|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze ulubione cytaty z sagi Zmierzchu
Ooo tak! też go ubóstwiam!
MS i ja zawsze pocieszny emmett ![]() "Wyluzuj Edward. - powiedział Emmett – Naprawdę. Zabiłeś jednego człowieka. No po prostu koniec świata."
#1982 |
Wtajemniczenie
|
MS:
A wtedy spojrzała na mnie z najbardziej ufnym wyrazem twarzy, jaki kiedykolwiek widziałem u człowieka i wszelkie moje gwałtowne plany rozpadły się. Moje ciche serce prawie drgnęło z intensywną nadzieją, mocniej, niż kiedykolwiek mogłem to poczuć. - Przy tobie czuję się bardzo bezpieczna – powiedziała, znów ze wzrokiem przepełnionym ufnością. Ufnością, na którą nie zasługiwałem w najmniejszym stopniu. Jej usta, jej skóra… Wyglądały na takie miękkie. Pragnąłem ich dotknąć. Chciałem położyć swój palec na jej zmarszczone brwi i wygładzić je. Nie, to niemożliwe. Moja skóra byłaby dla niej odrażająca. Spojrzałem jej głęboko w oczy, w te jej wielkie oczy otoczone wachlarzem rzęs, i zatęskniłem za snem. Nie dlatego, żeby móc na moment zapomnieć o wszystkim lub uciec nudzie, tak jak tego pragnąłem wcześniej. Nie. Tym razem chciałem śnić. Być może gdybym mógł śnić, mógłbym przez kilka godzin żyć w świecie, w którym ona i ja bylibyśmy razem. Ona śniła o mnie. A ja chciałem śnić o niej.
#1983 |
Raczkowanie
|
,,Słowa naszej przysięgi były proste-wypowiadały je przed nami miljony par,żadna jednak tak niezwykła jak my."
![]()
![]() |
#1984 |
Raczkowanie
|
"Ta dziewczyna – powinienem przestać o niej myśleć w ten sposób, jakby była jedyną dziewczyna na świecie."
" wtedy zdałem sobie sprawę, że chcę ponownie zobaczyć jej twarz."
#1985 |
Raczkowanie
|
Ojej..
![]() To takie Słodkie ;] ![]()
![]() |
#1986 |
Konto usunięte
|
Nigdy wcześniej nie zastanawiałam się nad tym, jak chciałabym umrzeć-nawet mimo wydarzeń ostatnich miesięcy.Ale choćbym próbowała,z pewnością nie wpadłabym na coś podobnego.Sparaliżowana wpatrywałam się w ciemne oczy drapieżcy stojącego na przeciwległym końcu długiego pomieszczenia,a on przyglądał mi się z uśmiechem.Oto miałam oddać życie za kogoś innego,za kogoś,kogo kochałam.To dobra śmierć,bez wątpienia.Szlachetny postępek.Coś znaczącego.Gdybym nie przeniosła się do Forks,nie stałabym teraz oko w oko z mordercą,wiedziałam o tym dobrze,ale mimo to nie potrafiłam zmusić mego kołaczącego serca do pożałowania decyzji o przeprowadzce.Właśnie tu spotkało mnie szczęście, o jakim nawet nie marzyłam,i nie warto było rozpaczać,że słodki sen dobiegał końca.Nie zmieniając przyjemnego wyrazu twarzy,mroczny łowca ruszył w moją stronę,by zadać ostateczny cios.
Zmierzch.Prolog. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://images2.fanpop.com/images/pho...8-768-1154.jpg -Heidi i Jane ![]() http://fc07.deviantart.com/fs45/f/20...odansnagel.jpg -Aro ![]() http://images2.fanpop.com/images/pho...04-316-478.jpg -Victoria ![]() http://images2.fanpop.com/images/pho...77-355-500.jpg -Edward i Bella ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Konto usunięte
|
Czułam się tak,jakbym była uwięziona w jednym z tych przerażających koszmarów, w których myśli sie tylko o tym,że trzeba biec,biec ile sił w nogach,ale te nie chcą cię nieść dość szybko.Zdawało mi się,że przepycham się przez obojętny tłum w coraz wolniejszym tempie,a tymczasem prędkość,z jaką przesuwały się wskazówki zegara na wieży,wcale przecież nie malała.Nie zważając na moją rozpacz,zbliżały się nieubłaganie do punktu,którego osiągnięcie miało oznaczać koniec wszystkiego.
Niestety,nie był to jednak niewinny senny majak.Szaleńczym biegiem nie ratowałam też własnej skóry,jak to zwykle w koszmarach bywa.nie,pędziłam by ocalić coś o stokroć mi droższego.Moje życie nie miało dla mnie w tym momencie żadnej wartości. Alice powiedziała, że z dużym prawdopodobieństwem obie obie nie wyjdziemy z tego żywe.Cóż,być może wszystko potoczyłoby się inaczej,gdybym nie wpadła w świetlny potrzask.A tak zostałam sama i sama musiałam pokonać jak najszybciej zalaną słońcem połać wypełnionego ludźmi placu-tyle że szło mi to zbyt ślamazarnie. I w końcu udało się.Kiedy zegar zaczął bić dwunastą,a pod zmęczonymi stopami poczułam wibracje jego rytmicznych uderzeń,wiedziałam już,że na pewno nie zdążyłam.To dobrze,pomyślałam,że alternatywą jest śmierć.Naprawdę nie dbałam o to,że jesteśmy otoczeni spragnionych naszej krwi wrogów.świadomość,że nie wykonałam mojego zadania,odebrała mi wszelką chęć do życia. Zegar uderzył jeszcze raz.Słońce doszło zenitu. Księżyc w nowiu.Prolog. talkshit-uwielbiam Twój avatar.;] ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Konto usunięte
|
tak czy siak, wole całego Edzia.;d
yhym.ostatni najlepszy.;] i ten może być: http://images2.fanpop.com/images/pho...32-388-604.jpg Edytowane przez 7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 Czas edycji: 2009-05-16 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Raczkowanie
|
Lubię jeszcze te:
http://fc01.deviantart.com/fs43/i/20..._by_averii.png http://i128.photobucket.com/albums/p...oonposter5.png http://i39.tinypic.com/2z9e4rb.png
![]() |
#1992 |
Konto usunięte
|
pierwszy jest cudny.
'Wystarczyło, że pomyślałam o nim: o jego głosie, jego hipnotycznym spojrzeniu, magnetycznej sile osobowości... Niczego tak bardzo nie chciałam, jak tego, by z nim być.' '– Przepraszam, zachowałem się niegrzecznie – powiedział. Puściłam tę uwagę mimo uszu. – Nie mówię, że odwołuję to, co powiedziałem – ciągnął – ale niemniej było to niegrzeczne.' |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Raczkowanie
|
"Ale nie martw się, z natury jestem samolubną istotą. Pragnę twego towarzystwa zbyt mocno, by słuchać głosu rozsądku."
"- Byłem ciekawy, jaka jesteś - usprawiedliwił się. - Podglądałeś mnie? - Jakoś nie umiałam należycie się oburzyć, pochlebiało mi jego zainteresowanie. - Co innego pozostaje do roboty po nocy? - odparł bez cienia skruchy." ^^ "W Edwardzie już nic nie dałoby się udoskonalić." ![]() MS (chyba) "Dwa świry pomiędzy tymi, co już od dawna byli szaleńcami." "Żyłam bez celu, a więc tak, jakby mnie nie było" zgadzam się, wika, pierwszy jest obłędny ![]() nie wiem, czy zwróciłyście uwagę na hasła fanek wymyślane pod książkę, jak na przykład : Forget a prince with a white horse, I want a Vampire with a Volvo!! (naszej Butterfly i talkshit ![]() znacie jeszcze jakieś fajne? na przykład usmiałam się, jak Robert w jakimś wywiadzie powiedział "Who would have thought the perfect guy would drive a Volvo?" ("Kto by pomyslał, że facet idealny będzie jeździł Volvo?")
![]() ![]()
"Sexuality is universal. If something's attractive to you, it's attractive. Sexy is sexy." ~AL Adam & Kris & Robbie Edytowane przez Rogogon Czas edycji: 2009-05-16 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
-bronze hair -topaz eyes -marble skin. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
`Edward prefers brunetts (Edward preferuje brunetki) `I'll be your Bella if you will be my Edward (Będę twoją Bellą, jeśli ty będziesz moim Edwardem) `I like my man: cold, dead, sparkly (lubię mojego faceta: zimny, nieżywy, mieniący się w słońcu) `Do not make me go all Volturi on you (nie zmuszaj mnie do nasłania wszystkich Volturi na ciebie) `Boys in books are just better (chłopacy z książek są po prostu lepsi) `Edward is all mine. Find your own Vampire (Edward jest cały mój. Znajdź sobie swojego wampira) `Only Vampires can love you forever (tylko wampiry potrafią kochać cię przez całą wieczność) ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- My heart belongs to my boyfriend, but Edward can have my heck (moje serce należy do mojego chłopaka, ale Edward może mieć moją szyję) ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Zmieniłam avatar ![]() Podoba się?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Konto usunięte
|
jasne że się podoba.;d
'Nie mogłem pozwolić ci wyjechać samej. Z twoim pechem nawet czarna skrzynka samolotu by się nie zachowała.' 'Jadąc śliską szosą do domu Cullenów, przemokłam do suchej nitki. Smagające moją kurtkę podmuchy wiatru wydawały się zmieniać krople deszczu w kryształki lodu. Już w połowie drogi rozdzwoniły mi się zęby. Jazda motocyklem w stanie Waszyngton była rozrywką dla masochistów.' |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
"Odwrócił się nic nie mówiąc czy myśląc, i szybko odszedł. Mógł powiedzieć nauczycielce, że źle się poczułem, lub byłem zdenerwowany czy też chorym na umyśle wampirem. "
"- Czy kiedyś… Czy kiedykolwiek podczas twojego istnienia… Wziąłem głęboki oddech. Promyki w moim oczach tańcowały złowrogo. Zdałem sobie z tego sprawę patrząc na zamyślonego Carlisle. - Czy kiedykolwiek jakaś osoba pachniała lepiej niż reszta? Dużo lepiej..." "Zamyślony, zimny i pozbawiony emocji siedziałem wpatrując się w płynącą rzekę."
#1998 |
Raczkowanie
|
“Jej serce zatrzepotało. A w moim -martwym- zrobiło się cieplej”
![]()
![]() |
#1999 |
Konto usunięte
|
'To było dziwne doświadczenie, zarówno przyjemne, jak i szarpiące moje
nerwy, ale i tak wolałem to od siedzenia na drugim końcu stołu, z dala od niej. Było to też więcej, niż to do czego zdążyłem się przyzwyczaić, ale szybko zdałem sobie sprawę, że i tak mi to nie wystarcza. Nie byłem usatysfakcjonowany. Bycie tak blisko niej sprawiało tylko, że wciąż chciałem być jeszcze bliżej… Im byłem bliżej, tym większy był pociąg. Zarzuciłem jej to, że jest magnesem na niebezpieczeństwa. W tej chwili czułem, że była to dosłowna prawda. Ja byłem niebezpieczeństwem, a z każdym centymetrem malejącej odległości między nami, jej przyciąganie rosło w siłę. A potem pan Banner wyłączył światła.' |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;12332818]'To było dziwne doświadczenie, zarówno przyjemne, jak i szarpiące moje
nerwy, ale i tak wolałem to od siedzenia na drugim końcu stołu, z dala od niej. Było to też więcej, niż to do czego zdążyłem się przyzwyczaić, ale szybko zdałem sobie sprawę, że i tak mi to nie wystarcza. Nie byłem usatysfakcjonowany. Bycie tak blisko niej sprawiało tylko, że wciąż chciałem być jeszcze bliżej… Im byłem bliżej, tym większy był pociąg. Zarzuciłem jej to, że jest magnesem na niebezpieczeństwa. W tej chwili czułem, że była to dosłowna prawda. Ja byłem niebezpieczeństwem, a z każdym centymetrem malejącej odległości między nami, jej przyciąganie rosło w siłę. A potem pan Banner wyłączył światła.'[/quote] PRZEE!! "Za rok, może dwa, ta dziewczyna opuściłaby to małe miasteczko. Poszłaby własną drogą, studiowała, odnosiła sukcesy w pracy, a w przyszłości może by kogoś poślubiła. Po prostu wiodłaby zwykłe ludzkie życie, z wiekiem doceniając jego przewidywalność. Byłem w stanie nawet wyobrazić sobie ją w dniu ślubu - ubraną w piękną, białą suknię , prowadzoną przez ojca do ołtarza. Towarzyszył mi dziwny ból, gdy to sobie zobrazowałem. Nie rozumiałem tego. Czyżbym był zazdrosny, ponieważ ona miała przed sobą przyszłość, której ja nigdy nie będę miał . . . ? Bez sensu . . . Każdy człowiek miał przed sobą, życie – coś, co mi nigdy nie będzie mi dane. Wiec, dlaczego miałem do niej żal . . . ? " uwielbiam fragmenty, w których Edward robił się zazdrosny ![]()
#2001 |
Raczkowanie
|
MS:
Teraz moje przeprosiny.. Nigdy wcześniej nie próbowałem olśnić Belli celowo, ale teraz nadeszła chyba na to dobra chwila. Wyjeżdżając z terenu szkoły, zajrzałem jej głęboko w oczy, zastanawiając się, czy robię to dobrze. Użyłem przy tym mojego najbardziej przekonującego tonu. -Przykro mi zatem, że cię zasmuciłem. Jej serce łomotało jeszcze szybciej niż wcześniej, nagle w rytmie staccato. Jej oczy były szerokie, wyglądały na odrobinę oszołomione. Pozwoliłem sobie na mały uśmiech. Chyba mi się udało. Oczywiście ja też miałem trudności z odwróceniem wzroku od jej oczu.Olśnieni sobą nawzajem. ![]()
Edytowane przez NightButterfly Czas edycji: 2009-05-16 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-bronze hair -topaz eyes -marble skin. ![]() miałam te teksty kiedyś w podpisie ![]() ![]() ![]() ![]() widzę, że z cytatami przerzuciłyśmy się na MS. jak ja bym chciała przeczytać 13 rozdział z perspektywy Edwarda. ![]() ![]() albo Księżyc w nowiu.. ![]()
![]() |
#2003 |
Raczkowanie
|
Księżyc w nowiu, gdyby był, byłby przecudowny! wole nawet o tym nie myśleć bo aż trzęsę się z tęsknoty.
swoją droga znalazłam kiedyś fanowską wersje, ale to nie to samo co Stefy ![]() "Olśnieni sobą nawzajem" nie wiem, jak mogłam to wcześniej ominąć!!! nie kojarzę tego fragmentu.. `Oczywiście pierwszą rzeczą, o której pomyślałem, gdy tylko pojawiłem się pod szkołą to, że muszę ją zobaczyć. "To było żenujące. Nagle mój świat stał się pusty. Tylko ona się dla mnie liczyła. Cała moja egzystencja kręciła się wokół tej dziewczyny. Rzeczywistość przestała mieć jakiekolwiek znaczenie."
#2004 |
Zakorzenienie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;12328984]
talkshit-uwielbiam Twój avatar.;] [/quote] dziekuje ; ** szkoda tylko ze sie tutaj nie rusza -.- _____ 'Ale nie obiecuję,że będe przestrzegał reguł gry - zauważył Edward. Jego głos zrobił się nagle mroczniejszy niz przed sekundą. - Ona jest moja.' dawno nie bylo ![]() szkoda ze zamiast takiego Edwarda , sa kolesie co sie poddaja odrazu . ;c
#2005 |
Raczkowanie
|
"Właśnie tu spotkało mnie szczęście, o jakim nawet nie marzyłam, i nie warto było rozpaczać, że słodki sen dobiegł końca"
Było? / Nie było? Ale jest <3 ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- ![]() ![]() "Westchnęła cicho i znowu poruszyła się niespokojnie, obracając się na drugą stronę – z pewnością spała, a także coś jej się śniło... - Edward - wymamrotała miękko. Śniła o mnie. Czy martwe, zamrożone serce może znowu bić? Czułem, że moje zaraz zacznie."
![]() |
#2006 |
Konto usunięte
|
'Bella wskoczyła do samochodu bez wahania, zatrzaskując za sobą drzwi.
A wtedy spojrzała na mnie z najbardziej ufnym wyrazem twarzy, jaki kiedykolwiek widziałem u człowieka i wszelkie moje gwałtowne plany rozpadły się. Zajęło mi to o wiele, wiele mniej niż sekundę aby uświadomić sobie, że nie mógłbym zostawić jej samej w samochodzie, w razie gdybym miał się zająć czterema mężczyznami. Co powinienem jej powiedzieć, żeby nie patrzyła? Ha! A czy kiedyś w ogóle zrobiła to, o co prosiłem? Czy kiedykolwiek robiła coś, co bezpośrednio jej nie zagrażało?' |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Raczkowanie
|
" Wszystkie nasze próby przechytrzenie przeciwnika spełzły na niczym.
Z sercem skutym lodem, przyglądałam się, jak szykuje się, by stanąć w mej obronie. Jeśli choć trochę się wahał - co byłoby zrozumiałe, zważywszy na przewagę liczebną wroga - zupełnie nie dawał tego po sobie poznać. Wiedziałam, że nie możemy liczyć na niczyje wsparcie - wszyscy jego bliscy też walczyli teraz o życie. Czy dane mi będzie poznać wynik tego drugiego starcia? Czy zdążę dowiedzieć się przed śmiercią, kto przegra, a kto wygra? Było to bardzo mało prawdopodobne. Przepełnione pragnieniem zadania mi bólu dzikie czarne oczy śledziły każdy ruch mojego obrońcy, aby wybrać na atak najodpowiedniejszy moment. Wówczas miałam umrzeć. Gdzieś daleko, daleko w głębi lasu, rozległo się znienacka wilcze wycie..." Prolog ~Zaćmienie~ Nie wiem czy był ![]() Super pomysł z dodawanie cytatów w j.ang. ![]() ![]() ![]() ![]()
#2008 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, słyszałyście tą piosenkę do New Moon...
![]() http://www.youtube.com/watch?v=cfyDo...layer_embedded
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
slyszalam slyszalam ;D fajna . wql widzialam liste piosenek Oo` ciekawe czy prawdziwa . xD bo np . pisza ze Beyonce- scared of lonely ( new moon soundtrack) ma byc tez , ale na liscie jej nie bylo Oo`.
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
no też właśnie to widziałam...
ale dużo ludzi tworzy też swoje odpowiednie listy.. ale na jakiejś stronie wyczytałam o tym, co układa piosenki do filmu - nie pamiętam jak się nazywa ![]() Justina Guarini, zobaczymy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.