Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-23, 21:39   #1981
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

koniakowa ale ty ładna jesteś i dzidzia tez
Stary 2011-10-23, 21:48   #1982
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
koniakowa ale ty ładna jesteś i dzidzia tez
Najlepiej zacząć od pokazywania zdjęc ślubnych , bo makijaż i chwyty fotografa mają wpływ na efekt , a co miałam Was zabijać na dzień dobry swoją facjatą ?

TŻ je i nie marudzi
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 21:50   #1983
cloudletti
Raczkowanie

ja oczywiście nie w temacie i zupełnie nie wiem o co chodzi z jakim mailem...:P
cloudletti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 21:54   #1984
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloudletti Pokaż wiadomość
ja oczywiście nie w temacie i zupełnie nie wiem o co chodzi z jakim mailem...:P
Pierwszy post na pierwszej stronie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:00   #1985
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej, to moje foty są , jeszcze się chyba gubię, bo myślałam,że tego nie wysłałam, a jeśli nawet to 2 dni temu chyba .... to moja Nina
Dzisiaj tylko czytam, bo TŻ nie lubi jak siedzi ze mną a ja forumuje
przesłodka jest Twoja Nina - i bardzo mi się podoba to imię Sama rozważałam jeśli będzie córeczka

może jutro się przekonam kto u mnie mieszka w "pokoiku pod schodami"...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:06   #1986
MoniaHan
Wtajemniczenie

smialam sie dzisiaj bo kupilam w piatek kupilam kolejne czasopismo dla mam i lezy sobie na stole w jadalni i za kazdym razem jak jemy sniadanie lub obiad to Tz przeglada to czasopismo i przejrzal juz wecej razy niz ja ale sie przerazil bo zobaczyl tam maly pepuszek jeszcze nie zagojony...i sie wytraszyl...i zamknal i juz nie przegladal wiecej

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-23 o 22:10
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:09   #1987
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
smialam sie dzisiaj bo kupilam w piatek kupilam kolejne czasopismo dla mam i lezy sobie na stole w jadalni i za kazdym razem jak jemy sniadanie lub obiad to on przeglada to czasopismo i przejrzal juz wecej razy niz ja ale sie przerazil bo zobaczyl tam maly pepuszek jeszcze nie zagojony...i sie wytraszyl...i zamknal i juz nie przegladal wiecej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:10   #1988
julliczka
Rozeznanie

Ha, zmieniłam w końcu podpisik, możecie podejrzeć, w którym tygodniu ciąży jesteśmy

A tez u nas leży górka czasopism dla mamusiów i tatusiów w ciąży

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:16   #1989
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
przesłodka jest Twoja Nina - i bardzo mi się podoba to imię Sama rozważałam jeśli będzie córeczka

może jutro się przekonam kto u mnie mieszka w "pokoiku pod schodami"...
to powodzonka jutro - kciuki trzymane

Stary 2011-10-23, 22:19   #1990
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Ha, zmieniłam w końcu podpisik, możecie podejrzeć, w którym tygodniu ciąży jesteśmy

A tez u nas leży górka czasopism dla mamusiów i tatusiów w ciąży
u mnie jeszcze dodatkowo książka "w oczekiwaniu na dziecko"
Stary 2011-10-23, 22:21   #1991
anagat
Zadomowienie

Hehe Zariah, to pewnie mnie byś na herbatce nie chciała
Ale w sumie ja się sama obsługuję tylko u dobrych znajomych (nie na pierwszej herbatce), nikt nigdy nie wyraził sprzeciwu
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-23, 22:27   #1992
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
to powodzonka jutro - kciuki trzymane

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hehe Zariah, to pewnie mnie byś na herbatce nie chciała
Ale w sumie ja się sama obsługuję tylko u dobrych znajomych (nie na pierwszej herbatce), nikt nigdy nie wyraził sprzeciwu
albo tak lubią albo zaciskają mocno zęby

no nie żartuję. moja mama, siostra i przyjaciółka same się obsługują - ale to co innego. I to tyle. Tylko je trzy toleruję w kuchni. a dalsi znajomi od mojej kuchni wara
ale szczerze nigdy się nie spotkałam żeby ktoś z moich znajomych leciał do kuchni sam sobie coś tam robić. także nigdy nie miałam problemu... oprócz tego incydentu z siostrą TŻta. Bo poczułam się jakbym była nie u siebie a u niej w mieszkaniu.

