|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Jakby nasze chlopy mialy przezywac to co my to niewiem co by bylo ? jak mysliscie hahha ja sobie nawet nie chce tego wyobrazac
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie uważam, że jestem stworzona do tego by cierpieć
![]() zresztą każda zrobi jak uważa i jej wygodnie dlatego ma być cc, bo zbyt dużo powikłań w starszym wieku (typu wypadanie macicy, nietrzymanie moczu, nie pamiętam co jeszcze) i za duże ryzyko dla dziecka. nie wspomnę o rozluźnieniu |
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie wierzę w to, że porody będą się odbywać tylko przez cc. Nie ma szans wg mnie. Być może standardem będzie całkowita dowlolność wyboru w każdym szpitalu, ale nie wierzę w gadanie, że cc będzie jedynym rozwiązaniem. Historia nie lubi skrajności
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Kasiulka ja właśnie też ryczę jak bóbr.Kolejna rzecz się posypała.Nie dostanę meldunku w Toruniu,bo włascicielka się nie zgodziła.Czyli papa stypendia...
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Sosnowa
to by nie przeszło, co innego wolny wybór a co innego nakłanianie do cc. Ja jestem za naturalnością i tyle a co do cierpienia... przy znieczuleniu do porodu sn bólu jest mało, bo znieczulenie podają przed najgorszymi skurczami i kobiety opisujące poród siłami natury bez znieczulenia które potem rodziły ze znieczuleniem mówią, ze nie ma czego porównywać bedzie dobrze:
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
w znieczuenia też kiedyś nie wierzono, a usg było kosmosem
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu w Stanach, po wielkim holilodzkim boom rodzenia przez cc, teraz wraca sie do naturalnego porodu, szczegolnie wsrod "plebsu", no bo gwiazdy dalej boja sie rodzic naturalnie.... za to w Oregonie, polecaja tylko porod naturalny. I tak tu rodzi sie wiekszosc dzieci.
I bardzo popularne jest tu rodzenie w domu. Az prawie 40 % prodow w Oregonie odbywa sie w domu, z polozna. Ja bym sie tak bala, ale tu to bardzo popularne. |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
pozatym ostatnio czytałam że "bezpiecznie" dla kobiety by przez cesarkę max przyszło na świat 3 jej dzieci, bo nie wiadomo jak potem zachowa się miesień tyle razy cięty. Nie ma co gadać taka kobieca natura i tego nie zmieni nikt nie bez powodu poród nnazywa się siłami natury
a wybór należy do każdej z nas
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam też do bólu i niewygód niestworzona
![]() ale tu w Poznaniu nawet gdybym chciała te becikowe na zabieg poświęcić (i dołożyć ) to szans nie ma, nie ma prywatnych klinik jak w Wawie. Predyspozycji do cc żadnych więc biorę zzo i może jakoś to będzie będę potem pewnie chodzić i klnąć w głos jak mnie będzie krocze ciągnęło, tak więc cała nadzieja w mężu, jego cierpliwości i opanowaniu. nie wykluczam, że technika wlezie na dobre i w tę sferę naszego życia kiedyś. w końcu wszystko idzie do przodu, a czy jest dobre czy złe, no cóż - wszystko ma swoje plusy i minusy. byleby nic na siłę nie było i każdy miał prawo decydować za siebie ![]() poza tym za tą naturalnością do końca też bym polemizowała. w końcu tzw. selekcja naturalna też w naturze istnieje od zawsze a jakoś podtrzymujemy czasem na siłę zbyt słabe ciąże, robimy co naszej w mocy i nie zdajemy się tylko na naturę
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio w szkole położna wspominała, że rzeczywiście lepiej by pierwszy raz rodzić naturalnie. po cc przy kolejnym porodzie - już siłami natury - może (ale nie musi) wystąpić problem z obkurczaniem macicy ze względu na to, że mięsień był przecięty. co do zzo, o którym Judi pisała to rzeczywiście ostatni dzwonek by o nie poprosić to rozwarcie 7cm
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
MaładT współczuję Ci
A oni to sprawdzają, że zameldowanie jest na stałe? Ciekawe jak ja urodzę... moja Olunia leży sobie po skosie i jej tak bardzo wygodnie. Hmmm zmieni jeszcze pozycję czy nie zmieni oto jest pytanie
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
no mój Tymcio jest póki co nogami w dół, mam nadzieję, że zechce się obrócić.
Ponoć ma jeszcze czas-no zobaczymy![]() no i Leonka nic nie napisała... a ja taka ciekawa... ooo jesteś na pasku pisz co u Ciebie
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane
![]() No i jestem.... Niestety nie wiem kto pływa w moim brzuszku Jak poszlam do pani gin to tylko zapytala sie czy wszystko wporzadku...i stwierdziła ze nie ma potrzeby robienia USG...Takze moja dzisiejsza wizyta skonczyła sie na wzieciu zaświadczenia i zwolnienie lekarskiego oraz skierowaniu na badanie moczu... Glukoza mi wyszła wporzadku...powiedziała ze nie musze sie ogeraniczac w jedzeniu,hemoglobina wporzadku tylko mam białko w moczu...hmmm... No nic zobaczymy po kolejnych badaniach...Judi kochana niestety moje maleństwo nie okazało sie takim bezwstydnikiem jak twoj Tymoteuszek...a wielka szkoda nawet sie zastanawialam dzisiaj czy nie wybrac sie do innego lekarza na USG i sprawdzenie plci mojego malca... A jeżeli chodzi o to moje nieszczesne łózko to zakonczylam zastanawianie...Łozko zostało takie jak juz sie Wam chwaliłam tylke,ze jest koloru cienego brazu z kremowymi wielkimi poduchami Zakup farby też mam za soba....sciana przy której bedzie stało łózko bedzie kremowa takze bedzie ten wspominany kontrast a sciana przy której bedzie stało jasne łóżeczko bedzie ciemno brazowa wrecz taka czekoladowa (tez jakby nie popatrzec to kontrast jakis tam jest ) No i do tego planyjemy zakup rowniez ciemno brazowej komody i kremowego dywanu takze mysle ze bedzie w miare fajnie...Saga słońce nie mogłam sobie pozwolic na szary kolor bo osobiscie nie podoba mi sie...a i rowniez do nieczego by mi nie pasował...a i zapomniałabym sliczny piesek ![]() Mijalea zycze powodzenia jutro u lekarza ![]() DorbarQ nie przejmuj sie...ja dzisiaj sie dowiedziałam ze od 6 marca mam 3,5 kg na plusie i moja kochana pani powiedziala ze to nic zlego tyle zebym sie zastanowila jak sie bede czula pod koniec ciazy jak bede co miesiac tyła tyle samo...hehe....ale tak jak wczesniej pisalam nie mowila o ograniczeniach w jedzeniu...No a spróbowala by to bym sie No ale jakby trzeba bylo.... ![]() Kasieńka jestes dzielna dziewczyna...ja ta glukoze pilam chyba n 5 razy...hehe Dobrze ze masz juz to za soba ![]() A ja złapałam sie dzisiaj na tym ze zaczelam sie martwic ze nie zdaze wszystkiego zrobic.... Maladt współczuje tego golenia Ja jeszcze widze z czego jestem bardzo zadowolona...a jezeli chodzi o rozbieranie u gin to od poczatku tylko raz mi kazala sciagac spodnie![]() takze jestem szczesliwa...bo to nic przyjemnego takze trzymam kciukico ja Wam moge jeszcze napisac... Dzisiaj z moim facetem bylismy w USC i umowilismy sie na slub....Takze za 2 tyg zostane pania Okruch-Szpara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nie wierze... ![]() Pewnie sie zastanowicie dlaczego takze pisze od razu.., Tak jak wspominalam wczoraj moj Pan D. dostal wezwanie na WKU... okazalo sie ze nie ma mozliwosci sie odwolywac i odrazu dostal karte poboru na 5 maja do Przemysla...co nie bardzo mi sie to podobało...jedynym ratunkiem byl slub...i pewnie pomyslicie ze glupia jestem ale tak naprawde uswiadomilam sobie ze go kocham i co mi zalezy to musialo sie stac i tylko trzeba bylo przyspieszyc o jakies pol roku.... Milego wieczorku kochane P.S. aha jezeli chodzi o mojego malca to wiem tylke ze bedzie albo Lili (liliana) albo gabrys...tylko tym moge sie pochwalic A judi jeszcze jezeli chodzi o ta parasoleczke to równiez mysle ze szara najbardziej bedzie pasowala ![]() ale jestem w tyle.... |
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Kobietki.
Jak Wam minał ten ponury dzień. U mnie ciągle pada. Mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej bo musze do onkologa jechać. Ja ok 19 się położyłam i usneło mi się, teraz jestem rozbita. Cos mnie brzusio boli, jakiś taki napięty jest. Pisałyście o porodach, jeśli o mnie chodzi to ja chyba bardziej skłaniam się do cesarki, ponieważ zbytnio się boje że nie dam rady rodzić, jak sobie pomysle, ze dzidzia może się źle ułożyć i będą np nóżki najpierw wychodzić i nikt np tego nie zauważy albo nie będą mieli czasu by pożądnie się mną zajać (bo nie wiem nie zapłaciłam), albo jak pomyśle, ze mogą źle mnie wyczyścić (chodzi mi o łożysko) i potem będę miała takie powikłania jak np Adetka (chyba) to wolę cesrake, by zrobili cięcie i wyciągneli moją dzidzie. Ja w sumie to przyzwyczajona jetsem w ingerowanie w moje ciało i jedna blizna więcej też mi nie przeszkodzi. MaladT przykro mi, że nie masz tego zameldowania. Leonko napisz co u Ciebie. Leonko jak napisałam co u Ciebie to dopiero przeczytałam, wszystko dobrze. Szkoda, że nie dowiedziałam się płci. Dobrze, ze masz już łóżeczko i farbe. Jestem w szoku, ze zdecydowaliście się na ślub. W sumie to chyba wczoraj pisałam, że jedynyym sposobem by go do wojska nie wzieli jest by jako jedyny utrzymyał rodzine, ale nie spodziewałam się, ze jdnak się zdecydujecie. W sumie to jest Twoja i jego sprawa, ale powiem Ci, ze mam nadzieje, ze nie okaże się taki jak mąż mojej przyjaciółki o której Ci pisałam bo Twój p. D również podobnie postępuje. Ale trzymam za Was kciuki. W sumie kto nie ryzykuje ten nie zyskuje. Pamietaj tylko, żeby nie pozwolić przekroczyć mu pewnych grani.
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=andape;7152179]
Cytat:
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko szkoda że nie wiesz kto w Tobie pływa, ale napewno następnym razem się dowiesz
Będę trzymała kciuki![]() A pokoik będziesz miała piękny Lubię takie kolorkiDObrej nocki Wam życzę
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Padlam
Leoncia wymiatasz kochana!!! Tyle dobrych wieści ale nie rozpaczam Lecę teraz w kimonko jutro więcej napiszę. Leonka super, że kolory do pokoiku już wybrane. Będzie wyglądał olśniewająco
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
DorbarQ słońce wiesz co Ci powiem,ze nie bylo innego wyjscia...I mysle ze wszystko sie ulozy...Tak jak ostatnio rozmawialysmy napewno sie nie dam...Ty sama wiesz
Mam nadzieje ze mi kiedys nie powie ze wzial ze mna slub tylko dlatego ze wojsko go scigalo...ale jak cos to jest wyjscie wiadomo jakie....czego wolalabym uniknac....Ale na koscielny to juz sie nie zdecyduje....przez najblizsze kilka lat...Judi dziekuje a co d plci to jak myslisz moze powinnam sie gdzie indziej dowiedziec...Kurde bo w sumie nie wiem co kupowac..i jakas taka zawiedziona sie czuje ![]() Kasiuniu kochana z tym goleniem to ja tez hehe za kazdym razem spedzam z pol godziny na zalatwieniu sprawy i okazuje sie nie konieczne tylko co by bylo jakbysmy sobie odpuscily a tu pani by kazala nam spodnie sciagac hehe a co najlepsze jak bylam dzisiaj u niej to jakis remont budynku jest z zewnatrz i nawet nie bylam sie z nia w stanie dogadac musialysmy do siebie krzyczec![]() dziekuje za te zyczenia...oby tak bylo![]() ![]()
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co Kasiulka i Leonka wiem, że badanie przez gieniową do przyjemnych nie należy, ale to chyba niedobrze, że ona was nie bada. Przecież tylko przez takie badanie gienio stwierdza czy szyjka się nie skraca, czy rozwarcia nie ma... hmmm no ciekawe... Ja tam teog nie lubię, ale od razu jestem spokojna jak mnie zmaca i mówi ze szyjka długa, zamknięta. Ja to panikara jestem i wolałabym być macana raz na tydziień hehe
Leonko kochana ja bym poszła, ale to jestem ja Ciekawska duszyczka
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Leonko rozumiem Cie, ze jesteś zawiedziona, ze nie poznałas płci. Też to czułam w czwartek, bo na to liczyłam. Mam jednak nadzieje, że w Anglii zrobią mi pozadne USG i maluszek nie będzie wstydliwy. Moze jak usłyszy głos tatusia to będzie bardziej otwarty albo się wystraszy
![]() Leonko będę trzymała za Was kciuki. Dobrze, ze jesteś dobrej myśli. Miłych snów Kobietki. A jeszcze powiem, ze mi w sumie badanie geniowej, to, ze mnie "maca" nie przeszkadza bo jestem spokojna, że wszytsko jest ok z szyjką. Tak jak pisała JUdi.
|
#2002 |
|
Rozeznanie
|
Dorbarku - z przyjemnością podziele sie kalendarzami ciązy.Ten pampersa jest jednym z najciekawszych ale te tez są fajne.
http://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit.html http://www.porody.pl/kalendarz-ciazy...miesiac-ciazy/ http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.php http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html http://www.maluchy.pl/ciaza/?nr_tyg=23
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłych snów. pa patki
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
No w sumie to jest dziwne....ale to jest taka polecana i ponoc jedna z lepszych pan takze nie wiem...Co ty Kasiu o tym myslisz....???
DorbarQ dziekuje ![]()
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
witajci trochę jż późno ale jakoś nie mogłam się wyrobić
ja chodzę co 3 t. do gina i zakażdym razem mnie bada też tego nie lubię ale jestem spokojniejsza jak wiem że wszystko dobrze leonka może jeszcze poczekaj do następnego badania bo wkońcu jak ci nie zrobił usg teraz to się upomnisz nasępnym razem a jak pójdziesz gdzie indziej to twoja dzidzia może się zawstydzić i nie pokaże co ma między nóżkami co do porodu to dwa razu rodziłam naturalnie i już niechce się męczyć i zdecyduję się na znieczulenie a dawają już od razu podobno i nie czekają na rozwarcie tylko jeszcze przed skurczami podawają a kalendarz ciążowy śledze od początku w edziecko |
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wiem...w sumie do innego dobrego lekarza musialabym dlugo czekac...No nic moze na usg 3d sie wybiore ..tam mozna dojrzec plec chyba...a jezeli chodzi o to macanie to troche sie zmartwilam...
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to jest ważne...Moja gieniowa jest super ale też mam do niej zastrzeżenie-nie mierzy ciśnienia, dobrze, że mam aparat w domu to mierzę sobie sama. Przez mierzenie ciśnienia można wcześnie wykryć zatrucie ciążowe. Także wg mnie nie ma lekarza idealnego. Ja mojej mam zamiar sie zapytać w którym tygodniu robi się badanie czystości pochwy żeby wiedziała, ze ja chcę mieć to zrobione, by wykryć jakby co tego pieprzonego paciorkowca, który powoduje wiele szkód u dzieci gdy rodzą się sn. Także lekarzom nie można ufać nigdy na 100%
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro musze sie wybrac i zapisac sie za jakies 3 tygodnie...a co ...miesiac nie bede czekala...Dobranoc moje kochane mamuski...Normalnie nie wiem co bym bez Was zrobila....tzrymajcie sie cieplutko
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mialam dopiero jedno badanie ginekologiczne od poczatku ciazy, i bylo to jakos w pierwszym trymestrze..... moze na nastepnej wizycie mi zrobi ? Zobaczymy.
|
|
|
|
#2010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chciałabym miec drugiego cc - pierwszego tez nie chciałam i uważam to za swoją największą porażkę zyciową, strasznie mnie to przybiło .No ale póki co to jestem nastawiana na cc. Myślałam ostatnio ze chyba mogłabym miec 3 dzieci, ale potem sobie uprzytomniłam ze wtedy 3 cesarka byłaby koniecznością a zarazem niebezpieczenstwiem. Więc jesli teraz bedę miała cc to juz pas. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

bedzie dobrze:

) to szans nie ma, nie ma prywatnych klinik jak w Wawie.
będę potem pewnie chodzić i klnąć w głos jak mnie będzie krocze ciągnęło, tak więc cała nadzieja w mężu, jego cierpliwości i opanowaniu. 

A oni to sprawdzają, że zameldowanie jest na stałe? 

Jak poszlam do pani gin to tylko zapytala sie czy wszystko wporzadku...i stwierdziła ze nie ma potrzeby robienia USG...Takze moja dzisiejsza wizyta skonczyła sie na wzieciu zaświadczenia i zwolnienie lekarskiego oraz skierowaniu na badanie moczu... Glukoza mi wyszła wporzadku...powiedziała ze nie musze sie ogeraniczac w jedzeniu,hemoglobina wporzadku tylko mam białko w moczu...hmmm...
hehe a co najlepsze jak bylam dzisiaj u niej to jakis remont budynku jest z zewnatrz i nawet nie bylam sie z nia w stanie dogadac

.