|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
koniakowa ale ty ładna jesteś
i dzidzia tez
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Najlepiej zacząć od pokazywania zdjęc ślubnych
? TŻ je i nie marudzi
|
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
ja oczywiście nie w temacie i zupełnie nie wiem o co chodzi z jakim mailem...:P
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może jutro się przekonam kto u mnie mieszka w "pokoiku pod schodami"...
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
smialam sie dzisiaj bo kupilam w piatek kupilam kolejne czasopismo dla mam i lezy sobie na stole w jadalni i za kazdym razem jak jemy sniadanie lub obiad to Tz przeglada to czasopismo
i przejrzal juz wecej razy niz ja ale sie przerazil bo zobaczyl tam maly pepuszek jeszcze nie zagojony...i sie wytraszyl...i zamknal i juz nie przegladal wiecej
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-23 o 22:10 |
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
Ha, zmieniłam w końcu podpisik, możecie podejrzeć, w którym tygodniu ciąży jesteśmy
![]() A tez u nas leży górka czasopism dla mamusiów i tatusiów w ciąży
|
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Hehe Zariah, to pewnie mnie byś na herbatce nie chciała
![]() Ale w sumie ja się sama obsługuję tylko u dobrych znajomych (nie na pierwszej herbatce), nikt nigdy nie wyraził sprzeciwu
|
|
|
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
albo tak lubią albo zaciskają mocno zęby no nie żartuję. moja mama, siostra i przyjaciółka same się obsługują - ale to co innego. I to tyle. Tylko je trzy toleruję w kuchni. a dalsi znajomi od mojej kuchni wara ale szczerze nigdy się nie spotkałam żeby ktoś z moich znajomych leciał do kuchni sam sobie coś tam robić. także nigdy nie miałam problemu... oprócz tego incydentu z siostrą TŻta. Bo poczułam się jakbym była nie u siebie a u niej w mieszkaniu. |
|
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
Ta książka też u mnie leży
. A TŻ ma swoją własną przy łóżku leży i 1 na tydzień ją czyta ![]() Na maila wrzuciłam siebie, chyba coś już się brzusio pojawia jak myślicie? ![]() Konia - Ale Ninka śliczna mmmm.. ślicznie jej w opasce.
|
|
|
|
#1994 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi lekarz pozwolił lecieć jak na USG będzie ok więc czekam na porady doświadczonej koleżanki![]() iii gratulacje!!! Cytat:
trzymam kciuki żebyśmy nie miały żadnych problemów i mogły śmigać do końca ![]() a jutro pomykam na Aktywne9 miesięcy Cytat:
ja też ją mam, jak zaczynam nowy miesiąc to czytam cały rozdział a z gazet to tylko 2 ostatnie numery m jak mama. a Wy dziewczynki czytacie jakąś prasę dla nas, możecie coś polecić??? |
||||||
|
|
|
#1995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie co zrzucać. Docelowo po ciąży i odchudzanku chciałabym nie więcej jak 58-60 ważyć - zobaczymy
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to możesz mi oddać parę kilo, chętnie przyjmę jakby po ciąży zostało mi te dodatkowe 5 kg to byłoby git, byle nie poszło w tyłek ![]() Jeju, ale mi tam w brzuchu kuje, a to ciągnie, a to rwie - o ludzie, co tam się wyprawia, żeby macica tak się rozhulała?
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-23 o 23:02 |
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam jak narazie angielska prase i ksiazke ''what expect when you expecting'' tak zachwalala ja mojego Tz bratowa ze to najlepsza ksiazka - lepszej nie ma...ale nie przeczytalam w niej nic az tak rewelacyjnego. chce kupic jeszcze ''jezyk niemowlat'', przyjaciolka mowila ze ta ksiazka bardzo jej sie przydala, a ma ona dwie corcie rok po roku. uciekam spac, wymeczyly mnie dzisiaj wzdecia przez caly dzien jak nie wiem co, wzielam espumisan pierwszy raz. mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien. Kolorowych snow
erotycznych tez...a co
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-23 o 23:03 |
|
|
|
#1998 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podczytywalam Was dzis caly dzien chwilami bo najpierw byli u nas znajomi z 1,5 roczka moja chrzesniczka a wieczorem odwiedzilismy innych znajomych zeby zobaczyc ich 2-miesiecznego synka. Jeju - ale slodziak!!! Niemniej jeszcze patrzac na niego wogole do mnie nie dociera ze za pol roku bedziemy mieli podobny egzemplarz Odniose sie jeszcze do dyzurnych tematow dnia ![]() Wiec sernik tlyko bez rodzynek - dla mnie rodzynki sa za slodkie i psuja kolor serniczka Jak mam gosci na pare dni to lubie jak sa odwazni i nie trzeba ich ciagle pytac czy chcieliby herbate albo kawe, wole jak sie sami nie krepuja. Ale jak mam parogodzinna impreze to mam zazwyczaj operacyjny balagan w kuchni i wtedy wole jak mi nikt nie wchodzi i nie oglada zawalonych blatow i stosow brudnych talerzy
|
||||
|
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do bałaganu w kuchni podczas jednodniowej imprezki, ja ostatnio u szwagra pomyłam wszystkie naczynia (a syf był straszny) plus zrobiłam samozwańczo 3 sałatki, poznajdywałam wszelkie przyprawy, nawet ogórki do sałatki znalazłam, a oni się potem dziwili, bo w ogóle nie wiedzieli, że je kiedyś kupowali ![]() ![]() Wyglądali na zachwyconych A ja po prostu miałam za dużo energii i miałam ochotę coś porobić w ładnej kuchni![]() Tak po głębszym zastanowieniu, to ja nie odwiedzam ludzi, którzy nie umieliby mi powiedzieć, że nie lubią mojego krzątania w kuchni. Otaczam się ludźmi do bólu szczerymi i takimi, co nei boją się urazić z 'grzeczności'. No i jeszcze po analizie, to zachowanie wynika chyba z wieloletniej mojej przygody akademikowej, gdzie ogólnie każda z nas 3 krzątała się po pokoju, sprzątajac i układając rzeczy pozostałej dwójki, żarcie się 'pożyczało', garnki i inne takie były wspólne, dlatego wręcz lubię gotować na 4 ręce, pięć osób latających dookoła i ludzi zaglądających mi do garów jak gotuję ![]()
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-24 o 00:58 |
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
to tak jak u mnie
![]() wogóle to witam, przeleżalam caly weekend w lozku i tylko ciut mi lepiej. Dzis niestety do pracy a po poludniu wizyta u gina. Przez ten katar i wiecznie lzawiace oczy wogole sie nie ciesze na to dzisiejsze usg
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobly
Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty My mamy wizyte dopiero za dwa tygodnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
anagat twój sposób z czosnkiem w rosie-REWELACJA
. Wczoraj leciało mi już ciurkiem z nosa, na wieczór potrzymałam ten czosnek i odetkało |
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
a ja wczoraj zrobiłam ten napar z mięty, troszkę powdychałam i niedojż że odetkało nos to jeszcze i gardło i pierwsza noc od niepamiętnych czasów przespana cała ![]() Dziewczyny, zastanawiałyście się, albo może już kupiłyście jakieś kosmetyki? Na rozstępy? Do biustu? |
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Zia - dziękuję
Uciekam do pracy na 2 godzinki (boszeee jak mnie się nie chce) a potem jadę na połówkowe jeju jakiego mam stresa... staram się myśleć tylko o tym czy dowiem się jaka płeć, a nie o tym że sprawdzą dziecku wszystkie najważniejsze narządy... |
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już od miesiąca stosuje Elancyl
|
|
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za wszystkie wizyty! Myslalm wczoraj o Gizmiatku, miala isc do szpiatal na kilka dni i ciekawe czy juz wyszla
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-24 o 08:30 |
|
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
Też patrzyłam za Mustela, ale zdania są mocno podzielone..
A co do Elancylu..swego czasu używałam z niego i kremu-żelu na cellulit i koncentratu..po 4 opakowanich odpuściłam, bo efektów nie było totalnie żadnych..natomiast bardzo sobie chwaliłam o wiele wiele tanszą polską Ziaje.. i tak się zastanawiam nad linia Daxa Perfecta Mama. Dosyć rozbudowana, od kremów na rozstępy, kremów do biustu, płynu do hig int, po kremy na opuchnięte stopy i cellulit nawet..
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
A ktoras z Was uzywa BiOil? Bo ostatnio zamawialam (koncze pierwsza buteleczke i poki co jestem zadowolona) i natknelam sie na BioOil - opakowanie praktycznie te samo, tylko jest tanszy i ma inne pojemnosci (ten co uzywam ma tylko 60ml) Zastanawiam sie czy to to samo, czy tylko podrobka?
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki aalegna i Zariah za wizyty! leze sobie w wyrku, wstalam z Tz zrobilam nam sniadanko i Tz do pracy a ja do wyrka...w sobote pracowalam to dzis mam wolne.musze nastwic chyba z 6 pran normalnie. hmmm mialam troche krew z nosa rano
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-24 o 08:51 |
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym etapie krew szybciej krazy, stad moze pojawic sie krwawienie z nosa, dziasel.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

i dzidzia tez

?

Biust mi wypada i całość wbija się w kroku
. Wczoraj leciało mi już ciurkiem z nosa, na wieczór potrzymałam ten czosnek i odetkało
jeju jakiego mam stresa...