Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 12:28   #1981
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

[/QUOTE]Gmyrelka, z nieba mi spadasz kobieto, a dokładniej Twój mążCzy jak zrobię takie ładne oczka to zapytasz go przy okazji jak to jest z wszelkimi zasiłkami, urlopowaniem itd jak ciężarówka ma swoją działalność jednoosobową i nikogo nie zatrudnia? Please, please, please. Bo jak ja zapytam w jakimś urzędzie to po dwóch słowach ich tłumaczenia przestaję rozumieć ten ich "żargon".[/QUOTE]

Męża zapytam na pewno, musisz tylko wykazać się cierpliwością, bo póki co jestem w pracy, ale telefonicznie zlecę mu ustalić powyższe i pewnie wieczorkiem się odezwę

P.S. Ja już nie wiem który dzień mam ból głowy, tabletek w końcu nie biorę, bo przecież i tak nie mogłabym codzienne
H E L P

Czemu to się tak głupio zacytowało :/?

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2009-10-06 o 12:33
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 12:34   #1982
fasolka73
Rozeznanie

koglus witamy Cię , fajnie że nas już tak dużo.
Z tymi badaniami na przezierność jest dokładnie tak, jak napisała Izumi.A ja przezierność karkową robiłam w 11.tyg 3dni i drugi raz w 13tyg i 1 dni. Oba badania wyszły ok.

zosia21 ale wieści super! Jesteś taka dzielna, dzidzia będzie dumna z takiej mamusi Powodzenia z pracą!

asienka240 gratulacje i życzenia wszystkiego naj z okazji ślubu

Fajnie, że wszystko się układa po Twojej myśli, oby tak dalej.

Izumi KWIECIEŃ górą!!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-10-06 o 12:38
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 12:55   #1983
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

Izumi KWIECIEŃ górą!!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 12:58   #1984
mrowak
Zakorzenienie

Gmyrelka, ja już dziękować
Mnie też kiedyś przez tydzień męczył ból głowy i myślałam, że wyjdę z siebie. Wzięłam chyba jeden apap na cały tydzień wtedy, bo się bałam. A potem na wizycie lekarz powiedział mi, że apap można brać (oczywiście nie garściami), bo lepiej jak mama się dobrze czuje niż jak się tak męczy. Powtarzam po lekarzu.

Przezierność ponoć najlepiej do 13tc i 6 dnia, ale ja miałam robioną też w 15tc i wszystko wyszło ok. Chodzi chyba faktycznie o odpowiedni "wzrost" lokatora no i odpowiednie ułożenie się tegoż. Podobno zdarza się pół godziny czekać aż się maluch zdecyduje i na sekundę ustawi jak trzeba
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 13:57   #1985
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

asieńka 24o gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

koglus witam na forum
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 14:13   #1986
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

uff nareszcie po pracy a tu widzę prawie 2 stronki no ale już przeczytałam
asienka najlepsze życzonka i gratulacje, niech się mężulo dobrze chowa i gratuluje dziewczynki ale Ci super, że już wiesz
a mnie znowu szaleństwo zakupów dopadło. U mnie jest taki sklep co się nazywa TEXTIL MARKET i w nim jest bardzo duży wybór ubranek dziecięcych: kaftaniki wiązane i na napy, body z długim, krótki, śpioszki, pajace itp. za naprawdę niewielkie pieniądze dokupiłam sobie pare rzeczy w rozm 62 i 68, ubranka są z samej bawełny super miękkiej i nie deformują się w praniu (moja siostra tez tam kupowała sporo ciuszków), także polecam, jeśli macie ten sklep w pobliżu aha, a w realu kupiłam 2 bodziaki po 1.99, ale mnie osobiście się nie podoba ten gatunek bawełny - wydaje mi się taka sztywna i ostra a no i w smyku kupiłam rożek usztywniany kakaowo-pomarańczowy i wanienkę w Piccollo te ostatnie, to pokupywałam z tż w sobotę, ale zapomniałam Wam napisać
Poza tym, nie wiem czy to możliwe, ale czuję takie miłe jakby burczenie, mizianie w brzuszku od wczoraj czyżby to ruchy??? na pewno nie wzdęcia i nie burczenie głodowewięc chyba jednak??????w sumie 15 tydzień....no nie wiem, nigdy tak nie miałam, może to rzeczywiście maeństwo???
aha, wracając do tematu TYŁKA i dolegliwości z nim związanych - strasznie mnie dziś łapią skurcze w lewym pośladku....i chodzę jak łamaga bo mnie ściska tak od wewnątrz w tym pośladku

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:07   #1987
czarymary
Raczkowanie

witam witam kochanie ciezarowki po straaasznie dlugiej przerwie! widze, ze niezle sie nadzialo - powoli nadrobie zaleglosci, tymczasem jednak sie melduje. wyobrazcie sobie, ze po mojej ostatniej wizycie u ginki, kiedy liczylam na tygodniowe zwolnionko na odpoczynek, wyladowalam na dwutygodniowym regularnym zwolnieniu ze szpitalem w perspektywie... okazalo sie ze mam duzo za duze cisnienie, wiec przez dwa tygodnie lezalam i nie kiwalam palcem. dostalam zakaz podchodzenia do komputera i w ogole przejmowania sie czymkolwiek. i poskutkowalo poki co - na razie moglam wrocic do pracy i czuje sie dosc przyzwoicie. nastepna wizyta w piatek i tez mam nadzieje, ze bedzie ok, a moze juz sie okaze, czy bedzie dziewcze, czy chlopina no i czy ta przeziernosc jest OK. poza tym jedna kolezanka mnie rozbawila do lez, bo stwierdzila, ze chyba schudlam - dobre sobie! a poza tym to zimno i ciemno - maz mi sie pochorowal, co na mnie sie odbilo w taki sposob, ze mam piekna olbrzymia opryszczke na nosie. w pracy wszyscy kichaja i prychaja. juz nie moge sie doczekac zastepstwa, ktore przyjdzie dopiero za trzy tygodnie! czyli do tego czasu musze byc bardzo dzielna i zwlekac sie rano do roboty! sciskam Was wszystkie! stesknilam sie hehehe!
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:22   #1988
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez czarymary Pokaż wiadomość
witam witam kochanie ciezarowki po straaasznie dlugiej przerwie! widze, ze niezle sie nadzialo - powoli nadrobie zaleglosci, tymczasem jednak sie melduje. wyobrazcie sobie, ze po mojej ostatniej wizycie u ginki, kiedy liczylam na tygodniowe zwolnionko na odpoczynek, wyladowalam na dwutygodniowym regularnym zwolnieniu ze szpitalem w perspektywie... okazalo sie ze mam duzo za duze cisnienie, wiec przez dwa tygodnie lezalam i nie kiwalam palcem. dostalam zakaz podchodzenia do komputera i w ogole przejmowania sie czymkolwiek. i poskutkowalo poki co - na razie moglam wrocic do pracy i czuje sie dosc przyzwoicie. nastepna wizyta w piatek i tez mam nadzieje, ze bedzie ok, a moze juz sie okaze, czy bedzie dziewcze, czy chlopina no i czy ta przeziernosc jest OK. poza tym jedna kolezanka mnie rozbawila do lez, bo stwierdzila, ze chyba schudlam - dobre sobie! a poza tym to zimno i ciemno - maz mi sie pochorowal, co na mnie sie odbilo w taki sposob, ze mam piekna olbrzymia opryszczke na nosie. w pracy wszyscy kichaja i prychaja. juz nie moge sie doczekac zastepstwa, ktore przyjdzie dopiero za trzy tygodnie! czyli do tego czasu musze byc bardzo dzielna i zwlekac sie rano do roboty! sciskam Was wszystkie! stesknilam sie hehehe!
czarymary dbaj o Was i wyleguj się jak najdłużej,z cisnieniem to nie przelewki

asienka gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego
dziewczyny bardzo się ciesze,ze juz znacie płec,fajniutko

u mnie troche spadek formy ze spaniem nadal mam klopoty(widzę,że nie tylko ja)kręgosłup boli,szczególnie w nocy,chyba sie uparł na mnie,do wizyty daleko i wogole jakos do d... pociszam sie tylko,ze czuje maleństwo i czasami jak sie w nocy przebudzę to sobie tak mysle"daj mamusi znac,ze wszystko dobrze" i czasami sie uda poczuc akurat ruchy napewno to jest przypadek ale taki bardzo miły przypadek
dzisiaj spedzilam pół dnia w szpitalu bo mam wujka po operacji i chyba to tez tak troche przytłacza,no ale trudno,raz lepiej raz gorzej.Dopiero lato sie skonczyło a ja już tęsknię za słoneczkiem
I jeszcze,wlasnie szczegolenie wieczorem bardzo mnie brzuch pobolewa czy ciągnie od 3 dni,tez tak macie?mrowak pisalas cos na ten temat,jaki to jest rodzaj bólu takie cos jak przed miesiączką??mam nadzieje,ze to tylko rozciągająca się macica....
poprosze już 27.10:prosi :

witam nowe mamusie Koglus i Gmyrelka fajnie,ze piszecie,bo jak zauważyłam po liście dużo dziewczyn się dopisało i ich nie ma na forum

życzę udanego tygodnia ciężaróweczki

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-10-06 o 16:23
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:42   #1989
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
czarymary dbaj o Was i wyleguj się jak najdłużej,z cisnieniem to nie przelewki

asienka gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego
dziewczyny bardzo się ciesze,ze juz znacie płec,fajniutko

u mnie troche spadek formy ze spaniem nadal mam klopoty(widzę,że nie tylko ja)kręgosłup boli,szczególnie w nocy,chyba sie uparł na mnie,do wizyty daleko i wogole jakos do d... pociszam sie tylko,ze czuje maleństwo i czasami jak sie w nocy przebudzę to sobie tak mysle"daj mamusi znac,ze wszystko dobrze" i czasami sie uda poczuc akurat ruchy napewno to jest przypadek ale taki bardzo miły przypadek
dzisiaj spedzilam pół dnia w szpitalu bo mam wujka po operacji i chyba to tez tak troche przytłacza,no ale trudno,raz lepiej raz gorzej.Dopiero lato sie skonczyło a ja już tęsknię za słoneczkiem
I jeszcze,wlasnie szczegolenie wieczorem bardzo mnie brzuch pobolewa czy ciągnie od 3 dni,tez tak macie?mrowak pisalas cos na ten temat,jaki to jest rodzaj bólu takie cos jak przed miesiączką??mam nadzieje,ze to tylko rozciągająca się macica....
poprosze już 27.10:prosi :

witam nowe mamusie Koglus i Gmyrelka fajnie,ze piszecie,bo jak zauważyłam po liście dużo dziewczyn się dopisało i ich nie ma na forum

życzę udanego tygodnia ciężaróweczki
oliwka, ja też czekam z niecierpliwością na 27.10też mam wtedy wizytę u mnie to jest właśnie taki ból jak przed miesiączką tylko, że delikatniejszy o wiele...

Stary 2009-10-06, 16:57   #1990
fasolka73
Rozeznanie

he,he,he ja też mam wizytę 27.10, to chyba jakaś ogólnopolska wizyta ciężarnych kobiet.
Stary 2009-10-06, 18:20   #1991
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
oliwka, ja też czekam z niecierpliwością na 27.10też mam wtedy wizytę u mnie to jest właśnie taki ból jak przed miesiączką tylko, że delikatniejszy o wiele...
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
he,he,he ja też mam wizytę 27.10, to chyba jakaś ogólnopolska wizyta ciężarnych kobiet.
no to wieczorem bedzie sie dzialo mam nadzieje,ze wszystkie bedziemy juz wiedzialy kto mieszka w naszych brzuszkach ja mam o 16 wizyte
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:24   #1992
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzięki dziewczy ny wiecie co na kazdym watku kobity udzielały mi odpwoedzi.. super jesteście!!!

Już wszystko wiem.
więc może uda mi sie załatwic ta umowe o prace.. ale z datą co najwyżej od jutra bo jestem na zasiłku dla bezrobotnych i dzis akurat byłam w urzedzie pracy na podpisie wiec odnotowane że nie pracuje wiec od jutra data moze być.
dlatgeo nie moge miec umowy z data pierwszy 1.10.

KOLEJNA REWELACJA:jup i:
Przyznali nam kredyt!!! 40 tys tyle ile chcielismy!!!
tylko w tym roku to nie zdązymy za duzo zrobic bo juz codziennie w piecu palone okna powymieniamy i zobaczymy co jeszcze sie da!!!

Kolejna REWELKA.....: jupi:
nie mam bakterii w moczu... tylko jednak poszło zanieczyszcvzenie z nadżerki a nie z poczu!! jupi!!!
wyniki mam ksiązkowe!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:40   #1993
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no to wieczorem bedzie sie dzialo mam nadzieje,ze wszystkie bedziemy juz wiedzialy kto mieszka w naszych brzuszkach ja mam o 16 wizyte
no to na mnie może poczekacie bo ja dopiero na 19.00

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

madziwnia no widzisz super, że nie masz bakterii, wszystkie tu trzymałyśmy kcikasy za Twoje wyniki i proszę-od razu książkowe a dużą masz tą nadżerkę??Bo ja miałam zamrażaną w styczniu i moja genialna gin, od której uciekłam zapewniała mnie, że wszystko pięknie się zagoiło i już nic nie mam, a mój nowy gin stwierdził, że jednak maleńka ale zstało coś i jak sama nie zniknie po porodzie to wtedy on się nią zajmie....a ja jak słyszę słowo nadżerka to mi się włosy jeżą

Stary 2009-10-06, 19:44   #1994
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczy ny wiecie co na kazdym watku kobity udzielały mi odpwoedzi.. super jesteście!!!

Już wszystko wiem.
więc może uda mi sie załatwic ta umowe o prace.. ale z datą co najwyżej od jutra bo jestem na zasiłku dla bezrobotnych i dzis akurat byłam w urzedzie pracy na podpisie wiec odnotowane że nie pracuje wiec od jutra data moze być.
dlatgeo nie moge miec umowy z data pierwszy 1.10.

KOLEJNA REWELACJA:jup i:
Przyznali nam kredyt!!! 40 tys tyle ile chcielismy!!!
tylko w tym roku to nie zdązymy za duzo zrobic bo juz codziennie w piecu palone okna powymieniamy i zobaczymy co jeszcze sie da!!!

Kolejna REWELKA.....: jupi:
nie mam bakterii w moczu... tylko jednak poszło zanieczyszcvzenie z nadżerki a nie z poczu!! jupi!!!
wyniki mam ksiązkowe!!
No to teraz możesz być już spokojna. Bardzo sie cieszę, że wszystko jest juz w porządku , bo jeszcze troche stresu i dzidzia normalnie nerwus by była bo pewnie mu sie udzieliłoby od mamy.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:07   #1995
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

madziwnia no widzisz super, że nie masz bakterii, wszystkie tu trzymałyśmy kcikasy za Twoje wyniki i proszę-od razu książkowe a dużą masz tą nadżerkę??Bo ja miałam zamrażaną w styczniu i moja genialna gin, od której uciekłam zapewniała mnie, że wszystko pięknie się zagoiło i już nic nie mam, a mój nowy gin stwierdził, że jednak maleńka ale zstało coś i jak sama nie zniknie po porodzie to wtedy on się nią zajmie....a ja jak słyszę słowo nadżerka to mi się włosy jeżą
Bardzo dużą!!! widziałam zdjęcie nawet .. gin mi pokazał prawie cała szyjka zaatakowana i mam do porodu brac dopochwowo tabsy . Własnie.
A czy zamrażanie boli?
no moja to raczej sama po porodzie nie przejdzie za duża jest.. nawet na cytologii wychodzi któregos tam stopnia... ale to ponoć bezpośrednio w ciązy nie zagraża.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:19   #1996
koglus
Rozeznanie

dzieki dziewczynki za odpowiedz
dzis bylam w przychodni umowic sie z połozna na wizyte domowa bo w Uk pierwszy kontkt to połozna , ma przyjsc jutro do mnie na 9.00.
Oczywiscie jak jestem w Polsce to tez odwiedzam swojego gina, jakos bardziej ufam polskim lekarzom. Wszystko mozna zalatwic na jednej wizycie , tutaj niestety nie , na wszystko sie trzeba umawiac nawet na usg, bo nie ma go w wizycie . masakra

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:35   #1997
chwilka83
Raczkowanie

ja też miałam nadżerkę, moją mi gin zamroził. nic nie czułam, zabieg całkowicie bezbolesny, odczułam jedynie jak z kieszeni ucieka mi kila stówek (ja za swoją bodajże 2 lata temu płaciłam 200 zł u lekarza który leczył mnie z NFZ ale zabieg wykonywał w swoim prywatnym gabinecie w związku z tym musiałam zapłacić) widzę, że nie tylko ja mam wyznaczony termin wizyty na 27 października.
chwilka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:41   #1998
mrowak
Zakorzenienie

Baobabek poszalała z zakupami Nieźle! A ja poza typowymi zajęciami na kursach mam też zajęcia indywidualne i właśnie dzisiaj pani, która na nie chodzi zapytała czy nie chciałabym może ciuszków dziecięcych od jej siostry i może fotelika sam. (tylko nie wiemy jeszcze jaki ona ma) i może chusty i jeszcze poduchy do karmienia ale się narobiło- ale powiedziałam, że nie mówię NIE. Ta pani ma córeczkę i za jakieś 2 miesiące będzie się takich właśnie rzeczy pozbywać.

Czarymary, Ty tam nie ciśnieniuj tak bardzo!

Tylkooliwka, ten mój wieczorny ból brzucha, to nawet nie jest ból tylko takie ciągnięcie. Jakby mi ktoś ciężkawą piłkę do brzucha włożył i mi tak ciąży. Czasem mam uczucie jakbym pożarła ze dwa kilo winogron i mnie tak wysadziło. To nie takie uczucie jak przed @.

Madziwnia, same dobre wieści dziś masz Super, że bakterie się wyniosły. I niech spadają!!! A kredycik z pewnością się przyda!!

A nachodzą Was czasem takie uporczywe myśli pt. Jak to będzie? Co to będzie? jak my sobie poradzimy? Jak ja sobie poradzę jako mama? Czy dam radę? Czy starczy cierpliwości? Czy będę wiedziała co robić?
Bo ja już jakieś dwa tygodnie nie mogę się od nich opędzić. Przyłażą, wwiercają mi się w mózg i dręczą i drążą i międlą (te myśli znaczy)
Stary 2009-10-06, 21:12   #1999
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej witam nowe mamusie

a ja na 100 % bede miala DZIEWCZYNKE - ZUZIE masakra... tak sie ciesze !!!!

a tutaj moja mala maruda
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:14   #2000
fasolka73
Rozeznanie

madziwnia tak się cieszę , że wyjaśniło się z tymi bakteriami, ale tyle co nerwów pewnie zjadłaś, to nie zazdroszczę. Ale najważniejsze, że już dobrze.Gratuluję kredyciku i życzę powodzenia z tą pracą

mrowak oj tak, nachodzą mnie takie lęki. Ja ostatnio się martiwię, że jestem za mało zorganizowana. Wszystko robię na zasadzie artystycznego porządku rzeczy. A przy dziecku przecież trzeba o stałej porze wstać, nakarmić, iść na spacer, wykąpać itp. Czy ja DAM RADĘ?!!!! Czy nie pogubię się w tym wszystkim?Ehhh... I takie tam....

Asiuulka89 jaka śliczna Zuzia!!!!Jest piękna, taka delikatna.Gratuluję!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-10-06 o 22:15
Stary 2009-10-06, 22:18   #2001
Isis23
Zakorzenienie

asiulka- gratulacje!!!

madzwina- to fajny dzień dzisiaj miałaś i super ze bakterie sie wyniosły

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:18   #2002
ania p
Zakorzenienie

hejka
poczytałam ale padam i ide kimac , niedawno do domu dotarłam .
Jak fajnie że coraz wiecej dziewczyn zna płeć.. ja tez chce
Stary 2009-10-06, 22:31   #2003
malgo421
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!! Przepraszam ze sie nie odzywalam tyle czasu ale jakos tak wyszlo.
Bylam ostatnio na wizycie i po kilku dniach zadzwonili do mnie ze mam zle wyniki i beda musieli mnie wyslac do szpitala na badania. Podobno mam za malo plytek krwi. Ciagle czekam na wezwanie i do tej pory jeszcze nic nie przyszlo a dzwonili w zeszlym tygodniu. Mam nadzieje ze to nic powaznego.

I w koncu w czwartek o 14.00 zobacze pierwszy raz swoja kruszynke
Asiuulka sliczna corcia!!! Gratuluje!!!
dziewczyny super ze znacie juz plec, ja jeszcze musze troszke poczekac ,

Ja jak narazie nie mam Mysli jak to bedzie, Ale w pierwszej ciazy mialam i to bardzo czesto, ale nie ma sie co bac, wszystko przychodzi instynktownie,

Buziole!!!
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 23:16   #2004
anoxa
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

czesc dziewczyny
czytam wasz watek i strasznie wam zazdroszcze samam byla bym teraz w 15tym tc niestety nie udalo sie bo serduszko mojego aniolka przestalo bic w 9tym tc i mialam wylyzeczkowana jame macicy teraz zyje nadzieja ze nastepnym razem nam sie uda boje sie ze najgorsze przyjdzie w kwietniu tp mialam na 03.04.2010 a sama urodzilam sie 04.04 nie moge sie doczekac dnia az znowu zobacze dwie kreseczki

zycze wam kochane duzo zdrowka i szczesliwych rozwiazan trzymajcie sie cieplo i dbajcie o siebie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 23:39   #2005
mrowak
Zakorzenienie

Asiulka, gratuluję córci

Anoxa, na pewno się uda, a my tu wszystkie będziemy kciuki za to trzymać!!!!
Stary 2009-10-07, 00:21   #2006
agas
Raczkowanie

GG do agas

Witam.
Tez zawsze siedzialam cicho i Was podczytywalam od samiutkiego poczatku ale po Twoim poscie Anoxa postanowilam sie ujawnic. Tez Wam strasznie zazdrosze dziweczyny a jednoczesnie zycze wszystkiego dobrego Wam i Waszym kruszynkom. Nie wiem czy to Cie troche podniesie na duchu Anoxa ale moja historia jest strasznie podobna do Twojej w 11 tc dowiedzialam sie ze moja kruszynka odeszla w 8 tc. Moj tp byl na 07.04.2100r. Zapalam swiatelko dla Twojego Aniolka (*). Przepraszam czytajace za mala dygresje. Chcialam tylko napisac ze ja pomalu staje na nogi i tez juz nie moge doczeka sie kolejnych 2 kreseczek i trzymam kciuki za Twoje. Pozdrawiam wszystkie szczesliwe mamusie marcowo - kwietniowe!!! I jak pozwolicie bede Was jeszcze czasem podczytywac.
ps malgo421 chyba mamy takie same avatarki

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 06:36   #2007
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Bardzo dużą!!! widziałam zdjęcie nawet .. gin mi pokazał prawie cała szyjka zaatakowana i mam do porodu brac dopochwowo tabsy . Własnie.
A czy zamrażanie boli?
no moja to raczej sama po porodzie nie przejdzie za duża jest.. nawet na cytologii wychodzi któregos tam stopnia... ale to ponoć bezpośrednio w ciązy nie zagraża.
madziwnia sam zabieg trwał może 1.5 - 2 minut. Pod koniec zabiegu trochę zaczęło pobolewać, ale ból identyczny jak przy okresie, chwilowy ale dość silny. Ale jak już zeszłam z fotela to już nie bolało. Zapłaciłam 300zł prywatnie. A najlepsze jest to, że przed zabiegiem jakieś pół roku robiła mi cytologię właśnie z nadżerki i wyszła 1 grupa...ciekawe jak teraz mi wyjdzie jak będą już wyniki u obecnego gin. Ale cała szyjka...kurczę, to faktycznie musisz się tym szybko zająć po porodzie
Asiulka gratuluję dziewczynki i zazdroszczę (pozytywnie), że już wiesz ehhhh jeszcze tyyyle czasu do 27.10

Stary 2009-10-07, 09:26   #2008
Asiuulka89
Zakorzenienie

AGAS I ANOXA - bardzo przykro mi.. to musi byc naprawde ciezkie przezycie.. ale bardzo fajnie ze wakczycie dalej wiec 3mam kciuki by znowu szybko lokatorek sie pojawil w waszych brzuszkach

Tak wogole to ta moja Mala wogole nie chciala sie pokazac... koniecznie tyleczkiem do mamusi i tatausia i stwierdzila ze sie nie pokaze n ale ginek w koncu dotarl do narzadow ahhh

tak wogole zien dobry
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:08   #2009
chwilka83
Raczkowanie

ja już nie mogę się doczekać aż pojawi mi się brzuszek, jednak dziewczyny w pracy pocieszyły mnie, że już powoli się pojawia, jednak zauważyły, że strasznie schudłam. ja też to zauważyłam ale tylko po pierścionkach które mi spadają z poluchów.
chwilka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:50   #2010
megi-megi
Zakorzenienie

Ale maluch fajnie kopie Bajka Chyba się dowiedział, że od 20stego tygodnia już powinnam wyraźnie czuć go i jak tylko sobie usiądę, to przypomina, że on siedzi tam ze mną Takie pojedyncze kuksańce
Mój dzidziol.
Właśnie czytałam jakiś artykuł o porodzie i się rozbeczałam - w końcu dziecko przychodzi na świat (na samo wspomnienie już znów zaczynam - bosz- ciężarne nie są sprawne emocjonalnie)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości