Tatuaż część III - wątek zbiorczy - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-16, 14:19   #1981
mewithoutyou
Raczkowanie

Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez hairytale Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem 3 dni po zrobieniu napisu na plecach. Swędzi jak cholera, drapię się przez sen, ale w ciągu dnia staram się nie dotykać. Jest ciężko

Słuchajcie, nie śmiejcie się ze mnie, ale dopiero w domu zauważyłam, że w dacie w tatuażu zrobiłam błąd . Nie jest on duży, natomiast data zrobiona jest cyframi rzymskimi i muszę zamienić "V" na "II". Wysokość literek to mniej niż 1 cm. Nie orientujecie się, ile mnie będzie kosztowało usunięcie tej piątki i wytatuowanie na jej miejsce dwóch laseczek?

Taki wstyd, planowałam wzór od dawna, tylko dzień przed strzeliło mi do głowy, aby dopisać ważną dla mnie datę i pomyliłam cyferki...
Hej, Jeśli cyferki są małe to na Twoim miejscu przemyślała bym sesję laseru aby rozjaśnić chociaż trochę tą V ( albo nawet sam dół ) i wtedy będzie łatwiej i estetyczniej poprawić błąd. Wydaje mi się że coverowanie tak małej powierzchni w inny sposób może nie wyjść najładniej.
W każdym razie na pewno da się coś zrobić !
mewithoutyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:05   #1982
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miss venflon Pokaż wiadomość
dzięki-jaram sie nia strasznie-w planie juz drugie udo
a co na drugie udo?
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 16:00   #1983
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Mnie też się róża bardzo podoba

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:55   #1984
toundi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Żaden nie będzie wyglądał dobrze, bo oba są oklepaną tandetą. może napis belieber

Żadne "belieber"! Bleeeeee

Wiem, że oklepane ale do mnie mimo wszystko przemawiają
toundi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:20   #1985
Rukmini
Raczkowanie

Za 20 lat też będzie do Ciebie przemawiać?
Nikt Ci nie zabroni, ale ja bym się nie zgodziła na taką tandetę, nawet gdyby mi dopłacili.
Rukmini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:34   #1986
miss venflon
Zakorzenienie

Kminimy z Karolem kompozycję z sercem
Stary 2014-03-17, 00:22   #1987
toundi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rukmini Pokaż wiadomość
Za 20 lat też będzie do Ciebie przemawiać?

Nikt Ci nie zabroni, ale ja bym się nie zgodziła na taką tandetę, nawet gdyby mi dopłacili.

Dlaczego od razu tandetę?
Bo to, że dużo osób taki ma to znaczy ze jest słaby? Nie chce dużego tatuażu, chce prosty i przemawiający "dosłownie"
toundi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 09:55   #1988
Rukmini
Raczkowanie

Wg mnie jest słaby, niezależnie od tysięcy osób, które mają go na skórze. A dołączając te tysiące, to wychodzi naprawdę jakaś porażka.
Ale rób, co chcesz.
Zakładam, że jesteś dorosła. Twój wybór. Na tym polega życie, że podejmujemy decyzje i niekoniecznie należy się opierać na opiniach anonimowych ludzi w necie (wręcz przeciwnie).
Należy mieć własny rozum, a potem żyć z konsekwencjami własnych wyborów. W każdej dziedzinie.
Rukmini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 10:07   #1989
miss venflon
Zakorzenienie

Każdy ma taki tatuaż i tatuatora na jakiego zasługuje
Stary 2014-03-17, 10:23   #1990
gazelaa
Zadomowienie

Już mam konkretny termin na moją różę do Karola nie mogę się doczekać

Czy któraś z was robiła coś u tej dziewczyny? https://www.facebook.com/KarolaTattoo koleżanka pytałam się mnie o opinie tego studia.

Edytowane przez gazelaa
Czas edycji: 2014-03-17 o 12:12
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 12:44   #1991
LadyLynn
Raczkowanie

Miss, widzę inspirację Beksińskim czy mi się tylko wydaje?;>
Stary 2014-03-17, 12:52   #1992
miss venflon
Zakorzenienie

tak-czuć beksę -a strasznie lubie takie klimaty więc idealnie się zgrało
Stary 2014-03-17, 21:58   #1993
LadyLynn
Raczkowanie

dobrze rozumiem sama mam umówioną sesję i będę robić coś związanego z nim
Stary 2014-03-18, 00:03   #1994
gozia
Zakorzenienie

Ja mam sesję u Domana 3 kwietnia
Zaczynam rękę woohoo
Stary 2014-03-18, 06:38   #1995
DarkDevil
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie. Jeżeli sesja kosztuje 800 zł, a ja mam coś na całą jedną sesję, ale chcę zrobić jeszcze coś mniejszego, to zapłacę wciąż to 800zł czy muszę wziąć więcej? Piszę tutaj, bo nie odpisują mi w studio..
DarkDevil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 09:33   #1996
hairytale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mewithoutyou Pokaż wiadomość
Hej, Jeśli cyferki są małe to na Twoim miejscu przemyślała bym sesję laseru aby rozjaśnić chociaż trochę tą V ( albo nawet sam dół ) i wtedy będzie łatwiej i estetyczniej poprawić błąd. Wydaje mi się że coverowanie tak małej powierzchni w inny sposób może nie wyjść najładniej.
W każdym razie na pewno da się coś zrobić !
Dziękuję bardzo za odpowiedź

Zdecydowałam się jednak nie poprawiać tatuażu, teraz i tak nawet jak ktoś widzi tę rzymską datę, to rzadko ją czyta ze zrozumieniem, bo bardziej zwraca uwagę napis po arabsku powyżej
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:52   #1997
MerryMeMary
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Dwa lata temu chciałam zrobić tatuaż, ale stwierdziłam, że poczekam do 18 i jeżeli nadal będę go chciała to zrobię i wreszcie przekroczyłam magiczną 18 Chciałabym coś geometrycznego, czarno- białego i najbardziej odpowiada mi styl Six Mad Helen w Poznaniu. Ktoś już u nich był? Polecacie?
MerryMeMary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:38   #1998
katuni
Przyczajenie

hej dziewczyny Przekopałam się przez cały wątek i niektóre Wasze tatuaże naprawdę powalają
Ja właśnie planuję zrobić swój pierwszy tatuaż, ma to być anioł stojący lub klęczący (mniej więcej taki jak w załącznikach). Chciałam go zrobić na dole pleców z prawej strony, ale spotkałam się z opiniami, że takie tatuaże lepiej robić na środku i już sama nie wiem. Co wy o tym myślicie?
Mam jeszcze pytanie kogo mogłybyście polecić do wykonania takiego tatuażu w Krakowie, albo na Śląsku (Rybnik, Katowice)? Przeglądałam tatuaże wykonywanie w Kulcie w Krakowie, ale jakoś taki typ tatuażu nie pasuje mi do żadnego z tatuażystów (a może się mylę :?).
Mimo, że dużo czytam na ten temat to nie jestem jeszcze na tyle zorientowana i niestety zawsze pojawiają się jakieś wątpliwości.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ochronaaniolow.jpg (15,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg archaniolmichal3.jpg (30,1 KB, 27 załadowań)
katuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:57   #1999
RastaGirl89
Rozeznanie

Hej
Obserwuję ten wątek od dłuższego czasu i przygotowuję się do zrobienia pierwszego tatuażu. Chciałam poruszyc kwestię, która chyba się tutaj nie pojawiła - jak wygląda robienie tatuażu na konwencie? Wiem, że trzeba wcześniej umówic się z tatuażystą. Ale co z projektem, ceną itp.? Orientujecie się?
RastaGirl89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:11   #2000
kraina _chichow
Rozeznanie

Dziewczyny, za trzy tygodnie robię tatuaż, dość spory. Na klacie
Co z aktywnością fizyczną? Podejrzewam, że treningi siłowe odpadają, a co z np. bieganiem?
Stary 2014-03-21, 11:30   #2001
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kraina _chichow Pokaż wiadomość
Dziewczyny, za trzy tygodnie robię tatuaż, dość spory. Na klacie
Co z aktywnością fizyczną? Podejrzewam, że treningi siłowe odpadają, a co z np. bieganiem?

jeśli to spory tatuaż to przez pierwsze dni będziesz obolała, więc i tak nie będziesz w stanie biegać.
Poza tym jeśli jesteś kobietą (bo nie wiem) i tatuaż jest w miescu gdzie nosi się stanik, to zapomnij.
Poza tym nie wyobrażam sobie biegania z tatuażem po folią, a bez folii - ocierające się ubranie + pot, to można zapomnieć o ładnym zagojeniu się tatuażu.
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:34   #2002
joaszka83
Raczkowanie

moja kolejna sesja juz wygojona na nastepna musze czekac niestety az do lipca, buu . tak bardzo chcialabym juz skonczyc!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10371.jpg (55,0 KB, 234 załadowań)
joaszka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:36   #2003
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katuni Pokaż wiadomość
hej dziewczyny Przekopałam się przez cały wątek i niektóre Wasze tatuaże naprawdę powalają
Ja właśnie planuję zrobić swój pierwszy tatuaż, ma to być anioł stojący lub klęczący (mniej więcej taki jak w załącznikach). Chciałam go zrobić na dole pleców z prawej strony, ale spotkałam się z opiniami, że takie tatuaże lepiej robić na środku i już sama nie wiem. Co wy o tym myślicie?
Mam jeszcze pytanie kogo mogłybyście polecić do wykonania takiego tatuażu w Krakowie, albo na Śląsku (Rybnik, Katowice)? Przeglądałam tatuaże wykonywanie w Kulcie w Krakowie, ale jakoś taki typ tatuażu nie pasuje mi do żadnego z tatuażystów (a może się mylę :?).
Mimo, że dużo czytam na ten temat to nie jestem jeszcze na tyle zorientowana i niestety zawsze pojawiają się jakieś wątpliwości.
im bardziej symetryczny wzór tym lepiej wygląda na środku.

W Rybniku poleciłabym Ci Karola z Ink-Ognito.
Może kogoś z Rock n'Roll ale tam ekipa jest ''płynna" i ja sie nie orientuje jest w Katowicach.
Ewentualnie Marcin z Aliena z Dąbrowy Górniczej
Z Krakowa nie wiem - może Agrypa z 9th circle?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez joaszka83 Pokaż wiadomość
moja kolejna sesja juz wygojona na nastepna musze czekac niestety az do lipca, buu . tak bardzo chcialabym juz skonczyc!
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:07   #2004
EmCa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joaszka83 Pokaż wiadomość
łał

btw robisz w lipcu? i jak z opalaniem, pływaniem i ogólnie latem?
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:19   #2005
joaszka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EmCa Pokaż wiadomość
łał

btw robisz w lipcu? i jak z opalaniem, pływaniem i ogólnie latem?
zaczelam tez w lipcu w zeszlym roku. opalac sie nie lubie wiec to nie problem. przez miesiac nie plywam rowniez, mozna przezyc tatuaz smaruje filtrem dla niemowlat ,ale i tak robie to cale lato , nie wazne czy nowa czesc czy stara. na wakacje lece w polowie wrzesnia wiec w sam raz
joaszka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:33   #2006
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

A w kwietniu w Lublinie ma być pierwszy lubelski konwent, może to kogoś zainteresuje. 27 kwietnia zdaje się, mają wydarzenie na fb założone

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 00:07   #2007
kraina _chichow
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
jeśli to spory tatuaż to przez pierwsze dni będziesz obolała, więc i tak nie będziesz w stanie biegać.
Poza tym jeśli jesteś kobietą (bo nie wiem) i tatuaż jest w miescu gdzie nosi się stanik, to zapomnij.
Poza tym nie wyobrażam sobie biegania z tatuażem po folią, a bez folii - ocierające się ubranie + pot, to można zapomnieć o ładnym zagojeniu się tatuażu.
Dzięki za odpowiedź, jestem kobietą Będzie to spory tatuaż, myślę, że stanik sportowy może przeszkadzać. Na pewno przez parę dni po zrobieniu dam sobie na wstrzymanie z aktywnością. Ale może po jakimś tygodniu spróbować z bieganiem? Oczywiście z folią. Bo pewnie o ćwiczeniach z ciężarami można zapomnieć... Tylko na jaki czas?
Stary 2014-03-22, 11:00   #2008
suun
Raczkowanie

hej, odesłano mnie tutaj do Was Waszym zdaniem, który salon w Łodzi jest najlepszy? Byłam zdecydowana na Olę z Od Świtu Do Zmierzchu. Chcę wytatuować sobie kotwicę przeplecioną różami. Bardzo się zastanawiam kogo wybrać, bo ostatnio widziałam prace studia Kamea Tattoo https://www.facebook.com/kamea.art/photos_stream
i też są nawet ok. Mam spory dylemat. Doradźcie coś. tylko Łódź.
Stary 2014-03-22, 16:06   #2009
kretencja
Zakorzenienie

Ja w Łodzi tatuowałam się u Jarka w Sigilu, doradzono mi ten salon, także tutaj, na forum.
Jestem zadowolona, z tym, że nie mam żadnego porównania, bo to był mój pierwszy i jak dotąd jedyny tatuaż.
Może wypowie się jeszcze ktoś z większym doświadczeniem.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:33   #2010
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kraina _chichow Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź, jestem kobietą Będzie to spory tatuaż, myślę, że stanik sportowy może przeszkadzać. Na pewno przez parę dni po zrobieniu dam sobie na wstrzymanie z aktywnością. Ale może po jakimś tygodniu spróbować z bieganiem? Oczywiście z folią. Bo pewnie o ćwiczeniach z ciężarami można zapomnieć... Tylko na jaki czas?
sama zobaczysz jak się tatuaż będzie goił czy dasz radę biegać po tygodniu czy nie, ja też myślałam, że po paru dniach mogę wrócić do jogi, a wróciłam dopiero po ponad 2 tygodniach. ciało jest obolałe, ubrania drażnią, stanika nie nosiłam przez 2 tygodnie, skóra ciągnie gdy się ruszasz, no i pot też nie jest dobry, a bieganie z folią i pocenie go pod nią to już w ogóle nie najlepszy pomysł. Ja uważam, że lepiej sobie odpuścić te 2 tygodnie i dać tatuażowi spokojnie się goić

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez RastaGirl89 Pokaż wiadomość
Hej
Obserwuję ten wątek od dłuższego czasu i przygotowuję się do zrobienia pierwszego tatuażu. Chciałam poruszyc kwestię, która chyba się tutaj nie pojawiła - jak wygląda robienie tatuażu na konwencie? Wiem, że trzeba wcześniej umówic się z tatuażystą. Ale co z projektem, ceną itp.? Orientujecie się?
u mnie wyglądało to tak samo jakbym się umawiała na tatuowanie w studiu, czyli umawiasz się na termin, opisujesz co ma być tatuowane, projekt przygotowany miałam na dzień sesji i wtedy też nanieść można ewentualne poprawki do projektu, no i działamy co do ceny to też ustalana jest ona wcześniej, może być wyższa niż w studio (to już zależy od danego tatuatora), bo tatuator płaci za boks na konwencie.
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości