Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 21:29   #1981
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Laski - wchodzicie na wagę? Przytyłyście już? A jak tak to ile?
Ja byłam pewna, że przytyłam już z 3kg a wczoraj wchodzę na wagę i co? I nic tak jest jak było czyli 63,5kg
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
dziś urodziny Tża a 15 moje
Sto lat dla Tz-a

Nie mam siły dziś więcej pisać. Idę spać... Aha dziś dostałam wreszcie umowę Na okres próbny i do końca roku

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:54   #1982
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

A ja po wizycie u lekarza rodzinnego, u którego byłam po zwolnienie i gdzie czułam się świetnie- padłam na pysk a dokładnie wzięło mnie...przeziębiłam się chyba bo smarczę i kicham i nic poza tym...no może jeszcze lekko bolące gardziołko...pytałam rodzinnego co, w razie czego, mogę na przeziębienie, czy jakieś fervexy a on z miną mówiącą "ale o co chodzi" oznajmił, że paracetamol mogę ale mało....i wyszłam stamtąd z taką samą wiedzą z jaką przyszłam...i po co Ci lekarze? chyba tylko do stawiania pieczątek i bazgrolenia niby-podpisów na L4

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 22:02   #1983
biankaaa
Zadomowienie

Laski, ale macie tempo w pisaniu... ja od piatku jestem na kilku tygodniowym zwolnieniu a i tak nie znajduje czasu na bierzace pisanie chociaz staram sie Was regularnie czytac.
Mialam planowana wizyte z pierwszym usg na najblizszy czwartek ale musialam pojsc predzej. Od poczatu ciazy meczyly mnie mdlosci, ktore od jakis dwoch tygodni nasilyly sie do tego stopnia ze wymiotuje czymkolwiek - woda, sucha bulka, prod. mlecznymi - wsyztskim najgorzej jest do poludnia, popoludniu jem w malych ilosciach i tak sie mecze od poczastku ciazy schudlam prawie 3 kg:/ Anemie mam juz na wstepie ciazy a co bedzie dalej takze mam najblizsze tyg sie odzywiac i odpoczywac zeby maluszek mial z czego czerpac. Przychodzi mi to ze sporym trudem bo naleze raczej do aktywnych mam i zwolnienie planowalam znacznie pozniej:/
Fasolka na usg sliczna - mlodsza w stosunku do terminu OM o jakis tydzien, ale zdrowa i z mocno bijacym serduszkiem.Myslalam ze w drugiej ciazy usg mnie juz tak nie wzruszy, ale wzruszylo do lez

Pozdrawiam Was serdecznie i zycze spokojnej nocy
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 06:33   #1984
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luthien79 Pokaż wiadomość
"Moi znajomi wiedzą, że do mnie trzeba się zapowiedzieć z wyprzedzeniem, a ludziom pukającym znienacka to nawet nie otwieram. "

Hi hi, a ja myślałam, że tylko ze mnie taki DZIK
He he
Ja nie jestem dzik, ja jestem wredna. Goście interesują mnie wtedy, gdy mam na nich ochotę. I serio nie otwieram drzwi, jeśli nikogo się nie spodziewam i np. leżę sobie i czytam. W D4 mam kto puka.

Cytat:
Najgorsze jest to, że nasi przyszli sąsiedzi są całkowitym przeciwieństwem: hiper towarzyscy, po pracy zanim jeszcze się przebiorą z krawatów i spodni w kantkę to już siadają u jednych lub drugich, wypiją piwko, kawę, posiedzą godzinkę, dwie i dopiero do domu.
O matko....
Szybko by mnie znielubili tacy sąsiedzi.

Cytat:
A będzie chyba dziewczynka, bo niestety nie wypiękniałam, nie dość że osiwiałam to jeszcze twarz mam wiecznie zmęczoną i bladą, wszyscy w pracy myślą że choruję na jakąś straszną chorobę
To mamy coś wspólnego. Zapamiętaj te prognozy, za parę tyg. sprawdzimy czy te teorie się sprawdzają. Ja wyglądam podobnie. Siwa, wiecznie zmęczona, blada. Autentycznie wyglądam na chorą.

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Ja zrozumiałam (z wypowiedzi lekarzy i tego, co sama wyczytałam), że u nas najpierw robi się usg genetyczne, a jeżeli wynik jest "podejrzany", to proponują test PAPPA, a potem ew. amniopunkcję. Dobrze myślę?
Si.

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u lekarza rodzinnego, u którego byłam po zwolnienie i gdzie czułam się świetnie- padłam na pysk a dokładnie wzięło mnie...przeziębiłam się chyba bo smarczę i kicham i nic poza tym...no może jeszcze lekko bolące gardziołko...pytałam rodzinnego co, w razie czego, mogę na przeziębienie, czy jakieś fervexy a on z miną mówiącą "ale o co chodzi" oznajmił, że paracetamol mogę ale mało....i wyszłam stamtąd z taką samą wiedzą z jaką przyszłam...i po co Ci lekarze? chyba tylko do stawiania pieczątek i bazgrolenia niby-podpisów na L4
Moja lekarka była na tyle kumata, że wiedziała że mogę: prawoślazowy i hedelix oraz bioparox.
Ale generalnie interniści są ostrożni. Wolą odesłać do gina.

Ale fervexu, gripexu i innych takich absolutnie Ci nie wolno.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Od poczatu ciazy meczyly mnie mdlosci, ktore od jakis dwoch tygodni nasilyly sie do tego stopnia ze wymiotuje czymkolwiek - woda, sucha bulka, prod. mlecznymi - wsyztskim najgorzej jest do poludnia, popoludniu jem w malych ilosciach i tak sie mecze od poczastku ciazy schudlam prawie 3 kg:/ Anemie mam juz na wstepie ciazy a co bedzie dalej takze mam najblizsze tyg sie odzywiac i odpoczywac zeby maluszek mial z czego czerpac. Przychodzi mi to ze sporym trudem bo naleze raczej do aktywnych mam i zwolnienie planowalam znacznie pozniej:/
Dobrze, że w ogóle coś jesz i przyswajasz.
Moja koleżanka (teraz na pocz. IX miesiąca) przez pierwsze trzy miesiące jadła tylko kisiel. Tylko! Schudła 6kg. Mimo masy leków nadal wymiotowała, nawet po wodzie. W IV miesiącu mogła wypić wodę z pomidorówki, ale bez wkładu warzywno-makaronowego.
W życiu nie widziałam tak zmęczonej ciążą kobiety...

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

A ja od paru nocy śpię na raty. Budzę się o 4 rano i dupa... z lewej na prawą i tak do budzika. Zwariować można.

Od 3 dni mam fazę na chrzan. Wsuwam non stop kanapki z wędliną i chrzanem. Teraz też wchłaniam. A do tego herbatkę z cytrynką i cukrem - ale pyszna, jak nigdy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 07:05   #1985
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
He he
.

Moja lekarka była na tyle kumata, że wiedziała że mogę: prawoślazowy i hedelix oraz bioparox.
Ale generalnie interniści są ostrożni. Wolą odesłać do gina.

Ale fervexu, gripexu i innych takich absolutnie Ci nie wolno.
a GARDŁO SZAŁWIĄ PŁUKAĆ MOGĘ?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
Stary 2009-10-13, 07:28   #1986
Marta1122
Rozeznanie

witam mamuśki jak wam się dziś wstawało bo mi baardzo ciężko..a do tego zaczynam sobie studia podyplomowe od soboty..ojj cieżko będzie cos czuje bo ja śpioch jestem okropny...
dziś mam 2 wizyte u gin, jutro zaczynam 10 tc.myślicie że dziś będe miała usg?na 1 wizycie miałam ale takie szybkie żeby tylko sprawdzić czy ciaża jest na swoim miejscu

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 07:30   #1987
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
a GARDŁO SZAŁWIĄ PŁUKAĆ MOGĘ?
Hmm... no niby płukać tak, ale musisz uważać, bo pić szałwii w ciąży nie wolno absolutnie.

Polecam płukanie wodą z solą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 07:35   #1988
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Hmm... no niby płukać tak, ale musisz uważać, bo pić szałwii w ciąży nie wolno absolutnie.

DZIĘKI KROPECZKO... JAK ZAWSZE MOŻNA NA CIEBIE LICZYĆ...

Stary 2009-10-13, 07:50   #1989
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
DZIĘKI KROPECZKO... JAK ZAWSZE MOŻNA NA CIEBIE LICZYĆ...
Na zdrowie.

Stary 2009-10-13, 08:03   #1990
Puma13
Zadomowienie

Marta, mnie wstawało się dzisiaj wyjątkowo dobrze. Wstałam przed moją małą, co zdarza się niezwykle rzadko, bo w lodówce czekała na mnie rybka po grecku, którą wczoraj upichcił mój mężuś.

Poza tym, po kilku dniach w końcu wyszło słonko

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:14   #1991
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Mnie się wstawało fatalnie dzisiaj, ale mus to mus.
Kończę dzisiaj branie Uroseptu i wit. C, jutro robię posiew i się okaże wszystko.
Jak dużo piję przez cały dzień to nic mnie nie piecze, jak mam parogodzinną przerwę w piciu to trochę zaszczypie mnie pod koniec oddawania moczu. A i Laktacyd kupiłam, wydaje mi się, że też mi troszkę pomógł.

DAnia Nasz remont też się niestety jednak przeciągnie Koleś miał robić gładź do czwartku a wczoraj stwierdził, że do poniedziałku mu się zejdzie... efekt będzie taki, że przeprowadzimy się do mieszkanka 31 października - tydzień później niż zakładaliśmy a 2 listopada wchodzą robić łazienkę i podłogi w przedpokoju i kuchni i chyba znowu będziemy musieli się przenieść do mojej mamy

Przewieźliśmy już lodówkę i pralkę i siedzę o kanapkach z pomidorem.
Jutro zaczynamy 12tc a za tydzień to usg genetczne brrrrrrrrrr.............. .

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 08:43   #1992
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Laski, ale macie tempo w pisaniu... ja od piatku jestem na kilku tygodniowym zwolnieniu a i tak nie znajduje czasu na bierzace pisanie chociaz staram sie Was regularnie czytac.
Mialam planowana wizyte z pierwszym usg na najblizszy czwartek ale musialam pojsc predzej.
bianka, nie zazdroszczę. i wiem co czujesz, jeśli na codzień jesteś aktywna, ja to bym chyba jakiejś schizy dostała gdyby ktoś mi kazał w łóżku leżeć.

mnie jakoś ostatnio mniej muli, jeszcze muli, ale jednak mniej.... i cycki też jakoś mniej wrażliwe...

a w piątek wreszcie wizyta, pierwsza! już się doczekać nie umiem.
I na cały ten piątek sobie wolne wzięłam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 09:00   #1993
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Dopadł mnie kaszel + katar... Interniste zaliczyłam i nic ciekawego się nie dowiedziałam, jedynie, że jak nie przejdzie to mam przyjść znowu...
W pt wizyta u ginki więc zapytam co i jak, a do tego czaasu chyba pozostaje mi zrobienie syropu z cebuli

Lea to widzę, że nie tylko ja lecę w pt na wizytę, tylko, że u mnie to druga, a u Ciebie pierwsza

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 09:08   #1994
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dopadł mnie kaszel + katar... Interniste zaliczyłam i nic ciekawego się nie dowiedziałam, jedynie, że jak nie przejdzie to mam przyjść znowu...
W pt wizyta u ginki więc zapytam co i jak, a do tego czaasu chyba pozostaje mi zrobienie syropu z cebuli
Następny kichacz?

Cebula to na mokry kaszel, a Ty jaki masz?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

A właśnie, właśnie...

Zrobiłam syrop z buraka wg przepisu wizażanek - wiecie, że to smaczne jest? Słodki syropek, jak apteczny, dla dzieci byłby idealny. I coś tam nawet działa na mój suchy kaszel.

Stary 2009-10-13, 09:44   #1995
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

to ja sie melduję po wizycie u gina

Okruch mierzy sobie od dupki po czubek głowy 4,36 cm, jest dokładnie na wymiar bo dziś kończę 11 tydzień , jest piękny, okrąglutki i chyba sobie spał
27 października mam usg genetyczne, wyniki badań odebrałam i nie mam żadnej kiły, żółtaczki, HIV i innych przydasiów, morfologia o dziwo poszybowała w górę łącznie z płytkami krwi co mnie cieszy, za to moje ciśnienie padło na pysk zupełnie stąd bóle głowy, mam brać paracetamol jakby co; dopytałam o krwotoki z nosa bo mnie codziennie zalewa i na tym etapie mogę już łyknąć rutinoskorbin; info dla dziewczyn z praca siedzącą, co jakieś 40 minut mam spacerować, poruszać się, siedząca pozycja jest najgorsza dla ciązy, kiepsko ukrwiona macica przez co i dzidek... więc siedzące laski ruszamy się

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 09:47   #1996
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kropeczko, mokry to ja miałam przed sobotnim weselem, a teraz to już mokry... Z tego co wyczytalam, to wyprobuje ten syrop cebulowy fujjjjjjjjjjjjjjjjj

Poprosze o przepis na syrop z buraka uwielbiam buraczki

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
to ja sie melduję po wizycie u gina

Okruch mierzy sobie od dupki po czubek głowy 4,36 cm, jest dokładnie na wymiar bo dziś kończę 11 tydzień , jest piękny, okrąglutki i chyba sobie spał
27 października mam usg genetyczne, wyniki badań odebrałam i nie mam żadnej kiły, żółtaczki, HIV i innych przydasiów, morfologia o dziwo poszybowała w górę łącznie z płytkami krwi co mnie cieszy, za to moje ciśnienie padło na pysk zupełnie stąd bóle głowy, mam brać paracetamol jakby co; dopytałam o krwotoki z nosa bo mnie codziennie zalewa i na tym etapie mogę już łyknąć rutinoskorbin; info dla dziewczyn z praca siedzącą, co jakieś 40 minut mam spacerować, poruszać się, siedząca pozycja jest najgorsza dla ciązy, kiepsko ukrwiona macica przez co i dzidek... więc siedzące laski ruszamy się
Uuuu a ja się zasiedzieć potrafie na kilka godzin, z lekkimi przerwami na wypad do toalety

Dzidzius rośnie w siłę

Stary 2009-10-13, 10:00   #1997
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Super duży dzidek.

To wcześniej nie wolno rutinoscorbinu? Wszędzie czytam, że wolno.

Z tą poz. to jest przerąbane, czasem się nie da łazić, nie ma czasu...

Stary 2009-10-13, 10:06   #1998
Konto usunięte

Cytat:

ale duży dzidek!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:08   #1999
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kropeczko, mokry to ja miałam przed sobotnim weselem, a teraz to już mokry... Z tego co wyczytalam, to wyprobuje ten syrop cebulowy fujjjjjjjjjjjjjjjjj

Poprosze o przepis na syrop z buraka uwielbiam buraczki
Dla mnie też syrop cebulowy bleeee... wolałabym cebulę pożreć na żywca. :/

Syrop z buraka:

Buraka dość sporego wydrążamy w środku, tak żeby była dziurka do której wejdzie trochę cukru (2 łyżeczki np.)
Nagrzewamy piekarnik do 100st. wyłączamy i wkładamy tam buraka na godzinę.

Burak się poci i puszcza sok. Ten sok pijemy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 10:09   #2000
dominikowa
Wtajemniczenie

pozwolicie że się przyłącze.
Mam na imię Małgosia jestem w 6 tygodniu, wczoraj byłam na usg i widziałam na własne oczy moja fasolkę.
pochwale sie że mam 19 miesięczna córeczkę, troche to wszystko szybko sie dzieje, ale podobno dobrze tak mieć jedno po drugim - pozyjemy zobaczymy, dodam że moja mała smoczyce przestałm karmic w sierpniu, tak więc nawet nie zdązyłam sie upić.
Terminu porodu jeszcze nie znam ale na nastepnej wizycie wszystkiego sie dowiem.

pozdrawiam ciepło

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:12   #2001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
Mam na imię Małgosia jestem w 6 tygodniu, wczoraj byłam na usg i widziałam na własne oczy moja fasolkę.
pochwale sie że mam 19 miesięczna córeczkę, troche to wszystko szybko sie dzieje, ale podobno dobrze tak mieć jedno po drugim - pozyjemy zobaczymy, dodam że moja mała smoczyce przestałm karmic w sierpniu, tak więc nawet nie zdązyłam sie upić.
Terminu porodu jeszcze nie znam ale na nastepnej wizycie wszystkiego sie dowiem.

pozdrawiam ciepło
witaj,
fajnie, że wpadłaś na ten wątek, im nas więcej tym przyjemniej,
Stary 2009-10-13, 10:17   #2002
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość

pozdrawiam ciepło
Witamy. Mamę, fasolkę i smoczycę.

Stary 2009-10-13, 10:18   #2003
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Witaj Dominikowa

Kropeczko dzięki za przepis Przyda się

Stary 2009-10-13, 10:22   #2004
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Mi kiedyś jeden mądry lekarz polecił płukanie wodą z solą i z wodą utlenioną. W smaku okropne, ale skuteczne.

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
DAnia Nasz remont też się niestety jednak przeciągnie Koleś miał robić gładź do czwartku a wczoraj stwierdził, że do poniedziałku mu się zejdzie... efekt będzie taki, że przeprowadzimy się do mieszkanka 31 października - tydzień później niż zakładaliśmy a 2 listopada wchodzą robić łazienkę i podłogi w przedpokoju i kuchni i chyba znowu będziemy musieli się przenieść do mojej mamy
Remonty to do siebie mają, że lubią się przeciągać... A to coś nie schnie, a to nagle nie pasuje, zawsze też brakuje jakiegoś kleju, farby czy zaprawy i trzeba dokupić... Pomyśl sobie, że w listopadzie wprowadzisz się do ślicznego, wyremontowanego, WŁASNEGO mieszkanka Mi mąż obiecał, że za 2 miesiące się przeprowadzimy. Oby...

Cytat:
27 października mam usg genetyczne, wyniki badań odebrałam i nie mam żadnej kiły, żółtaczki, HIV i innych przydasiów, morfologia o dziwo poszybowała w górę łącznie z płytkami krwi co mnie cieszy, za to moje ciśnienie padło na pysk zupełnie stąd bóle głowy, mam brać paracetamol jakby co; dopytałam o krwotoki z nosa bo mnie codziennie zalewa i na tym etapie mogę już łyknąć rutinoskorbin;
Dafreen super wiadomości, pięknie dzidzia rośnie

U mnie dziś ze "wstawaniem" było ciężko, w ogóle mi się spanie poprzestawiało - wieczorem nie mogę zasnąć, kręcę się co najmniej godzinę, potem w nocy się budzę - u mnie to dziwne. A rano jestem nieprzytomna. Dziś jakoś doceniam to, że mogę sobie poleżeć Choć zdążyłam już zaliczyć rozmowy telefoniczne z księgowymi z moich obu prac - okazało się, że w szpitalu wystawili mi L4 od 5.10 (trafiłam tam wieczorem), a ja w tym dniu byłam jeszcze normalnie w pracy... Ustaliłam, że tak to zostawiamy, nie powinnam nic stracić - wierzę im na słowo

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dominikowa witaj
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:26   #2005
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
U mnie dziś ze "wstawaniem" było ciężko, w ogóle mi się spanie poprzestawiało - wieczorem nie mogę zasnąć, kręcę się co najmniej godzinę, potem w nocy się budzę - u mnie to dziwne. A rano jestem nieprzytomna. Dziś jakoś doceniam to, że mogę sobie poleżeć Choć zdążyłam już zaliczyć rozmowy telefoniczne z księgowymi z moich obu prac - okazało się, że w szpitalu wystawili mi L4 od 5.10 (trafiłam tam wieczorem), a ja w tym dniu byłam jeszcze normalnie w pracy... Ustaliłam, że tak to zostawiamy, nie powinnam nic stracić - wierzę im na słowo
Bez problemu mogą Ci ten dzień zaliczyć i wypłacić chorobowe od następnego dnia, jeśli w pracy potwierdziłaś obecność. Nie trzeba korygować L4.

Stary 2009-10-13, 10:26   #2006
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didiedi Pokaż wiadomość
Ja byłam 2 razy i w ciągu bodajże 2 tygodni urosła 2,1 cm
uuu supcio

Witajcie w ten zimny prawie zimowy dzien ja znów od rana zmagam sie z porannymi mdłosciami zjadłam chyba z 5 kromek chlebka z serem (oczywiscie od 7 rano tak po kromeczce ) i jest juz lepiej zobaczymy co z reszta dnia

dziewczyny powiedzcie mi czy jest mozliwe ze w 9 tyg malenstwo juz naciska na zołądek ??? i z tego powodu mam problemy zeby zjesc np cała bułke za 1 posiedzeniem ??
2 sprawa jest noszenie czegoś na brzuchu np spodni nie moge ich załozyć czuje sie strasznie ucisniona i bez powietrza chodz jest luz miedzy spodniami i brzuchem to samo jest kiedy ide spać cały czas zasypiałam na brzuchu teraz nie moge tego robic wiec mecze sie na boku i własnie musze spać prawie w pozycji embrionalnej tzn nogi przykurczone z prostymi nie mam szans zasnąc bo jakby cos mnie ciagnie z brzucha czy wy tez ta macie czy to tylko moje udzwnienia

to samo z samym snem nie potrafie przespać całej nocy !

Co do imion moj sie zgdodził na Laure ale Antos odpada

Wiem że jeszcze czas zeby wybrać imie ale myslałam ze to najławiejsze co może być a tu prosze problemy
zgadnij_MS- nie wiem jak inni go robią ale moja mamuś mnie nauczyła tak obieram buraczka kroje go na plastry do tego 2 zabki czosnku tez pokrojone na plasterki na dno kubka dajesz plaster buraka i 2 listeczki czosnku zasypujesz łyżeczką cukru potem znów burak czosnek i cukier całosc przykrywasz spodkiem i odstawiasz na blat kuchenny po 2 godz masz juz 1 efekty twojej pracy pyszny syrop buraczkowy

tak samo masz z cebula i powiem ze oba syropy sa pycha j........ten z cebuli robie tak samo jak ten z buraka tylko zastepuje buraka cebula .
owoce cytrusowe jak pomarańcze i grejpfruty, jednak lepszym od nich cytrusem jest owoc kiwi zielona natka pietruszki, owoce takie jak truskawki i porzeczki.
Bardzo korzystny wpływ na organizm, zmniejszenie jego podatności na wszelkie zachorowania wywiera zestaw biopierwiastków takich, jak cynk, selen, witamina E i beta karoten. Dlatego warto zadbać, aby w naszej codziennej diecie znajdowały się między innymi takie pozycje, jak kiełki pszenicy, awokado, orzechy włoskie, olej słonecznikowy, pomidory, marchew, dynia i warzywa zielonolistne. Charakteryzujący się dość nieprzyjemnym zapachem CZOSNEK, w przypadku wzmacniania odporności lub walki z infekcją, okazuje się być nieoceniony. Dzięki swojemu działaniu antybakteryjnemu zwany jest naturalnym antybiotykiem. Zawiera nie tylko wiele cennych witamin, ale także aminokwasów i enzymów. Jest jednym z najstarszych leków stosowanych w przypadkach wielu schorzeń. A najnowsze badania naukowe udowodniły, że czosnek ma także działanie przeciwnowotworowe. Żadne leczenie przeziębienia i grypy nie może się obejść bez obecności zbawiennego i wszechstronnie działającego czosnku. Wiec same widzicie acha a co do herbatek to może byc z czarnego bzu z miodem rumianku,
znalazłam tez stronke moze sie komus przyda
http://parenting.pl/portal/teksty/pr...ciazy-leczenie

Możliwe ze ktos bedzie miał inny przepis ja znam ten najprostszy

teraz z innej beczki gdybysmy nie były przy nadziei poeciłabym sposób stary jak swiat "RumJanek" R umu sie napic, Jankiem sie przykryc
dafreen- ciesze sie bardzo ze wszystko wporzadku

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2009-10-13 o 10:29
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:29   #2007
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Bez problemu mogą Ci ten dzień zaliczyć i wypłacić chorobowe od następnego dnia, jeśli w pracy potwierdziłaś obecność. Nie trzeba korygować L4.
W jednej pracy potwierdziłam - podpisałam listę. W drugiej nie pamiętam, czy to zrobiłam. Księgowa twierdziła, że musiałabym korygować L4. Czy dla mnie to jest jakaś różnica, jak zaliczą ten dzień? Kompletnie się na tym nie znam...
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 10:39   #2008
Edzia400
Zakorzenienie

Dziewczyny, wlasnie zaczal padac snieg z deszczem
Platki wiruja po niebie i nic za oknem nie widac oprocz sniegu.[/QUOTE]

to masz fajnie u mnie od wczoraj tylko deszcz deszcz i deszcz jeszcze cwaniaki wył ogrzewanie było ciepło kaloryferki grzały od wczoraj kiedy zimno kaloryfery tez zimne a ty człowieku im plac grube pieniądze

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:

Zjadłabym truskawki... niestety nie sezon.

kropeczko kaj mieszkosz ja jo mom w zamrażarce z zegrody swojskie truskawki to ci podesla 1 paczka " nie pryskane daleko od drogi "

Stary 2009-10-13, 10:40   #2009
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

hej, to ja pozwolę sobie nieśmiało się do Was przyłączyć...

jestem w takim szoku, że jeszcze nie do końca to do mnie dociera. w czasie wizyty u lekarza miałam tyle pytań i taki natłok myśli, że w końcu wszystko mi z głowy uciekło...

a więc... pęcherzyk ma zdaje się 3 mm, z moich wyliczeń wynika, że to 5 tydzień. teraz muszę robić badania i... chyba spisać na kartce wszystko o co zapytać gin następnym razem... albo będę męczyć i Was.

bo chociaż bardzo się cieszę, to prawda jest taka, że zupełnie się na to nie szykowaliśmy... (ekhem... ślub dopiero w styczniu ) zero doświadczenia, kobiety w ciąży to ja najwyżej na ulicy mijałam... nie wiem "z czym to się je", co mnie czeka, jakie badania, jak się odżywiać i te pe... i te de... proszę o wyrozumiałość...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:41   #2010
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ~Ania26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,
U nas też pada (na razie naszczęście deszcz). Leżę sobie w łóżeczku, bo Piotruś śpi i wcinam torta urodzinowego mojego tż'a. Pyszota-sama zresztą piekłam Październik to u nas miesiąc imprezowy: 8go nasza rocznica ślubu, 10go urodziny tż'a, 15go imieniny mojej mamy a 21 urodziny naszego kochanego synka. Imprezke urodzinową dla synia robię w domku za 2 tygodnie. Goście już zaproszeni i menu też już prawie ustalone.
Ja dziś czuję się ok, chociaż na spacerku nawet dziś nie byliśmy bo taka szaruga za oknem, że szok. Za to wczoraj-maaasakra!!! Tak strasznie bolała mnie głowa i tak mnie muliło, że wszystko skończyło się mega wymiotami Głowa niestety nie przestała boleć. Rano, aż się bałam wstawać, ale naszczęście przeszło. Pozostało tylko osłabienie ale narazie mnie nie mdli

Podaje tobie Reke bo mam to samo co ty teraz jest jak w kratke dzis wstaje bezobjawowo a na drugi dzien ledwo co z wyrka sie zwloke i zaraz musze pedzic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości