|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 499
|
Dot.: Czarnow³ose;)
Ja scyka³am z tym czarnym fioletem ostatnio
ale tak siê zastanawiam czy nie zrobiæ sobie w ten weekend...
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 788
|
Cytat:
Ja juz widzê, ¿e w niebieskim Ci ¶wietnie Co do ust, to nie ka¿demu jednakowo pasuje czerwony kolor szminki/b³yszczyka, ale wbrew pozorom, czerwieñ te¿ ma bardzo wiele odcieni i ró¿e tonacje (ch³odna, ciep³a). Dla ka¿dej kobiety znajdzie siê odpowiedni odcieñ(dopasowany do jej typu urody, cery, odcienia zêbów), w którym bêdzie wygl±dac korzystnie - wybór jest naprawdê du¿y - od wyzywaj±cych "stra¿ackich" czerwieni, przez ciep³e ceglaste, wpadaj±ce w oran¿, subtelne malinowe, burgund, kolor czerwonego wina...je¶li dobrze Ci w ch³odnych kolorach to wybierz czerwien wpadaj±ca w róz.Oczywicie nie ka¿dy czuje siê dobrze w czerwieniach, je¶li Ty nalezysz to takich osób, to postaw na delikatny ró¿, jaki masz na fotce - wygl±da bardzo dobrze Je¶li przy swoich niebieskich oczkach masz jasn± cerê i lubisz zaszaleæ z kolorem, to smia³o mo¿esz spróbowac malowaæ siê szmink± lub b³yszczykiem w intensywnym, rózowym kolorze fuksji.Je¶li jeste¶ typem urody ciep³ym, dodatkowo mo¿esz wybieraæ odcienie brzoskwiniowe ze z³otym po³yskiem i rózowe z domieszk± brzoskwinki Je¶li Twoja uroda jest ch³odna, to postaw na odcienie ze srebrnym b±dz lekko b³êkitnym po³yskiem, nie z³amane ¿adna ciep³± domieszk± kolorystyczn±.Diamentowa - je¶li siê zdecydujesz, to daj potem znaæ jak posz³o - wydaje siê, ¿e to bardzo oryginalny odcieñ czerni Trzymam kciuki, ¿eby wysz³o super
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygl±dasz cudownie !! witaj z nami
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 345
|
JA mam do Was szanownych czarnych Pan pytanie
![]() Mam wlosy farbowane kasztanowe(ogolnie swoj kolor tez braz) Czy da sie zrobic czarne wlosy na przyklad na miesiac? ![]() Bo slyszalam ze czarny sie nie spiera ![]() Kolezanki (tez brazowe wlosy) zrobily szamponetkami na kilka myc i nie zeszlo. A ja bym chciala jednak wrocic do brazu(bez rozjasniania u fryzjera bo wiem ze to niszczy) Mam obecnie 2 czarne pasemka(podoba mi sie) i przy kazdym farbowaniu na braz one nadal sa czarne i sie nie spieraja
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2009-02-14 o 10:11 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Do³±czam do was dziewczynki.
Farbuje na hebanowy br±z i mam czarny z po³yskiem br±zowego.
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolezanki porobily szamponetkami Palette(granatowa czern) i juz ponad miesiac sa czarne a czesto myja i juz zaczyna byc widac odrosty i robia od nowa..aczkolwiek chcialyby wrocic do brazu
|
|
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiecie mo¿e jak to w koñcu jest z t± "hebanow± czerni±" Castinga?
