Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 19:19   #1981
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
widziałam je jeszcze ostatnio w ccc więc masz okazje się na nie załapac

wielu butów jeszcze nie mam czasem potrafię przyklejic sie do szyby wystawowej jak coś dojrzę no ale akurat te najbardziej ostatnio popularne fasony mam
Co by nie było że ściemniam
booossskieee

ja niestety hasam sobie w plaskich, bo P ma tyle cm co ja, a ja nie chce byc wyzsza ehhh ale chyba sobie jakies szpilki kupie przeciez codziennie z nim nie chodze, a tak to bym sobie po robocie i do robotyki smigała

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia
Slucham teraz w radiu o ksiedzu, ktory pobiera odciski palcow od dzieci, ktore przygotowuja sie do bierzmowania i ma pewnosci, ze chodza do kosciola

Cytat:
Napisane przez elunka88
Czy jak pisałyście to wszystkie zdania były "Wasze' czy generalnie tu się przepisało z książki, tam z neta i jakoś poszło i obyło się bez plagiatu? Bo kurde wzięłam się za pisanie ale ciężko napisać coś czego jeszcze nie ma w necie albo książkach. A ja az taki głąb chyba nie jestem
moje nie byly przyznaje sie bez bicia ale robilam b. czesto przypisy i bylo git zreszta moj promotor nie mial programu antyplagiatowego, o czym sie dowiedzialam jak juz napisalam prace ehhh

aaa wstalam mialam spac tylko godzinke a tu prosze prawie 4 nie ma to jak sie lenic a P pracuje wlasnie dzwonil i mu sie pochwalilam, ze spalam od jednego tel do drugiego nie byl zbytnio zadowolony, bo musi robic jeszcze 4h ehhh
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:25   #1982
ona911
Rozeznanie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

oki ..ja zmykam..oczka muszą odpocząć
Miłego wieczoru dziewczynki
Papa

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:27   #1983
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
Jak byliśmy w domu na święta to się nawet zastanawialiśmy czy nie wrócić do naszej rodzinnej miejscowości i nie założyć własnej działalności. Tylko nie mamy pomysłu co to mogłoby być. Może Wy macie jakies pomysły?? To miasteczko z 60 tyś mieszkańców, blisko granicy z Białorusią i ostatnio powstała u nas PWSZ i jest napływ sporej liczby studentów w mieście. To w skrócie jak wygląda nasze miasto
jak coś wymyślę to dam znać

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
widać że sesja bo wywiało coś dziewczyny
sesja...to był ból kiedyś a teraz człowiek mało co pamięta

ale prawdą jest, im więcej obowiązków tym lepiej człowiek może się zorganizować
wracałam z pracy i wiadomo było że trzeba siadać do książek
a teraz chodzę zmęczona, zaspana, tylko bym grała albo czytała książki
he he to jakoś nawet w sesji leń jestem starzeje się

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;16305953]Cześć.Pamiętacie mnie jeszcze?
U mnie istny kosmos-zalatwiania mnóstwo i biegania. Ale najważniejsze rzeczy już mamy.
W ogóle chyba zaczynam rozumieć te dziewcyzny,które wzięły ślub i się nie odzywają na wątku-czlowiek po jakims czasie odstaje od reszty.
Ale trudno... Za miesiąc będę już żonką.
[/QUOTE]hejka jakie odstaje? już za miesiąc

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
przed chwilą przeczytalam posta na blogu mojej kolezanki z roku.pisala o misiu z TVNu, ktory dostala na swieta (ktos na naszym forum tez je ma tlyko nie pamietam, ktora z PMek), mis jest slodki a cel szlachetny...widaomo.ale ta moja kolezanka odkryla,ze na ubranku misia jest metka:made in china.

niedawno chwalono sie, ze misia zaprojektowaly dzieci, a same maskotki-produkowane w polskiej fabryce (moze chodzilo o polska fabryke w chinach?). cel moze i szlachetny,ale teraz wiadomo,ze to "chinskie raczki"z aniecala miske ryzu produkowaly te "nasze" msie.a szkoda...

w sumie to zawsze jakos te inicjatywy TVN troszke mi falszem "podjezdzaly"...cele piekne,ale ile z tego idzie do kieszni panstwa Walterow?
oni wszyscy oszukują dla kasy

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
M
Dziołchy, co myślicie o takich butach:
http://allegro.pl/item873867294_odlo...37_karmel.html Nigdy mi sie takie niepodobały, ale coś mi się gust zaczął zmieniać hehe. Widziałam u siebie takie, tylko zamiast zapięć są sznurowane. Straszie mi sie spodobały. hihi. Siedze w pracy, nie robic nic, to mwymyślam
powiem szczerze że take koturny do mnie nie przemawiają ale oczywiście to zależy od człowieka a tą bluzkę w końcu kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
Stysik- no nie poznałam cie po awatarku...

Jenny jutro będę mojej farby szukać to jak znajdę dam znać

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:28   #1984
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
mam pytanko do dziewczyn które mają za sobą obrony licencjata, mgr i inne takie tylko błagam, bez podśmiechujek ze mnie

Czy jak pisałyście to wszystkie zdania były "Wasze' czy generalnie tu się przepisało z książki, tam z neta i jakoś poszło i obyło się bez plagiatu? Bo kurde wzięłam się za pisanie ale ciężko napisać coś czego jeszcze nie ma w necie albo książkach. A ja az taki głąb chyba nie jestem
Ja pisałam analize literacką, więc chcąc nie chcąc dużo było moich myśli zero z internetu, zeby nie kusiło, bo na I roku miałam już przypadek z plagiatem
i ja dawałam cytat z jakiejś książki, potem go omawiałam i dalej cytat i omawianie

wróciłam z uczelni i przez durne nadgorliwe laski i nie zrobiłyśmy referatu na wykładzie, bo już zabrakło nam czasu

teraz coś zjeść trzeba, wykąpać się i Housa będziemy ogladać

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:40   #1985
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff, nie będę sama ze Stysik
Punkt ksero

Jestem w domku....dzisiaj było trochę akcji w szpitalu. pan opiekun mnie tak wkurzył że miałam już wyjść stamtąd. potem poszłam do drugiego szpitala w odwiedziny do kuzynki. W autobusie prawie zamarzłam. ide zrobić sobie kawkę i posiedzę przy pudle trochę bo brat wraca dzisiaj i mnie wygoni pewnie
a ty jeszcze chodzisz do pracy? czy masz wolne czy jak? bo chyba przegapiłam opowiesc na ten temat wiem ze od stycznia do szpitala chodzisz
ja na razie próbuje sie tylko zdrowo odżywiac ale odkad zaczelam codiennie mnie brzuch boli wiec chyba przestane
tez o ksero pomyslalam

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Slucham teraz w radiu o ksiedzu, ktory pobiera odciski palcow od dzieci, ktore przygotowuja sie do bierzmowania i ma pewnosci, ze chodza do kosciola
ze ludzie sie tak daja manipulowac...

Cytat:
a nam nie musisz się tłumaczyć
wszystkie wiemy że kobiety kochają torebki i buty
po ślubie chyba będę musiała ograniczyć kupowanie
he he a ja nie bede ogranicac moj tz mysli ze ja teraz wszyswtko na zakupy wydaje wiec sie nie zdziwi a ja oszczedzam

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
absolutnie nie neguję przecież gdybym była na nie to bym wogóle olała ten temat miałam na myśli-tylko i wyłącznie-moje przyzwyczajenia żywieniowe ja po prostu nie umiem bez chleba czy ziemniaczków (chociaż po moich przejściach z odchudzaniem to żołądek mam nadal skurczony-ale to dobrze)
poza tym inaczej jak się np. mieszka samemu a inaczej jak się jest na garnuszku u rodziców i je to co wszyscy (no powiedzmy)
zresztą i chleba i ziemniaków jem malutko (chleba to 2 kromki na dzień a ziemniaki jeśli już jem to nie więcej niż 3 dziennie)
no ale dukan to rygor- jak bez węglowodanów to bez i już- w tej sytuacji nawet te 2 kromki chleba to dużo
ale diety jako diety napewno nie neguję i pewnie kiedyś się i ja przekonam na własnej skórze
powiem szczerze ze ten dukan to duzy rygor jest... tak mysle

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
dziewczxyny a co sadzicie o twej sukni? bo mi sie podoba
piekna gdzie ja znalazlas?

Cytat:
a i jeszcze co do sprawy z kolesiem tym co mamy problem to wlasnie kolega napisal mi ze:
Prodziekan nie może zrobić nic przed faktem, poradziła nam żeby
zainterweniować do siły najwyższej w naszym instytucie czyli do prof.
S., błagalnym tonem, przyznając się do winy, obiecując
poprawę i prosząc o jakieś wyjście z sytuacji.

Dzisiejsze rozmowy z prof. S. nie odbyły się z powodu jego
nieobecności.
Jutro zbiera się ponownie ekipa ratunkowa, która wyrazi nasz szczery
lament, chęć poprawy i pragnienie wyjścia z sytuacji.
Sytuacja nie wygląda różowo.

masakr ajakas, na szczescie ten prof. jest bardzo spoko i mam nadzieje,ze pomoze...a najbardziej mam nadzieje,ze sie uda z tym zwolnieniem lekarkim ech
bedzie dobrze

Stary 2010-01-07, 19:42   #1986
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dobry wieczór Już jestem

Cytat:
Dottta, Micia wy szafę na buty, a ja w przyszłym mieszkanku będę musiała mieć wielki regał na książki
U nas teściu już sie zastanawia, gdzie "wybudować" nową szafę, żebyśmy się wszyscy pomieścili.
W szafie mojego Tż trzymają tez ciuchy jego rodzice, a Tż się śmieje, że jak sie wprowadzę, to nie dość, że ich z szafy wyrzucę, to i dla niego miejsca braknie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
My dzisiaj robiliśmy selekcję zespołów. Na razie mamy dwa typy i jutro będziemy dzwonić.
Dziś trafiłam na negatywną opinię o mojej sali weselnej wystawionej przez jakiegoś fotografa, że niby złe fotki tam wychodzą i początkowo się zmartwiłam. Ale potem doszłam do wniosku, że to musiał być kiepski fotograf, który zwalił winę na kolor ścian w sali.
Tym bardziej, że teraz są takie programy do obrabiania zdjęć, a wiadomo, większość jest obrobiona.

Cytat:
co by nie było że ja pusta butomaniaczka to ja też potrzebuję regał na książki mam pełny karton i nie mam na razie gdzie je trzymać bo nadal urządzamy się I bardzo lubię chodzić do empiku kupować książki ostatnio kuzynce na urodziny kupiłam dwie i nawet nie sądziłam że sie tak ucieszy
Mój tato za miesiąc ma urodziny i imieniny i myślałam nad zakupem właśnie jakiejś fajnej książki. Doradzicie coś??

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
A ja się zdecydowałam, że sukienkę uszyje mi babcia. Jest świetną krawcową, mojej Mamie też szyła. Ja tylko zoorientuję się w jakim fasonie jest mi łądnie i potem tylko poszukamy materiałó i dodatków i działamy Babcia jest przeszczęśliwa, że będzie mogła mi ją uszyć
Ale super Nie dziwię się, że się ucieszyła Ale dla Ciebie to też będzie super prezent

Cytat:
a ja potrzebuję i na książki, i na kosmetyki, i na buty i na ciuchy miesjca...bo wszędzie wszystko upchane

kurde kot nam gdzies wsiąkł, ten puszysty zawsze kolo 4-5 mnie budzi i go wypuszczam...do tej pory go nie ma i albo gdzies zamknięty albo ktosgo sobie wział bo ostatnio bez obrożywrócił...myslalm,ze sam se zdjal, albo zgubil...ale chyba ktos go probowal zlapac
u mnie jeszce stoi świąteczna torebka z prezentami gwiazdkowymi - po prostu nie mam gdzie upchać tych kosmetyków

Cytat:
ja tez bede nie stosujaca to bedziemyu dwie:P
Ja byłam druga :P

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
dziewczyny, wracajac do mojej orkiestry - szok ! Myslalam ze mamy jeszcze duzo czasu a tu - BRAK TERMINÓW!
w takim razie owocnych dalszych poszukiwań

Cytat:
a to moje szpileczki czerwone
śliczne

Cytat:
wróciłam... teraz oglądam >Majkę<... jeszcze sie nie wciągnęłam , ale nie mam co innego oglądać....

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

a ja dzis złamałam pazura w pracy.. jak otwierałam ampułk,ę leku....

a takiego długiego już miałam.... ale to jest chyba kara.. bo rano szefowa dała nam do podpisania druk , w którym było że mamy do pracy przychodzić w obciętych pazurkach, niepomalowanych i bez biżu.... i ja zamiast podpisać, to dałam dziewczynom dalej do podpisania..
Jak to co? "Pierwszą Miłość"
Może faktycznie pokarało za chęć niedostosowania sie do szefowej :P

Cytat:
hehe no widzisz masz kare:P a jaka Ty masz prace ze nie mozesz mmiec pazurow dlugich? ja dzisiaj sciagnelam tipsy i pomalowalam swoje
A ja właśnie 2 tygodnie tem założyłam żelki

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:49   #1987
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

to ja też Was zdradzę dla Housa będę jutro paaaa
Stary 2010-01-07, 19:51   #1988
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
ma.ko możliwe że tylko ja narzekam bo po prostu nie przywykłam do chodzenia na obcasie a ten przecież nie jest znowu aż taki duży, ale na wiosnę mam zamiar pomaltretowac nogi i się przyzwyczaic
dokładnie, trzeba nogę przyzwyczaić Ja mam na to metodę. Powiedzmy, że mam pracę biurową - siedzącą, ale w ciągu dnia muszę się nieźle oo urzędzie nalatać. Wkładam wtedy na nogi obcasy i jak już nie wytrzymuję, to zmieniam na baleriny

Cytat:
Nooo....a czasem jeden mniejszy żeby sie max zezłościć
oj tak, oni wiedzą jak to zrobić

Cytat:
widziałam je jeszcze ostatnio w ccc więc masz okazje się na nie załapac

wielu butów jeszcze nie mam czasem potrafię przyklejic sie do szyby wystawowej jak coś dojrzę no ale akurat te najbardziej ostatnio popularne fasony mam
Co by nie było że ściemniam
hihi, chciałabym, ale u mnie i tak twierdzą, że mam za dużo butów

Cytat:
Napisane przez jolkajp Pokaż wiadomość
Hejka
Dzisiaj 1 dzień z Duncanem nakupiłam piesi kuraka i naszykowałam do jedzonka dzis rybke w piekaniku i zjadłam razem z jajkiem i niby sosem z jogurtu naturalnego i ziół prowansalskich. bioe sie za książke czytać i zobaczymy co to bedzie.a z przelicznikiem z tej strony Duncana o 2 kg więcej moge schudnąć niż chce ciekawe czy dam radeniby do 22 marca mam być laskahehe wg przelicznika of course... Kocham mięcho więc mam nadzieje,że się uda a na wieczór czeka mnie pierś kuraka własnie ale nie wiem z czym ja zjeść. może ją upeike w piekarniku? i zorbiłam paste rybną z makreli i jajka i jogurtu naturalnego-pychotka i tez czeka az mi sie zachce konsumowac.
poki co czytac bede zasady bo sie nie znam za bardzo jeszcze
hmmm, może i ja poczytam cos o tej diecie. Nie zastosuję, bo mnie sie diety nie trzymają ale poczytaćv mogę

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ło matko.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2010-01-07, 19:51   #1989
karolinusienka
Zakorzenienie

a mnie wlasnie kusi, zeby zalozyc sobie pazurki ale to sobie je zaloze jak pojde do normalnej pracy wtedy zaszaleje z zelkami
Stary 2010-01-07, 19:51   #1990
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tato za miesiąc ma urodziny i imieniny i myślałam nad zakupem właśnie jakiejś fajnej książki. Doradzicie coś??
a mój dostanie ale taką http://www.allegro.pl/item875846483_...r_prezent.html
z napisem "Vademecum wędkarza"
i tort w kształcie piłki
bo on zapalony wędkarz i piłkarz jest
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:52   #1991
karolinusienka
Zakorzenienie

(Milanka) Pójdziesz ze mną na zakupy jutro? Pomożesz mi wybrać kurteczkę
(MIJA 20 MINUT)
(Milanka) Kochanie. Chciałam to powiedzieć Tobie w twarz, jednak dzisiaj na zajęciach nie mogłam się przełamać... Na gadu jest trochę łatwiej...
(Milanka) Wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli dzidziusia.
(Korek) No masz... to pewne!??
(Korek) Kurde, dziewczyno... jak ja to ku*wa starym powiem!?
(Korek) Jesteś tego pewna!?
(Milanka) Nie, tak sprawdzałam czy jesteś. To idziemy do sklepu?

oo taki maly off topic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 19:57   #1992
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
(MIJA 20 MINUT)
(Milanka) Kochanie. Chciałam to powiedzieć Tobie w twarz, jednak dzisiaj na zajęciach nie mogłam się przełamać... Na gadu jest trochę łatwiej...

oo taki maly off topic

Stary 2010-01-07, 19:59   #1993
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
mam pytanko do dziewczyn które mają za sobą obrony licencjata, mgr i inne takie tylko błagam, bez podśmiechujek ze mnie

Moja praca, to jeden wielki cytat "hahaha" Nie miałam dużo książek - właściwie szukałam ich na siłe, żeby sie w ogóle jakies znalazły w pracy. poisałam o bezrobociu, więc większość miałam z Urzędu Pracy (nawiasem moje miejsce pracy ) jakichś opracowań, kilka książek ale tylko co do definicji, trochę z netu i reszta to ustawy. To co przepisywałam dosłownie to brałamw przypis, ale jak pisałam coś swoim zdaniem (tzn. zmieniałam ciut ) to już nie.

Cytat:
Kot sie znalazl-u sasidki w piwnicy siedzial:jupi :
super

Cytat:
:
Ja jestem na fizjoterapii więc chyba te nie mogę za bardzo sama wymyślać zeby naukowcom i odkrywcom w paradę nie wchodzić tak se tłumacz Ela
a co tam, może wymyślisz coś super ciekawego i bronić się nie będziesz musiała

Cytat:
u mnie też więcej net niż książki... zresztą w moim temacie ciężko jakieś polskie książki znaleźć.. może dwie- góra trzy.. a nie 20 pozycji- jak chciał mój promotor.. to trzeba było sie pomęczyć... przyznam sie że więcej czasu mi zajęło szukanie bibliografi i dopasowanie jej do mojej pracy... .
Mój Tż to w ogóle miał chyba tylko 1 książkę z której korzystał, bo on też miał kiepski temat, na który nie było książek ale ciii

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:11
Stary 2010-01-07, 20:01   #1994
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
(MIJA 20 MINUT)

Cytat:
i tort w kształcie piłki
super pomysł dobrze że mój jest tylko wędkarzem to mam łatwiej też już ładną kolekcję książek wędkarskich ode mnie uzbierał to jedyne książki jakie czyta (bo w "Kamasutrze" tylko ogląda obrazki)
a teraz nie mam pojęcia co mu kupic na urodziny? 14+15 luty więc prezent walentynkowo-urodzinowy...hmmm....? doradzicie coś?
Stary 2010-01-07, 20:04   #1995
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
powiem szczerze że take koturny do mnie nie przemawiają ale oczywiście to zależy od człowieka a tą bluzkę w końcu kupiłaś?
o którą bluzkę pytasz? tą zieloną z allegro?? Tak kupiłam

Cytat:
a mnie wlasnie kusi, zeby zalozyc sobie pazurki ale to sobie je zaloze jak pojde do normalnej pracy wtedy zaszaleje z zelkami
qrcze, jaka to wygoda.Miesiąc sie nie stresuję czy zaraz mi się paznokieć rozwdwoi i złamie w połowie :aua:

Cytat:
i tort w kształcie piłki
dobre, ale ja chcę mu dać taką do czytania ;p

Cytat:
(MIJA 20 MINUT)

oo taki maly off topic
ale się uśmiałam.

Wpadam po południu do Tż, a on co?? Śpi sobie w najlepsze ehh. z Facetami. obudziłam go oczywiście delikatnie ale szybko wstał, bo kupiłam po drodze pyszne jego ulubione ciastka
Poszukaliśmy czegoś do pracy, trochę sie powygłupialiśmy i oglądnęliśmy Pierwszą Miłość
Zastanawialiśmy się, czy nie wyjechać w lutym na kilka dni do Zakopanego , tylko, że w lutym są ferie, więc wszędzie będzie pełno dzieciaków. Może się zdecydujemy na marzec, chyba że kasy braknie. Ach, jak chciałabym pojechać

mam manie rozgryzania cukierków. I tak wzięłam sobie tabl na gardło, i z rozpędu od razu całą ją ogryzłam a dzisiaj w nocy wzięłam sobie Holsa, bo spać nie mogłam i zasnęłam z nim przyklejonym do policzka. Ale byłam zdziwiona jak się obudziłam po chwili i miałam policzka sklejonego z zębami

Uciekam sie prysznicować i poczytać książkę

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:10
Stary 2010-01-07, 20:06   #1996
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
(MIJA 20 MINUT)

oo taki maly off topic

Cytat:
super pomysł dobrze że mój jest tylko wędkarzem to mam łatwiej też już ładną kolekcję książek wędkarskich ode mnie uzbierał to jedyne książki jakie czyta (bo w "Kamasutrze" tylko ogląda obrazki)
a teraz nie mam pojęcia co mu kupic na urodziny? 14+15 luty więc prezent walentynkowo-urodzinowy...hmmm....? doradzicie coś?
wędkę?? komplet spławików??
nie no żartuję, ale np. coś z ubrania, kosmetyki, portfel, płytę CD

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:13   #1997
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
(MIJA 20 MINUT)

oo taki maly off topic

Cytat:
To co przepisywałam dosłownie to brałamw przypis, ale jak pisałam coś swoim zdaniem (tzn. zmieniałam ciut ) to już nie.
a w takim przypadku też powiniem być przypis bo sens ten sam

Cytat:
książka, płyta, ładna woda, sweterek, jakieś szklanki lub kieliszki, porfel

Cytat:
dobre, ale ja chcę mu dać taką do czytania ;p
mój nie czyta więc sama rozumiesz
a że to 50-te to chcemy coś wesołego, już lokal zamówiony mamy
Stary 2010-01-07, 20:18   #1998
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
a w takim przypadku też powiniem być przypis bo sens ten sam

mój nie czyta więc sama rozumiesz
a że to 50-te to chcemy coś wesołego, już lokal zamówiony mamy
No nie dosłownie. czytałam sobie i pisałam po swojemu
W takim razie musiałabym mieć jeden wielki przypis. Podejrzewam, że przy magisterce będę musiała się więcej nagimnastykować.
A to fajna imprezka się szykuje. Mój będzie miał 54

Leoś 29.12.2014 
Stary 2010-01-07, 20:24   #1999
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
No nie dosłownie. czytałam sobie i pisałam po swojemu
W takim razie musiałabym mieć jeden wielki przypis. Podejrzewam, że przy magisterce będę musiała się więcej nagimnastykować.
A to fajna imprezka się szykuje. Mój będzie miał 54
będzie wesoło

no ale jest tak że piszesz swoimi niby słowami a sens ten sam zostaje bo nie wymyśliłaś tego sama i mnie uczyli że w tym przypadku robi się również przypis
jak słowo w słowo cytuję to w cudzysłów i przypis
jak zmieniam trochę słowa to bez cudzysłowiu ale dajesz przypis

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 20:26   #2000
karolinusienka
Zakorzenienie

ciesze sie, ze zarcik sie podobał

jutro podam coś innego

wlasnie dokonałam kolejnych zakupów zaproszeniowych
bo siedze w domu i sie nudze wiec chociaz zaproszenia porobie dalej
P sie ucieszy jak mu powiem, ze ma zapłacić za materiały 18ozł hehhee moze mu to stopniowo powiem
Stary 2010-01-07, 20:27   #2001
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
wędkę?? komplet spławików??
nie no żartuję, ale np. coś z ubrania, kosmetyki, portfel, płytę CD
to byc może Ci się wydaje żartem ale on by pewnie chciał?
zresztą bardzo możliwe że kupię mu wędkę?
on mi teraz kupił płaszczyk (chciał mi kupic buty ale mu nie pozwoliłam) więc kupił płaszczyk (chyba Wam pokazywałam?)
i to nie była niespodzianka bo razem poszliśmy na te zakupy i sobie wybrałam i się umówiliśmy że on też ze mną pójdzie przed swoimi urodzinami no ale już ja go znam (raczej zostawi mnie z tym samą a poza tym on ciągle pracuje i nawet nie ma kiedy się umówic na zakupy) jedno co wiem to że w ramach tortu zrobię mu sernik na zimno (bo lubi) w okrągłej tortownicy z bananową "27"
Stary 2010-01-07, 20:29   #2002
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
będzie wesoło

no ale jest tak że piszesz swoimi niby słowami a sens ten sam zostaje bo nie wymyśliłaś tego sama i mnie uczyli że w tym przypadku robi się również przypis
jak słowo w słowo cytuję to w cudzysłów i przypis
jak zmieniam trochę słowa to bez cudzysłowiu ale dajesz przypis
No tak. W większości dawałam przypisy, miałam ich naprawdę sporo - po kilka na stronę Ale co nieco musiałam sama napisać

Cytat:
ciesze sie, ze zarcik sie podobał

jutro podam coś innego

wlasnie dokonałam kolejnych zakupów zaproszeniowych
bo siedze w domu i sie nudze wiec chociaz zaproszenia porobie dalej
P sie ucieszy jak mu powiem, ze ma zapłacić za materiały 18ozł hehhee moze mu to stopniowo powiem
poprosimy o więcej
Taaa, na pewno się ucieszy :P

Dobra seio uciekam.

Buziaki kolorowych Snoow

Leoś 29.12.2014 
Stary 2010-01-07, 20:33   #2003
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
książka, płyta, ładna woda, sweterek, jakieś szklanki lub kieliszki, porfel
płyta, jakieś szklanki lub kieliszki, porfel odpadają bo albo ma albo nie chce ładna woda (dostał ode mnie rok temu, a trafiłam taki zaj...zapach że używa go bardzo oszczędnie bo mu szkoda) sweterek- może? rok temu dostał bluzę i koszulkę i...nie trafiłam w rozmiar a kupę kasy kosztowało i du.pa

taka wędka jak on chce to ze 300zł kosztuje
oj muszę znaleźc szybko pracę...

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:36
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 20:37   #2004
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
płyta, jakieś szklanki lub kieliszki, porfel odpadają bo albo ma albo nie chce ładna woda (dostał ode mnie rok temu, a trafiłam taki zaj...zapach że używa go bardzo oszczędnie bo mu szkoda) sweterek- może? rok temu dostał bluzę i koszulkę i...nie trafiłam w rozmiar a kupę kasy kosztowało i du.pa
a nie dalo sie wymienic?? na rozmiar wiekszy??

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

taka wędka jak on chce to ze 300zł kosztuje
oj muszę znaleźc szybko pracę...
Od przedszkola do Opola

Prowadzacy: z kim przyjechales?
Dziecko: z mama i tata
Prowadzacy: a kto cie w domu oglada?
Dziecko: babcia i piesek
Prowadzacy: a jak ma piesek na imie?
Dziecko:Burek, ale tato mowi na niego j.eb.any sierściuch

jak to trzeba uwazac co sie przy dziecku mowi

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

moja matka zrobila mi dzis zarcika, polozyla sie kolo mnie chwile przed tym jak sie obudzilem, potem jak juz otworzylem oczy to wstala i powiedziala ze jestem lepszy niz ojciec

dobrze, ze nie jestem chlopakiem i nie mam takiej zartownisiowej mamy
Stary 2010-01-07, 20:39   #2005
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Od przedszkola do Opola

leżę
na rozmiar mniejszy raczej...przeceniłam że mam takiego dużego mężczyznę nie dało się bo to była wyprzedaż końcówki kolekcji Nike
Stary 2010-01-07, 20:40   #2006
karolinusienka
Zakorzenienie

* Cała sytuacja dzieje się na antenie Radia Zet.
(redaktor) Dzień dobry panu!
(facet) Dzień dobry!
(redaktor) Dzwonie do pana z Radia Zet. Proszę powiedzieć nam (jest pan na fonii), jakie dwie najintymniejsze rzeczy robił pan tego ranka? Jeżeli pan powie to wygra zestaw mebli kuchennych.
(facet) Kochałem się z moja żoną.
(redaktor) Bardzo dobrze. To jedna rzecz już mamy. Proszę powiedzieć nam gdzie pan się kochał z żoną?
(facet) W kuchni.
(redaktor) Mamy wiec już dwie najintymniejsze rzeczy, jakie pan robił tego ranka. Zestaw mebli kuchennych jest już prawie pański. Jeszcze musimy zadzwonić do pana żony i jeżeli ona potwierdzi pańskie słowa, to wygrali państwo konkurs!(Redaktor dzwoni teraz do żony tego faceta)
(redaktor) Dzień dobry pani!
(żona) Dzień dobry!
(redaktor) Dzwonie do pani z Radia Zet. Wcześniej rozmawiałem z pani mężem i zapytałem go, jakie dwie najintymniejsze rzeczy robił tego ranka. Jeżeli potwierdzi pani to, co powiedział mąż, to wygrali państwo zestaw mebli kuchennych!Proszę wiec powiedzieć nam, jakie dwie najintymniejsze rzeczy robiła pani tego ranka?
(żona) (po chwili wahania i namowach męża na antenie radia): Kochałam się dzisiaj rano z mężem.
(redaktor) Bardzo dobrze - mąż powiedział nam to samo. Proszę nam jeszcze powiedzieć gdzie?
(żona) O nie, tego już nie powiem!
(facet) Kochanie powiedz panu redaktorowi, ja już wcześniej powiedziałem, bardzo cię proszę!
(redaktor) Jeżeli pani powie gdzie i będzie się zgadzało z tym, co powiedział mąż, to przypominam, ze wygrają państwo zestaw mebli kuchennych
(facet) Kochanie no powiedz panu redaktorowi gdzie - ja już mu wcześniej powiedziałem, nie wstydź się!
(żona) (po chwili wahania): w pupę....
* Teraz w radiu nastąpiła konsternacja. A potem wszyscy ze śmiechu na glebie.
(redaktor) Bardzo dobrze! Wygrali państwo zestaw mebli kuchennych!

dobra reszta jutro
Stary 2010-01-07, 20:46   #2007
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Od przedszkola do Opola

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

moja matka zrobila mi dzis zarcika, polozyla sie kolo mnie chwile przed tym jak sie obudzilem, potem jak juz otworzylem oczy to wstala i powiedziala ze jestem lepszy niz ojciec

dobrze, ze nie jestem chlopakiem i nie mam takiej zartownisiowej mamy

było też takie coś z mini szansy na sukces

prowadzący: a co najbardziej lubisz robić?
dziecko: pułapki na babcię
prowadzący: pułapki? a z kim je robisz?
dziecko: a z dziadkiem
prowadzący: ale jak je robicie?
dziecko: a bierzemy sznurek i przywiązujemy od fotela to stołu i jak babcia idzie to się przewraca

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

z radiem też dobre
Stary 2010-01-07, 20:47   #2008
lusesita23
Zakorzenienie

Karolinusienka leze...

dotta dzieki za info, naprawde bede musiala pomyslec...ten szary to uwielbia golebie

u nas kazali raczej bezosobowo...ale ja w licencjacie malo mialam takich zdan;p a jesli chodzi o cytowanie to tez musimy wszystko - tzn nie wiem jak teraz,ale robilam tak na licencjacie.w pierwszym rozdziale mam chyba 100 przypisow juz.

M. pojechal-zezarlismy dwie paczki chipsow i obejrzelismy odcinek hausa. a teraz chyba pojde sie wykapac i pogram dla telaksu
Stary 2010-01-07, 20:54   #2009
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
M. pojechal-zezarlismy dwie paczki chipsow i obejrzelismy odcinek hausa. a teraz chyba pojde sie wykapac i pogram dla telaksu
przestań ja chyba chipsy jadłam ostatnio w wakacje i teraz chęci nabrałam
dobrze że jest późno to nie kupię

dobranoc
Stary 2010-01-07, 20:57   #2010
madziares25
Zadomowienie

Hehe dziewczyny,niemożliwe jesteście
A mi się przypomniała taka sytuacja...jakoś w wakacje rano przed pracką,włączyłam sobie rm fki i był konkurs,do wygrania około 85 000 zł,a zabawa polegała na wysłaniu esa ze swoim imieniem,a póżniej odebranie telefonu słowami rmf najlepsza muzyka...wyslalam eska i poszlam do pracki.Okolo poludnia dzwoni w pracy do mnie nieznany nr,patrze na wyswietlacz,nie znam nr ,wiec z chwila wahania odchrzakujac,odbieram z radoscia w glosie- rmffm najlepsza muzka!!!!!cisza nastala,po chwili odzywa sie kobiecy glos i mowi -dzien dobrz,bank ...sie klania,mamy dla pani nowa oferte kredytu jakiegos tam...nwet nie pamietam,jakiego,bo ze smiechu nie moglam wytrzymac.Podziekowalam kobitce i pol dnia,smialam sie sama do siebie...
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości