|
|
#1981 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
hej, ja wczoraj rozpoczęłam 3 opakowanie, a ostatnio jakoś jestem senna i blada....czy wam też się zdarza senność przy tych tabletkach???
czy jeżeli bd robiła badanie krwi to może wyjść, że biore hormony?? |
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
<Przybija piątke>
He he Ja ogólnie czasami mam schizy przez te tabletki, że może mi wypadła jak popijałam wodą, bo są tak drobniutkie, że nie czuje jak mi w przełyku się przemieszczają i kurde ciągle sie boje czy mi czasem do umywalki nie wleciały (Zawsze biore przed umyciem ząbków, a wodę to w ręce tylko sobie nalewam, żeby po prostu przeszły) Masakra ale wiem, ze raczej z buzi to by mi nie wyleciały Też macie czasami takie schizy? A mokro to mam nadal I plamienia... Ale tak to czuję się dobrze
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do badań krwi- w ulotce jest napisane, żeby przy oddawaniu krwi do badania informować, że przyjmuje się tabletki. ja ostatnio byłam na badaniach, ale pielęgniarki powiedziały, że branie tabletek nie zaburza obrazu. ale myślę, że to zależy pod jakim kątem się badasz, także nie zaszkodzi poinformować. a jeśli nie chcesz, żeby ktoś wiedział, że je przyjmujesz i martwisz się, czy w badaniach krwi to nie wyjdzie, to sama nie wiem. myślę że to zależy od tego, na co się badasz.
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Laski, mam takie pytanie. Jak już wiecie dopiero niedawno zaczęłam brać tabsy... Powiedzcie mi czy temperatura podczas brania tabletek anty może się podwyższyć? Zawsze miałam po owulacji podwyższoną do około 37,1 i dzień przed okresem spadała. Teraz jestem na 6 tabletce i mam 37,1... Czy to normalne?
|
|
|
|
#1985 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyzwałam Cię od tępych krów! ![]() Temat uważam za zamknięty. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez littleblackwitch Czas edycji: 2009-05-13 o 19:14 |
|||
|
|
|
#1986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po 2. dostalas odpowiedz na swoje wątpliwości po 3. wybacz, ale Twój tok rozumowania nie był podparty żadną logiką, źle myślałaś i doprawdy niewiem jak na to wpadłaś, żeby tak to zrozumiec nawet na chłopski rozum Twój pomysł był bez sensu..po 4. pozostawiam bez komentarza wypowiedz o czytaniu ze zrozumieniem Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
<dołek> No jak już gdzieś powyżej pisałam albo i nie...
Plamienie- okres zaczął się tydzień temu w poniedziałek, skończył w sobotę, w poniedziałek po zawodach pływackich znowu coś tam sie wylało.... =/ przedwczoraj znowu... i dziś prawie jak drugi okres :O :O Zaznaczam że to 1 opakowanie... też tak miałyście? czy ja sie po prostu do tego nie nadaję?? |
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
odnosze wrazenie,ze goraco na forum sie zrobilo
-czy to humorki przez zwariowane hormony???zartuje!!! dzis wzielam pierwsze placebo i czekam na zbawienie! |
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie, to norma ![]() poczytaj wątek |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyznam szczerze, że troszkę mnie to wkurza, bo nie mogę żadnego filmu obejrzeć późnym wieczorem(co do tej pory było normą)bo normalnie usypiam w fotelu!
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
NIE KŁÓCIĆ SIĘ
Mam jeszcze jedno pytanie... Tabletki zaczęłam brać dokładnie w pierwszy dzień okresu... potem przez trzy dni miałam normalny okres... Następnie ciemne plamienie, potem jaśniejsze, dzisiaj takie typowo jasne, a teraz wieczorem zauważyłam znów krwawienie. Czy to normalne? Trochę się boję...
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ale zwykle laski mówiły o plamieniach, a tutaj normalnie jakby drugi okres :O Przestraszyłam się nieco, bo nie wiedziałam, że to tak fazowo może występować. No cóż
Muszę nabrać po prostu zaufania do tabletek. Pewnie jeszcze troche mi to zajmie Dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
często mam takie schizy
Przewrażliwiona jestem nieco... Pewnie niedługo będę latać po aptekach i wydawać kase na testy ciążowe Po prostu muszę nabrać zaufania do tych tabletek... Przez to odezwała się moja nerwica żołądkowa i zwijam się z bólu Ah ta ja
|
|
|
|
#1998 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
Niedlugo bede konczyc drugie op.
Wiec tak: cera idealna wcale nie jest, no ale mam nadzieje, ze juz zadnych wiekszych niespodzianek nie bede miala tak jak przy pierwszym opakowaniu. Jest w miare ok i niech tak zostanie, trudno .Glowa nie boli, brzuch nie boli, skurczow nie mam, hustawek nastrojow rowniez nie, a nawet jezeli to nie zrzucam ich na yaz. Ogolnie nie czuje, ze je biore. Plamien takze nie mialam i nie mam. Co do wagi... Zeszlo mi dobre 4kg i juz ise to utrzymuje ok 2tyg, chociaz jem tak jak wczesniej [no, teraz moze troszke mniej, bo mam motywacje, zeby utrzymac to co jest ]. Ten fakt akurat przypisalabym wlasciwosciom tabletek do pozbywania sie wody. Nawet jezeli to tylko woda, to w pasie tez jej minimalnie ubylo i to WIDZE, wiec jest cacy .No i libido [niestety] tak samo wysokie jak przed ich braniem. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Heh... krwawienie trwało tylko jeden dzień :| Dziwne są te tabletki
mam nadzieję, że po trzech opakowaniach mi przejdzie. Hm.. dziewczyny, a wiecie może czy leki na chorobę refluksową mogą osłabić działanie anty? Dzisiaj został mi przypisany gasprid, bo jak się okazało mój żołądek jest bardziej buntwoniczy niż myślałam. Nie miewam wymiotów i biegunek, ale nie wiem jak to będzie jak wezmę ten lek. Wiecie coś na temat leków na żołądek? Będę musiała się zabezpieczać? Próbowałam wszędzie szukać, ale jakoś nic takiego nie znalazłam...
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
ja, niestety, musiałam pożegnać się z Yaz definitywnie - co dwa dni migreny, neurolog nakazał mi jak najszybciej zmienić tabletki. Gdyby nie to, byłoby dobrze, bo libido jak na razie ok. Przeszłam na NuvaRing - pierścień antykoncepcyjny
|
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa ... żenua :|
Dziś 11 dzień brania tabletek. To plamienie mnie dziwi. Boli mnie trochę brzuch, jak przy okresie, przy czym "wydzieliny" mało... =/ ja tak nie chceeem
|
|
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Wynik testu ciazowego-brak ciąży
![]() ![]() : D ![]() |
|
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
No wiedziałam no! Cieszę się razem z tobą
|
|
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
Jestem w połowie 3. opakowania, dziś byłam u gina na kotroli i po przedłużenie. Wszystko jest ok.
Moje wrażenia na Yazie: - plamień krwawień brak (jedynie były przy 1. opakowaniu tydzień po okresie delikatne plamienia) -migreny czasem są, ale ogólnie się poprawiło - cera nie jest idealna, ale jest róznie, raz jest już dobrze bez zaskórników i niespodzianek, a zdarzyły się też gorsze momenty z jakimś wulkanem teraz jest akurat w porządku![]() - ostatnio przybrałam lekko na wadze, ale pani dr powiedziała, ze raczej nie od tabletek, ja przypuszczam, że niestety mój lek na migrenę tak na mnie wpłynał bo niestety po nim można przytyc na szczęście odstawiam go, więc zobaczmy..-co do humorków - kobieta zmienną jest -libido jak było tak i jest wysokie to samo tyczy się nawilżenia- nigdy nie było i nadalnie ma u mnie tego problemu![]() - aa, i mam problemy z żoładkiem przez te moje leki przeciwbólowe ![]() Troszkę się rozpisałam,sorki, ale ogólnie jestem zadowolona Pozdrawiam dzięwczęta
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz, i po co było tyle stresu!!!
|
|
#2009 |
|
Przyczajenie
|
zaczęłam już brać tabletki. mam nadzieje że będzie wszystko dobrze, a nie tak jak po poprzednich
|
|
|
|
#2010 |
|
Przyczajenie
|
hej laski, ja zaczęłam 3 dni temu 3 opakowanie i podobno z każdym opakowaniem ma być lepiej, a kurcze u mnie pojawiła sie ta senność
![]() jest taka uciążliwa, że szok, nic nie moge zrobić w ciągu dnia![]() czy wy też macie takie coś??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

Ale tak to czuję się dobrze 

Wątroby chyba nie obciążają, bo to tylko cukier.
nawet na chłopski rozum Twój pomysł był bez sensu..

.
teraz jest akurat w porządku