Musze przyznaæ, ¿e zastanawiam siê nad zakupem w niedalekiej przysz³o¶ci tego kolorku, ale troche siê bojê. Wg L'Oreala to "czarna" czerñ bez refleksów z czystym, srebrnym po³yskiem. Na opakowaniu w sumie chyba na tak± wygl±da - ale spotka³am siê z ró¿nymi recenzjami na jej temat - jedni twierdzili,¿e to czerñ wpadaj±ca w ciemny br±z, inni, ¿e to najciemniejsza ; "najczarniejsza" z czerni L'Oreala, jeszcze inni, ¿e to taka "ciep³a" czerñ z czerwonkawymi refleksami(takie co¶ sugeruje równie¿ zdjêcia z gamy kolorystycznej castinga na na http://lorealparis.pl/minisites/casting/ choæ fotka na opakowaniu farby juz nie ma tego efektu). Najbardziej siê bojê w³a¶nie tego ostatniego, bo preferuje czernie granatowe lub czyste, ale nigdy w ¿yciu z ciep³ym refleksem Raz siê na tak± skusi³am(to by³ w³a¶ciwie ciemny br±z, ale wyszed³ jak czarny z czerwon± po¶wiat±) i efekt bardzo mi nie odpowiada³ Widzia³am hebanow± czerñ castinga na zdjêciu jednej Wiza¿anki w w±tku "metamorfoz" i by³am zachwycona, ale jak wiadomo, fotki czasem przek³amuj± nieco rzeczywisty wygl±d koloru. Bardzo bym Was prosi³a o rozwianie w±tpliwo¶ci - zalezy mi na prawdziwej, g³êbokiej czerni (nie ciemnym br±zie) bez ¿adnych ciep³ych akcentów i nie chcia³abym siê naci±æ Pozdrawiam
Pusta Miska - akcja charytatywna dla zwierz±t. Ka¿dy mo¿e pomóc, wystarczy codziennie klikaæ w miskê by j± nape³niæ! Odwied¼ www.pustamiska.pl by pomóc zwierzêtom cierpi±cym w schronisku. Edytowane przez Lola20 Czas edycji: 2009-02-15 o 06:08 |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 534
|
uuuu, u mnie po Joannie "aksamitna czern" pokazaly sie brazowe reflesy, po 4. myciu O_o
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 105
|
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie, strasznie szybko... co ciekawe, przy szamponetce z joanny tam do 8 myc nie mialam takich przebojow
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co wiem, niektóre dziewczyny nawet trochê narzeka³y na ten szampon, ¿e jest zbyt trwa³y i utrzymuje siê za d³ugo Niemam pojêcia czemu w Twoim przypadku by³o inaczej - widocznie wszystko zalezy od w³osów - to, co sprawdza siê u jednych dziewczyn, mo¿e zawodziæ u innych. Ja np znam osoby, którym dobrze s³u¿± farby Palette, a farbuj± nimi od d³u¿szego czasu ![]() A co do tej "hebanowej czerni" Castinga, to chyba jednak sobie odpuszczê - zbyt wiele opinii siê naczyta³am, ¿e to "ciep³a czerñ" z po³yskiem ciemnego br±zu (i na taki te¿ siê wyp³ukuj±ca) - jako¶ nie przekonuje mnie ten efekt, bo chcia³abym naprawdê intensywnej i i g³êbokiej ch³odnej czerni Z koloru jaki da³a mi "Granatowa czerñ" Ferii jestem zadowolona - w sztucznym ¶wietle rzeczywi¶cie widaæ ten niebieskawy po³ysk. Przy odpowiedniej pielêgnacji zyskuj± ³adny blask.Nie wykluczam, ¿e kiedy¶ do niej wróce, ale wcze¶niej jeszcze przetestujê granatow± czerñ z garnier 100% color No i oczywi¶cie wypróbujê szampon Joanny.Nadal poszukujê mojego KWC w¶ród farbek :P
Pusta Miska - akcja charytatywna dla zwierz±t. Ka¿dy mo¿e pomóc, wystarczy codziennie klikaæ w miskê by j± nape³niæ! Odwied¼ www.pustamiska.pl by pomóc zwierzêtom cierpi±cym w schronisku. Edytowane przez Lola20 Czas edycji: 2009-02-15 o 22:27 |
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Mia³am wkleiæ fotkê po zastosowaniu ciemnego fioletu Garniera, ale to chyba nie ma sensu
. Kolor czarny zosta³ ³adnie od¶wie¿ony, ale fioletowego odcienia tam nie ma za grosz .
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda, ¿e tak ciê¿ko znale¿æ farbê, która dawa³a by ³adny, oryginalny odcieñ czerni. Wiadomo, ¿e czerñ nie ma tak bogatej gamy odcieni jak blondy czy br±zy i nie daje tylu mo¿liwo¶ci uzyskania ró¿nych efektów, ale mimo, ¿e w teorii istniej± czernie fioletowe czy niebieskie, to w praktyce i tak najczê¶ciej jeste¶my skazane na "czarn±" czerñ
Pusta Miska - akcja charytatywna dla zwierz±t. Ka¿dy mo¿e pomóc, wystarczy codziennie klikaæ w miskê by j± nape³niæ! Odwied¼ www.pustamiska.pl by pomóc zwierzêtom cierpi±cym w schronisku. Edytowane przez Lola20 Czas edycji: 2009-02-17 o 17:02 |
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy¶ na³o¿y³am czerwon± czerñ (nie pamiêtam ju¿ jakiej firmy) po czym ca³e w³osy by³y wci±¿ czarn± czerni±, a odrosty czerwon± ale czerwieni± ;D. To by³o co¶, w podskokach bieg³am do Rossmanna po jak±kolwiek czerñ awaryjn± .
|
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Rozeznanie
|
no nie¼le - mi jeszcze nigdy nie wysz³a a¿ tak drastyczna ró¿nica miêdzy odrostami, a reszt± w³osów ![]() A próbowa³a¶ ju¿ mo¿e ciemnego fioletu z Brillance Schwarzkopfa? To kolor, który te¿ znajduje siê w linii czerni tej marki Albo np.ultrafioletowej czerni z L'Oreal Recital preference?Mnie kusi "granatowa czerñ" z Recitala, ale trochê mnie przera¿a, bo na pude³ku wygl±da jak fiolet, a mnie niestety taki odcieñ nie bardzo pasuje
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, bardziej jak fiolet. Granatowa jest ³adna z Ferii. |
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 205
|
Dla mnie Joanna Aksamitna Czern jest najlepsza
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde a ja dalej sie zastanawiam uwielbiam granatowa czern na wlosach
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 431
|
Przez ponad 8 lat by³am ja¶niuteñk± blondynk±, od 2003 roku jestem ciemnow³osa z jedn± przerw± o czym poni¿ej.
Obecnie te¿ jestem "czarnow³osa" chocia¿ na w³osy k³adê farbê z pallety "ciemny br±z", ale po prostu wychodz± niemal czarne. Na pytanie czy da siê taki kolor zrobiæ na chwilê (by³o powy¿ej takie pytanie) - da siê, ale to masakra. Ja parê lat temu z ciemnego br±zu (jak pisa³am w moim przypadku s± czarne) robi³am jasny, s³omkowy blond, zajê³o to ponad miesi±c czasu (miêdzy innymi w trakcie chodzenie z pomarañczowymi w³osami, bo tak mi siê odbarwia³y), zmasakrowa³o moje w³osy zupe³nie a i tak potem po 2-3 miesi±cach wróci³am do ciemnych i takie mam do tej pory.
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
hihi nie ma to jak ciemny
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 878
|
dziewczyny czy wiecie jak± farba (ciemny br±z) jakiej firmy wychodz± prawie czarne z poblaskiem br±zu poniewa¿ raz mi wysz³y odrosty ¶rednio br±zowe a raz br±zowe -prawie ciemny br±z.chce byæ brunetka ale dosz³am do wniosku ¿e odmiana by siê przyda³a
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-02-18 o 23:17 |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
ze tak powiem, hyhy, joanna mi sie juz chamsko spiera... jutro ide po trwala farbe ;] i farbuje wlosy
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi sie podoba efekt jaki uzyska³a P-o-n-y szamponem Joanny - jest ¶liczny, g³êboki a zarazem bardzo naturalny no i tak± naprawdê baaardzo ciemn± czerñ - nawet je¶li nie wygl±da ani trochê naturalnie :P Ca³y czas siê zastanawiam, my¶lê o granatowej czerni z Garnier 100% color, bo to jedna z kilku drogeryjnych farb w tym kolorze, jakiej jeszcze nie wypróbowa³am Rozwa¿am te¿ powrót do "kruczej czerni" Brillance albo ponowne farbowanie Feri± (kolorek da³a bardzo ³adny, mimo kilku innych rzeczy, które w jej przypadku siê u mnie nie sprawdzi³y, jestem zadowolona z efektu kolorystycznego No, ewentualnie Casting, bo uwielbiam dodawan± do niego od¿ywkê, ale sam kolor i ca³a reszta szczerze mówi±c mnie nie zachwyca ju¿ sama nie wiem ![]() P-o-n-y - a jak± farbkê teraz zamierzasz kupiæ? :P
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam okreslonego planu dzialania :P pewnie wybiore cos juz w sklepie
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa dzieki ze odpowiedz
A mam taki pomysl-co myslicie. Kupilam farbe ciemny braz Londy (na opakowaniu sliczny ciemny..zobaczymy co wyjdzie bo po Welli "gorzka czekolada" wyszedl ciemny kasztan. Ale do rzeczy. A jakby mi fryzjerka zmieszala ta farbe z odrobina czerni? Moze by czarne nie wyszly a z czarnym polyskiem na przyklad co? Mysle konkretnie o odrobinie granatowej czerni. Ciekawa co by wyszlo z mieszania farby ciemny braz z odrobina czerni na glowie?
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 624
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 242
|
mnie tez :P
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 624
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

ale tak siê zastanawiam czy nie zrobiæ sobie w ten weekend...

Trzymam kciuki, ¿eby wysz³o super 

z tego co wiem, niektóre dziewczyny nawet trochê narzeka³y na ten szampon, ¿e jest zbyt trwa³y i utrzymuje siê za d³ugo