|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
#1982 | ||
Wtajemniczenie
|
gosza_m, madzia2306, evoonia26, Jamee, Chatka, fablous, nena, jagodzia, sztuczka_magiczka, Dotk4, Nattiv, (kicia), ibyza, ksylwia, magdziaS , dziękuję Wam bardzo za gratulacje!
![]() ![]() ![]() ![]() Tym bardziej się cieszę, bo dostałam się tam przede wszystkim dzięki temu, czego nauczyłam się na studiach i jeszcze raz potwierdza się, że te 5 ciężkich lat coś mi jednak w życiu da ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Madziuniusia, cieszę się, że masz pewną kaskę na suknię. A świadkową i ja bym zmieniła. maly_czlowieczek, witaj w naszym gronie! ![]() ![]() ![]() arletka, co do butów, to ja będę zamawiać przez internet, ale nie z allegro, tylko taneczne, robione na miarę. Cytat:
Jagodzia, ja od razu czułam, że ten motyw z telewizją i ślubem w tym roku może być dla Ciebie jak uśmiech losu, ale widzę, że decyzja już podjęta i jednak będzie w 2012. Szkoda byłoby tylko, abyś się przez cały czas, jaki pozostał do ślubu stresowała kasą. Dlatego zgadzam się z goszą i Chatką - zapytaj wprost na ile kasy możesz liczyć. Wcześniej zróbcie sobie budżet ślubny, jeśli jeszcze nie macie, czyli po prostu zsumujcie wszystko to, za co mieliby płacić rodzice. I będziesz mieć wtedy jasność czy dadzą radę czy nie. Możesz im nawet przedstawić kwotę jakiej od nich potrzebujecie i niech się określą, skoro koniecznie chcesz, aby to oni wyłożyli kasę. A tekst siostry, że macie przepuścić brata i że nie będzie na weselu... ![]() Jeśli chodzi o Salon sukien ślubnych, to jeśli nie macie TLC, to tutaj można obejrzeć fragmenty: http://tlc.howstuffworks.com/tv/say-yes-to-the-dress W ogóle to zepsuły mi się moje obydwa suwaczki. Ślubny od 3 czy 4 dni pokazuje cały czas 371 dni i się nie zmienia. Chyba będę musiała ustawić nowe, bo przecież... od dzisiaj został mi rok do ślubu! ![]()
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-07-21 o 08:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
![]() Gratulacje ![]() ![]()
#1984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam, ze był tak wkurzony i urażony, że musial wyjść podczas rozmowy. Przykro mu, że moi rodzice chcą mi zrobić wesele, a jego mama choćby tysiaka nie chce dać. W domku porozmawialiśmy i stwierdziliśmy, że damy radę sami.
![]() |
#1985 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czekam na fotyyyy...!!! ![]() ![]() Cytat:
D R U G A !!!!!!!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1987 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Sukienka ta kojarzy mi się z filmami kostiumowymi w stylu Jane Austen (duma i uprzedzenie czy rozważna i romantyczna)
Szukałam czegoś w tym stylu. Coś mi się wydaje że sukienka będzie moja....
#1989 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() BTW - uwielbiam J. Austen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładna. Szkoda że nie widać jej w pełnej okazałości, masz jeszcze jakieś zdjęcia? albo swoje w niej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny - wręczam dziś pierwsze oficjalne (papierowe) zaproszenie na ślub mojej przyjaciółce, o której tu kiedyś pisałam z Irlandii. Wcześniej miałam kilka pomysłów co zaproponować gościom zamiast kwiatów. Rozważałam: - totolotka (ale brat w tym roku zarobił na swoim ślubie na nim 130 zł - a jeden gość dał mu zakładów na 100 zł ![]() - z winem też by było fajnie (ale sporo gości mamy przyjezdnych i nie chciałabym robić dla nich kłopotu, zresztą jak to wino potem przewieźć) - maskotki, przybory dla dzieci - w internecie trochę czytałam że Domy dziecka nie wzystką chcą przyjmować (np. zabawek mają za dużo) - książki - to by było ekstra, ale wiem że niektórzy goście (zwłaszcza mole książkowe) mogliby poczuc się zobowiązani i kupić jakieś drogie książki, albo np. za 50 zł (a kwiatki mniej kosztują) - karma dla psów - naszły mnie słuchy, że zlikwidowano schronisko u mnie w mieście no i w końcu została nam prośba o przekazanie datków dla najbardziej potrzebujących i doszliśmy z Tżtem do wniosku, że chyba w ten sposób najbardziej chcielibyśmy podzielić się naszym szczęściem. Jako że moja mama pracuje w ośrodku pomocy dzieciom niepełnosprawnym, wybór był prosty. Co myślicie na ten temat, czy goście nie poczują się urażeni?? Jak wy byście zareagowały na taki tekst w zaproszeniu: Drodzy goście chcemy podzielić się choć cząstką tego szczególnego dnia z najbardziej potrzebującymi, dlatego też miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa datki, które zostaną przekazane Stowarzyszeniu ..... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że to bardzo fajny pomysł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Nena, nasi znajomi na totolotku nie wygrywali więcej niż 30zł. więc 130zł. to jeszcze dobry wynik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Wtajemniczenie
|
Wkurzyłam się
![]() Ta kuzynka naprawdę zaczyna mi zachodzić za skórę. Chyba tylko z wami mogę o takich rzeczach pisać bo wychodzi na to że mnie biorą za wariatkę ![]()
![]() Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-07-21 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cel piękny ale nie podoba mi się robienie ze ślubu zbiórki na potrzebujących. Empatii mi nie brakuje (jestem pielęgniarką) ale dla mnie te książki, maskotki, pieniądze od gości weselnych zamiast kwiatów (choć też za nimi nie jestem) wydają się przesadzone. Oczywiście każdy zrobi jak chce, ma do tego prawo ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem, u mojej mamy jeszcze takich akcji nie było. mam nadzieję że nie ma żadnych przeciwskazań prawnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
Madziniusia twoja świadkowa ma okropnie olewające podejście.
Jagodzia będzie dobrze ![]() Arletka suknia śliczna ![]() nena nie pokazuj zdjęć tej sukni, bo się zaraz popłaczę z zazdrości, że w Polsce nie można takiej nabyć gosza ostatnia najładniejsza maruda suknia ładna, taka dla romantyczki
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś chce pomóc dzieciom z domu dziecka/schronisku/fundacji to sam powinien to zrobić,a nie mieć narzucone. A jak Młodzi bardzo chcą pomóc jakiejś instytucji to niech z kopert przekażą część na konto fundacji czy czego tam. Ja bym się wkurzyła jakbym miała jeszcze np.: latać i szukać miśków, kredek itp. dla dzieci z domu dziecka bo ten temat mnie nie rusza, jest mi obojętny,a dzieci wręcz nie lubię. I dlaczego mam swoją kasę marnować na prezenty dla nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zadomowienie
|
Magduś2 -też zastanawiałam się nad alternatywą dla kwiatów i zostaliśmy przy winie lub totolotku. Zbieranie pieniędzy budzi we mnie dystans. Nie chciałabym w ten sposób zmuszać gości do wzniosłych czynów. Sama pewnie dziwnie bym się czuła.
p.s. przychodzimy na ślub dla mlodych i jesteśmy w stanie dać kasę dla nich. Co zrobią z kasą to ich sprawa. Poza moją wiedzą mogą podzielić się nią z domem dziecka, stowarzyszeniem czy schroniskiem.
#2002 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Olej ją i szukaj innej świadkowej..szkoda czasu i nerwów ta takie osoby... ![]() Suknie kupuj i mierz raz w miesiacu abys mogła sprawdzić czy ważysz tyle samo ![]() Przy okazji nacieszysz oczy swoja wymarzoną suknią.. ![]() Cytat:
![]() Wiem, ze łatwo mówić, ale taka prawda ![]() Cytat:
![]() Do tego jakieś duże dodatki i bedzie pieknie... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja dziś dzwonie do salonu i zarzadam, zeby sprowadzili mi suknie, które wkleiłam wczoraj..a co...w koncu są przedstawicielem Ms w Polsce..niech sie postaraja zadowolic klientke...przeciez te suknie tez mało nie kosztuja.... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja myslę, że nie będzie już takiej okazji, żeby sto paredziesiąt najbliższych osób zebrac w jednym miejcu i to przy radosnej uroczystości (a contrario pogrzeb). Poza tym taka zwykła pomoc (jak na przykład przekazanie % z podatku) ma też trochę inny wymiar. Ale tak jak piszesz, każdy zrobi jak uważa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
nena to Wasz ślub i zróbcie tak jak czujecie
![]()
#2007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Magduś my tu nie wypowiadamy się w kwestii co nena1984 ma zrobić, ale jak goście mogą to odebrać.
Góra 12.03.2009 - finito 08.10.2010 Dół 28.04.2009 10.02.2013 - Insanity - restart ![]() Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2011-07-21 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Wtajemniczenie
|
W tym tylko jest taki problem że ja naprawdę nie truje innym dupy. Nie chwalę się byle głupotką znalezioną w necie. Poza tym kuzynka była u mnie już dawno więc nie wiem czemu słyszę od razu komentarze że ja gadam tylko o jednym. Rozmawiałam z nią na temat ślubny parę tygodni po tym jak mierzyłam suknie a to było w maju, później gdzieś coś nabąknęłam i tyle. Żadne rewelacje i zachwycanie się wszystkim.
![]() Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-07-21 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Wtajemniczenie
|
No oczywiście, że tak ale skąd ma wiedzieć jak zareagują? Wiadome jest to, że części się spodoba a części nie oraz, że starsze ciotki i babcie kupią kwiaty. Decyzję sami muszą podjąć niezależnie od tego co tu usłyszą. Ja już pisałam- mi się ten pomysł nie podoba (wolę wino) ale szanuję
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- a mi się inaczej wydaje...
#2010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.