazany taniec właśnie w takim stylu. Baaardzo lubię facetów w garniakach, a facet, który tańczy to w ogóle uczta dla moich oczu Mam nadzieję, że pomożecie
http://www.youtube.com/watch?v=llUMU1jy_4g
enfys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 16:18   #1997
wiolettak
Raczkowanie

Wink Dot.: SERIAL Zaginiony/ Zagubiony bohaterem jest przystojny chinczyk(!!??)

[QUOTE=trawa_morska;365778 15]Serial jest sprzed 17 lat
Przytojniak nazywa sie Russell Wong (oj, o dziwo do dzis pamietam jego nazwisko, tak go kochalam jako nastolatka), a serial u nas lecial pod tytulem Zaginiony (wiecej informacji tutaj http://en.wikipedia.org/wiki/Vanishing_Son)
Russell zagrał muzyka (nie wiem czy pamietasz te skrzypce) Jian-Wa Chang, który uciekł z Chińskiej Republiki Ludowej po zaangażowania w demonstracje studentów przeciwko rządowi. On i jego brat Wago uciekli do USA, on byl muzykiem, a Wago wplatal sie w dzialalnosc przestepcza. Pewnego razu Wago i dwoch agentow FBI zostaje zamordowanych, o co oskarzaja Jian-Wa, ktory od tego czasu staje sie szpiegiem. No i w miedzyczasie pomaga innym, bo oczywiscie jest specjalista od sztuk walki A Wago go wspomaga jako duch. I zawsze sie odcinek konczyl, jak idzie sobie ze skrzypcami ku zachodzacemu sloncu

jeju SLICZNIE ALE TO SLICZNIE DZIEKUJE ja tez uwielbialam ten serial a głowny bohater bede musiala sobie odświeżyc :0 jeju to bylo 17 lat temu?????????????? to jestem w szokua muzyka z poczatku serialu jest przecudowna
dziekuje za wszelkie info i przesyłam MEGA BUZIAKA
wiolettak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 23:44   #1998
see
Zadomowienie

Szukam ponownie piosenki, której teledysk widziałam bardzo dawno, chyba z 12 lat temu. Nie pamiętam ani muzyki ani słów, ale przypomniał mi się ten teledysk. Na 1000% widziałam go na niemieckiej Vivie, więc bardzo prawdopodobne, że to niemiecka piosenka.
Bohaterką teledysku jest kobieta o jasnej cerze, chyba rudych lub kasztanowych włosach i czerwonych ustach. Pamiętam, że miała na sobie fartuszek kuchenny. W teledysku odwiedza ją chłopak, który czeka w pokoju, a ona idzie do kuchni i otwiera białą zamrażarkę (taką osobną), żeby przygotować posiłek. Okazuje się, że trzyma tam poćwiartowane części ciała swojego byłego (chyba) faceta - wszystko miała popakowane w woreczki wśród lodu. Wyjęła dłoń i włożyła ją na taką jakby wyciskarkę do owoców. I ta dłoń zaczęła się tak trząść, że wyglądało jakby to ona machała swoją dłonią. I przez okno oglądała plac zabaw i jakieś dziecko jej odmachało. Ta kobieta przez cały czas śpiewała. Na koniec teledysku chyba wraca do tego gościa w salonie i się uśmiecha.

Tyle pamiętam, zakręcony teledysk. Może zna ktoś tytuł? Dodam, że szukam tej piosenki kilka lat.
Stary 2012-09-19, 10:17   #1999
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Szukam tytułu piosenki, która jest w reklamie nowego laptopa HP- takiego czerwonego, który zapewnia koncertową jakość dźwięku

km

mój INSTA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 11:33   #2000
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrolla_113 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

proszę o podpowiedź ;D
Chyba coś strasznie pogmatwałaś. Na moje oko to będzie SERCE W OGNIU.
Stary 2012-09-19, 12:09   #2001
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolettak Pokaż wiadomość
jeju SLICZNIE ALE TO SLICZNIE DZIEKUJE ja tez uwielbialam ten serial a głowny bohater bede musiala sobie odświeżyc :0 jeju to bylo 17 lat temu?????????????? to jestem w szokua muzyka z poczatku serialu jest przecudowna
dziekuje za wszelkie info i przesyłam MEGA BUZIAKA
cala przyjemnosc po mojej stronie fajnie ze ktos jeszcze lubil ten serial i o nim pamieta
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 15:20   #2002
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Szukam tytułu piosenki, która jest w reklamie nowego laptopa HP- takiego czerwonego, który zapewnia koncertową jakość dźwięku
Nero - Promises
wiem, bo sama szukałam

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 14:35   #2003
Afrolla_113
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Chyba coś strasznie pogmatwałaś. Na moje oko to będzie SERCE W OGNIU.
Nie, to nie jest serce w ogniu. Tam nie ma historii żadnych dwóch przyjaciół.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 16:47   #2004
theMonique
Zakorzenienie

a ja mam pytanie troche z innej beczki, ale mam nadzieje, ze pomozecie - w koncu w bibliotece dopadlam trzeci tom 1Q84 Murakamiego (pierwszy i drugi czytalam jeszcze w lutym tego roku!) i nie moge sobie przypomniec kim byl Ushikawa... czy on w ogole pojawil sie gdzies w tych pierwszych dwoch tomach? bo teraz zaczelam czytac i nie wiem czy mam go pamietac czy to calkiem nowa postac w powiesci

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 17:01   #2005
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie troche z innej beczki, ale mam nadzieje, ze pomozecie - w koncu w bibliotece dopadlam trzeci tom 1Q84 Murakamiego (pierwszy i drugi czytalam jeszcze w lutym tego roku!) i nie moge sobie przypomniec kim byl Ushikawa... czy on w ogole pojawil sie gdzies w tych pierwszych dwoch tomach? bo teraz zaczelam czytac i nie wiem czy mam go pamietac czy to calkiem nowa postac w powiesci
Był w drugim tomie.

Cytat:
Tengo skończył przedpołudniowe zajęcia i siedział właśnie w pokoju nauczycielskim, przeglądając poranne wydania gazet, których jeszcze nie czytał. Sekretarka dyrektora powiedziała Tengo, że ktoś na niego czeka. Była o rok starsza od Tengo i bardzo kompetentna. Oficjalnie miała etat sekretarki, lecz praktycznie to ona zarządzała całą szkołą. Nie dało się jej nazwać pięknością, jej rysy wydawały się zbyt nieregularne, ale miała dobrą figurę i znakomicie się ubierała.

– Ten pan nazywa się Ushikawa – powiedziała.

Tengo nie pamiętał nikogo o takim nazwisku.

Z jakiegoś powodu lekko się skrzywiła. – Mówi, że to ważna sprawa i w miarę możności chciałby porozmawiać z tobą w cztery oczy.

– Ważna sprawa? – powtórzył zdziwiony Tengo. Nie zdarzało się, żeby ktoś przychodził do niego na kursy w ważnej sprawie.

– Pokój do przyjmowania interesantów jest wolny, więc tam go zaprowadziłam. Chociaż, prawdę mówiąc, taki mało ważny pracownik jak ty nie powinien z niego korzystać.

– Dziękuję – powiedział Tengo i przywołał na twarz uśmiech.

Jednak ona nie zwróciła na to uwagi, tylko zafurkotała połami nowego letniego żakietu od agnès b. i odeszła gdzieś szybkim krokiem.

Ushikawa był niewysokim mężczyzną wyglądającym na czterdzieści parę lat. Tułów miał gruby, pozbawiony wcięć, do tego podwójny podbródek. Tengo nie był do końca pewien, ile może mieć lat. Z powodu szczególnego, czy raczej niecodziennego, wyglądu trudno było skompletować w myślach elementy potrzebne zwykle do określenia czyjegoś wieku. Mógł być starszy, ale mógł też być młodszy. Gdyby ktoś powiedział Tengo, że facet ma trzydzieści dwa lata, przyjąłby to bez zastrzeżeń. Podobnie, gdyby mu powiedziano, że pięćdziesiąt sześć. Zęby miał nierówne, kręgosłup skrzywiony pod dziwnym kątem, czubek wielkiej głowy nienaturalnie płaski i łysy, o nieregularnym zarysie. To płaskie miejsce przypominało lądowisko helikopterów wojskowych zbudowane na strategicznie ważnym wzgórzu. Widział takie na filmie dokumentalnym o wojnie w Wietnamie. Kępki grubych, czarnych, kręconych włosów jakby przywarły do płaskiej i nieregularnej głowy, nadmiernie urosły i bez przeszkód opadały na uszy. Te włosy dziewięćdziesięciu ośmiu osobom na sto przywiodłyby na myśl włosy łonowe. Tengo nie potrafił ocenić, z czym skojarzyłyby się pozostałym dwóm osobom.
itd.
Stary 2012-09-20, 17:06   #2006
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Był w drugim tomie.

itd.
no wlasnie!!! dziekuje Ci bardzo
te papierosy nie dawaly mi spokoju

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 18:30   #2007
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Szukam filmu, który wspomniany był w programie "66 filmów które nas wzruszają" na TVN Style.

Wiem na pewno, ze w filmie grał Jack Nicholson (szukałam po jego osobie na filmwebie, ale jakoś nie mogłam znaleźć). To chyba dramat opowiadający o losach rodziny w której umiera matka. Ma ona 2 synów- młodszy nie może się pogodzić z chorobą matki, a starszy jest na nią zły, ze ona w ogóle zachorowała.

Film jest z początku lat 90, może z końca 80.

km

mój INSTA
Stary 2012-09-20, 18:59   #2008
malagaw
Zakorzenienie

"Czułe słówka".
http://www.filmweb.pl/Czule.Slowka
Stary 2012-09-20, 19:01   #2009
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
Szukam filmu, który wspomniany był w programie "66 filmów które nas wzruszają" na TVN Style.

Wiem na pewno, ze w filmie grał Jack Nicholson (szukałam po jego osobie na filmwebie, ale jakoś nie mogłam znaleźć). To chyba dramat opowiadający o losach rodziny w której umiera matka. Ma ona 2 synów- młodszy nie może się pogodzić z chorobą matki, a starszy jest na nią zły, ze ona w ogóle zachorowała.

Film jest z początku lat 90, może z końca 80.
a nie były to "czułe słówka" ? Ten film mi się zawsze myli ze "Stalowymi magnoliami", w których chyba też był motyw chorej matki, ale tam nie grał Jack Nicholson. Obstawiam "Czułe słówka" (są chyba dwie części) mam nadzieję że trafiłam :P

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 19:11   #2010
Aimee_J
Zakorzenienie

Stalowe Magnolie odpadają
Tam grała Julia Roberts i to ona była chora na cukrzycę. Jej stan zaczął pogarszać się w ciąży. Ostatecznie zmarła osieracając małego chłopczyka i pozostawiając totalnej rozpaczy matkę.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości