![]() |
#1981 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: jaką książkę obecnie czytacie?
Cytat:
![]() Cytat:
A co myślisz o post-epilogu? Mnie się wydaje, że bez niego książka jest o niebo lepsza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwsza, to zdecydowanie Stowarzyszenie Umarłych Poetów - Kleinbaum. Książka co prawda powstała na podstawie filmu, jednak naprawdę warta jest przeczytania. Druga, to z kolei coś, co tchnęło do powstania ekranizacji - Dziewczyna z Perłą - Chavelier. Moja najbardziej ulubiona tego typu ksiażka. Cudne opisy tworów malarstwa, kolorów, samego tworzenia. BTW, polecam oczywiście film... to już zupełnie z marginesu, ale tak mi się skojarzyło, że piękną muzykę do filmu wykorzystali ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Raczkowanie
|
Ja obecnie zaczęłam "Zaklętych" Grahama Mastertona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto. Sto lat... czytam wlasnie po raz 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Co do wspomnianego wyzej Marqueza to czytałam 100 lat samotnosci, tak tak, wiem jakie to dzieło ![]() Malowany ptak jak wiekszosc ksiazek Kosinskiego ktore czytalam jest mocna lekturą... Ale daże tego autora ogromnym sentymentem i co jakis czas wracam do jego ksiazek, ktorych pareeee na półce mam ![]() Natomiast co do Carrola zlego slowa nie dam powiedziec ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i czytam was dalej, czytam co tam polecacie do czytania ![]() Edytowane przez kulbit Czas edycji: 2006-06-29 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sapkowski Zelazny Pratchett Tolkien oraz: T.W. Rinpocze , Kant, OSHO, C.G Jung (szczegolnie listy do Freuda - 2 wielkich psycholi ![]() ![]() ![]() ![]() Dalajlama, de Mello ![]()
![]() |
#1986 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomimo pewnych scen nasza prof (to byla moja lektura na ang) ukazala nam jej wielka wartosc ideologiczna, ale naprawde jest to mocna ksiazka A moze jednak Ci sie spodoba |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
a teraz czytam Romantyczna Barbary Gowdy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Rzecz o moich smutnych dziwkach" juz z 5 razy mialam w reku z mysla - kupic, nie kupic.. I chodze tak wkolo tej ksiazki i nie wiem... Miłość w czasach zarazy jak sam tytul wskazuje to ksiazka o milosco ![]() A na powaznie o milosci ktora jest silniejsza niz wszytko inne - czas, smierc, rozsadek.. To ksiazka o milosi ktora spelnia sie dopiero w wieku straczym, po wielu wielu latach.. Ksiazka napisana jest pieknym, delikatnym jezykiem... To o milosci dwoja ludzi: mezczyzny - marzyciela, romantyka i kobiety - twardej zyjacej wg. wlasnych zasad. Marquz pisze w tej ksiazce o roznych aspektach milosci, nie tylko o tej pieknej roamnntycznej wymarzonej, spełnionej milości ale i o tej dzikiej szalenczej fascynacji jedynie cielesnej, o tej niespełnionej młodej i o tej dojrzałej, ktora docenia wage kochania... Piekna ksiazka... heh chyba znow przeczytam ![]() Sprawdz sama, ciekawa jestem twoje opinii na jej temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
|
Dziękuję.
![]() Już zamówiłam u znajomego księgarza. Powinnam nauczyc się korzystania z biblioteki, ale mam daleko. Do niedawna kupowałyśmy z mamą książki i te co nie miały "jaja" oddawałyśmy po przeczytaniu do biblioteki. Szkoda akcji :Uwolnić książkę". Fajny pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
100 lat samotności - rewelacja! Moja pierwsza książka Marqueza i strzał w dziesiątkę.
Kraina Chichów - koszmarek, strasznie się męczyłam przy tej książce. Skutecznie mnie zniechęciła do dalszej lektury czegokolwiek pióra Carrola. Kocia kołyska - jako jedna z niewielu książek Vonneguta mi nie podeszła. Przeczytałam, ale bez przyjemności. Za to uwielbiam "Rzeźnię numer 5". Coehlo czy jak mu tam - stanowcze nie, po raz kolejny. Nie do przełknięcia. (I nie studiuję kulturoznawstwa tylko finanse ![]() Skończyłam książkę o "Penisie..." ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocia kołyska poki co czyta mi sie ok, aczkolwiek bez rewelacji a juz pare ksiazek tego autora czytalam.. Natomiast "Rzeznia.." no coz to wizytówka Kurta V. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do np. Sapkowskiego to mam pewne obawy, że nie podołam. mam jednoznaczne skojarzenia. Cytat:
![]() ![]() ewentualnie którą przejrzeć dla porównania? carrot - z tym równoległym czytaniem to trochę przymus. Forresta muszę oddać kumpeli do piątku, a jak tylko mam chwilę to kleję się do monitora i czytam Wyznania... bo często niestety muszę ustępować miejsca ![]() Stowarzyszenie czytałam, no jakoś film mnie bardziej wchłonął ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz czytam "Lot nad kukułczym gniazdem" Kesey'a.
![]() |
#1996 | |
|
[QUOTE]
Cytat:
Uważana przez niektórych za faszystkę - jednak chyba niesłusznie. Ja postrzegam Ją jako Pytię. Nie lekceważę i zgadzam się z Nią. Doskonałe, ostre pióro, jęzor i odwaga. Warto Ją czytać żeby nie ocknąc sie "z ręką w nocniku". Terroryzm nie dzieje sie na Marsie. Paula - mam rację? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam "Dziecko piątku" i "Kwiat kalafiora". Pewnie wrócę do tych książek jak moja córeczka podrośnie i będe jej podsuwać lektury. Potrzeba nam takiej wiary w ciepło, dobroć, rodzinę. Wolę to niż Harrego Pottera ![]()
![]() |
#1998 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja czytam wszystko po troche, ale jak narazie mam zamiar zacząć czytać książkę "My dzieci z dworca Zoo". Czy ktoś z was czytał już tą książke i mugły mi powiedziec jaka jest? Tzn. Fajna czy nie za bardzo. I czy jest odpowiednia dla trzynastolatki takiej jak ja?
![]() ![]() mam fajny avatarek? to jest muj pies- Kika. |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Przyczajenie
|
![]()
To jeszcze raz ja, pamietam, że bardzo mi sie podobała ksiązka, "Ida sierpniowa" jest poprostu świetna. Jeszcze lubie "Pamiętnik księżniczki" od 1 do 7. Fajna książka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
a ja czytam trzecią część HP ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Przyczajenie
|
A wiecie może kto napisał książkę pt.: "Samotnośc w sieci"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Wtajemniczenie
|
a ja czytam 'rozsadek i romantycznosc' jane austen
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale Tolkiena ja nie dam rady... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
ja aktualnie czytam bardzo mało ambitną ksiązkę z serii literatura w spódnicy
![]() czytuję takie ksiązki dla relaksu.. są lekkie, porste, szybko się czyta bo są wciągające. w sam raz na wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() malina19 - już wcześniej słyszałam o tej książce. ponoć kolega mojej przyjacióki zwyczajowo nie czyta (byli w końcu razem w matematyczno-fizycznej ![]() ![]() dzięki Fizia - po takim poście wstyd nie przeczytać ![]() ![]() uciekam teraz na "Książki, książki, książki" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak najbardziej fajna i byla swego czasu bardzo popularna mi sie podobala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytam zarowno ksiazki ambitne i nie ambitne w jednym czasie, podobnie jak ty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Rozeznanie
|
Witajcie, ja ostatnio przerobiłam i polecam:
- Gordon N. - "Medicus" REWELACJA, super się czyta, powieśc historyczna (średniowiecze) trochę duże gabaryty ale na prawdę ![]() ![]() - Alexandra B. "Dzika lawenda" - też duże gabaryty ![]() ![]() - Szwaja "Dom na Klifie" - Rewelacja, druga książka Szwai (po "Jestem nudziarą - też polecam) która się mi na prawdę podobała. Troszkę śmieszna, troszkę zakręcona, troszkę wzruszająca. - King "Dolores Claiborne" - taki dobry kryminał (tak, tak), ze się chce jeszcze, - Segal "Opowiesc Oliviera" - cd "Love Story", ładna powieść, - Majewski J. "Po sezonie" - film był tak niedawno w kinach. Książkę przeczytałam w jeden dzień (cieniutka). O MIłości. To tyle ostatnio, a tak w ogóle to cały czas coś podczytuje ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.