|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Ja się tego znieczulenia boję panicznie. Na razie czytam o różnicach między zewnątrzoponowym i podpajęczynówkowym. To drugie podobno lepsze. Em ma kuruj się, pij te wstrętne buraki.
|
|
|
#1982 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
OMG...tyle stron to ja chyba nigdy nie nadrabiałam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak bardzo mi przykro Cytat:
![]() Cytat:
Co do tego czy kupować pościel czy nie ja kupić kupię, ale czy Dorotka będzie pod nią od razu spać? Okaże się. Jak będzie wolała być otulona to lepiej spisze się kocyk lub rożek. Zresztą nawet jakby kołderka miała się przydać po pół roku to wolę ją mieć Poduszki będę używać później.Perfuzja ja swoją studniówkę przegapiłam
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Można jeszcze ogólną narkozę, ale to największy hardcore.
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o mało co byśmy się wtedy nie poznali - w sobotę wieczorem byłam na nartach i zadzwoniła koleżanka, czy idę na imprezę. Okrutnie mi się nie chciało iść, pozjeżdżałam do zamknięcia stacji i po powrocie jednak zdecydowałam się pójść no i nie żałuję
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-21 o 15:25 |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dawniej tak uważano. Jednak jest trochę inaczej,mają składniki odżywcze,witaminy. Możesz poczytać np tutaj: http://wsse-poznan.pl/wp-content/uploads/2011/01/12.pdf A walory smakowe też rzecz istotna ![]() Nie mówię o podawaniu codziennie grzybów. Czasem są po prostu jako dodatek do czegoś. Ja uwielbiam zupę grzybową. Obowiązkowo musi być na Święta Bożego Narodzenia.
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam taką straszną obawę w kwestii podawania grzybów dzieciom, bo znajomi rodziców tak otruli swojego synka (miał 4 latka) oni też jedli i u nich nie było tak silnej reakcji jak u małego-ogólnie wymiotowali, ale przeszło, a małemu siadła wątroba. Było to już z 10 lat temu, ale uraz pozostał.
|
|
#1988 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Dziewczyny, niestety nie pamiętam które dokładnie z was były zainteresowane, ale komuś obiecałam że zapytam przyjaciółkę kto przesyła za rejestrację na stronie jakieś prezenty i oto one - http://www.hipp.pl/ do wyboru 3 pakiety - http://www.bebiklub.pl/ dzienna porcja mleka - http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/ darmowe próbki - https://www.bebilon.pl/ wysyłają białego misia - http://www.pampers.pl/pl_PL/home - http://www.fisher-price.com/pl_pl/pl...ign/index.html warto sprawdzic, do 2014 jest w prezencie grzechotka - http://www.johnsonsbaby.com.pl/ darmowe próbki - http://lovela.pl/o-programie.html mleczko do prania Sama się zarejstruję od razu po przeprowadzce ![]() No i wiem że w Rossmannie raz na trzy miesiące się też coś dostaje, czasmai ubranka lub zabawki więc jak najszybciej wyrabiajcie karty kto takie promocje lubi ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1989 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Rozumiem Emma. Moja Wiki jadała czasem coś z grzybami,gdzieś od 3,5-4 roku życia,ale nigdy nie było cienia wątpliwości co do tych grzybów. Ja się dobrze znam na grzybach,a jeśli były kupne to tylko ze sprawdzonych źródeł.
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Do poprzedniej wiadomości edit: https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html jeszcze ta stronka!
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1992 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1993 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nawet na te 5 minut. A wyobraź sobie,że ktoś na ciebie napadł,potrącił samochód (była sytuacja ostatnio,że auto wjechało na chodnik zabijając matkę prowadzącą wózek)-nikt nie wie,że w domu jest dziecko samo! Albo u nas była sytuacja,że przestępca ukrywał się w jednym domu i była obława. Kto wyszedł z domu nie był do niego wpuszczony na długie godziny. Tak,są to rzadkie przypadki,ale się zdarzają. Albo co znacznie częstsze: dziecku się ulało i dławi się tym podczas twojego spaceru z psem. Tu decydują minuty!
|
|
#1994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam dwójkę małych dzieci w domu w dużym odstępie czasowym - mieli normalne łóżeczka ze szczebelkami, nóżka czasami wystawała, ale nie prowadziło to do jej złamania ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Bardzo fajne |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię tu o regularnych wyjsciach oczywiscie, tylko o awaryjnych sytuacjach.
|
|
#1997 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Daj znać ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Tak jak mówiłam, ja mam z tego frajdę, a będę od października miała baaaaardzo dużo wolnego czasu
|
|||
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Idę dożywić siebie i Dorotkę
![]() Co do wyjścia z psem i zostawienia dziecka na ten moment samego, to myślę, że nie ma co teoretyzować dopóki dziecko się nie pojawi. Mnie się wydaje że będę się bała nawet na chwilę zostawić takiego okruszka samego, ale przecież też trzeba coś zrobić w domu a jak to wyjdzie to się okaże
|
#1999 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja cię nie oceniam. Każdy wie jak najlepiej postąpić. Ja przy dwójce dzieci nie miałam jeszcze tak awaryjnej sytuacji,żeby zostawić i nie przewiduję takiej. Poza tym tak jak wspomniałam o sytuacji która była niedawno i musiałam przechować koleżankę z córką przez kilka godzin,bo przestępca ukrywał się w domu na jej ulicy. A tylko do sklepu wyszły. Gdyby policja dowiedziała się,że wyszłam i zostawiłam dziecko nawet na chwilę,to odebraliby mi prawa rodzicielskie!
|
|
#2000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
malaMigotkAaabrzusio super, bardzo ladnie wygladasz.
Em ma trzymaj sie i tak hak juz dziewczyny pisaly buraki rano, w poludnie i wieczorem dobrze, ze z Dorotka wszystko ok. Dziewczyny padam, bylismy na grzybach, 4 godz.chodzenia po lesie mnie wykonczyly ale zbiory udane, uwieeelbiam sos grzybowy Mnie tez jakos ostatnio boli i kregosłup i spojenie łonowe, a wczoraj wieczorem miałam straszne duszności, miałam wrażenie, ze mi brakuje powietrza, masakra.... Miałyscie tak moze ostatnio??? |
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
A to dzisiejsze łupy ktore uwaga !!! Upolował mój mąż: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2003 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki w weekend
U mnie od wczoraj wozkowy dol szukam wozka bo planuje kupic na poczatku pazdziernika ale nie do konca jestem pewna.. Nie chce wydawac duzo na wozek ale tez nie chce byle czego.. Znalazlam jeden polskiej firmy passo ale okazalo sie ze ma bardzo krotkie oparcie, wiec wyszukalam inny http://allegro.pl/wozek-gleboki-jogg...543931014.html tylko ze spacerowka jest tylko na jedna strone i w ogole zastanawia mnie to czemu niemiecki wozek jest tanszy w pl niz w de.. Ale ogolnie spacerowka duza, powinno byc dziecku wygodnie, no i jak tata jest wysoki to nie bedzie sie garbil bo raczka regulowana itd.. Jest jeszcze jeden polski http://allegro.pl/nowy-wozek-primo-g...543237926.html . Tyle ze o nim nie mozna znalezc zadnych opinii i boje sie serwisowania, tego ze beda musieli do pl odsylac, a z drugiej strony ladny, kola pompowane i oparcie 53 cm.. Ratujcie!!!!---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- A no i ten z hauck mozna wyprac... ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#2004 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozki-tako-baby-he...543549622.html Jest to najlżejszy wózek z Tako ( z gondolą ok 12 kg), który jest produkowany na rynek zagraniczny i z resztą bardzo tam popularny, ale w Polsce również można go dostać. Widziałam ten wózek na żywo, jak dla mnie naprawdę fajny, brałam go pod uwagę, lecz dzisiaj wygrał tako dalga klasyczny. Heaven line ma duże pompowane koła, lekki. szybko się składa i duza gondola przez co dłużej dziecko z niej po korzysta
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
Z innej beczki, ciekawa jestem kiedy zaczną u mnie w bloku grzać jest tak cholernie zimno
|
|
|
|
#2008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
U mnie też zimno
do tego niestety przeziębienie rozwija się na dobre ![]() W obieg poszedł imbir z miodem. Zrobiłam rano syrop z cebuli i na wieczór zazyje. Do tego wyszła mi opryszczka na ustach (kurde z5 lat jej nie miałam). W poniedziałek może uda mi się dostać do lekarza. Macie jeszcze jakieś dobre sposoby na przeziębienie i wzmocnienie organizmu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

- kilka dłubanek

rany jaka ja jestem ciemna w tej dziedzinie
oni też jedli i u nich nie było tak silnej reakcji jak u małego-ogólnie wymiotowali, ale przeszło, a małemu siadła wątroba. Było to już z 10 lat temu, ale uraz pozostał.

szukam wozka bo planuje kupic na poczatku pazdziernika ale nie do konca jestem pewna.. Nie chce wydawac duzo na wozek ale tez nie chce byle czego.. Znalazlam jeden polskiej firmy passo ale okazalo sie ze ma bardzo krotkie oparcie, wiec wyszukalam inny