Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 18:56   #1981
vivien39
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Ela87 a jakie miałaś wyniki jak mierzyłaś glukometrem po posiłku?

Ja zaraz będe robiła pierwszy pomiar

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:58   #1982
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Ela to dobrze że nie musisz codziennie się kłuć Co do laktatora, moim zdaniem lepiej zainwestować od razu w lepszy, no bo jeśli potem będziesz musiała kupić drugi to gdzie tu oszczędność???
A może w ogóle nie będę potrzebowała. Taki żyd jestem
Zobaczę jeszcze ten niby popsuty.

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
120 po posiłku-kazała godzinę po mierzyć
a na czczo to nie wiem zapomniałam zapytać chyba do 100
Ja to w ogóle nie wiem gdzie byłam Bo wszedzie w necie wszyscy mieli codziennie się kłuć, a norma to 90 na czczo, a 120 godzinę po.
Mi powiedzieli, ze 135 po 1,5 godziny, a na czczo 100. Lekarz mi powiedział, że jak mi się zdarzy powyżej 150 a reszta będzie ok, to nic się nie stanie i mam nie panikować.
Tak jakoś na luzie, ale jestem dobrej myśli

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Ela87 a jakie miałaś wyniki jak mierzyłaś glukometrem po posiłku?

Ja zaraz będe robiła pierwszy pomiar
Po obiedzie zazwyczaj ok 100, po śniadaniu i kolacji 130-140 ale lekarz powiedział, że dobre.
Na czczo 92 i 98

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:00   #1983
frogutka
Zadomowienie

Witam się i przepraszam, że tak długo mnie nie było.
Dziś też tylko na moment bo padnięta jestem. U nas wszystko ok, Hania rośnie i potrafi matce już nieźle dokopać
W zeszłym tygodniu byłam u mojej przyjaciółki na Śląsku na kilka dni, a poza tym wykańczamy domek i prawie cały czas siedzę na budowie albo w marketach i sklepach (płytki, panele, drzwi, farby itp. itd.)-kolorowy zawrót głowy. Niby jestem na L4 ale czasu nie mam na nic

Dziś miałam glukozę- słodkie ale do wypicia- widać jestem słodyczowym maniakiem Wyniki jutro- proszę o kciuki, żeby były w normie.

Mam nadzieję, że wybaczycie, ale chwilowo nie dam rady wszystkiego nadrobić.
Gratuluję Synków i Córeczek!
Ok, zabieram się za czytanie co tam u Was
Stary 2013-11-18, 19:01   #1984
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki

Gratulacje za wizyty

Ja też już jestem po swojej wizycie (19tc), miałam bardzo szybkie i niewyraźne usg, bo lekarzowi się spieszyło, ale jak on stwierdził skoro idę za 2tyg na usg genetyczne to szkoda czasu bo na jego usg i tak prawie nic nie widać Rozwalił mnie tym stwierdzeniem...

Doczekałam się w końcu określenia płci - i powiem Wam moje drogie dwie rzeczy:
1. Ta która okrzyknęła ten tydzień tygodniem chłopaków zasłużył u mnie na
2. Mamuśkowa intuicja nie kłamie - marzyła mi się dziewczynka, ale od początku ciąży mówiłam że mamy chłopaka i jest SYN ! Ciutkę mi smutno, bo nastawiałam się na to, że sie pomylę i będzie wymarzona Oliwia, ale powoli dochodzę do zmysłów, najważniejsze, że zdrowy i nasz
Mina męża bezcenna - nie było go na wizycie i wkręciłam go, że mam dla niego skierowanie na badanie krwi - a na kartce "it's a boy" i zdjęcie usg siusiaka Cudnie wyglądał i niby "chciał dziewczynkę" Dumny chodzi jak paw
miłego weekendu Dziewczyny!
Gratuluję synia

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

A co do ciuchów unisex to zauważyłam, ze z nexta jest dużo takich neutralnych kolorów i wzorów
kocham ubranki z next'a dobrze, ze w ciuchach w przystępnych cenach są
Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
do wątku dołącza kolejna kobietka,będzie druga córeczka
moje dziecko od początku wszystkim mówi ze będzie miala siostrzyczkę i potwierdzilo sie a ze córcia chce siostre Ole,chyba tak zostanie caly czas mówi o dzidziusiu w brzuszku ze to mala Ola i nie da sobie powiedzieć ze będzie np. Zosia
teraz tylko zastanawiam sie czy Aleksandra czy Olga ale chyba pierwsza wersja

co do usg 3d,zdecydowałam sie i cale szczęście ze to "tylko 200zl " nie wiecej bo tak jak w wielu przypadkach nie dalo nic wiecej niż zwykle oprócz zdjecia i plytki na której widać córeczkę bardziej "plastyczną",tyle ze będzie miala pamiątkę kiedyś
gratuluję kochana!
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Kiedy te torby to podobno podstawa wychodzenia z domu bardzo się przydają: pakujesz pieluszki, butelkę, jakies drobnostki dla malucha, jego dokumenty i przede wszystkim wtedy nie musisz już mieć przewieszonej przez ramię swojej torby. Ja chyba się w jakąś zaopatrzę koniecznie małą listonoszkę bo lubię większe ale teraz to tylko kilka dokumentów zawsze przy sobie blisko ciała i portfel a reszta w torbie małego. Zmobilizowałaś mnie i poszukałam na allegro czegoś tańszego niż ta z Mutsy i znalazłam eleganckie też takie:
http://allegro.pl/hit-2013-uniwersal...705820652.html
szara mi sie podoba

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...
świetna torba moze sama sobie zamówię?...
dlaczego ubranka miałyby Ci się zakurzyć? jeśli będą w szafce to nie będzie problemu.
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wiemy
Ja też tak teraz juz mam często, że nie czuje kopniaka tylko jakby mi się "przesuwał" z prawej strony w lewą.... i mi leci taka górka przez brzuch

Nie wiem czy to nadal obowiązuje bo mam ok 280 zł i mi liczy 10 zł za wysyłkę.

Pytanie do doświadczonych mam - mają tanie butelki to chcę wziąć kilka za jednym razem. Jeśli chodzi o antykolkowe zdecydowałam sie na TT. Ale bez tych małych chyba się obędzie na początku? Przecież można wlać mleka w połowę dużej i na jedno wyjdzie . No i jeszcze z Baby Ono są tańsze to 1 duża, 1 mała wystarczy nie?Tym bardziej że na początku raczej sie zakłada, że dziecko będzie tylko z cyca jadło

Mają Femibion 2 za niecała 40 zł jakby któraś była zainteresowana
karmiłam piersią, ale miałam 2 butelki tt 150 ml takie zwykłe. świetnie mi się sprawdzały. ważne, żeby butelkę dobrze trzymać (tam są takie dziurki w smoczku przez które ucieka nadmiar powietrza) a wóczas dzidziuś nie powinien nałykać się powietrza
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Się podłączam do zapytania.
Ja kupiłam laktator Tommee Tippee i w zestawie z nim miałam jedną butelkę 150 ml, a oprócz tego wzięłam dwie duże (chyba 260 ml) i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, a jeszcze mogę je oddać lub wymienić na mniejsze. Czy jest jakaś różnica w użytkowaniu dużej a małej przy niemowlęciu? Chodzi mi o różnicę inną od oczywistej, czyli pojemnościowej
bardziej niż na pojemność butelki zwróciłabym uwagę na smoczek. na początek koniecznie najmniejszy z najwolniejszym przepływem. przy równoczesnym kp i sporadycznym podawaniu butelki, ważne, żeby mleczko nie leciało zbyt szybko bo nam się maluszek do dobrobytu może przyzwyczaić i nie chcieć ssać piersi - przynajmniej tak mówią mądre poradniki i doradcy laktacyjni

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:01   #1985
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857

Tylko ja np nie kupuję u niego pierdół na porodówkę, bo w tej aptece gemini mi wyjdzie z przesyłką taniej niż u niego bez przesyłki, a u niego i tak mam już 100 naliczoną

dziękować to możę też obczaję tą aptekę gemini jak tak wszystkie zachwalacie
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:02   #1986
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Witam się i przepraszam, że tak długo mnie nie było.
Dziś też tylko na moment bo padnięta jestem. U nas wszystko ok, Hania rośnie i potrafi matce już nieźle dokopać
W zeszłym tygodniu byłam u mojej przyjaciółki na Śląsku na kilka dni, a poza tym wykańczamy domek i prawie cały czas siedzę na budowie albo w marketach i sklepach (płytki, panele, drzwi, farby itp. itd.)-kolorowy zawrót głowy. Niby jestem na L4 ale czasu nie mam na nic

Dziś miałam glukozę- słodkie ale do wypicia- widać jestem słodyczowym maniakiem Wyniki jutro- proszę o kciuki, żeby były w normie.

Mam nadzieję, że wybaczycie, ale chwilowo nie dam rady wszystkiego nadrobić.
Gratuluję Synków i Córeczek!
Ok, zabieram się za czytanie co tam u Was

trzymam kciuki za wyniki
Stary 2013-11-18, 19:05   #1987
Ela87
Zakorzenienie

Stary 2013-11-18, 19:05   #1988
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Wróciłam własnie od diabetologa.
Dziwnie było Złych wyników nie mam (tych co robiłam sama w domu), mam robić pomiar tylko raz w tygodniu (czyli raz w tygodniu 4 razy się kłóć na czczo, i po 3 posiłkach), trzymać dietę, zrobić badanie krwi i za miesiąc przyjść. Mam być dobrej myśli, mam chodzić najedzona i zadowolona
Jakie wkładki ??
No to się cieszę, że wizyta tak się skończyła i nie ma tragedii
Laktacyjne
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Elunka, może jednak zaplanujesz ten odpoczynek od 1.12?
Dziekuję za troskę ale nie ma takiej opcji
po 1 grudzień to najgorszy miesiąc jeśli chodzi o ubezpieczenia - pracy mamy we 3 osoby po łokcie, a co dopiero jakbym jeszcze ja odeszła. Obiecałam, ze ile dam radę tyle zostanę żeby im pomóc. Grudzień jest super - 8 godz pracy leci w 10 min
Cytat:
ja już po wizycie. Krwiak wreszcie się wchłonął po 8 tygodniach leżenia-ale się cieszę.

Ja na glukozę idę w sobotę.... trochę się teraz boję wyników

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:09   #1989
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Laktacyjne
Ja właśnie zgłupiałam które kupić.
Miałam kilka sztuk Babyono od znajomej, raz je założyłam (bo teraz mi strasznie leci), ale od razu ściągnęłam.
Tak mnie strasznie zaczęły swędzieć sutki i cycki, że masakra
Wkładki były nowe, bo pakowane w osobnych woreczkach i teraz się boję, że jak kupię inne całą pakę, a będzie mnie tak swędziało, to ja nie wiem co zrobię. Teraz zakładam sobie same płatki higieniczne (takie waciki wiadomo ), a one mnie tak nie drapią i nie swędzą.

Stary 2013-11-18, 19:10   #1990
runaway_star
Raczkowanie

Heloł

Jak tam Wasze maluszki, dziewuszki? Mój synuś dzisiaj spokojny, ale wieczorami - jak się kładę spać - to czuję, że z dnia na dzień mocniej się wierci Mój mąż się śmieje, że pedałuje (po rodzicach - bo my obydwoje kolarstwo górskie uprawiamy)

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

moja babcia jak do niej przyjeżdżam to mnie w usta całuje a ja tego nienawidzę.... na szczęście rzadko tam jestem
Ja to w ogóle nie wyobrażam sobie całowania w usta kogokolwiek oprócz męża (noooo powiedzmy, że własnego dziecka to jeszcze nie wiem, bo nie mam doświadczenia ). Jak się witam z babcią czy z kimkolwiek innym z rodziny to buziak jest w policzek.
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:10   #1991
mona1
Zadomowienie

Cytat:
A może w ogóle nie będę potrzebowała. Taki żyd jestem
Zobaczę jeszcze ten niby popsuty.
Nie no jasne, doskonale Cię rozumiem, uważam że trzeba oszczędzać jak tylko się da bo to wszystko takie drogie, że masakra, tylko tak sobie myślę, że jeżeli okazałoby się że musisz dokupić laktator elektryczny to suma sumarów wyjdzie Cię to więcej niż jakbyś od razu kupiła ten lepszy. No chyba że ręczny będzie ok, to wtedy rzeczywiście sporo zaoszczędzisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 19:11   #1992
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
no chyba nie chcesz zebysmy za to my mialy niespodzianke mow, kto sie tam kryje
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Gratulacje to co będzie? kolejna babka czy chłopak ?
Ależ oczywiście, chciałam Was trochę pociekawić Co więcej chciałam nawet zacząć przyjmować zakłady, ale co tam, powiem Wam

Cytat:
za wizytę
i za poznanie płci
Ach, ten dziewczyński tydzień
Elunka dzięki Tobie już wiem dlaczego gin się wygadał!! Bo teraz tydzień dziewczynek a nie niespodzianek
Oczywiście masz rację, w brzuszku mieszka CÓRECZKA

Tak więc TeQiba wpisz proszę moją córcię na I stronę, 18 tygodni, waga 215 gram, następna wizyta 9.12. godz. 16.30

Stwierdzam wszem i wobec, że nie posiadam słynnej matczynej intuicji. Marcela przeczuwałam na córkę, a teraz czułam, że mam synka

Cytat:
wspaniale że u dzidziusia wszystko ok a lekarz niezła ciapa mogłaś mu na wstępie zapowiedzieć że nie znasz i nie chcesz znać płci
Kompletnie mnie wziął z zaskoczenia, on nie z tych wylewnych lekarzy, zawsze dokładnie sprawdza wszystkie pomiary dziecka, narządy itp. a płeć to tak drugorzędnie i nic nie powie, jak nie jest pewny. Marcela przepowiedział późno, myślałam, że i tym razem pokusi się o to dużo później, ale Mała konkretnie się wystawiła. Gdybym coś miarkowała na tym monitorze, to bym go zatrzymała, ale ja byłam wciąż na etapie liczenia paluszków u rączki
Teraz to i tak nie ma znaczenia, bo bardzo się cieszę

Oprócz Was i mojej przyjaciółki, nie powiedziałam nikomu. Nawet mąż nie wie, żyje w błogiej nieświadomości Nie pyta, ja nie mówię. Chciał mieć niespodziankę to będzie miał. Zresztą on i tak przekonany, że to syn, zapowiedział, że córek nie robi... to się zdziwi
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:14   #1993
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Miałam kilka sztuk Babyono od znajomej, raz je założyłam (bo teraz mi strasznie leci), ale od razu ściągnęłam.
Wkładki były nowe, bo pakowane w osobnych woreczkach i teraz się boję, że jak kupię inne całą pakę, a będzie mnie tak swędziało, to ja nie wiem co zrobię. Teraz zakładam sobie same płatki higieniczne (takie waciki wiadomo ), a one mnie tak nie drapią i nie swędzą.
zerknij tu, może coś sensownego wybierzesz:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...p?kat=8&next=1
Stary 2013-11-18, 19:14   #1994
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
zauważyłam ze mi brzuch cały obrósł we włosy(pewnie wcześniej były, ale dużo krótsze) na szczęście białe, ale i tak mi się to nie podoba
Też tak mam Ale jakoś się nie przejęłam. Zanotowałam i zapomniałam
Stary 2013-11-18, 19:17   #1995
mona1
Zadomowienie

bebe97 strasznie się cieszę i nawet sobie nie wyobrażam jaka jesteś szczęśliwa
Stary 2013-11-18, 19:20   #1996
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Bo w poprzedniej ciązy miałam 100% dziewczynkę a mam wspaniałego chłopca
Podobno w tą stronę jest właśnie duże ryzyko pomyłki (słyszałam wiele takich historii jak Twoja). Jak już widać siusiaka to na pewno będzie chłopiec, ale jak nie widać, to wcale nie znaczy, że będzie dziewczynka No chyba, że lekarz wypatrzy narządy płciowe żeńskie
Stary 2013-11-18, 19:21   #1997
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Myślałam o najtańszych szczerze mówiąc
Cytat:
Elunka dzięki Tobie już wiem dlaczego gin się wygadał!! Bo teraz tydzień dziewczynek a nie niespodzianek

Oprócz Was i mojej przyjaciółki, nie powiedziałam nikomu. Nawet mąż nie wie, żyje w błogiej nieświadomości Nie pyta, ja nie mówię. Chciał mieć niespodziankę to będzie miał. Zresztą on i tak przekonany, że to syn, zapowiedział, że córek nie robi... to się zdziwi
Ale Cię ładnie wzięłam pod włos

Jak Ci sie uda zrób zdjecie minie męza jak po porodzie zobaczy co ma dziecko między nogami

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-18, 19:23   #1998
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Podobno w tą stronę jest właśnie duże ryzyko pomyłki (słyszałam wiele takich historii jak Twoja). Jak już widać siusiaka to na pewno będzie chłopiec, ale jak nie widać, to wcale nie znaczy, że będzie dziewczynka No chyba, że lekarz wypatrzy narządy płciowe żeńskie
a no właśnie tylko żeby lekarzowi chciało się ich szukać mój wychodzi z założenia że skoro nic nie dynda to dziewczynka, ale bułeczki nie pokazał
Stary 2013-11-18, 19:23   #1999
virginia
Zakorzenienie

Bebe97 gratuluję!!!

Ja już się położę z książką,...
dobranoc
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 19:25   #2000
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Jejusiu, pychotka-samozjadajka

Taka pasta serowa z camemberta, zarabiscie pasuje do ciepłych jeszcze precli i piwka

Chyba mogę zapomnieć na jakiś czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To ja tez musze spróbować- u nas jest sporo bawarskich potraw w knajpkach, ale Frankfurt to ja dopiero zaczynam "obczajać". Mysle, że samej pasty Ci nikt nie zabroni- gorzej z preclem i piwem (nawet bezalko).

Cytat:
Z tą glukozą to moim zdaniem powinno się normalnie jeść dzień przed, no bo jak ktoś ma cukrzycę to i tak wyjdzie i tak, a jak nie ma to sobie organizm z tą glukozą poradzi chyba bez względu na to, co jadło się dzień przed Takie moje zdanie.

Ja chyba kupię najtańszy laktator ręczny, a jak co to kupię elektryczny.
Chociaż tż powiedział, że jeszcze zobaczy ten mój niby popsuty.
Jakie wkładki ??
Z glukozą masz rację Ja chyba zostanę przy ręcznym.

Cytat:
ja już po wizycie. Krwiak wreszcie się wchłonął po 8 tygodniach leżenia-ale się cieszę
Mały waży 546 g jestem w 22 tygodniu
Gratulacje

Cytat:

Trzymam kciuki. Ja mam za to w poniedziałek następny. Też 75 g- 2 godziny siedzenia, a potem normalna wizyta.
Stary 2013-11-18, 19:25   #2001
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
No to trzymam się i ja wizażowych przepowiedni - mamy dziewczynkę
Jestem przeszczęśliwa, mimo że nie wiedziałam co chcę Tż, mimo swojego nastawienia też szczęśliwy
Z malutką jest wszystko w porządku, rozwija się idealnie i ma mega długie i chudziutkie nóżki, ciekawe po kim A i lekarka powiedziała, że że rysy twarzy raczej po tatusiu, więc śliczną laleczkę będę miała z długimi rzęsami
Oczywiście zgłupiałam i od razu poleciałam do sklepu po sukieneczkę

teqiba, dopisz proszę dziewczynkę, imię Oksana
mmhym
, dopisz proszę wagę mojej małej - 20 tydzień, 310g

Gratuluję dziewczynki A imię odważne Ładnie brzmi i na pewno nie będzie drugiej takiej w klasie (i w szkole). Zastanawiam się jak jest ze zdrobnieniami? Oksi?
Stary 2013-11-18, 19:26   #2002
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was jest drobna i niska? Wygrałam aukcje - 2 pary jeansow ciążowych H&M w rozmiarze 34. Dziś przyszły i okazuje się, ze musiały być skracane, bo moje 34 kupione parę dni temu są znacznie dłuższe. Te z all nawet do kostki mi nie sięgają, nie przydadzą się niestety. Odsprzedam za 40zl, tyle mnie to wyniosło z przesyłka. Link do aukcji mogę wstawić wieczorkiem dopiero.
jeśli jeszcze aktualne możesz mi podesłać link na pv?
przy moim 160 powinny być ok
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
No to trzymam się i ja wizażowych przepowiedni - mamy dziewczynkę
Jestem przeszczęśliwa, mimo że nie wiedziałam co chcę Tż, mimo swojego nastawienia też szczęśliwy
Z malutką jest wszystko w porządku, rozwija się idealnie i ma mega długie i chudziutkie nóżki, ciekawe po kim A i lekarka powiedziała, że że rysy twarzy raczej po tatusiu, więc śliczną laleczkę będę miała z długimi rzęsami
Oczywiście zgłupiałam i od razu poleciałam do sklepu po sukieneczkę

teqiba, dopisz proszę dziewczynkę, imię Oksana
mmhym
, dopisz proszę wagę mojej małej - 20 tydzień, 310g
gratuluje!

Mona, powodzenia na jutrzejszej glukozie
Cytat:
A ja dostałam wyniki glukozy, 152 ((

ojej.. sporo...
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Rurki z biedronki są boskie
nigdy nie jadłam, a tak wszyscy chwalą.
na dodatek tuz przy pracy do 6 grudnia remontują mi biedronkę - gdzie ja będę robić zakupy?
Cytat:
Po wizycie. Dwa założenia z trzech wyszły wg planu
Maleństwo rośnie, waży 215 gram, oglądaliśmy serduszko, przepływ krwi a także brzuszek, kości udowe, liczyliśmy paluszki u jednej rączki, bo druga była schowana

:
super wieści! szkoda, że gin popsuł niespodziankę. gratuluję dziewczynki wreszcie nam się panienki zaczęły ujawniać!
Cytat:
ja już po wizycie. Krwiak wreszcie się wchłonął po 8 tygodniach leżenia-ale się cieszę.

Jeśli chodzi o moje wyniki z glukozy to gin dała mi glukometr, kazała mierzyć poziom cukru 4 razy na dobę, na czczo i po posiłkach oczywiście dietę trzymać Powiedziała czego nie jeść ja już oczywiście przestudiowałam tabelę z IG dużo wcześniej. Jeśli pomiary bedą w normie to tylko mąż podjedzie to niej z pomiarami, a jeśli nie to za tydzień musze znowu stawić się na wizytę.

Mały waży 546 g jestem w 22 tygodniu
super
Cytat:
Dziekuję za troskę ale nie ma takiej opcji
po 1 grudzień to najgorszy miesiąc jeśli chodzi o ubezpieczenia - pracy mamy we 3 osoby po łokcie, a co dopiero jakbym jeszcze ja odeszła. Obiecałam, ze ile dam radę tyle zostanę żeby im pomóc. Grudzień jest super - 8 godz pracy leci w 10 min

uważaj jednak z pracą
Cytat:
bardzo mi pasowały johnson&johnson. w domu czasami uzywałam babydream, ale według mnie dużo mniej chłonne.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:30   #2003
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Pamiętacie ten filmik o bliźniakach w kąpieli? Będzie o nich w wiadomościach na polsacie
Ja do tej pory zachwycam się tym filmikiem Ale niesamowite to jest, że się urodziły, ale tak jakby nie zdawały sobie w ogóle z tego sprawy...
Stary 2013-11-18, 19:33   #2004
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jasne, doskonale Cię rozumiem, uważam że trzeba oszczędzać jak tylko się da bo to wszystko takie drogie, że masakra, tylko tak sobie myślę, że jeżeli okazałoby się że musisz dokupić laktator elektryczny to suma sumarów wyjdzie Cię to więcej niż jakbyś od razu kupiła ten lepszy. No chyba że ręczny będzie ok, to wtedy rzeczywiście sporo zaoszczędzisz
Dlatego te zakupy zostawiam i daję sobie miesiąc na szukanie i czytanie.

Cytat:
Ależ oczywiście, chciałam Was trochę pociekawić Co więcej chciałam nawet zacząć przyjmować zakłady, ale co tam, powiem Wam

Stwierdzam wszem i wobec, że nie posiadam słynnej matczynej intuicji. Marcela przeczuwałam na córkę, a teraz czułam, że mam synka
intuicję masz, ale na odwrót tylko nie zacznij wieszać kwiatuszków na tapecie w autka, bo się tż zorientuje.

Cytat:
zerknij tu, może coś sensownego wybierzesz:
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...p?kat=8&next=1
O dziękować

Stary 2013-11-18, 19:34   #2005
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Dobry!

Muszę coś zjeść i się zastanowię czy nadrabiać czy leżeć
nadrabiać leżąc
Stary 2013-11-18, 19:35   #2006
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie obok nózek przechodzi pępowina więc nie nastwaim się

Cytat:
a no właśnie tylko żeby lekarzowi chciało się ich szukać mój wychodzi z założenia że skoro nic nie dynda to dziewczynka, ale bułeczki nie pokazał
Nie dynda hehe najważniejsze że zdrowe i oby tak zostało nic po za tym się dla mnie nie liczy aby było zdrowe ale sukienkę mam a co
Stary 2013-11-18, 19:36   #2007
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie mów, bo zamówiłam body różowe

Cytat:
Ja bułeczkę widziałam. Tzn 3 kreseczki ale dwóch różnych lekarzy potwierdziło dziołszkę, więc może się uda

Cytat:
bardzo mi pasowały johnson&johnson. w domu czasami uzywałam babydream, ale według mnie dużo mniej chłonne.
Ja w ogóle mam sutki wrażliwe. Mnie zawsze wszystko tam swędzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 19:39   #2008
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Tak więc TeQiba wpisz proszę moją córcię na I stronę, 18 tygodni, waga 215 gram, następna wizyta 9.12. godz. 16.30

Kompletnie mnie wziął z zaskoczenia, on nie z tych wylewnych lekarzy, zawsze dokładnie sprawdza wszystkie pomiary dziecka, narządy itp. a płeć to tak drugorzędnie i nic nie powie, jak nie jest pewny. Marcela przepowiedział późno, myślałam, że i tym razem pokusi się o to dużo później, ale Mała konkretnie się wystawiła. Gdybym coś miarkowała na tym monitorze, to bym go zatrzymała, ale ja byłam wciąż na etapie liczenia paluszków u rączki
Teraz to i tak nie ma znaczenia, bo bardzo się cieszę

Super kolejna dziewczynka i będziesz miała parkę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:39   #2009
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

uważaj jednak z pracą
Obiecuję
aczkolwiek nie powinnam się za bardzo zmęczyć od siedzenia

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-18, 19:42   #2010
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Czy mamy przyjechać mu przetłumaczyć czy od razu wlać?

wlać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości