|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Nie robiąc obiadu jem wsio na szybko czyli głównie kanapki.... zła jestem na siebie, bo zamiast chudnąć to ja jem byle jak i jeszcze herbatniki pochłaniam tak ze ho ho... tak, ze no....no! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() En wzruszył mnie ten 1 wpis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kwietnia już trochę minęła. Marysia wytrzyma. Musisz jej tylko coś poopowiadać, obiecać??? A potem spełnić ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
No i nie wiadomo, czy pojadę do tesciow...
Moj maz na dzien dzisiejszy jest zdecydowany jutro zlozyc wymowienie w pracy... Ja to rozumiem, szanuje i go wspieram, bo co z tego, ze prawa i lewa ręka boga prezesa, skoro po nim zolte polmozgi jezdza jak po burej suce... Jesli sie zwolni to pewnie rzuci w zoltego komórą, lapem i poprawi kluczykami do mondeo, a ja pociagiem z dziewczynkami, koszem do spania, psem, wanienka oraz polowa szafy to raczej dziękuję ![]() ![]() ![]() A poza tym lekko mnie stresuje mysl o bezrobotnym mężu w zestawieniu z miesieczna kwota zobowiazan, i juz sam kredyt hipoteczny tutaj wystarcza, zebym miala mdlosci z nerwow ![]() ![]() ![]() Ciezko kurczę nadrabiac mina i wspierac taką decyzję majac pelne gacie ze strachu... echhhh. A wspieram bezwzglednie, bo z dwojga zlego lepszy mąż na kuroniowce niz maż na cmentarzu po zawale, ot co ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-14 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
o Ci
Cytat:
Kurcze...może jednak się wstrzyma...i jak wrócisz to to zrobi?Ty byś wypoczęła...??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
Oli może niech nie rzuca, a szuka coś nowego i wtedy będzie mógł rzucać z satysfakcją!
Eve a co to za maska na stopy? Moje wołają o pomoc bardzo!
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Raczkowanie
|
oglądam kuchenne rewolucje i z tego wszystkiego rewolucje są ale w moim żołądku i ślinka cieknie, prawie tak jak Potrusiowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Oliath na pewno Twój mąż coś wymyśli, głowa do góry, nie zginiecie na pewno
![]() Enlevee przeczytałam i ... będę czytała! ![]() Spadam spać ![]() Domciątko, Karlajn trzymam kciuki za nockę ![]() A ja poproszę o kciuki za dzień lepszy niż dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
witajcie,
nie cytuje, nie odpisuje, bo u nas dzien szalony i nie daje rady juz ![]() Wy się cały czas chwaliłyście, że Wasze dzieci to zbawki łapią to sie obracają, a mój nic, kompletnie nic. Zabawki obserwował, ale nie próbował łapać nawet, o obrotach nie ma mowy ... starałam się nie porównywać dzieci, ale czasami zerkałam na pierwsza stronę, żeby zobaczyć ile mają te dzieciaczki, które już coś tam robią, ... wiem durne, bo każde dziecko ma swój własny rytm i tempo rozwoju, no ale to było silniejsze ode mnie... ale do rzeczy dziś, uwaga, uwaga Michał przeszedł sam siebie: 1. złapał świadomie zabawkę 2. łapał ją i puszczał przez ok 30 min, i wył jak go zagadywałam ![]() 3. zdjęłam zabawkę z pałąka, dałam na brzuszek, ten ją chwycił jedną ręką, przełożył do drugiej, i z powrotem i tak znowu przez 15 minut ![]() Dawałam mu co jakis czas różne rzeczy i powtarza to samo, czyli jednak umie złapać. Ale co mnie śmieszy to to, że on od razu wszedł na wyższy poziom bo zamiast najpierw łapać a z czasem przekładać z rączki do raczki to on od razu cały pakiet. Kolejna sprawa, dziś przed kąpielą przefiknął się z plecków na brzuszek, zdziwił się mocno ![]() ![]() Ja jestem w takim szoku, że sama nie wierzę w to. A jak byłam u pediatry to w przychodni była neurolog, pogapiła się na młodego, coś tam pooglądała i mówiła, że to raczej taki typ, że długo, długo nic a potem na raz wszystko. Czyli wg niej może siadać dopiero w 8 miesiącu nawet, raczkować i zaraz od razu chodzić. Mój bratanek tak miał ... a potem w szkole z czytaniem, w poniedziałek nie umiał czytać, coś tam dukał, a we wtorek czytał płynnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko, ze ja taki tryb żywienia miałam tez przed ciąża i jak widzę niestety nic sie w tej kwestii nie zmieniło. Muszę sie wziąć za siebie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż popatrzyłam kiedy rodziłąś i my koło siebie jesteśmy ![]() Mój już co prawda od klkunastu dni łapie zabawki i wsadza do buzi ale się nie obraca jeszcze sam, chociaż jak mu lekko pomogę to szybko z plecków na brzuszek się przekręca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
oli współczuje ale mysle ze twój facet jednak zacisnie zeby. Faceci tak maja ze sie wkurza ale jednak utrzymanie rodziny zawsze maja na wzgledzie. Podchodza tu bardzo ambicjonalnie. Niech szuka cos nowego i pizg...e to w diabły.
Idzia no wielkie gratki ![]() lece sie wydoic i spadam spac. Musze z ranca złapac małej mocz- dzisiaj nie potrafiłam tego dziadowskiego woreczka jej przykleic. niby ok a ona i tak sikała obok :/ leciec do labka, zmienic opony po drodze bo dzisiaj tz nigdzie sie nie załapał. mleczko bedzie na rano jak znalazł bo wtedy juz mi ta czynnosc odpadnie. Zreszta zauwazyłam ze jak pilnie potrzebuje mleko w butelce to cycki nie chca współpracowac i ni c nie leci. Jestem po goracym prysznicu to beda sikac az miło :d |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Miałam pytać a Wy osobno sobie gotujecie, czy np. tesciowa Wam gotuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tz jada w pracy, wiec ja nie gotuje, bo on spędza tam praktycznie cały dzien. Oni gotują to czasami coś z nimi zjem, ale rzadko kiedy szczerze mowiac
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zadziałało to, tylko, ze mój to chłop, więc łatwiej złapać. Woreczek był pusty, a mocz wszedzie tylko nie w nim ![]() ![]() ![]() ![]() Oliath widzę, że ciężka sytuacja u Ciebie. Przytulam mocno, i trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam noc, ide spac, dziecko spi w koszyku
Do pogadania przy pobudkach i cycu. Baj laseczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
Ide spac tylko meza musze szturchnac zeby przestal chrapac. Dobrej nocy wszystkim.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2003 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie żegnam, idę jeszcze obejrzeć gesslerowa na TVN player z tztem i do spania.
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
No i pobudka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Oby szybko poszła spać ! Trzymam kciuki mocno
Może Sara czyta wizaz? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Pewnie tak Haha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | ||
Wtajemniczenie
|
Elaine-
![]() ![]() Cytat:
Mnie tez strasznie leca ![]() Zawsze zostaje perulka jak wylysieje ![]() A laska ![]() Cytat:
![]() A Marysi wez.do.samolotu jakas nowa ksiazeczke czy zabawke i daj podczas startu/ladowania. Zeby uszy.nie bolaly jamiegos.slodycza w buzke ![]() Jutro nadrobie reszte. Lece spac. A EN ja jutro po Tobie pojade ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wybaczcie ze znow tylko o sobie, ale brakuje mi sily na cytowanie.
My juz po lekarzu, niestety wedlug tego lekarzs na policzku jest zakazenie i mamy doustny antybiotyk z grupy penicyliny ![]() No i sukces, bo zapisali Edzia do dermatologa, tylko jak dlugo poczekamy na wizyte jeszcze nie mam pojecia, czekam na list w tej sprawie. AgaPlast, ja wlasnie po Edku zauwazylam, ze po emolientach z parafina mial tylko gorzej i kapie go albo w samej epdzie albo w wodzie z dodatkorm oleju kokosowego ![]() Zycze spokojnej nocy dla Hani i Sary ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie na temat hormony mi poszaly bo znow mialam mikro plamienie z kapy wiec czas na badania....a po za tyn kolejny kryzys laktacyjny o ile mozna mowic o kryzysie gdy zamiast 250ml co 3godz odciagam 200 Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- oki mowie dobranoc do karmienia Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2010 |
Wtajemniczenie
|
MADI i dobre wygon łotra
![]() BALONIKU ja mam skierowanie, ale mamy je zrobić w grudniu. I to jest ba NFZ ze skierowaniem (przynajmniej u mnie). Daj znać na kiedy masz. Mi zalatwia siostra, bo kolejki masakra. Raz Michał miał w szpitalu robione USG i to normalną głowicą tylko po główce. Dzieci płaczą przez zimny płyn. Nie trwa to długo. NENI super jeżeli sesja będzie za darmo ![]() OLI mam nadzieję, że się ułoży. Ale spokój jest najważniejszy. Tż na pewno ma bardzo dość skoro podejmuje takie, a nie inne decyzje. Powolutku. Pamiętaj, że po burzy zawsze wychodzi słońce i tęcza, a po nocy przychodzi dzień. I Tobie życzę słonecznych dni z kolorową tęcza ![]() IDZIA widzisz jaką niespodziankę zrobiło Tobie dziecko ![]() ![]() JAKIERKA ![]() DOMI I KAROLAJN za Was trzymam bardzo mocno kciuki żeby noc była spokojna ![]() Moi mężczyźni smacznie śpią, a ja czytam wizaż i oglądam serial ![]() Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.