Stary 2011-10-23, 22:32   #1993
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Ta książka też u mnie leży . A TŻ ma swoją własną przy łóżku leży i 1 na tydzień ją czyta

Na maila wrzuciłam siebie, chyba coś już się brzusio pojawia jak myślicie?

Konia - Ale Ninka śliczna mmmm.. ślicznie jej w opasce.

Stary 2011-10-23, 22:43   #1994
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość

aaa mama kazała mi hartować sutki, wyczytałam na necie,że już się tak nie robi. wiecie coś na ten temat
Cytat:
moja teściowa mówi to samo zeby sutki gąbka pod prysznicem trochę traktować ale nie zbyt brutalnie, moja szwagierka nic nie robiła z sutkami i na początku miala problem z karmieniem, ja zawsze myje piersi łącznie z sutkami gąbka
też się nie mogę decydować co mam robić, mi ostatnio teściowa opowiadała, żeby trzeć gąbką lub szczotką i zdziwiona, że nikt mi nie mówił. Ja oczywiście dobrze dobrze, ale coś mi tak świtało, że jak czytałam o rozstępach na necie i masowaniu piersi to pisali, że dookoła i żeby sutki z daleka omijać! więc już nie wiem, do położnej nie chodzę więc nie ma kogo zapytać...

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja dziś zaczynam 20tc USG połówkowe coraz bliżej
Jak na sobotę przystało cisza na wątku... Miłego weekendu
ale Ci super, ja jutro zaczynam 18 tc a USG za miesiąc niecały...

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
mnie dziś czeka pakowanie, jutro o 7 rano jedziemy na lotnisko i o 13 jesteśmy w Polsce . Trzymajcie kciuki w poniedziałek mam wizytę o 12.30, trochę się boję ale wiem że będzie dobrze(musi)
Natka daj znać jak zniosłaś los, koniecznie mi lekarz pozwolił lecieć jak na USG będzie ok więc czekam na porady doświadczonej koleżanki

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przed chwilą czułam pierwsze kopniaki!!
iii gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewuszki bylam na basenie czuje sie cudnie mimo obolalych zakwaszonych miesni ktore dlugo nie byly aktywne i sie zastaly
Jestem zrelaksowana

A bylam na takim basenie obok mojego miasta (w aquaparku) gdzie jest podzial na basen sportowy i rekreacyjny (cieply)...
Wiec dzis poplywalam na sportowym pol godzinki a potem grzalam sie w cieplej wodzie z babelkami i innymi atrakcjami
A najfajniejsze jest to, ze wyplywa sie na powietrze i mimo zimna jest cieplusienko tylko woda paruje tak super, no po prostu super super!!!!

I teraz moje postanowienie: bede chodzila 2x w tyg na basen ale tylko na taki zeby poplywac zabka zeby rozluznic miesnie kregoslupa bo czuje sie o niebo lepiej i mysle ze rodzenie bedzie sto razy lepsze bo mamuska wygimnastykowana

Mam nadzieje ze do konca bede nie bede miala problemow z ciaza i bede mogla plywac
Bo w poprzedniej ciazy zagrozenie od samego poczatku i basen moglam sobie wybic z glowy.
też chodzę na basen i jest super, tylko teraz zimno się zaczyna i z suszeniem głowy szału dostaję, bo mi to 15 minut zajmuje
trzymam kciuki żebyśmy nie miały żadnych problemów i mogły śmigać do końca
a jutro pomykam na Aktywne9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dziś był ładny dzień i pomyślałam, że ja też pójdę na basen (nie wiało, ani nie było zimno, więc w drodze powrotnej by mnie może nie przewiało), ale się nie mieszczę w swój strój Biust mi wypada i całość wbija się w kroku porażka. Zatem z basenu nici.
ja kupiłam sobie specjalny dla kobiet w ciąży w Decathlonie i mogę polecić

Cytat:
ja też ją mam, jak zaczynam nowy miesiąc to czytam cały rozdział a z gazet to tylko 2 ostatnie numery m jak mama. a Wy dziewczynki czytacie jakąś prasę dla nas, możecie coś polecić???
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 22:54   #1995
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Ta książka też u mnie leży . A TŻ ma swoją własną przy łóżku leży i 1 na tydzień ją czyta

Konia - Ale Ninka śliczna mmmm.. ślicznie jej w opasce.
troszkę widać śliczna zgrabna mamusia - zazdraszczam. ja mam z 15 kg za dużo tłuszczynku niestety będzie co zrzucać.
Docelowo po ciąży i odchudzanku chciałabym nie więcej jak 58-60 ważyć - zobaczymy

Stary 2011-10-23, 23:00   #1996
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
troszkę widać śliczna zgrabna mamusia - zazdraszczam. ja mam z 15 kg za dużo tłuszczynku niestety będzie co zrzucać.
Docelowo po ciąży i odchudzanku chciałabym nie więcej jak 58-60 ważyć - zobaczymy
A dziękuję
A to możesz mi oddać parę kilo, chętnie przyjmę jakby po ciąży zostało mi te dodatkowe 5 kg to byłoby git, byle nie poszło w tyłek

Jeju, ale mi tam w brzuchu kuje, a to ciągnie, a to rwie - o ludzie, co tam się wyprawia, żeby macica tak się rozhulała?

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-10-23 o 23:02
Stary 2011-10-23, 23:00   #1997
MoniaHan
Wtajemniczenie

ja mam jak narazie angielska prase i ksiazke ''what expect when you expecting'' tak zachwalala ja mojego Tz bratowa ze to najlepsza ksiazka - lepszej nie ma...ale nie przeczytalam w niej nic az tak rewelacyjnego. chce kupic jeszcze ''jezyk niemowlat'', przyjaciolka mowila ze ta ksiazka bardzo jej sie przydala, a ma ona dwie corcie rok po roku. uciekam spac, wymeczyly mnie dzisiaj wzdecia przez caly dzien jak nie wiem co, wzielam espumisan pierwszy raz. mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien. Kolorowych snowerotycznych tez...a co

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-23 o 23:03
Stary 2011-10-23, 23:21   #1998
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Zia, możesz mnie nazwać papugą, bo też sobie kupię tę kurtkę
Daj znać, co jeszcze kupujesz, bo jak na razie ze spodni, które od Ciebie spapugowałam , jestem super-hiper zadowolona
A papuguj, a jak cos fajnego znajdziesz to koniecznie pisz tutaj

Cytat:
smialam sie dzisiaj bo kupilam w piatek kupilam kolejne czasopismo dla mam i lezy sobie na stole w jadalni i za kazdym razem jak jemy sniadanie lub obiad to Tz przeglada to czasopismo i przejrzal juz wecej razy niz ja ale sie przerazil bo zobaczyl tam maly pepuszek jeszcze nie zagojony...i sie wytraszyl...i zamknal i juz nie przegladal wiecej

Cytat:
Widac juz! Mi mniej wystaje z dzis zaczelam 17 tydzien. Tak jak Ty to wygladam po calym dniu jedzenia

Cytat:
ja mam jak narazie angielska prase i ksiazke ''what expect when you expecting'' tak zachwalala ja mojego Tz bratowa ze to najlepsza ksiazka - lepszej nie ma...ale nie przeczytalam w niej nic az tak rewelacyjnego. chce kupic jeszcze ''jezyk niemowlat'', przyjaciolka mowila ze ta ksiazka bardzo jej sie przydala, a ma ona dwie corcie rok po roku. uciekam spac, wymeczyly mnie dzisiaj wzdecia przez caly dzien jak nie wiem co, wzielam espumisan pierwszy raz. mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien. Kolorowych snowerotycznych tez...a co
Zainteresowane ''jezykiem niemowlat" moga zajrzec na poczte

