Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 19:48   #1981
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Bridella Pokaż wiadomość
Nie wiem czy świadczą usługi na ślubach, bo to są po prostu nasi dobrzy przyjaciele i u nas chcieli zagrać, mają kwartet 3xskrzypce i wiolonczela, mogę zapytać o granie na ślubach Kolega z trąbką nie należy do zespołu a jest naszym dobrym znajomym i bardzo chciał zagrać, więc mamy duży wybór, wszyscy grają na codzień w teatrze muzycznym.
Podpowiedzcie mi co można zagrać na "wyjście" z kościoła, zamiast oklepanego Mendelssohn'a? Ja myślałam o Marszu Triumfalnym z Aidy Verdiego , który mógłby całkiem dobrze wybrzmieć na organach , trąbce i skrzypcach
Bardzo fajny pomysł. Może też kanon D Pachabela? Może nie jest marszowy, ale bardzo fajny. Zwłaszcza jak się rozkręci. Choć może to lepszy pomysł na Wejście.

Jest jeszcze Marsz weselny Wagnera, ale jak nie chcesz nic oklepanego to i to pewnie odrzuciłaś.

Mi się na wyjście marzy All You Need Is Love coś w tym stylu, http://www.youtube.com/watch?v=DtOq2...eature=related
tylko z trąbką jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=dlgTj...eature=related
Może nie całość ale pół zwrotki i refren.Bo w sumie na więcej nie będzie czasu.
W ogóle to o trębacza mi szczególnie chodzi bo to mój najukochańszy instrument. Ale nie mam tyle szczęścia, żeby znać jakiegoś osobiście Kiedyś się śmiałam, że jeśli wyjdę za mąż to tylko za trębacza, żeby mi codziennie grał. I co, no i nie wyszło W każdym razie popytaj, jak będziesz miała okazję.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2011-01-05 o 19:52
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:53   #1982
Bridella
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł. Może też kanon D Pachabela? Może nie jest marszowy, ale bardzo fajny. Zwłaszcza jak się rozkręci. Choć może to lepszy pomysł na Wejście.

Mi się na wyjście marzy All You Need Is Love coś w tym stylu, http://www.youtube.com/watch?v=DtOq2...eature=related
W ogóle to o trębacza mi szczególnie chodzi bo to mój najukochańszy instrument. Ale nie mam tyle szczęścia, żeby znać jakiegoś osobiście Kiedyś się śmiałam, że jeśli wyjdę za mąż to tylko za trębacza, żeby mi codziennie grał. I co, no i nie wyszło W każdym razie popytaj, jak będziesz miała okazję.
ha, widzę że mamy podobny gust, bo ja All you need tez wymarzyłam sobie na wyjście, tylko jest mały problem, bo podobno nie można "świeckich" utworów wykonywać w kościeleale muszę zapytac o to księdza, bo jesli można - to będzie all you need
Bridella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:29   #1983
silia82
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Dawno tu nie pisałam, od mojego ślubu i udzielania się na forum minęło trochę czasu - niedługo będziemy mieli z moim męzem już drugą rocznicę ślubu. Wszystkim dziewczynom, które w międzyczsie wyszły za mąż serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. (ps. widzę, że niektóre dziewczyny jeszcze się nie wydały, choć planowały wesele jeszcze w momencie mojej aktywności na forum)
No ale nie o tym chciałam, otrzymałam dzisiaj od restauracji w której miałam wesele sms-a z informacją, że organizują bal "przeżyjmy to jeszcze raz", na którym obowiązują stroje ślubne To chyba fajny pomysł, co sądzicie?
PS Sorki, że tutaj, ale nie miałam pomysłu, gdzie to wstawić
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:08   #1984
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Jest jeszcze Marsz weselny Wagnera, ale jak nie chcesz nic oklepanego to i to pewnie odrzuciłaś.

super pomysł z piosenką Beatlesów
trochę żałuję, że nie pomyśleliśmy o czymś takim na urozmaicenie ślubu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:16   #1985
Bridella
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=iNzt9...eature=related
przykład prawie live to by było coś!
Stary 2011-01-05, 22:58   #1986
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam ten film, zapomniałam że był tam taki wątek

Stary 2011-01-06, 02:15   #1987
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie rozszyfrowałyście! Stąd w ogóle mój pomysł - pamiętam, jak to wiele lat temu ogladałam i mi się trasznie spodobało Ale żeby to było tak jak w filmie.... kto wie, może Ty Bridella możesz na to liczyć, ze swoimi znajomymi muzykami
Stary 2011-01-06, 18:04   #1988
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
ha, widzę że mamy podobny gust, bo ja All you need tez wymarzyłam sobie na wyjście, tylko jest mały problem, bo podobno nie można "świeckich" utworów wykonywać w kościeleale muszę zapytac o to księdza, bo jesli można - to będzie all you need
Oj, też jestem ciekawa jak to jest z tymi "świeckimi" utworami w kościele... Mi z kolei marzy się jeden z utworów Preisnera z filmu "Tajemniczy Ogród" w reż. A. Holland - to mój ukochany film z dzieciństwa (książka również) i strasznie chciałabym usłyszeć tę melodię podczas wejścia...

A mój narzeczony marzy o tym, żeby zamiast organisty śpiewał prawdziwy chór gospel! Hehe, pomarzyć zawsze można

Aaaa zapomniałabym - Dziewczynki z Lublina, wiecie może w której księgarni czy sklepie papierniczym jest spory wybór papierów ozdobnych do drukowania zaproszeń ślubnych? Będę robić nasze zaproszenia sama, na razie byłam w BAS na Radziszewskiego i w tym papierniczym, który jest w księgarni Ezop - ale powiem szczerze, że liczyłam na większy wybór... Może wiecie w jakim sklepie papierniczym mógłby jeszcze być spory wybór takich ozdobnych papierów, a może znacie jakąś hurtownię? Może być i na priv

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-01-06 o 18:19
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:04   #1989
emilinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość

W każdym razie tam też można zacząć od dowolnego spotkania, tak mi powiedzieli, więc my chyba już się za to weźmiemy. Nauki są ważne rok, więc można je odbyć już teraz.
Skąd taka informacja?? Nie wiedziałam, że one mają jakiś termin ważności.
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:14   #1990
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilinka Pokaż wiadomość
nie mają, niektórzy mieli nawet takie kursy podczas nauki w liceum i są one bez problemów uznawane przez księży.

Stary 2011-01-06, 21:04   #1991
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość

Aaaa zapomniałabym - Dziewczynki z Lublina, wiecie może w której księgarni czy sklepie papierniczym jest spory wybór papierów ozdobnych do drukowania zaproszeń ślubnych? Będę robić nasze zaproszenia sama, na razie byłam w BAS na Radziszewskiego i w tym papierniczym, który jest w księgarni Ezop - ale powiem szczerze, że liczyłam na większy wybór... Może wiecie w jakim sklepie papierniczym mógłby jeszcze być spory wybór takich ozdobnych papierów, a może znacie jakąś hurtownię? Może być i na priv
A przy Krakowskim, na deptaku zaraz na początku jak się minie Galerie jest chyba jakiś papierniczy może tam?
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:24   #1992
Bridella
Raczkowanie

a ja zamówiłam zaproszenia w cartalii, mają teraz mega promocję online, a zaproszenia naprawdę pięknę i polecam serdecznie W Lublinie ich sklep jest przy Bernardyńskiej, bardzo miła pani go prowadzi
Stary 2011-01-06, 21:56   #1993
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do swoich zaproszeń wszystko kupiłam w hurtowni ABC na związkowej. Tylko tam trzeba kupić za min 20 zł

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 22:57   #1994
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Spory wybór mają w sklepie Digital, na ul. Głębokiej (nie znam numeru, ale drugi pasaż idąc od skrzyżowania głęboka-muzyczna-nadbystrzycka-narutowicza), ewentualnie kiedyś kupowałam w papierniczym na deptaku (na roku, obok bramy i sklepu brama 36 czy jakoś tak, blisko dawnej galerii centrum). Ale w digitalu taniej mają. Ostatnio jak pytałam to wszystko mogą zamówić i każdą ilość na następny dzień. Tylko trzeba trafić na odpowiednią panią, bo ja się średnio mogłam dogadać tam ostatnio, pani nie bardzo wiedziała o co mi chodzi. Ale papier mają tańczy niż w tym sklepie na deptaku. Pewnie jeszcze pochodzę po jakichś sklepach bo też chcę robić zaproszenia sama, ale póki co skłaniam się ku digitalowi.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 23:41   #1995
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
A przy Krakowskim, na deptaku zaraz na początku jak się minie Galerie jest chyba jakiś papierniczy może tam?
Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Ja do swoich zaproszeń wszystko kupiłam w hurtowni ABC na związkowej. Tylko tam trzeba kupić za min 20 zł
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Spory wybór mają w sklepie Digital, na ul. Głębokiej (nie znam numeru, ale drugi pasaż idąc od skrzyżowania głęboka-muzyczna-nadbystrzycka-narutowicza), ewentualnie kiedyś kupowałam w papierniczym na deptaku (na roku, obok bramy i sklepu brama 36 czy jakoś tak, blisko dawnej galerii centrum). Ale w digitalu taniej mają. Ostatnio jak pytałam to wszystko mogą zamówić i każdą ilość na następny dzień. Tylko trzeba trafić na odpowiednią panią, bo ja się średnio mogłam dogadać tam ostatnio, pani nie bardzo wiedziała o co mi chodzi. Ale papier mają tańczy niż w tym sklepie na deptaku. Pewnie jeszcze pochodzę po jakichś sklepach bo też chcę robić zaproszenia sama, ale póki co skłaniam się ku digitalowi.
Ooo dzięki serdeczne Dziewczyny - bardzo mi pomogłyście! Na pewno zajrzę we wszystkie podane przez Was miejsca! Papierniczy na deptaku znam, ale nie sądziłam, że mogą tam być także papiery do zaproszeń i pewnie pod tym kątem bym tam nie zajrzała A o hurtowni ABC i Digitalu nie słyszałam nawet Jeszcze raz dzięki wielkie!!!

Cytat:
a ja zamówiłam zaproszenia w cartalii, mają teraz mega promocję online, a zaproszenia naprawdę pięknę i polecam serdecznie W Lublinie ich sklep jest przy Bernardyńskiej, bardzo miła pani go prowadzi
Rzeczywiście śliczne te zaproszenia Mi akurat potrzebne są w stylu retro więc na razie będę próbowała własnoręcznie, ale jeśli wyjdą mi jakieś straszydła, to może zajrzę na Bernardyńską po ratunek - kilka zaproszeń wpadło mi w oko!

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-01-06 o 23:47
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 23:44   #1996
Ashyshqa
Zakorzenienie

Są sklepy plastyczne na Kołłątaja i Zana, ale oba dość drogie, więc nie polecałabym, chyba, że może mogą dać jakiś rabat przy większym zamówieniu. Poza tym jest jakiś sklep z art. papierniczymi na Krochmalnej. Pamiętam jak właśnie tu na forum była dyskusja na ten temat w wakację i ten sklep był polecany w kontekscie samodzielnego robienia zaproszeń. Do tego jest oczywiście Allegro i Internet w ogóle. Zaproszenia dla nas robią znajomi, ale sama trochę w necie szukałam, bo zależało mi na odpowiednim odcieniu i znalazłam coś takiego: http://www.sklep.papiery.com.pl/inde...uct/show/id/96
http://www.canson.pl/produkty/153/kartony-kolorowe
Kolory w tym drugim linku są przepiękne ale gramatura kartonów dużo mniejsza, więc nie wiem na ile nadają się na zaproszenia...
Powodzenia!
Stary 2011-01-07, 07:01   #1997
magdapolar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
kurde nieciekawa sytuacja

ja moge polecić zespół jaki grał u nas, nazywa się hilo była super zabawa, sprawdzili się w 100 procentach. niestety nie wiem jak z terminami u nich
Hilo widziałam na weselu i mogą być. Mogę też polecić zespół MUZYKANTY.net to nowa grupa (więc maja sporo terminów jeszcze wolnych) ale stworzona przez ludzi którzy już grają od wielu lat. Są to znajomi moich znajomych a miałam okazję bawić się przy ich muzyce na weselu w ostatnie święta i sama się na nich zdecyduję na swoje wesele.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez silia82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dawno tu nie pisałam, od mojego ślubu i udzielania się na forum minęło trochę czasu - niedługo będziemy mieli z moim męzem już drugą rocznicę ślubu. Wszystkim dziewczynom, które w międzyczsie wyszły za mąż serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. (ps. widzę, że niektóre dziewczyny jeszcze się nie wydały, choć planowały wesele jeszcze w momencie mojej aktywności na forum)
No ale nie o tym chciałam, otrzymałam dzisiaj od restauracji w której miałam wesele sms-a z informacją, że organizują bal "przeżyjmy to jeszcze raz", na którym obowiązują stroje ślubne To chyba fajny pomysł, co sądzicie?
PS Sorki, że tutaj, ale nie miałam pomysłu, gdzie to wstawić
Pomysł mi się bardzo podoba. Widać że lokal dba o klientów.
Stary 2011-01-07, 10:08   #1998
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilinka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nie mają, niektórzy mieli nawet takie kursy podczas nauki w liceum i są one bez problemów uznawane przez księży.
potwierdzam - nauki nie mają terminu ważności
Stary 2011-01-07, 13:28   #1999
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
potwierdzam - nauki nie mają terminu ważności
A ja ostatnio słyszałam, że można robić max 1 rok przed ślubem, bo tylko tyle są ważne. Strasznie mnie to zdziwiło bo jak nauka może się "przeterminować", ale może niektóre parafie tak sobie wymyślają
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:03   #2000
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Poza tym jest jakiś sklep z art. papierniczymi na Krochmalnej. Pamiętam jak właśnie tu na forum była dyskusja na ten temat w wakację i ten sklep był polecany w kontekscie samodzielnego robienia zaproszeń.
Właśnie dzisiaj odwiedziłam ten sklep na Krochmalnej. Mają duży wybór, mimo, że sklepik malutki jest. Ceny jak w Digitalu, więc przystępne. A dokładna nazwa i adres to Retor, ul. Krochmalna 12.
Stary 2011-01-08, 10:34   #2001
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
A ja ostatnio słyszałam, że można robić max 1 rok przed ślubem, bo tylko tyle są ważne. Strasznie mnie to zdziwiło bo jak nauka może się "przeterminować", ale może niektóre parafie tak sobie wymyślają
może faktycznie zależy to od parafii my robiliśmy nauki pół roku przed ślubem i właśnie pytałam o ważność ich, bo też się bałam, że trzeba będzie je powtarzać i u nas powiedzieli, że nie ma terminu ważności
Stary 2011-01-08, 14:18   #2002
nena1984
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, trochę się czaiłam żeby u was napisać...ale ja też wychodzę za mąż niebawem... w zasadzie dopiero w 2012 roku. Na razie oprócz terminu (7.07.2012) mamy tylko salę zarezerwowaną w okolicach Zamościa. Dziewczyny powiedzcie jak to jest z wyborem kościoła, bo my z narzeczonym wymyśliliśmy sobie, że ślub musi się odbyć w jego parafii, po prostu mój kościół jest za duży i boję się że przy setce gości oni w nim zniknął, poza tym mój kościół znajduje się na osiedlu w okolicy dwóch pawilonów sklepowych...słabo trochę. Czy bez problemu można wziąć ślub w innej parafii, nie wiem czy to nie za wcześnie, żeby już do księdza iść?

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:51   #2003
_agatka
Rozeznanie

zaciekawiłyście mnie z tymi zaproszeniami robionymi samemu - jak rozumiem wybieracie jakis ładny brystol/papier i drukujecie na zwykłej drukarce? czy raczejj bedzie to bardziej ręczna robota z dodatkowymi doklejankami, wstążeczkami, czyli cos jak rękodzieło...?
jeśli wersja pierwsza to ciekawi mnie jaki byłby koszt takiego zaproszenia?

od siebie mogę dodać ze niektóre zespoły z mniejszych miast maja jeszcze wolne miejsca my rezerwowalismy akurat 2 stycznia zespół z lubartowa (bez polecania - sami go znalezlismy) koszt taki sam jak za zespoł z lublina, ale przynajmniej terminy wolne bo w lublinie gdzie nie zadzwoniliśmy to zajete, ale akurat my tez mamy slub 6 sierpnia wiec nasz zespół ma wtedy zajete...dobrze tez trafic na nowy zespół nawet taki bez strony internetowej ale polecony

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:24   #2004
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, trochę się czaiłam żeby u was napisać...ale ja też wychodzę za mąż niebawem... w zasadzie dopiero w 2012 roku. Na razie oprócz terminu (7.07.2012) mamy tylko salę zarezerwowaną w okolicach Zamościa. Dziewczyny powiedzcie jak to jest z wyborem kościoła, bo my z narzeczonym wymyśliliśmy sobie, że ślub musi się odbyć w jego parafii, po prostu mój kościół jest za duży i boję się że przy setce gości oni w nim zniknął, poza tym mój kościół znajduje się na osiedlu w okolicy dwóch pawilonów sklepowych...słabo trochę. Czy bez problemu można wziąć ślub w innej parafii, nie wiem czy to nie za wcześnie, żeby już do księdza iść?
Witaj nena1984
Myślę, że jeszcze jest dużo czasu, żeby zamówić termin w kościele - przeważnie termin zaklepuje się jakiś rok przed planowaną datą ślubu, ale nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić to wcześniej. Ślub można brać bez licencji ( czyli "problemów" )w parafii panny młodej lub pana młodego. Ja jestem z Lublina, TŻ z innego miasta, ślub bierzemy w Lublinie, tu mieszkamy i wymyśliliśmy, że jemu łatwiej będzie argumentować, żeby otrzymać licencję
Jeśli chodzi o kościół to myślę, że goście i tak podejdą jak najbliżej, żeby widzieć Ciebie i TŻ Niemniej jednak rozumiem Twoje obawy - my zrezygnowaliśmy z dużej przestrzeni na rzecz małego kościółka (nagła, niespodziewana agorafobia TŻ :/).
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 22:14   #2005
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
zaciekawiłyście mnie z tymi zaproszeniami robionymi samemu - jak rozumiem wybieracie jakis ładny brystol/papier i drukujecie na zwykłej drukarce? czy raczejj bedzie to bardziej ręczna robota z dodatkowymi doklejankami, wstążeczkami, czyli cos jak rękodzieło...?
Ja początkowo planowałam pójść w stronę rękodzieła, bo trochę zajmowałam się robieniem różnych kartek, itp, ale w końcu doszliśmy do wniosku, że zajmie to dużo czasu, będzie bardziej kosztowne jeśli chodzi o materiały, a tak naprawdę nie cierpię teraz na nadmiar wolnego czasu, wręcz przeciwnie. Czyli będzie to pierwsza z Twoich wersji, zaproszenie zrobione na komp i drukowane, na koniec tylko związane wstążeczką. Jak wydrukuję już na ładnym papierze próbne to wstawię zdjęcie. Co do kosztów to jeszcze nie wiem, bo nie zamawialiśmy papieru, ale myślę, że koszt 1 zaproszenia to ok 50gr+koszt tuszu do drukarki (nie mam pojęcia jak to oszacować), na 1 kartce A4 zmieszczą się nam 2 zaproszenia.
Stary 2011-01-08, 23:33   #2006
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Witaj nena1984
Myślę, że jeszcze jest dużo czasu, żeby zamówić termin w kościele - przeważnie termin zaklepuje się jakiś rok przed planowaną datą ślubu, ale nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić to wcześniej.
Hej!
Ja bym jednak radziła (jeśli jesteście już zdecydowani na parafię, dzień i godzinę) "zaklepać" sobie termin. Koleżanka ze studiów (okolice W-wy) poszła ok. miesiąc temu zarezerwować sobie termin na wrzesień 2012 i okazało się, że "ich" godzina (17) jest już zajęta. SZOK! Także dobrze jest to zrobić i być spokojnym, że nikt nas nie ubiegnie

Pozdrawiam, życzę dobrej nocy!
Aga

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 10:23   #2007
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
Hej hej!
Gdyby ktoś chciał niewielkim kosztem spersonalizować swoje zaproszenie (np. komiksowy rysunek Państwa Młodych, elementy ozdobne specyficzne tylko dla Was, jakieś "motywy-klucze" itp.), proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam,
Aga

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 11:11   #2008
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczęta Jako nowa uczestniczka tego forum witam Was serdecznie
Wraz z moim TŻ zaplanowaliśmy ślub w Wielkanoc 2011 i ...."zaplanowaliśmy" to jest chyba zbyt duże słowo, bo po prostu stwierdziliśmy miesiąc temu, że nie chce nam się czekać i chcemy jak najszybciej wziąć ślub Mam nadzieję, ze w 4 miesiące nam się uda wszystko załatwić . Oczywiście liczę na Wasze wsparcie i pomoc. Kosciół i sale juz mamy zamówione, oprawa muzyczna w kościele zapewniona przez zaprzyjazniony kwartet smyczkowy i trębacza, znajomy dj tez zaoferował się na weselu zagrać, więc póki co jest bezstresowo i mam nadzieję, że będzie tak dalej
Witaj na forum myślę że spokojnie zdążycie wszystko zrobić, tym bardziej że już najważniejsze rzeczy załatwiliście. Wielkanoc pod koniec kwietnia więc pogoda pewnie też dopisze proponuje sie jeszcze za suknią obejrzeć, bo na to potrzeba troche czasu. I życzę powodzenia!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj odwiedziłam ten sklep na Krochmalnej. Mają duży wybór, mimo, że sklepik malutki jest. Ceny jak w Digitalu, więc przystępne. A dokładna nazwa i adres to Retor, ul. Krochmalna 12.
też sie wybieram do tego sklepu po papier do zaproszeń, był bardzo polecany na forum i ceny są atrakcyjne, a wybór podobno duży

A propo nauk to my będziemy robić w Warszawie u Dominikanów. Są to nauki weekendowe, sobota i niedziela od 9.30 do 19.30. My idziemy 19-20 lutego. jakby ktoś był zainteresowany
http://www.freta.dominikanie.pl/bootstrap.php/glowna
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:33   #2009
asioks
Raczkowanie

Co do zaproszeń, mam do Was pytanie - co prawda w trochę innym kontekście niż ich wykonanie- czy wręczacie zaproszenia swoim rodzicom?
asioks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:06   #2010
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
To, czy za wcześnie, żeby zaklepać termin zależy tylko od parafii. My zaklepywaliśmy termin w mojej parafii ponad pół roku przed ślubem i nie było problemów, nasza data była całkowicie wolna, ale w niektórych parafiach zapisy na kolejny rok zaczynają na parę m-cy przez końcem poprzedniego roku, więc w tym przypadku na 2012 nie zapisaliby jeszcze. Ale nic nie szkodzi Wam przejść się do tej parafii i wszystkiego dowiedzieć, przynajmniej będziecie spokojni, że wiecie kiedy najwcześniej pójść i zaklepać termin i godzinę tak, żeby było dla Was jak najlepiej. Albo jak nie przejść się to zadzwonić do kancelarii parafialnej.

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
Co do zaproszeń, mam do Was pytanie - co prawda w trochę innym kontekście niż ich wykonanie- czy wręczacie zaproszenia swoim rodzicom?
Ja do wczoraj myślałam, że to oczywiste, że rodzice będą i nie musimy im wręczać zaproszeń, ale przy okazji rozmowy z moją mamą o zaproszeniach próbnych, które teraz robię powiedziała, że te pierwsze zaproszenia to mogą być dla nich bo najważniejsi goście, więc teraz wiem, że oczekują zaproszenia I zrobimy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości