|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej dziewczynki.
Jestem umeczona dwoma synkami i nie mam czasu na wizaz;/ Nie mam czasu porzadnie sie (powiedzialabym brzydko) ale nie powiem, nie mam czasu sie załatwic na spokojne. Do tego z mezem ciagle sie klocimy bo oboje mamy dosc. Juz nie wspomne o tym, ze wiecej do mnie zagada sasiad niz maz, ale po prostu wyladowujemy chyba swoje żale na sobie zamiast sie wspierac ![]() Seksu brak (ale ja jeszcze u gina nawet nie bylam), czulosci brak, nawet nie ma na to czasu, albo po prostu po klotni to ochoty nie ma...oboje jestesmy uparci zaden reki nie wyciagnie. Jest mi bardzo smutno, bo ten czas powinien byc najpiekniejszy a tu taka lipa. W złosci powiedzialam mezowi, ze chyba Filip to ma charakterek po nim i po tesciowej i taka przekore w sobie ze ciagle jest zlosliwy i ciagle jest na nie jak mąż i babcia Wandzia! ![]() Filip tez testuje moja cierpliwosc ktora juz wisi na ostatnim włosku, wczoraj kosztem Szymona ktorego mialam kapac ale przedluzalam sprawe, bo czytalam Filipowi wieczorem bajki po tym jak go wykapalam, zaspiewalam kolysanki ale on uparl sie ze chce widziec jak kapiemy Szymona (a widzial nie raz) a mial isc ladnie spac.. No i jak mu nie pozwolilam to rozdarl sie tak ze z placzu az drżał a caly byl mokrusienki a sasiedzi to chyba niedlugo nasla na nas policje bo rozdarciuch daje czadu kiedy sie da a ja jego histerie olewam bo inaczej by wygral. Ale placze wtedy tak ze sie nie da. Poza tym ma etap pytan dlaczego i nie idzie sie na niczym skupic bo ciagle o cos pyta caly dzien;/ Poza tym ciagle chce cos ode mnie a ja juz nie moge. A wybrac sie na dwor z nimi to tez kosmos, tak sie wybieramy bo cyc, bo obiad bo to bo tamto ze zastaje nas deszcz a ich ubrac i przyszykowac to troche zamuje czasu. Szymon tez ciagle rączki i rączki ![]() A dzisiaj to myslalam ze szału tez dostane... O 4 obudzil mnie Szymon, nakarmilam raz, potem ulał przebralam polozylam spac. Obudzil sie po pol godziny znow glodny, zjadl z drugiego cyca. W sumie zasnelam na chwile po 5 rano. O 6 przylecial Filip z rykiem i placzem jakby nie wiadomo co i obudzil mnie. I rycy ze chce do tatusia a tatus w pracy, olałam histerie polozyl sie bo mu powiedzialam, ze tata w pracy moze sie do mnie przytulic itd ale plakal dalej dlugo... wkoncu przestal. Rano mam zamiar robic sniadanie, a Szymon sie budzi bo glodny tez. A akurat Filipowi sie kupe zachcialo wiec posadzilam Filipa, przebralam Szymona z pieluchy i pospieszam Filipa zeby zrobil ta kupe bo trzeba wytrzec go i rece umyc a nie bede karmienia przerywala, ale Filip chcial posiedziec wiec zaczelam karmic Szymona. No ale musialam przerwac po 5 minutach bo Filip skonczyl i Szymon ryk taki ze hej bo cyca mu zabralam ![]() ![]() ech... Musialam sie wyzalic. Nawet nie mam czasu wyjsc gdzies z domu odstresowac sie, pogadac z kims.... Mam ochote sie napic jakiegos wina zapalic papierocha i zapomniec na chwile o tych obowiazkach;/ Wogole mam ochote wyjsc i wrocic po jakims czasie. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Teraz ide na spacer tylko czekam na Szymona az sie obudzi. Filip co chwile pyta o cos, a ja ze spokojem mowie: Teraz pije kawe! ![]() Dziewczynki pozniej sprobuje Was nadrobic bo teraz juz nie zdaze. Pozdrawiam Was ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-23 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Oj Aguśka kochana, współczuję sytuacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
Bylam na mailu i zostawilam Wam filmiki Julisi - jeden z sobotniej kapieli a drugi taki o - rozmowy matki z corka
![]() MoniaHan swietne fotki - najlepsza ta co siedzicie w trojke - Mala ma nieziemska minke ![]() Monika83 gratulacje!! Synek wymiary ma wrecz ksiazkowe ![]() Balbinka, Julek slodziak malusi ![]() Aguska, super Szymek wypada na zdjeciach ![]() ![]() Jolka, super wygladasz - naprawde nie rozumiem z czego jestes niezadowolona! Ale wiadomo, kazdy swoje cialo postrzega inaczej - zycze Ci abys jak najszybciej byla znowu zadowolona ze swojego cialka! Gosiu Eryczek cudny ! ![]() Nie pamietam komu co jeszcze mialam napisac ![]() Moje dziecko robilo ostatnio (odkad zaczela pic wode wlasciwie) dosyc twarde kupki ![]() ![]() Teraz polozylam Juliske na macie i oglada zabaweczki i robi do nich minki ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje Ci bardzo ![]() Zadne rady tutaj nie poskutkuja chyba, wiec nawet nie bede radzic! Sama jestes madra kobieta! Tak jak Lenka, moge Cie tylko zapewnic ze to minie, bedzie lepiej i ze my tutaj myslimy o Tobie! ![]() ![]() ![]() Ja ide do sklepu po cos na obiad, pranie sie pierze, potem moze poprasuje. Ciekawe jak Kulka!
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
Aguska, ale cyrk mieliscie z rana ... wspolczuje nerwow
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Aguska a co do meza to niestety obojgu Wam nie jest latwo, ale moze warto porozmawiac i wyplakac sie w rekaw nawzajem? Oczysci to atmosfere i moze na nowo nabierzecie energii do ''walki'' z codziennoscia?
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie jakies stronki z przepisami na potrawy, dania dla mam karmiących? Nie mam pomysłów co jesc na obiad oprócz ziiemniaków, kaszy czy ryżu z piersią kurczaka lub innym duszonym mięsem..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Aguśka współczuję...Ty to musisz mieć cierpliwości za 100.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
![]() Byłam u lekarza z tym bólem brzucha - sprawdził mi go oraz zrobił USG i stwierdził, że krwawić jeszcze będę. Przepisał mi antybiotyk mam brać 2 x dziennie. Pytałam o antykoncepcje, ale powiedział że to jak okres dostane - zapytałam kiedy mogę dostać ![]() ![]() ![]() Byliśmy dzisiaj na spacerku z maluszkiem, a teraz padam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
Balbinka, Emigra, Adaikaka - słodkie Pociechy
![]() Julek ładnie zadziera główkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zadomowienie
|
Witamy jak zwykle z doskoku
![]() Widzę, ze juz tematy dzieciowe pełną parą a ostatnie mamusie na wylocie na porodowke. No to trzymam mocno kciuki,abysmy zamknęły listę rozpakowana ![]() Gosia wielkie gratulacje z okazji narodzin Eryczka, doczekalas sie w koncu! Mały jest fajniutki- podgladnelam na mailu zdjecie ![]() Desia widzę, ze Ty nadal wyczekujesz...takze duzo..cierpliwosci ![]() Monia, super,ze udalo Ci sie wejsc w garderobe sprzed ciazy ![]() ![]() ![]() Emigra pewnie pisalas,ale niestety nie umiem znalezc ,ale jaki dokladnie model nosidla z Bjorn masz? Ja tez sie szykuje do zakupu tylko jeszcze rozwazam pomiedzy Active a Synergy Lenka, jak tam Kajunia? widze,ze karmienie piersia coraz lepiej ![]() Evcia, super,za Laura przybiera i zazdroszcze tego dluzszego pospania w nocy! ![]() Moj Mały terrorysta wlasnie sie budzi, wiec pora znowu na cyca..grunt,ze zdarzylam siebie i mieszkanie ogarnac jako tako. W weekend mielismy gosci i wlaczyl mi sie agresor, bo widzialam,ze Mlodemu za wiele wrazen bylo i oczywiscie jak Oni pojechali to ja sie z Nim w nocy bujalam ,bo nie mogl zasnac ![]() W te sobote urodziny mojego T. mialo byc romantycznie...aa tymczasem przyjedzie tesciowa- no coz romantyzm szlag trafil. Szkoda. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() U nas te"pewniaki" jakimi sa buraki okazaly sie totalnym niewypalem. Takze nie zawsze cos co sluzy jednemu bedzie dobre dla innych.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aguska wspólczuję ![]() Dziewczyny ja juz nie wiem czasem co robić ![]() No i nie zawsze chce odbić po jedzonku po czym po kilkunastu minutach znów ulewa..... Czy ja robię coś źle ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak na razie idzie nam nieźle ![]() ![]() ![]() ![]() pisałam wam dzisiaj o moich obawach z kupą moją i szwami no i jak karmiłam małego tak mnie nadarło że musiałam go odstawic i isc do wc bo by był problem ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale rzeczywiscie jak karmisz cysiem to mozesz nawet i po kilku miesiacach dopiero @ dostac tak naprawde.... 6 tygodni to podejrzewam najwczesniej .. Cytat:
![]() wspolczuje gosci, mnie czeka wizyta mojej mamy i jej tz od soboty do srody/czwartku i nie wiem jak to zniesiemy.... Jula nie lubi jak jest duzo ludzi wkolo niej. Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w kazdym razie piore te 62 jakby co! Balkon - fajna sprawa ![]() A co k..y to : ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-23 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
lena_mi Akurat to nie po ogórku, bo go nie jadłam i w sałacie nie było... Ona cały dzień ulewała taką serwatką i już po obiedzie płakała ale wszystko się na wieczór skumulowało i był płacz nie z tej ziemi.
Aguśkaa współczuję sytuacji. Mój też tak wyje i wyje ale ja mam o tyle dobrze, że jest podwórko i zawsze go ubieram i wypuszczam na dwór. A, że dziadki na dworze zazwyczaj to zawsze ktoś na niego oko ma i się może wypłakać jak coś, bo już też nikt na to jego wycie uwagi nie zwraca. Musisz kiedyś wieczorkiem z mężem na spokojnie przysiąść i porozmawiać. Przecież nie jesteś robotem musi zrozumieć, że jesteś zmęczona pomimo tego, że to urlop macierzyński ale dwójka dzieci to nie łatwy orzech do zgryzienia. Mój TŻ jak na razie nie sprawia mi większych problemów i się nie kłóci, choć czasem ma jakieś pretensje a wczoraj za tą kolkę to mało mnie z teściową nie zjedli ale co zrobić jak takie życie. No i szkoda, że Twój Filipek nie śpi już w dzień. Ja zauważyłam, że moje dzieciaki to spią w tym samym czasie po południu i w tym samym czasie się budzą. I zawsze to jest czas na zrobienie czego kolwiek albo choćby i chwila na spoczynek....
![]() |
#1997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja jestem chyba jakas aspoleczna, ale tak sie wkurzylam,ze powiedzialam T.ze jesli ktos bedzie zostawal u Nas na noc to nie ma bata, musza sie sluchac. Ja nie bede potem dochodzila z dzieckiem do ładu przez kolejna dobe,bo ktos chce sobie "pociuciac" do Niego. Robson oczy jak 5zł i rytm dnia szlag trafia. Pomine fakt wyciagania z kołyski bo zakwilil- kurka jesli ja do Niego nie ide to chyba oznacza,ze ma tam nadal lezec,bo to nie placz, tylko moment marudzenia. Oj ale jestem bojowa normalnie. Nie wiedzialam,ze takie cos mi sie wlaczy. Podobnie musialam wyprostowac pana w autobusie,ktory mimo mojego usilnego naciskania "obnizenie podwozia" mial to głęboko gdzies i myslal pewnie,ze ja podniose 20kg i radosnie wyskocze na chodnik. To sie przeliczyl ![]() W sobote za to doprowadzilam sie do ładu i poszłam do fryzjera- matko jakie to było cudne moc wyjsc i zrobic cos dla siebie..Tak sie rozpedzilam,ze jeszcze paznokcie za jednym zamachem zregenerowalam ![]() Robcio jest kochany..jak jest grzeczny ![]() ![]() Musze się pochwalić bo w koncu mamy łożko w sypialni ![]() Mamusie macie jakies plany na wakacje w tym roku? jedziecie gdzies? jesli tak to kiedy i gdzie ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | ||
Zakorzenienie
|
Michałek właśnie mnie obrzygał
![]() ![]() Dziś TŻ wraca po 23 ![]() ![]() Mój maluszek w r. 56 się topił teraz już 56 jest dobre bez problemu choć w nie których dalej się topi ![]() Cytat:
Ja po 2 tygodniach Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Emigra ale cudna Twoja Córcia
![]() Tikki ślicznie razem wyglądacie ![]() adaikaka Przystojniak z Twojego Szymonka ![]() balbinka suer wyglądacie z Juleczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz instynkt, ktory tak wlasnie Ci podpowiada raczej, wiesz jakie sa konsekwencje rozgardiaszu w domu i probujesz Roberta uchronic! Takiemu malemu dziecku latwo zaburzyc rytm dnia, ale na obrone ( tylko nie denerwuj sie na mnie) - mysle ze goscie po prostu w ten sposob nie mysla! ![]() Ja mam kilka takich osob, ktore moge zawsze u mnie goscic z noclegiem, ale wiadomo ze nie kazdy jest latwym gosciem! A np mojej tesciowej mam dosyc - jak tylko o Niej pomysle ![]() i jak pomysle ze pewnie tego lata czekaja nas odwiedziny z noclegiem(albo i wieloma) to juz mi sie odechciewa, ale co zrobic? Co do wakacji to Tz w tym roku wybywa sam z Adasiem juz w polowie czerwca do Hiszpanii, pewnie na 2-3 tygodnie. Ja sie z 1,5 miesiecznym malenstwiem nie pisze ![]() Za goraco, przeniose sie wtedy do mojej mamy z Viki coby troche pomocy miec! Byc moze wybierzemy sie do hiszpanii w pazdzierniku bo we wrzesniu Adas zaczyna I klase i nie chce Go tak zaraz zabierac ze szkoly - wole zeby najpierw poznal sie ze wszystkimi dziecmi, ale juz w pazdzierniku jak by byla w hiszpanii ladna pogoda to na kilka dni moglibysmy sie przeleciec moze. Brakuje mi slonca, palemek, morza, naszego balkoniku.... W naszym baby björn moglismy miec Adasia i przodem i tylem ![]() Dla wiekszego dziecka wlasnie swietnie jak moze sie rozgladac! O! Fajnie ze sie troche wyrwalas z domku! ![]() Kupilam sobie zapiekanke i zjadlam ![]() To tak w ramach pocieszania siebie samej ![]() Potem przez jakis czas pewnie takich "swinstw" nie rusze ![]() Mam tez loda kokosowego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Kulkaaga, widze ze sie pojawilas? Bylas u ginki?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-23 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wczoraj Nam odpadł pępuszek !! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za pepuszek: ![]() ![]() ![]() Jolka, brzuch ma jeszcze duzo czasu zeby sie wciagnal! To odbywa sie roznie u kazdej kobiety, ale wspomnisz moje slowa, moze nie bedzie juz taki sam jak byl (choc moze i bedzie,kto wie?) ale bedzie ladny! A cycki, no coz, jesli bedzie zle to pozostaje porzadny stanik i tyle ![]()
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
mravka, ja jestem z niego zadowolona, latwo sie wsadza dziecko - w sumie biore ja na rece, buzka do mnie, przystawiam do siebie bliziutko i przypinam panel w ktorym siedzi
![]() ![]() ![]() ja tez jestem aspoleczna... ostatnio rozmawialam z moja mama i mowi mi ze moj brat chcialby ze swoja dziewczyna przyjechac razem z nimi na ''majowke''- ok. Ledwie znosze fakt ze moja mama tu bedzie od soboty do srody/czwartku, bo po ostatniej jej wizycie czulam sie jak 10latka ktora sobie dziecko zrobila i nie umie sie nim zajac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny czy kazde babcie sa tak glupie??? Ja mam wrazenie ze nasze maja obsesje na punkcie malej.... ja rozumiem ze kochaja, martwia sie, ale do chole.ry to MOJE dziecko a nie ich .... ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Jolka widzisz, ja nie karmilam (bo prob nie zaliczam jako karmienie) ale po tym nawale pokarmu to cycki mi sie zrobily jak skarpetki - jakbym piecioro dzieci wykarmila ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na cycki dzisiaj kupiłam krem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce kupic teraz karuzelke dla niunki, bo zauwazylam ze widoki na macie ja potrafia niezle usypiac ale jak rusza glowka podczas snu to jej szelesci i sie budzi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Info od Flowerbombki
Hej.. urodzłam równo o 9. Morfeuszek jest śliczny, ma 56 cm i wazy 3330 g. Poród bez sn, bez zzo, bez lewatywy bo w 2 godziny miałam 9 cm rozwarcia i było za póżno na cokolwiek. Ogromne gratulacje!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale szybko poszło! |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam taka ze ma muzyczke - bicie serca, slyszalam ze dla niemowlaczka super sprawa bo dziecko w brzuszku slyszalo nasze serce i wlasnie taki odglos je bardzo uspokaja ![]() Lena, mialam sie pytac - jak sprawuje sie snuza? Poza jednym falszywym alarmem?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 |
Wtajemniczenie
|
Aguska wspolczuje Ci kochana, ale to minie - tylko to moge napisac bo wiem ze nic nie pomoze, zycze Wam abyscie sie dogadali z mezem, byloby Wam obojgu na pewno latwiej.
Jolkaa brawo za pepuszek, a swoja droga wczoraj czytalam, ale ju nie pamietam gdzie, ze jesli Tobie jakies jedzenie zaszkodzi, dziecku wcale nie musi. mnie boli zoladek ostatnio codziennie- nawet nie wiem po czym - bo ja ogolnie mam wrazliwy zoladek, a Hania dzieki Bogu nie ma brzuszkowych problemow. i jak sie karmi to mozna okresu nie miec przez kilka dobrych miesiecy ponoc, a mi polozna powiedziala ze moge wspolzyc jak przestane krwawic. krwawic przestalam, ale cos mnie tam jeszcze uwiera wiec sie boje, najpierw niech mnie jakis lekarz sprawdzi albo nawet polozna. Mravka mialas racje ze zwrocilas gosciom uwage, tez tak samo bym zrobila. wczoraj dopiero pierwszy raz Hania byla w sukience, mi sie wydaje ze te sukieneczki to takie srednio wygodne.masz racje nie zakladaj Robertowi sukienek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Roksape ja tez tak jak Lenka jem salate i nic sie nie dzieje, ale to zalezy od dziecka. wczoraj zgrzeszylam i zjadlam mcdonadlsa, i na obiad do wieprzowiny troszke buraczkow i fasolki szparagowej i groszku. nic na szczescie malutkiej nie bylo. Jolkaa tez o to pytala - po jakim czasie to co mama zje dostaje sie do mleka? Nikki to moze jak malutki tak sporo je - to sprobuj go oszukiwac smoczkiem. moja tez dzis 2x po jedzeniu ulala - ale moze dlatego ze jej sie nie odbilo. bylysmy w tesco z Hanula, wrocilysmy, ugotowalam obiad i zjedlismy z Tz, on wrocil do pracy - a dziecko nasze nadal spi ![]() ![]() Flower GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! SUPER EXPRESS NORMALNIE ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-23 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULUJE ![]() Ale sie uwinela dziewczyna! Nastepna mnie zostawila ![]()
![]() |
#2010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zamowilam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- no wlasnie bardzo szybko nie? rano sie zastanawiala czy jechac do gina przez ta wydzieline a teraz info ze po wszystkim ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.