Podczytywalam Was dzis caly dzien chwilami bo najpierw byli u nas znajomi z 1,5 roczka moja chrzesniczka a wieczorem odwiedzilismy innych znajomych zeby zobaczyc ich 2-miesiecznego synka. Jeju - ale slodziak!!! Niemniej jeszcze patrzac na niego wogole do mnie nie dociera ze za pol roku bedziemy mieli podobny egzemplarz

Odniose sie jeszcze do dyzurnych tematow dnia
Wiec sernik tlyko bez rodzynek - dla mnie rodzynki sa za slodkie i psuja kolor serniczka
Jak mam gosci na pare dni to lubie jak sa odwazni i nie trzeba ich ciagle pytac czy chcieliby herbate albo kawe, wole jak sie sami nie krepuja. Ale jak mam parogodzinna impreze to mam zazwyczaj operacyjny balagan w kuchni i wtedy wole jak mi nikt nie wchodzi i nie oglada zawalonych blatow i stosow brudnych talerzy
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 00:55   #1999
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Jak mam gosci na pare dni to lubie jak sa odwazni i nie trzeba ich ciagle pytac czy chcieliby herbate albo kawe, wole jak sie sami nie krepuja. Ale jak mam parogodzinna impreze to mam zazwyczaj operacyjny balagan w kuchni i wtedy wole jak mi nikt nie wchodzi i nie oglada zawalonych blatow i stosow brudnych talerzy
Hehe dam Ci znać

A co do bałaganu w kuchni podczas jednodniowej imprezki, ja ostatnio u szwagra pomyłam wszystkie naczynia (a syf był straszny) plus zrobiłam samozwańczo 3 sałatki, poznajdywałam wszelkie przyprawy, nawet ogórki do sałatki znalazłam, a oni się potem dziwili, bo w ogóle nie wiedzieli, że je kiedyś kupowali

Wyglądali na zachwyconych A ja po prostu miałam za dużo energii i miałam ochotę coś porobić w ładnej kuchni

Tak po głębszym zastanowieniu, to ja nie odwiedzam ludzi, którzy nie umieliby mi powiedzieć, że nie lubią mojego krzątania w kuchni. Otaczam się ludźmi do bólu szczerymi i takimi, co nei boją się urazić z 'grzeczności'. No i jeszcze po analizie, to zachowanie wynika chyba z wieloletniej mojej przygody akademikowej, gdzie ogólnie każda z nas 3 krzątała się po pokoju, sprzątajac i układając rzeczy pozostałej dwójki, żarcie się 'pożyczało', garnki i inne takie były wspólne, dlatego wręcz lubię gotować na 4 ręce, pięć osób latających dookoła i ludzi zaglądających mi do garów jak gotuję

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-24 o 00:58
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-24, 06:57   #2000
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
to tak jak u mnie
wogóle to witam, przeleżalam caly weekend w lozku i tylko ciut mi lepiej. Dzis niestety do pracy a po poludniu wizyta u gina. Przez ten katar i wiecznie lzawiace oczy wogole sie nie ciesze na to dzisiejsze usg
Stary 2011-10-24, 07:42   #2001
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobly

Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty

My mamy wizyte dopiero za dwa tygodnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 07:50   #2002
joanaros
Zakorzenienie

anagat twój sposób z czosnkiem w rosie-REWELACJA. Wczoraj leciało mi już ciurkiem z nosa, na wieczór potrzymałam ten czosnek i odetkało Jeszcze dziś powtórka i może nie bedę sie musiała zmagac z katarem jak ostatnim razem
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 08:02   #2003
cloudletti
Raczkowanie

Dzien dobry
a ja wczoraj zrobiłam ten napar z mięty, troszkę powdychałam i niedojż że odetkało nos to jeszcze i gardło i pierwsza noc od niepamiętnych czasów przespana cała

Dziewczyny, zastanawiałyście się, albo może już kupiłyście jakieś kosmetyki? Na rozstępy? Do biustu?
Stary 2011-10-24, 08:06   #2004
Zariah
Rozeznanie

Zia - dziękuję zaraz sobie ściągnę na kindla. Miałam zamiar sobie kupić po angielsku bo tu polskich wersji niet. A takto poczytam - zobaczę czy mi się spodoba. Jak będzie fajna to kupię sobie w Polsce jak będę.

Uciekam do pracy na 2 godzinki (boszeee jak mnie się nie chce) a potem jadę na połówkowe jeju jakiego mam stresa...
staram się myśleć tylko o tym czy dowiem się jaka płeć, a nie o tym że sprawdzą dziecku wszystkie najważniejsze narządy...

Stary 2011-10-24, 08:11   #2005
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zastanawiałyście się, albo może już kupiłyście jakieś kosmetyki? Na rozstępy? Do biustu?
Ja już od miesiąca stosuje Elancyl
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 08:25   #2006
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry
a ja wczoraj zrobiłam ten napar z mięty, troszkę powdychałam i niedojż że odetkało nos to jeszcze i gardło i pierwsza noc od niepamiętnych czasów przespana cała

Ja mam krem mustela.

Kciuki za wszystkie wizyty!

Myslalm wczoraj o Gizmiatku, miala isc do szpiatal na kilka dni i ciekawe czy juz wyszla

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-10-24 o 08:30
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 08:35   #2007
cloudletti
Raczkowanie

Też patrzyłam za Mustela, ale zdania są mocno podzielone..
A co do Elancylu..swego czasu używałam z niego i kremu-żelu na cellulit i koncentratu..po 4 opakowanich odpuściłam, bo efektów nie było totalnie żadnych..natomiast bardzo sobie chwaliłam o wiele wiele tanszą polską Ziaje.. i tak się zastanawiam nad linia Daxa Perfecta Mama. Dosyć rozbudowana, od kremów na rozstępy, kremów do biustu, płynu do hig int, po kremy na opuchnięte stopy i cellulit nawet..
Stary 2011-10-24, 08:37   #2008
emigra
Zakorzenienie

A ktoras z Was uzywa BiOil? Bo ostatnio zamawialam (koncze pierwsza buteleczke i poki co jestem zadowolona) i natknelam sie na BioOil - opakowanie praktycznie te samo, tylko jest tanszy i ma inne pojemnosci (ten co uzywam ma tylko 60ml) Zastanawiam sie czy to to samo, czy tylko podrobka?
3270g, 47 cm
Stary 2011-10-24, 08:48   #2009
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Widac juz! Mi mniej wystaje z dzis zaczelam 17 tydzien. Tak jak Ty to wygladam po calym dniu jedzenia

Zainteresowane ''jezykiem niemowlat" moga zajrzec na poczte

Podczytywalam Was dzis caly dzien chwilami bo najpierw byli u nas znajomi z 1,5 roczka moja chrzesniczka a wieczorem odwiedzilismy innych znajomych zeby zobaczyc ich 2-miesiecznego synka. Jeju - ale slodziak!!! Niemniej jeszcze patrzac na niego wogole do mnie nie dociera ze za pol roku bedziemy mieli podobny egzemplarz

Odniose sie jeszcze do dyzurnych tematow dnia
Wiec sernik tlyko bez rodzynek - dla mnie rodzynki sa za slodkie i psuja kolor serniczka
Zia dzieki za ksiazke...juz zaczelam czytac
kciuki aalegna i Zariah za wizyty!

leze sobie w wyrku, wstalam z Tz zrobilam nam sniadanko i Tz do pracy a ja do wyrka...w sobote pracowalam to dzis mam wolne.musze nastwic chyba z 6 pran normalnie. hmmm mialam troche krew z nosa rano

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-24 o 08:51
Stary 2011-10-24, 09:22   #2010
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Zia dzieki za ksiazke...juz zaczelam czytac
kciuki aalegna i Zariah za wizyty!

leze sobie w wyrku, wstalam z Tz zrobilam nam sniadanko i Tz do pracy a ja do wyrka...w sobote pracowalam to dzis mam wolne.musze nastwic chyba z 6 pran normalnie. hmmm mialam troche krew z nosa rano
To normalne w ciazy na tym etapie krew szybciej krazy, stad moze pojawic sie krwawienie z nosa, dziasel.
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości